ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα! Χλιδάτες τουαλέτες: Μετέτρεψαν (πάλι) τη Βουλή σε πασαρέλα!

Από το "PRESS-GR"
«Πολλές υπομονές», ήταν η ευχή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στους 300 βουλευτές που ορκίστηκαν σήμερα. Πάντως, από πολύ νωρίς η Βουλή είχε κατακλυστεί όχι μόνο από τους βουλευτές,αλλά και από τους συγγενείς τους. Το αδιαχώρητο γινόταν στο εντευκτήριο και στο καφενείο της Βουλής όπου στην ουρά περίμεναν για ένα καφέ.
Η ίδια εικόνα και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου όπου είχαν...σχηματιστεί δεκάδες πηγαδάκια,ενώ το ενδιαφέρον έκλεβαν αυτά των νεοδημοκρατών ενόψει της επικείμενης εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ. Κατάμεστα και τα θεωρεία από συγγενείς, φίλους και παιδιά βουλευτών,αλλά και τα έδρανα των κρατικών υπαλλήλων με πρώτους στη σειρά την πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου που είχε δίπλα της τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.
Όσο για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις κατά κύριο λόγο κυριάρχησε το σκούρο χρώμα. Ξεχώρισαν πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος που εμφανίστηκε με το κόκκινο σακίδιο του στη πλάτη και με πορτοκαλί πουκάμισο, η Όλγα Κεφαλογιάννη ντυμένη στα άσπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με λευκό ταγιέρ, ενώ δαντελωτό μαύρο φόρεμα επέλεξε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα και η Κατερίνα Μάρκου συνδύασε κόκκινο της φωτιάς ταγιέρ με μαύρο σακάκι θυμίζοντας με όλα αυτά ..πασαρέλα.





Τεμπέλη, διεφθαρμένε κωλοέλληνα...

...καλά έκανε που στα ΄χωσε, μετά τον ΓΑΠ και τη Βουγιουκλάκη κι ο Τσίπρας!

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ;

0963699001358632036Αυτό το ερώτημα έχει γίνει η αγαπημένη καραμέλα σε συζητήσεις εντός κι εκτός συνόρων. Οι εύκολες απαντήσεις είναι πολλές. Ο καθένας μπορεί να βρει ένα σάκο του μποξ και να εκτοξεύσει πάνω τη οργή του. Όλοι μπορούμε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω και να υποδείξουμε κάποιον άλλον που φταίει για την κατάντια μας ή αντίθετα να φορτωθούμε όλες τις ενοχές και ν’ αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε. Όμως η ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα, δεν μπορεί να είναι παρά μία.
Ποιοι Έλληνες;
Οι Έλληνες σαν ένας λαός που κατοικεί σ’ ένα συγκεκριμένο χώρο ή μια κοινή συνισταμένη που ενώνει ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους αλλά που έχουν μια συγγενή αντίληψη των όσων συμβαίνουν; Αν λοιπόν εννοούμε τους Έλληνες σαν κατοίκους ενός συγκεκριμένου χώρου, αυτόματα οδηγούμαστε στην απάντηση του γιατί δεν γίνεται τίποτα. Γιατί οι έλληνες, έχουν τόσες μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, ώστε να μην μπορούν να βρουν κοινές συνισταμένες αντίστασης, γιατί……
πολύ απλά οι Έλληνες δεν έχουν κοινές αντιλήψεις. Ένα μέρος των Ελλήνων μπορεί να θεωρεί πρόοδο το να πάρει πίσω τους μισθούς και καταθέσεις που έχασε κι όλα καλά. Ένα άλλο μέρος μπορεί να θέλει να βρει ευκαιρίες να κάνει μπίζινες μέσα στα συντρίμμια. Κάποιοι άλλοι μπορεί να οραματίζονται ανατροπές κι επαναστάσεις απέναντι στο υπάρχον σύστημα.Μια άλλη κατηγορία μπορεί να είναι παντελώς αδιάφορη στις κοινές συνισταμένες και να σκέφτεται μόνο το τομάρι της και πως θα επιβιώσει. Κάποιοι άλλοι μπορεί να ονειρεύονται πως είναι απόγονοι του Λεωνίδα και του Αυξεντίου και κάποιοι άλλοι απόγονοι των ηγεμόνων του Βυζαντίου.
Υπάρχει μια ατέλειωτη ποικιλία κατοίκων ενός τόπου που είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένες ιδεολογίες, οικονομικά συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιαίτερα προβλήματα στα φτωχικά η τις πολυτελείς βίλλες του ο καθένας. Για να λειτουργήσει ένας λαός σαν σύνολο απέναντι σε ένα οποιονδήποτε εχθρό που θέλει να σκλαβώσει τη πατρίδα του ή ακόμα και να την αφανίσει, πρέπει να έχει δημιουργήσει μέσα του κάτι σημαντικότερο από τα προσωπικά συμφέροντα των επί μέρους μονάδων. Πρέπει να έχει ένα απόθεμα κοινών συνισταμένων που είναι ιερές αξίες, και τις οποίες δεν επιτρέπει να παραβιάζει κανείς άσχετα σε τι προσωπική κατάσταση βρίσκεται.
  
Για να αγαπάει ένας λαός την πατρίδα του και να σέβεται την ιστορία του και τους προγόνους του, πρέπει να υπάρχουν διδάγματα, αγαθά που ξεφεύγουν από την σφαίρα της καθημερινότητας, παραδόσεις, χαρακτηριστικά  που τα έχει διαφυλάξει σαν εθνική του ταυτότητα. Όμως υπάρχει κάτι τέτοιοσήμερα; Ελλάδα και Κύπρος, που λαός και ηγεσίες τις αναφέρουμε συνέχεια, και μονίμως τις βάζουμε μπροστά στη προσωπική μας μιζέρια, τη πνευματική μας φτώχεια, την υποταγή μας σε όλο αυτό το παρανοϊκό σύστημα που βιώνουμε, είναι κάτι το αφηρημένο; Όχι φυσικά. Είναι κράτη με συγκεκριμένα σύνορα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αποτελούν για αιώνες τώρα τις ρίζες του Ελληνισμού, την κυριαρχία των οποίων δεν πρέπει να επιτρέπουμε να αμφισβητείται από κανένα άλλο κράτος. Οι εκάστοτε όμως ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου αντί να έχουν ύψιστη προτεραιότητα τους την προστασία τους, δια μέσω της χάραξης μιας πανεθνικής στρατηγικής, πρώτασσαν πάντα την αυτοσυντήρηση τους εφαρμόζοντας για ύψιστα εθνικά θέματα πολιτικές του ποδαριού και του άρπα κόλα. Στον αντίποδα υπάρχει μια Τουρκία που ακολουθεί για δεκαετίες αταλάντευτα μια εθνική στρατηγική και κερδίζει νίκες σε βάρος του Ελληνισμού τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο.

Όταν λέμε Ελληνισμός, αυτό που φέρνουμε στην επιφάνεια για να μας σώσει είναι το βαρύ παρελθόν μας, το βαρύ όνομά μας. Όμως το όνομα αυτό μπορεί να είναι βαρύ, αλλά οι κάτοικοι των χωρών μας είναι καταναλωτές ενός παγκόσμιου συστήματος αξιών, ζουν και λειτουργούν με τα πρότυπα αυτού του συστήματος, έχουν δημιουργήσει σαν αξίες και ανάγκες αυτά που προτείνει αυτό το σύστημα αξιών. Ο Έλληνας καταναλωτής των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, των ριάλιτυ της τηλεόρασης, ο συλλέκτης διαφόρων γκάτζετ τελευταίας τεχνολογίας, ο λάτρης της ρόδας, της μάσας, της μοδάτης ένδυσης, ο διψασμένος για χρήμα και καλοπέραση, ο αντιγραφέας τηλεπερσόνων, και πρωταγωνιστών διαφημιστικών σποτ, σε τίποτα δεν διαφέρει από τον εθισμένο ευρωπαίο ή αμερικανό καταναλωτή, παρά μόνο σε ότι αφορά τον τρόπο που εφαρμόζει και υπακούει στα ερεθίσματα αυτά.
Ο μέσος Έλληνας δεν είναι με ένα βιβλίο στο χέρι να μελετάει αρχαίους φιλοσόφους, ούτε φοράει τη φουστανέλα του Κολοκοτρώνη, ούτε πολεμάει στα βουνά της Πίνδου με κρυοπαγήματα στα πόδια, η στα βουνά του Μαχαιρά όπως ο Γρηγόρης Αυξεντίου. Ο μέσος Έλληνας στο χέρι του κρατάει ένα τάμπλετ, ένα ακριβό κινητό, φοράει κάποια ξένη επώνυμη φίρμα, και πολεμάει για μια πρόσληψη του σε κάποιο πολυεθνικό κολοσσό ή για ένα διορισμό στο δημόσιο για να τουεξασφαλίσει χρήμα για να μπορεί να αγοράσει κι άλλα από αυτά τα «αγαθά» που είναι και η κεντρική ιδέα της ζωής του και της κοσμοαντίληψής του. Το αν χορεύει ζεϊμπέκικο και τσιφτετέλια ενώ οι συγγενείς του Ευρωπαίοι χορεύουν ταραντέλες, βαλς και καντρίλιες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.Το αν παρακολουθεί μετά μανίας ένα χαζοκούτι που έχει κι ελληνικούς υπότιτλους ακριβές αντίγραφο με τα υπόλοιπα χαζοκούτια των εκτός συνόρων κατοίκων είναι η ουσία.
Γιατί όταν δεν έχεις να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό που να αλλάξει τα δεδομένα αλλά κυκλοφορείς μέσα στα ίδια βρομόνερα, με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, το να λες «εμείς είμαστε Έλληνες ρε» καταντάει γραφικό. Όταν οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει να σε κυβερνούν είναι ιδιοτελείς και διεφθαρμένοι και κλώνοι όλων των υπόλοιπων κυβερνώντων στα άλλα κράτη. Όταν οι κατευθύνσεις που μεγαλώνεις τα παιδιά σου είναι κλωνοποιημένες κατευθύνσεις των υπόλοιπων γονιών εκτός συνόρων. Όταν οι αξίες που έχεις στη ζωή σου και η αντίληψή σου για τον κόσμο και για τον άνθρωπο είναι καρμπόν με τις αντιλήψεις ενός παγκόσμιου συστήματος, με τι τρόπο δηλαδή αποδεικνύεις την ιδιαίτερη ταυτότητα που υποτίθεται πως έχεις;
Οι Έλληνες λοιπόν δεν αντιδρούν γιατί πολύ απλά δεν μπορούν η δεν θέλουν να βρουν κάτι για το οποίο να πολεμήσουν, τόσο ισχυρό, τόσο σπουδαίο, ώστε να θυσιάσουν την προσωπική τους ασφάλεια για ένα μεγάλο ιδανικό. Ένα κοινό όνειρο που θέλουν να γίνει πραγματικότητα. Και που θα μπορέσουν να το μεταδώσουν και πέρα από τα σύνορα. Ένα μήνυμα για όλη την ανθρωπότητα. Μια διαφορετική πρόταση απεγκλωβισμού των ανθρώπων από τη παγκόσμια φυλακή τους. Αυτό το μήνυμα έδωσαν οι πρόγονοι μας στην ανθρωπότητα και για αυτό σε κάθε γωνιά της γης, ανεξάρτητα από χρώμα, ράτσα, τόπο, χρόνο, υπάρχουν ακόμα τα ίχνη τους. Ένα μήνυμα που δεν έχει καμιά σχέση με ότι εμείς σήμερα δίνουμε στα παιδιά μας.
Για αυτό και φοβόμαστε όλο και περισσότερο για τα σύνορα μας. Τους κακούς που θα μας κατασπαράξουν. Εχθρούς από κάθε κατεύθυνση. Γιατί δεν έχουμε κάτι τόσο δυνατό ώστε να είναι από μόνο του όπλο που κανείς δεν μπορεί να νικήσει. Δεν έχουμε κοινή αντίληψη μιας εθνικής ταυτότητας που είναι φτιαγμένη όχι από λόγια αλλά από έργα που οι άλλοι θα επιθυμήσουν να αντιγράψουν κι όχι να καταστρέψουν. Δεν έχουμε να παρουσιάσουμε ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά και να απειλήσουμε όποιον διαταράξει την ελληνικότητά μας, γιατί πολύ απλά εμείς υποσκάπτουμε με τις πράξεις μας την ελληνικότητα μας. Είμαστε πρόχειρα αντίγραφα των υπόλοιπων που θεωρούμε ξένουςΕίμαστε σχεδόν όλοι προδότες των αξιών και των ιδανικών των προγόνων μας. Για αυτό και εκλέγουμε ανάλογους με την αντίληψή μας ανθρώπους να μας εξουσιάζουν, για αυτό φοβόμαστε τόσο ώστε να καταντήσουμε ζητιάνοι και απελπισμένοι. Για αυτό προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα σε περίπτωση καταστροφής, άλλοι το σκάνε για να φτιάξουν τη ζωή τους αλλού, κι άλλοι ονειρεύονται αιματηρές εκκαθαρίσεις και νέα στρατόπεδα γιατί φοβούνται. Φοβούνται να διεκδικήσουν την αληθινή ελευθερία.
Αυτοί που δεν αντιδρούν λοιπόν δεν είναι οι Έλληνες αλλά οι κλώνοι του δυτικού μοντέλου ζωής, οι εγκλωβισμένοι στα ίδια αδιέξοδα, στους ίδιους εφιάλτες με τους κατακτητές τους.Και για αυτό και όλος ο πόλεμος που γίνεται αυτή τη στιγμή γύρω μας ποντάρει ακριβώς σαυτό. Να μην αποκτήσουμε με κανένα τρόπο συνείδηση του τρόπου που θα μπορούσαμε να γκρεμίσουμε αυτό το μοντέλο ζωής σε 24 ώρες. Γιατί οι γνωρίζοντες ξέρουν πως μέσα μας υπάρχει ένα ανυπότακτο πνεύμα, μια ιερή τρέλα που λειτουργεί σε διαφορετικό επίπεδο, γνωρίζουν πως αν μας έπιανε το πείσμα μας και κατορθώναμε όπως έχουμε κάνει χιλιάδες φορές στην πανάρχαια ιστορία μας να βάλουμε πάνω από τους ατομικούς μας φόβους, τα συλλογικά μας όπλα, θα φέρναμε ανάποδα ολόκληρο τον πλανήτη.
Γνωρίζουν πως έχουμε συγκεκριμένους δεσμούς που αν τους ενεργοποιήσουμε και τους ενισχύσουμε θα κατορθώσουμε να ξεθάψουμε από μέσα μας μεγαλείο, που τώρα έχει κρυφτεί κάτω από τόνους σκουπιδιών, ασύμβατων με τη πραγματική μας φύση, για αυτό και φροντίζουν αργά και σταθερά να εξαφανίσουν όλους αυτούς τους δεσμούς. Και το κάνουν πολύ εύκολα γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει ξεχάσει ποιοι είναι αυτοί οι δεσμοί και τι δύναμη έχουν. Είναι τυχαίο που οι Έλληνες διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, μπορούν και κάνουν θαύματα; Είναι τυχαίο που έχουν τέτοιους μηχανισμούς μέσα τους ώστε να είναι όποτε και όπου θελήσουν παγκόσμιοι πολίτες, χωρίς σύνορα, χωρίς κανένα εμπόδιο να προσαρμόζονται άμεσα ακόμα και στους πιο αφιλόξενους τόπους, και να διαπρέπουν ο καθένας στο δικό του χώρο;
Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απλά εμείς το έχουμε ξεχάσει κι έχουμε δεχτεί αδιαμαρτύρητα τη μετατροπή μας σε ανδρείκελα μιας παγκόσμιας παράνοιας. Κανένας κομματικός μηχανισμός δεν ήταν πατριωτικός σε Ελλάδα και Κύπρο, ποτέ καμιά κυβέρνηση δεν λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνισμού. Οι ηγέτες μας και τα κόμματα μας ούτε μεγαλείο είχαν ούτε στελέχη που να ασπάζονται το ελληνικό μοντέλο αντίληψης. Όλα ξενόφερτα ήταν και είναι. Προσαρμοσμένα στα διεθνή πρότυπα με σκοπό να προσαρμόσουν και όλους τους κατοίκους σ αυτά. Κατοίκους που τρέχουν στα σούπερ μάρκετ ν αγοράσουν λεμόνια από την Αργεντινή, φιστίκια Αιγίνης από τη Τουρκία και λάδι από τη Γερμανία!
Κατοίκους που διαβάζουν ένα σωρό αηδίες και τους δικούς τους συγγραφείς, ποιητές, φιλοσόφους, ζωγράφους, καλλιτέχνες τους θεωρούν κουραστικούς ή ντεμοντέ. Κατοίκους που κάνουν οικονομίες για να πάνε σ’ ένα μοδάτο θέρετρο και δεν έχουν μπει στο κόπο ν’ ανέβουν ούτε μέχρι το Παρθενώνα η το Θέατρο Κουρίου για να τα δουν από κοντά. Κατοίκους που ο ζωτικός τους χώρος καταλαμβάνεται από ότι αηδία τους πουλήσει κάθε απατεώνας. Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι και Ιρλανδοί που πρέπει εδώ και τώρα να συμμορφωθούν στην εντέλεια στη νέο αποικιοκρατική μανία των αγγλοσαξώνων, της ενωμένης και τρανής Γερμανίας, της Αμερικής των οίκων αξιολόγησης, και τη παγκόσμια τραπεζική κυριαρχία των ψυχασθενών ….
Με συγκρατημένη αισιοδοξία, πίσω από όλο αυτό το σκοτεινό και καταθλιπτικό τοπίο, βλέπω πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και βολικά για όσους τα έχουν σχεδιάσει.Ξεπετάγονται σιγά σιγά διάφοροι ναυαγοί και φτιάχνουν σχεδίες για την επιστροφή στη πατρίδα. Βλέπω ανάμεσα στους υπερβολικά κοιμισμένους και καναπεδιασμένους πολίτες, να ξεπετάγονται κάποιοι άνθρωποι που είναι υπερβολικά αφυπνισμένοι.  Είναι αυτοί που στο τέλος θα αλλάζουν τα πράγματα, να σπρώξουν μπροστά τους έλληνες. Ενώ κάποιοι τους βλέπουν σαν τρελούς και ονειροπόλους , άλλοι τους βλέπουν σαν ιδιοφυείς και ανιδιοτελείς πατριώτες. Πιστεύω ότι οι Έλληνες που είναι αρκετά τρελοί ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον ελληνισμό, είναι αυτοί που τελικά θα το κατορθώσουν. Δεν έχει σημασία ο αριθμός τους, το ότι συμβαίνει έχει σημασία…

ΚΑΙ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: «ΕΙΜΑΣΤΕ (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ»..ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!!!!!!!

ellada telos o prothipourgos zitise pagosmia kyvernisi video
Σαν άλλος… Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε και αυτός την ανάγκη για τη δημιουργία Παγκόσμιας Κυβέρνησης…
Τι δεν καταλαβαίνεις… Η Ελλάδα στην Πυρά, όπως ορίζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, με τον κυβερνήτη της χώρας να προσφέρει χείρα βοηθείας απλόχερα…
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
ANAKHΡΥΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΠΙΑ!!
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ: « ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ »

ΕΝΦΙΑ και σε τυφλούς, ανάπηρους, απολυμένους, άνεργους, πολύτεκνους ( Τη θα πάρουν από τον Ελληνα που δεν έχει.)

Η υποχρέωση είσπραξης των 2,65 δις ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ και για το 2015 αλλά και για το 2016 είναι η αιτία που η ΓΓΔΕ να θεωρεί άλλη μια χρονιά αφορολόγητα ποσά ως «εισοδήματα» στερώντας από αποδεδειγμένα «φτωχούς» την δυνατότητα για μερικές ή ολικές απαλλαγές από το φόρο ακινήτων.
Άνεργοι, ανάπηροι, τυφλοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, χάνουν και φέτος το δικαίωμα της απαλλαγής του 50% ή του 100% του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Αιτία το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε και φέτος να …….
συμπεριλάβει στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, καθώς επίσης και ποσά κοινωνικών παροχών τα οποία δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως είναι τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%!
enikos.gr –

ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ 23% ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ

αρχείο λήψης (71)Η Κυβέρνηση αναζητεί ισοδύναμα για να καταργήσει το απαράδεκτο 23% στην εκπαίδευση. Προτείνω στην Κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί στο θέμα των καρτέλ για να μαζέψει ακόμα περισσότερα. Πιο συγκεκριμένα:
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΔΙΚΕΣ
  1. να επιταχύνει όλα τα δικαστήρια που αφορούν αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού (οι οποίες έχουν καταλογίσει πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμούν). Αν δεν επαρκεί το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει ας ψηφίσει αύριο το πρωί σχετική διάταξη με βάση την οποία κάθε δίκη που αφορά προσφυγή εταιρειών που καταδίκασε η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα προσδιορίζεται εντός 2 μηνών και δεν θα επιδέχεται δεύτερη αναβολή. Για παράδειγμα…….οι αναιρέσεις στο ΣτΕ των βασικών εταιρειών του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου, που τιμωρήθηκαν το 2009, έως σήμερα δεν έχουν εκδικαστεί (πρόστιμα περίπου 10.000.000€ σε αναμονή).
  2. να υποχρεώσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και τα Δικαστήρια, οι αποφάσεις που εκδίδονται να καθαρογράφονται από την ίδια την Επιτροπή Ανταγωνισμού αμέσως μόλις εκδοθούν. Αυτό θα εξοικονομήσει τεράστιο χρόνο από την καθυστερημένη καθαρογραφή αποφάσεων που «κρύβουν» εκατομμύρια ευρώ για το Κράτος
  3. να ζητήσει την επίσπευση εκδίκασης της υπόθεσης στο ΣτΕ μεγάλης πολυεθνικής που τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με πρόστιμο 7.000.000€ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και της οποίας το πρόστιμο ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ από το Διοικητικό Εφετείο ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΕΝΟΧΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. Το πρόστιμο μηδενίστηκε (επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό)
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
  1. να αναγκάσει επιτέλους την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εκδίδει (τουλάχιστον) τις αποφάσεις της σε εύλογο χρόνο. Για παράδειγμα η υπόθεση της μεγαλύτερης Ζυθοποιίας στην Ελλάδα, που ήδη έχει κατηγορηθεί από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, και της οποίας το πρόστιμο (αν τελικά τιμωρηθεί) θα πλησιάσει τα 30.000.000€. Το γεγονός φυσικά ότι το διάστημα που παρανομούσε είχε κέρδη προ φόρων στην Ελλάδα (παράνομα) 803.000.000€ είναι άνευ αξίας για το θέμα μας. Η υπόθεση βρίσκεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2005 και η απόφαση θα εκδοθεί το 2016 (προφανώς) για να εισπραχθούν τα χρήματα (χωρίς πίεση νομοθετική) ένας Θεός ξέρει πότε
  2. ανάλογα με την παραπάνω υπόθεση εκκρεμούν οι αποφάσεις για σημαντικές υποθέσεις, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Παρά το γεγονός ότι έχει στο ταμείο της 23.590.000€ (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός στην ιστοσελίδα της για το έτος 2013), παρά το γεγονός ότι δεν την εμποδίζει κανείς να προσλάβει προσωπικό, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη 100 άτομα προσωπικό (υπερεπαρκές), παρά το γεγονός ότι (όπως συστηματικά αναφέρει) η Πολιτεία την στηρίζει, οι καθυστερήσεις είναι μνημειώδεις.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Όλες οι επιχειρήσεις που τιμωρούνται για εναρμονισμένη πρακτική (καρτέλ), παραβιάζουν ταυτόχρονα τον Νόμο για την Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα. Ας ενεργοποιήσει αμέσως την σχετική νομοθεσία η Κυβέρνηση και να παει στους εγκληματίες που έστηναν επί χρόνια της αγορές για να μας ληστεύουν για να τους τα πάρει πίσω.
Επιπλέον μπορεί η Κυβέρνηση, αύριο το πρωί, να αλλάξει την Νομοθεσία και η ανωτέρω σχέση παράβαση ανταγωνισμός-Μαύρο χρήμα, να ισχύει για όλες τις υποθέσεις ανταγωνισμού. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κέρδη μιας εταιρείας που συλλαμβάνεται να παραβιάζει το Δίκαιο του Ανταγωνισμού θα χαρακτηριστούν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας και η Πολιτεία μπορεί να το ανακτήσει.
ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Αφού αναζητεί ισοδύναμα η Κυβέρνηση ας πάρει τα χρηματικά διαθέσιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τα οποία ούτως ή άλλως είναι αναξιοποίητα. Το σωστή θα ήταν να τα δαπανούσε για να πατάξει έργο, για να τσακίσει τα καρτέλ εγκαίρως, αλλά αφού δεν το πράττει, ας τα δώσει υπέρ της εκπαίδευσης χωρίς ΦΠΑ 23%
Ανάλογα η Κυβέρνηση θα μπορούσε επιτέλους να διορίσει 2-3 δικηγόρους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως ορίζει ο νόμος και η προηγούμενη Κυβέρνηση ηθελημένα δεν έπραττε (γιατί άραγε;), έτσι ώστε να σταματήσει να αναγκάζεται να απασχολεί εξωτερικούς δικηγόρους και να δαπανά περίπου 500.000€ σε τρία χρόνια.
ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι πιθανές ενέργειες της Κυβέρνησης για τα τσακίσει τα καρτέλ και να εισπράξει ισοδύναμα για να μηδενίσει τον ΦΠΑ στην Εκπαίδευση, είναι βέβαιο ότι θα βρουν την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Όχι απλά επειδή ενδιαφέρεται για τον λαό να μην πληρώνει ΦΠΑ 23% αλλά επειδή βασικά στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα μαζί της και είναι βέβαιο ότι θα στηρίξουν την ειλικρινή προσπάθεια της Κυβέρνησης.
  1. Όπως ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού που είναι προσωπική επιλογή του κ. Χατζηδάκη (δυο θητείες από τον Χατζηδάκη).
  2. Όπως ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού που είναι σύζυγος της Βουλευτού Επικρατείας της ΝΔ.
  3. Όπως ο διευθυντής του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ήταν επί 2 χρόνια σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Κάθε ενέργεια της Κυβέρνησης να τσακίσει τα καρτέλ ωφελεί πολλαπλά την Κοινωνία, με σημαντικότερο ζήτημα την μείωση των τιμών στα καταναλωτικά προϊόντα.
Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος
Μέλος στο ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα
Τηλ. 6974910050 george.floras@floras.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ

....Σε άμεση εφαρμογή μπαίνουν τα φορολογικά μέτρα του νέου Μνημονίου, με την έκδοση εγκυκλίου της ΓΓΔΕ όπου προβλέπεται μεγάλη αύξηση των προκαταβολών φόρου από αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις ενώ παράλληλα καθορίζεται το χρονοδιάγραμμα καταβολής των νέων πρόσθετων βαρών. Παράλληλα καταργείται από την επόμενη χρονιά η έκπτωση για την εφάπαξ εξόφληση φόρου. Αναλυτικά: ….
1. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή φόρου είναι 55% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2014 έως και 31.12.2014 και αυξάνεται σε 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2015 ενώ για τα εισοδήματα του 2016 θα αυξηθεί στο 100%.
2. Καταργείται η έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων έως 1,5% επί των πωλήσεων των πρακτόρων ΟΠΑΠ για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά.
3.Καταργείται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά η έκπτωση 2% που προβλέπονταν κατά την εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου φόρου.
4. Για εισοδήματα του φορολογικού έτους 2014 από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος υπολογίζεται με συντελεστή 55% ( από 27,5%).
Διευκρινίζεται ότι για όσες δηλώσεις φυσικών προσώπων έχουν ήδη υποβληθεί χωρίς να έχει βεβαιωθεί το νέο ποσοστό προκαταβολής (55%), θα γίνει εκ νέου προσδιορισμός φόρου, χωρίς να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από το φορολογούμενο. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση και θα εκδοθεί νέα πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που θα γίνει για λογαριασμό κάθε Δ.Ο.Υ.
Για τις περιπτώσεις αυτές, εάν η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εμπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία της νέας εκκαθάρισης.
Εάν όμως η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία που η δήλωση θα έπρεπε να υποβληθεί. Στις περιπτώσεις αυτές, για την επιβολή των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα μεταξύ της αρχικής και της νέας εκκαθάρισης.
5. Για τις επιχειρήσεις η προκαταβολή φόρου αυξάνεται στο 100% για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη τα οποία αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ ESM ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ..

ΑΗ απάντηση Βαρουφάκη στον Ρέγκλινγκ με ένα tweetπάντηση με ένα tweet στέλνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στα σχόλια του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη στους Financial Times.
Στο tweet ο Βαρουφάκης απαντά στον Ρένγκλινγκ με μια παραπομπή σε κείμενο με την πρότασή του ως υπουργός Οικονομικών τον περασμένο Μάιο όταν οι εκβιασμοί στις διαπραγματεύσεις έδιναν και έπαιρναν από τη μεριά των δανειστών.
«Σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ είχα «παράξενες ιδέες»… Διαβάστε τις και………..
……….
κάνετε τη σύγκριση με αυτές του Ρέγκλινγκ».


by press gr

Νόαμ Τσόμσκι: Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας

Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως φιλελληνική και συγκλονιστική συνέντευξη ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι
Μιλά για την Ελλάδα και… υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωση η οποία θα χρησιμεύσει σαν «μάθημα» σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.
Με τον Νόαμ Τσόμσκι συμφωνεί και o καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, Μάικλ Χάντσον, ο οποίος κρίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα
Ο Χάντσον θεωρεί ότι καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να …….
προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ, καθώς κρίνει ότι η παραμονή σ’ αυτό θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου του Βερολίνου: να συντρίψει την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σ’ αυτό το διάστημα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις και την ανάπτυξή της.
• Ποια είναι η αποτίμησή σας για τη συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές;
Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα «ασημικά» σας, αλλά και τον δημόσιο τομέα. Το δίλημμα ήταν «παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα». Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά.
Ομως δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Πίστευε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο, όπως του έλεγαν ο Βαρουφάκης και ο Αμερικανός σύμβουλός του, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, δεν ήταν τόσο δύσκολο να βγείτε από το ευρώ. Θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών που θα κατέρρεαν. Η ανάληψη αυτού του ελέγχου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.
Εάν η κυβέρνηση το είχε κάνει και τις είχε εθνικοποιήσει, τότε θα είχε εξασφαλίσει τα μέσα πληρωμής κατά τη διάρκεια μετάβασης και έτσι θα έσωζε τον δημόσιο τομέα, τις συντάξεις και την περιουσία της χώρας. Επρεπε να πει [στους δανειστές], «εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα αποκηρύξουμε το χρέος προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την τρόικα».
Αυτό το χρέος ήταν απεχθές, όπως είπε και η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος που συστάθηκε από τη Βουλή. Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι η συμφωνία για το δάνειο του 2010 δεν θα έπρεπε να έχει υπογραφεί. Η διεφθαρμένη ηγεσία του ΔΝΤ και ο Στρος-Καν παρέκαμψαν τους δικούς του κανόνες και η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να υποστηρίξει ότι αυτό ήταν λάθος και εξαιτίας αυτού ο λαός υπέφερε πολλά δεινά.
• Δεδομένου ότι η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αποδεικνύει ότι η συνέχιση της λιτότητας κάνει τα πράγματα χειρότερα, πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με μια κρίση χρέους;
Θα είναι μια πολύ χειρότερη κρίση από την προηγούμενη. Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Ελληνες περί το 30%, οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20% και το στύψιμο αυτό θα αναγκάσει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να μεταναστεύσει πολύ γρήγορα.
Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα. Ισως και ένα εκατομμύριο Ελληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.
• Τι σημαίνει αυτό για τη δημοκρατία στην Ευρώπη;
Προφανώς, με τους όρους αυτής της διάσωσης, η δημοκρατία είναι απλά σκουπίδια, όπως γράφτηκε σ’ ένα πρόσφατο άρθρο. Θυμάστε πως όταν ο Παπανδρέου ήταν να θέσει τους όρους για το πρώτο δάνειο σε δημοψήφισμα, αμέσως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί του είπαν ότι δεν μπορεί να το κάνει, διότι όλοι [οι δανειστές] ήταν ενάντια.
Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνει το χρέος απεχθές, διότι η κυβέρνηση πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες, οι οποίοι εκείνη την περίοδο ήταν στους δρόμους και διαμαρτύρονταν. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό και νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Σ’ αυτό το διάστημα η Ελλάδα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις της και την ανάπτυξή της. Τώρα όμως δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης, καθώς έχεις μια ξένη χώρα η οποία έρχεται και σου αφαιρεί περιουσία και δημόσια αγαθά και μετατρέπει τις υποδομές σου και τις υπηρεσίες σου σε είδη προς πώληση. Είναι προφανές ότι οι ξένοι επενδυτές θέλουν να αγοράσουν προϊόντα όπως η εταιρεία ηλεκτρισμού, προκειμένου να κάνουν αυξήσεις και να έχουν κέρδη.
Το κόστος ζωής στην Ελλάδα θα αυξηθεί δραματικά. Αυτή είναι η κατεύθυνση πανευρωπαϊκά. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και άλλα αριστερόστροφα κόμματα οδηγούνται σε προγράμματα που μας γυρίζουν στον περασμένο αιώνα. Αυτή είναι η επιλογή των Γερμανών και της τρόικας μέσω των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων. Πρόκειται για λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
• Πιστεύετε ότι η γερμανική ηγεσία, με την παρούσα τακτική της ταπείνωσης της Ελλάδας, αναβιώνει, κατά κάποιον τρόπο, τη Συνθήκη των Βερσαλιών, η οποία επέβαλε βαρύτατους όρους στη Γερμανία;
Αυτό συνέβη τη δεκαετία του 1920. Η διαφορά είναι ότι από το 1929 όλος ο κόσμος αναγνώριζε ότι η Γερμανία δεν μπορούσε να πληρώσει τις πολεμικές επανορθώσεις. Ετσι, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και οι Σύμμαχοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να αναγκάσουν μια χώρα να πληρώσει πάνω από τις δυνάμεις της. Σήμερα αυτή η βασική αρχή απορρίπτεται και αγνοείται το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει τα αναγκαία έσοδα ώστε να αποπληρώσει τα δάνεια. Ετσι της λένε: «Εάν δεν έχετε να πληρώσετε, δεν πειράζει. Να δώσετε την περιουσία σας».
Ομως, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, κανένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να στερηθεί την περιουσία του. Εδώ δεν είναι μόνο το ότι γίνεται υπέρβαση της δημοκρατίας, αλλά απορρίπτεται ο ίδιος ο ορισμός του κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Αρα είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από μια επίθεση στη δημοκρατία. Είναι ένας διευρωπαϊκός πόλεμος. Και ο Τσίπρας δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, όπως και η Αριστερά σε άλλες χώρες, π.χ. στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία. Δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για έναν οικονομικό πόλεμο.
• Ποιος είναι ο ρόλος της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και κυρίως στο «ελληνικό πρόβλημα»;
Ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να εκπροσωπεί το συμβούλιο των προέδρων των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες δίνουν δάνεια σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις ελληνικές υποδομές που θα ξεπουληθούν. Ετσι, η ΕΚΤ προσπαθεί να δημιουργήσει μια αγορά για τους πελάτες της. Είναι ο μόνος κοινός ευρωπαϊκός οικονομικός οργανισμός. Δεν υπάρχει άλλος κοινός νομοθετικός ή φορολογικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. διοικείται από τους τραπεζίτες. Περνάει η δική τους αντίληψη για το πώς λειτουργεί η οικονομία.
Πιστεύουν ότι το όποιο δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί μόνο κόβοντας τους μισθούς. Αυτό κάνουν και στην Ελλάδα και έτσι ενισχύουν τη μετανάστευση. Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθήθηκε και τη δεκαετία του 1920 και οι θεωρίες που απορρίφθηκαν από τον Τζον Μέιναρντ Κέινς. Ολα σήμερα υποτάσσονται στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.
Ο νεοφιλελευθερισμός είναι μέρος της πλύσης εγκεφάλου που μας επιβάλλουν. Η ΕΚΤ έχει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της μείωσης των μισθών για την αποπληρωμή των χρεών και της αύξησης των επιτοκίων, ώστε αυτά να γίνεται αδύνατο να αποπληρωθούν. Και όλο αυτό μέχρι να αναγκαστούν οι Ελληνες να δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, άρα να μην μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος.
• Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα να επανακτήσει η πολιτική τον έλεγχο από το χρηματοπιστωτικό σύστημα;
Οχι, διότι, για παράδειγμα, οι πολιτικοί των Βαλτικών Χωρών έχουν μεταφέρει τις προεκλογικές συζητήσεις από τα οικονομικά θέματα στις εθνικιστικές ταυτότητες. Έχουν στρέψει τους Λιθουανούς ή τους Λετονούς και τους Εσθονούς εναντίον των Ρώσων, μετατρέποντας τη συζήτηση σε μια μάχη κατά του σταλινισμού. Ετσι, οι λαοί δεν ασχολούνται με τον νεοφιλελευθερισμό και δεν αντιλαμβάνονται τι φταίει για τη μετανάστευση. Περίπου το 20% των Λετονών έχουν μεταναστεύσει.
Τι δεν θα το παίξετε στα κανάλια; Δεν θα τον πείτε γραφικό και τρελό αυτόν;
Νόαμ Τσόμσκι: Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ( από αυτό που ευχαρίστησε ο γελαστός πρωθυπουργός) και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας. Ο Χάντσον θεωρεί ότι καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ,