ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Οι σκάλες προς τον ουρανό!

Έχουν σπειροειδές σχήμα και μοιάζουν με τιρμπουσόν.
Αυτές οι κάθετες σκάλες θεωρούνται από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο και δεν επιτρέπεται η χρήση σε όλους, καθώς ο ίλιγγος μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες.
Βρίσκονται σε μια πλαγιά του βουνού Ταϊχάνγκ (Taihang), στην περιοχή Λίνζου (Linzhou), στην Κίνα και έγιναν για τουριστικούς λόγους.
Η σκάλα που έχει ύψος 100 μέτρα προσφέρει μοναδική θέα και συγκίνηση σε όσους δοκιμάσουν να την ανέβουν, καθώς αισθάνονται σαν να είναι ορειβάτες και σκαρφαλώνουν στο βουνό.
Οι πιο δύσκολες στιγμές για τους τουρίστες είναι όταν ο άνεμος

Κτηματολόγιο 2019: Ποιες περιοχές πήραν νέα παράταση

Κτηματολόγιο 2019: Nεα παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων δόθηκε για πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Από τους αρμοδίους της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» ανακοινώθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εντός τωνΠεριφερειακών Ενοτήτων Εύβοιας, Αχαΐας, ‘Αρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δ. Αττικής, όπως αναφέρονται αναλυτικά πιο κάτω.

Ο ιδιωτικός υπάλληλος Σταύρος Τσιλιγκαρίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου

 Ο ιδιωτικός υπάλληλος Σταύρος Τσιλιγκαρίδης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. Ο Σταύρος θα είναι υποψήφιος στη δημοτική ενότητα Παραλίας, έχοντας δικαίωμα να λάβει σταυρό επιλογής και από τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες. Κατοικεί στην Περίσταση, αλλά έχει φίλους σε πολλά άλλα σημεία του Δήμου μας. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος, ασχολείται με τον Τουρισμό και είναι πτυχιούχος νοσηλευτικής.

«Επέλεξα τον Θανάση γιατί έχει συγκροτήσει μία εξαιρετική ομάδα ικανότατων υποψηφίων, αλλά είναι και ο μόνος με πλήρες πρόγραμμα παντού. Για τη δημοτική μας ενότητα προτάσσουμε τη συνολική αναδιάταξη της Περίστασης, τη μεταφορά των κοιμητηρίων της Καλλιθέας, τη μεταφορά του αλιευτικού καταφυγίου Παραλίας, τις υποδομές εκεί και τη λύση των προβλημάτων που για χρόνια απασχολούν τους κατοίκους μας. Με τον Θανάση νιώθω εμπιστοσύνη πως θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»               

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε. ΑΝ. ΟΛΥΜΠΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ


 «Ο Γιώργος Δεληγιάννης από την Δημοτική Ενότητα Ανατολικού Ολύμπου συστρατεύεται μαζί μας ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου. Νέος, με γνώσεις και άποψη κατεβαίνει στην πρώτη γραμμή των αυτοδιοικητικών εκλογών γιατί θέλει να προσφέρει στον τόπο του και ειδικότερα στον Πλαταμώνα για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής Αστέριος Φαρμάκης.
Ο Γιώργος Δεληγιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πλαταμώνα. Είναι γιος του Νικόλαου και της Ευθυμίας Δεληγιάννη. Παντρεμένος με την Μαλβίνα Κονομή – Δεληγιάννη και έχουν ένα γιο 2,5 ετών.
Σπούδασε Πληροφορική στην Αγγλία και γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά.
Είναι:
Πιστοποιημένος Σύμβουλος Ασφαλιστικών Προϊόντων (Πανεπιστήμιο Πειραιά).
Πιστοποιημένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικών προϊόντων (Τράπεζες).
Πιστοποιημένος Εκτιμητής Ακινήτων.
Σύμβουλος Επενδύσεων Ακινήτων από μεγάλο όμιλο των Αθηνών.
Διατηρεί Γραφείο Παροχής Υπηρεσιών από το 2004 στον Πλαταμώνα.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στους τομείς της ανάπτυξης, χρηματοοικονομίας, διοίκησης επιχειρήσεων, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
«Η προσφορά στον τόπο μας είναι καθήκον και υποχρέωση. Η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά με αξιώσεις, να εργαστεί και να πετύχει καλύτερους όρους διαβίωσης και να δημιουργήσει το έδαφος για να μείνουν οι νέοι μας εδώ. Δίνω το παρών σ’ αυτόν τον αγώνα στο πλευρό του Αστέριου Φαρμάκη και την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ως την πιο αξιόπιστη επιλογή για τον Δήμο μας. Θα αγωνιστούμε για έναν Δήμο Ισχυρό για Όλους», δήλωσε ο κ. Δεληγιάννης.


ΑΝΝΑ ΒΑΒΑΤΣΙΟΥΛΑ-ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ...Μια από τις γυναικείες παρουσίες που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Μια από τις γυναικείες παρουσίες που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ του Κώστα Κουκοδήμου για την Κοινότητα Κατερίνης (Τοπικό Κατερίνης) είναι η Άννα Βαβατσιούλα-Μυστακίδη. Είναι Εκπαιδευτικός και τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς είναι ήδη μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Κατερίνης. Διεκδικεί την επανεκλογή της καθώς πιστεύει πως η εμπειρία που αποκόμισε τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί εγγύηση για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση των πολιτών.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ


Απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης εκπαιδευτικών σεμιναρίων που υλοποιήθηκαν από το Επιμελητήριο Πιερίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019. Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο των υπηρεσιών υποστήριξης, εκπαίδευσης και κατάρτισης των επιχειρήσεων - μελών του και των εργαζομένων σε αυτές, υλοποίησε κατά το έτος 2018 και 2019, σεμινάρια Επιμόρφωση Εργοδοτών και Εργαζομένων σε θέματα Άσκησης Καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας σε επιχειρήσεις Β΄ και Γ’ Κατηγορίας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου καλωσόρισε τους εκπαιδευόμενους, τους συνεχάρη για την επιτυχή παρακολούθηση των σεμιναρίων, αναφέροντας ότι: «Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτήν την υπηρεσία και να την αναβαθμίζουμε προς όφελος του επιχειρείν του τόπου μας».
Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια του Τεχνικού Ασφαλείας και του ΕΦΕΤ θα συνεχιστούν από το Επιμελητήριο Πιερίας με την έναρξη νέων κύκλων εκπαίδευσης μετά τις εορτές του Πάσχα.



ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κατερίνης που στεγάζεται σε ένα πρότυπο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών κτήριο στη Γανόχωρα Πιερίας , επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και η Οικονομική Επόπτης του Επιμελητηρίου Πιερίας κα. Χάϊδω Παπαχατζή προσφέροντας στο πλαίσιο της Δράσης «Πάσχα στον τόπο μας», πασχαλιάτικα γλυκίσματα και λιχουδιές για τα παιδιά.
Τους υποδέχτηκε η Διευθύντρια του Σχολείου κα. Σύλβια Δεληγιαννίδου, η οποία αφού τους ευχαρίστησε για την ευγενική χειρονομία  και ανέφερε ότι η δομή αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η μοναδική στο Νομό μας και ότι στο Σχολείο φοιτούν 12 παιδιά στον Νηπιαγωγείο και 47 παιδιά στο Δημοτικό, από όλη την Πιερία.
Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας κ. Η. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ότι: «το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων, όπου μπορεί, βοηθάει με το δικό του τρόπο. Επιθυμία μας είναι να δώσουμε χαρά και αγάπη στα παιδιά».
Περιηγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, όπου ο τόσο ο Πρόεδρος κ. Η. Χατζηχριστοδούλου, όσο και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης είχαν τη δυνατότητα να δουν τις υποδομές αλλά και να ακούσουν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν και συζήτησαν τους τρόπους επίλυσής τους.

«Πάσχα στον τόπο μας» Χιλιάδες Πασχαλινά Δώρα ετοιμάζονται στο Επιμελητήριο Πιερίας


 Χιλιάδες πασχαλινά δώρα ετοιμάζονται στο Επιμελητήριο Πιερίας.
Το πασχαλινό δώρο θα περιλαμβάνει μεγάλα σοκολατένια αβγά με δωράκι, καραμέλες διάφορες, μαντολάτα, σοκολατάκια, ζαχαρωτά, τσουρεκάκι, λαμπάδα, συνολικής αξίας επτάμισι ευρώ.
Όλα αυτά συσκευάζονται με πολύχρωμες κορδέλες, σε όμορφες συσκευασίες, για να είναι έτοιμα για τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου και τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου, όπου σε ειδικές κατασκευές που θα στηθούν σε δύο κεντρικά σημεία της Κατερίνης, θα μοιράζονται στους καταναλωτές με την προσκόμιση αποδείξεων αγορών  άνω των είκοσι ευρώ (20,00 €), αντίστοιχα για την κάθε ημέρα από τοπικά καταστήματα, ως επιβράβευση για την επιλογή τους να στηρίξουν τους επαγγελματίες του τόπου τους.
Επίσης θα μοιραστούν και σε κεντρικά σημεία στο Αιγίνιο και τον Κολινδρό του Δ. Πύδνας – Κολινδρού και στο Λιτόχωρο του Δ. Δίου – Ολύμπου.

Το Επιμελητήριο Πιερίας, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης καλούν μικρούς και μεγάλους να στηρίξουν την τοπική μας αγορά επιλέγοντας τα πασχαλινά τους δώρα και ψώνια από τα τοπικά καταστήματα, μοιράζοντας έτσι χαμόγελα και ευχές για τη Λαμπρή.

Φέτος, όλοι μαζί γιορτάζουμε το «Πάσχα στον τόπο μας».



ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Κολινδρού


«ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ» ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



 Ολύμπια Συμμαχία

Συνεχίζουμε για το όραμα, συνεχίζουμε να αλλάζουμε το Δήμο!

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», θα παρευρεθεί, εν όψη των δημοτικών εκλογών, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, στο Σύλλογο Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης, στην οδό Μπιζανίου 44, στη Θεσσαλονίκη και ώρα 11.30 π.μ..

Η «κουβέντα» θα περιλαμβάνει απολογισμό έργου, πολιτικής που ακολουθήθηκε από την τωρινή Δημοτική Αρχή, τον προγραμματισμό και τις προτάσεις για την επόμενη θητεία.

Ο Κώστας Δημόπουλος σας προσκαλεί σε ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Το γραφείο Τύπου και ενημέρωσης

Πρόγραμμα Ομιλιών του συνδυασμού «ΣΥΝΘΕΣΗ»,




Βαγγέλης Γερολιόλιος
Υποψήφιος Δήμαρχος
για το Δήμο Δίου-Ολύμπου

Μετά την παρουσίαση των προγραμματικών μας θέσεων συνολικά για όλο το Δήμο Δίου - Ολύμπου, οργανώνουμε μια σειρά επισκέψεων και ομιλιών σε κάθε κοινότητα χωριστά, προκειμένου να τοποθετηθούμε στα τοπικά θέματα και προβλήματα. Ερχόμαστε κοντά στους δημότες, διατυπώνουμε άποψη, προτείνουμε λύσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10/5/2019
ΔΙΟΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ
12/5/2019
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
ΤΡΙΤΗ
14/5/2019
ΣΚΟΤΙΝΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ
15/5/2019
Ν. ΠΟΡΟΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17/5/2019
Ν. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ
18/5/2019
ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ
19/5/2019
ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ
20/5/2019
ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΤΡΙΤΗ
21/5/2019
Ν. ΕΦΕΣΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ
22/5/2019
ΚΑΡΙΤΣΑ
ΠΕΜΠΤΗ
23/5/2019
ΒΡΟΝΤΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
24/5/2019
ΛΙΤΟΧΩΡΟ


Διευκρινίσεις και ενημέρωση του κοινού σχετικά με δημοσιευμένη σε μερίδα του τοπικού τύπου επιστολή υποψηφίου δημάρχου περί δήθεν «απλήρωτων εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης»



 Έχοντας διανύσει μια μακρά και ενεργό παρουσία και διαδρομή στα κοινά, από διάφορες θέσεις ευθύνης, έχω διαπιστώσει ότι δεν συνιστά σπάνιο φαινόμενο ειδικά σε προεκλογικές περιόδους να βρεθεί αντιμέτωπος κανείς με το ψεύδος, τη διαστρέβλωση και τη λασπολογία. 
Προσφάτως, ως πρόεδρος εδώ και 3 μήνες του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης βρέθηκα στο στόχαστρο του υποψηφίου Δημάρχου Αθανάσιου Λιακόπουλου, με δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, που βρίθουν όλων των χαρακτηριστικών που περιέγραψα παραπάνω και «εμπλουτίζονται» με παραποίηση γεγονότων και καταστάσεων. Πρόκειται για δελτία τύπου που δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να υπηρετούν πολιτικές - προσωπικές σκοπιμότητες.
Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα σε μερίδα του τοπικού τύπου, που υπογράφει ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος και προκειμένου να μην δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις περί δήθεν  «απλήρωτων εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης» και «συνεχιζόμενης κατάστασης μη πληρωμής υπαλλήλων» θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
Οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης έχουν καταβληθεί κανονικά έως και τις 10 Απριλίου 2019. Για του λόγου του αληθές επισυνάπτεται σχετικό αποδεικτικό έγγραφο που υπογράφει η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.
Κατά συνέπεια δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς όταν οι εργαζόμενοι οικονομικά και ασφαλιστικά είναι τακτοποιημένοι να τους έχω πει σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ.Λιακόπουλου «δεν μου έδωσε λεφτά ο Δήμαρχος! (για να σας πληρώσω)».

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ "Η ΔΗΜΗΤΡΑ"


Δήμος Κατερίνης: Φύτευση δέντρων στην Παραλία


Την ενίσχυση του πρασίνου, την αναβάθμιση της εικόνας της παραλιακής ζώνης και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου εν γένει σηματοδοτεί, η φύτευση 45 δέντρων στην οδό Λεωφόρο Στρατού στην Παραλία.
Η φύτευση έγινε σήμερα, από συνεργείο της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.
Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Κώστας Τσιουκάνης: «Με τον συντονισμό του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη, συνεχίζουμε με σχέδιο και προγραμματισμό, να ενισχύουμε το πράσινο. Και η συγκεκριμένη δενδροφύτευση αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου  προγράμματος ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και των κοινοτήτων της, οι οποίες επικεντρώνονται στην αναβάθμιση του πρασίνου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Άλλωστε ο Δήμος μας έχει αποδεδειγμένα καταφέρει όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να αυξήσει το πράσινο σε όλη την έκτασή του».
Γενικότερα, σε εξέλιξη είναι έργα, τα οποία αφορούν την καθημερινότητα και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια του Δήμου Κατερίνης.




Βιβλιοπαρουσίαση από την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης (ΗΕΘ) και το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ βιβλιοπωλείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Οι Εσπερίδες της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης», σάς προσκαλούν το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης (Στρατηγού Καλλάρη 2 και Λεωφ. Νίκης-1ος όροφος) στην παρουσίαση του βιβλίου  του Αριστέα Γραμμόζη (Αρειμένιος Γραμμόζης) «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αρχέγονη Πρωτολαλιά. Γλώσσα-Διάλεκτοι –Ιδιώματα».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο  Αναστάσιος Στάμου, λυκειάρχης -ερευνητής της ελληνικής γλώσσας και ο συγγραφέας Αριστέας Γραμμόζης.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της ΗΕΘ Πρωτοπρεσβύτερος π.Μηνάς Βασάκος.  Την εκδήλωση συντονίζει η Γενική Γραμματέας του ΔΣ της ΗΕΘ Αθηνά Τοτοκώτση.