ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

«Αυτό θα κάναμε...» μόνο στα λόγια και όταν πρόκειται για έδρες άλλων! Oχι για την δική μας!

 


Επάνω το σπίτι του Παπαφλέσσα στην Πολιανη Μεσσηνίας. Κάτω Αριστερά το σπίτι του Μακρυγιάννη στο Αργος, και δεξιά στην Θεσσαλονίκη το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ. Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού για κλάματα!

 


Η Εθνική ομάδα της Χιλής βγαίνει στο γήπεδο με τα χρώματα της Παλαιστίνης.

 


Τέμπη: Ειδικοί σκύλοι σε αναζήτηση DNA

 Θα δοθεί εντολή από τον εφέτη ανακριτή ώστε να εξερευνήσουν τα βαγόνια προκειμένου να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα της τραγωδίας - Εγκαλούν τον Αγοραστό.

Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ιδιώτη επιστρατεύονται από τον εφέτη ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα της τραγωδίας. Αν και έχουν περάσει εννέα μήνες από τη φονική σύγκρουση των τρένων, δεν έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό από το τελευταίο θύμα της μοιραίας σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Την έρευνα είχε αναλάβει η ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν γενετικό υλικό. Γι’ αυτό τον λόγο αναμένεται να δοθεί εντολή από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη σε ιδιώτη που διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να μετακινηθούν τα συντρίμμια των βαγονιών από χώρο του ΟΣΕ στο Κουλούρι και να τοποθετηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Λάρισα, σε συνεννόηση και με τον Στρατό.

Σκάνδαλο διαρκείας με τη Siemens!

 Εντεκα ολόκληρα χρόνια μετά την υπογραφή του επαίσχυντου «εξωδικαστικού συμβιβασμού» μεταξύ της αμαρτωλής Siemens και της Ελληνικής Δημοκρατίας η γερμανική εταιρία εξακολουθεί να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της, αλλά συμμετέχει απρόσκοπτα στους διαγωνισμούς του Δημοσίου και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ότι… δεν βλέπει.

Θυμίζουμε ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens με επικεφαλής τον αείμνηστο Σήφη Βαλυράκη, που σκοτώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, είχε ομόφωνα εκτιμήσει την ευρύτερη ζημία του Δημοσίου από τις βρόμικες μεθοδεύσεις της γερμανικής εταιρίας σε ποσό ύψους «τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων ευρώ»!

Η Siemens όμως και οι άνθρωποί της κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν, χωρίς στην πράξη να δώσουν ούτε σεντ ζεστού χρήματος στο ελληνικό κράτος. Το δεύτερο στάδιο του μεγάλου σκανδάλου θα σηματοδοτήσει η οριστική απαλλαγή των πρωταιτίων με τη βούλα του Αρείου Πάγου και πιθανότατα στη δίκη που ξαναρχίζει αύριο στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, και η επιστροφή των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων τους!