ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Politico: Tέλος εποχής για τον Τσίπρα;


"PRESS-GR
Maria Denaxa
Tέλος εποχής προαναγγέλλει το σκίτσο του Politico;
Ο Τσίπρας, μέσα σε ένα κλουβί τον σέρνει η Μέρκελ με το αμάξι της ΕΕ. Σ' αυτό επιβαίνουν οι αυλικοί της καγκελαρίου. Πιο ανήσυχος απ όλους είναι ο γάλλος πλασιέ, Ολαντ. Ο Τσίπρας και η Ελλάδα, είναι δεμένοι στο...
όχημα της ΕΕ κι όχι εντός αυτού.
Συνήθως, κάθε φορά που αρχίζουν να δημοσιεύονται στον ξένο τύπο τέτοια σκίτσα για την Ελλάδα, αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για τον εκάστοτε Ελληνα πρωθυπουργό

Ανησυχούν μιας κι εφαρμόζουν την αυθεντική πολιτική Κούλη... ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Κώστας Ζαχαριάδης

Ε μην ξεχνιόμαστε κι όλας...
--------------------------------------------------------------
Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσω "PRESS-GR"

Pε τί σκέφτηκε το παιδί του Άκη στη Θεσσαλονίκη και σήμερα "ριζοσπάστης αριστερός"! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ! Δίδακτρα για τα Δημόσια σχολεία ζητά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...


Από το "PRESS-GR"
Να μπουν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Τριανταφυλλίδης προκαλώντας ήδη τις πρώτες αντιδράσεις.
Με άρθρο του στην «Αυγή», ο βουλευτής του κόμματος ζητά να μπουν δίδακτρα στο δημόσια σχολεία τα οποία προτείνει να οριστούν στα 600 ευρώ κατ' έτος, δηλαδή στα 60 ευρώ ανά μήνα.
Σύμφωνα με όσα προτείνει ο κ. Τριανταφυλλίδης τα δίδακτρα θα διατεθούν για τη... διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων και των εκπαιδευτικών ώστε όπως λέει οι μαθητές να διδάσκονται όσα χρειάζονται εντός του σχολείου και να μην καταφεύγουν στα φροντιστήρια.
«Τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση», γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο.
Το επίμαχο απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στην Αυγή το Σάββατο αναφέρει:
«Το νέο ευέλικτο - αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο
Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.
Με άξονα λοιπόν την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστείς του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.
Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.
Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.
Σκοπός: Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ».

Ας κάνουμε πράξη την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ... όταν θα έσκιζε τα μνημόνια ο Τσίπρας! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

Kανένας ξεφτιλισμένος διαδικτυακός κονδυλοφόρος από όσους μας κουνάγανε το δάχτυλο, δεν αναφέρεται στο θεματάκι. Καμιά Αυγή δεν έχει ''δακρύβρεχτους δεκάρικους''. Κανένας καραγκιόζης των κινημάτων δεν έκανε show επανασύνδεσης... Το παληκάρι, πρώην βουλευτής, διαθέτει αδένες... στην καθομιλούμενη ΑΡΧΙΔΙΑ!


Σταθάς Γιάννης-Λαϊκή Ενότητα
Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, διέμεναν ΑΜΕΑ και το ρεύμα ήταν κομμένο. Φυσικά κανένας ξεφτιλισμένος διαδικτυακός κονδυλοφόρος από όσους μας κουνάγανε το δάχτυλο, δεν αναφέρεται στο θεματάκι.
Καμιά Αυγή δεν έχει ''δακρύβρεχτους δεκάρικους''. Κανένας καραγκιόζης των κινημάτων δεν έκανε show επανασύνδεσης. Η αποστολή τους εξετελέσθη και τώρα, ως σύμβουλοι Υπουργών, γράφουν κειμενάκια για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία...
Ας γίνουν παρελθόν όσο πιο σύντομα γίνεται. Γιατί αν υπάρχει κάποιος χειρότερος από αυτόν που δημιουργεί την πείνα, είναι αυτός που παίζει μαζί της.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - NTPOΠH! Κρύβουν την ενημέρωση στον πρωθυπουργό!


Αυτό το μουσκάρι ήταν το πουλέν του Ακη Τσοχατζόπουλου στη βόρεια Ελλάδα. Εσχάτως έπαθε αιφνίδια συριζίτιδα, αφού μυρίστηκε "μαρούλι"...


The Bloopers Team (web radio)
Αυτό το μουσκάρι ήταν το πουλέν του Ακη Τσοχατζόπουλου στη βόρεια Ελλάδα. Εσχάτως έπαθε αιφνίδια συριζίτιδα, αφού μυρίστηκε "μαρούλι" στην βουλή και στην καριέρα του χειροσηκωτή-ψηφιστηριού.
Πιστοποιημένος γλείφτης κάθε εκάστοτε ισχυρού. Πονηρός μεν, αλλά βαθύτατα κότα και βλάκας.

Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας...



»Ποιοι και γιατί θέλουν εναγωνίως οικουμενική κυβέρνηση» – ΒΙΝΤΕΟ

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΩΣΤΟΣΟ, ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ; ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ….ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΗ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ……….
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ;

Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα καρτούν και από μια εκπομπή – Στόχος είναι η ίδια η Ελλάδα και ο πατριωτισμός

Ο μέγας μύθος ότι το χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν και ειδικότερα από τη δεκαετία του 1980

Και το σημερινό αριστερό ξεπούλημα της χώρας
Θεόδωρος Κατσανέβας


Το ιστόγραμμα που παρατίθεται πιο κάτω, καταρρίπτει πανηγυρικά τον τεράστιο μύθο που διακινείται συστηματικά από τα κατοχικά ΜΜΕ και αναπαράγεται εύκολα από πολλούς, ότι το σημερινό τεράστιο ελληνικό χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν και ειδικότερα από τη δεκαετία του 1980.
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το ιστόγραμμα που προέρχεται από επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Eurostat, το χρέος της χώρας μας σε αναλογία του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο στη δεκαετία του 1980, όπως και στη δεκαετία του 1970, ήταν κάτω από το 50%.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αυξήθηκε στο 60%, σε 75% μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και σε περίπου 100% ύστερα από τα μέσα της ίδιας δεκαετίας.
Όμως, το μεγάλο άλμα του χρέους σε επίπεδα του 180% γίνεται μέσα στην ευρωζώνη ύστερα από το……
2008 και σήμερα ξεπερνάει αισίως το 210% του ΑΕΠ.
Μέσα στον «παράδεισο» της ευρωζώνης, το χρέος συνέχισε να αυξάνεται και θα αυξάνεται παρ’ όλη την ανακεφαλαιοποίηση ή κούρεμα ( PSI) το 2012 με αφαίμαξη των ομολόγων ελληνικών δημόσιων φορέων και Ελλήνων πολιτών, την κλοπή και αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών το 2014, το αυθαίρετο ξεπούλημα δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, τη ληστρική συρρίκνωση των εισοδημάτων μέσω της φορολογίας, τη μείωση συντάξεων και μισθών.
Από το 2002, με την ένταξή μας στην ευρωζώνη και την παραχώρηση του δικαιώματος για την έκδοση χρήματος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εδρεύει στην Φραγκφούρτη, η χώρα έχασε την εθνική της κυριαρχία και ως επαίτης ικετεύει τους δανειστές για νέα δάνεια με σκοπό την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων.
Και ενώ το γενικό ισοζύγιο πληρωμών είναι πλέον πλεονασματικό σε επίπεδα της τάξης των 2 δις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι δανειακές μας υποχρεώσεις σε τοκοχρεωλύσια, απαιτούν ετήσιες δόσεις τουλάχιστον 18 δις, που αντιπροσωπεύουν το 10% του ΑΕΠ.
Το τεράστιο αυτό ποσό είναι φυσικά αδύνατο να συγκεντρωθεί από μια οικονομία που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.
Έτσι, η Πρώτη Φορά Αριστερά, εφαρμόζοντας το νεοφιλελεύθερο Θατσερικό δόγμα ΤΙΝΑ (There Is No Alternative-δεν υπάρχει εναλλακτική λύση), ρουφά άπληστα και ανενδοίαστα όλο και περισσότερο ισοδύναμα σε ευρώ από συντάξεις, μισθούς, υπερφολόγιση, αρπαγή δημόσιας περιουσίας και ελληνικών τραπεζών,οδηγώντας τη χώρα σε απέραντη φτωχοποίηση και απόλυτη καταστροφή.
Και όλα αυτά με μια επαίσχυντη αριστερή ρητορεία που υπηρετεί μια χυδαία, ακραία πολιτική ξεπουλήματος της χώρας, με μοναδικό προφανή λόγο τη διατήρηση των κυβερνητικών καρεκλών και του ιερού δόγματος του «πάση θυσία στο ευρώ». Και εναλλακτικά «για την καρέκλα ρε γαμώτο».

Γιάνης εναντίον Γιάννη

Μια κόντρα από τα παλιά αναβίωσε μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα περί σχεδίων δημιουργίας παράλληλου νομίσματος και την πληροφόρηση για σχέδια εισβολής στο Νομισματοκοπείου.
Ο διοικητής της ΤτΕ, αποκάλυψε πως είχε την σχετική πληροφόρηση και πως τα θέματα αντιμετωπίστηκαν.
Οι δηλώσεις Στουρνάρα αφορούν την περίοδο που στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν άφησε ασχολίαστα τα λεγόμενα του διοικητή της ΤτΕ.
«Με ενδιαφέρον διαβάζω ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) είχε πληροφορίες ότι………….
κάποιοι, προφανώς ανόητοι, σχεδίαζαν «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο. Αναρωτιέμαι ποιοί ήταν αυτοί και γιατί οι συγκεκριμένοι πληροφοριοδότες του κ. Διοικητή, αλλά και ο ίδιος, έκριναν σκόπιμο να μην πληροφορήσουν επ’ αυτού τον Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση. (Εκτός αν εννοεί, οπότε τον προκαλώ να το δηλώσει δημοσίως, ότι τα σχέδια αυτά εκπονήθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών, τον Πρωθυπουργό και/ή το λοιπό οικονομικό επιτελείο.)

Η ΤτΕ εγκαινίασε δύο ευρώ

Όσο για το άτυπο διπλό νόμισμα, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ακριβώς έχει η χώρα σήμερα!Με απόφαση μάλιστα της ΤτΕ της 18ης Αυγούστου (δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μερική ή ολική αποπληρωμή δανείων (π.χ. στεγαστικών) με ευρώ που διαθέτει ο πελάτης σε τραπεζικό λογαριασμό της ημεδαπής – αλλά επιτρέπεται με μετρητά ή ευρώ του »εξωτερικού»».
Και εξηγεί: «Με αυτή την σκανδαλώδη απόφαση του περασμένου Αυγούστου, η ΤτΕ εγκαινίασε δύο ευρώ:
  • Ένα «ελληνικό» ευρώ που παραμένει εγκλωβισμένο (λόγω capital controls) στις ελληνικές τράπεζες, με το οποίο οι έλληνες απαγορεύεται να αποπληρώνουν χρέη τους εντός της χώρας (ακόμα και στην δική τους τράπεζα).
  • Κι ένα «ξένο» ευρώ, χάρτινο ή σε «συνάλλαγμα», με μεγαλύτερη αξία λόγω της δυνατότητάς του να αποσβένει εγχώρια χρέη».
Όσο για τον αντίκτυπο του δημοψηφίσματος στο τραπεζικό γίγνεσθαι,θυμίζει ότι «οι πολίτες δεν έτρεξαν στα ATM λόγω του δημοψηφίσματος. Έτρεξαν στα ΑΤΜ επειδή το Eurogroup και η τρόικα αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό με capital controls επειδή, άκουσον-άκουσον, τόλμησε να εκλέξει μια κυβέρνηση που έθεσε το απεχθές τηλεσίγραφο του Eurogroup της 25ης Ιουνίου στην κρίση του ελληνικού λαού.
Χαίρομαι που αποκαλύπτεται ποιος σχεδίασε, ενορχήστρωσε και επέβαλε τα capital controls. Εν αρχή ην η πρωτοφανής στα χρονικά των κεντρικών τραπεζών »προειδοποίηση» του κ. Διοικητή, στις αρχές Δεκέμβρη του 2014, για έλλειψη ρευστότητας που θα επέλθει (εννοώντας αν δεν επανεκλεγόταν ο κ. Σαμαράς), με την οποία »προειδοποίηση» επιβεβαίωσε πόσο εύκολα μπορεί ο κεντρικός τραπεζίτης μιας χώρας να πυροδοτήσει έξοδο καταθέσεων από τις τράπεζες (bank run).
Την σκυτάλη ανέλαβε ο κ. Ντάιζελμπλουμ ο οποίος στην πρώτη συνάντησή μας (30 Ιανουαρίου) απείλησε ανοικτά πως μη συμμόρφωση στο παταγωδώς αποτυχημένο πρόγραμμα της τρόικας θα σήμανε κλείσιμο των τραπεζών. Μέρες αργότερα, η ΕΚΤ απέσυρε το waiver για να εντείνει την ανασφάλεια των καταθετών. Στην συνέχεια, στελέχη της ΕΚΤ, και ο ίδιος ο Διοικητής της ΤτΕ, πίεζαν για την εισαγωγή capital controls ως θεραπεία του bank run που εκείνοι είχαν ξεκινήσει».
Κλείνοντας ο Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνει: «ενδιαφέρον έχει η ταύτιση του κεντρικού τραπεζίτη με την άποψη Σόιμπλε-Ντάιζελμπλουμ, την οποία σήμερα καταδικάζει σύσσωμη η προοδευτική Ευρώπη, ότι η απόρριψη στις κάλπες ενός προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής που απέτυχε παταγωδώς »δεν ήταν συνεπής με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη»».

«Σήκωσε το γάντι» ο Παν. Λαφαζάνης

«Ριφιφί στο δημόσιο χρήμα διευκόλυνε ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας με τις πράξεις και τις παραλείψεις του σε σκάνδαλα όπως της ΑΤΕ, του ΤΤ και της Eurobank, για τα οποία πρέπει να συσταθεί στη Βουλή άμεσα Εξεταστική Επιτροπή, για να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, που μάλιστα είχε καταθέσει γι’ αυτά και πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του σημερινού διοικητή της ΤτΕ, ενώ σήμερα αναγορεύει τον Γ. Στουρνάρα σε εκλεκτό συνεργάτη του» καταγγέλλει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Το «μαχαίρι» μπαίνει μέσω της μείωσης των προσαυξήσεων στα επιδόματα τέκνων που παίρνουν 500,000 συνταξιούχοι – Θίγονται μητέρες με ανήλικα, απόστρατοι και όσοι έχουν σύνταξη και παιδί με αναπηρία 67% και άνω



Μειώσεις ως και 125 ευρώ το μήνα στις νέες, αλλά και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, που αυτή τη φορά θα προέλθουν από την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των προσαυξήσεων λόγω τέκνων που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, κρύβει η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»,  στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι τα επιδόματα τέκνων για τις συντάξεις (σ.σ.: τόσο για τις νέες όσο και τις ήδη ………..
καταβαλλόμενες) θα υπολογίζονται με νέα ποσοστά, που είναι 8% για το πρώτο παιδί, 10% για το δεύτερο και 12% για το τρίτο παιδί.
Τα σημερινά ποσά επιδόματος τέκνων που προσαυξάνουν τη σύνταξη καθορίζονται με υψηλότερα ποσοστά. Στο ΙΚΑ, για παράδειγμα, ο συνταξιούχος δικαιούται 20% προσαύξηση σύνταξης για το πρώτο παιδί, 15% για το δεύτερο και 10% για τρίτο και κάθε επόμενο ανήλικο τέκνο, ή για παιδί ως 24 ετών, εφόσον σπουδάζει.
Στους συνταξιούχους ΔΕΚΟ και τραπεζών, τα επιδόματα τέκνων υπολογίζονται με ένα 5% επί του ποσού της αρχικής (μικτής σύνταξης).
Στο Δημόσιο τα επιδόματα κυμαίνονται μεταξύ 18 και 45 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Η αλλαγή στον υπολογισμό τους θα επιφέρει ανατροπές και άλλη μια κρυφή έμμεση μείωση των συντάξεων.
Θίγονται πάνω από 500.000 συνταξιούχοι γήρατος και αναπηρίας και κυρίως:
-Οι μητέρες που πήραν σύνταξη με ανήλικο τέκνο, όπως και οι τρίτεκνες γυναίκες που αποχώρησαν με 20 έτη ασφάλισης από το Δημόσιο και Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών. Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 150.000 γυναίκες παίρνουν προσαύξηση σύνταξης λόγω ανήλικου τέκνου και με το νέο καθεστώς το ποσό θα μειωθεί.
-Οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι, καθώς στις ηλικίες που αποχωρούν (από τα 45 μπορούν να πάρουν σύνταξη) έχουν παιδιά που είναι είτε ανήλικα (κάτω από 18 ετών) είτε σπουδάζουν, οπότε δικαιούνται επίδομα τέκνων στη σύνταξη.
-Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας που έχουν ανήλικο τέκνο ή παιδί ως 24 ετών που σπουδάζει.

-Οι συνταξιούχοι που έχουν παιδί με αναπηρία 67% και άνω γιατί παίρνουν το επίδομα λόγω τέκνων ισόβια και η καταβολή του δεν σταματά στο 18ο έτος ή στο 24ο αν σπουδάζουν.

Πόσα θα αρπάξει ο Σκουρλέτης για να «συμβιβαστεί»;

Toπαιδί έχει και …έξοδα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της Eldorado Gold και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, την καναδική εταιρεία εκπροσωπούν στη συνάντηση ο CEO της, Πολ Ράιτ, ο πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός, Εντουάρντο Μούρα και ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης …………
Θεοδωρακόπουλος.
Την ίδια ώρα, έξω από το υπουργείο στην οδό Μεσογείων έχει συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός μεταλλωρύχων που αγωνιούν για το μέλλον τους και περιμένουν να πληροφορηθούν το αποτέλεσμα της συνάντησης.
ΙΧΝΟΣ