ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Δήμος Κατερίνης - “ Thèros ”: Η συναρπαστική 1 η γιορτή του καλοκαιριού ενθουσίασε κατοίκους & επισκέπτες

Το Thèros 2023 Experience Katerini, η πρώτη πολυθεματική καλοκαιρινή γιορτή του Δήμου

Κατερίνης, που πραγματοποιήθηκε το 3ημερο 9 έως 11/06 στην παραλιακή ζώνη του δήμου, στην

Παραλία, στην Ολυμπιακή Ακτή και στον Κορινό, ολοκληρώθηκε με επιτυχία πετυχαίνοντας τη μεγάλη

συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών.  Με δράσεις για κάθε ηλικία και με φόντο τη θάλασσα, το

 Thèros 2023 που συντόνισε και υλοποίησε η Αντιδημαρχία Τουρισμού σε συνεργασία με τον ΟΠΠΑΠ

Πως μπορεί να περιοριστεί η μετάδοση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων;

 Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) ή αλλιώς σεξουαλικά μεταδιδόμενες μολύνσεις, είναι μολύνσεις που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής δραστηριότητας. Καθώς ο Απρίλιος είναι ο μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα ΣΜΝ, είναι μια καλή ευκαιρία να πληροφορηθείτε ή να θυμηθείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμβάλετε στον περιορισμό της μετάδοσης των ΣΜΝ.

Προφυλακτικά

Η χρήση προφυλακτικών σε κάθε κολπική, πρωκτική ή στοματική επαφή, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον κίνδυνο μετάδοσης των ΣΜΝ. Αν και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σωστά, δεν παρέχουν εξαφανίζουν τον κίνδυνο.

Συνεπώς είναι καλό να το έχετε αυτό υπόψη σας ότι κάνετε σεξ με ένα άλλο άτομο. Μπορείτε να βρείτε πολλές πηγές στο διαδίκτυο γύρω από την σωστή χρήση και εφαρμογή των προφυλακτικών.

Τακτικοί έλεγχοι για ΣΜΝ

Έφυγε από τη ζωή ο Cavaliere

Τέλος εποχής για έναν από τους πιο εμβληματικούς επιχειρηματίες και πολιτικούς της Ιταλίας τα τελευταία 50 χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέθανε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, σε ηλικία 86 ετών στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνο.

Ο Μπερλουσκόνι είχε επιστρέψει στο νοσοκομείο San Raffaele την περασμένη Παρασκευή, μετά από μακρά νοσηλεία - 45 ημερών - λόγω πνευμονίας και μιας μορφής λευχαιμίας. Το πρωί, ο αδερφός του Πάολο και τα παιδιά του είχαν σπεύσει στο νοσοκομείο, όπου βρισκόταν ήδη η Marta Fascina.

Ο Ιταλός μεγιστάνας, επιχειρηματίας και πολιτικός, υπηρέτησε ως Πρωθυπουργός της χώρας τις περιόδους 1994–1995, 2001–2006 και 2008–2011, όντας ο ο μακροβιότερος μεταπολεμικά πρωθυπουργός της Ιταλίας. Υπήρξε Ευρωβουλευτής από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Οκτώβριο του 2022 όταν και παραιτήθηκε προκειμένου να είναι μέλος Γερουσίας της Ιταλίας θέση στην οποία είχε υπηρετήσει ξανά, το 2013.

Υπηρέτησε ακόμη ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας, από το 1994 έως το 2013, και ως μέλος της Γερουσίας της Ιταλίας, από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2013.

Ήταν όλοι εκεί

 Διερωτάται και πολύ σωστά, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με το tweet που ανάρτησε με ποιους να είναι άραγε ο Γιάννης Αλαφούζος στη φωτογραφία όπου ποζάρει πανευτυχής;

 

Ιδού λοιπόν και η λύση του μυστηρίου. Είναι, όπως θα δείτε, όλοι τους περιχαρείς. Μία μεγάλη παρέα. Χαμογελούν, αλληλοσυγχαίρονται, χειροκροτούν. Μία μεγάλη αγκαλιά. Στην πρώτη φωτογραφία μέσα σε κόκκινο κύκλο ο κ. Γιάννης Αλαφούζος, πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ και δίπλα του κάποιοι άλλοι γνωστοί ή λιγότερο γνωστοί.

Στην επόμενη φωτογραφία που είναι λεπτομέρεια του ίδιου ενσταντανέ, το αφεντικό του Λεβαδειακού, κ. Κομπότης, χαριεντίζεται με τον Βασίλη Ρουμπέτη, στα αριστερά του. Ο Βασίλης Ρουμπέτης ήταν o ένας από τους δύο εκτελεσθέντες στην ενέδρα στον Κορυδαλλό. Ήταν στέλεχος της Θύρας 7, σαρξ εκ της σαρκός του συστήματος των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού.

Κασιδιάρης: Οι «Σπαρτιάτες» στην εκλογική μάχη με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα – Θα νικήσουμε το Σύστημα

 Μήνυμα εκλογικού συναγερμού και αποφασιστικής ενίσχυσης του εθνικού κόμματος «Σπαρτιάτες» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 έστειλε ο Ηλίας Κασιδιάρης την Κυριακή (11/6/2023).

Όπως τονίζει ο ίδιος σε ανάρτησή του οι «Σπαρτιάτες» μπαίνουν στην εκλογική μάχη με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα στελεχωμένα με άξιους ΕΛΛΗΝΕΣ αγωνιστές.

Το γεγονός, πως οι «Σπαρτιάτες» κατέρχονται στις εκλογές με ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, επαναβεβαιώνει, πως υπήρχε εκ των προτέρων οργάνωση και σχεδιασμός.

Έρχεται πιστωτικό κραχ – Επέλαση χρεοκοπιών στις τράπεζες

 H «Πυθία της Wall Street» Meredith Whitney ξαναχτυπά

Συστημικό κίνδυνο, κύμα αθετήσεων και ύφεση βλέπει η «μάντισσα της Wall Street», Meredith Whitney, που πρόσθεσε πως το σκληρότερο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον θα βάλει τελικά τέλος στην έκρηξη δανεισμού, άρα και σε πάρα πολλές τράπεζες.

Υπουργείο ΛΟΑΤΚΙ+ στην Προεδρία της Κυβέρνησης

 Aποκάλυψη για το πόρισμα της Επιτροπής Σισιλιάνου το οποίο δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει η ΝΔ - Εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία σε ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτέχνες σεξουαλικού καθώς και μαθήματα προσανατολισμού, εκφράσεως ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου.

Αποκαλύπτουμε το πόρισμα της Επιτροπής Σισιλιάνου με αντικείμενο την «Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+», το οποίο δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει η ΝΔ στην σελ. 22 του προγράμματος της.

‒ Πρώτα ειδική επιτροπή με συνδέσμους εξειδικευμένους υπαλλήλους, που θα προσληφθούν σε κεντρικά υπουργεία και έπειτα Υπουργείο Οικογένειας και Ισότητας – Τι προτείνει για τον γάμο και την τεκνοθεσία με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα ‒ Υποχρεωτικό μάθημα η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία ‒ Κείμενα ιστορικών συγγραφέων της κοινότητας στο σχολικό πρόγραμμα ‒ Έμφαση στο θέμα της διαφορετικότητας στην Έκθεση Ιδεών ‒ Νέο πειθαρχικό δίκαιο στα ΑΕΙ για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ ακαδημαϊκών από διακρίσεις ‒ Απόδοση καθεστώτος διεθνούς προστασίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες ΛΟΑΤΚΙ από ολοκληρωτικά καθεστώτα ‒ Κώδικας δεοντολογίας κατά της ομοφοβίας.

40 γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε: Η αληθινή ιστορία του «Covid»

 Δημοσιεύσαμε για πρώτη φορά το εξαιρετικά δημοφιλές μας φύλλο με το ‘σκονάκι” τον Σεπτέμβριο του 2021, ανταποκρινόμενοι σε δεκάδες – ακόμη και εκατοντάδες – αιτήματα αναγνωστών για πηγές και στοιχεία. Προοριζόταν ως πηγή και αποθήκη συνδέσμων, όσο και ως άρθρο, και σκοπίμως ήταν απαλλαγμένο από ερμηνείες, επιμέλεια ή απόψεις.

Η ανταπόκριση ήταν απίστευτη, μέσα σε λίγες εβδομάδες έγινε το άρθρο μας με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών και έκτοτε διατηρεί σταθερή επισκεψιμότητα.

«Μια περίεργη γραμμή»: Οι δορυφόροι Starlink του Ελον Μασκ ορατοί στον ουρανό της Αθήνας και στην Πιέρια ορατό 22.10 χθες

 Οι δορυφόροι της Starlink SpaceX του Έλον Μάσκ έκαναν την εμφάνιση τους στον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας και άλλων περιοχών της χώρας χθες βράδυ.

To Starlink είναι σύστημα δορυφόρων που κατασκευάζεται από την SpaceX του Έλον Μασκ για την παροχή δορυφορικού διαδικτύου. Το σύστημα αποτελείται από χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO), σε συνδυασμό με πομποδέκτες εδάφους.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προβάλλει τον προορισμό στην αγορά της Ιρλανδίας

 

Τιμήθηκε στην Κατερίνη η «Ημέρα Αποστράτων τής Ελληνικής Αστυνομίας».

 



Με Δοξολογία στον Ι.Ν. Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, χθες 11/6, Κυριακή των Αγίων

Πάντων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν «των Αποστράτων τής Ελληνικής

Αστυνομίας». Πρόκειται για εορτή που καθιερώθηκε από το Αρχηγείο τής

ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποδώσει ευγνωμοσύνη και αναγνώριση της αξίας και της

προσφοράς των Αποστράτων Αστυνομικών. 

Η Ελληνο-Ιταλίδα δικηγόρος κ. Γεωργία Νίττο-Γιαταγάνα υποψήφια με το συνδυασμό “Θέλουμε και Μπορούμε” του κ. Μανώλα

 Η κ. Νίττο-Γιαταγάνα γεννήθηκε στην Κατερίνη από μητέρα Ελληνίδα που

κατάγονταν από τη Μεθώνη και πατέρα Ιταλό. Θεία της ήταν η γνωστή

Δικαστής και Βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα. Αμέσως μετά τη γέννησή της οι

γονείς της μετανάστευσαν στη Στουτγκάρδη (Γερμανία) όπου παρέμειναν για

επτά (7) χρόνια. Στη συνέχεια μετακόμισαν στο Μιλάνο (Ιταλία) όπου και

μεγάλωσε. Τα καλοκαίρια έρχονταν στη Μεθώνη και έμενε με την

πολυαγαπημένη γιαγιά της Γεωργία Γιαταγάνα.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023

 Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει! Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί φίλοι των βιβλιοθηκών γνωρίζουν τα βιβλία των μεγάλων, τα αναγνώσματά τους, την αξία της φιλίας και ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της χώρας μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα και χαρακτήρες που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών. Κι όλα αυτά μέσα από τα έργα δύο αγαπημένων συγγραφέων: της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.