ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΑΣΥ για το ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ του ΚΙΛΕΛΕΡ την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΗ


  
 Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι !
        Χαιρετίζουμε το μεγαλειώδη αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς , με τα δεκάδες αγωνιστικά μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Συνεχίζουμε μαζικά  το δρόμο της πάλης και τιμάμε αγωνιστικά τα 104 χρόνια  ξεσηκωμού των κολίγων ενάντια στους τσιφλικάδες, που αντιστοιχούν στα σημερινά μονοπώλια  που μας ξεζουμίζουν!
       Καλούμε τους χιλιάδες αγρότες και  αγρότισσες από  όλη τη χώρα, που  μετέτρεψαν την αγανάκτηση σε οργανωμένη αγωνιστική δράση ενάντια στα μέτρα ξεκληρίσματος από ΕΕ – κυβέρνηση, να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 104ης επετείου του Κιλελέρ στις 9 Μάρτη 2014.
     Θα είναι η καλύτερη απάντηση στο ταξικό προσωπείο της κυβέρνησης, που φρόντισε να εξασφαλίσει φτηνό ρεύμα και συνολικά φτηνή ενέργεια στους βιομηχάνους, όχι όμως και στην αγροτιά, για την οποία έχει άλλα μέτρα και σταθμά. Έχει τα άγρια νέα μέτρα   της  ΚΑΠ 2014-2020 μαζί με τη φορολογική καταιγίδα, προκειμένου να προωθήσει το στόχο για  τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις  με παράλληλη καταστροφή των μικρών και μεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

     Η ΠΑΣΥ  καλεί να τιμήσουμε αγωνιστικά την επέτειο του Κιλελέρ, όσοι συσπειρωθήκαμε με  το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, φτιάξαμε τις  δικές μας τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές σε κάθε περιοχή, πήραμε μέρος  σε  κινητοποιήσεις στις Περιφέρειες, Εφορίες, στον ΕΛΓΑ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις Τράπεζες, κ.ά., στο μαζικό συλλαλητήριο στην AGROTICA και στην πρωτόγνωρη σε συμμετοχή συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα & στη μαχητική πορεία στη Βουλή.     Να πορευτούμε αποφασιστικά στα ίδια βήματα με τους τότε κολίγους. Να αντιπαλέψουμε τους σημερινούς μας εκμεταλλευτές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους , που μας διώχνουν από  τα χωράφια μας .  Να μη συμβιβαστούμε στη φτώχεια και εξαθλίωση που μας οδηγούν!
       Το συλλαλητήριο των Αγροτικών Μπλόκων στο Κιλελέρ είναι το επόμενο αγωνιστικό βήμα  πανελλαδικού συντονισμού της φτωχομεσαίας αγροτιάς όλης της χώρας. Ταυτόχρονα οι  αγώνες μας να δυναμώσουν ακόμη πιο πολύ , ενάντια στις πολιτικές που μας αφανίζουν, να βάλουν φραγμό στα χειρότερα, να έχουν προοπτική  και να αποτελέσουν αφετηρία της πάλης μας για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.
      Αυτός θάναι ο πραγματικός φόρος τιμής στους τότε κολίγους και τους αγώνες τους και όχι κάποιοι από τα «μνημόσυνα υποκρισίας» αυτών , που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πολιτικές σε βάρος της πλειοψηφίας της αγροτιάς. Όπως και αυτών που  «συνεορτάζουν μαζί τους» από τα «απομεινάρια» των  ανύπαρκτων αγωνιστικά συμβιβασμένων ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ, που από νεκροθάφτες των αγώνων της αγροτιάς - με τις πλάτες που έβαζαν  όλα τα προηγούμενα χρόνια για το πέρασμα των αντιαγροτικών πολιτικών - προσπαθούν σήμερα με διάφορες «Πρωτοβουλίες» να χριστούν  αναγεννητές των δικών τους παραμάγαζων.
      
    Είναι αυτοί που ταΐζονται με εκατομμύρια ευρώ, από τις δικές μας εισφορές στον ΕΛΓΑ. Είναι αυτοί που προέβαλαν γενικόλογα αιτήματα ή περιορίστηκαν μόνο στο κράτημα λογιστικών βιβλίων, αυτοί που δεν προστατεύουν την επιβίωση των μικρών & μεσαίων αγροτών, που δεν συγκρούονται με την ΚΑΠ της ΕΕ που μας καταστρέφει και  στηρίζουν ουσιαστικά την  πολιτικής της ΕΕ που μας εξοντώνει.
            Δεν μπορούν πλέον να μας ξεγελάσουν, ούτε και οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης να συγκρατήσει την αγανάκτηση της φτωχομεσαίας αγροτιάς, επιχειρώντας επικοινωνιακά να παρουσιάσει «το μαύρο άσπρο». Δεν μας ξεγελούν επίσης, οι δήθεν «διαφοροποιήσεις» τοπικών κυβερνητικών βουλευτών στη φορολόγηση με Νόμο , που οι ίδιοι ψήφισαν από το 2012, κ.ά., είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός. 
  Το αγροτικό κίνημα εκφράζεται γνήσια από τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, από τις Επιτροπές Αγώνα των Μπλόκων σε όλη τη χώρα και καμιά σχέση δεν έχει με αυτούς, που τους  μπουκώνουν με χρήμα για να χειροκροτούν τις πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων, που μας ξεκληρίζουν!
       Η αντίδρασή μας σημαίνει δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων σε κάθε χωριό, φτιάξιμο νέων  εκεί που δεν υπάρχουν, αγωνιστικές Ομοσπονδίες, τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές, πανελλαδικός συντονισμός στην κατεύθυνση σύγκρουσης με τις πολιτικές ξεκληρίσματός μας.          
            
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά, να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων και να συμμετέχει μαζικά στον αγωνιστικό Γιορτασμό του Κιλελέρ στις 9 Μάρτη!
       Οι συντονισμένοι αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς και η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών, που πολλαπλάσια από άλλες φορές εκδηλώθηκε στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την επίθεση και στην πορεία να την ανατρέψει ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης σε όφελος της λαϊκής ευημερίας .


     Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 104ης επετείου του Κιλελέρ στις 9 Μάρτη 2014 στις 12 το μεσημέρι στο Μνημείο .
   
    Για να παράγουμε με βάση τις ανάγκες του λαού μας ,
χωρίς περιορισμούς και χαράτσια ΕΕ & συγκυβέρνησης.


Ειρήνη Παπαδοπούλου: Οι καταστροφικές εικόνες και ο θυμός του Εγκέλαδου πείσμωσε τους Κεφαλλονίτες και τους όπλισε με χαμόγελο




Η Ειρήνη Παπαδοπούλου (δεξιά τέρμα) με την υπόλοιπη αποστολή...Διακρίνονται επίσης οι αντιδήμαρχοι Ιλίου κ.κ Κουτσανδρέας & Αυγουλάς

Η Κοινωνική Λειτουργός και υπεύθυνη του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου “ΠΝΟΗ” Ζεφυρίου του Κοινωνικού Φορέα  Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ»  Ειρήνη Παπαδοπούλου σε αποστολή στην Κεφαλονιά καταγράφει όσα είδε και έζησε…

Συνέντευξη: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος
Φωτογραφίες: Ειρήνη Παπαδοπούλου


Στην πληγείσα Κεφαλονιά, προκειμένου να προσφέρει μια χείρα βοήθειας από το δικό της πόστο βρέθηκε η Κοινωνική Λειτουργός και υπεύθυνη του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου “ΠΝΟΗ” Ζεφυρίου του Κοινωνικού Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ»,  κα Ειρήνη Παπαδοπούλου.

 
Ομαδική φωτογραφία της αποστολής
Η κα. Παπαδοπούλου υπογραμμίζει ότι η αποστολή που συμμετείχε ήταν μια πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Ιλίου,  του κοινωνικού φορέα  Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» και των Κοινωνικών Δομών Καταπολέμησης της Φτώχειας του Δήμου Ιλίου.
Στην συνέχεια μας μίλησε για τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισε τις οποίες δεν μπορούσε να διανοηθεί αν δεν τις έβλεπε ιδίοις όμμασι…μα αυτό που κράτησε ήταν το χαμόγελο των ανθρώπων, οι οποίοι μπορεί να ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή του εγκέλαδου κι όμως κράτησαν…

Η ίδια παρείχε βοήθεια σε απομακρυσμένα χωριά από τα κέντρα διάσωσης και δράσης, ενώ απασχολούσε τα παιδιά των σεισμοπαθών με δημιουργικά παιχνίδια…
 
Την ώρα που μοιράζουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης
Η εμπειρία αυτή, για εκείνη είναι ζωής και στο μέλλον αν της δοθεί η ευκαιρία ξανά θα ανταποκριθεί σε κάτι ανάλογο…

Για ποιο λόγο πήγατε στην Κεφαλονιά και εκ μέρους ποιου φορέα;
Εικόνα απο το φωτογραφικό φακό της Ειρήνης Παπαδοπούλου
«Στην Κεφαλονιά πήγαμε με πρωτοβουλία της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Ιλίου και του Κοινωνικού Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» όπου συνεργαζόμαστε για να παρέχουμε τρόφιμα σαν μια συμβολική πράξη στους κατοίκους, ψυχολογική υποστήριξη, δημιουργική απασχόληση στα παιδιά»

Ποιές ήταν οι πρώτες εικόνες που συναντήσατε στο νησί;
Η εικόνα αποτυπώνει πλήρως την καταστροφή
 «Οι πρώτες εικόνες που αντικρίσαμε στο νησί, ήταν δρόμοι ανοιγμένοι στα δυο, άνθρωποι να κάνουν ουρές για λίγα τρόφιμα αλλά και ανθρώπους πολύ φιλόξενους με διάθεση  για ζωή».

Περιμένατε  ότι το μέγεθος της καταστροφής θα ήταν τόσο μεγάλο;
"Λύγισε" στο πέρασμα του Εγκέλαδου ακόμη και ο μικρός πύργος με το ρολόι

«Το νησί σε ένα μέρος του παραμένει όμορφο ανέγγιχτο από την καταστροφή, η άλλη πλευρά του νησιού έχει πολλές ζημιές και καταστροφικές εικόνες… παράδειγμα τα   λιμάνια όπου οι μόλοι λες και ράγισαν και κόπηκαν στα δυο και εκκλησίες που τα καμπαναριά τους αποσχίστηκαν από το υπόλοιπο…»
Οι κάτοικοι τι σας έλεγαν;
«Οι κάτοικοι μας «αγκάλιασαν» πραγματικά  και παρά τα όσα είχαν υποστεί ήταν πολύ αισιόδοξοι. Πολλοί από  αυτούς παλεύουν για να σταθούν στα πόδια τους.
 Ωστόσο όλοι μας διαβεβαίωναν  ότι ο δεύτερος σεισμός ήταν αυτός που  τους δημιούργησε τα περισσότερα  προβλήματα καθώς αυτός ήταν και η αιτία που  τα σπίτια τους χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμα». 
Πλοιάρια καταστράφηκαν...

Σε ποιες κοινωνικές ομάδες παρείχατε βοήθεια;

Κάποια από τα είδη πρώτης ανάγκης που μοιράστηκαν στους κατοίκους της Κεφαλονιάς

«Παρείχαμε βοήθεια σε απομακρυσμένα χωριά που δεν μπορούσαν να φτάσουν στο κέντρο της βοήθειας λόγω των κατεστραμμένων δρόμων».
Εσείς όσο ήσασταν στο νησί φοβηθήκατε για την σωματική σας ακεραιότητα;

«Όχι, η βοήθεια που παρείχαμε  και το χαμόγελο των κατοίκων ξεπέρναγε κάθε φόβο μας αφού πραγματικά νιώθαμε πολύ χρήσιμοι».
Νιώσατε ότι προσφέρατε έργο μέσω της ιδιότητάς σας;
Συντρίμμια και χαλάσματα...
«Ναι, και πέρα από το έργο που προσφέραμε νιώσαμε ότι πήραμε και πολλά πράγματα από τους κατοίκους ,καθώς μας μαγείρεψαν, μας δώσανε μέλι… Πήραμε και εμείς  από όλο αυτό πολλά...»
Μετά από αυτή την εμπειρία σας θα συμμετάσχετε και σε άλλες ανάλογες αποστολές στο μέλλον;

«Με μεγάλη μου χαρά»!
 
 Πείτε μας δύο λόγια για τον φορέα που εργάζεστε...
«Ο Κοινωνικός Φορέας  Κ.Σ.Δ. Ε.Ο «ΈΔΡΑ» είναι ένας φορέας ψυχικής υγείας που έχει πολλές δράσεις και είναι πάντα κοντά στον άνθρωπο και στις ανάγκες του. Εγώ εργάζομαι στις δομές των Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων και συγκεκριμένα στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στο Ζεφύρι… Το οποίο λόγω του γεγονότος ότι οι γονείς δίνουν μόνο τα χρήματα που τους δίνει ο ασφαλιστικός τους φορέας και τίποτε παραπάνω, καθώς επίσης ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό παιδιών (ανασφάλιστα ή άπορα) εξυπηρετούνται εντελώς δωρεάν δίνει μια πολύ μεγάλη ανάσα στους γονείς που τα παιδιά τους χρειάζονται θεραπείες λόγου, έργου, ειδικής διαπαιδαγώγησης , ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων».
Θα θέλατε να ήταν και ανάλογοι φορείς στο νησί για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους;
«Υπήρχαν και άλλοι φορείς στο νησί όπως το ΕΚΚΑ και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κ.α  Μόνο έτσι πιστεύω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους, συλλογικά…»

2 επιστολές τού δημάρχου Δίου-Ολύμπου, α) προς Αρχιεπίσκοπο, β) προς νέο Μητροπολίτη Κίτρους


Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Μετά βαθυτάτης λύπης δεχθήκαμε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για τον Μητροπολίτη μας κ. Αγαθόνικο. Ήτο τίμιος, ειλικρινής, γεμάτος αγάπη, εξαίρετος Λειτουργός και συνεργάσιμος εις το έπακρον, διακρίνων τα θέματα και επιλύοντας αυτά με περισσήν χαράν και αγάπη.


Εκτιμούμε ότι θα ηδύνατο η Υμετέρα και Αγαπητή Μακαριότητά σας να μας στείλει Βοηθόν Δικό της Επίσκοπον δια τα τρέχοντα θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης και να παραμείνει στη θέση του ο Πολιός κ. Αγαθόνικος. Βέβαια, εσείς και η Ιερά Σύνοδος επράξατε το πρέπον με πολλή αγάπη.

Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα, η Μητρόπολή μας έχει αρκετούς Αρχιμανδρίτας με γνώσιν και καλοσύνην, αρετάς, γνήσιον εκκλησιαστικόν φρόνημα, γνωρίζοντες πολύ καλώς τα της Μητροπόλεώς μας και υπηρετούντες την Εκκλησία με περισσόν ζήλον.

Υπάρχουν και γηγενείς Κληρικοί οι οποίοι υπηρετούν σε κοντινές Μητροπόλεις και έχουν διακριθεί στον τομέα τους εκεί όπου η Εκκλησία τούς έχει εμπιστευθεί.

Είμεθα βέβαιοι ότι θα υπηρετήσουν τη Μητρόπολή μας και το Ποίμνιον του Θεού καθώς και τον Γέροντά μας, Σεβασμιώτατον κ. Αγαθόνικο, με περισσήν αγάπη, καλοσύνην και ξεχωριστή φροντίδα. Θα ήταν Ευχής έργον βέβαια, αν ο νέος Μητροπολίτης είχε την Ευχή και την Ευλογία του Γέροντός μας Ποιμενάρχου.

Η απόφασή Σας, για εμάς, είναι νόμος αγαπητικός, ξεχωριστός και θα συνεργαστούμε όλοι μας με τον νέον Μητροπολίτην, όπως συνεργαστήκαμε και με τον σεβαστόν Πατέρα μας κ. Αγαθόνικο.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού
Φιλώ την δεξιάν σας
Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου


Παπαθανασίου Γεώργιος

Δ.Δίου-Ολύμπου: Από την Αποκριά στη Σαρακοστή!

ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΛΟΓΩ ΑΣΤΑΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ.

ΑΝΤΑΛΛΑΧΘΗΚΑΝ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ «ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ» ΚΑΙ «ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΑ», ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΚΛΟΓΩΝ.

Ο άστατος καιρός δεν επέτρεψε να γίνουν στον Δ.Δίου-Ολύμπου ορισμένες από τις εκδηλώσεις αποκριάς και κούλουμων κατά το τετραήμερο της Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής και Καθαρής Δευτέρας (28/2, 1/3, 2/3 και 3/3/2014). Υπήρξαν όμως και κάποια ελάχιστα διαλείμματα χωρίς βροχές, που έδωσαν ευκαιρίες για πραγματοποίηση τοπικών αποκριάτικων και άλλων εθίμων.
Επρόκειτο για εκδηλώσεις που και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ανέλαβαν τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι με τη συμπαράσταση του δήμου καθώς και τοπικών - δημοτικών κοινοτήτων.
Παρά τα όποια εμπόδια έβαλε ο καιρός, όσες λίγες εκδηλώσεις έγιναν σε ανοιχτό χώρο, όπως για παράδειγμα στη Βροντού, είχαν αρκετή συμμετοχή, πολλά παιδιά έκαναν αισθητή την παρουσία τους και χάρηκαν για τα καλά, όπως επίσης και γονείς που τα συνόδευαν.
Μεγάλη επιτυχία είχαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Λεπτοκαρυά την Καθαρή Δευτέρα. Όπως είναι γνωστό, η Λεπτοκαρυά πραγματοποιεί κάθε χρόνο, την Καθαρή Δευτέρα, όχι μόνο κούλουμα αλλά και … εκδηλώσεις αποκριάς, γεγονός που ίσως να είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα.
Τυχερές από κάθε άποψη ήταν και οι εκδηλώσεις που έγιναν σε κλειστούς χώρους, όπως π.χ. η αποκριάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου και που διοργανώθηκε από τη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου – Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», με τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου Κονταριώτισσας «Πίερες», της παιδικής χορωδίας Πλαταμώνα και του παιδικού τμήματος της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου.
Μετ’ εμποδίων, λόγω καιρικών συνθηκών, τηρήθηκε, σε διάφορες περιοχές, και το κάψιμο των κέδρων, κυρίως σε γειτονιές, με χορούς και τραγούδια.
Το βράδυ της Κυριακής έβρεχε συνέχεια έως και τις πρωινές ώρες ενώ την Καθαρή Δευτέρα κάμποσες εκδηλώσεις με κούλουμα αναβλήθηκαν, κατά περιοχές, λόγω βροχοπτώσεων. Ωστόσο, κάποιες εκδηλώσεις έγιναν, επειδή μεταφέρθηκαν σε χώρους πολιτιστικών συλλόγων, όπως εκείνη του συλλόγου Κονταριώτισσας «Πίερες».
Οι ευχές που κυριάρχησαν την Καθαρή Δευτέρα ήταν βασικά για «καλή Σαρακοστή» και για «συχωρεμένα». Όμως, ενόψει εκλογών για την αυτοδιοίκηση, ακούστηκαν και άλλου είδους ευχές, κυρίως από πολίτες προς υποψηφίους δημάρχους και υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, για «καλή επιτυχία».

2014-03-03 - Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-14 - Αποκριά και κούλουμα σε διάφορες περιοχές τού δήμου Δίου-Ολύμπου (1).jpg

Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Δίον – Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης»


 
Λιτόχωρο Δίου - Ολύμπου, 4 Μαρτίου 2014_
Τη νικηφόρα προσπάθειά μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, πλαισιώνουν:
 
Από τη Δημοτική Κοινότητα Λεπτοκαρυάς Δήμου Δίου – Ολύμπου, ο κος Μουσδράκας Δημήτριος του Γεωργίου ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος

Από τη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου Δήμου Δίου - Ολύμπου, ο κος Ρέππας Ιωάννης του Αστερίου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
 

Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό αγώνα

Ευχαριστούμε για την συνεργασία,
Το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης
«Δίον – Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης»

ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ



Κάλεσμα ενότητας και συσπείρωσης για τις επερχόμενες  εκλογές Μαΐου 2014

Φίλες και φίλοι,

Όλοι εμείς που λατρεύουμε το τόπο  μας, μέρα με τη μέρα νιώθουμε τον κατήφορο που έχει πάρει.
Όχι Λόγια. Έργα θέλουμε και τα μπορούμε.
Όχι στους ξενόφερτους σωτήρες του τόπου μας. Όχι σε μία  Ελλάδα νεκροταφείο…
Λέμε ΟΧΙ σε αυτή την πολιτική και οικονομική μιζέρια που επιτείνει η κυβερνητική μας Αρχή.
Λέμε ΟΧΙ στην ολοκληρωτική απαξίωση του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδος μας, της προοπτικής των νέων μας, του μέλλοντός μας.
Λέμε ΝΑΙ στην ενότητα, ΝΑΙ στη συσπείρωση για τις επερχόμενες  εκλογές αλλά και για όλη τη διάρκεια της επόμενης  θητείας.
Στις ευρωβουλευτικές  Εκλογές του Μαΐου 2014 με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ θα δώσουμε το παρών μας.                                                        ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ  ΤΟΥΣ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ        ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!!
Καλούμε τον κάθε πολίτη ανιδιοτελή πατριώτη να πλαισιώσει αυτή μας την Κίνηση συσπείρωσης, ώστε να βγούμε Νικητές. Δηλώστε «παρών» σε αυτή μας την κίνηση. Επικοινωνήστε μαζί μας, ελάτε μαζί μας, για να μπορέσουμε αύριο να είμαστε υπερήφανοι για τον τόπο μας. 
Είναι ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ρουσφετολογικές πολιτικές δεν πρέπει να έχουν τόπο στην Ελλάδα μας.
Θέλουμε και μας αξίζει να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές της Ελλάδος μας.

Καλώ όλους τους νέους να πάρουν θέση  εκλογές 2014
Επικοινωνία  συσπείρωσης για την Πιερία και όμορους νομούς είναι :
Τηλ: 6984846607





>

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ( Διευθυντής Π. Ε. Πιερίας Κρίτογλου Αστέριος )







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Π.Ε. & Δ.Ε. Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
      Κατερίνη 28-2-2014                
                      Ταχ. Δ/νση : Π. Τσαλδάρη 8
Τ.Κ. – Πόλη : 60100 – Κατερίνη
Ιστοσελίδα : http:// dipe.pie.sch.gr
Email : mail@dipe.pie.sch.gr
Πληροφορίες : Κρίτογλου Αστέριος
Τηλέφωνο :2351 0 46963 & 6974497457
FAX :2351 0 22727
E-mail : akritoglou@sch.gr

ΠΡΟΣ : κ.κ.Γεώργιο Χρυσοστόμου
Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Κίτρους & Κατερίνης
Μητροπόλεως 6
60100 Κατερίνη
info@imkitrous.gr
ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
Θεοφιλέστατε Εψηφισμένε Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης,
ο Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας και οι Συνεργάτες του σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εκλογή
σας ως Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και μακροημέρευση. Προσευχόμαστε για την από Θεού ενίσχυση και σκέπη
στο τόσο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό, ποιμαντορικό έργο και την υψηλή αποστολή που αναλάβατε. Η
συμπαράστασή μας στην όλη προσπάθειά σας θεωρείται βεβαία.
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά για την
ανάδειξή σας στο αξίωμα του Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης καθώς στο παρελθόν έχει συνεργαστεί μαζί σας
επί πολλά έτη και γνωρίζει τη μέχρι τώρα πορεία και το μεγάλο έργο σας . Ένα έργο το οποίο σε συνδυασμό με την
επιστημονική και θεολογική σας κατάρτιση ξεπέρασε από καιρού τα όρια της Μακεδονίας και οδήγησε στην επάξια
εκλογή σας στον επισκοπικό θρόνο της ιστορικής Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης .
Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης στο παρελθόν έχει αναδείξει ΑΞΙΟΥΣ Μητροπολίτες , όπως άλλωστε
είναι και ο προκάτοχός σας κ.κ. Αγαθόνικος. Είμαστε σίγουροι ότι στο πρόσωπό σας το έργο του σεμνού και
αξιόλογου αυτού ποιμενάρχη βρήκε ισάξιο διάδοχο παρά τις δύσκολες εποχές και αντίξοες συνθήκες που βιώνει το
έθνος μας.
Πιστεύουμε και ευελπιστούμε στη συνέχιση αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας και μέσα από τα νέα
σας καθήκοντα.
ΑΞΙΟΣ!


Με βαθύτατο σεβασμό
Ο Διευθυντής Π. Ε. Πιερίας
Κρίτογλου Αστέριος

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΣΤΟΝ 1Ο ΑΓΩΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ



Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς 1 και 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά ο πρώτος Αγώνας Αξιολόγησης για τη στελέχωση της Εθνικής Ομάδας κωπηλασίας στις κατηγορίες Εφήβων- Νεανίδων, Νέων και Ανδρών- Γυναικών.
Στην πρώτη αγωνιστική συνάντηση του 2014 συγκεντρώθηκαν στο Σχινιά για να δοκιμαστούν περίπου 150 κωπηλάτες υψηλού επιπέδου από 22 συλλόγους της Ελλάδας, με στόχο την επιλογή τους στην Εθνική Ομάδα και τη συμμετοχή τους στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που θα πάρει μέρος η χώρα μας το 2014.
Ανάμεσά τους και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νέων Γυναικών το 2013 Κατερίνα Νικολαΐδου που στην πρώτη της φετινή εμφάνιση, επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση. Η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης  επικράτησε σε όλες τις κούρσες που συμμετείχε στη διάρκεια του διημέρου, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο να αμφισβητηθεί η απόλυτη κυριαρχία της στην κατηγορία της.
 Η Νικολαΐδου μετά από το αγωνιστικό διήμερο παρέμεινε στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο όπου θα προπονηθεί με την Εθνική Ομάδα μέχρι το τέλος του μήνα.


Για τον Ν.Ο.ΚΑΤ. ο έφορος κωπηλασίας Ι.Νικολαΐδης.

Η φωτογραφία από τα Όσκαρ με τα 2 εκατ retweets – Οι ηθοποιοί ποζαρούν με την Έλεν ντε Τζενέρες

oscars1-570
Έκανε ρεκόρ στα retweets του Twitter!
Πέρα από την «κόντρα» για τα βραβεία, οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς είναι φίλοι ή έχουν πολύ καλές σχέσεις.
Ο Μπράντλεϊ Κούπερ ήθελε να θυμάται τη βραδιά και δεν δίστασε να μαζέψει όλους τους ηθοποιούς τριγύρω του, βγάζοντας μια απίστευτη φωτογραφία!
Από τα αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε τους  Τζάρεντ Λέτο, Τζένιφερ Λόρενς, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μέριλ Στριπ, Τζούλια Ρόμπερτς, Έλεν Ντε Τζένερες, Κέβιν Σπέισι, Μπραντ Πιτ, Λουπίτα Νιόνγκο και Αντζελίνα Τζολί, ενώ ο μοναδικός μη διάσημος είναι ο αδερφός της Νιόνγκο, Πίτερ.
«Μακάρι το χέρι του Μπράντλεϊ να ήταν μακρύτερο. Η καλύτερη φωτογραφία », έγραψε η Τζενέρες, που ανέβασε τη φωτογραφία στον λογαριασμό της.

Μετανάστης επιχείρησε να περάσει τα σύνορα κρυμμένος σε βαλίτσα!

Metanastis-Valitsa-570
Αυτό που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών ήταν το ασυνήθιστο βάρος στην μπλε βαλίτσα. Έτσι ζήτησαν από τον 39χρονο που την μετέφερε κατά τη διάρκεια των ελέγχων στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου να σταματήσει και να την ανοίξει.
Τότε είδαν έκπληκτοι ένα νεαρό παιδί-19 χρόνων από το Μάλι να βρίσκεται μέσα στη βαλίτσα κυριολεκτικά κουβαριασμένος με στόχο βέβαια να περάσει με αυτό τον τρόπο από τα σύνορα.
Οι αστυνομικοί κατέγραψαν με την κάμερα του κινητού τους το περιστατικό ενώ ο 39χρονος κάτοχος της βαλίτσας έσπευσε να διαφύγει,αλλά ύστερα από λίγο οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Εξαπλώνεται η κρίση: Αντίποινα στη Ρωσία ετοιμάζουν ΗΠΑ και Ε.Ε. – Μόσχα: Ανοησίες τα περί τελεσιγράφου

HMS Nottingham sails past the Russian cruiser RFS Moskva.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να δράσουν εναντίον της Ρωσίας σε περίπτωση που οι εντάσεις όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακωθούν, ενώ αυτή τη στιγμή η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, δήλωσε μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα.
«Σε αυτό το σημείο, πλέον δεν εξετάζουμε απλώς την επιβολή κυρώσεων, με δεδομένες τις ενέργειες στις οποίες προχωρεί η Ρωσία» και «είναι πιθανό να τις επιβάλλουμε και προετοιμαζόμαστε γι' αυτό», είπε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Έχουμε ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων επιλογών», πρόσθεσε η ίδια.
Έτοιμη να επιβάλλει κυρώσεις και η Ε.Ε.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι συμμετείχαν σήμερα σε μια έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία συμφώνησαν να εξετάσουν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εάν η Μόσχα δεν λάβει μέτρα για να αποκλιμακώσει την κρίση στη χερσόνησο της Κριμαίας, επιβεβαίωσε ο Πολωνός ΥΠΕΞ Ράντοσλαβ Σικόρσκι.
«Η ΕΕ όχι μόνον ζήτησε από τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την κατάσταση στην Κριμαία, αλλά διεμήνυσε ότι εάν η Ρωσία δεν το πράξει, η ΕΕ θα εξετάσει την επιβολή κυρώσεων», είπε ο Σικόρσκι στο πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News από τις Βρυξέλλες.
Μόσχα: Δεν στείλαμε κανένα τελεσίγραφο - «Αυτά είναι ανοησίες»
Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού διέψευσε σήμερα ότι εξέδωσε τελεσίγραφο προς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με το οποίο τις κάλεσε να παραδοθούν ως τις 05:00 την Τρίτη και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετώπιζαν επίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο έναν αξιωματικό στο αρχηγείο του.
Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ΠΝ διαθέτει μια σημαντική βάση στην Κριμαία και η Μόσχα έχει ουσιαστικά καταλάβει τη χερσόνησο, η οποία αποτελεί τμήμα της Ουκρανίας.
Νωρίτερα σήμερα, το Ιντερφάξ είχε μεταδώσει, επικαλούμενο μια πηγή στο υπουργείο Αμύνης της Ουκρανίας, ότι είχε επιδοθεί τελεσίγραφο στις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν ως τις 05:00 από τον διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Ωστόσο το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων αργότερα μετέδωσε ότι ένας αξιωματικός —τον οποίο δεν κατονόμασε— στο αρχηγείο του στόλου είπε πως δεν σχεδιάζεται επίθεση και πρόσθεσε: «αυτά είναι ανοησίες».
Μπάιντεν σε Μεντβέντεφ: Αποσύρετε τώρα τις δυνάμεις σας
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε σήμερα τη Μόσχα να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Ουκρανία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.
Ο Μπάιντεν, ο οποίος πρωτοστατεί στη διαχείριση της ουκρανικής κρίσης από το Λευκό Οίκο, είχε έρθει σε επαφή με τον μεταβατικό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ την περασμένη εβδομάδα. Είχε πολυάριθμες επαφές τον Φεβρουάριο με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που αποπέμφθηκε από το Κοινοβούλιο στο Κίεβο.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Μεντβέντεφ, δύο ημέρες μετά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μπάιντεν «άσκησε πιέσεις στη Ρωσία να αποσύρει τις (ένοπλες) δυνάμεις της, να υποστηρίξει την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών στην Ουκρανία και να αρχίσει έναν πραγματικό πολιτικό διάλογο με την κυβέρνηση της Ουκρανίας» σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο.
Ο Μπάιντεν προειδοποίησε εξάλλου ότι η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια «εντεινόμενη πολιτική και οικονομική απομόνωση» εάν η κρίση στην Ουκρανία δεν διευθετηθεί, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Από την πλευρά του ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ «δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να προστατευθούν τα συμφέροντα όλων Ουκρανών πολιτών, περιλαμβανομένων των κατοίκων της Κριμαίας και των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπός τύπου του Ναταλία Τιμακόβα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Στοχευμένα μέτρα εναντίον της θα λάβει η Ε.Ε. εάν η Μόσχα δεν αποκλιμακώσει την κρίση
Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να εξετάσουν τη λήψη «στοχευμένων μέτρων» εναντίον της Ρωσίας εάν η Μόσχα δεν αποκλιμακώσει την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ.
Σε μια ανακοίνωση η οποία συμφωνήθηκε να εκδοθεί στο έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την οποία επικαλέστηκαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, αναφέρεται ότι «ελλείψει μέτρων αποκλιμάκωσης από πλευράς της Ρωσίας, η ΕΕ πρόκειται να λάβει αποφάσεις για τις συνέπειες στις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στη Ρωσία». Στην ανακοίνωση αυτή προστίθεται πως η Ένωση «θα εξετάσει πιθανά στοχευμένα μέτρα» εναντίον της Μόσχας, όπως είπε ο διπλωμάτης αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Πρόεδρος Δούμας: Δεν θέλω να προφέρω τη λέξη «πόλεμος»
Ο Σεργκέι Ναρίτσκιν, ο πρόεδρος της Δούμας, της Κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, εκτίμησε σήμερα ότι μία επέμβαση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία «δεν είναι απαραίτητη προς το παρόν».
«Η απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (η ρωσική γερουσία) μας δίνει αυτό το δικαίωμα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε εάν καταστεί απαραίτητο, όμως δεν είναι απαραίτητο προς το παρόν», δήλωσε ο Ναρίτσκιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία 24.
Στην ερώτηση που του έθεσε ένας δημοσιογράφος για το αν υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί μία λύση στην κατάσταση στην Ουκρανία μέσω πολιτικού διαλόγου, ο πρόεδρος της Δούμα απάντησε «προφανώς».
«Δεν θέλω, όπως οι συνάδελφοί μου, να προφέρω τη λέξη "πόλεμος"» προσέθεσε ο ίδιος.

Ταραμοσαλάτα και ξερό ψωμί – Η συνταγή για ένα έδεσμα της τελευταίας στιγμής

taramosalata-suntagh-570
Η καθαρά Δευτέρα έφθασε και τα τραπέζια αναμένεται να γεμίσουν με λαχταριστά παραδοσιακά εδέσματα. Εκτός από την παραδοσιακή λαγάνα, δεν λείπει από κανένα σπίτι και ο ταραμάς που συνδυάζεται τέλεια με την λαγάνα και το είναι πλέον αντιπροσωπευτικό έδεσμα της ημέρας.
Τι θα χρειαστούμε:
  • 200 γραμμάρια ταραμάς
  • 350 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 λεμόνια
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • Πιπέρι
Πως θα τον φτιάξουμε:
Βρέχουμε την ψίχα και στην στίβουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια βάζουμε στο μούλτι τον ταραμά, το κρεμμύδι, το πιπέρι, την ψίχα και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το λεμόνι και είναι έτοιμος.