ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ΔΕΝ εμφανίζουμε καρκίνο στην καρδιά;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο καρκίνος πλήττει κάθε όργανο του σώματός μας, το αίμα ή τα οστά, όχι όμως την καρδιά μας; Ακόμη κι αν δε σας βασάνισε ποτέ αυτή η απορία, αξίζει να μάθετε τη συναρπαστική απάντηση στο καίριο ερώτημα.
Σύμφωνα με τη Δρ Jacqueline Barrientos, εμφανίζονται καρκινικοί όγκοι στην καρδιά όμως είναι τόσο σπάνιοι που είναι σαν να μην υπάρχουν!

Ο κακοήθης καρκίνος της καρδιάς ονομάζεται ραβδομυοσάρκωμα. Το σάρκωμα είναι ένα είδος καρκινικού όγκου που ξεκινά να αναπτύσσεται στους μαλακούς ιστούς του σώματος. Το ραβδομυοσάρκωμα εμφανίζεται στους μυϊκούς ιστούς της καρδιάς.

Μελέτη που βασίστηκε σε περισσότερες από 12.000 νεκροψίες κατέδειξε ότι η συχνότητα εμφάνισής του δεν αγγίζει καν το 0,1%.

Από το σύνολο των αναφορών, εντοπίστηκε πρωτοπαθής καρδιακός καρκινικός όγκος σε επτά μόλις περιπτώσεις (αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος εκδηλώθηκε πρώτα στην καρδιά, δεν εντοπίστηκαν καρκινικά κύτταρα στην καρδιά λόγω μετάστασης από άλλο όργανο).

Ο Δρ Timothy J. Moynihan συμπληρώνει πως ο καρκίνος στην καρδιά είναι στις περισσότερες (από τις ελάχιστες) περιπτώσεις δευτεροπαθής.

Γιατί ο καρκίνος της καρδιάς είναι τόσο σπάνιος

Όπως ήδη γνωρίζουμε, κληρονομούμε τα μισά μας γονίδια από τη μητέρα και τα άλλα μισά από τον πατέρα μας. Αν και κάτι τέτοιο συνεπάγεται πως η γενετική μας μοίρα είναι προκαθορισμένη, η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ. Η έκφραση των γονιδίων μπορεί να επηρεαστεί κατά τη διάρκεια της ζωής μας και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση του καρκίνου.

Το περιβάλλον μας επηρεάζει ποια γονίδια θα εκφραστούν –δηλαδή ποια θα ενεργοποιηθούν– και πόσο συχνά θα γίνεται αυτό. Ενδεικτικά, οι καρκινογόνες ουσίες που εισέρχονται στο σώμα από τις τροφές και την ατμόσφαιρα είναι ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει την έκφραση των γονιδίων.

Αν και το σώμα μας μπορεί εν μέρει να αντισταθεί σε αυτές τις βλαβερές ουσίες, τοξίνες που βρίσκονται στο λιπώδη ιστό μπορεί να επηρεάζουν τη λειτουργία των γονιδίων και να οδηγήσουν στην εμφάνιση του καρκίνου, κυρίως σε όργανα που περιέχουν σημαντική μάζα λιπώδους ιστού (π.χ. μαστός).

Όλα τα παραπάνω εξηγούν γιατί η καρδιά «αντιστέκεται» τόσο σθεναρά στον καρκίνο:

Η ανθρώπινη καρδιά δε διαθέτει σημαντική ποσότητα λιπώδους ιστού. Μάλιστα, την καρδιά περιβάλλει μια μεμβράνη (το περικάρδιο). Αυτό το γεμάτο υγρό σακουλάκι πλήττεται από τον καρκίνο, όμως ο όγκος κάνει μετάσταση έξω από αυτό κι έτσι η καρδιά μας παραμένει αλώβητη.

Έτσι, ακόμη κι αν ο καρκίνος εμφανίζεται όπου υπάρχουν κύτταρα στο σώμα –δηλαδή παντού– η καρδιά μας είναι σχεδόν άτρωτη, χάρη στη δομή της αλλά και χάρη στο περικάρδιο.


newsnowgr

Στοματικός έρωτας: 7 γυναίκες μας αποκάλυψαν όσα τους έμαθε η εμπειρία τους! Απαντάμε σε όσα ήθελες να ρωτήσεις και δεν τολμούσες!


Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές που ακολουθούν όταν... κατεβαίνουν στην περιοχή του άντρα. Δεν είναι κακό, όμως, να κάνεις κάποιες αλλαγές ή και βελτιώσεις στον τρόπο που του κάνεις στοματικό έρωτα για να τον τρελάνεις με τη νέα αίσθηση που θα του προσφέρεις. 7 γυναίκες μας αποκάλυψαν όσατους έμαθε η εμπειρία τους.

Τέσσερα χρόνια με αναστολή "έφαγε" (αν ήταν απλός πολίτης θα γλίτωνε με ισόβια από την αδέκαστη "δικαιοσύνη") ο Γιάννος Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Θυμάστε τι έλεγε για...

...την «ανικανότητα» των Ελλήνων να διαχειριστούν, όπως έλεγε, την εθνική τους οικονομία;
Ο Γιάνος Παπαντωνίου απέδιδε σχεδόν σε γενετική ανωμαλία την «ανικανότητα» των Ελλήνων να διαχειριστούν, όπως έλεγε, την εθνική τους οικονομία.
Ήταν η εποχή που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με εντολές του εθνικού ολετήρα γιωργάκη, περνούσαν τον περισσότερο χρόνο σε ξένα μέσα ενημέρωσης και σε δημόσια fora προσπαθώντας να πείσουν τη διεθνή κοινότητα ότι οι Έλληνες είναι...
ένα έθνος τεμπέληδων και απατεώνων που τους αξίζει μόνο η υποταγή στο ΔΝΤ. 

Μπανάνα μάνα...


10678771_347900358723467_3896402290672057923_n

Σκοτώθηκε υπάλληλος καθαριότητας στα Ιωάννινα


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 49χρονος υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών, όταν ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε σε απορριμματοφόρο του Δήμου και παρέσυρε τον άτυχο εργαζόμενο. 

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί , όταν οι υπάλληλοι της καθαριότητας πραγματοποιούσαν με το δημοτικό όχημα αποκομιδή απορριμμάτων στα Καρδαμίτισια Ιωαννίνων. 

Το τζιπ που οδηγούσε ένας αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο και χτύπησε με δύναμη τον 49χρονο υπάλληλο του Δήμου, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο ανυψωτικό ώστε να αδειάσει τα σκουπίδια. 

Ο δημοτικός υπάλληλος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε. Την προανάκριση για τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος ανέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων. 

Στο νοσοκομείο αυτή την ώρα βρίσκονται πολλοί εργαζόμενοι στο Δήμο Ιωαννίνων καθώς και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας. 


epirusgate.blogspot.gr

Τα 10 λάθη που κάνουμε οι γυναίκες στο σεξ


Κορίτσια σε αυτό το σημείο θα θέλαμε την προσοχή σας. Γιατί πάνω απ' όλα θέλουμε να είμαστε κυρίες. Ναι, και στο κρεβάτι. Σε τρία πράγματα σε αυτή τη ζωή δεν σε παίρνει να κάνεις λάθος. Το πρώτο είναι στην επιλογή του κομμωτή, το δεύτερο στο ψήσιμο του μουσακά και το τρίτο στο σεξ. Γι αυτό και εμείς εδώ αφού πρώτα μάθαμε από τα λάθη μας, μοιραζόμαστε μαζί σου το νέκταρ της σοφίας μας. Άνοιξε καλά τα μάτια και δώσε προσοχή. 

1. Να αφήνεις το δάσος του Αμαζονίου στο μπικίνι 

Μπορεί κάποια στιγμή ο "θάμνος" να είχε επιστρέψει στη μόδα, αλλά άλλο να έχεις αφήσει μία διακριτική πόα εκεί κάτω και άλλο να κοντεύει να γίνει κισσός που θέλει να επεκταθεί μέχρι τον αφαλό. Σεξ θέλει να κάνει ο σύντροφός σου μαζί σου, όχι να παίξει το κυνήγι του θησαυρού. 

2. Να κάνεις σεξ στο σκοτάδι 

Εσύ μπορεί να θέλεις να παίξετε την τυφλόμυγα, για να κρύψεις τυχόν ατέλειες του σώματός σου, αλλά εκείνος (όπως και όλοι οι άντρες) είναι οπτικός τύπος. Εντάξει, δεν σου λέμε να ανάψεις και τον πολυέλαιο, αλλά ένα-δύο κεριά μπορείς να τα αφήσεις. 

3. Να αφήνεις την προστασία πάνω του 

Το να λες "έλα μωρέ θα έχει εκείνος προφυλακτικό", είναι σαν να ζητάς σε πιγκουίνο να θυμηθεί να φορέσει τις γαλότσες για το χιόνι. Τι; Δεν φοράει ο πιγκουίνος γαλότσες; Έλα, δεν το πιστεύω. 

4. Να πιστεύεις ότι το σεξ συνδέεται με την αγάπη 

Το ότι το σεξ μαζί του σε κάνει να βλέπεις πυροτεχνήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ο πρίγκηπας πάνω στο λευκό άλογο. Υπάρχει μία πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι απλά ένας υπερταλαντούχος καβαλάρης. 

5. Να μην ξυρίζεις τα πόδια σου. Ε ναι. Όχι.

6. Να ξαπλώνεις και να περιμένεις να κάνει ο άλλος τη δουλειά 

Το να πιάνεις πρώτη θέση στο κρεβάτι παριστάνοντας την φώκια με βαρυστομαχιά που την έχει ξεβράσει το κύμα δεν είναι καθόλου σέξι. Ακόμα και αν μοιάζεις με τη Adriana Lima. 

7. Να νομίζεις ότι αυτά που διαβάζεις περί σεξ είναι αλάνθαστα 

Βίβλος είναι μόνο μία. Και αυτή είναι η Vogue για τις φασιοναρίες του κόσμου τούτου. 

8. Να περιμένεις να αρχίσει τα γούτσου γούτσου 

Ένας άντρας μετά το σεξ θέλει το χώρο του. Τη γωνίτσα του ώστε να κλείσει τα βλέφαρα και κατεβάσει τα ρολά. Οι άντρες δεν είναι και για πολλά πολλά. 

9. Να τον κάνεις να αισθάνεται υπεύθυνος για τους οργασμούς σου 

Δεν χρειάζεται να του δίνεις οδηγίες τύπου "λίγο πιο αριστέρα, τώρα πιο γρήγορα, κόψε λίγο, πάρ' το λίγο ακόμα δεξιά, ώπα καλά είσαι". Απλά δώσε του τα σωστά σημάδια για να νιώσει ότι το κάνει σωστά. 

10. Να περιμένεις να έχει πάντα σηκωμένη "σημαία" 

Οι άντρες δεν είναι μηχανές. Ναι, κρίμα. Αλλά δεν είναι. Θέλουν το χρόνο τους, ώστε να πάρουν και πάλι μπροστά. Δείξει λίγη υπομονή.


ladylike

Οι αγώνες των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει
ο αγώνας της ανδρικής ομάδας με τους Τιτάνες Παλαμά

Οι αγωνιστικές ομάδες του Πιερικού Αρχελάου το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, συμμετέχουν στα παρακάτω επίσημα πρωταθλήματα:

-          Ανδρικό – Β΄ ΕθνικήΒ΄ όμιλος, Α΄ γύρος, 7η αγωνιστική. Κυριακή 23.11.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 17,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΣ Τιτάνες Παλαμά. 
-          Εφηβικό – Α΄ όμιλος, Α΄ γύρος, 4η αγωνιστική. Δευτέρα 24.11.2014, Β΄ ΔΑΚ, ώρα 18,00 / ΑΕ Βατανιακός Σάρισα - ΣΦΚ Κατερίνη 2008.
-          Παίδων – Β΄ όμιλος, Α΄ γύρος, 7η αγωνιστική. Κυριακή 23.11.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 10,00 /  ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟΚ Αιγινιακός. 
-          Νεανίδων – Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 23.11.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού, ώρα 12,00 /   ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΓΕ Πιερίας και
-          Κορασίδων – Α όμιλος, Α΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Σάββατο 22.11.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 12,00 /  ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος  - ΠΑΣ Αετός Κιλκίς.  

 

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ - ΣΥΝΩΣΤΙΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συγκυρία διαρκών επιτυχιών καταγράφουν τη φετινή χρονιά (και όχι μόνο) στα τμήματα, του μπάσκετ ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και του βόλεϊ ο ΣΦΚ Πιερικός.
Οι επιτυχίες τους αυτές είναι συνέχεια της πολύ καλής περσινής τους περιόδου, αλλά και απόρροια της συστηματικής και εποικοδομητικής δουλειάς που γίνεται σ' όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των δύο Πιερικών Συλλόγων.

Η ανανεωμένη ανδρική ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχέλαου διεκδικεί για άλλη μια χρονιά τον τίτλο της πρωταγωνίστριας ομάδας στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, με τη αξίωση να διευρύνει περαιτέρω το σερί των τριών συνεχόμενων νικών της. Ο φίλαθλος κόσμος της Πιερίας δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Πιερικός Αρχέλαος είναι το μπασκετικό εκκολαπτήριο πολλά υποσχόμενων αθλητών παγκόσμιας εμβέλειας, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Γιώργου Τσαλμπούρη, ο οποίος από το φετινό καλοκαίρι αγωνίζεται στο Αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα, με τη φανέλα του Iowa State University!

Η νεοφώτιστη ανδρική ομάδα βόλει του Πιερικού μπήκε με φόρα στα «βαθιά νερά» του 3ου ομίλου της Α2 και με περίσσια αυτοπεποίθηση, δύναμη και θράσος, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας, κατακτώντας τέσσερις νίκες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές!

Προτρέπουμε λοιπόν τον φίλαθλο κόσμο της Κατερίνης και τις Πιερίας γενικότερα, να δηλώνει αδιάκοπα «παρών» στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των ομάδων και με την ενεργό συμμετοχή του να υποστηρίξει με θέρμη τις σπουδαίες εμφανίσεις του μεγαλύτερου εκπροσώπου της Πιερίας: ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ!
Από τον ΣΦΙΠ (www.pierikos.info)


Αγαπάς τον ΠΙΕΡΙΚΟ, αγαπάς την ΙΣΤΟΡΙΑ του! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΟΥ

Επειδή το τελευταίο διάστημα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ελέχθησαν πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, ως πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης ΔΗΚΕΔΟ μέχρι τις 31/8/2014 είμαι υποχρεωμένη να διευκρινίσω τα παρακάτω προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας.

1. Η ΔΗΚΕΔΟ προήλθε από την συνένωση λόγω Καλλικράτη των τριών πρώην Κοινωφελών Επιχειρήσεων των πρώην δήμων Λιτοχώρου, Δίου και Αν. Ολύμπου. Προέκυψε έτσι μια νέα επιχείρηση στην οποία φορτώθηκαν χρέη της τάξης των 600.000 ευρώ περίπου προς προμηθευτές, ΙΚΑ, εφορία και τράπεζες, ενώ αργότερα μας κοινοποιήθηκαν και πρόστιμα από την Δ.Ο.Υ Κατερίνης της τάξης των 300.000 από παλιό φορολογικό έλεγχο που αφορούσε τις χρήσεις 1999 έως 2002. Η δε μερίδα του λέοντος από όλα αυτά τα χρέη προέρχονταν από οφειλές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Ανατολικού Ολύμπου.
2. Το γεγονός της ελλιπούς χρηματοδότησης από το Δήμο λόγω της οικονομικής κυρίως συγκυρίας, σε συνδυασμό με την μη υπαγωγή των Κοινωφελών Επιχειρήσεων όλης της χώρας στην ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προ του 2011, (όπως συνέβη με τους Δήμους), δημιούργησε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ήταν υποχρεωμένη να λειτουργήσει η ΔΗΚΕΔΟ. Εδώ να τονίσω ότι λόγω του κοινωφελούς χαρακτήρα της τα μοναδικά της έσοδα ήταν υποχρεωτικά και εκ του νόμου μόνο από την υλοποίηση των προγραμμάτων και από τυχόν χρηματοδοτήσεις από το Δήμο.
3. Παρ’ όλα αυτά τα δεδομένα και παρά την ανυπαρξία στην ουσία διοικητικού προσωπικού δώσαμε κάθε ικμάδα των δυνάμεων μας προκειμένου όλα τα προγράμματα (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι) να ανανεώνονται κάθε χρόνο και να συνεχίσουν να υλοποιούνται κανονικά και απρόσκοπτα. Οι όποιες αρρυθμίες παρουσιάστηκαν κατά καιρούς λόγω της μη οικονομικής στήριξης από το Δήμο, (κυρίως ρυθμίσεις προς το ΙΚΑ), δεν αποτέλεσαν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της. Και τα οποία δικαιολογημένα παράπονα των εργαζομένων για καθυστερήσεις στις πληρωμές στην ουσία αφορούσαν το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο με μεγάλη καθυστέρηση προχωρούσε στις προκαταβολές ή στην αποπληρωμή των προγραμμάτων.
4. Σήμερα που ο εφιάλτης της χρεοκοπίας για τον δήμο μας δεν υφίσταται πλέον, βλέπω πράγματι με χαρά την πρόθεση της νέας διοίκησης για αυξημένη χρηματοδότηση προς την ΔΗΚΕΔΟ. Όπως με μεγάλη μου λύπη δυστυχώς βλέπω πως η μεταφορά της έδρα της από το αρχοντικό του Γκουντέλια στο Δημαρχείο στο Λιτόχωρο, οδηγεί σε μαρασμό ένα υπέροχο κτήριο – πινακοθήκη, το οποίο πλέον παραμένει κλειστό και του οποίου η λειτουργία ιδίως τα καλοκαίρια έδωσε ανάσες πολιτισμού στο πάνω Λιτόχωρο με μια σειρά εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε.
Εύχομαι στη νέα διοίκηση της ΔΗΚΕΔΟ να μπορέσει να υλοποιήσει το έργο της προς όφελος του τόπου μας και να μείνει μακριά από λογικές «καμένης γης» και από μικρότητες που στην ουσία στοχοποιούν ανθρώπους που πρόσφεραν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν έτσι κάποιοι άλλοθι για τυχόν δικές τους αδυναμίες τους.
ΥΓ. Φυσικά δεν θα μπω στο κόπο να απαντήσω σε όσα λέγονται και είναι καφενειακού επιπέδου. Όποιος έχει τα κότσια ας τα δηλώσει εγγράφως ή σε μένα την ίδια πρόσωπο με πρόσωπο.
ΖΟΥΡΖΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΚΕΔΟ.
ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 2013-2014

Τα ρολογάκια των 10.000 ευρώ, δωράκι του Καρατζαφέρη παιδιά; Για τις επερωτήσεις αναφορικά με τα υποβρύχια και τα super puma;

Η ανυπότακτη Ιωάννα της "ανατροπής" κι ο "υποκινητής" Ευθύμης

Η ΞΕΦΤΊΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...... ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Mega 11Nov14



Ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της Αμφίπολης


Δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν χτες το βράδυ, και συγκλόνισαν την Αθήνα που την είχε πέσει για ύπνο. Οι σεισμοί ήταν επιφανειακοί, όπως είναι και οι σύγχρονοι Έλληνες. Οι σεισμολόγοι αναμένουν νέο σεισμό, ο οποίος θα ισοπεδώσει τα πάντα και θα δώσει τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη, αφού στην Ελλάδα την ανάπτυξη την μετράμε με τούβλα.

Αρχικά, οι σεισμολόγοι πίστεψαν πως οι σεισμοί οφείλονταν στις μ@λακί€ς που έλεγε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην τηλεόραση, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν πως το... Πολυτεχνείο ζει.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται στην Εύβοια αλλά οι σεισμολόγοι ανησυχούν επειδή ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της Αμφίπολης.
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι ανασκαφές στην Αμφίπολη ενεργοποίησαν το ρήγμα, το οποίο θα δώσει μεγάλους σεισμούς τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να έρθουν όλοι οι αρχαίοι σκελετοί στην επιφάνεια και να γίνει η χώρα ένα απέραντο νεκροταφείο.
Οι αρχαιολόγοι της Αμφίπολης αναφέρουν πως ο σκελετός που βρέθηκε δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό, αν και χάθηκε μια ωλένη και τρία πλευρά, αλλά μπορεί να τα έφαγαν τα ποντίκια.
Σεισμολόγοι και αρχαιολόγοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις τηλεοράσεις, ενώ η Ελλάδα κρατάει τη βρομερή ανάσα της.
Εγραψε o Pitsirikos, μέσω "Το Γρέκι"

Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς - Καταγγελίες και από κατοίκους για αναίτιο ξυλοδαρμό

To νέο διαφημιστικό του ΕΟΤ... Come Visit Greece NOT


5 βήματα που συγκλόνισαν τον κόσμο της παιδείας


Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

Βήμα 1ο

Με αφορμή το χρέος και το μνημόνιο (βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντ-έξι), η Διαμαντοπούλου μηδενίζει τους διορισμούς. Στην αρχή εξαγγέλλεται η ψεύτικη υπόθεση ένας φεύγει-ένας έρχεται, η οποία γίνεται πέντε φεύγουν-ένας έρχεται, συνεχίζει με δέκα φεύγουν-ένας έρχεται, για να καταλήξουμε στο κανένας δεν φεύγει-κανένας δεν έρχεται (εκτός αν έχει διατελέσει για χρόνια κυβερνητικός μεγαλοαιρετός οπότε μπορεί και να σε αφήσουν να φύγεις). Ταυτόχρονα η ίδια υπουργός «εξαφανίζει», με μία της ατάκα όλους τους... αδιόριστους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και μη.
Βήμα 2ο
Οι εκπαιδευτικοί, ως κομμάτι της κοινωνίας, βουτηγμένοι στη λογική και τη νοοτροπία της ανάθεσης και της διεκπεραίωσης, άφησαν την περίοδο εκείνη, τις πράσινες και μπλε συνδικαλιστικές ηγεσίες να παίζουν τον καθησυχαστικό τους ρόλο την ίδια στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσπασης και διαχωρισμού των εκπαιδευτικών σε σύνολα και υποσύνολα. Οι παλιοί και οι νέοι, οι φιλότιμοι και οι τεμπέληδες, οι ΑΣΕΠίτες και οι της επετηρίδας, οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές, οι διορισμένοι και οι αδιόριστοι.
Την ίδια περίοδο ξεκινάει, προαιρετικά, ο θεσμός της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Η ανταπόκριση ήταν μηδαμινή, όμως αυτό οφειλόταν κυρίως στην άρνηση των εκπαιδευτικών να χρεωθούν μία ακόμη γραφειοκρατική, γεμάτη χαρτούρα εργασία, παρά στο ότι έβλεπαν την αυτοαξιολόγηση ως ένα σκαλί προς την κατηγοριοποίηση και την υποβάθμιση.
Βήμα 3ο
Η κατάργηση των δώρων μαζί με το ενιαίο μισθολόγιο, από τη μία απαξίωσαν ακόμη περισσότερο τους εκπαιδευτικούς, από την άλλη, χαϊδεύοντας τους συναδέλφους με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και τσακίζοντας τους νεοδιόριστους διέλυσε την συναδελφική αλληλεγγύη και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη συνδικαλιστική ηγεσία και τον συνδικαλισμό γενικότερα, αφού δεν δρομολογήθηκε καμία ουσιαστική αντίδραση για τον πιο πάνω διαχωρισμό. Επίσης, εκείνη την περίοδο η επίθεση και η λάσπη από τα μνημονιακά ΜΜΕ που δέχεται ο κλάδος, φτάνει στο αποκορύφωμά της και τότε αρχίζουν δειλά-δειλά να ακούγονται οι πρώτες φωνές για κατάργηση-επιτέλους-της μονιμότητας.
Βήμα 4ο
Κι ενώ οι στρατηγικές επιλογές της ΕΕ έπαιρναν σάρκα και οστά μέψω των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, οι εκπαιδευτικοί μαζί με την κοινωνία αντέδρασαν. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, όχι όσο θα χρειαζόταν. Η απάντηση στο κυρίαρχο ερώτημα: «Μέσα στην ΕΕ ή έξω από αυτήν;» ήταν: «Μέσα στην ΕΕ» με φόντο την καθημερινή προπαγάνδα, το φόβο για το άγνωστο και την έλλειψη πειστικής αντι-ΕΕ πολιτικής απάντησης.
Παράλληλα η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θυμίζουν εποχές χούντας και οι φασιστικές εφεδρείες του συστήματος λειτουργούν για μία ακόμη φορά ως δούρειος ίππος για τις αντιλαϊκές επιδιώξεις του.
Βήμα 5ο
Η πρόθεση για προκήρυξη απεργίας μέσα στις εξετάσεις, ως ύστατη προσπάθεια αντίδρασης στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, αναγκάζει την μνημονιακή κυβέρνηση να πετάξει και το τελευταίο φύλλο συκής, αποκαλύπτοντας το αυταρχικό της πρόσωπο και να προχωρήσει σε επίταξη των εκπαιδευτικών, απαγορεύοντας ακόμη και την σκέψη για απεργία.
Η οργή που ένιωσαν οι εκπαιδευτικοί, εκφράστηκε στην επόμενη απεργία διαρκείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Η έλλειψη αλληλεγγύης από άλλους εργαζόμενους, η μη συμμετοχή των γονιών, η διασπαστική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και η πληγωμένη εμπιστοσύνη προς τη συνδικαλιστική μας ηγεσίας ήταν οι αιτίες που η απεργία εκείνη δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Έριξε όμως τους πρώτους σπόρους αντίστασης και διεκδίκησης.
Και φτάσαμε στο σήμερα.
Με την αξιολόγηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν την εφαρμογή της, με μια σχολική χρονιά χειρότερη από όλες τις προηγούμενες από άποψη κενών, με το νέο πειθαρχικό δίκιο να σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό μας κατά τη διάρκεια αλλά και εκτός ωραρίου εργασίας, με ένα ακόμη νέο μισθολόγιο να προμηνύει επιπλέον μειώσεις αποδοχών, με ένα «νέο λύκειο» που εφαρμόζεται στου μαθητή-κασιδιάρη το κεφάλι και με μια κοινωνία που έχει κατεβάσει τα χέρια και περιμένει από τη νέα κυβέρνηση, όχι να επαναφέρει την κατάσταση στην προ μνημονίου εποχή αλλά απλώς να μην γίνει ακόμα χειρότερη.
Αν ως εκπαιδευτικοί και ως λαός γενικότερα, καταντήσουμε να φτάσουμε στις εκλογές στην οριζόντια θέση του καναπέ, αν δεν ξαναβγούμε στους δρόμους ζητώντας πίσω τη ζωή που μας έκλεψαν και μάλιστα με υψηλό επιτόκιο υπερημερίας, τότε η καραβάνα που θα μας αναλογεί από την όποια επόμενη κυβέρνηση, θα είναι άδεια.
Κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε ποτέ από καμία κυβέρνηση. Όλα ήταν αποτέλεσμα λαϊκής απαίτησης, μαζικής διεκδίκησης και πληρωμένα τοις μετρητοίς με ιδρώτα και αίμα.
Το μεγάλο στοίχημα για το επόμενο διάστημα θα είναι η μαζικοποίηση ή όχι των γενικών συνελεύσεων των σωματείων μας, η απαλλαγή από τη λογική της ανάθεσης και η μαζική συμμετοχή στη λήψη και υλοποίηση ενός επιθετικού διεκδικητικού συνόλου αιτημάτων.
Να μπει τέρμα στην άμυνα και την οπισθοχώρηση. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να σαλπίσουμε την έναρξη της αντεπίθεσης.
Από kyrgiakischristos, μέσω "Το Γρέκι"

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και... μίζες!

Οιπαλαιότεροι πρωτοσυναντήσαμε τον Γιώργο Καρατζαφέρη στα μέσα της δεκαετίας του 80. Αντιπάλευε,υποτίθεται τότε, το μονοπώλιο της κρατικής τηλεόρασης. Είχε ενταχθεί σε ένα υποτιθέμενο μηχανισμό αντιπροπαγάνδας κόντρα στην επίσημη του ΠαΣοΚ.
Γύριζε στους δρόμους με μια κάμερα και έφτιαχνε δικό του δελτίο ειδήσεων, το οποίο «πουλούσε»...
στη συνέχεια σε κασέτες. Φαινόταν το εγχείρημά του αστείο, αλλά εκείνος έδινε εικόνα μαχητή της ελεύθερης ενημέρωσης.
Κάπως έτσι έστησε μια πρώτη βάση για το τηλεοπτικό κανάλι που ακολούθησε όταν «άνοιξε» η τηλεοπτική αγορά.
Ο λόγος του πάντα τραχύς, βαθύτατα λαϊκιστικός και μόνιμα επιθετικός.
Με τον καιρό έφτιαξε σχολή ακροδεξιού και εθνικιστικού λόγου, ο οποίος μπολιάσθηκε με τον νεοφιλελεύθερο νέο δημοκρατικό και έφτιαξε ένα... κράμα που ακόμη επηρεάζει το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς.
Τιμητής από τα πρώτα κοινοβουλευτικά του βήματα, καταγγελτικός από τους λίγους, εύκολος σε κρίσεις και σχολιασμούς, έφθασε να επηρεάζει πολλούς απλούς λαϊκούς ανθρώπους.
Αργότερα με την εκλογή του Χριστόδουλου στην Αρχιεπισκοπή ενδύθηκε στολή καλού χριστιανού, πρωτοστάτησε σε εκείνη την ηθικολογική, θρησκευτική και εθνικιστική στροφή της ελληνικής κοινωνίας με τις λαοσυνάξεις, τις ταυτότητες και τα λάβαρα στα χρόνια του Σημίτη.
Κάπως έτσι, μετά τις εκλογές του 2000,έστησε το ΛΑΟΣ, ως έκφραση εθνικιστικού και θρησκευτικού λαϊκισμού.
Θέτοντας υποψηφιότητα για την υπερνομαρχία της Αττικής το 2002 μέτρησε δυνάμεις και δυνατότητες. Και ανάμεσα στ' άλλα έβαλε και τη Χρυσή Αυγή στο παιγνίδι. Το ψηφοδέλτιό του κοσμούσαν διάφορα αστέρια της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Με το 14% που απέσπασε απελευθερώθηκε πλήρως και μετατράπηκε σε ένα ιδιότυπο κήρυκα ηθικολογίας, εθνικισμού, σκανδαλοθηρίας και βεβαίως υπερασπιστή της τάξης. Ποιός δεν θυμάται το καλοκαίρι του 2002 να γυρνάει τα κανάλια και να υποδεικνύει πιθανές κρυψώνες τρομοκρατών.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι υπηρετούσε με πίστη το τετράπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και μίζες.
Το πρωί μακρύ σταυρό,όρκους πίστης στην πατρίδα, την Εκκλησία και το έθνος και το βράδυ ένας Θεός ξέρει τι διαδρομές ακολουθούσε.
Η περίπτωση Καρατζαφέρη είναι απολύτως διαβρωτική της όποιας εναπομείνασας αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.
Οι εισαγγελείς αποκαλύπτουν τώρα ότι αυτός ο μέγας ηθικολόγος κορόιδευε την κοινωνία με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Την ώρα που υποτίθεται ότι κήρυττε λόγο αληθείας έβαζε βαθιά το χέρι του στο βάζο με το μέλι.
Και μετά τις αποκαλύψεις ούτε φωνή,ούτε ακρόαση.
Πάει κάτι να ψελλίσει, αλλά επί της ουσίας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.
Ο κ. Καρατζαφέρης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.
Όσο το αποφεύγει θα παραδίδεται στη χλεύη και στην περιφρόνηση των πολιτών. 

Καρακούσης Αντώνης από tovima μέσω farmakoglwssa-kirki
Μέσω "Το Γρέκι"

Όταν οι μπάτσοι λένε "πάω προς νερού μου" εννοούν "πάω να ΚΛΕΨΩ ένα μπουκάλι νερό από περίπτερο". Περιθωριακοί φτωχοδιάβολοι...

Την σκαμπούλαρε και ο Παπαντωνίου! Η ανεξάρτητη, έντιμη δικαιοσύνη... αποφάσισε στο "Όνομα του Ελληνικού Λαού"! Τώρα θα αποφασίζει για να μας δημεύσουν τα σπίτια... αλλά θα φάει η μύγα σίδερο... Σπίτι, οικογένεια, θα περάσουν από πτώματα και οι δικαστές!

Αυτού του τύπου... έκανε υπουργούς τους νεοφασίστες Βορίδη, Γεωργιάδη ο εθνικός ολετήρας γιωργάκης, που τώρα θέλει να επανέλθει χωρίς ντροπή!

Πόσα νερά να κλέψω;...

Η Ελλάδα του Μνημονίου δεν μπορεί να θρέψει τα παιδιά της... κι αυτοί (με εξαίρεση Καμμένο, ΚΚΕ)... αναζητούν ένα νέο ΠαπαΔήμιο


Μεγάλη αύξηση καταγράφει έρευνα της στατιστικής υπηρεσίας για τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών και την υλική στέρηση παιδιών. Η σύγκριση μεταξύ 2009-2013 αποκαλύπτει μεγάλη αύξηση παιδιών που στερούνται τα απαραίτητα.

Διπλασιάστηκε στα χρόνια της κρίσης το ποσοστό των νοικοκυριών που δεν μπορεί να προσφέρει βασικά αγαθά στα παιδιά του. Το γεγονός πιστοποιεί ειδική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ με την οποία συγκρίνει την...
κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το 2013 έναντι αυτής του 2009.
Σύμφωνα με τα ευρήματα:
* Αύξηση παρατηρείται και στα ποσοστά των νοικοκυριών που δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση (7,4% το 2013 από 4,0% το 2009), καθώς και τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά μία φορά την ημέρα (4,4% το 2013 από 1,1% το 2009).
* Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στο ποσοστό των νοικοκυριών που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα συμμετοχής των παιδιών τους σε σχολικές εκδρομές, το οποίο ανέρχεται σε 25,4% το 2013 από 7,6% που ήταν το 2009. Αντίστοιχα, κατάλληλο χώρο για σχολική μελέτη δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους, για οικονομικούς λόγους, τα νοικοκυριά σε ποσοστό 18,4%, ενώ το 2009 το ποσοστό ήταν 11,7%.
* Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώνεται ότι, τα νοικοκυριά με παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, παρέχουν στα παιδιά τους καινούρια ρούχα σε ποσοστό 98,7%, και δύο ζευγάρια υποδημάτων στο σωστό μέγεθος σε ποσοστό 99,3%. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, το 1,3% και το 0,7% των νοικοκυριών αντίστοιχα δηλώνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να παρέχει τα παραπάνω στα παιδιά του. Τα νοικοκυριά με παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, που δηλώνουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους καινούρια ρούχα ή δύο ζευγάρια υποδημάτων στο σωστό μέγεθος, ανήκουν στον φτωχό πληθυσμό.
* Το 90,3% των νοικοκυριών, με παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών παρέχει στα παιδιά του ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση, ενώ το 94,7% των νοικοκυριών παρέχει στα παιδιά του τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά μία φορά την ημέρα.
* Το 1,7% των μη φτωχών νοικοκυριών δηλώνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να παρέχει στα παιδιά του ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση, ενώ το 1,3% δηλώνει ότι για οικονομικούς λόγους δεν παρέχει στα παιδιά του τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά μία φορά την ημέρα. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον φτωχό πληθυσμό είναι 22,3% και 12,6% αντίστοιχα.
* Το 20,8% των φτωχών νοικοκυριών, με παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, δηλώνει ότι για οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να παρέχει στα παιδιά του εξοπλισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής, ενώ το 15,4% δεν μπορεί να παρέχει στα παιδιά του παιχνίδια εσωτερικού χώρου.
* Δείτε αναλυτικά στοιχεία ΕΔΩ
Από euro2day, μέσω "Το Γρέκι"

ΔΤ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΚΜ-Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ


Mikel FC ARENA και Mikel FC η ΑΕΛ!

Σε Mikel FC μετατρέπεται η ΑΕΛ!  
Σε Mikel FC μετατρέπεται η ΑΕΛ!Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Λάρισα μετά την απόφαση του Βαγγέλη Πλεξίδα να βάλει λουκέτο.Άλλο ένα απολαυστικό..
κείμενο από την ιστοσελίδα «Ο γύρος του διαδικτύου»... O πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Πλεξίδας, σύμφωνα με πληροφορίες επιφυλάσσει άλλη μια έκπληξη που θα κάνει αίσθηση σε όλη τη χωρά.Συμφωνία με τα Mikel αναμένεται να ανακοινωθεί από ώρα σε ώρα. Συμφωνία που πιθανότατα θα αφορά την αλλαγή ονόματος του όχι μόνο του γηπέδου, αλλά και ολόκληρης της ομάδας.Όπως όλα δείχνουν οι πιέσεις της γνωστής αλυσίδας θα αποφέρουν καρπούς, και το γήπεδο “AEL FC ARENA” θα μετατραπεί σε “MIKEL FC ARENA”, καθιστώντας το την μεγαλύτερη καφετέρια του κόσμου.Το business plan που έχει καταρτιστεί εδώ και καιρό αναλύει την ριζική αναδιοργάνωση όλης της ομάδας σε όλους τους τομείς, από τα ενεργειακά ποτά των αθλητών που θα αντικατασταθούν με Μικελοτσίνο μέχρι και τις αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Την ευκαιρία να αναδείξουν την Λάρισα πέρα από πρωταθλήτρια του καφέ και σε πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο θέλουν να έχουν οι υπεύθυνοι του Mikel, απογοητευμένοι από την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας μέχρι τώρα.Αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις από το κόσμο και προχωρήσει η υπόθεση, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν άμεσα, με πρώτη αυτή προπονητή. Φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας μετά την αλλαγή διοίκησης είναι ο Παντελής Καφές.(Πηγή του παραπάνω κειμένου το giros.gr)
- Νεώτερες πληροφορίες όμως του soutgoal.blogspot.gr, που προέρχονται απο συνομιλία μας με σίγουρη πηγή του περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη των MIKEL, λένε ότι, άν τελικώς επιτευχθεί η συμφωνία, η ομάδα της Λάρισας θα ανέβει επίπεδο και ο στόχος είναι να οργανωθεί σε Ευρωπαικά πρότυπα.Σε αυτό συντείνει και το επιχειρηματικό πνεύμα του ιδιοκτήτη των MIKEL υποψήφιου αγοραστή της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ.Ως γνωστόν το FC ARENA ανήκει σε Τράπεζα (μετά απο κατάσχεση) και έτσι ο υποψήφιος επενδυτής κινείται σε δύο κατευθύνσεις.Η μία για την αγορά του Σταδίου και την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ.Οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες και θετικές για την ομάδα του κάμπου.
Διαβάστε περισσότερα: http://soutgoal.blogspot.gr/2014/11/mikel-fc-arena-mikel-fc.html

ΣΟΚ:26χρονη παντρευεται 80χρονο κατά συρροή δολοφόνο

 
ΣΟΚ:26χρονη παντρευεται 80χρονο κατά συρροή δολοφόνο.Παντρεύεται ο Τσαρλς Μάνσον!Άδεια για να παντρευτεί μια 26χρονη που τον...
επισκεπτόταν στη φυλακή έλαβε ο 80χρονος, κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον...
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η άδεια γάμου εκδόθηκε πριν από 10 ημέρες.
Η 26χρονη ονομάζεται Άφτον Ελέιν Μπάρτον και μετακόμισε πριν από εννέα χρόνια στην Καλιφόρνια προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην φυλακή που κρατείται ο Μάνσον.
Ο Τσαρλς Μάνσον, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής στην Καλιφόρνια, υπήρξε ένας από τους πιο διαβόητους εγκληματίες τη δεκαετία του 1960.
Tο 1969 ο ίδιος μαζί με ακόμη τρεις γυναίκες που τον ακολουθούσαν, δολοφόνησαν πέντε άτομα μεταξύ αυτών και την έγκυο σύζυγο του Ρόμαν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ.
Πηγή: http://dinatos.blogspot.com

Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν οι παρακάτω αγώνες:

● Εφηβικό πρωτάθλημα: ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – ΑΟΚ Αιγινιακός 56 – 43

Α΄ γύρος - 3η αγωνιστική. Δεκάλεπτα : 17-9, 30-22, 43-33, 56-43. Διαιτητές: Τσολογιάννης - Γιαννόπουλος.
Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 (Χρυσίδης): Τσιρογιάννης 28, Πολυχρόνης 10, Ζιώγας 4, Καρατόλιος 4, Κατηρτζίδης 4, Χατζηλάμπρου 2, Ταβαντζής 2, Μακρής 2, Μητσαλάς, Τζιοβάρας, Πόντικας, Γρηγοριάδης.

Α.Ο.Κ. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Λοτζανιώτης): Βουτσάς 9, Βουλτσίδης 20, Τσικούρας 3, Κοντόπουλος 2, Γκακούδης 2, Καποδίστριας 4, Καλλιγάς, Κοντόπουλος Ζ. , Μπλούσι, Κορνελάκης, Γαϊτατζής.
Η ομάδα του ΣΦΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008  αγωνίζεται με αθλητές γεννηθέντες του 2000 (παμπαίδες).

ΦΩΤΟ:
  1. Από τον αγώνα ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – ΑΟΚ Αιγινιακός

● Παιδικό πρωτάθλημα: ΓΑΣ Βαφύρας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 34 – 88

Α΄ γύρος - 6η αγωνιστική. Δεκάλεπτα: 6-20, 13-42, 25-63, 34-88.  Διαιτητής: Χατζημπαλίδης.

Οι συνθέσεις:

ΓΑΣ Βαφύρας (Σαραπτσής): Στρατηγός 14(1), Γάκης Χ, Παρασκευαϊδης Η. 2, Ζαμάνης 14, Γάκης Δ., Παπαστεργίου, Σαραπτσής, Μπέης, Παρασκευαϊδης Γ. 2, Σαμαράς 2, Μανάκος, Στέρκου.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Σουκάρας 10, Ζιάκος 5, Μουρίκας 4, Τζαμακλής 2, Ράλλης 13, Τζουνίδης Ν. 4, Παπανικολάου 11, Τσιλιγγαρίδης 19, Φανούλης 2, Βαβατσιούλας 6, Τζουνίδης 12.

ΦΩΤΟ:
  1. Από τον αγώνα ΓΑΣ Βαφύρας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

● Πρωτάθλημα νεανίδων: ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος -  Πανεδεσσαϊκός 53 – 41

Α΄ γύρος - 5η αγωνιστική. Δεκάλεπτα: 11-6, 26-19, 36-26, 53-41, Διαιτητές:  Χαρακλιάς  Δ. -  Σιαμάτρας Β.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός  Αρχέλαος (Ζουγκουρίδου) : Σότο 10, Γελαστοπούλου, Θεοδωρίδου 2, Συροπούλου 2, Ακριτίδου 4, Γκοτζαμάνη 7 1), Μυστρίδου 5, Πάπα 15 (1), Ηρακλείδου, Βαϊδου, Χατζούλη 8.

ΑΣ Πανεδεσσαϊκός (Μίλτσης) : Λυμπάρη, Ιωαννίδου 12, Μποζίνη 7 (1), Παζάρκα 2, Σιαντή 3, Σιβένα 13 (1), Κίκου 4. 
ΦΩΤΟ:
  1. Από τον αγώνα ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος -  Πανεδεσσαϊκός

● Πρωτάθλημα κορασίδων: ΑΟΚ Βέροιας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος  24 – 73

Α΄ γύρος - 2η αγωνιστική. Δεκάλεπτα: 5-25, 8-39, 14-53, 24-73. Διαιτητής:  Κονογιάννης Η.

Οι συνθέσεις :

ΑΟΚ Βέροιας (Τούσας): Καραγιάννη, Τσανακτσίδου, Παπαβασιλείου, Καρυπίδου, Τεγούση, Ρουμελιώτη 2, Χατζηλευτέρη, Ρέντζιου, Ασιατίδου 22, Μάντσιου, Ναμίδου, Τσιτάκη.


ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Ζουγκουρίδου): Θεοδωρίδου 12, Πουρσανίδου 6, Γελαστοπούλου 4, Τριγώνη 4, Ηρακλείδου 4, Γκοτζαμάνη 21, Μπαγκλαρίδου 4, Δημητριάδου 8, Καραμέλλιου 4, Βαϊδου 6.