ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Οι άνδρες πονάνε περισσότερο από τις γυναίκες, ύστερα από μία σοβαρή εγχείρηση

andres-gynaikes-ponos-epemvasi-570
Οι άνδρες νιώθουν μεγαλύτερους πόνους σε σχέση με τις γυναίκες, έπειτα από μία σοβαρή εγχείρηση, σύμφωνα μία νέα γερμανοαυστριακή επιστημονική έρευνα. Αντίθετα, όταν η χειρουργική επέμβαση είναι λιγότερο σοβαρή, όπως στο πλαίσιο μιας βιοψίας, τότε οι γυναίκες είναι που αναφέρουν ότι πονάνε περισσότερο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ανδρέας Σάντνερ-Κίσλινγκ του Ιατρικού Πανεπιστημίου στο Γκρατς της Αυστρίας, οι οποίοι ανακοίνωσαν τα ευρήματά τους στο διεθνές αναισθησιολογικό συνέδριο «Euroanaesthesia» στη Στοκχόλμη, μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 10.200 ασθενών, οι οποίοι σε διάστημα μιας τετραετίας είχαν κάνει εγχείρηση στην καρδιά ή στην κοιλιά τους, σε κάποιο γερμανικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, σύμφωνα με το BBC.
Το συμπέρασμα ήταν ότι οι άνδρες έχουν γενικά πιο δυνατούς μετεγχειρητικούς πόνους από ό,τι οι γυναίκες μετά από σοβαρή εγχείρηση, ενώ τα πράγματα αντιστρέφονται στις λιγότερο σημαντικές εγχειρήσεις, μετά τις οποίες οι γυναίκες νιώθουν συνήθως μεγαλύτερες ενοχλήσεις.
Οι διαφορές του πόνου ανάμεσα στα δύο φύλα παραμένουν ένα επίμαχο ζήτημα από επιστημονική άποψη, τόσο σε πειραματικό, όσο και σε κλινικό επίπεδο. Οι διαφορετικές ορμόνες μπορεί να παίζουν ρόλο, καθώς η ανδρική τεστοστερόνη μπορεί να μειώσει τον πόνο, ενώ το «κατώφλι» του πόνου για μια γυναίκα μεταβάλλεται ανάλογα με την φάση του εμμηνοροϊκού κύκλου της.
Περιβαλλοντικοί, ψυχολογικοί και πολιτισμικοί παράγοντες επίσης παίζουν τον δικό τους ρόλο. Για παράδειγμα, έχει δειχτεί ότι οι άνδρες γίνονται πιο ανθεκτικοί στον πόνο, όταν τους κάνει την εξέταση μία ελκυστική νοσοκόμα ή γιατρός. Από την άλλη, οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς να εμφανίσουν χρόνιους πόνους κάποια στιγμή στη ζωή τους.

MagnetoSperm: Το πρώτο ρομπότ σπερματοζωάριο έχει μεταλλικό κεφάλι και εύκαμπτη ουρά

spermatozoaria-570
Ερευνητές στην Ολλανδία δημιούργησαν το πρώτο μικρο-ρομπότ με μορφή σπερματοζωαρίου, το οποίο ελέγχεται με μαγνήτες. Έχει μεταλλικό κεφάλι, εύκαμπτη ουρά και είναι περίπου έξι φορές μεγαλύτερο από ένα ανθρώπινο σπερματοζώαριο (322 εκατομμυριοστά του μέτρου).
Η δημιουργία του ρομπο-σπερματοζωαρίου μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί σε ιατρικές, φαρμακευτικές και νανοβιομηχανικές εφαρμογές, όπως στην στοχευμένη μεταφορά φαρμάκων μέσα στο σώμα, στη διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κ.α.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ρομποτικής Σαρτάκ Μίσρα του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Τβέντε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εφαρμοσμένης φυσικής «Applied Physics Letters», σύμφωνα με το BBC, χρησιμοποίησαν μαγνητικά πεδία όχι ισχυρότερα από αυτά που έχουν τα διακοσμητικά μαγνητάκια του ψυγείου (έως πέντε militesla), για να κάνουν το ρομποτάκι να «κολυμπήσει» προς διάφορες κατευθύνσεις.
Το ρομποτάκι έχει κατασκευαστεί από ένα γερό, αλλά εύκαμπτο πολυμερές υλικό, που έχει καλυφτεί με μέταλλο (στρώμα κοβαλτίου-νικελίου) στην περιοχή του κεφαλιού. Η ύπαρξη αυτού του μετάλλου επιτρέπει την τηλεκατεύθυνσή του μέσω των μαγνητών, οι οποίοι, με τη σειρά τους, ελέγχονται μέσω υπολογιστή.
Προς το παρόν πάντως, η ρομποτική απομίμηση είναι πολύ αργή. Ενώ ένα ανθρώπινο σπερματοζωάριο διασχίζει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μία απόσταση πολλαπλάσια του μήκους του, το ρομποτικό δεν καταφέρνει να προχωρήσει ούτε όσο το μισό μήκος του σώματός του.
Οι ερευνητές ήδη εργάζονται για να κάνουν το «MagnetoSperm» τους, όπως το ονόμασαν, πιο μικρό και πιο γρήγορο.

Με ρέγουλα το Facebook: Αποδείχθηκε πως μας απομονώνει από την κοινωνία

Facebook-570.jpg
Αποδείχθηκε και επίσημα πλέον πως Facebook μας απομακρύνει από τους φίλους μας, μας κάνει αντικοινωνικούς και προκαλεί προβλήματα τις σχέσεις μας.
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία, το 50% των Αυστραλών ηλικίας 18-34 ετών ξοδεύει περισσότερο χρόνο με το Facebook από ότι με τους φίλους του, την οικογένειά του ή με την σχέση του.
Επιπλέον, οι περισσότεροι ομολογούν πως αν δεν ήταν το Facebook θα αφιέρωναν περισσότερο χρόνο για να βρεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Η αυστραλιανή μελέτη αναφέρει πως περισσότερες προσωπικές πληροφορίες γύρω από τη ζωή τους τείνουν να κοινοποιούν στο Facebook οι χρήστες που βιώνουν μοναξιά.
Συγκεκριμένα μελετώντας τα προφίλ συνολικά 616 γυναικών στο Facebook, οι ερευνητές του αυστραλιανού Πανεπιστημίου Τσαρλς Σταρτ διαπίστωσαν ότι οι πιο «ενεργοί» χρήστες ήταν συνήθως άτομα μοναχικά και πιο αποκομμένα από το κοινωνικό σύνολο.

: Επιτρέπεται το σεξ στο Μουντιάλ


Λίγο πριν την έναρξη της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής του πλανήτη, το ερώτημα που συντροφεύει πάντα τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις επανέρχεται: είναι καλύτερο οι αθλητές που συμμετέχουν 
σε αυτές να απέχουν από το σεξ ή, αντίθετα, αυτό θα βλάψει τις επιδόσεις τους; Οι Μεξικανοί θα απέχουν, κατόπιν ρητής εντολής του προπονητή τους, ενώ οι Βραζιλιάνοι έχουν πάρει το «πράσινο φως» αρκεί να αποφύγουν τα «ακροβατικά» που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα. Οι ποδοσφαιριστές των Ηνωμένων Πολιτειών, απ τν άλλη, είναι πιο χαλαροί: θα δράσουν ανάλογα με τη διάθεσή τους.

Για ακόμη μια φορά, παραμονές της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη, η αποχή ή όχι από το σεξ των πρωταγωνιστών του Μουντιάλ απασχόλησε μεγάλο μέρος του διεθνούς τύπου. Στις συζητήσεις πήραν θέση πολλοί από τους προπονητές των εθνικών ομάδων, άλλοι στέλνοντας κάθε σεξουαλική δραστηριότητα... στον πάγκο κ άλλοι ψηφίζοντας υπέρ θεωρώντας ότι αυτή δεν επηρεάζει αρνητικά τις αθλητικές επιδόσεις των παικτών τους.

Το σίγουρο είναι ότι στα γήπεδα της Βραζιλίας, από τις 12 Ιουνίου, θα αποδειχθεί ποιοι προπονητές είχαν δίκιο και ποιοι θα έπρεπε να είχαν βάλει και λίγο... σεξ το ποδοσφαιρικό μενού. 

Δέκα γυναίκες... Μουντιαλικών προδιαγραφών 

Ιρίνα Σάιακ
Η σύντροφος του Κριστιάνο Ρονάλντο θα βρίσκεται στις κερκίδες των αγώνων που θα δώσει η Εθνική Πορτογαλίας. Πρόσφατα μάλιστα ο Πορτογάλος άσος έκαμψε τις αντιστάσεις του και φωτογραφήθηκε ημίγυμνος μαζί με τη σύντροφό του για γνωστό περιοδικό μόδας

Σακίρα
Εκτός από ιδιαίτερα επιτυχημένη τραγουδίστρια η μικρόσωμη κολομβιανή καλλιτέχνης και σύζυγος του άσου της Εθνικής Ισπανίας Ζεράρ Πικέ. Ο φωτογραφικός φακός την έχει συχνά απαθανατίσει στις εξέδρες των γηπέδων να στηρίζει με την παρουσίαση τον πατέρα του παιδιού της, κάτι που θα κάνει και στη Βραζιλία.

Σάρα Καρμπονέρο
Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ισπανίας, Ίκερ Κασίγιας και η αθλητικογράφος Σάρα Καρμπονέρο αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της χώρας. Το φιλί του Κασίγιας προς την όμορφη Σάρα μετά το Μουντιάλ του 2010 έχει πλέον καταγραφεί στην ποδοσφαιρική ιστορία. Μένει να δούμε αν θα επαναληφθεί και φέτος, με φόντο αυτή τη φορά τη Βραζιλία.

Κάθριν Μπρόμελ
Για πολλούς η ομορφότερη γυναίκα της Γερμανίας, η τραγουδίστρια και μοντέλο Κάθριν Μπρόμελ εδώ και δύο χρόνια είναι ζευγάρι με τον ποδοσφαιριστή της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γερμανίας Μάριο Γκέτσε.

Αντονέλα Ροκούζο
Κάθε φορά που εμφανίζεται στο γήπεδο για να παρακολουθήσει από κοντά τις επιδόσεις του συζύγου της Λιονέλ Μέσι, επικρατεί πανικός. Το ζευγάρι είναι μαζί από το 2008 ενώ το 2012 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί.

Πιλάρ Ρούμπιο
Παρά τις συνεχείς «αταξίες» του συζύγου της Σέρχιο Ράμος, η ισπανίδα καλλονή, η οποία έχει ανακηρυχθεί ως η πιο ελκυστική γυναίκα στη χώρα της, όχι μόνο στάθηκε στο πλευρό του αμυντικού της Ρεάλ αλλά πρόσφατα έφερε στον κόσμο και το παιδί τους, γεγονός που καθιστά απαγορευτικό το ταξίδι της στη Βραζιλία.

Γκαμπριέλα Λένζι
Το 20χρονο μοντέλο και σύντροφος του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Νεϊμάρ αυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί να απομακρυνθεί από τη χώρα της προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον αγαπημένο της, κάτι που ήταν αναγκασμένη να κάνει όλο το χειμώνα ταξιδεύοντας στη Βαρκελώνη.

Αλένα Σερέντοβα
Αν και οι φήμες θέλουν την ιταλίδα καλλονή στα πρόθυρα του χωρισμού με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν με τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ιταλίας, εκείνοι αρνούνται κατηγορηματικά να τις διαψεύσουν ή να τις επιβεβαιώσουν απολαμβάνοντας την οικογενειακή θαλπωρή παρέα με τους δύο γιους τους.

Φανί Νεγκουέσα
Μπορεί η σχέση τους να καταγράφεται από τον τύπο ως θυελλώδης, όμως η τελευταία ενημέρωση θέλει τον επιθετικό της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας ξανά μαζί με την εντυπωσιακή Φανί γεγονός που καθιστά εξαιρετικά πιθανό να κάνει την εμφάνισή της στα γήπεδα της Βραζιλίας

Λένα Γκέρτσε
Η καυτή σύντροφος του Σάμι Κεντίρα όταν δεν φωτογραφίζεται για σέξι ημερολόγια στηρίζει τον σύντροφό της στις κερκίδες των γηπέδων όπου αγωνίζεται.

Ενημερωτική εκδήλωση για αγρότες την Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 11.30 πμ. 13-15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΥΨΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Η 2Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ



Την 2η Έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων διοργανώνουν από κοινού οι άνθρωποι της παραγωγής στην Βόρεια Πιερία και πιο συγκεκριμένα στην πανέμορφη τοποθεσία του υψώματος όπου βρίσκεται το αναψυκτήριο ΑΡΟΤΟΣ στον Καταχά Πιερίας. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 13-15 Ιουνίου και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί θα οργανωθεί εκδήλωση από ομιλίες, με θέμα την τοπική ανάπτυξη, στην οποία θα αναφερθούν ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαηλίδης και ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς, με συντονιστή τον Γιάννη Τσιμπονίδη.

Σημειώνεται πως η 2η Έκθεση τοπικών παραδοσιακών αγροτικών  προϊόντων τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και καλό είναι οι αγρότες-παραγωγοί της Βόρειας Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής να σπεύσουν να την παρακολουθήσουν και ειδικότερα την ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί, στο ύψωμα του Καταχά Πιερίας….

Γυμνή ποδηλατοδρομία διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Γυμνή ποδηλατοδρομία διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη Συμμετείχαν άτομα κάθε ηλικίας.Γυμνή ποδηλατοδρομία διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη.Θεσμός για τη Θεσσαλονίκη τείνει να καταστεί η ..γυμνή ποδηλατοδρομία, η οποία διοργανώθηκε και φέτος, για έβδομη χρονιά, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ποδηλατών και ποδηλατριών κάθε ηλικίας. Η συμμετοχή ήταν μαζική με τη διαφορά όμως ότι η φετινή, 7η Διεθνής Ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκης, μπορεί να χαρακτηριστεί “ημίγυμνη”, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων προτίμησαν να μην αποκαλυφθούν. Ακόμα και όσες και όσοι το τόλμησαν επέλεξαν να “καμουφλάρουν” τα σώματά τους με body painting, βάφοντάς τα με διάφορα χρώματα, ή ακόμα γράφοντας πάνω σ΄ αυτά διάφορα συνθήματα.
Η “γυμνή” ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης, είναι μια αυτο-oργανωμένη δράση από ενεργούς πολίτες και υποστηρίζεται από τις συλλογικότητες “Παιδιά Εν Δράσει” και “Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης”, ενώ φέτος υποστηρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας – Θεσσαλονίκη 2014. Σύμφωνα με τους διοργανωτές τα βασικά αιτήματα για φέτος ήταν η υποστήριξη της κυκλοφορίας ποδηλάτων και βιώσιμης κινητικότητας, η μη εκχώρηση των εταιριών ύδρευσης – αποχέτευσης σε ιδιώτες, ενώ εκφράζουν και την αντίθεσή τους και στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.
“Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα. Για την ειρήνη και την μη-βία, την ελευθερία έκφρασης και την απo-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος”, αναφέρουν, μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.
Η αφίσα της φετινής διοργάνωσης αναπαριστά την ελευθερία του γυμνού σώματος και της μετακίνησης με το ποδήλατο, αλλά και τον πλούτο του νερού. Πρόκειται για σκίτσο και ιδέα του Σταύρου Κιουτσιούκη, που ολοκληρώθηκε γραφιστικά από τον Τάσο Λέκκα.
Ποδηλάτες κάθε ηλικίας, ακόμα και μικρά παιδιά, συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της ΧΑΝΘ και λίγο μετά τις 8 το βράδυ τα ποδήλατα ξεχύθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκαλώντας πανδαιμόνιο από τις σφυρίχτρες των ποδηλατών. Κατέληξαν στο σημείο εκκίνησης, όπου η εκδήλωση ολοκληρώθηκε το βράδυ, με μουσική, χορό, καύση πυροτεχνημάτων, δρώμενα και προβολές.
Πηγή: philenews/ΑΠ

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ

http://cdn.inkefalonia.gr/media/k2/items/cache/762d3ed85458ab95f0470a0a94f6e648_L.jpg?t=-62169984000

Στην απόκτηση του 17χρονου Ηλία Χατζηθεοδωρίδη προχώρησε η Άρσεναλ, ολοκληρώνοντας την πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού. Ο Έλληνας αριστερός.. μπακ αγωνιζόταν στον ΜΑΣ Καλλιθεακό (συνεργάζεται με τους Λονδρέζους) αλλά εντυπωσίασε μετά από δοκιμές του στους «κανονιέρηδες», οι οποίοι τελικά προχώρησαν στην αγορά των δικαιωμάτων του. Συγκεκριμένα, ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε σπουδαίες εμφανίσεις σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και οι άνθρωποι του συλλόγου εισηγήθηκαν αμέσως την απόκτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.
Ο 17χρονος Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης ξεκίνησε από τον Μ.Α.Σ ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ της Κατερίνης και ο προπονητής του ήταν ο Στέφανος Ταβουξής.Ηταν απο τα καλύτερα ταλέντα του Νομού Πιερίας σε ηλκία 12 ετών άρχισε να δείχνει δείγματα υψηλής ποιότητας σε όλα τα τοπικά τουρνουά των υποδομών.
Εντάχθηκε και αυτός το 2010 στην Elite Ακαδημία της Άρσεναλ, με την έναρξη της λειτουργίας της, τότε στο Λουτράκι, μαζί με άλλα δύο παιδιά απο την Πιερία, το Μάνο Κραγιόπουλο και τον Ιτσιο (Κούη) γεννημένα το 1998, τα οποία συνεχίζουν να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη.
Ο 17χρονος Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης είναι ένα απο τα ταλέντα της Πιερίας που συνεχίζουν ψηλά, χωρίς να έχουν περάσει κάν απο την πόρτα της μεγάλης ομάδος του ΝΟμού μας που είναι ο Πιερικός, κάτι που δέν φαίνεται να προβηλματίζει ιδιαίτερα κανένανστην ομάδα της Κατερίνης.
Ο 17χρονος Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έχοντας ταλέντο, αλλά ιδίως υπομονή και επιμονή για την κατάκτηση του μεγάλου στόχου οι κόποι του δικαιώθηκαν. Αγωνίζεται ως αριστερός μπακ και είναι ένα από τα καλύτερα μπακ της ηλικίας του.
Διεθνής ποδοσφαιριστής με τις μικρές εθνικές ομάδες, θα ενταχθεί από 1η Ιουλίου, στην ομάδα U17 της Άρσεναλ για προετοιμασία.
 
Τεράστια επιτυχία της Elite Ακαδημίας της Άρσεναλ, που πλέον λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.Δύο ποδοσφαιριστές της, υπέγραψαν Άρσεναλ και η προσπάθεια χρόνων του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας, Λάκη Παπαϊωάννου και των συνεργατών του, πλέον αποδίδει καρπούς .
Σημείωση:Μαζί με τον Ηλία Χατζηθεοδωριδη, συμβόλαιο επαγγλεματικό για δύο χρόνια υπέγραψε και ένα άλλος ο
16χρονος Σάββας Μούργος.

Πολιτική «Μπανανίας» με ΣΕΦ ;


Μια εικόνα, μια φωτογραφία ή ένα απλό σχέδιο, πολλές φορές αποκαλύπτει. «Μια εικόνα 1000 λέξεις».
Στη Χώρα της «Μπανανίας», ξεχωρίζουν δύο Πόλοι. Ο Αριστερός και ο Δεξιός. Ο 3ος Πόλος (το Κέντρο), έχει απορροφηθεί είτε προς Αριστερά είτε προς Δεξιά και είναι πλέον ανύπαρκτος.
Ο Πόλος της Αριστεράς ή αν θέλετε της Κέντρο-Αριστεράς.
Έγκαιρα, άμεσα και με διορατικότητα, αντικατέστησε το ηγεμονικό κόμμα (ΚΑΚΑΣΟΡ), με ένα πολυμορφικό, διάχυτης και απροσδιόριστης προέλευσης, που μέχρι πρότινος, βρισκόταν στα όρια παραδοχής του ή μη. Ένα κόμμα, που όπως διαφαίνεται και στο σχεδιάγραμμα, πρόκειται να κυβερνήσει στο εγγύς μέλλον. Ένα κόμμα που ξεπέρασε τις πρόσφατες δοκιμασίες και με «ταχύτητα φωτός», διαγράφει το πολιτικό σκιώδες παρελθόν και μεταλλάσσεται σε φιλοευρωπαϊκό-φιλοαμερικανικό κόμμα.
Συνταγή, ακριβώς η ίδια με του τέλους του 20ου αιώνα (ΚΑΚΑΣΟΡ). Συνταγή, που πέτυχε τότε, άσχετα που μας οδήγησε Σήμερα !!
Ευρεία χρήση προσωπικοτήτων της εν ζωή Γενιάς του Εμφυλίου και των «παιδιών του Πολυτεχνείου».
Πιθανά συμπεράσματα ;
Οι ψηφοφόροι της Αριστεράς ανέδειξαν τον «Αετό» τους.
Δικαιολογείται η ξαφνική ύπαρξη της «συκιάς», «ελιάς», «ροδακινιάς», του «χείμαρρου» και της «ποταμιάς», με μοναδικό σκοπό στις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές, ο Πόλος αυτός να μην διαθέτει «Αετό».
Ο Πόλος της Δεξιάς ή αν θέλετε, της Κεντρο-Δεξιάς.
Μόνο που κοιτάζουμε το σχεδιάγραμμα μειδιάζουμε. Γεμάτο «κοτέτσια», με «ξεπουπουλιαμένους κόκορες» και «κοκορομαχίες».
Κάποιοι αρκούνται στο ρόλο....της «κότας».
Κάποιοι άλλοι διερωτώνται, ονειροβατούν και περιμένουν σαν τον «από μηχανής Θεός», την εμφάνιση του δικού τους «Αετού», από υλικό παλιό, σκιώδες και φθαρμένο.
Και κάποιοι άλλοι, θεωρούν τον «Αετό» υπαρκτό αλλά «φυλακισμένο» και φρουρούμενο από «κόκορες».
Πιθανά συμπεράσματα ; .....Συμπληρώστε εσείς.
Για να μας γίνει κατανοητή η διαφορά μεταξύ «Αετού» και «Κόκκορα» στη πολιτική της «Μπανανίας» σας προτρέπω να θυμηθούμε ένα Ποίημα του Αλ. Φωτιάδη.
«Αετός στο Κοτέτσι»
Τον Αετό τον έκλεισαν μέσα σε ένα κοτέτσι
Κι ο κόκορας τον ρώτησε: «Γιατί πικραίνεσαι έτσι,που τα έχεις όλα τώρα;
Και το νερό στο τόπο του, και το φαϊ στην ώρα.
Και στα κατσάβραχα δεν πας, όπου στο τέλος μεσ’ στα καλά καθούμενα να φας κανένα βέλος.
Για πες τι σου λείπει και όλο σε δέρνει η λύπη και την καρδούλα σου χαλάς ;»
Κι’ εκέινος τ’ αποκρίθηκε: «Σαν Κόκορας μιλάς»

Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.
evangath@gmail.com

Αθλητική Ακαδημία Κατερίνης 2006

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΟΚ

Ομιλήτρια :Ψυχολόγος Ρέρα Ειρήνη  (www.rera.gr)
Θέμα: Πως η στάση των γονέων επηρεάζει την αθλητική επίδοση των παιδιών.

Η Αθλητική Ακαδημία Κατερίνης 2006 σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει στις αθλητικές εγκαταστάσεις playzone,την Τρίτη 10/05/2014 και ώρα 20:00μμ με ομιλήτρια την ψυχολόγο των ακαδημιών ΠΑΟΚ κα ΡΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗ.Επίσης ο κ.Αλεξανδρίδης Κυριάκος (Υπεύθυνος Δικτύου PAOK Football Prints) θα παρουσιάσει το θέμα «βία στα γήπεδα» και θα συζητήσει με τους γονείς.

-Ερευνητικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι η συμπεριφορά και η στάση των γονέων επηρεάζει άμεσα τη συμμετοχή των παιδιών στον αθλητισμό, την επιλογή αθλήματος, την ένταση της προσπάθειας, το επίπεδο επίδοσης αλλά και την απόλαυση που αντλούν από τη συμμετοχή αυτή. Ποιες λαθεμένες γονεϊκές στάσεις και προσδοκίες οδηγούν τα παιδιά σε αθλητικές συμπεριφορές που δυσχεραίνουν την μεγιστοποίηση της απόδοσης τους και καταλήγουν στο ψαλίδισμα των ικανοτήτων τους; Ποιο είναι το προτεινόμενο στυλ γονέα και οι εκφάνσεις του που μεταδίδουν θετικά μηνύματα στα παιδιά που βρίσκονται στο χώρο του αθλητισμού; Γιατί η γονική υποστήριξη και ενθάρρυνση φαίνεται να είναι απαραίτητη για την ψυχική ισορροπία ενός παιδιού έτσι ώστε αυτό να ξεδιπλώσει ανεμπόδιστα τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και ταλέντα. 

Είσοδος Ελεύθερη


5 συμπτώματα που εμφανίζει μια γυναίκα που απατάει

Οι γυναίκες μπορεί να είναι εξίσου άπιστες με τους άνδρες μέσα στη σχέση.Ποια είναι λοιπόν μερικά από τα συνηθέστερα συμπτώματα, που
εμφανίζει μια γυναίκα που απατάει το σύντροφό της και τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό;
...Ένα από τα σημαντικότερα βήματα είναι να εντοπίσετε τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά της. Έτσι αν εκείνη είχε πάντα καλές σχέσεις με το αντίθετο φύλο ( καλύτερες από ό, τι με το δικό της) και έχει πολλούς άνδρες φίλους, μην αρχίσετε να γίνεστε παρανοϊκός όταν την ακούσετε να μιλάει στο τηλέφωνο με ένα φίλο της ή όταν σας ανακοινώσει ότι το απόγευμα έχει να πάει γι καφέ με ένα συνάδελφο.

Δεν είναι πλέον κολλημένη μαζί σας
Αν δεν ήθελε ποτέ να πάει μόνη της για ψώνια, για καφέ, για γυμναστική ή ακόμη και να διασχίσει το δρόμο και ξαφνικά δεν χρειάζεται τη συντροφιά σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος άλλος αναπληρώνει το κενό. Εντάξει, υπάρχει πιθανότητα να χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό της, αλλά αν είναι ασυνήθιστα ανεξάρτητη τουλάχιστον σε σύγκριση με το παρελθόν, αυτό μπορεί να απλά να σημαίνει ότι δε σας έχει πλέον και τόση ανάγκη.

Δεν θυμώνει πια
Αν δεν θέλετε να τη συναντήσετε για μεσημεριανό γεύμα ή να βγείτε μαζί της και με τις φίλες της, αλλά τώρα πια δεν την πειράζει καθόλου, τα πράγματα είναι ύποπτα. Μέχρι πριν από λόγο καιρό, κάθε κίνησή σας έπρεπε να είναι προμελετημένη, αλλά τώρα όλα τα μικρά πράγματα στα οποία συνήθως τα κάνετε θάλασσα δεν την εξοργίζουν πλέον. Αυτό θα μπορούσε να είναι και καλό, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να σας κάνει να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο δεν την ενδιαφέρει.

Είναι μυστικοπαθής
Το τελευταίο διάστημα δεν έχει καμία διάθεση να μοιραστεί πράγματα μαζί σας και για να μάθετε το παραμικρό, θα πρέπει να τη βομβαρδίσετε με ερωτήσεις γιατί δεν δείχνει προθυμία να σας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τα διάφορα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή της.

Ρίχνει όλη την προσοχή πάνω σας
Όταν της θέτετε ερωτήματα για τον εαυτό της, γυρίζει την κουβέντα σε σας. Εκεί που παλιά δεν έβαζε γλώσσα μέσα της, τώρα φαίνεται σα να έχουν οι μπαταρίες της εξαντληθεί, και όταν τη ρωτάτε πώς ήταν η νύχτα της, αλλάζει θέμα. Τώρα το επίκεντρο είστε εσείς, μόνο εσείς, αντί για το “έκανα αυτό” ή “πήγα εκεί χθες το βράδυ.”

Σας έχει στα όπα όπα
Είστε πια στο επίκεντρο! Η σύντροφός σας σας καλοπιάνει συνέχεια, σας ζητάει να βγείτε έξω, σας λέει “Σ’ αγαπώ” ακόμη και χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία. Προσφέρεται ακόμη και να πλύνει το αυτοκίνητό σας και να παρακολουθήσει έναν αγώνα πυγμαχίας μαζί σας. Αν και αυτές οι κινήσεις είναι κάτι περισσότερο από γλυκές, πρόκειται για αυτό το είδος συμπεριφοράς που θα πρέπει να σας βάλει σε υποψίες. Αν ξαφνικά σας βομβαρδίζει με (υπερβολικά) κομπλιμέντα, ίσως ήρθε η ώρα να ψάξετε τι πραγματικά συμβαίνει.

Δεν υπάρχει λόγος να γίνετε παρανοϊκός και καχύποπτος απλά και μόνο επειδή η γυναίκα σας παρουσιάζει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα. Αν νομίζετε ότι η συμπεριφορά της έχει αλλάξει ή την πιάσατε να λέει ψέματα, μην την κατηγορήσετε ότι σας απατάει. Σκεφτείτε αν σας έχει δώσει ή όχι αφορμή για να έχετε υπόνοιες για την ύπαρξη τρίτου προσώπου ή αν έχετε αχαλίνωτη φαντασία επειδή φοβάστε μην τη χάσετε.

Οι σωστοί χειρισμοί
Έχετε ένα προαίσθημα: Αν νομίζετε ότι μπορεί να σας απατάει, προσπαθήστε να την προσεγγίσετε αλλά μην την κατηγορήσετε ευθέως ότι σας απατάει. Ρωτήστε την αν όλα είναι εντάξει και πείτε της ότι τώρα τελευταία συμπεριφέρεται διαφορετικά. Δώστε της παραδείγματα για το πώς η συμπεριφορά της έχει αλλάξει και πείτε της ότι θέλετε να γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό. Πρέπει να ανοίξετε τις γραμμές επικοινωνίας και να την ενθαρρύνετε να ανοιχθεί για το τι την ενοχλεί μέσα στη σχέση, και να βρείτε μαζί μια λύση.

Έχετε κάτι περισσότερο από μια απλή υποψία: Αν έχετε επαρκή λόγο να πιστεύετε ότι σας απατάει, μην την κατηγορήσετε ούτε να την απειλήσετε γιατί αν κάνετε τελικά λάθος, θα έχει την αίσθηση ότι πραγματικά δεν την εμπιστεύεστε καθόλου. Αντί να αρχίσετε να ουρλιάζετε “ξέρω τι συμβαίνει!” ή “με ποιον γύρναγες;” ρωτήστε την “υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω;” ή “έχω λόγους να πιστεύω ότι δεν είσαι 100% ειλικρινής μαζί μου;” Μπορεί να σας φαίνεται παθητική αυτή η στάση, αλλά το ζητούμενο είναι να προσεγγίσετε το θέμα με προσοχή γιατί αν κάνετε λάθος, μπορεί το πράγμα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να σας κοστίσει ακριβά. Αν τελικά έχετε δίκιο, όμως, έχετε το δικαίωμα να τα κάνετε όλα κόλαση.

Την πιάσατε στα πράσα ή έχετε συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον της: Αν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει γίνει παρεξήγηση και είστε 100 % σίγουρος ότι σας “τα φοράει”, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Πείτε της τι είδατε, πώς σας έκανε να αισθάνεστε και τι σκοπεύετε να κάνετε γι’αυτό.

Ώρες αγωνίας για ένα 5χρονο αγγελούδι

Το τραγικό συμβάν έγινε χθες το πρωί στο χωριό Βουνιχώρα στη Φωκίδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το 5χρονο αγοράκι ξέφυγε από την προσοχή του πατέρα του και προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο.


Δυστυχώς ο 42χρονος οδηγός που περνούσε εκείνη τη στιγμή προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει το κακό και το παιδί βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου.

Ο 5χρονος αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο Άμφισσας και στη συνέχεια λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: lamiareport.gr

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης κατέφτασε τα χαράματα, περίπου στις 6 η ώρα σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ο δήμαρχος, ο οποίος...
σύμφωνα με πληροφορίες αισθάνθηκε αδιαθεσία, εξετάσθηκε από γιατρούς και εισήχθη στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης όπου και νοσηλεύεται.