ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Έβαλαν τα σκυλιά τους να επιτεθούν σε αστυνομικούς

 Ούτε που μπορούσαν να φανταστούν την εξέλιξη που θα είχε για εκείνους, οι αστυνομικοί που κλήθηκαν σήμερα το πρωί (Σάββατο 25/2), σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, στον Σχοινά Ημαθίας.


Όλα έγιναν περίπου στις 06:30. Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν στην κλήση που δέχθηκε η Υπηρεσία τους και έφτασαν στο σπίτι, όπου δέχθηκαν επίθεση από τον πατέρα και τους δύο γιους του, τους οποίους και συνέλαβαν για βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλή, αλλά και εξύβριση, εις βάρος των αστυνομικών.

Τα «ιπτάμενα» call girls από τη Λατινική Αμερική και οι εργολάβοι που έγιναν... μαστροποί

Η ιστορία με τα “ιπτάμενα” call girls από τη Λατινική Αμερική που κάθε δύο- τρεις εβδομάδες προσγειώνονταν στην Αθήνα για να προσφέρουν τις “καυτές” υπηρεσίες τους σε κυρίους με “φουσκωμένα” πορτοφόλια, παραπέμπει σε θρίλερ με πολλές όμως, αστείες πινελιές. Πως αλλιώς άλλωστε, θα μπορούσε να περιγραφεί η απόφαση μιας ομάδας εργολάβων που ζουν στην Ελλάδα, να μπουν σε ένα μυστικό γκρουπ του Whatsapp που επιλέγει escorts από την Κολομβία και τη Βραζιλία και για επτά μήνες να μεταμορφωθούν σε “ροζ” μάνατζερς!

Καθαρά Δευτέρα: Τα τοπ μαγαζιά με χαλβά στην Αθήνα -Παραδοσιακές και πειραγμένες γεύσεις

 Την Καθαρά Δευτέρα ο χαλβάς είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο σαρακοστιανό τραπέζι.

Για τους περισσότερους είναι μια γλυκιά ανάμνηση από τα παιδικά χρόνια. Το άρωμά του, η γεύση του, η υφή του δεν έλειπε ποτέ από το σπίτι της γιαγιάς ή τα καλοκαίρια στις διακοπές, όπου ο απογευματινός καφές συνοδεύεται πάντα από ένα κομμάτι χαλβά.

Τον συναντάμε σε τρία διαφορετικά είδη: από ταχίνι, που είναι και σύμβολο της Καθαράς Δευτέρας, σιμιγδαλένιος, που όλο και κάποιο χειροποίητο θα έχετε δοκιμάσει, και των Φαρσάλων, που είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές γλύκισμα.

Εξίσου σημαντική είναι και η διατροφική του αξία. Όταν παρασκευάζεται με βάση το σουσάμι, περιέχει αρκετά σημαντικά αποθέματα μετάλλων, ωφέλιμων λιπαρών, πρωτεϊνών, φυτικών ινών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Οταν, όμως, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, καλό είναι να καταναλώνεται με μέτρο

Πετάς το χαρτάκι στα διόδια; Ποιο το πρόστιμο

Σε σκουπιδότοπο έχουν μετατραπεί τα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων πριν και μετά τους σταθμούς διοδίων, με πολλούς οδηγούς να απορρίπτουν τις αποδείξεις από το παράθυρό τους.

Χάος επικρατεί καθημερινά στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων, και ειδικά κατά τις μαζικές εξόδους των εκδρομέων όπως αυτή του τριημέρου των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας.

Δεν είναι μόνο οι αρνητές διοδίων που κολλάνε στο πίσω μέρος των προπορευόμενων αυτοκινήτων και περνούν αέρα τις μπάρες δίχως να πληρώσουν. Ούτε οι δεκάδες «εξυπνάκηδες» που αλλάζουν τελευταία στιγμή κατεύθυνση προκειμένου να προλάβουν την μπάρα με τη λιγότερη κίνηση.

Πρόβλημα και δη περιβαλλοντικής φύσεως προκαλούν και όσοι θεωρούν ότι ο δρόμος είναι ένας απέραντος κάδος σκουπιδιών όπου μπορούν να απορρίψουν την απόδειξη από τα διόδια. Πόσες φορές, άλλωστε, έχεις παρατηρήσει, την ώρα που απομακρύνεσαι από τα διόδια, έναν οδηγό ο οποίος ανοίγει το παράθυρο και πετά ανερυθρίαστα την απόδειξη;

Ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο που παραλίγο να σκοτώσει το 5χρονο κορίτσι


 Άφαντος παραμένει ένας 28χρονο Ρομά, φερόμενος ως δράστης των πυροβολισμών στο Ζεφύρι που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 5χρονου κοριτσιού.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (25/2) στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Ζεφύρι. Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο πατέρας του 28χρονου στον οποίο άνηκε το όπλο, την ώρα που οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα ίχνη του δράστη ο οποίος αμέσως μετά το συμβάν εξαφανίστηκε.

Πώς συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Ζεφύρι

Το νέο συμβάν με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά της 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ο 28χρονος άρχισε να πυροβολεί κατά του σπιτιού στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Το μικρό κορίτσι έπαιζε λίγα μέτρα πιο πέρα με αποτέλεσμα να δεχθεί χτύπημα από σφαίρα στο μηρό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβάν αφορά δύο οικογένειες που έχουν μεταξύ τους διαφορές για μεγάλο χρονικό διάστημα .

Τρία χρόνια κορονοϊός: «Φορέσαμε τη στολή, κοιταχτήκαμε στα μάτια και είπαμε πάμε μαζί»

Σαν σήμερα, 26 Φεβρουαρίου πριν από τρία χρόνια, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωνε στο Υπουργείο Υγείας, το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο άνθρωπος που βγήκε πρώτος θετικός στον κορονοϊό, στην Ελλάδα, είναι η 38χρονη επιχειρηματίας Δήμητρα Βουλγαρίδου, από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία προσβλήθηκε από τον άγνωστο τότε ιό SARS-CoV-2, μετά από επαγγελματικό ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στη Βόρεια Ιταλία.

Ο ταυτοποίηση της πρώτης λοίμωξης COVID-19 στις 26/2/20, σηματοδότησε η αρχή της πανδημίας στη χώρα μας.

Προϊσταμένη ΑΧΕΠΑ: «Πρώτη φορά στον αρνητικό θάλαμο»

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0: Ισοπαλία στο ντέρμπι με κερδισμένη την ΑΕΚ στη Super League 1

 Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο “αιώνιο” ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League 1, με κερδισμένη την… ΑΕΚ, που βρέθηκε στο -2 από την κορυφή, έχοντας και ματς λιγότερο.

Το ντέρμπι στο “Καραϊσκάκης” είχε πλήθος ευκαιριών και για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να είναι συνολικά καλύτερος και να έχει δοκάρι, αλλά και ακυρωμένο γκολ με τον Βρουσάι στο τέλος, μέσω VAR. Οι Πειραιώτες έμειναν και με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις, μετά την αποβολή του Παπασταθόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά το… θρίλερ, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ για τους “αιώνιους”, με την ΑΕΚ να βγαίνει κερδισμένη στη βαθμολογία της Super League 1.

Το παιχνίδι

ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2ου ΟΜΙΛΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 26/2/23 Α΄ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΩΡΑ 15:00