ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Πρόθεση ψήφου για Ευρωεκλογές: ΣΥΡΙΖΑ 27,4% - ΝΔ 22,7%


Στο 70% του δείγματος του exit poll

Πρόθεση ψήφου για Ευρωεκλογές: ΣΥΡΙΖΑ 27,4% - ΝΔ 22,7%

Αερογέφυρα «ζωής» για βρέφος μόλις 24 ημερών

Αερογέφυρα «ζωής» για βρέφος μόλις 24 ημερών

Με ασφάλεια πραγματοποιήθηκε η μεταφορά βρέφους 24 ημερών, με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα. 
Το C-130 προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, εκεί από όπου το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας

Να ετοιμάζει τα μπαγκάζια της η Τρόικα

Να ετοιμάζει τα μπαγκάζια της η Τρόικα

Αρχίζει από σήμερα η μεγάλη μάχη για τη νίκη στις ευρωεκλογές
Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ των κομμάτων του μνημονίου και ο απόλυτος διασυρμός του συστήματος των χρεοκοπημένων καναλιών της διαπλοκής που τέθηκαν στην υπηρεσία των ξένων τοκογλύφων προκειμένου να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό, προκαλούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Ο τσακισμένος στην κυριολεξία κυβερνητικός συνασπισμός Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, θα σέρνεται για μια ακόμα εβδομάδα και το βράδυ των εκλογών Σαμαράς και Βενιζέλος τα μαζεύουν και φεύγουν, γιατί αυτή είναι η απαίτηση του ελληνικού λαού. Άλλωστε γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων είναι πάντα μιας χρήσεως και αποσύρονται ταπεινωμένοι και εξευτελισμένοι, όταν ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά.
Ο θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ιδιαίτερα στην Αττική σηματοδοτεί τη ριζική ανατροπή σκηνικού. Ένα γιγαντιαίο πλειοψηφικό ρεύμα έχει διαμορφωθεί, αναδεικνύοντας τον Αλέξη Τσίπρα σε μεγάλο ηγέτη ενός πατριωτικού κινήματος, το οποίο καλείται να βγάλει τη χώρα από τα δεσμά του μνημονίου και να δώσει στο λαό της Ελλάδας την ελευθερία την εθνική ανεξαρτησία και τη χαμένη αξιοπρέπεια.
Οι χθεσινές εκλογές έδειξαν ότι στο νέο αυτό πατριωτικό μέτωπο συμμετέχουν δυνάμει από όλα τα κόμματα. Για πρώτη φορά μετακινούνται ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας σε ένα κόμμα που καταγράφεται ως Αριστερό. Αυτό δείχνει την απόφαση του λαού να βάλει τέρμα στα ψευτοδιλήμματα Δεξιά, Αριστερά και να φέρει στην εξουσία έναν ηγέτη ικανό, να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην Μέρκελ τον Σόιμπλε και τους διεθνείς τοκογλύφους, για να υπερασπιστεί τα δίκαια του λαού και της χώρας.
Οι δυνάμεις της κατοχής έχασαν ολοκληρωτικά τον πόλεμο στην Ελλάδα και γι’ αυτό θα πρέπει το βράδυ της επομένης Κυριακής να μαζέψουν τα μπαγκάζια τους και να φύγουν νύχτα. Μαζί με αυτούς αποχωρεί οριστικά και το πολιτικό προσωπικό, που δέχθηκε να γίνει γκαουλάιτερ των ξένων τοκογλύφων θυσιάζοντας τα συμφέροντα του λαού και του έθνους. Οι μαριονέτες της Μέρκελ, δεν μπορούν να έχουν καμιά απολύτως θέση στο νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται με βάση την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού να φύγει η τρόικα και όλοι αυτοί που τον οδήγησαν στην εξαθλίωση και την ταπείνωση.
Αντιμέτωποι με τις εγκληματικές τους ευθύνες θα βρεθούν και οι βαρόνοι των καταχρεωμένων καναλιών, που βομβάρδιζαν επί μήνες την κοινή γνώμη με την προπαγάνδα της τρόικας, φτάνοντας στο έσχατο σημείο αθλιότητας να κατασκευάζουν δημοσκοπήσεις, στην εναγώνια προσπάθειά τους να αβαντάρουν τα κόμματα του μνημονίου. Οι ευθύνες των ξεπεσμένων και χρεοκοπημένων βαρόνων της διαπλοκής που βρίσκονται σε ομηρία είναι εγκληματικές και γι’ αυτό θα πρέπει να λογοδοτήσουν στο λαό και στη δικαιοσύνη, γιατί η απόπειρα χειραγώγησης εκλογικού αποτελέσματος συνιστούν ποινικό αδίκημα.
Οι ντουντούκες της διαπλοκής, μετά το σοκ των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών, συνεχίζουν απτόητες την προπαγάνδα, επιχειρώντας να υποβαθμίσουν τη μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα.
Στην κατεύθυνση αυτή επιχειρούν να βγάλουν συμπεράσματα από τα αποτελέσματα διαφόρων περιφερειών στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε τυπικά, αφού είναι γνωστό ότι δεν διέθετε στελέχη με εμπειρία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι αθλιότητες και τα ψευτοδιλήμματα θα συνεχίσουν για όλη την εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κα προβοκάτσιες από τους πανικόβλητους μηχανισμούς της τρόικας.
Είναι σίγουρο ότι από σήμερα οι ξένοι τοκογλύφοι θα επιχειρήσουν να παίξουν τα τελευταία τους χαρτιά, για να περιορίσουν τη συντριβή ων μνημονιακών κομμάτων. Βέβαια το ποτάμι δεν κάνει πίσω και ο λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του. Η προβολή του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών, σηματοδοτεί για τις ευρωεκλογές ένα θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα.
Η διαφορά με την οποία θα κερδίσει την κρίσιμη αναμέτρηση θα ξεπεράσει τις δέκα μονάδες. Ήδη τα Μέσα Ενημέρωσης που υποστηρίζουν τα μνημονιακά κόμματα, εμφανίζουν γκάλοπ που δείχνουν τη διαφορά στις 5 μονάδες. Όλοι καταλαβαίνουμε ποια είναι η αλήθεια και τι ακριβώς θα συμβεί το βράδυ, των εκλογών. Το σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία καθίσταται πλέον αναγκαία, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει σε μια νέα πορεία και να ξεφύγει οριστικά από τις δαγκάνες της τρόικας και των τοκογλύφων.

Μουντιάλ 2014: Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τη Βραζιλία


Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της εθνικής Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος, 
ανακοίνωσε την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που 
θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (12/6-13/7).

Η Ελλάδα μετέχει στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, στο πλαίσιο του οποίου 
θα αντιμετωπίσει την...
Κολομβία, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Παναγιώτης 
Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός)

Αμυντικοί: Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), 
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ),
 Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα), Βαγγέλης Μόρας 
(Βερόνα)

Μέσοι: Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ),
 Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Ανδρέας Σάμαρης (Ολυμπιακός), 
Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Μπολόνια), 
Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο)

Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ),
 Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), 
Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ)

Η Κεφαλονιά αποχαιρετά την Άννα Πολλάτου

   Συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες στην κηδεία της ολυμπιονίκης Το τελευταίο αντίο στην Άννα Πολλάτου είπαν συγγενείς, φίλοι, αλλά και απλοί πολίτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην κηδεία της νεαρής ολυμπιονίκης, στην Κεφαλλονιά.

Η 31χρονη ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε τροχαίο στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, αφού έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου Smart που οδηγούσε με κατεύθυνση προς την Κυλλήνη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κάνει τετακε και να συγκρουστεί μετωπικά με αγροτικό Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Πάτρα.

Κρατώντας μέχρι και στεφάνια γυμναστικής, πλήθος κόσμου ακολούθησε την πομπή με επικεφαλής το τιμητικό άγημα του στρατού και τελικό προορισμό τον Ιερό ναό της Μητρόπολης Αργοστολίου.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία της Άννας Πολλάτου που δημοσιεύει το kefaloniapress.gr...







newsbeast.gr

31η ΜΑΡΤΙΟΥ 1946: ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - Τί Προηγήθηκε, Αποτελέσματα, τί Ακολούθησε. (Β')



                                                                  Αντώνιος Ι. Ζαρκανέλας (Δρ)
                                                                                                                                          π. Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης
                                                                  Νομαρχίας Θεσσαλονίκης
         
Όπως είδαμε στο προηγούμενο άρθρο, με την έναρξη του νέου έτους, το 1946, η χώρα μπαίνει ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία έστειλαν αντιπροσώπους. Η Σοβιετική Ένωση δεν έστειλε, με την αιτιολογία ότι η εποπτεία των εκλογών θα αποτελούσε επέμβαση στα εσωτερικά μιας συμμαχικής χώρας, της Ελλάδος δηλαδή. Προφανώς η Σοβιετική Ένωση δεν ήθελε να δημιουργήσει προηγούμενο, να ζητήσουν δηλ. και οι άλλες χώρες να σταλούν παρατηρητές τους στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, πιθανώς, όμως να μην ήθελαν να συνδέσουν την παρουσία τους με ένα διαφαινόμενο, μετά τα Δεκεμβριανά, ασύμφορο για το ΚΚΕ εκλογικό αποτέλεσμα, πόσο μάλλον που οι Σοβιετικοί δεν συμφωνούσαν με την αποχή που ήδη είχε αποφασίσει το ΚΚΕ.
Τελικά, Αμερικανοί, Βρετανοί, και Γάλλοι αντιπρόσωποι έφθαναν στην Αθήνα και μέχρι τέλη Ιανουαρίου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1200 παρατηρητές, οι οποίοι και θα έπρεπε να αποχωρήσουν μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η Επιτροπή ξένων παρατηρητών με την ονομασία AMFOGE (Allied Mission For Observation of Greek Elections -  Συμμαχική Αποστολή για τις Ελληνικές Εκλογές) μετά την άφιξή της ασχολήθηκε με επιθεωρήσεις και συσκέψεις για την προετοιμασία των εκλογών, ελέγχους των εκλογικών καταλόγων κλπ.
Στις εκλογές αυτές έλαβαν μέρος δεκαοκτώ συνολικά κόμματα, σε συνασπισμούς ή ως μεμονωμένα κόμματα. Ο πληθυσμός της χώρας τότε ήταν 7.232.543, οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ήταν 1.850.000 (Σημειωτέον ότι οι γυναίκες δεν ψήφιζαν ακόμη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι γυναίκες ψήφισαν στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου 1956). Από τους άρρενες ψήφιζαν οι άνω των 21 ετών. Ψήφισαν 1.121.693 και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 1.108.473. Σύνολο υποψηφίων 1540. Εκλογικές περιφέρειες 38. Έδρες 354. Εκλογικός νόμος: 5493/32 όπως τροποποιήθηκε από τον Α.Ν. 1020/46. Εκλογικό σύστημα: Απλή αναλογική. (Διγκαβές, 1982).
                ΚΟΜΜΑΤΑ                                                                    ΨΗΦΟΙ           %              ΕΔΡΕΣ   
α) Ενωμένη Παράταξη Εθνικοφρόνων (Ι. Θεοτόκης, Π. Μαυρομιχάλης, Στ. Στεφανόπουλος, Κ. Τσαλδάρης κλπ).

β)Εθνική Πολιτική Ένωση (Σ. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου, Π. Κανελλόπουλος κλπ).
 γ) Κόμμα Φιλελευθέρων (Θεμ. Σοφούλης).

δ) Εθνικό Κόμμα Ελλάδος (Ναπολέων Ζέρβας).

ε) Ένωση Εθνικοφρόνων  (Θ. Τουρκοβασίλης κλπ)

στ) Ένωση Αγροτικών Κομμάτων (ΑΛ. Μυλωνάς)

ζ) Συνδυασμοί Ανεξαρτήτων

  610.995

   
   
  213.721
  
159.525  
 
   66.027

   32.538
     
     
    7.447

   
12.036    
   55.12



  19.28   
 
14.39

  5.96      

    2.94


    0.87


   1.08
   206



68
  
48

   20

     9

    
    1

    
    2

Το Λαϊκό κόμμα κατέλαβε τις 171 έδρες από τις 206 του συνασπισμού Ενωμένη Παράταξη Εθνικοφρόνων, ενώ τις 68 έδρες του δεύτερου συνασπισμού της Εθνικής Πολιτικής Ένωσης, μοιράστηκαν  στο κόμμα του Σ. Βενιζέλου 36, του Γ. Παπανδρέου 28 και του Π. Κανελλόπουλου 4. Το Κόμμα των Φιλελευθέρων, με Αρχηγό τον Σοφούλη έλαβε 48 έδρες. Από τα παραπάνω αποτελέσματα φαίνεται ότι η Δεξιά είχε την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Κοινοβούλιο. Την επομένη των εκλογών ο δεύτερος συνασπισμός, η Εθνική Πολιτική Ένωση, διαλύθηκε και έτσι το κόμμα των Φιλελευθέρων έγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Οι Κυβερνήσεις αυτού του Κοινοβουλίου διεξήγαγαν μέχρι το τέλος του 1949 τον μεγάλο αυτό αγώνα, τον συμμοριτοπόλεμο, και η Βουλή αυτή εξήντλησε την τετραετία, για πρώτη και τελευταία ίσως, μέχρι σήμερα φορά στον κοινοβουλευτικό βίο της χώρας. Οι επόμενες εκλογές διενεργήθηκαν στις 5 Μαρτίου 1950…
Στις πρώτες εκείνες μεταπολεμικές εκλογές – για την ακρίβεια δέκα ολόκληρα χρόνια γιατί οι προηγούμενες εκλογές έγιναν το 1936 - δεν έλαβε μέρος το ΚΚΕ, το οποίο ήδη από το προηγούμενο έτος, το 1945, είχε, καταρχήν, αποφασίσει την αποχή. Επίσης δεν έλαβαν μέρος ο Τσουδερός, ο Καφαντάρης και ο Καρτάλης, επειδή προέβλεπαν ότι δεν θα διεξάγονταν αυτές σε ήπιο κλίμα. Και να σκεφθεί κανείς ότι οι δύο από αυτούς ήταν μέλη της Κυβερνήσεως Σοφούλη ενώ ο τρίτος λίγες ημέρες πριν τις εκλογές παραιτήθηκε, στις 11 Μαρτίου 1946, κατέχοντας οι δύο πρώτοι θέσεις Αντιπροέδρων και ο τρίτος τη σημαντική θέση του Υπουργού Συντονισμού…..
Μετά τις εκλογές και την επικράτηση των δεξιών και συντηρητικών κομμάτων, στη νέα Βουλή επικρατούσαν κατά κράτος οι αντικομμουνιστικές δυνάμεις. Οι κομμουνιστές απείχαν από τις εκλογές συνειδητά, ενώ κάποιες αριστερές δυνάμεις και πρόσωπα (Σβώλος, Τσιριμώκος κ.ά.) που είχαν συνταχθεί με το ΚΚΕ κατά το παρελθόν στο ΕΑΜ αλλά είχαν ήδη διαχωρίσει την θέση τους με αυτό, ιδιαίτερα μετά τις ωμότητες των κομμουνιστών στα Δεκεμβριανα, δεν συμμετείχαν στις εκλογές  κυρίως γιατί οι δυνάμεις αυτές ήταν ανέτοιμες για να  λάβουν μέρος.
Μετά τις εκλογές υπήρξαν κάποιες αμφισβητήσεις κατά του κύρους των εκλογών για πλημμέλειες, καθυστερήσεις και διπλοψηφίες από εκείνους που απείχαν των εκλογών και κυρίως του ΚΚΕ το οποίο σε εκρήξεις διαμαρτυριών για βία, νοθεία και διεκδίκηση για το κόμμα της νίκης μέσω της εκμετάλλευσης ενός τεχνητά υψηλού ποσοστού αποχής, προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα, αλλά ματαίως… Και, βέβαια, δεν κράτησαν και πολύ…
Ο Ζαχαριάδης, ο οποίος ανεβαίνοντας για την Πράγα είχε δώσει την εντολή να γίνει η ένοπλη επίθεση στο Λιτόχωρο με νεκρούς αστυφύλακες και στρατιώτες, βρισκόταν ακόμα στο εξωτερικό. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πέρασε από το Μπούλκες και μιλώντας στους αντάρτες τους είπε, μεταξύ άλλων: «…θα γυρίσετε μόνο με το τουφέκι στο χέρι…». Και στη Θεσσαλονίκη σε ανοικτή συγκέντρωση οπαδών του κόμματος του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «…τα γεγονότα του Λιτοχώρου και της Φυτιάς (χωριό της Βέροιας) θα επαναληφθούν σε όλη την Ελλάδα. Ο Υψηλάντης έδειξε τον δρόμο…». Την περίοδο αυτή, Απρίλιος-Σεπτέμβριος του 1946, το ΚΚΕ φαίνεται να ταλαντεύεται μεταξύ ενόπλων επιθέσεων και απειλών και νομιμόφρονος συμπεριφοράς, συνθημάτων συμφιλιώσεως του λαού και εκκλήσεων για πολιτική ενότητα. Απλώς κέρδιζε χρόνο, παραπλανώντας τον αντίπαλο.

                                                                                     (Συνεχίζεται)

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στη μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/5/2014



Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα δόθηκε  λύση σήμερα  στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών στη Θεσσαλονίκη.
Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα οι επαγγελματίες που έχουν αναλάβει τη μετακίνηση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη, αντιδρούσαν στο πάγωμα των πληρωμών των ενταλμάτων τους, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής έκτακτης σύσκεψης, που συγκάλεσε το μεσημέρι στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης κ. Μιχαήλ Πεζίκογλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώτης Χαραλάμπους και εκπρόσωποι των λεωφορειούχων.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης κ. Μιχαήλ  Πεζίκογλου σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας : «ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την άμεση αντίδρασή του  αλλά και την αποτελεσματική παρέμβασή του για την άμεση λύση του προβλήματος, σε συνεργασία και συνεννόηση με την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, του Υπουργείου Οικονομικών για την προώθηση των ενταλμάτων πληρωμών μας».
Αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης είναι η αναστολή των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη που είχαν εξαγγείλει οι μεταφορείς για αύριο Τρίτη 20 Μαΐου 2014 και η συνέχιση των μαθητικών δρομολογίων, προς ανακούφιση γονέων και μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τηλ. 6945 711112
Πληροφορίες: Δημήτρης Παπαργυρίου

                                                                                                                                                                                                                             Κατερίνη, 19 Μαΐου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  

        Με τις καλύτερες των εντυπώσεων από την από κάθε πλευρά επιτυχία του 39ου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ το οποίο  πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο από 7 έως 10 Μαΐου 2014 στην Πιερία, ο πρόεδρος του διοργανωτή των εκδηλώσεων που ήταν το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Πιερίας Δημήτρης Παπαργυρίου και το Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους, προς:

   Την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης, την ΚΖ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, τον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου, την Εστία Πιερίδων Μουσών, την ΔΙΟΝ τηλεόραση και όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

   Και βέβαια ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στη επιτυχή ολοκλήρωση ενός συνεδρίου που έλαβε τα συγχαρητήρια και την αποδοχή συνέδρων και επισκεπτών.         
          
                                                                                                                                 Δημήτρης Παπαργυρίου

                                                                                                                                 Πρόεδρος Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Πιερίας

Επίσκεψη στα εκλογικά κέντρα τoυ Κολινδρού έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Β.Λαγδάρης. Photo Hasapetis































Σήμερα Κυριακή 18 Μαΐου 2014, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου, το συνεργείο του Σερβικού Τηλεοπτικού καναλιού, TV RAZGLEDNICA SRBIJA (www.specialis.rs) με επικεφαλή τον κύριο Aleksandar Terzic συνοδευόμενος απο την Πρόεδρο Ξενοδόχων Πιερίας κυρία Αφροδίτη Λέινα. Εκεί ξεναγήθηκαν στα διάφορα εκθέματα που διαθέτει το Ναυτικό Μουσείο από τον κύριο Τριανταφύλλου Ιωάννη (Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου). Επίσης είχαν την ευκαιρία να τραβήξουν και μερικά πλάνα από τους χώρους και τα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου.


ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ολύμπου θα παρουσιάσει η κρατική σερβική τηλεόραση σε μεγάλης ακροαματικότητας τουριστική εκπομπή. Τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στην Πιερία την
προηγούμενη βδομάδα, το οποίο πήρε συνέντευξη από τον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο.

Επίσης κατέγραψε εικόνες από το αρχαίο θέατρο του Δίου και άλλους χώρους, στους οποίους πραγματοποιούνται εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι σέρβοι δημοσιογράφοι για το θεσμό της τιμώμενης χώρας και στάθηκαν ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Παπαχρήστου, ότι η Σερβία πρόκειται να είναι τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ Ολύμπου, το 2015 ή το 2016.

Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2014/05/blog-post_1565.html#ixzz32BRJPJTe

Υδραυλικός με τα όλα του (video)




Διακωμωδώντας τα κορίτσια

Σε ποιες στάσεις δεν λέει όχι μια γυναίκα


Αυτές είναι οι στάσεις που αρέσουν κατά γενική ομολογία περισσότερο στις γυναίκες. Φυσικά 
οι εξαιρέσεις είναι μέσα στο παιχνίδι!

1. Στα τέσσερα: Μία στάση που αγαπούν και τα δύο φύλα!

2. Ιεραποστολική: Κλασική και βοηθά στην οπτική επαφή.

3. Καβάλα στον άντρα: Κάνει τη γυναίκα κυρίαρχο του παιχνιδιού, μιας και ξέρει πού και πώς να τοποθετήσει το σώμα της.

4. Η στάση κουτάλι: Μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια λόγω της φύσεως της στάσης, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και λίγο dirty talking.

5. Aφήστε το κρεβάτι: Κάντε σεξ επάνω στο τραπέζι ή στο καναπέ, αρκεί να ξεκολλήσετε από το κλασικό σημείο, δηλαδή την κρεβατοκάμαρα!

Έρχεται η ανάπτυξη! Στο σφυρί και η Ελαφόνησος... Θα το επιτρέψουμε στα γερμανοτσογλάνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔμπήκε η Ελαφόνησος!
 Για κάποιο απροσδιόριστο λόγο, τα καλά αυτά νέα προκάλεσαν μια μικρή αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε διάφορες περιβαλλοντολογικές οργανώσεις που φωνάζουν για κάποια “Νατούρα”, “Κατούρα” κάπως έτσι, και άλλα τέτοια ακατανόητα...
Τούς φέρνεις την ανάπτυξη και αυτοί γκρινιάζουν, οι αχάριστοι!
Ξέρετε πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει το πεντάστερο ξενοδοχείο που θα χτιστεί πάνω στην άχρηστη και ανεκμετάλλευτη αμμουδιά;
Ποιός θα καθαρίζει βρε τους καμπινέδες του... ξενοδοχείου;
Εσύ περήφανε Λάκωνα, ή το παιδί σου!
 Και θα αμείβεσαι με τους αστρονομικούς μισθούς που η κυβέρνηση που ψήφισες φρόντισε να θεσμοθετήσει!
Μήπως ξέχασες τι έκανες πριν 2 χρόνια;
Δεν πειράζει, θυμάμαι εγώ :
ΝΔ:                32,88%    
ΠΑΣΟΚ:       15,37%     
ΣΥΡΙΖΑ:        10,83%   
Χρυσή αυγή:  10,19     
Η αποχή στο 55,89% !
Βαριόσασταν τότε πουλάκια μου να πάτε να ψηφίσετε;
Και όσοι πήγατε ψηφίσατε τον Αντώνη, τον Βαγγέλη και σχεδόν τρίτο κόμμα τους νεοναζί;
 Ε, σταματήστε τώρα την κλάψα και πιάστε τα ξεσκονόπανα και τις σφουγγαρίστρες.
Η ανάπτυξη σας καλεί, συνέλληνες.
Και υπομονή.
Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011, ο ιδιώτης θα έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, μόλις για 50 χρόνια!
Τι είναι βρε 50 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα; 

Υπέρ της «πορνογραφίας»

arxaioi-ellines-sex-570
Ας ξεκαθαρίσω πρώτα ότι θεωρώ τον όρο «πορνογραφία» συκοφαντικό, υβριστικό και προκατειλημμένο. Αν τον χρησιμοποίησα στον τίτλο το έκανα διότι έτσι γίνομαι κατανοητός από τους πολλούς, που έχουν μάθει να τον χρησιμοποιούν.
Γράφει ο Νίκος Δήμου
Ο σωστός όρος είναι: «ερωτική τέχνη». Η τέχνη που απεικονίζει την πιο τρυφερή και εκστατική ανθρώπινη στιγμή και που έχει δώσει χιλιάδες αριστουργήματα σε πολλούς πολιτισμούς: τον αρχαίο ελληνικό, τον ινδικό, τον κινεζικό και ιαπωνικό.
Οι πολιτισμοί αυτοί δεν είχαν σεμνοτυφίες και «ηθικές» αναστολές. Απεικόνιζαν την ερωτική πράξη σε όλη της την δόξα, με πολλαπλούς και περίτεχνους τρόπους. Αργότερα ήρθε ο χριστιανισμός να θεωρήσει το ανθρώπινο σώμα μιαρό, την ερωτική πράξη βρώμικη και να καλύψει κάθε ηδονή με την βαριά λέξη «αμαρτία».
Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ακόμα και για τη χρήση της λέξης «πορνογραφία», που λερώνει ότι πιο ωραίο μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος. Μια επινόηση της βικτωριανής σεμνοτυφίας που εξισώνει κάθε τι ερωτικό με πόρνες και πουτάνες!
Έτσι λοιπόν φτάσαμε να θεωρούμε θεμιτή την καθημερινή βία στην τηλεόραση και να κλειδώνουμε την λήψη των ερωτικών ταινιών της. (Μην και τις δουν τα παιδιά!) Και τι θα πάθουν τα παιδιά αν δούνε μία ερωτική ταινία; Η βία τους κάνει την πραγματική ζημιά. Αντίθετα οι σοφοί παλιοί πολιτισμοί όχι μόνο δεν κλείδωναν την ερωτική τέχνη – αλλά έδιναν στα παιδιά και τους έφηβους καλαίσθητα βιβλία με «πορνογραφικές» εικόνες και ποιήματα, για να τους βοηθήσουν να γίνουν καλύτεροι εραστές.
  • Μα οι πορνό τσόντες είναι χυδαίες!
Όχι όλες. Σε κάθε τέχνη υπάρχουν καλά και κακά δημιουργήματα (οι μισές ποιητικές συλλογές που μου έρχονται κάθε μέρα είναι αισθητικά χυδαίες – για πέταμα). Όπως παντού, κι εκεί, πρέπει να μάθει κανείς να ξεχωρίζει και να επιλέγει.
Οι κήρυκες της ηθικής, ονομάζοντας τον έρωτα ανήθικο και αμαρτωλό, εξορίζοντάς τον από τη ζωή, μας εξώθησαν στη βία. Την ζωική μας ορμή την έκαναν γροθιά. Κι έτσι πια ζούμε σε ένα πολιτισμό της ωμής δύναμης.
Ας προωθήσουμε την καλαίσθητη ερωτική τέχνη. Προτείνω να ανοιχτούμε προς ένα πολιτισμό του έρωτα. Του αθώου πόθου, της τρυφερότητας, του χαδιού και του φιλιού. Σίγουρα θα είναι πιο γλυκός και πιο όμορφος…
Το διαβάσαμε στο protagon.gr

Θα σου έρθει κόλπος – 5 facts για τη γυναικεία είσοδο που δεν ήξερες

gunaikeios-kolpos-570
Όταν πρόκειται για το γυναικείο κόλπο, οι περισσότεροι άντρες θα μπορούσαμε να πούμε «αυτός ο άγνωστος» και όχι φυσικά για το εξωτερικό του μέρος, αλλά για το εσωτερικό του, το οποίο πασχίζουμε να βρούμε και να ικανοποιήσουμε απ΄άκρη σ΄άκρη ώστε να φέρουμε την κοπέλα μας σε οργασμό.
Και είναι άγνωστος γιατί έχει ορισμένες λειτουργίες και ανατομικά στοιχεία που δεν τα γνωρίζαμε. Γι΄αυτό το Men's Health φροντίζει να μας μάθει 5 πράγματα-κυριολεκτικά 5- για αυτή την περιοχή που αν την κατακτήσουμε θα ανοίξουμε νέες πύλες ηδονής.
1. Όχι κληρωτίδα, κλειτορίδα: Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή εντός του γυναικείου κόλπου. Καταλαμβάνει περίπου 6 με 7 ίντσες εύρος. Κάτω από τις εξωτερικές της βάλανους, βρίσκεται ο άξονας που χωρίζει τον κόλπο σε δεξιά κι αριστερά. «Η εσωτερική κλειτορίδα σχηματίζει δύο σαν πόδια που κινούνται κατά μήκος του εσωτερικού κόλπου και φτάνουν ως τα κόκαλα της λεκάνης. Όταν υπάρχει κίνηση εντός της κλειτορίδας, αυτά ψαλιδίζονται μπρος και πίσω, όπως ένας καρυοθραύστης σπάει το καρύδι, το οποίο είναι ο σπογγώδης ιστός του παραουρηθρικού αδένα, όπου πολλοί πιστεύουν ότι βρίσκεται το σημείο G» λέει ο Ίρβιν Γκόλντσταϊν, σεξολόγος και διευθυντής σεξουαλικής αγωγής στο νοσοκομείο Αλβαράδο στο Σαν Ντιέγκο.
2. Ανάκληση οργασμού: Έρευνες έχουν δείξει ότι κάθε βράδυ οι γυναίκες βγάζουν σεξουαλικούς θορύβους εν ώρα ύπνου, γιατί ο εγκέφαλος τους έχει κάνει ανάκληση οργασμού. Τους φέρνει δηλαδή στα όνειρα στιγμές οργασμού και αυτό μεταφέρεται και σε πραγματικό χρόνο. Η λεγόμενη ονείρωξη που τα αγοράκια την έχουν εύκολη, η οποία συμβαίνει σε φάση ύπνου ΡΕΜ, και συμβαίνει ως και 5 φορές κάθε βράδυ, με την γεννητική της περιοχή να παραγεμίζει με αίμα.
3. Ο κόλπος της να είναι ουδέτερος και το πολύ σεξ προκαλεί μόλυνση: Όχι, δεν εννοούμε ότι είναι άφυλος, ή ότι δεν παίρνει θέση σε καίρια ζητήματα. Αλλά ότι με βάση την πεχαμετρική κλίμακα, δεν πρέπει να είναι ούτε προς το οξύ ούτε προς τη βάση. Λένε τα δεδομένα ότι το περιβάλλον του κόλπου είναι στο 4.5, άρα οξύ. Το σπέρμα είναι βασικό, λίγο πάνω από το 8, άρα υπάρχει εξισορρόπηση ώστε να μπορεί να γονιμοποιηθεί το ωάριο από τους κολυμβητές. Οι απανωτές εκκρίσεις μπορεί να προκαλέσουν υπερόξυνση του κόλπου από συγκέντρωση ούρων και να προκληθεί μόλυνση, όπως βακτηριακή κόλπωση. Γι΄αυτό στα διαλείμματα να ουρείτε!
4. Η υγρασία εξαρτάται από την εποχή: Για την ακρίβεια από την ημέρα. Το κατά πόσο εύκολο είναι να υγρανθεί και να εκκρίνει εξαρτάται από το χρονικό σημείο του κύκλου της. Αν έχει ωορρηξία είναι πιο πιθανό να εκκρίνει ένα ολισθηρό υγρό, την τραχηλική βλέννα, εντός του κόλπου της. Το αν θα υγρανθεί δεν εξαρτάται από το πόσο ερεθισμένη είναι και αν έχει όρεξη. Μπορεί να μην είναι σε διάθεση για σεξ και να υγρανθεί.
5. Και ο κόλπος μεγαλώνει σαν το πέος: Ο κόλπος έρχεται σε στύση σαν ένα πέος, δηλαδή διογκώνεται και γίνεται πιο ευαίσθητος, ενώ όσο αυξάνεται η ροή του αίματος επεκτείνεται το εσωτερικό του. Αυτό οφείλεται σε πτυχώσεις του κόλπου που μεγαλώνουν σαν το ακορντεόν κατά τον ερεθισμό και τη στύση.

Σόκαρε η Πάμελα Άντερσον: Με βίασε το αγόρι μου με έξι φίλους του στο σχολείο

Pamela Anterson-570
Σόκαρε τους πάντες με την αποκάλυψη που έκανε μιλώντας στις Κάννες η Πάμελα Άντερσον κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για τα εγκαίνια φιλανθρωπικού ιδρύματος για τα ζώα.
Στην προσπάθεια της να δείξει το ενδιαφέρον της για τα τετράποδα τα οποία όπως είπε την βοήθησαν να σταθεί στα πόδια της όταν έχασε την εμπιστοσύνη της προς τους ανθρώπους αποκάλυψε ότι την βίασαν στο σχολείο το αγόρι της μαζί με έξι φίλους του!
Διαβάστε τι είπε:
«Δεν είχα εύκολη παιδική ηλικία. Παρά το ότι είχα γονείς που μου πρόσφεραν αγάπη, δέχτηκα παρενόχληση στην ηλικία των 6 από μία 46χρονη μπέιμπισίτερ. Πηγαίνοντας στο σπίτι του αγοριού φίλης, ο μεγαλύτερος αδελφός του αποφάσισε να μου δείξει τάβλι, το οποίο οδήγησε σε μασάζ πλάτης και στη συνέχεια σε βιασμό. Ήταν η πρώτη μου σεξουαλική εμπειρία με το άλλο φύλλο. Ήταν 25 και ήμουν 12» εξομολογήθηκε η ηθοποιός και πρόσθεσε ακόμα ένα τραυματικό συμβάν της εφηβείας της όταν το αγόρι της στο σχολείο οργάνωσε μαζί με έξι φίλους του τον ομαδικό βιασμό της.