ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Για ένα πιάτο σκατά .


Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά… οι γιορτές της φιλανθρωπίας . Ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλο . Οι φιλελέδες με φιλελεύθερες ευχές , οι ΠΑΣΟΚοι με ψευτοσοσιαλιστικές ευχές  , οι κομμουνιστές με επαναστατικές κομμουνιστικές ευχές και πάει λέγοντας . Ως εκεί μπορούν να προσφέρουν .

Οι αναρχικές ομάδες αφήνουν τις ευχές και περνάνε στην πράξη . Μπουκάρουν σε σουπερμάρκετ , απαλλοτριώνουν σακούλες με αγαθά και τα μοιράζουν στους τυχερούς περαστικούς . Σε φασίστες , σε φιλελέδες , σε πασόκους , σε κομμουνιστές ... Άλλωστε η ουτοπία δεν ζητάει ταυτότητα , τους χωράει όλους .

Από την άλλη οι φασίστες την έχουν δει αλλιώς . Η δικιά τους δυστοπία δεν τους χωράει όλους . Χωράει μόνο τους Έλληνες . Οπότε διοργανώνουν συσσίτια μόνο για Έλληνες . Ή έστω για Ελληνάρες . Παρακάτω όμως δεν πάει ο πήχης . Δεν χωράει σκόντο στον εθνικοσοσιαλισμό .

Οι πεινασμένοι όμως δεν έχουν ιδεολογία . Οι ίδιοι που παίρνουν τα απαλλοτριωμένα  αγαθά από τους αναρχικούς , στήνονται στα φασιστικά συσσίτια για ένα κομμάτι ψωμί . Να ‘να άραγε αναρχικοί ή φασίστες ; Μήπως τίποτα από τα δύο ; Μάλλον πεινασμένοι που γιαυτούς η λέξη επανάσταση περιορίζεται σε ένα πιάτο φαί . Σκατά τα έκαναν στη ζωή τους . Και σκατά συνεχίζουν να τα κάνουν . Τίποτα άλλωστε δεν είναι τυχαίο . Όταν στήνεσαι στην ουρά για ένα πιάτο φαί από τα χέρια του φασίστα είναι σαν να στέκεσαι στην ουρά για ένα πιάτο σκατά . Σκατά λοιπόν στα φασιστοσυσσίτια σκατά και στους φασιστοπελάτες για τους οποίους η επανάσταση δεν θα έρθει ποτέ .

(Ή μήπως οι απανταχού πεινασμένοι μπορούν να μετατραπούν σε έναν επαναστατικό στρατό με αντάλλαγμα ένα πιάτο φαί; Και γαμώ τις επαναστάσεις .)
  

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Britney Spears - Work B**ch



Εισιτήριο 25 ευρώ από αύριο στο ΕΣΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΦΕΡΝΕΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 

«Ενεργοποιείται» από αύριο το μέτρο της καταβολής 25 ευρώ για κάθε ασθενή που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. Αντίστοιχα, από 1ης Ιανουαρίου ισχύει και η υποχρεωτική καταβολή ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων υπέρ ΕΟΠΥΥ, ακόμη και αν πρόκειται για χρόνιους ασθενείς. 

Το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για νοσηλεία στο ΕΣΥ (ποσό ανεξάρτητο από τα 5 ευρώ που αφορά στα εξωτερικά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία) καθώς και το ένα ευρώ ανά συνταγή φαρμάκου, προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του Νοεμβρίου του 2012. 

Μάλιστα, μόνο από το εισιτήριο των 25 ευρώ, το υπουργείο Υγείας προσδοκά έσοδα...
ύψους 50-60 εκατ. ευρώ.

Περίθαλψη

Παράλληλα, αλλαγές για τους ασφαλισμένους προβλέπονται και στη φαρμακευτική περίθαλψη. Οι ασφαλισμένοι μάλιστα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τα... φάρμακά τους, στην περίπτωση που ο θεράπων ιατρός ξεπεράσει το όριο δαπάνης που του έχει ορίσει ο ΕΟΠΥΥ!

Συγκεκριμένα, υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 3117/9-12-2013) προβλέπει ότι ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός θα δύναται να συνταγογραφεί το 2014 ανά μήνα το 80% του κόστους των φαρμάκων που συνταγογράφησε το 2013. Ο ΕΟΠΥΥ θα υπολογίζει τη μέση μηνιαία δαπάνη ανά γιατρό το 2013 και θα θέτει, αναλόγως τα όρια μηνιαίας δαπάνης συνταγογράφησης ανά γιατρό για το 2014. Αν ο γιατρός υπερβεί το όριό του για τους δύο πρώτους μήνες, τότε τον τρίτο μήνα το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ), θα του παρακρατεί την «υπέρβαση» του 20% των δύο προηγούμενων μηνών και θα μειώνει αντίστοιχα το όριο του μηνιαίου ποσού τον τρίτο μήνα.

Ο ΙΣΑ

Σύμφωνα με το μέτρο αυτό, διευκρινίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο γιατρός, προκειμένου να είναι σύννομος, καλείται από το 2014, να εξυπηρετεί μερικούς ασφαλισμένους και να αφήνει τους υπόλοιπους να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους.

Στους «σωτήρες» της Ελλάδας, για το έτος 2014, ευχόμαστε χρόνια πολλά... σε δυσήλια κελιά


Οψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, λέει ο σοφός λαός. Στην περίπτωση της Ελλάδας η αλήθεια είναι ότι οι κλέφτες και οι ψεύτες χάρηκαν λίγο περισσότερο. Ωστόσο τα ψέματα των κλεφτών κάποια στιγμή παύουν να γίνονται πιστευτά. Οι παρελκυστικές διαβεβαιώσεις των υπόδικων του δικομματικού συστήματος για έξοδο από τα μνημόνια, για οικονομική ανάκαμψη, για «φως στο τούνελ» κτλ. ευτυχώς δεν γίνονται πιστευτές από τους ευφυείς πολίτες. Το κύριο αίτημα των πολιτών πλέον είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη με τρόπο παραδειγματικό, για...
να μην ξανασυμβεί παρόμοιο κακό.

Συνεπώς, ο blogger του massmedia-gr.blogspot.com, εύχεται στους συμπολίτες η απαίτησή τους για δικαιοσύνη να πραγματοποιηθεί από το έτος 2014 κι έπειτα, για να έρθουν χρόνια λευτεριάς,δημοκρατίας και ευημερίας στην Ελλάδα. Ενώ στους καταστροφείς της ομορφότερης χώρας του κόσμου εύχεται χρόνια πολλά… σε κελιά δυσήλια!

Τέλος, σε όλους τους συναδέλφους ιστολόγους η ευχή για το έτος 2014 είναι μία: να συνεννοηθούμε για να ενωθούμε και να δράσουμε σαν μια γροθιά ενάντια στις αιτίες της δυστυχίας που είναι το άδικο και τοπαράλογο που γεννιούνται από την πλεονεξία ιδιοτελών ατόμων που δεν αγαπούν παρά μόνο τον εαυτό τους.

Από massmedia-gr

Κι άλλο ανέκδοτο για το ΠΑΣΟΚ που θα σας... αρέσει

Κι άλλο ανέκδοτο για το ΠΑΣΟΚ που θα σας... αρέσει
Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές.
Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς.
Για τους Έλληνες είπε - Θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.
Όταν τελείωσε τη δημιουργία του Κόσμου τον πλησίασε ο...
Αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:
- Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές αλλά στους Έλληνες έδωσες τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.
- Έχεις δίκιο Γαβρίλε, είπε ο Κύριος. Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο.
Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα.
Το βρήκα. Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο.
Κι έτσι κι έγινε.
Αν ένας Έλληνας τίμιος και ψηφίζει ΠΑΣΟΚ δεν είναι έξυπνος, αν είναι έξυπνος και ψηφίζει ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίμιος κι αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ.
"Χωνί"

LIAPI NEW YEAR ...και πάρτε τον Το(μ)πουλο ...γλου

Καλή Χρονιά σε όλους μας! ...(εκτός απ' αυτούς)...






...... ΑΣ!!ΕΙΝΑΙ..Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  




Δες αν είσαι εσύ ο υπερτυχερός του πρωτοχρονιάτικου λαχείου

oi-tuxeroi-arithmoi-tou-prwtoxroniatikou-laxeiou-570
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έγινε η κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου λαχείου και κάποιοι θα υποδεχτούν το νέο έτος πλουσιότεροι. Όσοι δοκιμάσατε την τύχη σας και προμηθευτήκατε το μαγικό χαρτάκι δεν έχετε παρά να δείτε αν κερδίσατε.
Όλοι οι αριθμοί του πρωτοχρονιάτικου λαχείου:
Ο πρώτος αριθμός για το 2014 είναι ο 13859 της σειράς 26η κερδίζει 4 εκατ. ευρώ.
Ο αριθμός 13859 ανεξάρτητα από τη σειρά θα κερδίσουν 10.000 ευρώ.
13856, 13857, 13858, 13860 της 26ης σειράς κερδίζουν 500.000 ευρώ.
Οι 13856, 13857, 13858, 13860 ανεξάρτητα από τη σειρά κερδίζουν 5.000 ευρώ.
Ο αριθμός είναι ο 39094 της 14 σειράς κερδίζει 200.000 ευρώ.
Ο αριθμός είναι ο 54303 της 32σειράς κερδίζει 200.000 ευρώ.
Από 2.000 ευρώ κερδίζουν οι ανωτέρω αριθμοί ανεξάρτητα από τη σειρά.
Ο αριθμός είναι ο 78763 της 28ης σειράς κερδίζει 100.000 ευρώ.
Ο αριθμός είναι ο 7671 της 13ης σειράς κερδίζει 100.000 ευρώ.
Ο αριθμός είναι ο 20509 της 6ης σειράς κερδίζει 100.000 ευρώ.
Ο αριθμός είναι ο 57091 της 26ης σειράς κερδίζει 100.000 ευρώ.
Από 1.000 ευρώ κερδίζουν οι ανωτέρω αριθμοί ανεξάρτητα από τη σειρά.

Μια «πεντανόστιμη» Αλεσάντρα Αμπρόζιο για το 2014

alesandra-ambrosio1-570
Η Αλεσάντρα Αμπρόζιο θέλησε να ευχηθεί στους ακόλουθους και θαυμαστές της στο Instagram για τον ερχομό του νέου έτους και το έκανε όπως μόνο εκείνη ξέρει και με τον τρόπο που το κάνει καλύτερα.
Πήρε λοιπόν ο 32χρονις σοκολατένιος πειρασμός εκ Βραζιλίας ένα σοκολατάκι που είχε πάνω του σχηματισμένο με επικάλυψη χρυσής σοκολάτας το 2014 και πόζαρε την ώρα που το έβαζε στο στόμα της ευχόμενη «μια πεντανόστιμη χρονιά». Μαζί της σίγουρα θα είναι!
alessandra-ambrosio-570

Καλωσήρθες 2014 – Πώς υποδέχθηκαν σε όλο τον κόσμο τη νέα χρονιά [εικόνες]

new-years-eve-times-square
H έλευση του νέου έτους γιορτάστηκε από εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη που κατέβηκαν στους δρόμους της Ασίας, της Αφρικής αλλά και της Ευρώπης, για να αποχαιρετήσουν το 2013 και να υποδεχτούν το 2014 με ελπίδα και όνειρα. Οι τελευταίοι εορτασμοί λόγω της διαφοράς ώρας, έγιναν στην αμερικανική ήπειρο.
Στη Νέα Υόρκη, παρά το τσουχτερό κρύο, ένα εκατομμύριο άνθρωποι γιόρτασαν στην κατάμεστη Τάιμς Σκουέαρ παρακολουθώντας τη μεγάλη κρυστάλλινη σφαίρα, σύμβολο της έλευσης του νέου έτους, να κατεβαίνει και να φωταγωγείται, ενώ ακολούθησε μουσική και χορός.
Στο Ρίο 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων το ένα τρίτο τουρίστες, γιόρτασαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα, με πυροτεχνήματα και υπαίθριες συναυλίες.
Στην Ευρώπη, ύστερα από μήνες σοβαρής οικονομική κρίσης, η Ισπανία ακολουθώντας την Ιρλανδία, εξήλθε χθες επίσημα από το πρόγραμμα διάσωσης για τις τράπεζές της, στο οποίο είχε εισέλθει το 2012, ενώ οι Λετονοί αποχαιρέτισαν τον εθνικό τους νόμισμα, την επομένη της υπόσχεσης του πρωθυπουργού της Ελλάδας για επιστροφή της χώρας στις αγορές.
Μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις οργανώθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, στο κέντρο του Λονδίνου μόλις το Μπιγκ Μπεν χτύπησε μεσάνυχτα και ο ουρανός γέμισε από πάμπολλα πολύχρωμα πυροτεχνήματα.
Στο Κίεβο, 200.000 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο στην πλατεία Μαϊντάν στο οχυρωμένο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο έχουν καταλάβει εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη μεταστροφή της ουκρανικής κυβέρνησης, προς όφελος της Ρωσίας, στο θέμα της προσέγγισης με την ΕΕ.
Στο Λονδίνο, η παραδοσιακή τεράστια ρόδα του London Eye φωταγωγήθηκε ακριβώς τα μεσάνυχτα μπροστά σε 50.000 δημότες και τουρίστες και πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα.
Στο Παρίσι, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία, όπου είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας με 9.000 αστυνομικούς, χωροφύλακες, πυροσβέστες και στρατιώτες να είναι επί ποδός. Ωστόσο οι εορτασμοί επισκιάστηκαν από τον θάνατο στην Αλσατία, στην ανατολική Γαλλία, ενός άνδρα από βεγγαλικό, σύμφωνα με τη χωροφυλακή και από τον θάνατο ενός 20χρονου όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στους κήπους του Τροκαντερό στο Παρίσι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Στη Ρώμη, μεγάλη συναυλία με ιταλούς τραγουδιστές και ντι τζέι πραγματοποιήθηκε στο Σίρκο Μάσιμο, μετά την ομιλία του δημάρχου Ινιάτσιο Μαρίνο που υποσχέθηκε ότι το "2014 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης".
Στη Βενετία χιλιάδες γλεντζέδες, ντυμένοι στα λευκά, είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαν Μάρκο για να γιορτάσουν με συναυλίες και πυροτεχνήματα την έλευση του 2014.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έκαναν ρεβεγιόν γύρω από την εμβληματική Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο παρακολουθώντας μεγάλη συναυλία με αποκορύφωμα τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα να στολίζουν το ουρανό της πόλης, ενώ στην Ισπανία χιλιάδες κάτοικοι της Μαδρίτης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ για να υποδεχτούν τη νέα χρονιά.
Στο Μαλί ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά ευχήθηκε στους συμπατριώτες του "ειρήνη και μόνο ειρήνη" το 2014 σε όλη τη χώρα όπου ακόμη σοβεί οξεία πολιτικο-στρατιωτική κρίση.
Το Σίδνεϊ ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της οποίας ο ουρανός φωτίστηκε με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.
Επτά τόνοι εκρηκτικών φώτισαν τον ουρανό του Σίδνεϊ σχηματίζοντας τεράστια πολύχρωμα μπουκέτα, εκ των οποίων ορισμένα εκτοξεύθηκαν από τη διάσημη όπερά του για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.
Τα νησιά Τόνγκα στον Ειρηνικό ήταν ανάμεσα στις πρώτες χώρες που έκανε "ποδαρικό" το 2014 και το γιόρτασαν με την τέλεση προσευχής.
Η Ανταρκτική ήταν επίσης από τις πρώτες περιοχές που υποδέχτηκαν το 2014. Οι επιβάτες και το πλήρωμα του ρωσικού ερευνητικού πλοίου που έχει εγκλωβιστεί εδώ και μια εβδομάδα στον πάγο γιόρτασαν την έλευση του νέου χρόνου τραγουδώντας έναν ύμνο που συνέθεσαν με την ευκαιρία αυτή.
Το Ντουμπάι, το οποίο μόλις ανέλαβε τη διοργάνωση της παγκόσμιας έκθεσης WORLD EXPO 2020, προσέφερε στους πολίτες και τους επισκέπτες του ένα φαντασμαγορικό θέαμα με πυροτεχνήματα, το μεγαλύτερο στον κόσμο, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης-κράτους.
Αντίθετα στη Σαουδική Αραβία η θρησκευτική αστυνομία απαγόρευσε κάθε εορτασμό στο υπερ-συντηρητικό βασίλειο που εφαρμόζει την πιο αυστηρή εκδοχή του Ισλάμ και ακολουθεί την Εγίρα, το μουσουλμανικό ημερολόγιο.
Στις Φιλιππίνες ένα αγοράκι τριών μηνών σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα ενώ κοιμόταν στην κούνια του και οι γονείς γιόρταζαν έξω από το σπίτι τους στην πόλη Καοαγιάν, 250 χλμ. βόρεια της Μανίλας. Ενα αγοράκι δύο ετών είναι σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον τραυματισμό του επίσης από αδέσποτη σφαίρα, ενώ 330 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τους εορτασμούς σε όλη τη χώρα. Σε βομβιστική επίθεση στη νότια πόλη Σουμισίπ, 900 χλμ. νότια της Μανίλας, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν ενώ γιόρταζαν σε πάρτι την πρωτοχρονιά.
Στο Χονγκ Κονγκ οι ουρανοξύστες φωταγωγήθηκαν από πυροτεχνήματα τα οποία εκτοξεύονταν από τις φορτηγίδες που είχαν λάβει θέση κατά μήκος ενός χλμ. ανοικτά του λιμανιού Βικτόρια, ανάμεσα στο νησί του Χονγκ Κονγκ και στο Κοουλούν.
Οι πιο αθόρυβοι εορτασμοί οργανώθηκαν στην Ιαπωνία. Μικρά πυροτεχνήματα ερρίφθησαν σε όλα τα σημεία της χώρας. Ωστόσο εκατομμύρια Ιάπωνες πήγαν στους ναούς για να υποδεχτούν τη νέα χρονιά με προσευχή και περισυλλογή.
Στο Κέιπ Τάουν, οι Νοτιοαφρικανοί αφιέρωσαν τη γιορτή για την έλευση του 2014 στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα που πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου με μια μεγάλη συναυλία, πυροτεχνήματα και τρισδιάστατη προβολή στην πρόσοψη του δημαρχείου αναδρομικής έκθεσης για τη ζωή του νομπελίστα Ειρήνης. "Οφείλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού το 2014 για την οικοδόμηση της Νότιας Αφρικής των ονείρων μας", δήλωσε ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα.