ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

18 παιδιά από σχολείο της Κατερίνης στο νοσοκομείο του Ναυπλίου λόγω γαστρεντερίτιδας

Τους βγήκε ξινή η εκδρομή στο Ναύπλιο - 20 μαθητές και ένας καθηγητής με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο. Τα παιδιά ήταν από σχολεία της Κατερίνης και της Κοζάνης - Περίπου 10 από αυτούς νοσηλεύτηκαν επι 24ωρου - Τι αποκαλύπτει αποκλειστικά στο anagnostis η εφημερεύουσα γιατρός.

Σε εγρήγορση τέθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Ναυπλίου το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή όταν δεκάδες παιδιά ηλικίας 14-15 ετών προσήλθαν το ένα μετά το άλλο στη νοσηλευτική μονάδα που εφημέρευε, με συμπτώματα εμετού, δυάριας και πυρετού.

Τα 18 παιδιά προέρχονταν από σχολείο της Κατερίνης και τα δύο από σχολείο της Κοζάνης που βρίσκονταν στο Ναύπλιο στα πλαίσια πενθήμερης εκδρομής. Εκτός από τα παιδιά προσήλθε στο νοσοκομείο και ένας καθηγητής με τα ίδια συμπτώματα.

Στο νοσοκομείο επικράτησε πανικός, αλλά χάρη στην ψύχραιμη αντιμετώπιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τα συμπτώματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Οι μαθητές συνέχισαν να προσέρχονται στο νοσοκομείο και την Κυριακή.

Στον αστερισμό της πενταήμερης το Ναύπλιο

Όλοι τους διέμεναν σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, πέριξ του Ναυπλίου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε "ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΑΣ ΠΑΖΑΡΙ" του 1ο Δημοτικού σχολείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου το πασχαλινό παζάρι του σχολείου μας. Οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν και να αγοράσουν πρωτότυπες χειροποίητες λαμπάδες, εξαιρετικές δημιουργίες των μελών του συλλόγου, παιχνίδια, βιβλία και πολλά άλλα πράγματα, με στόχο την ενίσχυση του σχολείου.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην επιτυχή έκβασή του, καθώς και τον ζαχαροπλάστη κ.Γιώργο Καρρά για τα υπέροχα ντόνατς που πρόσφερε και έγιναν ανάρπαστα από τον πάγκο των εδεσμάτων !!!

Να είμαστε γεροί, να το επαναλάβουμε και του χρόνου !!!!

Ο Κώστας Κουκοδήμος και ο Ναούμ Ευαγγελόπουλος στην Ecosi Osipidis Ανακύκλωση Πιερίας


olympiobima.gr

ΠΡΟΣ “ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ” “ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”



Σχετικά με την επιστολή την οποία δημόσια απευθύνατε προς τους υποψηφίους των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών , όσον αφορά στις θέσεις των υποψηφίων σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα και την ενίσχυση των πολυτέκνων οικογενειών , σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:
Ως Έλληνες Εθνικιστές θεωρούμε το δημογραφικό πρόβλημα και την υπογεννητικότητα ως το υπ’αριθμόν 1 πρόβλημα για το Έθνος μας , το οποίο διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο  από την μείωση των γεννήσεων των Ελλήνων. Ύψιστη υποχρέωση της Πολιτείας είναι η ενίσχυση με κάθε τρόπο των πολύτεκνων οικογενειών.
Ο  “ΛΑΪΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” και η αυτοδιοικητική του έκφραση που είναι η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”  συνδράμουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των πολυτέκνων συμπατριωτών μας , ενδεικτικά δε προτείνουμε:
-Φορολογικές ελαφρύνσεις για όλα τα ζευγάρια που αποκτούν παιδί.
- Εφάπαξ απόδοση χρηματικής βοήθειας για κάθε νέο ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ που γεννιέται. (Η πρόταση αυτή έγινε πιο συγκεκριμένη εντός της βουλής. Η Χρυσή Αυγή συνέταξε σχέδιο νόμου για μείωση κατά 80% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την ενέργεια αυτή να μοιραστούν στα νέα ελληνόπουλα.)  
- Επιδότηση της μητρότητας και γενναία ενίσχυση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
-Προστασία της ανύπαντρης μητέρας και ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ
 Το Εθνικό Κράτος οφείλει πρώτα απ’ όλα να επενδύει στο μέλλον του, δηλαδή στις νέες γενιές Ελλήνων.
Όσον δε αφορά στις προτάσεις οι οποίες τίθενται στην ως άνω επιστολή της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας ,τις προσυπογράφουμε πλήρως.
 Για οποιαδήποτε διευκρίνιση , είμαστε στην διάθεσή σας
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Π.Κ.Μ
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου “ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”

           

ΣΥΝΘΗΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



«Πάμε για τη Νίκη»
Με το σύνθημα «Πάμε για τη Νίκη», ο Γιώργος Νταντάμης έδωσε το στίγμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Κατερίνης, στην ολομέλεια των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα», το βράδυ της Δευτέρας.
Ο Γ. Νταντάμης μιλώντας στα μέλη του συνδυασμού αναφέρθηκε στην εκλογική περίοδο που επίσημα έχει ξεκινήσει, τονίζοντας ότι το μήνυμα αυτών των εκλογών είναι η ανάγκη ανανέωσης σε πρόσωπα και πρακτικές στον Δήμο μας ώστε να ανατείλει μια νέα αισιόδοξη εποχή, όπου ο δημότης θα είναι στο επίκεντρο και οι συναλλαγές θα γίνονται χωρίς μεσάζοντες.
Στη διάρκεια της συνάντησης του συνδυασμού, δόθηκαν κατευθύνσεις σχετικά με τον εκλογικό νόμο και τις επόμενες κινήσεις του συνδυασμού, όπως η εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου επί της Γ. Ολυμπίου 1, στον πεζόδρομο Κατερίνης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 8μ.μ..
Οι σύμβουλοι καταχειροκρότησαν τον κ. Νταντάμη όταν δήλωσε:

Τεράστιος σαν ποδοσφαιριστής και σάν άνθρωπος... Σάββας Κωφίδης


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Μαζί με τους δημότες, δίνουμε στον τόπο μας την προοπτική που του αξίζει»

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Μαζί με τους δημότες, δίνουμε στον τόπο μας την προοπτική που του αξίζει»Βαγγέλης Λαγδάρης: «Μαζί με τους δημότες, δίνουμε στον τόπο μας την προοπτική που του αξίζει»
Δέσμευση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Βόρειας Πιερίας για σκληρή δουλειά με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα
Σε συστράτευση κάλεσε την τοπική κοινωνία ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, κατά την συνάντηση που οργάνωσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Βόρειας Πιερίας με εκπροσώπους φορέων της Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης.  Οι παρευρισκόμενοι στο πολιτιστικό κέντρο της Μεθώνης ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα, τα έργα που έχουν εγκριθεί και ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα, και το σχεδιασμό του δήμου για την περιοχή, ενώ παράλληλα κατέθεσαν προτάσεις και παρατηρήσεις.

Έκκληση για βοήθεια σε συναδέλφισσα αναπληρώτρια


ΠΑ.Σ.Α.Δ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Αριθμός Μητρώου Σωματείων Πρωτοδικείου Θηβών: 912/2016
Αριθμός Εγκριτικής Διάταξης : 11/2016
Email:pasadask@gmail.com 
Ο αγώνας της Ειρήνης μακρύς, επίπονος και γνωστός σε όλους μας εδώ και καιρό, τον ζούμε μαζί της προσπαθώντας να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.

Οι μακροχρόνιοι αγώνες όμως έχουν και τις δύσκολες στιγμές τους, όπως αυτή που τώρα η συνάδελφος μας καλείται ν' αντιμετωπίσει λόγω της μη απόκρισής της στη θεραπεία που της χορηγείται. Μόνη λύση η μετάβαση σε κέντρο αναφοράς της νόσου της στο Rheumazentrum Ruhrgebiet στο Χερν της Γερμανίας.

Τα έξοδα όμως (7000€ μετρητά μόνο η 15νθημερη νοσηλεία στην κλινική!) είναι φυσικά αδύνατο από τον μισθό της αναπληρώτριας να εξασφαλιστούν.

Ο πόνος δεν θα πρέπει να έχει σύντροφο την απόγνωση και την απελπισία και κάθε νέος άνθρωπος όπως η συνάδελφος, θα πρέπει να αισθάνεται πως οι πρώτοι που θα ενδιαφερθούν, θα κατανοήσουν, θα συνδράμουν, θα βοηθήσουν ουσιαστικά, είμαστε εμείς, οι συνάδελφοί της αναπληρωτές και μόνιμοι.

Όλοι μας λοιπόν καλούμαστε συνεισφέροντας ένα ποσό στον
Αριθμό Λογαριασμού:
781/753563-57
και IBAN: GR3301107810000078175356357
Εθνική Τράπεζα (γράφοντας ως αιτία κατάθεσης "οικονομική ενίσχυση")να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι στις 17 Μαΐου και η νοσηλεία της στο κέντρο και να γίνουμε συνοδοιπόροι της Ειρήνης στον δρόμο για την ίαση, για μια καθημερινότητα δίχως πόνο.

ΠΑΣΑΔ



Βασίλης Τσακιριδης Υπ. Τοπικός Σύμβουλος



Συζητήσεις Wyscout: ProEleven




Το πρώτο μέρος όπου συναντάμε τον Vítor Gonçalves , ο οποίος διαχειρίζεται το ProEleven μαζί με τον αδελφό του Κάρλος, είναι ακριβώς το τέλειο παράδειγμα της παράδοσης μιας άψογης παρουσίασης και στάσης απέναντι στους φιλοξενούμενους τους: το Skybox στο Estádio da Luz είναι ένα από τα πολλά που έχουν σε όλη την Ευρώπη Πορτογαλία.

Δημοτική επιχείρηση λατομείων Δίου - Ολύμπου (ΔΕΑΔΟ Α.Ε.) Στέρεος βηματισμός - Επέκταση αντικειμένου



Μέρος 1ο - Απολογισμός



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ
Λιτόχωρο, 16 Απριλίου 2019

Οι επιπτώσεις από την κατασκευαστική κρίση και την απουσία δημοσίων έργων στην περιοχή, εύλογα δημιούργησαν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των δημοτικών λατομείων. Το αυξημένο κόστος λειτουργίας, προσαρμοσμένο για τις ανάγκες άλλων «εύφορων» εποχών, επιφορτισμένο με υψηλές ανελαστικές δαπάνες, για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται συντονισμένα και με σύνεση από Διοίκηση και Δημοτική Αρχή.

Βασικό σκέλος των πωλήσεων της εταιρείας τα προηγούμενα χρόνια (από το 2007 έως το 2016), ήταν οι πωλήσεις υλικών λατομείου για την κατασκευή του Δημοσίου Έργου της Επέκτασης του Αεροδρομίου «Μακεδονία». Ο συνολικός κύκλος εργασιών άγγιξε τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το Σεπτέμβριο του 2014, τα ταμειακά διαθέσιμα που παραλάβαμε ως «περίσσευμα» από τον παραπάνω τζίρο, ήταν μόλις 177.000 ευρώ και το υπόλοιπο οφειλής της αναδόχου Κοινοπραξίας προς τη ΔΕΑΔΟ Α.Ε. περί τα 900.000 ευρώ.

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Αιγινίου


Ο αχάριστος άνθρωπος δεν έχει γιατρειά

Έχει πολλά να σου διδάξει η αχαριστία. Στην αρχή, δεν την καταλαβαίνεις. Κάνει αισθητή την παρουσία της σιγά σιγά. Κινείται υποχθόνια και κάνει τη δουλειά της. Δεν μπορείς να της αντισταθείς. Εξασθενεί τις άμυνες σου και παραλύει τις εσωτερικές σου δυνάμεις.
Σου κάνει ψυχολογικό πόλεμο. Μπαίνει μέσα στο μυαλό σου και προσπαθεί να το κουμαντάρει με τις κατηγορίες που σου προσάπτει. Μπαίνει στη μάχη πάντα με την ίδια πρόταση.

Μα εσύ δεν καταλαβαίνεις.
Ότι και εάν κάνεις, δεν είναι αρκετό για τις απαιτήσεις της. Και εσύ σαν καλός Σαμαρείτης προσπαθείς όλο και περισσότερο χωρίς να ανταμείβονται οι προσπάθειες σου. Ο πόλεμος συνεχίζεται με το αγαπημένο της όπλο. Ξεκινά την επίθεση της με την υποτίμηση. Σε μειώνει με το παραμικρό σου λάθος. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να σου δείξει πόσο μικρός και ανήμπορος είσαι.
«Δεν έκανες και τίποτα. Όλα μόνος μου τα έκανα».
Έτσι σου μιλάει και γυρνάει το μυαλό σου ανάποδα. Προσπαθείς να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό καθώς σου λέει κατάμουτρα πως η παρουσία σου δεν παίζει κανένα ρόλο στη ζωή της.
Ξεχνάει εκείνες τις νύχτες που καθόσουν ξάγρυπνος δίπλα της για να ακούσεις τα παραπονά της. Σβήνει από τη μνήμη της τα ξενύχτια που έριξες για να την κανείς χαρούμενη και να την αποφορτίσεις από το άγχος της. Παραβλέπει τις θυσίες σου αλλά θυμάται πάντα τις σκληρές σου κουβέντες και τα λάθη σου.

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στην περιοχή των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης


Επίσκεψη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, επισκέφτηκε αρχικά το Δημαρχείο Χαλκηδόνας, που εδρεύει στα Κουφάλια, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Τσουκνιδά, στελέχη και εργαζομένους στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον κ. Τζιτζικώστα το ζήτημα της ολοκλήρωσης των αρδευτικών έργων της περιοχής και τον ενημέρωσε για την έγκριση της κατασκευής αποχέτευσης ομβρίων στην επέκταση των Κουφαλίων και για την εξέλιξη στα έργα της ασφαλτόστρωσης και κατασκευής ομβρίων υδάτων στις επεκτάσεις της Γέφυρας, του Αγίου Αθανασίου, των Κουφαλίων και της Χαλκηδόνας, όπως και για το αρδευτικό δίκτυο στη Νέα Μεσήμβρια. Ο κ. Τσουκνιδάς επισήμανε τη στενή συνεργασία που είχε με τον Περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια και σημείωσε ότι Δήμος και Περιφέρεια οφείλουν να διατηρήσουν αυτό το επίπεδο συνεργασίας και τα επόμενα χρόνια για να υλοποιηθούν σημαντικά έργα που δρομολογήθηκαν σε όλο το Δήμο Χαλκηδόνας.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι Περιφέρεια και Δήμος εργάστηκαν και θα συνεχίσουν να εργάζονται για να ολοκληρωθούν μια σειρά από υποδομές στην περιοχή, που αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων, ενώ για το αρδευτικό δίκτυο Κουφαλίων υπογράμμισε πως πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές υποδομές του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλονίκη, η οποία έπειτα από πολυετείς καθυστερήσεις όταν ολοκληρωθεί θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες γεωργούς της περιοχής.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την αγορά των Κουφαλίων και συνομίλησε με καταναλωτές, με επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς και καταστηματάρχες, οι οποίοι του έθεσαν τα ζητήματα καθημερινότητας στην περιοχή.
 

Ένας έφηβος ασυνόδευτος μετανάστης, μία ιστορία δύναμης και ελπίδας | της Έφης Μπάσδρα

*της Έφης Μπάσδρα
Σήμερα ο Ζυλιέν είναι σχεδόν έτοιμος να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής όπου σπουδάζει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
Τέσσερα χρόνια μετά από την ημέρα που εισήλθε πρώτος μετά από πανελλαδικές εξετάσεις στο τότε ΤΕΙ Πειραιά, η ζωή του έχει πάρει μια τελείως διαφορετική ρότα. Η ιστορία του ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα από κείνα που μόνο η ζωή ξέρει να γράφει.
Γεννήθηκε στο μακρυνό Κογκό. Ο πατέρας του, νιώθοντας την απειλή από το καθεστώς για την οικογένεια του, προσπαθεί με κίνδυνο της ζωής του να φυγαδεύσει και να γλυτώσει τα πέντε παιδιά του. Δυστυχώς ο ίδιος και η σύζυγός του δεν θα τα καταφέρουν. Από τα τέσσερα αδέλφια του Ζυλιέν, ο μεγάλος αδελφός του δολοφονείται ενώ τα ίχνη των άλλων τριών χάνονται κάπου ανάμεσα στο Γαλλικό Κονγκό και την Ανγκόλα.
Απομένει τελείως μόνος. Είναι δεν είναι δεκαέξι χρονών. Με ένα αεροπορικό εισιτήριο φτάνει κακήν κακώς στην Κωνσταντινούπολη, και από εκεί διασχίζοντας τον Έβρο, περνάει παράνομα στην Ελλάδα. Συλλαμβάνεται και κρατείται για τρεις μήνες. Καταλήγει στην Αθήνα. Η περιπλάνηση ειδικά τις νύχτες, εφιαλτική. Έχει να διηγηθεί και να πεί πολλά. Μετά από ένα δύσκολο περιστατικό ο δεκαεξάχρονος Ζυλιέν καταλήγει στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Προσφύγων στην Κόνιτσα.

Ο Κατερινιώτης που ζει το American Dream

Ο Κατερινιώτης που ζει το American DreamΟ Βαγγέλης Δερμίσης ζει το όνειρο του, όντας στις ΗΠΑ με αθλητική υποτροφία και το basketblog.gr... σκάβει στο παρελθόν του νεαρού ταλαντούχου αθλητή.
Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει μπει για τα καλά στη ζωή της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα και οι επιτυχίες των προηγούμενων ετών σε διεθνές, συλλογικό αλλά και ατομικό επίπεδο έφεραν όλο πιο κοντά στην καθημερινότητα το άθλημα. Το μεγαλύτερο δε κέρδος των πολλαπλών επιτυχιών του παρελθόντος δεν είναι άλλο από τη γέννηση προτύπων στις καρδιές και τα μυαλά μικρών παιδιών που ήθελαν να ακολουθήσουν και να ζήσουν τον αθλητισμό.
Ο Βαγγέλης Δερμίσης είναι ένα τέτοιο παιδί. Γεννημένος τον Απρίλη του 2000 θα γιόρταζε όπως όλα τα παιδιά τα γενέθλια του με την οικογένεια του στο σπίτι τους. Ο ίδιος όμως ακολούθησε έναν άλλο δρόμο και πλέον μετά από χρόνια προσπάθεια και δουλειά βρίσκεται Ιλινόις και το Πανεπιστήμιο του Greenville.

Παρουσίαση του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του “Money Show 2019”

 Τις πρωτοβουλίες και το σχέδιο λειτουργίας του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υποστήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Περιφέρεια ανέπτυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος σε ειδική θεματική παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο του φετινού διεθνούς συνεδρίου “Money Show 2019” (12-14 Απριλίου 2019) στη Θεσσαλονίκη.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι «στόχος του Film Office της Περιφέρειας είναι η στήριξη των εταιριών οπτικοακουστικών παραγωγών που θέλουν να έρθουν στο τόπο μας για να επενδύσουν σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές και, παράλληλα, η δημιουργία κινηματογραφικών δομών, οι οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν από εταιρίες παραγωγής του εξωτερικού, συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά προπαντός στην προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό».

Συνεχίζεται η συνεργασία του Δήμου Κατερίνης με την Google - Νέο σεμινάριο ψηφιακών δεξιοτήτων την Παρασκευή 19/4/19 στην Πέτρα Ολύμπου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο "η Λόκοβη"


Σάββας Χιονίδης: «Σε συνέχεια των δράσεων που ξεκινήσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο με την Google, οργανώνουμε ακόμη ένα Σεμινάριο Ψηφιακών Δεξιοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος "Grow Greek Tourism Online", την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στην Πέτρα Ολύμπου. Η καινοτομία και ο τουρισμός απαιτούν στρατηγική σύνδεση και δημιουργικότητα. Παράλληλα, όραμα, συνεργασία, εξωστρέφεια και ευελιξία. Οφείλουμε χωρίς να έχουμε ιδιαίτερα μεγάλα κεφάλαια με όχημα την καινοτομία να αξιοποιούμε τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί σε διάφορες περιοχές,  για ένα νέο μοντέλο τουρισμού και πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει το κοινωνικό πλεόνασμα, οι κοινωνικές υπεραξίες στις τοπικές κοινωνίες για να κρατήσουν τον κόσμο στον τόπο του. Έχουν επενδυθεί πολλά σε κατοικίες, σε μικρά ξενοδοχεία, υπάρχει ένας πλούτος που μας έδωσε η ίδια η φύση και χρησιμοποιώντας τα νέα εργαλεία θα μπορέσουμε με μικρό κόστος να υλοποιήσουμε σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα».
Την Παρασκευή 19 Απριλίου οι online advisors της πρωτοβουλίας Google Grow Greek Tourism Online θα βρίσκονται στην περιοχή της Πέτρας Ολύμπου του Δήμου Κατερίνης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιήσουν δωρεάν εκπαιδεύσεις ψηφιακών δεξιοτήτων για να αξιοποιήσετε τα εργαλεία του διαδικτύου, αλλά και να τοποθετήσετε την επιχείρησή σας στους χάρτες και στην αναζήτηση της Google.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση της αίτησης ματαίωσης διάλυσης της σύμβασης



Την έγκριση της αίτησης ματαίωσης διάλυσης της σύμβασης με τον Δήμο Κατερίνης για την κατασκευή του πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης (κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων) ανατολικά των ΚΤΕΛ αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Το θέμα εισηγήθηκε στο σώμα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος, ο οποίος σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης, το οποίο είναι ιδιαίτερα αυστηρό προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε 18 μήνες.
«Τώρα που διαθέτουμε τους πόρους και έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες θεωρούμε ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο  και το δίλημμα είναι εάν θα αποφασίσουμε να δεχτούμε την αίτηση και να προχωρήσουμε άμεσα στις εργασίες ή αν θα εμείνουμε στην προηγούμενη απόφασή μας να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ματαίωσης, να πληρώσουμε τα 600 χιλιάδες ευρώ για αποζημιώσεις στον εργολάβο. Εμείς σαφώς προκρίνουμε και εισηγούμαστε την αποδοχή ματαίωσης της απόφασης» τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Ντούρος.
Όπως είναι γνωστό, το έργο αφορά ένα χώρο πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών, ένα κτίριο με υπόγειο και 3 ορόφους συνολικού εμβαδού  4.700 τ.μ.. Η χωρητικότητα του θεάτρου θα είναι 488 θεατές. Η μελέτη του ήχου έγινε με όλες τις υψηλές προδιαγραφές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ η ταράτσα του κτιρίου (1650 τ.μ.) θα φιλοξενεί εαρινές και θερινές εκδηλώσεις.

Βασίλης Τσακιρίδης Υπ. Τοπικός Σύμβουλος... ( Πολίτες σε Δράση )



Ευλογία να προσφέρεις στον δήμο που ζεις και αγαπάς...

Απόστολος Τζοβας Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμιΣας είμαι ευγνώμων για την επιλογή σας το 2014 όπου με αναδείξατε πρώτο περιφερειακό σύμβουλο Πιερίας και τη νέα γενιά κυρίαρχη δύναμη της πλατειάς κοινωνικής συμμαχίας του 71% του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν ωφέλιμα για την Περιφέρειά μας. Παράχθηκε έργο στον τόπο μας. Δημιουργήθηκε υπεραξία για τη γενιά μας μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου για την επιλογή τους και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, για τα εφόδια και την τεχνογνωσία που απέκτησα στο περιφερειακό συμβούλιο, στο έργο και στις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την περίοδο 2014-2019.
Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον. Τώρα που βάλαμε τις βάσεις και είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τον ρόλο που θα παίξει η γενιά μας. Τώρα ζητώ να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίπλα στον Απόστολο Τζιτζικώστα, για να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα για την Πιερία, για να κερδίσουμε παραπάνω για τον τόπο μας, για να αποκτήσει η γενιά μας με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, κυρίαρχο ρόλο στο Αύριο !

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κυπέλλου Αγωνιστικής Αναρρίχησης – 1η Φάση


Επιτυχίες αθλητών της Πιερίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κυπέλλου Αγωνιστικής Αναρρίχησης – 1η Φάση


Στις 6 και 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον Βόλο η πρώτη φάση του Πανελληνίου Κυπέλλου Αγωνιστικής Αναρρίχησης. Στο θεσμό παίρνουν μέρος αθλητές από όλες τις κατηγορίες. Η συμμετοχή 237 αθλητών είναι ενδεικτική της μεγάλης ανάπτυξης που έχει το άθλημα τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τη στιγμή που εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Το αγωνιστικό τμήμα του Rock School Climbing Wall  συμμετείχε στον αγώνα μαζί με τους αθλητές του Ο.Σ. Αιγινίου, δημιουργώντας έτσι μια ομάδα 25 αθλητών,  την δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα που συμμετείχε στον αγώνα Πανελληνίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι αθλητές προπονούνται από την Κερασίδου Στέλλα.
Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κέρδισαν τις εντυπώσεις, καθώς αποκόμισαν θετικά σχόλια από τους συντελεστές των αγώνων και της ομοσπονδίας. Η συγκομιδή των μεταλλίων δεν είναι αμελητέα.
Δύο χρυσά μετάλλια από την Σπανού Ευτυχία που αγωνιζόταν στην κατηγορία κορασίδες Α και τον Αποστολόπουλο Ιωάννη στους παίδες Γ και δύο ασημένια από τον Τζανίδη Αλέξη στην κατηγορία των εφήβων και τον Ζουλούμη Αναστάσιο στην κατηγορία των παίδων Γ, έφεραν τον σύλλογο του Αιγινίου στην τέταρτη θέση των μεταλλίων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το καλό επίπεδο των αθλητών, (οι 16 από τους 25 ήταν μέσα στις 8 πρώτες θέσεις στις κατηγορίες που συμμετείχαν) σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων οδήγησαν τον Ο. Σ. Αιγινίου στην πρώτη θέση του κυπέλλου βαθμολογικά.

Η λίστα των απλήρωτων υπαλλήλων δεν τελειώνει ποτέ... «Δεν μου έδωσε λεφτά ο Δήμαρχος» Θανάσης Λιακόπουλος: Επείγον αίτημα οικονομικής ενημέρωσης


 Την ώρα που συνεχίζονται τα κακής ποιότητας πρόχειρα προεκλογικά έργα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, η λίστα των απλήρωτων υπαλλήλων δεν τελειώνει ποτέ... Μετά από τις καταγγελίες μας για τη ΔΗΚΕΔΗΚ, σήμερα φέρνουμε στο φως την κατάσταση των υπαλλήλων του Δημοτικού Ωδείου της Κατερίνης, επίσης απλήρωτων, στους οποίους ο αρμόδιος Πρόεδρος Χρυσόστομος Κυραϊλίδης φέρεται να είπε στους εργαζομένους «δεν μου έδωσε λεφτά ο Δήμαρχος!» Με βάση τη συνεχιζόμενη κατάσταση μη πληρωμής υπαλλήλων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος καταθέτει άμεσα επείγον αίτημα οικονομικής ενημέρωσης, για να λάβει τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και των οργανισμών του και να διαπιστώσει γιατί μένουν υπάλληλοι απλήρωτοι, ενώ στον Δήμο συνεχίζονται «οι προεκλογικές τακτοποιήσεις».

Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Χρόνια προσφοράς και διακρίσεων, χρόνια κοροϊδίας των υπαλλήλων του
Οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου συμβάλλουν επί χρόνια στον Πολιτισμό της περιοχής μας αλλά και όλης της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαία και η νέα διάκριση που έλαβε πριν από λίγες μέρες η νεαρή μαθήτρια Φωτεινή Κουτσικανίδη, στην Αθήνα. (Μπράβο, Φωτεινή, μπράβο και στη δασκάλα της, την Ελένη Σαμακοβλή!)

Για τη διάκρισή της αυτή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου κ. Χρυσόστομος Κυραϊλίδης έκανε δηλώσεις και συνεχάρη τη μαθήτρια και την καθηγήτριά της. Ενώ όμως τις συγχαίρει, ο ίδιος ο κ. Κυραϊλίδης αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους του Δημοτικού Ωδείου! Στην τελευταία τους συνάντηση μάλιστα τους απάντησε με το μνημειώδες... «Δεν μου έδωσε λεφτά ο Δήμαρχος», σα να είναι ο Δήμος Κατερίνης προσωπική υπόθεση του απερχόμενου Δημάρχου

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το πρόγραμμα της Β' φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων, η οποία θα διεξαχθεί από 20 έως και 24 Απριλίου.

Στον Α' όμιλο, του οποίου οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Νεάπολη, ο Πιερικός Αρχέλαος θα αντιμετωπίσει την Ασπίδα Ξάνθης, τον Πρωτέα Γρεβενών, τον Αστέρα Λάρισας, τα Νέα Μουδανιά και τη Νικόπολη Πρέβεζας, με την ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση να παίρνει την πρόκριση για την τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελευθερούπολη από 1 έως και 5 Μαΐου, εκεί όπου ήδη έχουν προκριθεί το Περιστέρι, ο Ολυμπιακός και ο Άρης Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα του Α' ομίλου
20.04.2019
15:30 ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών - ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης
17:15 Αετοί Λάρισας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
19:00 ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας - ΠΟ Νέων Μουδανιών
21.04.2019
14:00 ΠΟ Νέων Μουδανιών - Αετοί Λάρισας
15:45 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών
17:30 ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
22.04.2019
15:30 ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών - ΠΟ Νέων Μουδανιών
17:15 Αετοί Λάρισας - ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας
19:00 ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
23.04.2019
15:30 Αετοί Λάρισας - ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης
17:15 ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας - ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών
19:00 ΠΟ Νέων Μουδανιών - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
24.04.2019
12:00 ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών - Αετοί Λάρισας
13:45 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας
15:30 ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης - ΠΟ Νέων Μουδανιών

Τ.Ο. Πιερίας: Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (Χρυσομάλλης)

Τ.Ο. Πιερίας: Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (Χρυσομάλλης)Ημερομηνία: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 - 20:30
Περιοχή: Κατερίνη
Διοργανωτής: Τ.Ο. Πιερίας
Την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 20:30 στα γραφεία της Τ.Ο. Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με την "Ελληνική Αυγή", Νικόλαο Χρυσομάλλη με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ:
Δραγούμη 1 και Ειρήνης, 2ος ορ., Κατερίνη
Τετάρτη 18:00-22:00
Τηλέφωνο: 6971749345
email: pieria@xryshaygh.com


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/imerologio/view/to-pierias#ixzz5lG3FrNDm

Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για την Ιεραποστολή στην Τανζανία

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Tιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου, εκδήλωση-ομιλία αφιερωμένη στην εξωτερική ιεραποστολή.
          Ομιλητής ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Ιεραποστολή ως Σταυροαναστάσιμο γεγονός» και μετέφερε τις πρόσφατες εμπειρίες του από την Ιεραποστολή. Παράλληλα εξήγησε την έννοια της ιεραποστολής, τι θέση έχει στην ζωή της εκκλησίας και τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται για την μετάδοση του Ευαγγελίου σε αυτή την αφρικανική χώρα.
          Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος οποίος αφού συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού π. Ευάγγελο Γιαννίκη, τον εφημέριο π. Χρήστο Καλόγηρο και τους συνεργάτες της Ενορίας για την άψογη διοργάνωση, εξήρε το θεάρεστο έργο του Θεοφιλεστάτου κ. Αγαθόνικου.

Φόρουμ συνεργασίας φορέων και επιχειρήσεων της κοινωνικής οικονομίας για την προώθηση συμφωνιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας



PKM-HEADER-press



 



Εκδήλωση με τίτλο «Φόρουμ Συνεργασίας Φορέων και Επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας για την προώθηση συμφωνιών» συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στις 10.00 π.μ., στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθειά τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.).
Στο Φόρουμ Συνεργασίας, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη και Λειτουργία ενός Εκτελεστικού Μηχανισμού για την Υποστήριξη και την Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Καινοτομίας», με ακρώνυμο “Action Plan for Social Entrepreneurship”, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. καθώς και φορείς που προωθούν την Κοινωνική Οικονομία.
Σκοπός του Φόρουμ Συνεργασίας, είναι να συμβάλει στην επαφή των εκπροσώπων των Φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της περιοχής παρέμβασης, προκειμένου να επιτευχθεί η ανταλλαγή εμπειριών από καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί αλλά και να γίνουν δικτυώσεις, προτάσεις και συμφωνίες μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.
Το έργο “Action Plan for Social Entrepreneurship” συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας “INTERREG V-A GREECE – BULGARIA 2014-2020”.
Κεντρικό άξονα του έργου αποτελεί η ανάπτυξη των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και γενικότερα της κοινωνικής οικονομίας.