του οικονομολόγου Αντώνη Δ. Μάντζιου
Κυρία Μάνη, κ. Κουκοδήμο, κ.Κωνσταντόπουλε, κ. Χριστογιάννη.
Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή και σήμερα Κυριακή με την διαδικασία του κατεπείγοντος, που επέλεξε η τρικομματική κυβέρνηση, θα γίνει η ψηφοφορία. Διαβάστε καλά και με πλήρη συνείδηση να πάρετε θέση με την ψήφο σας.  

Αν δεν το έχετε διαβάσει, αν δεν το καταλάβατε, αν διαφωνείτε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, αν διαφωνείτε γιατί έρχεται στην Βουλή ως ένα Άρθρο, αν διαφωνείτε επί μέρους, οφείλετε να το καταψηφίσετε.
 Γιατί όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί έναν ωμό εκβιασμό, μια παραβίαση του Συντάγματος και οφείλετε να πάρετε θέση. Και θα πάρετε θέση και με την ψήφο σας.
 Η διαδικασία του κατεπείγοντος, δεν επιτρέπει στην επαρκή ενημέρωση των πολιτών αλλά και της βουλής από τους φορείς, ενώ με την διαδικασία του ενός άρθρου δεν επιτρέπει τις επί μέρους διαφοροποιήσεις εκβιάζοντας την ψήφο των βουλευτών. 
Επειδή όμως οι βουλευτές ψηφίζουν με συνείδηση και απεριόριστη ελευθερία δεν εκβιάζονται. Και φυσικά δεν μπορούν να επικαλεστούν εκβιασμό όταν αύριο κληθούν να απολογηθούν.

Και κάτι ακόμα. Ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο δεν έχετε το ηθικό έρεισμα να φέρνετε στην Βουλή με ερωτήσεις θέματα που είναι αποτέλεσμα αυτών που ψηφίσατε στην Βουλή, όπως κάνατε πολύ πρόσφατα, π.χ. για τη σύνταξη των υπερηλίκων Παλιννοστούντων.
 

Αυτού του είδους οι ερωτήσεις για θέματα που έχετε ψηφίσει υποτιμούν τους πολίτες αλλά και τους φορείς που αγωνίζονται κατά των μέτρων που εσείς έχετε λάβει.

Και κάτι ακόμα: όχι υποβολή ντροπολογιών της τελευταίας στιγμής  κ. Χριστογιάννη.