ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Κάποιος να σταματήσει το υπεραυτοκίνητο της Mercedes – Μετά το Nurburgring διέλυσε και το ρεκόρ στη Monza

 Η εξωπραγματική AMG One, τα κατάφερε ξανά, σπάζοντας ένα ακόμη ρεκόρ γύρου. Αφού στέφθηκε ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring, στο Red Bull Ring και στο Hockenheim πέρυσι, το υπεραυτοκίνητο με κινητήρα F1 πρόσθεσε την πίστα Monza στην τροπαιοθήκη του. Ο εργοστασιακός οδηγός της Mercedes-AMG, Maro René Engel, χρειάστηκε μόνο 1 λεπτό και 43.902 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει έναν γύρο στη διάσημη ιταλική πίστα.

Η AMG λέει ότι έχει βελτιώσει το προηγούμενο ρεκόρ κατά 12 δευτερόλεπτα, με τον ιστότοπο Fastest Laps να αναφέρει την Porsche 911 GT3 RS σε 1 λεπτό και 55,30 δευτερόλεπτα. Το One πραγματοποίησε τον γύρο σύμφωνα με τις προδιαγραφές μετακίνησης σε δημόσιο δρόμο, εξοπλισμένο με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ηλεκτρισμένο θηρίο.

Το εντυπωσιακό αυτό σύνολο κινεί ένας 1.600άρης V6 κινητήρας με ηλεκτρικό τούρμπο και αποδίδει από μόνος του 574 άλογα. Παράλληλα όμως υπάρχουν και τέσσερα ακόμα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα στον στροφαλοφόρο άξονα, ένα στο turbo και δύο στον εμπρός άξονα) τα οποία εκτινάσσουν την συνολική ισχύ στα 1.063 άλογα με την κίνηση να πηγαίνει φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός νέου αυτοματοποιημένου κιβωτίου.

Πετυχαίνει το 0-100 σε 2.9δευτ. το 0-200 σε 7 δευτ. και έχει τελική ταχύτητα στα 352χλμ/ώρα. Συναρμολογημένο στο χέρι, το One θα παραδοθεί σε μόλις 275 ιδιοκτήτες ενώ κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της AMG στο Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ποτά «μπόμπες» έτοιμα να κατακλύσουν την αγορά

Το ΣΔΟΕ προχώρησε σε μια σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), εντοπίστηκαν και διενεργήθηκε έλεγχος σε 10 containers με φορτίο παράνομα αλκοολούχα ποτά προερχόμενα από τη Γεωργία και προορισμό τρίτες χώρες.

Σε συνεργασία με το Γ' Τελωνείο Πειραιά και το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης της Ελληνική Αστυνομίας, στο λιμάνι του Πειραιά κατασχέθηκε ποσότητα 144.906 φιαλών αλκοολούχων ποτών επώνυμων εταιρειών ευρείας κατανάλωσης, δείγματα της οποίας εστάλησαν προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία Αττικής. Από την εξέταση των δειγμάτων προέκυψε ότι το παράνομο φορτίο των αλκοολούχων ποτών ήταν μη κανονικό και κατασχέθηκε.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη.

Στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης αυτής συνέβαλαν πληροφορίες που αντλήθηκαν από παρόμοια επιχείρηση η οποία διενεργήθηκε από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής από κοινού με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΤΑΟΕ) στην περιοχή της Κρήτης το καλοκαίρι του 2022, όπου εντοπίσθηκε μεγάλη ποσότητα ακατάλληλων αλκοολούχων ποτών. Επισημαίνεται ότι εντοπίσθηκαν Ελληνικές επιχειρήσεις που εισήγαγαν και διέθεσαν στην ελληνική αγορά ακατάλληλα αλκοολούχα ποτά.

«Ανήθικη πρόταση», 30 χρόνια μετά: Η αλήθεια πίσω από τις σέξι σκηνές της ταινίας των '90s

 Τρεις ολόκληρες δεκαετίες συμπληρώνονται αύριο από την ημερομηνία κυκλοφορίας της «Ανήθικης πρότασης», μίας από τις πιο επιτυχημένες αλλά και αμφιλεγόμενες ταινίες των '90s, η οποία «σημάδεψε» (άλλοι θα έλεγαν θετικά, άλλοι αρνητικά) την καριέρα των τριών πρωταγωνιστών της, αλλά και όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγή της.


Ήταν οι αρχές της δεκαετίας του '90 και ο σκηνοθέτης Έιντριαν Λάιν είχε ήδη χτίσει την εικόνα του «μετρ» στην αφήγηση σεξουαλικά φορτισμένων ιστοριών. Δύο από τις ταινίες του, οι «9 1/2 εβδομάδες» (1986) και η «Ολέθρια Σχέση» (1987) είχαν γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία και η όρεξη του κοινού για τα ερωτικά θρίλερ και δράματα έδειχνε ακόρεστη.

Σε αυτό το κλίμα έκανε πρεμιέρα στις 7 Απριλίου του 1993 το φιλμ «Indecent proposal» με ένα πραγματικά εντυπωσιακό καστ ηθοποιών και πλοκή που βασιζόταν στο εξής ιντριγκαδόρικο ερώτημα: Τι θα απαντούσε ένα νεαρό, ερωτευμένο αλλά οικονομικά ζορισμένο ζευγάρι αν δεχόταν μια «ανήθικη πρόταση» από έναν playboy μεγιστάνα που θα πρόσφερε 1 εκατομμύριο δολάρια ως αντάλλαγμα για μια βραδιά με την όμορφη σύζυγο;

Indecent Proposal (1993) Official Trailer #1 - Demi Moore Movie HD



Η λαμπερή Ντέμι Μουρ στον ρόλο της «Νταϊάνα», ο ταλαντούχος Γούντι Χάρελσον που υποδύθηκε τον διχασμένο σύζυγό της «Ντέιβιντ» και ο

Υπάρχει ατιμωρησία, λένε οι γονείς του 11χρονου που σκοτώθηκε από έκρηξη σε σχολείο

 Στις 5 Δεκεμβρίου του 2022 ο 11χρονος Βασίλης από τις Σέρρες χάνει τη ζωή του όταν από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου του, τραυματίζεται θανάσιμα.


Η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος, με συνέπεια κομμάτια τοίχου και μία μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν και να πέσουν πάνω στο μικρό μαθητή.

Τέσσερις μήνες μετά, οι γονείς θρηνούν το αγγελούδι τους αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση παραμένουν στις θέσεις τους καθώς καθυστερεί το πόρισμα αλλά και ο πειθαρχικός έλεγχος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Γκολέμης, αναφέρει στο protothema.gr: «Το δυστύχημα έγινε στις 5 Δεκεμβρίου του 2022 και στις 12 Δεκεμβρίου δίνεται εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση από τον Δήμο Σερρών και το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν μέσα σε τρεις μήνες. Το πόρισμα της μίας ένορκης διοικητικής εξέτασης παραδόθηκε στις 2 Απριλίου, δηλαδή με 21 μέρες καθυστέρηση ενώ αυτή του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη».

Δείξε μου τον υποψήφιό σου, να σου πω ποιος είσαι…

 Και Γρηγόρη Ψαριανό έχει και Σταμάτη Πουλή έχει και Ιάσονα Πιπίνη έχει και Εβίτα Βαρελά έχει και πολλές αντίστοιχες προσωπικότητες έχουν τα νέα – όχι ολοκληρωμένα – ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά τι να το κάνεις; Την παράσταση κλέβει ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος έλιωσε τις σόλες του, έλιωσε τα παντελόνια του και έβγαλε τα μάτια του μπροστά στους υπολογιστές στο γραφείο του Παναγιώτη Πικραμμένου. Ξέρετε τι δουλειά είχε 4 χρόνια το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης; Απ’ αυτόν πέρναγαν όλα. Δεν έβγαινε νομοσχέδιο προς ψήφιση αν δεν το κοιτούσε ο κ. Πικραμμένος.

*** Και επειδή κουράστηκε, ζορίστηκε, αλλά τελικά κατάφερε να βγάλει 2,5 ολόκληρα χρόνια στο γραφείο του κ. Πικραμμένου, ο Μητσοτάκης εξασφάλισε στον Γρηγόρη Ψαριανό μια θέση στα ψηφοδέλτια. Δεν πρέπει να χάνονται τέτοιοι πολιτικοί στις μέρες μας. Ποιος άλλος έχει περάσει από ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμό, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΝΔ; Κανείς. Ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν θα έπρεπε στην πραγματικότητα να είναι σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο, μαζί με την υπόλοιπη πλέμπα, στο Επικρατείας έπρεπε να ήταν.

Πήγε ο Αδωνης να απαντήσει στον Κανάκη και θα τον πάρουν με τις (ράδιο)αρβύλες

 Ο Αντώνης Κανάκης και οι Ράδιο Αρβύλα, έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Τόλμησαν να αναρωτηθούν δημόσια, τι είναι αυτό που κάνει τον Άδωνη Γεωργιάδη, να βγαίνει στα κανάλια για να καλύψει τον Άρη Πορτοσάλτε και όσα είπε για το δυστύχημα στα Τέμπη, την ώρα που πρέπει να απαντήσει για άλλα πράγματα ο ίδιος. Αναρωτήθηκε ο παρουσιαστής τι είδους είναι αυτή η σχέση που τον οδηγεί ως Αντιπρόεδρο του κόμματος της ΝΔ να μπει σε έναν τέτοιο αφύσικο ρόλο.

Και τι έκανε ο Άδωνης Γεωργιάδης; Αυτό που κάνει πάντα ως ντούρος ακροδεξιός. Βγήκε στο τουίτερ για να εφαρμόσει για μια ακόμη φορά την μέθοδο του “whataboutism”. Βασική μέθοδος του Τραμπισμού και της προπαγάνδας, έχει ως συνταγή όταν κάποιος σε ρωτάει για κάτι που δεν μπορείς να απαντήσεις ή σε κριτικάρει, εσύ να επιστρέφεις με επίθεση ενοχοποίησης για το πρόσωπο που ρωτάει. Έτσι η προσοχή θα στραφεί από το ζητούμενο, σε αυτό που εσύ θέτεις ως κατηγορία. Ο καλός ακροδεξιός και φασίστας, δεν απαντάει ποτέ, δεν απολογείται, κατηγορεί τους άλλους.

Ο καλός μαθητής του Παττακού, Άδωνης Γεωργιάδης, τη χρησιμοποιεί συχνά τη μέθοδο του “ναι αλλά εσύ”. Σιγά μην δεν το έκανε με τον Αντώνη Κανάκη. Βγήκε λοιπόν στο τουίτερ μετά το ερώτημα περί Πορτοσάλτε που έθεσε ο Κανάκης και τι έκανε; Φασαρία και βρομίτσα. Σε ανάρτησή του γράφει ο Άδωνης:
«Ο κ. Κανάκης που είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι «δεν το είχε καταλάβει», αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον Πορτοσαλτε και εμένα!».

Καταγγελία Βελόπουλου για απόπειρα εξαγοράς βουλευτών του από «ανθρώπους της ΝΔ»

 Σε μία σημαντική καταγγελία προχώρησε ο Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής, υποστηρίζοντας πως «άνθρωποι της ΝΔ» προσπάθησαν να εξαγοράσουν βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

 «Άνθρωποι της ΝΔ επιχειρούν με διάφορες υποσχέσεις να πείσουν υποψηφίους της Ελληνικής Λύσης να μην κατέβουν στις εκλογές» σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Αν τώρα, παίρνουν τηλέφωνα και προσπαθούν να τους πείσουν να μην κατέβουν με την Ελληνική Λύση, λέγοντάς τους ότι υπάρχει μια θεσούλα για να βολευτείτε, φανταστείτε τι έχουν να κάνουν την επόμενη μέρα των εκλογών και πως θα φεύγουν οι τροχήλατες βαλίτσες προς τους 10-15 αποστάτες που θα χρειάζονται για να κάνουν κυβέρνηση».

( Training 4U Mysta Soccer ) Statsports. Μετρήσεις ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι και live δεδομένα... Ατομική προπόνηση ποδοσφαίρου & αξιολόγηση αθλητή (Mystakidis Ioannis UEFA A Coach & Performance analysis & Head Scout Greece) Χορηγουμένη

 

Η αθλητική προετοιμασία έχει ως σταθερή βάση την προπόνηση. Αποτελεί το μέσο για να δουλέψει ο αθλητής τις όποιες αδυναμίες του, να καλύψει τα κενά του σε τεχνικά στοιχεία και φυσική κατάσταση. Η διαδικασία της προπόνησης είναι, ωστόσο, αρκετά επίπονη και κουραστική για τους αθλητές. Όσο «δύσκολη» περιγράφεται η προπόνηση, τόσο περισσότερα θετικά στοιχεία προσφέρει στον αθλητή. Η ψυχο-πνευματική προετοιμασία του αθλητή και τα όποια ψυχολογικά χαρακτηριστικά καλείται να επιδείξει στους αγώνες, έχουν ως πηγή την προπόνηση. Επικρατεί η φράση, η οποία περικλείει τη δυναμική της προπονητικής διαδικασίας, ως εξής:

«Στον αγώνα δεν κερδίζει ο καλύτερος αλλά ο καλύτερα προπονημένος!»

Statsports. Μετρήσεις ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι και live δεδομένα.... αξιολόγηση, στατιστικά παιχνιδιού,
MAX HR BPM . AVG HR BPM. TOTAL DISTANCE. HEAT MAP. SPEED (MAX) SPRINT. CARDIO RED ZONE. STEP BALANCE. L/R FOOT.

Τμήματα 1, 2, 4, αθλητών κλειστά ανά ηλικία και επίπεδο αθλητή
Εξειδικευμένη Προπόνηση και αξιολόγηση με ειδικό πρόγραμμα.
(Mysta soccer evoaluation)
Συνεργασία και συμμετοχή των καλύτερων Personal trainers
Μεθοδολογία προπόνησης Horst Wien .
( Δημιουργώντας παίκτες υψηλού επίπεδου )
Πληροφορίες Κινητό 6941601650 & Email: mysta.coach@gmail.com
με εκτίμηση Μυστακιδης Ιωάννης

Villa Andromeda apartments , Spiros Louis 6 Paralia Katerini, Pieria ( Χορηγούμενη )






-Welcome to Villa Andromeda.matches perfectly the sea breezes with the clean mountain air, the traditional with modern, family atmosphere with the modern view of life, and creates the ideal environment for a credible vacations, and relaxation for all year.Villa Andromeda has excellent buildings and infrastructure, as well as services that make this tourist unit unique.Our Villa is a different proposal for vacation in a resort that was created to transform every moment of your holiday in a unique experience.
-Discreet luxury, modern comfort and quality are the major strengths of a tourism facility that celebrates the hospitality of Pieria.Villa Andromeda is a place for relaxation and is addressed to those who believe the simplicity, the hospitality and warm atmosphere, are necessary conditions for their holidays throughout the year.
-Villa Andromeda is located at the most cosmopolitan beach, with several kilometers
of fine, clean sand and shallow sea. Paralia of Katerini is awarded for many years
with the blue flag of Europe. Paralia is flooded every summer from too many tourists.
The many restaurants and taverns with Greek and international cuisine, the big
shopping centre, water sports, major cultural events and a wide variety of
nightclubs are a guarantee for an unforgettable vacation.
Paralia is just 8 km away from Katerini and the access for visitors is very easy from
the National Highway E75 (node Katerini Corinne), the coastal provincial highway
Olympic Coast - New Agathoupoli and Railway (station Katerini).
Address:
Spiros Louis 6
Paralia Katerini, Pieria
PC: 60 100
Tel: +302351062315
mob: +306947574848
mob: +306942777772
Contact: Mr. Vassilis Ntotsikas
Ms. Evaggelia Ntotsika

Ψητοπωλείον Δροσιά Νικόλας since 1960 Παραλία Κατερινης ( Χορηγούμενη )



Gelato di stefano.....Κασσάνδρου 26 και Βακάλη γωνία , Kateríni, Greece ... Χορηγούμενη

 


Ευθανασία στο λευκό τιγράκι προτείνουν οι κτηνίατροι - «Να λυτρωθεί από το μαρτύριο»

 «Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει ''χθες''» αναφέρει ο δασολόγος και μέλος της Διεύθυνσης Δασών, Νίκος Μπόκαρης, στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης με το λευκό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.


Η κατάσταση της υγείας του είναι αρκετά επιβαρυμένη, με το ζωάκι να υποφέρει καθημερινά. Σύμφωνα με τη 12μελη ομάδα των κτηνιάτρων που το ανέλαβαν υπό τον συντονισμό του ΥΠΕΝ, όσο και με τις γνωμοδοτήσεις συναδέλφων τους από το εξωτερικό, η κατάλληλη λύση είναι να γίνει άμεσα ευθανασία.

Aναλυτικά:

«- Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι.

Γιώργος Καραϊβάζ ακόμη παραμένει σκοτεινή και αδιευκρίνιστη η δολοφονία του.

 Την Κυριακή 9 Απρίλη κλείνουν δύο χρόνια που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ και ακόμη παραμένει σκοτεινή και αδιευκρίνιστη η δολοφονία του.

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου- Καραϊβάζ μιλώντας πρόσφατα στην εκπομπή “Πρόσωπο με Πρόσωπο” του ΑΝΤ1 δήλωσε πεπεισμένη για το κίνητρο της δολοφονίας του Γιώργου: «Ο Γιώργος έκανε ένα διερευνητικό και διεισδυτικό ρεπορτάζ. Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα και να ρίξουν κάτω την πένα του. Να αντικρύσω τους δολοφόνους του, να τους ρωτήσω γιατί σκοτώσανε το Γιώργο, τι έγραψε, τι είπε και τους ενόχλησε. Αν και θα προτιμούσα να μην τους συναντήσω ποτέ, να οδηγηθούν στην ελληνική Δικαιοσύνη και να κλειστούν στη φυλακή». Ο έχει να πει κάτι, έχει μαύρα μεσάνυχτα ή αυτά που ξέρει τελικά δεν είναι ανακοινώσιμα;

Το μεγαλο μας τσιρκο‼️ Όσα υποφεραμε, τρία χρονια,από το καθεστώς #Μητσοτακη Αφησαν αβοήθητους και εστειλαν στο θάνατο 36.000 Έλληνες Μην ξεχάσεις μπροστά στην κάλπη

 

Κυρ Πλευρη πάρε κ μια παθολογική Φώτο κ μια σφουγγάριστρα...Tην έχουν έτοιμη οι ασθενείς να στην τρίψουν στην μούρη...

Όσο για το προσωπικό η απάντηση στις 21 ΜΑΙΟΥ όταν φας τις κατάρες που σου αρμόζουν. ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

Δήμος Δίου-Ολύμπου ...

 Ενημέρωση Συντακτών



Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 10.04.2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Λήψη απόφασης σχετικά με την πρόταση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. για την υπό σύσταση Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Λιτοχώρου για την αξιοποίηση του Βιοτεχνικού Πάρκου Λιτοχώρου και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του από χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Εισήγηση: Δήμαρχος, Ευάγγελος Γερολιόλιος
  2. Μεταφορά παγίων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Δίου-Ολύμπου (Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ.). Εισήγηση: Οικονομική Υπηρεσία
  3. Έγκριση 1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης κεντρικού προσαγωγού λυμάτων Δ.Ε. Δίου». Εισήγηση: Τεχνική Υπηρεσία
  4. Παράταση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής Δ.Δ. Πλαταμώνα». Εισήγηση: Τεχνική Υπηρεσία

Ημερίδα μαθητών λυκείου με θέμα την αγάπη διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους

 Μια εξαιρετική ευκαιρία είχαν περίπου τριακόσιοι μαθητές από τα

λύκεια της Κατερίνης την Τετάρτη 5 Απριλίου, όπου πραγματοποιήθηκε

στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης η 3η Ημερίδα Νεότητας

με θέμα "Η αληθινή αγάπη".

 Την ημερίδα διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως

Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με την πολύτιμη συμπαράσταση

της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας και με

εισηγητές τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Μήτσιο, κληρικό

της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού και την κα Δομνίκη Καραγιάννη,

Ψυχολόγο. 

Ενίσχυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου από την ΚΕΔΕ με 3.000 ευρώ στο πλαίσιο του Future Library

 Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ενίσχυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου από την ΚΕΔΕ με 3.000 ευρώ στο πλαίσιο του Future Library


Με το ποσό των 3.000 ευρώ θα ενισχυθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου από την ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο της καμπάνιας Future Library, όπου διατίθενται 30.000 ευρώ για τον εμπλουτισμό των συλλογών βιβλίων δέκα μικρών δημοτικών βιβλιοθηκών της χώρας. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας «Επενδύουμε στο Βιβλίο 2023-2025», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023.

Οι δέκα βιβλιοθήκες που θα ενισχύσει η ΚΕΔΕ είναι οι:

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΣΥΑΠΕ & ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε σχετικά με την «απεργία-αποχή» από την στοχοθεσία και αξιολόγηση του ν. ν. 4940/2022 για τα εξής:

  1. Η προκηρυγμένη από την ΟΣΥΑΠΕ «απεργία-αποχή» από τις διαδικασίες στοχοθεσίας και αξιολόγησης είναι κατά κυριολεξία, επί της ουσίας και τους τύπους ΝΟΜΙΜΗ έως ότου κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο διαφορετικά.

Το δικαστήριο που έγινε την Δευτέρα 3/4, μετά την προσφυγή Βορίδη θα βγάλει απόφαση μετά την ερχόμενη Δευτέρα, όπως μας ενημέρωσε η δικαστής.

Σημειώνεται ότι τυχόν αρνητική για εμάς έκβαση της δίκης δεν έχει αναδρομικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να έχει καμία αρνητική επίδραση σε κανέναν εργαζόμενο, που συμμετείχε και είχε καταθέσει αρμοδίως τη σχετική δήλωση «απεργίας-αποχής». ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ.

Στην δίκη αυτή επικεντρώσαμε στις προτάσεις αντίκρουσης πρώτα και κύρια στην μη ύπαρξη «έννομου συμφέροντος» του υπουργού Εσωτερικών και στις απαράδεκτες αιτιάσεις του τερατουργήματος - νόμου Χατζηδάκη (4808/2021) για ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας και προσωπικού εγγυημένης λειτουργίας λες και δεν πάμε στη δουλειά μας, στην απαίτηση «διαλόγου» με τον ΟΜΕΔ για να μην έχει δυνατότητα κανείς να προκηρύσσει απεργία κλπ.

Αξιοποιήσαμε επίσης στη δίκη και το έγγραφο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, που αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να «ακυρώσει» επί της ουσίας την απόφασή του για στοχοθεσία, μετά την σημαντική παρέμβαση του Συλλόγου Σάμου-Ικαρίας και εν συνεχεία και της Ομοσπονδίας, όπου με έγγραφό του ζητά την μη εφαρμογή του συστήματος στοχοθεσίας-αξιολόγησης, γιατί οι διατάξεις του νόμου «δεν είναι δυνατόν να οδηγήσουν στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, όπως ευαγγελίζονται, εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης προσωπικού και την αδυναμία ουσιαστικά των υπηρεσιών… και αφού τα προβλήματα δεν εντοπίζονται στην «απόδοση» του προσωπικού, αλλά στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των Περιφερειών»