ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Η ζάχαρη έχει 2 όψεις!

Η ζάχαρη μοιάζει, ίσως όσο καμία άλλη τροφή, με νόμισμα που έχει δυο πλευρές: αποτελεί καύσιμο για τον οργανισμό, χαρίζοντας ενέργεια, πολύτιμη για τη λειτουργία του, αλλά ταυτόχρονα είναι και ύπουλος εχθρός. Κρύβεται άλλωστε σε πλείστα όσα τρόφιμα, θεωρητικώς αθώα. Οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για το προϊόν του ζαχαροκάλαμου επισκιάζουν συχνά τα οφέλη της. Η ζάχαρη περιέχει απλά σάκχαρα, απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή, ιδιαίτερα όταν απαιτείται άμεση τόνωση και ενέργεια. Τα σάκχαρα αυτά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, κατεξοχήν «τροφής» του εγκεφάλου και των μυών.

Οι ημικρανίες έχουν γενετική βάση



Οι ημικρανίες, εκτός από περιβαλλοντικές αιτίες που μπορούν να τις πυροδοτήσουν, έχουν γενετική βάση και μόλις τώρα οι επιστήμονες αρχίζουν να ανακαλύπτουν τους σχετικούς γενετικούς παράγοντες.

Μελισσανίδης: «Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, φεύγω και χάνετε τις δουλειές σας»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης που  εργαζόταν σαν δάσκαλος οδήγησης στη Νίκαια με ένα μικρό μίνι Cooper αυτοκίνητο, επιχειρώντας  να μάθει σε φίλους και γνωστούς οδήγηση και  κατάφερε …με τον ιδρώτα του να αποκτήσει μια αμύθητη περιουσία με πάνω από 60 δεξαμενόπλοια που τον καθιστούν κυρίαρχο των μεταφορών

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ...ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ "ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ"



Για τον Σαμαρά δεν υπάρχει βίντεο, διότι τσαλαπατήθηκε από την κοσμοπλημύρα ο κάμεραμαν.
Έχουμε ενδεικτική Φώτο και video

Οι γυναίκες έχουν τα πρωτεία στην απιστία


Νευρολογικές έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι ο αρσενικός και ο θηλυκός εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος διαφορετικά όσον αφορά στο κομμάτι «σχέσεις». Η έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μοιχεία 2012 έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση αυτή.

Η μελέτη 4.000 ανθρώπων έδειξε ότι οι γυναίκες είναι πιο «επιπόλαιες», έχοντας κατά μέσον όρο 2,3 μυστικούς εραστές, σε σύγκριση με τους άνδρες που είχαν 1,8 ερωμένες!

Xρυσό στο Πανελλήνιο Νέων η Ελισάβετ Πεσιρίδου, ασημένιο η Εύη Μακρή και ο Νίκος Ευθαλιάδης. Χάλκινο ο Μανώλης Μακρής

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ελισάβετ Πεσιρίδου στο Πανελλήνιo  Πρωτάθλημα Νέων και τα 100μ εμπόδια που αγωνίστηκε.
Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε τα όσα μας είπε πρίν φύγει για τους μεγάλους αγώνες στην Αθήνα ενώ μπήκε και στα μετάλλια των γυναικών μιας και με την 3η θέση εκεί, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Μεγάλη επιτυχία για την Εύη Μακρή που «πέταξε» στο μήκος και ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου κατακτώντας τη 2η θέση και το ασημένια μετάλλιο.
Ο Νίκος Ευθαλιάδης στο ακόντιο πήρε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, αποδεικνύοντας  ότι το άθλημα θα έχει και συνέχεια στην Πιερία μετά την βαριά κληρονομιά που άφησε ο παλιός ακοντιστής μας Αντώνης Παπαδημητρίου.
Η Ανθούλα Κυριακοπούλου πήρε την 8η θέση στα 1500μ με ατομικό ρεκόρ και κατετάγη ανεπίσημα 5η νεανίδα και ο Νίκος Δαδάκος με νέο ατομικό ρεκόρ πήρε ανεπίσημα την 8η θέση ως έφηβος στα 100μ εμπόδια.

OMILOS all day beach Bar


 

Διονύσης –Νίκος  

"MEDITERRANEAN VILLAGE HOTEL" ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!

Όμορφες φώτο από Παραλία σήμερα Σάββατο 15-6-2012

Beach Bar τα πάντα υπό της οδηγίες του μάστερ Γιώργου. 


Ποιό είναι το αγαπημένο άθλημα των ανδρών τελικά;

Δε χωράει αμφιβολία ότι το αγαπημένο άθλημα των αντρών είναι το ποδόσφαιρο… Όταν όμως εμφανίζονται τέτοια κορμιά, ε δε μπορεί να μη ρίχνουν έστω μια «κλεφτή» ματιά…
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το παγκόσμιο πρωτάθλημα beach volley που είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες στη Ρώμη και προσφέρει πλούσιο θέαμα για τους λάτρεις του αθλήματος, αλλά και για εκείνους που δεν το συμπαθούν ιδιαίτερα. Γιατί σίγουρα θα βρουν αρκετούς άλλους λόγους να το δουν με καλό μάτι…

ΤΑ ΠΑΝΤΑ...


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : Απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ

  Δε μας εξέπληξε  η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας εκπ/σης.
Συνηθισμένοι χρόνια τώρα σε μονοπαραταξιακό προεδρείο απορούν και εξίστανται  που τα μέλη του Δ.Σ.μπόρεσαν να συναποφασίσουν αυτό που η Γενική Συνέλευση καθώς και οι εκλογές όρισαν:οι συνάδελφοι ζήτησαν να δοθεί τέλος στην απραξία του συλλόγου και να λειτουργήσει επιτέλους με ευθύνη όλων των παρατάξεων "μικρών" και "μεγάλων" όπως αρέσκονται να λένε. Ότι αυτό θα θεωρούνταν "μικροπαραταξιακό" από τη ΔΑΚΕ δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε.
Η απάντηση μάλιστα της ΔΑΚΕ, όταν προτάθηκε από εμάς για τη θέση του αντιπροέδρου, "σας τα χαρίζουμε όλα τα άλλα" είναι χαρακτηριστικό του πώς αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή τους στο ΔΣ. Το ότι έτσι λειτουργεί η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ είναι επιχείρημα για ανυποψίαστους μάλλον.
"Μικροφιλοδοξίες", "μεταστέγαση" και "προσπάθειες συμπόρευσης με κρατική εξουσία" (κάτι ξέρουν και δεν το λένε) είναι χαρακτηρισμοί που δεν τιμούν κανένα πικραμένο.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τιμώντας την ψήφο και εντολή των συναδέλφων θα βρεθεί μπροστά στους  αγώνες για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Εκεί κρίνεται ο καθένας από εμάς και όχι στις καρέκλες.

"Έλεος πια κυρία Μέρκελ. Κατεβείτε εσείς στις εκλογές"

Φωτογραφία για Έλεος πια κυρία Μέρκελ. Κατεβείτε εσείς στις εκλογές
Ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε τόσο στη Μέρκελ όσο και στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times της Γερμανίας: "Φοβήθηκε η κυρία Μέρκελ την απόφαση του ελληνικού λαού. Έλεος πια, κυρία Μέρκελ, αφού δεν τα καταφέρνουν οι ίδιοι, αποσύρετε τις μαριονέτες σας από εδώ και κατεβείτε εσείς στις εκλογές στην Ελλάδα" τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «κατάπτυστο λίβελο».

Το Carrefour αποχωρεί από την ελληνική αγορά...

Φωτογραφία για Το Carrefour αποχωρεί από την ελληνική αγορά...
Όλη η δραστηριότητα στα Βαλκάνια περνάει στον ελληνικό όμιλο Μαρινόπουλου..

Ο όμιλος Μαρινόπουλου εξαγόρασε το 50% που ήταν η συμμετοχή του γαλλικού ομίλου Carrefour στην κοινή εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, που είναι ο μεγαλύτερος λιανέμπορος της ελληνικής αγοράς.

Η είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγο στο Παρίσι και σύμφωνα με την απόφαση του ελληνικού ομίλου πρόκειται να επενδυθούν 350 εκατομ. ευρώ για την. ανασυγκρότηση της πρώην πλέον κοινής εταιρείας.

Δεν υπάρχει πλέον άλλοθι..

Οι πολίτες ξέρουν ότι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία ψηφίζουν τους τραπεζίτες και τα μνημόνια.Το αποκαλύπτουν σήμερα τραπεζικά πόρταλς.Αυτοκτονεί η χώρα με κυβέρνηση τραπεζιτών.Χάος και χρεοκοπία με μνημονιακή κυβέρνηση.Ο Λαός δίνει τη λύση την Κυριακή παίρνοντας τη ζωή του στα χέρια του.
Η ώρα της αλήθειας έφθασε.Σε λιγότερο απο 48 ώρες οι πολίτες καλούνται να πούν το μεγάλο ΟΧΙ.Τώρα που το σύστημα υποχρεώθηκε απο τα δικά του αδιέξοδα να ζητήσει απο τον Λαό πολιτική και ηθική νομιμοποίηση για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του αλλά κύρια γι αυτά που έχει δρομολογήσει για άμεση εκτέλεση.

Απο προχθές έσκασε η είδηση αλλά δεν μιλάει κανείς

Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου.
Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC...
τονίζεται ότι η χώρα πλήρωσε το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23% περισσότερο σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα
εισαγωγικά της συντάκτριας).

Αναγνώστης φωτογράφισε το πλοίο "φάντασμα" του Θερμαϊκού

Προ ενος περίπου έτους ειχα βγάλει μια φωτογραφία στην παραλία Θεσσαλονίκης συγκεκριμμένα ένα μηχανοκίνητο που έκαμνε κάτι φιγούρες στην θάλασσα.... Οταν πήγα στο σπιτι και έβαλα στον υπολογιστή τις φωτογραφίες , είδα σε μια, αυτην την αχνη φιγούρα (αριστερά) που μοιαζει με καποιας μορφης ιστιοφόρο αλλα καπου πανω απο την επιφάνεια της θάλασσας και μάλιστα μεσα σε κατι σαν συννεφάκι ενώ προεξείχε το κατάρτι του... με μια απλη επεξεργασια στο κοντράστ(δεξιά) φανηκε πολύ καλύτερα... Την άλη μέρα διαβάζοντας σε μια εφημερίδα στο διαδίκτυο βρήκα το κείμενο που επισυνάπτω στην φωτογραφία...

Σε πολωμένο κλίμα έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου

Αιχμή το μνημόνιο και τα σενάρια εξόδου

 Με τις κεντρικές συγκεντρώσεις των κομμάτων έπεσε την Παρασκευή η αυλαία της προεκλογικής περιόδου και την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες, στην πιο κρίσιμη, ίσως, πολιτική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.
Αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης παρέμεινε το μνημόνιο και τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να συγκρούονται σφοδρά, ως την τελευταία στιγμή.

Διοργάνωση του *1ου Θερινού Σχολείου Σπόρων από τον "Αιγίλοπα"

Μετά από την μεγάλη στροφή του κόσμου για την καλλιέργεια παραδοσιακών
ποικιλιών και την επιστροφή στην αυτονομία έρχεται το 1ο Θερινό Σχολείο
Σπόρων να συμπληρώσει την ανάγκη μας για μάθηση!

Σας ενημερώνουμε για τη διοργάνωση του *1ου Θερινού Σχολείου Σπόρων* που θα
γίνει στην Έδεσσα το Σεπτέμβρη. Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων θα
ανακοινωθεί σύντομα.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 31
Ιουλίου.