ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Εθνική Κ18: Οι κλήσεις των 97άρηδων απο τον Γιάννη Γκούμα

Τρεις προπονήσεις θα πραγματοποιήσει η Εθνική Κ-18 (γεννημένοι το 1997) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στις 8/12 (16:30), 9/12 (10:00 & 17:00) και 10/12 (11:00).
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γκούμας κάλεσε στην αποστολή τους εξής ποδοσφαιριστές:
ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΝΤΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΕΚ
ΤΣΕΛΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ΑΕΚ
ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ , ΠΑΟΚ
ΣΤΡΑΤΗΓΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΣΒΑΡΝΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΑΕΚ
ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΑΝΤΕΚΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΠΑΟΚ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΕΚ
ΠΑΤΡΑΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΠΑΟΚ
ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΕΚ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΜΑΚΡΟΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΚΑΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛ-ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗ
ΜΑΝΘΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΓΚΡΟΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΟΚ
ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ , ΠΑΟΚ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΛΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
ΡΕΓΚΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΡΑΚΟΥΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Πώς να ρίξεις την 20άρα, την 30άρα και την 40άρα !!!

0
gynaika
ΠΡΟΣΟΧΗ! Άρθρο μόνο για αντροκατακτητές!!!
Με τη νεότητα έρχεται η ομορφιά, η φιλοδοξία, η ενέργεια, αλλά παράλληλα και η έλλειψη εμπειρίας και η ανασφάλεια…

Είναι γεμάτη ενέργεια και δίψα για να μάθει καινούρια πράγματα. Θέλει να ανακαλύψει νέους τρόπους διασκέδασης, επαφής με τον κόσμο, να ταξιδέψει, να γνωρίσει νέα άτομα…
Γι’ αυτό ο παρτενέρ της 20χρονης θα πρέπει να μπορεί να της προσφέρει τις νέες εμπειρίες που θέλει να βιώσει.
Τα στατιστικά λένε:

από την Ρωσία με αγάπη ...!!!

  δεν είναι για όλους ...
θέλει να έχεις μεγάλο πορτοφόλι... 
για περισσότερα εδώ...!!!
μιλάμε για ένα πολύ ακριβό σαλάμι φυσικά που πήγε το μυαλό σας ... :)

email απάντησε η τρόικα για τα νέα μέτρα !!!

με 

έχουν γνώση οι φύλακες !!!


ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΖΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ,ΦΑΡΜΑΚΑ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Κ.Λ.Π ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ. ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ 2000-2014, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 187 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ,ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΩΣ ΤΟ 2014,Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΠΟΝΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ 808 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ 322 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΟΝΟ 943 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ,Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ΄ΟΣΑ ΠΑΡΑΓΕΙ.


Οι μετεκλογικές αφίσες του ΑΚΕΠ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ-ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΤΩΡΑ.

ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ

Πέθανε νεογέννητο επειδή το φίλησε κάποιος που είχε τον ιό του έρπητα



Τον χειρότερο εφιάλτη τους βιώνουν δυο γονείς από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, οι οποίοι έχασαν την νεογέννητη κορούλα τους επειδή την φίλησε κάποιος που
είχε τον ιό του έρπητα!

Συγκεκριμένα η μικρή Ελίζ Λάμπτον γεννήθηκε υγιέστατη την 1η του Νοέμβρη με καισαρική τομή και πέθανε την περασμένη εβδομάδα στην αγκαλιά των γονιών της!


23B8BCDC00000578-2860038-image-m-35_1417662996745.jpg
23B88D1D00000578-2860038-image-a-27_1417657389995.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, το 24 ημερών βρέφος είχε μολυνθεί με τον ιό του έρπητα.

«Οι γιατροί αρχικά νόμιζαν ότι ήταν ένα πρόβλημα σίτισης. Όταν ήρθε στο σπίτι ήθελε μόνο να κοιμάται... δεν ήταν ένα μωρό που έκλαιγε», είπε η μητέρα του.

23B88D0D00000578-2860038-Eloise_lost_almost_a_kilo_in_the_week_after_her_birth_and_her_he-m-21_1417657147060.jpg
23B88D3D00000578-2860038-image-a-22_1417657205404.jpg
Η Ελίζ έχασε σχεδόν ένα κιλό μέσα σε μια εβδομάδα από την γέννησή της και η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται γρήγορα. Εσπευσμένα οδηγήθηκε σε νοσοκομείο και μπήκε στην θερμοκοιτίδα. 

23B88D1100000578-2860038-image-a-26_1417657386960.jpg
Η μητέρα της μικρούλας, κ. Πάγκ, ανέφερε ότι: «Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα. Ήταν στο νοσοκομείο και σκέφτηκα ότι ήταν μια χαρά, εκείνο το βράδυ όμως μας είπαν ότι μπορεί να πεθάνει το μωρό».

23B88D3100000578-2860038-image-a-20_1417657128302.jpg
«Κάθε μέρα που περνούσε στην θερμοκοιτίδα ήταν σπαρακτική για εμάς» συμπλήρωσε συγκλονισμένη. 

23B88D3500000578-2860038-image-m-24_1417657250481.jpg
Μετά από δυο ημέρες της νοσηλείας της μικρής οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς, οι οποίοι έχουν τρία άλλα παιδιά, ότι η Ελίζ είχε μολυνθεί από τον ιό του έρπητα.

23B88D3900000578-2860038-image-a-25_1417657370285.jpg
Η μητέρα της δήλωσε ότι: «Σοκαρίστηκα! Στην αρχή νομίζαμε ότι την κόλλησα εγώ, όμως οι γιατροί μου έκαναν εξετάσεις και βγήκα αρνητική στο τεστ! Όμως δεν ξέρουμε με ποιον ήρθε σε επαφή το μωρό, αφού δεν είχαμε επισκέπτες στο νοσοκομείο όταν γεννήθηκε».
Η κ. Παγκ τέλος ανέφερε πως ελπίζει ο θάνατος της νεογέννητης κορούλας της να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν και να μην το πάθει άλλο μωράκι.

 
 
 
 
star.gr 

Πρωταθλήτρια τα πέταξε λόγω ανέχειας! (ΦΩΤΟ)

Είναι πρωταθλήτρια (δις) στα 800 μέτρα, όμως λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στον στίβο, έκανε γυμνή φωτογράφιση! Ο λόγος για τη γλυκύτατη Ισπανομαροκινή Ζαντιλά Ραχμουνί, πρωταθλήτρια Ισπανίας, η οποία αναγκάστηκε να φωτογραφηθεί γυμνή στο Interviu, καθώς οι περικοπές στον στίβο την έχουν φέρει, όπως και άλλους αθλητές και αθλήτριες, στα όρια της!

"Στον στίβο δεν πληρώνεσαι καλά. Εξαιτίας των περικοπών πολλοί αθλητές ψάχνουν και για άλλες δουλειές", σημείωσε η 27χρονη αθλήτρια!

Απολαύστε την!

Κυβερνώσα Χρυσή Αυγή, αστυνομικό παρακράτος και ΜΜΕ καίνε τις πόλεις μας! Αφού ξεπούλησαν την πατρίδα μας! Μόνο συνειδητοί απατεώνες (πχ Σαμαράς, Βενιζέλος κλπ), ή ηλίθιοι (πχ Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Κικίλιας κλπ), ή και τα δύο (όπως πχ η πλειοψηφία των δημοσ/φων του ΑΝΤΕΝΑ) θα ισχυρίζονταν δημόσια, ότι οι αναρχικοί έριξαν μολότοφ σε σπίτι (!) των Εξαρχείων...

«Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμνει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάσταση, ν' αρπάξει τ’ άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ' όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ' όλα τα χρέη του....»
Ρήγας Φεραίος
------------------------------------------------------------------------------------
Μόνο συνειδητοί απατεώνες (πχ Σαμαράς, Βενιζέλος κλπ), ή ηλίθιοι (πχ Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Κικίλιας κλπ), ή και τα δύο (όπως πχ η πλειοψηφία των δημοσ/φων του ΑΝΤΕΝΑ) θα ισχυρίζονταν δημόσια, ότι οι αναρχικοί έριξαν μολότοφ  σε σπίτι (!) των Εξαρχείων, το οποίο κατόπιν τυλίχθηκε στις φλόγες. Το ισχυρίστηκε κάποιος που παριστάνει τον ρεπόρτερ-δημοσιογράφο του ΑΝΤΕΝΑ απόψε, περιγράφοντας τα...
επεισόδια στα Εξάρχεια.

Είναι ξεκάθαρο, ότι η κατοχική κυβέρνηση έχει ξεμείνει με τους...κατιμάδες, κυβερνά δηλαδή με μόνα στηρίγματα την (κατοχική πλέον) Ασυνομία και τα ΜΜΕ, ενώ η στρατηγική της χαράσσεται από συμπλεγματικούς παλιανθρώπους και ασήμαντα-κακομούτσουνα λαμόγια, όπως οι Μουρούτηδες, οι Φαήλοι κι οι Παπαμιμίκοι,  συνεπικουρούμενους από σκουπίδια όπως... 
ο –προσφάτως ανανήψας-Τράγκας, ο Ρογκάκος του ΑΝΤΕΝΑ, ο... Μπογδάνος κα.    

Όλοι οι παραπάνω, ήταν σε πλήρη παράταξη από το πρωί. Η κυβερνώσα Χρυσή Αυγή του Μαξίμου, τα ΜΜΕ, και το αστυνομικό παρακράτος έφτιαχναν πολεμικό κλίμα. Ο ΑΝΤΕΝΑ ιδίως, είχε ρεπορτάζ επεισοδίων από τις 20:00 έως τις 20:55, δείχνοντας μόνο δύο πλάνα!

Νομίζουν ότι έτσι, αφενός θα αντιμετωπίσουν το ογκούμενο κι επερχόμενο ρεύμα λαικης αντίστασης, αφετέρου ότι θα συσπειρώσεουν δίπλα τους όλα τα απελπισμένα, καθυστερημένα, απολιτίκ και λούμπεν τμήματα του πληθυσμού, επιβάλοντας το...βούρδουλα καθ’ άπασαν την επικράτειαν.

Το πρόβλημα όμως, είναι ότι τον τελευταίο καιρό ο Α/Α χώρος δεν «τσιμπάει» στις απροκάλυπτες προκλήσεις του αστυνομικού-φασιστικού παρακράτους, ώστε να δώσει πάτημα για πιο γενικευμένη επίθεση και πιο άγρια καταστολήκατά των πάντων. Γι αυτό λοιπόν (πανικόβλητοι κιόλας από το τεράστιο κύμμα συμπαράστασης στο Ν. Ρωμανό), απ’ τη μια έβαλαν την Κρατική Ασφάλεια να κάψει απόψε τις πόλεις της χώρας, μπας και φοβηθούν τίποτα χοντρόκωλοι νοικοκυραίοι, οι οποίοι πριν από την κρίση συζητούσαν μόνο για αυτοκίνητα και γκόμενες κι απ’ την άλλη, με σκοπό να τρομοκρατήσουν όποιον προτίθεται ν’αντισταθεί, προέβησαν σε ένα κρεσέντο συλλήψεων με βαριές κατηγορίες, οι οποίες είναι 100% στημένες, ψεύτικες και βασιζόμενες σε κατασκευασμένα πειστήρια, όπως πχ ένα σακίδιο με μολότοφ, το οποίο τα ΜΑΤ «φορτώνουν» στον κατηγορούμενο.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι προιόν φαντασίας του μακαρίτη κι εξπέρ του αστυνομικού μυθιστορήματος, Ζεράρ Ντε Βιλιέ. Προκύπτουν από ντοκουμέντα. Ιδού:  
ΜΑΤ με σακίδια αγνώστου (;) περιεχομένου, τα οποία θα «χρεωθούν» σε κάποιον άτυχο κι ανυποψίαστο διαδηλωτή.
Η Κρατική Ασφάλεια επί το έργον. Ορδές κακοποιών με κουκούλες και μαντήλια, έτοιμες για εφόρμηση στην Πλ. Εξαρχείων.


Όσο για την Αριστερά, σιγή ιχθύος! Κρύβεται πίσω απ’το δάχτυλό της, δεν παρεμβαίνει δυναμικά, ούτε επί της ουσίας και περιορίζεται στο να κατηγορεί κάποιους...προβοκάτορες και κάποιους...κουκουλοφόρους, όταν κι η κουτσή Μαρία γνωρίζει πλέον το ρόλο του φασιστικού-αστυνομικού παρακράτους. Ξυλοκοπούνται άγρια τα μέλη της (Νεολαία Συριζα, ΠΑΜΕ) από τους ναζί των ΜΑΤ και σε 2 μέρες το θέμα έχει ξεχαστεί μέσω γλυκανάλατων ανακοινώσεων κι άνευ δυναμικής παρέμβασης, έστω και στη Βουλή. Καμιά φορά κιόλας, η Αριστερά ξυλοφορτώνει το μπλοκ του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», για να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στο κίνημα. Το τρίπτυχο «Συγκυβέρνηση-Αστυνομικό παρακράτος-ΜΜΕ» είναι η αιχμή του δόρατος του κατοχικού καθεστώτος, αλλά η Αριστερά δεν είναι σε θέση να το αντιληφθεί, για δύο βασικούς λόγους: 

Πρώτον, διότι η επίσημη Αριστερά έχει υποστείλει τη σημαία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και γι αυτό ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ και δεύτερον, διότι σημαντικό μέρος των ηγεσιών της αποτελεί πλέον ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, αφού έχει ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕΙ σε όλα μαζί του.    
Και το πιο αστείο είναι, ότι αυτό το ίδιο φασιστικό-αστυνομικό παρακράτος, το οποίο η Αριστερά κάνει ότι δεν το βλέπει, θα είναι αυτό που θα την ξαναπιάσει με τα σώβρακα, όπως έκανε πριν 47 χρόνια.
Αντί επιλόγου, υπενθυμίζουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας, μετά τη φετινή πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
 «Αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Ακαδημίας είχαν μαζί τους σε "κοινή θέα" μολότοφ μέσα στα σακίδιά τους. Αυτό το γεγονός το είδαμε και το μυρίσαμε σε αρκετούς της κρατικής ασφάλειας. Δεν είμαστε από αυτούς που προβοκατορολογούν, για αυτό θα έπρεπε να δοθούν εξηγήσεις και αν δε δοθούν θα τις πάρουμε. Ας μας εξηγήσει ο κύριος Κικίλιας τι δουλειά έχουν οι μολότοφ σε χέρια μη "τρομοκρατών".»
Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του μετώπου! 
askordoulakos

Τι άλλο θα δούμε; Νεαρή φοιτήτρια δέρνει ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ! Τι περιμένουν οι αδέκαστοι εισαγγελείς: ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ!

Observer (κυριακάτικη έκδοση του Guardian): Ένας ήρωας απέναντι στον Σαμαρά...


Jailed Greek student Nikos

 Romanos’s family fear son

 will be ‘martyr’

Amid bitter clashes in Athens, the father of a young anarchist on hunger strike speaks of his son’s transformation from...
model student to figurehead for the protesters

Protests in Greece this weekend
Protests in Greece this weekend to commemorate the death of Nikos Romanos's friend Alexis Grigoropoulos, killed by police in 2008. Photograph: Sakis Mitrolidis/AFP/Getty Images
From behind the bars around his bed, on the third floor of Athens’s Gennimatas hospital, Nikos Romanos could hear the thousands who took to the streets last week screaming his name, as heavily armed police looked on. Monitored by machine-gun-wielding riot police himself, the 21-year-old anarchist, imprisoned for participating in an armed bank robbery two years ago, has no desire to become a “martyr”.
“He is a fanatical lover of life. He wants to live,” his father, Giorgos Romanos, said in an exclusive interview with the Observer. “But this is his 27th day without food and his condition is deteriorating. He is getting weaker.”
Death is not a word that crosses the dentist’s lips as he describes the descent of his son – his only child – from being a ski-loving model student to mascot for a seething segment of Greeks baying for a fight with officialdom at large.
But “martyrdom” is a distinct possibility. As protesters marked the sixth anniversary of the police killing of teenager Alexandros Grigoropoulos – an event that would trigger weeks of violence widely seen as the prelude to Greece’s great economic crisis – the 58-year-old acknowledged that the desire for a martyr is real among the country’s growing contingent of angry, unemployed youth.
Clashes between 6,000 protesters and riot police erupted in central Athens on Saturday as teargas and water cannon were used to beat back protesters in the bohemian Exarchia neighbourhood, where about 200 black-clad youths hurled stones and molotov cocktails. A cloud of smoke billowed into the sky from the clashes. Dozens of shops were damaged and nearly 100 demonstrators were detained.
In the gangly young Nikos Romanos – who was sentenced to 16 years for the robbery and only narrowly escaped charges of being a member of an urban guerrilla gang known as Conspiracy of the Cells of Fire – those protesters appear to have found a candidate for martyrdom. By Friday, municipal, university and union buildings had been occupied by anarchist sympathisers.
Their anger was directed at the rejection by the government of Romanos’s request for leave from jail to pursue an education after winning a hard-earned place at Athens’ School of Business Administration. The refusal spurred the young Romanos to launch his hunger strike on 10 November. “My son is very angry and very bright and very conscious of what he is doing,” said his father, running his hands through his hair. “What seems absurd gives meaning to people. If the authorities had allowed him to pursue his studies, which is his right, none of this would have happened.”
The night of 6 December 2008 was one that, for many, would change the face of Greece. “They say ‘remember, remember the sixth of December’, but you know, we don’t need to remember because we cannot forget it. What happened that evening is so deeply ingrained in the minds of many Greeks and especially my family,” he said, recalling that his son had gone off the rails soon afterwards.
Nikos was a chubby-faced 15-year-old when his friend, Alexis Grigoropoulos, died in his arms after the two privately educated boys had a run-in with the police in Exarcheia, a district renowned for its anarchist havens, graffiti and nightclubs. Within days, demonstrations had escalated into rioting as protesters – deploring the police shooting but also giving vent to a profound disaffection – went on the rampage, participating in a wave of violence that soon spread across Greece and into the rest of Europe.
“Nikos could have been hit by that bullet, but it was Alexis instead,” said Romanos. “Before that night he was an innocent; after it, he became politicised, it was not something he could forget.”
He strongly denied that his son had been involved in terrorism. “When he and his anarchist friends robbed the bank they were very polite, telling everyone there: ‘We don’t have anything against you; our beef is with the state’.” In a country so divided between left and right – a polarisation exacerbated by those who support the reforms of prime minister Antonis Samaras’s conservative-dominated coalition and those who oppose them and back the radical-left opposition Syriza party – Nikos Romanos’s fate elicits strong emotions.
For critics, the young anti-capitalist is a “terrorist” bent on fomenting popular discontent to pursue deeply undemocratic goals. For sympathisers, who may or may not share his ideological beliefs, the hunger striker is the embodiment of injustice – a young man no longer seen as a convicted felon, but a victim wronged by authorities determined to quash dissent.
Few have forgotten how Romanos’s mugshot was doctored by police after he and his associates were badly beaten up following their arrest last year. Among the left, including Syriza’s increasingly popular leader Alexis Tsipras, the dark-haired anarchist in prison is now the symbol of almost everything that is wrong with a country chafing under grinding austerity and unforgiving international supervision.
With Turkish prime minister Ahmet Davutoglu visiting Athens over the weekend, the government threw a security cordon around the capital, ordering an unprecedented 18,500 officers to guard police stations and public buildings to ward off potential unrest.
For his father, an avowed “leftist liberal”, Romanos is typical of a younger generation who, although middle-class and privileged, have been radicalised by growing up in a nation whose political establishment is blamed for the devastation wrought by its brush with bankruptcy. “He is more bourgeois than the bourgeoisie, a bon viveur who likes good food and good clothes, who every year went to Austria to improve his German and who had a talent for the piano,” he said, allowing himself a little laugh. “But he knew what was happening around him. He could see how the corrupt elite had destroyed the social fabric of this country.”

Nikos Romanos being arrested.
Nikos Romanos being arrested. Photograph: AP
In the case of Romanos, whose mother is the daughter of a prominent writer and a bestselling novelist herself, there was also daily discussion about the malfeasance that had infected life in Athens’s well-heeled northern suburbs where the family lived. “Every night we would talk about the hypocrisy and fraudulence that existed between people, because that is what my wife wrote about,” his father said. “There were so many people who made a lot of money by corrupt means, like selling defence systems, and we knew it and he heard it. The whole country is corrupt, starting with the political system and the bureaucracy.”
Whether inadvertently or not, the government now has an opposition hero on its hands, with Romanos’s name not only emblazoned across social media but spraypainted across buildings.
In a volatile political terrain, amid spiralling tensions – and fuelled by feverish speculation about early elections – few can understand why Samaras’s government has not elected to take a less fraught path by granting Romanos the educational leave which he has so publicly sought. A jovial man, who has retained his composure despite the evident stress of seeing his son wilt away, Giorgos Romanos suspects that political interest may well be at play.
Late on Saturday Samaras agreed to meet Romanos’s parents on Monday in a bid to defuse some of the tension. Speaking before the prime minister’s concession, Giorgos Romanos said: “They want to trap the left.
“When violence erupts and Athens goes up in flames – because I have no doubt that is where we are heading – they can say: ‘This is what happens when leftists take to the streets,’ he spluttered, his voice trembling a little. “My only hope is that they will panic and relent before it is too late.”

Giorgos Romanos, father of Nikos Romanos
Giorgos Romanos, father of Nikos Romanos Photograph: Helena Smith/Observer
"theguardian"

Το Εθνικό μας Μαλακισμένο, τώρα με λίφτινγκ...

Το Εθνικό μας Μαλακισμένο, τώρα με λίφτινγκ που του ανέβασε τον αφαλό στο κούτελο, και του προσέδωσε την όψη της Μαριάννας του MEGA.
Του Πουρού την Τρομερή.
Dorian Μπουμπούκος Gray!

Είναι δικαίωμα του κάθε βουλευτή να κάνει κωλοτούμπες! Η ζωή εκτός Βουλής είναι δύσκολη... "Πολλά τα λεφτά Άρη"!




  Alexandros Charoulis @FragileAlex  
... είναι δικαίωμα του κάθε βουλευτή να κάνει κωλοτούμπες! Η ζωή εκτός Βουλής είναι δύσκολη... http://www.crashonline.gr/
16 Ιουνίου 2014 : Κ. Γιοβανόπουλος (ανεξάρτητος βουλευτής): «Δεν ψηφίζω Πρόεδρο της Δημοκρατίας» (ΒΙΝΤΕΟ)  
Μήνυμα να μην τον υπολογίζουν στην διευρυμένη πλειοψηφία που απαιτείται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έστειλε σε όσους κάνουν υπολογισμούς στο Μέγαρο Μαξίμου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γικοβανόπουλος.
Μιλώντας στον Γιώργο Τράγκα και στο...
Χωρίς Αναισθητικό δήλωσε ότι «μετά από όσα ζήσαμε δύο χρόνια στη Βουλή με 25 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με όλες αυτές τις συμπεριφορές που έδειχναν ότι το κράτος γίνεται προτεκτοράτο» δεν μπορεί να περιμένουν ότι θα υπάρξει συνεργασία. 

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία συννενόηση για το θέμα της προεδρικής εκλογής και ούτε τον έχει πλησιάσει κάποιος για αυτό το θέμα.
Τόνισε ότι δεν εμπιστεύεται ούτε πιστεύει κυβερνητικές υποσχέσεις για αλλαγή πολιτικής προς την κατεύθυνση της ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας και κάλεσε να τον βγάλουν από το κάδρο της προεδρικής εκλογής και να μην τον υπολογίζουν στην αριθμητική που κάνουν για να βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών.
Δείτε όσα είπε ο Κώστας Γιοβανόπουλος στον Γιώργο Τράγκα

Τα ΜΑΤ είναι η συνεπέστερη δημόσια υπηρεσία με ανεκτίμητη προσφορά στη πατρίδα, τη δημοκρατία και τον πολίτη. Οχι όμως όσο ζουν, αλλά αμέσως μετά…

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΛΑΘΩΝ ΤΗΣ «ΚΑΚΙΑΣ» ΤΡΟΪΚΑΣ

H πρόκληση του γάμου

challenge of_marriage


Το ότι οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν διαφορετικές απόψεις και συμπεριφέρονται διαφορετικά δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς, είναι όμως αυτές οι διαφορές αγεφύρωτες;
Άντρες και γυναίκες διαφέρουν σε πολλά, είναι όμως οι διαφορές αυτές αιτίες που μπορούν να μας χωρίσουν ή να μας ενώσουν;
Άντρες και Γυναίκες μήπως μιλάμε άλλη γλώσσα; Μπορούμε τελικά να καταλάβουμε τη γλώσσα ο ενός του άλλου;
Μπορεί οι άνδρες και οι γυναίκες να βρουν τρόπους να συμφωνήσουν;
Είναι αγεφύρωτο το χάσμα στην κατανόηση μεταξύ των δύο φύλων;
Πρέπει να εξομοιωθούν τα δύο φύλα;
  • Καμία από τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι απόλυτη και κανόνας. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να μπουν σε κουτάκια με κατηγορίες, καθώς η ατομικότητα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ανδρών και γυναικών.
  • Κάποια χαρακτηριστικά έκτος των βιολογικών είναι αποτέλεσμα επιδράσεων της οικογένειας, της κοινωνίας και της παράδοσης της χώρας που ζουν (π.χ οι άνδρες είναι περισσότερο επιθετικοί και σίγουροι και λιγότερο προσαρμοστικοί και συναισθηματικοί- οι σχέσεις είναι πιο σημαντικές για τις γυναίκες)
  • Άλλες διαφορές οφείλονται σε φυσικές διαφορές των φύλων και άλλες στις εμπειρίες και στην εκπαίδευση (π.χ υπάρχει μία μικρή διαφορά στην οργάνωση του εγκεφάλου μεταξύ ανδρών και γυναικών που οφείλεται σε προ-γενετικές ορμόνες, από την άλλη η κοινωνικοποίηση αγοριού και κοριτσιού είναι διαφορετικές).
  • Στην εφηβεία η έκφραση αρρενωπότητας και θηλυκότητας είναι πολύ σημαντική για την ατομική ταυτότητα των εφήβων και την ανάγκη να ανήκουν στην ομάδα των αγοριών ή των κοριτσιών.
  • Άνδρες και γυναίκες έχουν διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετικές εικόνες για τον εαυτό τους, τους άλλους και τη ζωή.
Φόβος της δέσμευσης
Με το γάμο δηλώνουμε δημόσια την επιθυμία μας να 'δέσουμε' τη ζωή μας με τη ζωή ενός άλλου (να δεσμευτούμε). Ποιοι φόβοι, πολλές φορές, μας εμποδίζουν να πραγματοποιήσουμε αυτή μας την επιθυμία, που με τόσο ενθουσιασμό δηλώνουμε στην εκκλησία ή στο δημαρχείο;
Όταν μας τρομάζει αυτό που πραγματικά θέλουμε
Όλοι ποθούμε να αγαπηθούμε για αυτό που είμαστε. Διψάμε για βαθιές σχέσεις. Επιθυμούμε τις μακροχρόνιες σχέσεις.
Θέλουμε να ωριμάσουμε. Ανακαλύπτουμε χρόνο με το χρόνο ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση έρχεται μέσα από την προσωπική μας καλλιέργεια.
Λαχταρούμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας, να είμαστε δημιουργικοί και να ζήσουμε νέες εμπειρίες.
Λαχταρούμε την ασφάλεια της σταθερότητας και την άνεση στη ζωή μας ώστε να μπορούμε να επιδιώξουμε τους στόχους μας.
Κανένα από τα παραπάνω δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς υπομονή, αφοσίωση και θυσίες-δηλαδή δέσμευση.
Ενώ όλοι θέλουμε τα θετικά της δέσμευσης, δεν μας αρέσουν οι ευθύνες που απαιτούνται. Δηλαδή το να παραιτούμαστε από κάποιες ελευθερίες και να αναλαμβάνουμε νέες υποχρεώσεις.
Ο φόβος της δέσμευσης κρύβει από πίσω το φόβο της απόρριψης.
Είναι πολύ σημαντικό το ότι γάμος δεν σημαίνει δέσμευση στον/ στηv σύζυγο τόσο όσο δέσμευσή μας στην υπόσχεση που έχουμε δώσει.
Άρα γάμος είναι μία υπόσχεση δέσμευσης με τον εαυτό μας.
Αυτοί που φοβούνται τη δέσμευση πολύ συχνά δεν εκμεταλλεύονται τις δυνατότητές τους και δεν επιτυγχάνουν στόχους που επιθυμούν βαθιά.
Τι πρέπει να κάνει κάποιος πριν αποφασίσει να δεσμευτεί
Να καταλάβει τι ακριβώς τον/ την τρομάζει και γιατί.
Να μάθει να χειρίζεται τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα.
Να αναγνωρίσει τα θετικά της δέσμευσης. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η δέσμευση είναι σημαντική, η αντίληψή τους για το πώς θα τους ωφελήσει είναι περιορισμένη.
Είναι πιο συνειδητοποιημένοι για το τι θα χάσουν παρά για το τι θα κερδίσουν. Αναγνωρίζοντας τα θετικά της δέσμευσης δυναμώνεται το κίνητρο για να κατανικηθεί ο φόβος και να πάρουν το ρίσκο.
Τέλος, αυτοί που φοβούνται τη δέσμευση χρειάζονται υποστήριξη και ενθάρρυνση για να τολμήσουν.
Κάποια φορά έρχεται η στιγμή που πρέπει το άτομο να δεσμευτεί ακόμα κι αν μερικοί φόβοι και αμφιβολίες παραμένουν. Χρειάζεται βοήθεια για να αναγνωρίσει αυτό το σημείο και ενθάρρυνση για να το περάσει, πίστη ότι θα αντιμετωπίσει το φόβο και θα τον ξεπεράσει, και τη βεβαιότητα ότι είναι ικανό να κρατήσει την υπόσχεσή του.

Γράφει η:
Γώγα Κυριακίδου
Συμβουλευτική ψυχολόγος - Ορθοπαιδαγωγός

Γειά σου Αλίκη Βουγιουκλάκη… Ωπςςς, Αντωνάκη συγκρουσιακέ!#%$!

Παιδικές ιώσεις


sneezing
Τα παιδιά είναι τα συχνότερα θύματα των ιώσεων, καθώς ο οργανισμός τους δεν έχει αναπτύξει ακόμα πλήρως το ανοσοποιητικό τους σύστημα και έτσι είναι ευπρόσβλητα σε μεγαλύτερο φάσμα ιών κρυολογήματος. Σύμμαχος των γονιών κατά των παιδικών ιώσεων είναι η ψυχραιμία και η καλή ενημέρωση.
Πότε το παιδί έχει γρίπη:
Συνήθως ένα κρυολόγημα εκδηλώνεται με συνάχι, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή και μερικές φορές με χαμηλό πυρετό. Εάν αυτά τα συμπτώματα ταλαιπωρούν το παιδί σας, τότε πρόκειται για μια μορφή λοίμωξης του αναπνευστικού και συνήθως τα συμπτώματα υποχωρούν μέσα σε μία εβδομάδα. Εάν το παιδί σας ταλαιπωρείται με υψηλό πυρετό, πονοκεφάλους, ρίγη και μυαλγίες, τότε η γρίπη σας χτύπησε την πόρτα.
Συμβουλές:
1. Επίσκεψη στον παιδίατρο
Η νούμερο ένα συμβουλή είναι αυτή που θα σας δώσει ο παιδίατρός σας, είτε πρόκειται για κρυολόγημα, είτε για ίωση.
Όσο απλή κι αν σας ακούγεται μια ίωση, δεν μπορείτε να βγάλετε μόνοι σας διάγνωση. Μια πνευμονία, για παράδειγμα, ξεκινάει με τον ίδιο τρόπο.
2. Όχι αλόγιστη κατανάλωση φαρμάκων
Μην επιστρατεύετε αμέσως φάρμακα. Εάν δεν σας έχει δώσει συνταγή ο παιδίατρος, τότε μόνοι σας δεν πρέπει να δίνετε φάρμακα στο παιδί σας. Τα αντιπυρετικά για παράδειγμα επιστρατεύονται εφόσον ο πυρετός ξεπεράσει τους 38 βαθμούς.
3. Βοήθεια στον πυρετό
Σε περίπτωση που το παιδί σας έχει πυρετό, μπορείτε να το βοηθήσετε επιπλέον με χλιαρά ντους, κομπρέσες και η τακτική λήψη υγρών.
4. Stop στο τσιγάρο
Ειδικά τώρα, που το παιδί σας είναι αντιμέτωπο με μία ίωση, σταματήστε το κάπνισμα μέσα στο σπίτι. Εξάλλου, σίγουρα όλοι γνωρίζουμε τις τραγικές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος. Παράλληλα είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε ατμόσφαιρα από καπνούς τσιγάρων παθαίνουν πολύ συχνά βήχα και ιώσεις, λοιμώξεις του αναπνευστικού, ωτίτιδες και άσθμα.
5. Καλή διατροφή, πολλά υγρά
Φροντίστε για την καλή και σωστή διατροφή του παιδιού σας. Δώστε του πολλά υγρά, όπως χυμούς και σούπες. Επίσης ενισχύστε τον οργανισμό του με βιταμίνες, από φρούτα και λαχανικά.

Βόμβα μεγατόνων στο νέο Ασφαλιστικό: Καταργείται η θεμελίωση σύνταξης με 25ετία στο Δημόσιο

apelpisia555555Κατάργηση της 25ετίας για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στο Δημόσιο φέρνει το νέο ασφαλιστικό, ανατρέποντας όρια ηλικίας και υπολογισμό συντάξεων.
Η αλλαγή αυτή, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, περιλαμβάνεται στις «συνοδευτικές» σημειώσεις με τις τεχνικές λεπτομέρειες των επικείμενων ρυθμίσεων που έχουν προταθεί στην τρόικα για το ασφαλιστικό.
Η ελληνική πρόταση προβλέπει την …………
………….προσθήκη 2 ετών στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους θα συνταξιοδοτηθούν το 2019 και 2 ετών επιπλέον το 2020, ενώ από το 2021 όλα τα όρια ηλικίας ευθυγραμμίζονται στα 62 έτη για μειωμένη και στα 67 για πλήρη σύνταξη ή στα 62 με 40 έτη ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους.
Η αύξηση των ορίων ηλικίας ακυρώνει τη θεμελίωση εξόδου με 25ετία για το Δημόσιο όπως είπαν στον «Ε.Τ.» της Κυριακής αρμόδια στελέχη και, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, όσοι έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη ως το 2012 δεν διασφαλίζονται πλέον από την αύξηση των ορίων ηλικίας, παρά μόνο αν συμπληρώνουν την ηλικία αποχώρησης πριν από την έναρξη των αλλαγών.
Για παράδειγμα, με το ισχύον καθεστώς ένας δημόσιος υπάλληλος που συμπλήρωσε τα 25 έτη το 2011 έχει θεμελιωμένο δικαίωμα εξόδου στα 58 και με 36 έτη υπηρεσίας. Η θεμελίωση σημαίνει ότι ακόμη και αν αλλάξουν τα όρια ηλικίας ο ασφαλισμένος θα βγει στα 58 γιατί όταν είχε συμπληρώσει την 25ετία κλείδωσε (θεμελίωσε) την έξοδο στη σύνταξη με αυτό το όριο ηλικίας, ανεξάρτητα από το αν το έτος που θα συμπληρώσει τα 58 ισχύει το 60ό ή το 62ο έτος.
Η κατάργηση της 25ετίας ως θεμελίωση για την έξοδο ανατρέπει τα πάντα και με το νέο ασφαλιστικό ένας δημόσιος υπάλληλος που γίνεται 58 ετών το 2019 θα βγει στη σύνταξη αφού συμπληρώσει το όριο ηλικίας που θα ισχύει για τη χρονιά αυτή, δηλαδή όταν γίνει 60 ετών!
Αν συμπληρώνει τα 58 το 2020, τότε θα πρέπει να μείνει στην εργασία για άλλα 4 έτη και να συνταξιοδοτηθεί στα 62.
Ουσιαστικά, οι μόνοι που μπορεί να διασώζονται είναι όσοι πιάσουν την ηλικία εξόδου μέχρι το 2018.
Η θεμελίωση εξόδου με την 25ετία είχε ακριβώς αυτό το σκοπό. Να προστατεύει δηλαδή τους δημοσίους υπαλλήλους έναντι οποιονδήποτε αλλαγών, ούτως ώστε η έξοδος στη σύνταξη να «κλείδωνε» με το όριο ηλικίας που ίσχυε κατά τη χρονιά που συμπληρώθηκε η 25ετία.
Για παράδειγμα, μια μητέρα με ανήλικο παιδί που συμπλήρωσε την 25ετία το 2012, έχει κλειδώσει δικαίωμα για σύνταξη μόλις γίνει 55 ετών, γιατί τη χρονιά που συμπλήρωσε τα 25 έτη θεμελίωσε ταυτόχρονα σύνταξη με το αντίστοιχο όριο ηλικίας ανεξάρτητα από το όταν κλείσει το 55ο έτος τα όρια ηλικίας θα είναι 62 ή 67.
Χωρίς τη θεμελίωση με 25ετία, η ασφαλισμένη διατηρεί το δικαίωμα εξόδου στα 55, αν τα συμπληρώνει ως το 2018, διαφορετικά, αν δηλαδή γίνει 55 το 2019, θα επιβαρυνθεί με 2 έτη και θα συνταξιοδοτηθεί στα 57.
Η κατάργηση της θεμελίωσης εξόδου με 25ετία έχει και άλλη μια παράμετρο που έχει να κάνει με τον υπολογισμό της σύνταξης. Στο νόμο 3865/10 προβλέπεται ότι όσοι συμπληρώνουν 25ετία ως το 2010 δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού σύνταξης, ακόμη και αν αποχωρήσουν μετά το 2015 που καθιερώνεται το νέο σύστημα και η αναλογική +βασική σύνταξη για τα έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά. Με τη ρήτρα αυτή, οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα αποχωρούσαν το 2015 θα έπαιρναν σύνταξη με το παλιό σύστημα και χωρίς να έχουν τις μικρές ή μεγαλύτερες μειώσεις που βγάζει ο νέος τρόπος υπολογισμού από το 2015.
Από τη στιγμή όμως που ψηφιστεί η κατάργηση της θεμελίωσης με την 25ετία, αυτή η «ρήτρα» προστασίας από τις αλλαγές στον υπολογισμό σύνταξης παύει να υφίσταται και θα σημάνει μειώσεις συντάξεων.
Διαφωνεί η τρόικα με τη μεταβατική περίοδο
Η τρόικα δεν έχει κάνει αποδεκτή την πρόταση αυτή και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τελικό σχέδιο των αλλαγών θα είναι διαφορετικό. Οι δανειστές διαφωνούν με τη μεταβατική περίοδο των τριών ετών (2019-2021) και επιμένουν στη σκληρή γραμμή για προσαρμογή των ορίων ηλικίας στα 62 και στα 67 πολύ νωρίτερα. Το αρχικό σχέδιο μάλιστα, που είχε επεξεργαστεί το υπουργείο Εργασίας, προέβλεπε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής, να ισχύσουν τα 62 και τα 67 για σύνταξη χωρίς μεταβατική περίοδο, αλλά σε κάθε περίπτωση από το 2019 άμεσα και για όλους όσοι δεν θα έχουν συμπληρώσει ως το 2018 την ηλικία για να αποχωρήσουν στη σύνταξη.
Ενας συμβιβασμός είναι πιθανό να επιτευχθεί στο μέσον, με την εφαρμογή των αλλαγών στα όρια ηλικίας από το 2017, και πάλι όμως εφόσον υπάρξει τελική συμφωνία με την τρόικα.
Το κλειδί των αλλαγών ωστόσο και το πόσοι τελικά θα επηρεαστούν βρίσκεται στο χρόνο που θα ψηφιστούν οι ρυθμίσεις. Ηδη, συζητείται να δοθεί περιθώριο τριμήνου και να ισχύσουν από τον Μάρτιο του 2015 ή εξαμήνου, που σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν από τον επόμενο Ιούλιο.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
kkatikos@e-typos.com