ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ... προηγείται!

thumb

Η δημοσίευση των τελευταί­ων δέκα δημοσκοπήσεων εντός του χρονικού ορίου που επέτρεπε ο ακατανό­ητος και απαράδεκτος νόμος Ρουσόπουλου (εν προκειμένω από 29.5 έως 1.6.2012) άφησαν την αίσθηση ότι η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Εντελώς διαφορετική άποψη φαί­νεται να έχει ο συνεργάτης μας και αναλυτής δημοσκοπήσεων Ν.Α. Σούμπλης (πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ), ο οποίος, στην ανάλυσή του, που ακο­λουθεί, επιχειρώντας μια «διόρθωση της αναγωγής επί της διευκρινισμέ­νης ψήφου», καταλήγει σε πολύ ενδι­αφέροντα συμπεράσματα. Ας τα πα­ρακολουθήσουμε. 

Reuters: Η ΕΕ ζήτησε να κλείσει η Αγροτική Τράπεζα!...Mεγάλος ο κίνδυνος για τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας.


Η Κομισιόν πιέζει την Ελλάδα για το σταδιακό κλείσιμο συγκεκριμένων τραπεζών, συμπεριλαμβανόμενης και της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας, της ATEbank, επισημαίνουν πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters...

Όπως τονίζει το δημοσίευμα του πρακτορείου, αν και είναι ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος να κλείσει ένα πιστωτικό ίδρυμα που αντιμετωπίζει προβλήματα, η Κομισιόν έχει επίσης λόγο σύμφωνα με τους όρους της κρατικής βοήθειας, που της επιτρέπει να αρνηθεί ένα αίτημα για διάσωση μιας τράπεζας, αν θεωρεί ότι το κόστος είναι υψηλό.

• Σας ενοχλούν οι εισπρακτικές εταιρείες για το δάνειό σας; Το ΧΩΝΙ σας προσφέρει έτοιμο το εξώδικο που θα τους κόψει το βήχα


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΞΑΝΑ



Αναλάβετε την ... ευθύνη και μετά ζητήστε ... συνευθύνη!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Μετά την κατάπτυστη διαφήμιση της Ν.Δ στην τάξη του σχολείου με τα μικρά παιδάκια τον δάσκαλο και το εκβιαστικό για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου μήνυμα-δίλλημα "Ευρώ ή Δραχμή" βγήκε ο εταίρος του προδοτικού διδύμου του δικομματισμού και με το γνωστό ύφος του ...
ξερόλα (θήτευσε και υπουργός οικονομικών … δυστυχία μας) μας μιλάει για την ανάγκη της “εθνικής συνευθύνης!
Τελικά ο εν λόγω κύριος έχει απίστευτο θράσος μια και από εμπνευστής της βουλευτικής ασυλίας και της παραγραφής των ευθυνών των λαμογιών και των κλεφτών της παρέας του τώρα θέλει να μοιράσει την ευθύνη των τραγικών αποτελεσμάτων από τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις του ... σε άλλους!

Βαρουφάκης: Οποιος έχει οικονομική κατάρτιση συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη του γνωστού οικονομολόγου στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit
Την πεποίθησή του ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας το συμμερτίζεται κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος και ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να λυθεί με αλλαγή της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής εκφράζει ο γνωστός οικονομολόγος κ. Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. 
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Τα αποτελέσματα της ανοιχτής ψηφοφορίας για το επεισόδιο Κασιδιάρη-Κανέλλη

Την ψηφοφορία την αφήσαμε ανοιχτή μόλις για λίγες ώρες παρόλα αυτά η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. 
Δείτε τα αποτελέσματα:
















Φλερτάρει με την πρωτιά

Όλες οι έρευνες προσέγ­γισης των διαθέσεων της κοινής γνώμης, αλλά και η περιρρέουσα ατμό­σφαιρα στην κοινωνία, αυξάνουν τις πιθανότητες της εκλογικής νίκης του... Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα γκάλοπ που δημοσιεύθηκαν μέ­χρι και την περασμένη εβδομάδα

- τώρα ισχύει η γνωστή απαγόρευση δημοσίευσής τους μέχρι τις εκλογές - έδειχναν ότι η κοινωνική και πολιτική δυναμική είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί εκτιμούν ότι και οι έρευνες που θα διενεργηθούν τις επόμενες μέ­ρες για λογαριασμό των κομμάτων κα­τά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί παρά να αποτυπώσουν την ίδια τάση, αφού η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ανακόπηκε την περίοδο αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά αυξήθηκεεντυπωσιακά.

Νεκρός νεαρός συνοδηγός μηχανής, χαροπαλεύει ο οδηγός

Ένας άνδρας 26 ετών σκοτώθηκε και ένας συνομήλικος του, χαροπαλεύει μετά από σύγκρουση μηχανής με ΙΧ, στον δρόμο... Λέπουρα - Κάρυστος στην Εύβοια.

Η σύγκρουση έγινε χθες το απόγευμα στις 7μμ στο 67ο χιλιόμετρο του συγκεκριμένου δρόμου και ήταν τόσο σφοδρή που ο συνοδηγός της μηχανής σκοτώθηκε επί τόπου ενώ ο οδηγός τραυματίστηκε βαρύτατα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών. Δυστυχώς σύμφωνα με τα στοιχεία οι 2 δικυκλιστές δεν φορούσαν κράνη. Ο οδηγός του ΙΧ είναι 21 ετών γεννημένος το 1991, ενώ οι δυο φίλοι που επέβαιναν στην μηχανή γεννημένοι το 1986.

Οι πέντε φόροι που αδειάζουν τις τσέπες μας

Τον φιλόδοξο στόχο της είσπραξης 8 δισ. ευρώ από τον Αύγουστο μέχρι το τέλος του έτους έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων, καλούνται να... πληρώσουν 5 φόρους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011....

Οι φόροι αυτοί είναι:

Γνωριμία με το Ναυταθλητισμό των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης

Η προσπάθεια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης για τη διάδοση του ναυταθλητισμού στους νέους της Πιερίας συνεχίστηκε και στο Δημοτικό Σχολείο της Περίστασης όπου οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της κωπηλασίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο σχολείο τους ο προπονητής κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κ. Γ. Μπικογιάννης, η προπονήτρια του Τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης κ. Α. Τουλιοπούλου και ο παλιός πρωταθλητής και μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Κ. Καρυώτης.
Ακόμη οι μαθητές των Γ' και Δ' τάξεων γνώρισαν το άθλημα της Ιστιοπλοΐας με τη βοήθεια του προπονητή του Ν.Ο.ΚΑΤ. κ. Ν. Σταυρίδη και του κου Κ. Καρυώτη

Πρωτοσέλιδο 09.06.2012


Γεώτρηση και αποχετευτικά έργα στην Πιερία


Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, υπέγραψε την επιλογή πράξεων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονία - Θράκη 2007 - 2013", με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Νέα υδρευτική γεώτρηση στην Τ.Κ. Κ. Αγιάννη
Η ΔΕΥΑ Κατερίνης υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο "Νέα υδρευτική γεώτρηση τοπικής κοινότητας Κάτω Αγιάννη Δήμου Κατερίνης". Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 147.600,00 Ευρώ. Η πράξη αφορά στην ανόρυξη και στην αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στη θέση "Παλιούρι"  του Κάτω Αγίου Ιωάννη, στη Δημοτική Ενότητα Κορινού, Δήμου Κατερίνης, για την κάλυψη της ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας του οικισμού σε πόσιμο νερό.

Κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο των εκλογών αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Με αίτημα την "ίση μεταχείριση όλων των εμπλεκομένων εργαζομένων στις εκλογικές εργασίες" το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε αποχή όλων των εργαζομένων των ΟΤΑ από κάθε εκλογική εργασία μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου, καθώς και την προκήρυξη 48ωρης απεργίας το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου.
Στη σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει "το συνεχιζόμενο εμπαιγμό και εξευτελισμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το

Εκλογές στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πιερίας


Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ στις εκλογές που πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 7 Ιουνίου, τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πιερίας, μετά και την εκλογο-απολογιστική συνέλευση που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο.

Στις εκλογές ψήφισαν 799 μέλη και έλαβαν:
ΔΑΚΕ: 319 ψήφους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 164 ψήφους
ΠΑΣΚ: 140 ψήφους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 57 ψήφους
ΕΣΑΚ - ΔΕΕ: 53 ψήφους