ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Αυτό είναι το σκίτσο του Latuff... που εξόργισε τον φασίστα Ερντογάν!

Επιτέλους κοντά... με τη ριζοσπαστική "αριστερά"!

(EΞAIPETIKO) Κατατέθηκε το «Σύμφωνο Συμβίωσης» για τους ομοφυλόφιλους… Εκτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα «συμβόλαια θανάτου» του 4ου Ράιχ και αυτόν τον αποτροπιασμό τον εμφανίζει σαν «αναγκαιότητα» και «πρόοδο»...

H «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές, ήρθε να δώσει τις χαριστικές βολές στην ελληνική κοινωνία και το λαό της: Να εκτελέσει αυτά τα «συμβόλαια θανάτου» της Νέας Τάξης τα οποία δεν θα μπορούσε να εκτελέσει ούτε η μοχθηρία της Δεξιάς… 
Το μακάβριο αυτής της πράξης (των χαριστικών βολών) είναι τούτο: Εμφανίζονται οι δολοφονικές εκτελέσεις με …προοδευτικό μαντύα.
Εκτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα «συμβόλαια θανάτου» του 4ου Ράιχ και αυτόν τον αποτροπιασμό τον εμφανίζει σαν «αναγκαιότητα» και «πρόοδο»… 
`Επιβάλλει και νομιμοποιεί αυτή η «αριστερή» κυβέρνηση ό,τι το πιο παρακμιακό και διεστραμμένο της «ελεύθερης αγοράς» και της χρηματιστηριακής κακουργίας, στο όνομα της προοδευτικότητας: Ντύνει όλα τα νοσήματα της καπιταλιστικής σήψης και παρακμής με το...
μανδύα της …προοδευτικότητας… 
Έτσι τώρα σπεύδει η «προοδευτική» κυβέρνησης της …υστερικής ΠΑΡΑΚΜΗΣ να νομιμοποιήσει τους γάμους των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια. Ανάγει, δηλαδή την ομοφυλοφιλία, μια κοινωνική και ψυχολογική διαστροφή, σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ… 

Η συναίνεση των χορτάτων – Ο εξευτελισμός των τεχνοκρατών

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας ζητά την συναίνεση των κομμάτων ώστε να περάσουν τα μέτρα γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τη χώρα…
του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΑΚΑ
Πόσο σημαντική είναι αυτή η παραίνεση μπορεί να το αντιληφθεί κανείς από τις (επιστημονικές και άλλες) περγαμηνές του κύριου Στουρνάρα και κυρίως από τις προβλέψεις του κατά το παρελθόν:……….
Τότε, τον Ιούλη του 2010 ο Γιάννης Στουρνάρας ως γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) τόνιζε την ανάγκη εφαρμογής του μνημονίου που έχει συνάψει η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαρακτηρίζοντάς το «διαβατήριο εξόδου από την επικίνδυνη ζώνη της χρεοκοπίας». Μάλιστα, τότε, ο εξαιρετικός επιστήμων Στουρνάρας πρόβλεπε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2012…
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η χώρα παρά το ότι ακολούθησε τις «συμβουλές» του κύριου Στουρνάρα βρίσκεται στην ίδια – αν όχι χειρότερη κατάσταση. Αντιθέτως, ο κύριος Στουρνάρας, αφού ως υπουργός εισέπραξε τα μπράβο του Σόιμπλε, σήμερα βρίσκεται επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας και συνεχίζει να υποδεικνύει το δρόμο της συναίνεσης για την εφαρμογή του (τρίτου) μνημονίου. Τότε, το 2010, το (πρώτο) μνημόνιο ήταν το «διαβατήριο εξόδου από την επικίνδυνη ζώνη της χρεοκοπίας».
Σήμερα, κατά πως λέει ο εξαιρετικός επιστήμων και επικεφαλής της ΤτΕ Στουρνάρας:
«Με την ψήφιση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, έχει καταγραφεί υψηλός βαθμός συναίνεσης. Αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση και η συναίνεση αυτή δεν πρέπει να διαρραγεί» και προσθέτει: «Αντιθέτως, πρέπει να διατηρηθεί ούτως ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, να στηριχθεί η οριστική έξοδος από την κρίση και ανοίξει ο δρόμος προς την ανάπτυξη».
Αν και οι προβλέψεις του Στουρνάρα αποδείχτηκαν κατά το παρελθόν άστοχες, οι σημερινές του υποδείξεις για «πολιτική σταθερότητα» προκειμένου να περάσουν τα μέτρα από την βουλή « για να μην καταστραφεί η χώρα» λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του κύριου Τσίπρα. Και όπως διαβάζουμε στο real.gr η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Γεροβασίλη εκτιμά ότι «όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -–αντίθετα– είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον».
Με άλλα λόγια: το (τρίτο) μνημόνιο που εφαρμόζει η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση του κύριου Τσίπρα, πρέπει να εφαρμοστεί με κάθε τρόπο γιατί – όπως είπε και ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι καλύτερο από τα δύο προηγούμενα.
Ως εκ τούτου, μπορούμε να υποθέσουμε βάσιμα, ότι για την εφαρμογή του τρίτου και καλύτερου μνημονίου αν προκύψουν προβλήματα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, είναι έτοιμες οι τσόντες και τα δεκανίκια που θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της συναίνεσης στην κορυφή…
Μια ματιά, ωστόσο, προς τα κάτω, εκεί όπου οι συντάξει εξαερώνονται, οι μισθοί εξαφανίζονται και οι δουλειές υπάρχουν – όπου υπάρχουν- σε συνθήκες δουλοπαροικίας, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι οι συναινέσεις στην κορυφή του πολιτικού συστήματος ουδεμία σημασία και αξία έχουν.
Η εξαπάτηση της κοινωνίας από τους συναινούντες χορτάτους, έχει κι αυτή το όριό της…

Η καμόρα που ξεπηδά από τα σπλάχνα της εξευτελισμένης «Αριστεράς».

Το χειρότερο σενάριο απ’ όλα επιλέγει η ελληνική κυβέρνηση για τα «κόκκινα δάνεια» βάζοντας ως διαχειριστές ξένα funts και την κυριότητα των ακινήτων θα την έχουν οι τράπεζες. Φτιάχνουν κοινοπραξίες μαφιόζικης προέλευσηςστις οποίες Τράπεζες και funts θα ορίζουν την περιουσία των Ελλήνων ιδιωτών και επαγγελματιών…
Ο οφειλέτης εγκλωβίζεται τεχνηέντως από την κυβέρνηση έχοντας μπροστά την τράπεζα που θα του ζητά τις νομοθετημένες προϋποθέσεις του νόμου 4336/15 αλλά και τα κοράκια που… σκοπό θα έχουν να κερδίζουν από το αίμα των δανειζομένων αλλά και από την ίδια την εθνική οικονομία.
Στουρνάρας – Τσακαλώτος: Οι εκτελεστές………

Οι εκτελεστές αυτού του νέου σχεδίου ολοκληρωτικής καταστροφής για τους δανειολήπτες είναι ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας. Οι κοινές σπουδές, η συγκατοίκησή τους στην Οξφόρδη και οι εξορμήσεις τους στις Άλπεις κατά τα φοιτητικά τους χρόνια δεν πήγαν χαμένα. Αντιθέτως οι δυο τους έχοντας κάνει τον απαραίτητο πολιτικό κύκλο στην Ελλάδα συναντιούνται για να ολοκληρώσουν ένα από τα έργα που τους δόθηκε από τους δανειστές να φέρουν εις πέρας.
Εκτός από το στραγγάλισμα των δανειοληπτών οι εταιρείες που θα δίνουν εντολές στις τράπεζες για τα εκατοντάδες δάνεια που έχουν βαλτώσει θα στήνουν και την επιχείρηση τιμές ακινήτων για όλη την Ελλάδα. Ένα τεράστιο, τερατώδες real estate με την στήριξη των ΤτΕ η οποία θα αδειοδοτεί ως επενδυτές τα κοράκια που έφτασαν ήδη στην Ελλάδα. Οι συναλλαγές που θα κάνουν οι συγκεκριμένες εταιρείες σε κοινοπραξία με τις τράπεζες θα καθορίσουν τα νέα επίπεδα τιμών στην αγορά ακινήτων. Έχοντας λοιπόν, στα χέρια τους εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα σε όλη την χώρα μέσω των «κόκκινων δανείων» θα έχουν τον ρόλο και ενός άτυπου μεσιτικού τραπεζικού υπεργραφείου το οποίο θα ανεβάζει ή θα ρίχνει τις εμπορικές τιμές και των μη υποθηκευμένων ακινήτων όπως θέλουν τα κοράκια που θα ορμήξουν στην ελληνική αγορά ή όπως θα θέλουν οι κυβερνήσεις για να εισπράττουν Φόρο Ακινήτων για τα χρέη των μνημονιακών δανείων.Επιχείρηση «Κόραξ»
Ο κ. Τσακαλώτος για να χρυσώσει το χάπι της κατάπτυστης αυτής απόφασής του υποστηρίζει ότι τα funts σε κάποιες περιπτώσεις θα παραδίδουν τα κλειδιά στον δανειο-οφειλέτη με ταυτόχρονη διαγραφή του χρέους. Φαίνεται ότι κάποιοι οι οποίοι πήραν δάνεια αλλά κρατάνε ψηφοθηρικά την κυβέρνηση από τα ευαίσθητα σημεία της θα σώσουν τα ακίνητά τους ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν το μαχαίρι στο λαιμό. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι θα υπάρχει αυτή η εξαίρεση όταν οι τέσσερις υπόλοιπες προτάσεις των εταιρειών προς τους οφειλέτες θα είναι οι εξής:
– Αποπληρωμή του δανείου με έκπτωση αλλά με εφάπαξ το ποσό στο ταμείο (πράγμα αδύνατον για την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση των Ελλήνων).
– Θα εξουσιοδοτούνται από τον δανειολήπτη να βρίσκουν οι εταιρείες αγοραστή για το ακίνητο, να αρπάζουν τα χρήματα ως οφειλόμενα και μετά να διαγράφουν το υπόλοιπο χρέος του οφειλέτη. Δεν μιλάμε βέβαια για καμία διαγραφή χρέους αλλά για τα πανοτόκια και τις προσαυξήσεις που έβαζε η τράπεζα όσο διάστημα το δάνειο είχε μετατραπεί από την οικονομική ασφυξία των δανειοληπτών σε «κόκκινο».
– Άμεση μεταβίβαση του ακινήτου στην εταιρεία Τράπεζα-funt, διαγραφή του χρέους κι αν θέλει ο ιδιοκτήτης θα ζει στο πρώην σπίτι του με ενοίκιο που θα δίνει στην εταιρεία. Ο,τι πλήρωσε μέχρι το δάνειο να γίνει «κόκκινο» πάει υπέρ Τσακαλώτου και Στουρνάρα.
– Κατάσχεση του ακινήτου και μεταφορά του οφειλέτη σε άλλο ακίνητο που θα έχει αρπάξει η εταιρεία από άλλον Έλληνα με «κόκκινο δάνειο». Στην περίπτωση αυτή η εταιρεία θα σε περνάει από κόσκινο για τα εισοδήματα και τις μηνιαίες αποδοχές για να σου προτείνει σε πόσα τετραγωνικά θα ζεις και σε ποια περιοχή για να μπορείς να της πληρώνεις ενοίκιο για το κατασχεθέν από άλλον σπίτι που θα ζεις.Παίρνουν στα χέρια τους την ελληνική Οικονομία

Η μεταβίβαση των εναπομεινάντων ελληνικών επιχειρήσεων στα χέρια ξένων είναι το δεύτερο επίτευγμα της ελληνικής κυβέρνησης. Θα δημιουργηθεί ένα άλλο σχήμα κοινοπραξίας Τράπεζας και funts όπου εκεί θα γίνει το μεγάλο μακελειό των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρηματιών.
Καταρχάς θα φτιάξουν τομείς σύμφωνα με τους οποίους τα δάνεια όλων των τραπεζών θα πηγαίνουν σε μία κοινή ομάδα. Δηλαδή όλα τα «κόκκινα δάνεια» των κτηνοτροφικών μονάδων από όλες τις τράπεζες θα ελέγχονται ξεχωριστά από τα ανάλογα δάνεια ξενοδοχειακών μονάδων όλων των τραπεζών.
Η κοινοπραξία τράπεζα-funt όταν κρίνει ότι δεν μπορεί να καλυφτεί το χρέος του επιχειρηματία θα κάνει άμεσα εκκαθάριση της επιχείρησης και θα ξεπουλά όσο-όσο με σκοπό οι τράπεζες να πάρουν τα λεφτά τους και το μπόνους τους τα funts.
Όταν κρίνουν ότι μία επιχείρηση μπορεί να τους προσφέρει περισσότερα σε λειτουργία απ΄ ό,τι βάζοντάς της λουκέτο τότε θα μετοχοποιούν τα δάνεια, τις μετοχές θα τις αγοράζουν οι εταιρείες και ο επιχειρηματίας θα παίρνει μετοχές ανάλογες με το χρέος του. Από επιχειρηματίας δηλαδή γίνεται εργάτης των εταιρειών.Τα κοράκια ήταν οι επενδυτές του κ. Τσίπρα

Το ψέμα της κυβέρνησης για τις επενδύσεις που θα έρθουν στην Ελλάδα είχε κοντά πόδια και τώρα φαίνεται ξεκάθαρα ποιες θα είναι οι επενδύσεις που θα ανοίξουν την αγορά και που οι τράπεζες θα ρίξουν χρήμα για να κινηθεί πάλι η οικονομία.
Στις επιχειρήσεις που με το ζόρι θα γίνουν ιδιοκτησία αυτών των εταιρειών κοινοπραξίας, το funt θα αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο βάζοντας το χρήμα. Το χρήμα από πού θα το παίρνει; Από τους συνεταίρους τους Τράπεζες κι έτσι η Τράπεζα θα δανείζει το funt και τον εαυτό της και ο μικρότερος μέτοχος που θα είναι ο επιχειρηματίας θα πληρώνει το νέο δάνειο και θα νιώθει σωσμένος και αναπτυγμένος αλλά πάντα δανειοδοτούμενος.
Στο τελευταίο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου όπου και ο πρωθυπουργός κάλεσε Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα μίλησε και ο κ. Κώστας Καραγιάννης συνεργάτης του αμερικανικού funt «Apollo Management International» (εταιρεία που «σώζει» κόσμο από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Δελχί στα 25 χρόνια λειτουργίας του). Ο κ. Καραγιάννης είπε στο συνέδριο:»Οι εισροές κεφαλαίων σε βιώσιμες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις είναι οι πρώτες εισροές για την ανάκαμψη της οικονομίας που προσομοιάζουν σε άμεσες ξένες επενδύσεις». Αυτό, λοιπόν, ήταν το σχέδιο ανάκαμψης της Οικονομίας της αριστερής κυβέρνησης από την πρώτη φόρα που κυβέρνησε. Κοράκια να μπουν στο παιχνίδι και να κρατήσουν στα χέρια τους την εναπομείνασα δευτερογενή και τριτογενή παραγωγή στα χέρια τους.
Το επικίνδυνο για την ολοκληρωτική καταστροφή της ελληνικής οικονομίας είναι οι συγχωνεύσεις όλων των δανείων ανεξαρτήτου ποσού και συμβάσεων Τράπεζας-επιχειρηματία σε κλάδους. Με αυτό τον τρόπο τα κοράκια θα μπορούν να καθορίζουν τι θα μεταποιεί ή θα παράγει η Ελλάδα. Θα ρίχνουν χρήμα για να «σώζουν» σύμφωνα με το δικό τους κέρδος και αν το κέρδος τους είναι να καταστραφούν τομείς της ελληνικής οικονομίας τότε θα τους καταστρέψουν συνολικά και όχι μεμονωμένα.
Το επόμενο πρόστυχο σχέδιο που αναμένουμε από τα μυαλά τύπου Τσακαλώτου και Στουρνάρα είναι για το τι θα γίνει με τα «κόκκινα αγροτικά δάνεια» διότι μπορεί οι Τράπεζες να έχουν αρπάξει την ελληνική γη με τις τραπεζικές καλλιέργειες αλλά έχοντας στα χέρια τους το 75% της ελληνικής καλλιεργήσιμης γης τα funts δεν θα μείνουν έξω από τον πραγματικό χρυσό της ελληνικής οικονομίας που δεν είναι άλλος από την αγροτική οικονομία.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΕΙ – ΤΕΙ…

Ανακοινώθηκε με υπουργική απόφαση ο τρόπος υπολογισμού των μορίων …
για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης:
1. Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων που είναι ενταγμένα σε Επιστημονικά Πεδία σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.253/85476/Α5/2015 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 995Β ́/2015), γίνεται ως εξής:……….

Το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, όπως ορίστηκαν στο άρ. 3 του Ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 50 Α ́/2015), πολλαπλασιάζεται επί δύο (2).
Στη συνέχεια, στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, όπως καθορίστηκαν στο άρ. 2 της υπ’ αριθμ. Φ.253/85476/Α5/2015 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 995 Β ́/2015).
Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό (100).
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος εξεταστεί πανελλαδικά και σε ένα πέμπτο (5ο) μάθημα προκειμένου να έχει πρόσβαση σε δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, τότε ο υπολογισμός των μορίων του για κάθε ένα από τα δύο Επιστημονικά Πεδία που έχει δικαίωμα να δηλώσει προτίμηση γίνεται με βάση τα αντίστοιχα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα όπως αυτά προβλέπονται στην παρ. 3 του άρ. 3 του Ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 50Α ́/2015).
2. Προκειμένου για Σχολές ή Τμήματα για τα οποία απαιτείται εξέταση ειδικού μαθήματος ή πρακτικών δοκιμασιών ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου γίνεται ως εξής:
Στο σύνολο μορίων της προηγούμενης παραγράφου προστίθενται τα μόρια που προκύπτουν από τον πολλαπλασιασμό με το εκατό (100) του γινομένου του βαθμού του υποψηφίου στο απαιτούμενο ειδικό μάθημα ή στις πρακτικές δοκιμασίες με τον αντίστοιχο συντελεστή κατά περίπτωση. Κατά την εφαρμογή της παρούσας διάταξης:
¡ Βαθμός ειδικού μαθήματος είναι ο γραπτός βαθμός που σημείωσε στην απαιτούμενη εξέταση ο υποψήφιος μετά την αναγωγή του στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου. Για τις περιπτώσεις που εξετάζονται δύο ειδικά μαθήματα είναι ο μέσος όρος των βαθμών των δύο ειδικών μαθημάτων. Ο μέσος όρος υπολογίζεται μετά την αναγωγή των βαθμών των δύο μαθημάτων στην εικοσάβαθμη κλίμακα και εκφράζεται με προσέγγιση εκατοστού.
Στην περίπτωση που υποψήφιος έχει εξετασθεί σε περισσότερες από μία ξένες γλώσσες, τότε ως βαθμός στο μάθημα της ξένης γλώσσας, για τα τμήματα που απαιτούν εξέταση σε μία από τις ξένες γλώσσες από αυτές που εξετάστηκε, λαμβάνεται υπόψη ο μεγαλύτερος βαθμός από αυτούς που πέτυχε στις ξένες αυτές γλώσσες.
ii Βαθμός πρακτικών δοκιμασιών είναι ο μέσος όρος των βαθμών που αντιστοιχούν στις τρεις δοκιμασίες αγωνίσματα που διαγωνίστηκε ο υποψήφιος και ο οποίος εκφράζεται με προσέγγιση εκατοστού.
Για τον υπολογισμό του βαθμού με προσέγγιση δεκάτου, στις περιπτώσεις που κατά τον υπολογισμό προκύπτουν περισσότερα του ενός δεκαδικά ψηφία τότε, αν το δεύτερο δεκαδικό ψηφίο είναι ίσο ή μεγαλύτερο του πέντε (5), το πρώτο δεκαδικό ψηφίο προσαυξάνεται στο αμέσως επόμενο παραλειπομένων των λοιπών και αν είναι μικρότερο του πέντε (5) παραλείπονται όλα τα υπόλοιπα πέραν του πρώτου δεκαδικά ψηφία.
Για τον υπολογισμό του βαθμού με προσέγγιση εκατοστού, στις περιπτώσεις που κατά τον υπολογισμό προκύπτουν περισσότερα των δύο δεκαδικά ψηφία τότε, αν το τρίτο δεκαδικό ψηφίο είναι ίσο ή μεγαλύτερο του πέντε (5), το δεύτερο δεκαδικό ψηφίο προσαυξάνεται στο αμέσως επόμενο παραλειπομένων των λοιπών και αν είναι μικρότερο του πέντε (5) παραλείπονται όλα τα υπόλοιπα πέραν του δεύτερου δεκαδικά ψηφία.
3. Αν ο υποψήφιος δεν πάρει μέρος στην εξέταση μαθήματος Ομάδας Προσανατολισμού ή γενικής παιδείας που επέλεξε να εξετασθεί πανελλαδικά, τότε θεωρείται ότι εξετάσθηκε στο συγκεκριμένο μάθημα και πήρε γραπτό βαθμό μηδέν (0). Για να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στις Σχολές και τα Τμήματα του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. Φ.253/85476/Α5/2015 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 995 Β ́/2015) θα πρέπει να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ένα τουλάχιστον μάθημα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχει επιλέξει και το οποίο ανήκει στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα του Επιστημονικού Πεδίου που δηλώνει.
Συντελεστές Βαρύτητας ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών
Για τα Τμήματα για τα οποία απαιτείται εξέταση ενός ή περισσοτέρων ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δομασιών, όπως αυτά έχουν οριστεί με την υπ’ αριθμ. Φ.253/128314/Β6/2002 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1538 Β ́/2002) «Ορισμός των Τμημάτων και των Σχολών των Πανεπιστημίων, των Τ.Ε.Ι. και των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης για την εισαγωγή στα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες, τα αντίστοιχα ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για κάθε ένα από τα τμήματα και τις σχολές αυτές, τον τρόπο, τον τόπο και το χρόνο εξέτασης και βαθμολόγησης της εξέτασης στα ειδικά αυτά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, οι συντελεστές του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών κατά περίπτωση είναι:
¡. Δύο (2) για τα Τμήματα για τα οποία απαιτείται εξέταση στα ειδικά μαθήματα:
«Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο»
«Αρμονία» και «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων».
ii. Δύο (2) για τα τμήματα:
Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών,
Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του
Ιονίου Πανεπιστημίου Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
iii. Ένα (1) για το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Παν. Ιωαννίνων για το οποίο απαιτείται εξέταση στο ειδικό μάθημα «Ελεύθερο Σχέδιο» και για όλες τις λοιπές σχολές και τμήματα για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας, με την επιφύλαξη των περιπτώσεων ¡ και ii του παρόντος άρθρου.

Σήμερα οι υπογραφές για την πρώτη αποκρατικοποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός απροόπτου, υπογράφεται σήμερα 10.12.15 η πρώτη αποκρατικοποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιδράσεων, κινητοποιήσεων, προσφυγών αλλά και ενός “αντάρτικου” δημοψηφίσματος που προκήρυξε ο εκλεγμένος με το κυβερνών κόμμα, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Πρόκειται για τις δυο συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Η σύμβαση θα υπογραφεί την Πέμπτη το μεσημέρι,……..
μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας (όμιλος Κοπελούζος) και έπειτα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Το τίμημα της σύμβασης ανέρχεται σε 1,25 εκατ. Ευρώ τα οποία θα καταβληθούν εφάπαξ στο ελληνικό δημόσιο, πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθλως και ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκ. Ευρώ καθώς και το 25% των προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα.
Η προώθηση της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης απο την κυβέρνηση έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, τα αεροδρόμια των οποίων βρίσκονται στο υπό παραχώρηση “πακέτο”. Οι σημαντικότερες εξ αυτών εκδηλώνονται στα Ιόνια Νησιά με “μπροστάρη” τον εκλεγμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ, Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο. Η Περιφέρεια έχει προκηρύξει ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που “τρέχει” απο τις 7 Δεκεμβρίου ενώ έχει καταθέσει , μαζί με άλλους ΟΤΑ, προσφυγή στο ΣτΕ η οποία εκδικάζεται στις 8 Ιανουαρίου.
“Μουρμούρες” που δεν εκδηλώνονται επίσημα, προκύπτουν κι απο κυβερνητικούς βουλευτές ενώ ανοιχτά κατά της παραχώρησης έχουν τεθεί και ορισμένοι υπουργοί, όπως ο αρμόδιος για τις Υποδομές, Χρήστος Σπίρτζης.
Δριμεία επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παν. Λαφαζάνης ο οποίος έκανε λόγο για “εθνικό έγκλημα”.

Ο εκβιασμός της κυβέρνησης για να χρησιμοποιείται το πλαστικό χρήμα και να παρακολουθούν τους πολίτες.

Επαναλαμβάνουμε ότι το πλαστικό χρήμα δεν είναι χρήμα, δεν έχει υλική υπόσταση, δεν υφίσταται εάν δεν υπάρχει διαδίκτυο και ηλεκτρική ενέργεια. 
Επίσης όπως λέει το δημοσίευμα πολλοί προσπάθησαν για την χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος μα δεν το πέτυχαν, τι νομίζει θα καταφέρει η «φασιστική» αριστερή κυβέρνηση; Έχει καμιά διαφοροποίηση από όλες τις άλλες; πέρα ότι νομίζει ότι βαδίζει στην αριστερή ιδεολογία.

Όλο το σχέδιο για τις e-αποδείξεις:…..

Με τις αποδείξεις, πειραματίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια πολλοί. Από τις επιστροφές φόρου του 2011 για όσους μάζευαν περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες και τίναξαν στον αέρα τον προϋπολογισμό έως το φιάσκο της φοροκάρτας αποδείξεων, στου φορολογούμενου το κεφάλι εκπαιδεύτηκαν αρκετοί μαθητευόμενοι μάγοι.
Τώρα, το μοντέλο αλλάζει. Και οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως
αλλάζει προς το καλύτερο. Η 31η Δεκεμβρίου 2015, θα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μαζεύουν χάρτινες αποδείξεις για να κλειδώσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.
Από την 1η Ιανουαρίου 2016, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα αναγνωρίζει καμία έκπτωση δαπάνης η οποία δεν έχει γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικής συναλλαγής προκειμένου να χορηγήσει έκπτωση φόρου ενώ προωθεί και τη σταδιακή σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών, έχει προβλεφθεί νομοθετικά από το 2011, αλλά δεν προχώρησε ποτέ βήμα παραπέρα από τα… χαρτιά.
Με διάταξη νόμου η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ίσως και εντός της εβδομάδας θα ορίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να χτιστεί το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ (για όσους κερδίζουν το μέγιστο όφελος μείωσης φόρου 2.100 ευρώ) θα απαιτούνται αποδείξεις ίσες με το 10% του συνολικού εισοδήματος, με μέγιστο όριο 10.500 ευρώ.
Μετρούν πάσης φύσεως αποδείξεις, αρκεί οι δαπάνες να έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω τράπεζας. Το ίδιο θα ισχύσει και για την έκπτωση των ιατρικών δαπανών. Από το μέτρο θα εξαιρεθούν ηλικιωμένοι (άνω των 75 ή 80 ετών) και κάτοικοι δυσπρόσιτων περιοχών.
«Κάθε μήνα, μόνο το δημόσιο καταβάλλει για μισθούς και συντάξεις κοντά στα 2 δισ. ευρώ. Αν μπορέσουμε από αυτά 1,5 δισ. ευρώ να το περάσουμε μέσω τραπεζικού συστήματος, αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ θα έχουμε», αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημειώνοντας πως αυτό θα είναι το πρώτο μέτρο για τη μετάβαση στην εποχή του πλαστικού χρήματος.
Με άλλη διάταξη θα ορίζεται η σταδιακή διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τη ΓΓΔΕ, μέτρο το οποίο έχει ψηφιστεί από το 2011 αλλά ουδέποτε μέχρι σήμερα εφαρμόστηκε. Το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση από τις αρχές του 2016, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να έχει εικόνα σε κάθε απόδειξη η οποία εκδίδεται.
Από μόνο του, αυτό το μέτρο δεν μπορεί να κάνει πολλά. Αν δεν εκδίδεται απόδειξη, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα βλέπει τίποτα. Αν όμως διαπιστώσει περιπτώσεις καταστημάτων τα οποία εκδίδουν στη χάση και στη φέξη μια απόδειξη, ένας έλεγχος θα μπορούσε στη συνέχεια να δώσει απαντήσεις με φορολογικό ενδιαφέρον.
Πηγή:  Euro2Day.gr

Βουλευτές σε Τσίπρα: «Φοβόμαστε ότι η ανησυχία της κοινωνίας, θα γίνει αγανάκτηση»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΝΕΤΑΤΟΣ
Το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία για τα προωθούμενα μέτρα που επιβάλλει το μνημόνιο μετέφεραν οι βουλευτές από την Κεντρική Μακεδονία, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός θα έχει μπαράζ επαφών με όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς αναμένεται να συναντήσει έναν έναν τους βουλευτές ανά εκλογική περιφέρεια, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για τα προαπαιτούμενα.
Στη σημερινή συνάντηση οι βουλευτές προσπάθησαν να εξηγήσουν στον κ. Τσίπρα ποιο είναι το κλίμα που αντιλαμβάνονται από βάση, ενώ του μετέφεραν τη …………
γκρίνια που υπάρχει στην κοινωνία για την οικονομική κατάσταση και τα συνεχή μέτρα, επισημαίνοντάς τους το φόβο μήπως «η ανησυχία μετατραπεί σε αγανάκτηση» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ελεγαν χαρακτηριστικά οι βουλευτές, εάν γίνει κάτι τέτοιο, μπορεί να είναι «μη αναστρέψιμο», άποψη που -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ο Πρωθυπουργός έδειχνε να κατανοεί.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε τους βουλευτές ότι «το μιντιακό σύστημα θα σκληρύνει τη στάση του», με αιχμή και τη συζήτηση για τις τηλεοπτικές συχνότητες, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση, αλλά ούτε και περιθώριο, να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ειλικρινή τη σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, καθώς όπως ανέφεραν έγινε μια καλή συζήτηση, κατά την οποία μπήκαν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα και δόθηκαν απαντήσεις.
Επιπλέον, οι βουλευτές έθεσαν εκ νέου το πρόβλημα επικοινωνίας που εντοπίζουν με τα υπουργεία, τονίζοντας ότι δεν βρίσκουν ανταπόκριση στα αιτήματά τους. Χαρακτηριστικά είπα στον κ. Τσίπρα ότι οι Υπουργοί πρέπει «να είναι πιο συνεργάσιμοι, ειδικά αυτοί που δεν εμπλέκονται με τη διαπραγμάτευση». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας τούς απάντησε ότι θα δει από κοντά το θέμα και θα μιλήσει με τους αρμόδιους υπουργούς.
Παράλληλά, συζήτησαν ζητήματα δημόσιας διοίκησης, ενώ οι βουλευτές εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για το πώς περνάει επικοινωνιακά η πολιτική της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ακόμη και τα θετικά που γίνονται, βγαίνουν ως αρνητικά.

"Άλωσε" το Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ, 1-0 με γκολάρα Μακ μετά από εξαιρετική ασιστ του Μυστακιδη







































Ο ΠΑΟΚ άφησε το καλύτερο για το τέλος και παρά το ότι ήταν αποκλεισμένος, κατάφερε με πολύ όμορφο γκολ του Μακ να νικήσει με 1-0 την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ" για την 6η αγωνιστική του Europa League.

Ο αγώνας

Η Ντόρτμουντ είχε την κατοχή της μπάλας και τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο δεκάλεπτο. ο ΠΑΟΚ είχε παραταχθεί με 5-4-1 και το ματς ήταν μονότονο. Ο Δικέφαλος εκδήλωσε μία καλή αντεπίθεση στο 5΄, η οποία όμως δεν είχε θετική κατάληξη με τη σέντρα του Κωνσταντινίδη να φεύγει άουτ.
Δοκάρι η Ντόρτμουντ
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 10΄, όταν ο Καγκάβα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και το διαγώνιο σουτ του κατέληξε στο δοκάρι, έχοντας κοντράρει στο πόδι του Σκόνδρα.
Το ματς κυλούσε και μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, με τους Βεστφαλούς να έχουν συντριπτικά ποσοστά κατοχής και να κυκλοφορούν τη μπάλα, δίχως ωστόσο να δημιουργούν κάποια αξιόλογη φάση, πέρα από ένα σουτ που επιχείρησε ο Ρόις και κόντραρε στον Τζιόλη.
Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και να αναπτυχθεί με αξιώσεις. Στο 23΄ η Ντόρτμουντ απείλησε, με τον Ρόις να μπαίνει στην περιοχή επικίνδυνα από τα αριστερά, να γυρίζει παράλληλα στον Γκίντερ, ο οποίος πλάσαρε ψηλά άουτ, με εξουδετερωμένο τον Γλύκο.
Στο 26΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Τζαβέλλα ως οφσάιντ. Ο Έλληνας αμυντικός του ΠΑΟΚ ήταν εκτεθειμένος μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, όταν βρέθηκε αμαρκάριστος στην πλάτη της άμυνας των Γερμανών και σκόραρε με διπλή προσπάθεια.
Άνοιξε το σκορ ο Μακ!
Στο 33΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ "τρελαίνοντας" τους οπαδούς του στο Βεστφάλεν Στάντιον! Ο Ρόμπερτ Μακ βρέθηκε ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας της Ντόρτμουντ μετά από εξαιρετική πάσα του Μυστακίδη και αφού απέφυγε τον Βάιντενφελερ, πλάσαρε στα δίχτυα προ κενής εστίας.
Ο Κατερινιώτης μέσος ήταν η αποκάλυψη του πρώτου ημιχρόνου με πολύ καλή απόδοση, ενώ έδωσε και την πανέξυπνη πάσα στη φάση του γκολ.
Ο ΠΑΟΚ που ήταν άψογα στημένος στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας με αμυντικούς προσανατολισμούς από το ξεκίνημα, πατούσε ακόμη καλύτερα μετά το γκολ που πέτυχε, παίρνοντας ψυχολογική ώθηση και μέτρα στο γήπεδο.
Δεύτερο δοκάρι η Ντόρτμουντ
Στο 42΄ το δοκάρι σταμάτησε για δεύτερη φορά την Ντόρτμουντ. Ο Γιανουζάι σούταρε, ο Γλύκος απέκρουσε δύσκολα και στην επαναφορά το κοντινό σουτ του Ρόις "τράνταξε"  το κάθετο δοκάρι του ΠΑΟΚ, με το 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Ξεκίνημα με ευκαιρίες για Ντόρτμουντ στο β΄ μέρος
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ. Στο 47΄ο Μχιταριάν βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να αποκρούει δύσκολα και να κρατάει το μηδέν. Αμέσως μετά υπήρξε μία "κοκορομαχία" ανάμεσα σε Τζαβέλλα και Γιανουζάι, με τον διαιτητή να μένει στις παρατηρήσεις, ενώ ο παίκτης της Ντόρτμουντ είχε κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο.
Οι Γερμανοί συνέχισαν να απειλούν την εστία του ΠΑΟΚ. Αρχικά στο 52΄ ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά μια κεφαλιά του Καγκάβα μετά από σέντρα του Παρκ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε νέα κεφαλιά του Γκίντερ. Στο 60΄ ο Μχιταριάν επιχείρησε ένα εντυπωσιακό σουτ που πήρε περίεργα φάλτσα και πέρασε λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις, με τον Μακ όμως να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ δύο φορές.
Τρίτο δοκάρι η Ντόρτμουντ!
Στο 76΄ η Μπορούσια είχε και τρίτο δοκάρι στο ματς! Ο Ομπαμεγιάνγκ αυτή τη φορά σημάδεψε τη δεξιά κάθετη δοκό του Γλύκου, παίρνοντας κεφαλιά αμαρκάριστος από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Η Ντόρτμουντ στα τελευταία λεπτά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ. Ο Γλύκος λίγο πριν το 90΄ έδειχνε να μη μπορεί να συνεχίσει υποφέροντας από πόνους στο πόδι, όμως έσφιξε τα δόντια και άντεξε μέχρι το φινάλε. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του ΠΑΟΚ. Η πάσα του Μυστακίδη ήταν φανταστική, βγάζοντας ολομόναχο τον Μακ στην πλάτης της άμυνας της Ντόρτμουντ. Επίσης, εκπληκτικό ήταν το τελείωμα της φάσης από τον Μακ, που απέφυγε τον Βάιντενφελερ και πλάσαρε ιδανικά στα δίχτυα.

Διαιτητής

Ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους είναι ένας διαιτητής που σέβεται το παιχνίδι, που δεν σταματά το ματς με το παραμικρό και με διάθεση δικαιοσύνης. Και με τη σωστή υποστήριξη από τους βοηθούς του πήγε πολύ καλά.

MVP

Ο Παναγιώτης Γλύκος. Πέρα από τις επεμβάσεις του με τις οποίες κράτησε το μηδέν σε όσες φάσεις χρειάστηκε, ήταν συγκινητικός στο φινάλε, υποφέροντας από πόνους και αντέχοντας με αυτοθυσία.

Μας άρεσε

Όλος ο ΠΑΟΚ. Πρώτη φορά φέτος έβγαλε αυτό που ο κόσμος του θέλει. Θράσος, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα σε κάθε φάση. Αυτό μάλλον είναι το DNA ΠΑΟΚ που δήλωσε πρόσφατα πως ψάχνει κι ο Σαββίδης. Επίσης, εξαιρετικό ήταν το πλάνο του Τούντορ που του βγήκε σχεδόν καθολικά.

Δεν μας άρεσε

Μετά από μία τέτοια βραδιά είναι δύσκολο να βρεις κάτι που δεν άρεσε. Ίσως μερικοί παίκτες της Ντόρτμουντ να υποτίμησαν τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό μάλλον πρέπει να είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τον Τούχελ.