ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τα κρεματόρια των “ανθρωπιστών”…



auschwitz


Οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι, κλέφτες και εσχάτως, ρατσιστές.
Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει την σκοπιμότα του διεθνούς διασυρμού της χώρας με αφορμή τα γεγονότα της ΑΙΜΑνωλάδας. Δεν απορούν κι’ όλας, πως είναι δυνατόν συγκεκριμένα ξένα ΜΜΕ να αναμεταδίδουν με τέτοιο πάθος τον χαρακτηρισμό “Ρατσιστές Έλληνες” σε κάθε ευκαιρία.
Όταν ο ελληναράς υπεργολάβος του “εθνικού εργολάβου” τραβούσε περίστροφο απέναντι στον Έλληνα εργάτη που τολμούσε να ζητήσει τα ένσημα του, ουδείς ασχολήθηκε.
Μα και οι ντόπιοι “επαγγελματίες” ανθρωπιστές που τώρα τολμούν να μιλούν, δεν έβγαζαν άχνα τόσα χρόνια στα στυγερά εγκλήματα των πραιτώρων – δουλεμπόρων με θύματα μετανάστες εργάτες. Προφανώς γιατί οι δράστες ήταν αλλοδαποί και δεν βόλευε την προπαγάνδα. Την προπαγάνδα μία φάμπρικας όπου “ανθρωπιστές” φροντίζουν να προμηθεύουν αδιάλειπτα με “δούλους” τα βρωμερά ανθρωποειδή που ντροπιάζουν τον Ελληνισμό.
Από την μία, ένα κράτος με αρμούς που τρέφονται από το μαύρο χρήμα του δουλεμπορίου και της μαύρης εργασίας. Από την άλλη, ένα τρισάθλιο, γενοκτονικό σύστημα κατοχής που προετοιμάζει την διεθνή κοινή γνώμη για την επερχόμενη σφαγή.
Το Spiegel αναπαράγει αφίσες και επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν οι ναζί για τους Εβραίους το 1936 πριν την “τελική λύση”, αλλά ουδείς ενοχλείται. Οι Έλληνες είναι απατεώνες, τεμπέληδες, πρωτόγονοι που ληστεύουν την πτωχή Γερμανία. Το γράφαμε από το 2011: Η «Τελική λύση», Τότε Εβραίοι, τώρα Έλληνες!!
Παράλληλα, οι Έλληνες χαρακτηρίζονται συλλήβδην βρωμεροί ρατσιστές, όπως ακριβώς γινόταν τότε με τους Εβραίους, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για το επερχόμενο “ολοκαύτωμα”.
“Τους σφάζουν οι τσέτες, επειδή είναι ρατσιστές. Τους εκμεταλλευόντουσαν τόσα χρόνια. Ας πρόσεχαν”.
Ιστορικά λοιπόν, αυτού του είδους η προπαγάνδα δεν είναι απλώς για την οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων.
Αλίμονο όποιος δεν διδάσκεται από την ιστορία: Θα αρπάξουν την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων με τα ναζιστικά “επιχειρήματα” κατά των Εβραίων!
Άλλωστε η αρπαγή της περιουσίας δεν θα μπορούσε να γίνει “αναίμακτα”.
Πρέπει να υπάρξει και Άουσβιτς μετά την “καταγραφή”.
Αυτό ακριβώς προετοιμάζουν, αφού τα τάγματα εφόδου είναι εδώ.
Ο άνθρωπος που βλέπει Ελληνικά στρατόπεδα να μετατρέπονται σε κέντρα “μαχητών του τζιχάντ”, μιλά για “ψεκασμένους”.
Άλλωστε, “ποιός θυμάται τους Αρμένιους…”
olympia.gr


Η ΑΓΟΡΑ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Θα θέσουμε το ερώτημα ωμά: Απειλείται όντως με μαζική κατάρρευση η ελληνική αγορά τους επόμενους μήνες, όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι επιχειρηματίες και ιδίως όσοι δραστηριοποιούνται στο πάσης φύσεως εμπόριο; Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι συγκαταλεγόμαστε μεταξύ εκείνων που συνήθως ελάχιστη σημασία δίνουν στιςυπερβολές των καταστηματαρχών, οι οποίοι όποτε και αν ερωτηθούν, απαντούν ότι δήθεν έχουν «μείωση κατά 30% ή 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο».Μια περίπου μονίμως επαναλαμβανόμενη απάντηση, που αν τη λάβει κανείς σοβαρά υπόψη του και κάνει τις μαθηματικές πράξεις για τέσσερα – πέντε χρόνια οδηγείται στο παρανοϊκό συμπέρασμα ότι ο μαγαζατόρας που μιλάει είναι αδύνατον να υπάρχει με βάση οποιοδήποτε οικονομικό μοντέλο!


Αυτή τη φορά όμως έχουμε σχηματίσει την εντύπωση ότι το μαζικό κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ακόμη και μεγάλων στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, συνιστά πραγματικό ενδεχόμενο. Από παντού μας έρχεται το μήνυμα ότι κανένας επιχειρηματίας δεν πληρώνει κανέναν – ούτε καν τους προμηθευτές του! Η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη αφού εξόντωσε τους εργαζόμενους, τώρα εξοντώνει και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, ενώ μειώνει δραματικά και τον προσωπικό πλούτο ακόμη και των περισσότερων από τους κορυφαίους εκπροσώπους της επιχειρηματικής ελίτ της Ελλάδας. Σε πρώτη φάση, όλοι οι επιχειρηματίες και οι καταστηματάρχες ωφελήθηκαν από το Μνημόνιο.
Καταβαράθρωσαν τους μισθούς των υπαλλήλων τους, έκαναν μαζικές απολύσεις σε έκταση που ούτε να το ονειρευτούν δεν τολμούσαν, εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο την πλήρη κατεδάφιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και τον πανικό όσων μισθωτών εξακολουθούν να εργάζονται, αφήνοντάς τους απλήρωτους για δύο, τρεις, πέντε ή και περισσότερους μήνες. Ο κόσμος ξοδεύει υποχρεωτικά όλο και λιγότερα χρήματα, εστιάζοντας μάλιστα τις δαπάνες του σε όλο και λιγότερα προϊόντα που καλύπτουν σε διαρκώς μεγαλύτερο ποσοστό πρωτίστως θεμελιώδεις ανάγκες. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί συνθήκες ασφυξίας στη χρηματική ρευστότητα της αγοράς, πέραν της αυτονόητης μείωσης των κερδών των επιχειρήσεων.
Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της ουσιαστικής χρεοκοπίας των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δίνουν όλο και λιγότερα δάνεια με όλο και σκληρότερους όρους, στους οποίους διαρκώς λιγότερες επιχειρήσεις είναι σε θέση να ανταποκριθούν.
Το «στέγνωμα» της αγοράς από χρήμα γίνεται όλο και πιο αισθητό, οδηγώντας σε σοβαρές αλλαγές το πλαίσιο εντός του οποίου αναπτύσσεται η επιχειρηματική δραστηριότητα. Σοβαροί και συνετοί, ακόμη και επί δεκαετίες, επιχειρηματίες φέρονται πλέον και μεταξύ τους ως αφερέγγυοι απατεώνες: προσπαθούν να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε όσους έχουν δοσοληψίες μαζί τους.
Οσα χρήματα εισπράττουν τα παρακρατούν στο σύνολό τους και τα χρησιμοποιούν για να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, το ενοίκιο, την εφορία, να δώσουν ίσως κάτι σε υπαλλήλους τους έναντι των μισθών που τους χρωστούν και φυσικά πρωτίστως για να περάσουν οι ίδιοι. Ακόμη και όσοι έχουν αποταμιευμένα μεγάλα ποσά χρημάτων, δεν είναι τρελοί για να τα ρίξουν στις επιχειρήσεις τουςμέσα σε αυτό το κλίμα οικονομικής κατάρρευσης των πάντων στη χώρα μας.
Προτιμούν να τα κρατήσουν και μάλιστα να τα βγάλουν στο εξωτερικό για να τα σιγουρέψουν από τις αρπακτικές διαθέσεις του Σαμαρά και των ομοίων του. Μέσα σε αυτόν τον φαύλο κύκλο της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες απαιτούν να πληρώνονται μετρητά για κάθε συναλλαγή με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται διαρκώς ο όγκος των συναλλαγών αφού η επιχειρηματική πίστωση περιορίζεται δραστικά.
Με ιλιγγιώδη ταχύτητα υποσκάπτεται η θέση και σχεδόν όλων των υγιών μέχρι πρότινος επιχειρήσεων. Καθώς πλέον οι πάντες χρωστούν στους πάντες, όλες σχεδόν οι ελληνικές επιχειρήσεις αρχίζουν να συγκροτούν ένα πολλαπλά αλληλοδιαπλεκόμενο πλέγμα που απειλείται με συνολική κατάρρευση κολοσσιαίων κοινωνικών επιπτώσεων, αν όντως αυτή λάβει χώρα – πράγμα που είναι απολύτως βέβαιο αν συνεχιστεί η ίδια ολέθρια πολιτική των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, τα φληναφήματα των οποίων ουδείς επιχειρηματίας πλέον πιστεύει.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Με κόντρα το καιρό έχει τιμή να πετάς…


Πάντα και παντού μαζί σου…

Α.Ε.Κ
«ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα»…

@ Γράφτηκαν και θα γραφτούν οι πιο ωραίοι επικήδιοι. Και ιδίως από αυτούς που είναι απ’ έξω. Από αυτούς που όταν η ομάδα της πουστιάς το έπαιρνε το 2008 με ένα βαθμό λιγότερο στην βαθμολογία και μια τεσσάρα μέχρι τα… παπούτσια επέλεξαν το ευρηματικό 11 o Τζόρτζεβιτς και 11 η ΑΕΚ για σλόγκαν. Από αυτούς που τόσα χρόνια που το σύστημα που έγινε τσίρκο στις κασέτες αλλά ποτέ δεν βρέθηκε στην φυλακή, όχι μόνο τώρα αλλά και το 2002, καθόριζε τα πάντα αλλά αυτοί έλεγαν πως πρέπει και η ΑΕΚ να επενδύσει αν θέλει να φτιάξει ομάδα. Ακόμη και στα μεγαλύτερα δράματα περισσεύει η υποκρισία. Για να σε αναγκάζει να θυμάσαι πάντα όταν ο τροχός θα γυρίσει. Επρεπε να επενδύσει περισσότερα η ΑΕΚ λοιπόν. Κι όμως σαν χθες πριν μόλις πέντε χρόνια τερμάτιζε πρώτη στην βαθμολογία αλλά δεύτερη στα χαρτιά Και τρίτη τελικά στα πλέι οφ. Επένδυσε. Και πριν και μετά. Οχι όπως αποδείχτηκε ιστορικά με τον σωστό τρόπο. Οχι εκεί που έπρεπε. Οχι εκεί που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ στην ΑΕΚ. Γιατί ακόμη και σήμερα μπροστά στον όλεθρο καταφέραμε και ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ. Τόσο περήφανοι που όταν δημοσιεύσαμε από δημοσιογραφική υποχρέωση μετά το ματς στο Περιστέρι το θεωρητικό σενάριο παραμονής της ΑΕΚ αν συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και η ΑΕΚ βάλει στα 12 λεπτά δυο γκολ έφαγα το βρισίδι της αρκούδας. Ετσι έπρεπε. Κανείς δεν θέλει να ακούσει για αυτό. Βρίστε κι άλλο, ΑΕΚ είμαστε. Και ποτέ δεν θα καταλάβουν αυτοί που θα έτρεχαν να πιαστούν από αυτό το σενάριο για να το κάνουν πράξη και να σωθούν τι σημαίνει ΑΕΚ. Αυτοί πανηγύριζαν και πούλαγαν και πνεύμα πριν πέντε χρόνια σαν σήμερα για ένα πρωτάθλημα που πήραν ενώ βγήκαν δεύτεροι. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Ευτυχώς.
@ Θα γραφτούν κι άλλοι ωραίοι επικήδιοι. Για το ωραίο στιλ που έπεσε η ΑΕΚ. Για μένα ένας είναι ο επικήδειος. Το κλάμα της γυναίκας μου αφού το παιδί μας  τελικά, καλά να είμαστε, θα γεννηθεί στην Β Εθνική. Το κλάμα της μάνας μου που από τότε που έφαγα την ένεση έβαλε την ΑΕΚ στην οικογένεια μας σαν τον αδελφό ή την αδελφή που δεν είχα. Το κλάμα του Βασίλη του αδελφικού μου φίλου που έχει κόψει το γήπεδο μπουχτισμένος τα τελευταία χρόνια και πριν λίγο έκλαιγε σαν να πέθανε η γειτονιά μας και το 420 που Κυριακή παρα Κυριακή και όποτε χρειαζόταν Τετάρτη μας πήγαινε εκεί. Στο θέατρο των δικών μας ονείρων. Που δεν είχε την χλιδή του γνωστού αλλά ήταν για μας όλος ο κόσμος. Το σπίτι μας. Η διαφυγή και μαζί η σταθερά μας. Από εκείνη την υπέροχη μέρα στην θύρα 21 όταν ακόμη απέναντι φαινόταν η εκκλησία που τυπώθηκε στα μάτια μου εκείνο το σύνθημα στον τοίχο: «Αγαπάω δύο πράγματα. Τα τριαντάφυλλα όταν ανθίζουν και την ΑΕΚ για πάντα». Και το πρώτο σύνθημα που τραγούδαγα μόνος στο σπίτι ή στον δρόμο για το σχολείο: «ΑΕΚάρα ΑΕΚάρα σ’ αγαπώ. ΑΕΚάρα ΑΕΚάρα σ’ αγαπώ. Γιατί είσαι στην Ελλάδα η καλύτερη ομάδα, ΑΕΚάρα ΑΕΚάρα σ’ αγαπώ».
@ Αυτοί είναι οι μόνοι επικήδιοι που αναγνωρίζω. Σίγουρα αν ζούσε θα έκλαιγε κι ο πατέρας μου. Κι ας μην ήταν ποτέ ποδοσφαιρόφιλος, ας μην έμαθε ποτέ τους κανόνες. Του αρκεί που ήταν ΑΕΚ. Η ομάδα που άνθισε σαν λουλούδι μέσα στην καταστροφή. Και που αν ήσουν πρόσφυγας δεν σου άφηνε άλλη επιλογή. Δεν ήξερε τους κανονισμούς αλλά μου είχε πει την κουβέντα που ακόμη με ακολουθεί. «Η ΑΕΚ είναι προσφυγική ομάδα και την αδικούνε». Σήμερα για πρώτη φορά από τις 7 Νοεμβρίου του 2010 σε νιώθω τόσο κοντά μου. Και ποτέ δεν θα χωρίσουμε. Αυτοί είναι οι επικήδιοι που καταλαβαίνω εγώ. Από την ομάδα όλους τους κατανοώ αλλά μόνο τον Νίκο Πανταζή βάζω μαζί.  Κι αυτούς τους επικήδειους θα έχω πάντα μέσα μου για να μην ξεχάσω ποτέ αυτή την μέρα. Γιατί έχουμε πει και γράψει τόσα πολλά για το τι σημαίνει ΑΕΚ αλλά ΑΕΚ είναι το κλάμα σε τόσες χιλιάδες σπίτια σε όλο τον πλανήτη. Εκεί που αν δεν υπήρχε αυτό το σάιτ και τα στατιστικά του δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι υπάρχουν ΑΕΚτζήδες. Το κλάμα σαν να πέθανε κάποιος από την οικογένεια.  Γιατί αυτό έγινε. Σήμερα στις 21-4-2013. Και που το πρωί θα ξυπνήσουμε για κάποια δευτερόλεπτα ανέμελοι και μετά θα το θυμηθούμε. Και θα βυθιστούμε πάλι στις σκέψεις μας. Για να το χωρέσει ο νους. Αυτό είναι ΑΕΚ. Αυτό το κλάμα που είναι για άντρες. Για γυναίκες αληθινές. Για παιδάκια που είναι τα πιο άτυχα από όλα. Αλλά γονείς μην έχετε τύψεις που τα κάνατε ΑΕΚ. Like father, like son.
@ Δεν θέλω να γράψω το κλασικό που έρχεται αυτή την στιγμή το  “θα γυρίσουμε και θα τους γαμήσουμε”. Αλλωστε είναι αναπόφευκτο. Φυσικά δεν θα ξεχάσω όχι μόνο το σημερινό αλλά όλη την χρονιά, όλους που χτύπαγαν από παντού μια ομάδα που δεν είχε την δύναμη να αντέξει. Ούτε για τους καταραμένους που έφτασαν την ΑΕΚ εδώ, γαμώ τα λεφτά τους και τον εγωισμό τους θέλω να πω σήμερα. Για όλα αυτά όπως και τον γολγοθά που μας περιμένει και είναι το μεγάλο άγχος μας από αύριο. Σήμερα το μόνο που μπορώ είναι να σας αγκαλιάσω και να κλάψουμε μαζί. Για αυτό που μας έφερε κοντά αφού αλλιώς ποτέ δεν θα είχαμε γνωριστεί. Για την ΑΕΚ μας. Το μέλος της οικογένειας μας που χτυπήθηκε και έπεσε. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΤΕ. Θα συγκινεί και θα ενθουσιάζει κι όταν εμείς θα έχουμε φύγει πια. 21-4-2013. Μέσα στον πόνο μια αγκαλία. Οσο για τους άλλους… Μην κλαίτε για εμάς. Αφήστε μας μόνους. Πάντα ΜΟΝΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ. Λίγοι αλλά αμέτρητοι.
Κώστας Κετσετζόγλου

Ένα συγκλονιστικό video του Κώστα Ιορδανόπουλου,που μοιράζεται με όλους μας, για τη μεγάλη ΑΕΚ, δείχνοντάς μας τον δρόμο…

Αλλάζουν ξανά τη φορολογία στα ΙΧ!


MANTRA AYTOKINHTWN 215 250x180 Αλλάζουν ξανά τη φορολογία στα ΙΧ!Αφού άλλαξαν πάνω από 25 φορές τη φορολογία των αυτοκινήτων στα χρόνια του μνημονίου, τώρα συνειδητοποιούν ότι πρέπει να προχωρήσουν και σε μια ακόμη. Μελετούν τη φορολογία των αυτοκινήτων όχι με κριτήριο τον κυβισμό όπως ισχύει σήμερα, αλλά με κριτήριο την εργοστασιακή αξία. Πλέον, το να παρακολουθήσει κάποιος τις αλλαγές στη φορολογία, προϋποθέτει …διδακτορικό στα φορολογικά. Και το να πληρώσει τους φόρους που επιβάλλονται, απαιτεί γεμάτες τσέπες.
Ο κατάλογος είναι εξαντλητικός και η ανάγνωσή του απαιτεί πολύ γερά νεύρα:
1.Το 2009, επιβάλλεται ο ειδικός ετήσιος φόρος στα ΙΧ άνω των 1929 κυβικών και φέρνει επιβαρύνσεις από 150-650 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό
2.Καταργείται η έκπτωση 50% επί του τέλους ταξινόμησης
3.Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας τα οποία εξαρτώνται πλέον από τους ρύπους. Έτσι, δημιουργούνται οχήματα δύο ταχυτήτων: αυτά που κυκλοφόρησαν πριν τον Νοέμβριο του 2010 και αυτά που κυκλοφόρησαν μετά τον Νοέμβριο του 2010.
4.Ιούνιο του 2009 αυξάνεται για πρώτη φορά ο ειδικός φόρος στις βενζίνες (από τα 359 στα 410 ευρώ ανά 1000 λίτρα)
5.Σεπτέμβριο εξαγγέλλεται το μέτρο της απόσυρσης
6.Τον Νοέμβριο αλλάζει η κυβέρνηση και ανακοινώνει αύξηση τελών κυκλοφορίας
7.Νοέμβριο διακόπτεται και η απόσυρση
8.Φεβρουάριο του 2010 αυξάνεται για 2η φορά ο ειδικός φόρος στα καύσιμα από τα 410 στα 530 ευρώ ανά 1000 λίτρα
9.Μάρτιο αυξάνεται ο ΦΠΑ από το 19% στο 21% επηρεάζοντας τις τιμές των καυσίμων αλλά και το κόστος απόκτησης αυτοκινήτων
10.Επιβάλλεται φόρος πολυτελείας στην απόκτηση καινούργιων ΙΧ
11.Νέα (3η) αύξηση του ειδικού φόρου στις βενζίνες από τα 530 στα 610 ευρώ ανά 1000 λίτρα
12.Επανέρχονται τα τεκμήρια διαβίωσης. Η κατοχή ενός δίλιτρου ισοδυναμεί με (θεωρητικό) εισόδημα 5400 ευρώ.
13.Επιβάλλεται φόρος εισοδήματος για τη χρήση εταιρικού αυτοκινήτου
14.Ψαλιδίζεται η έκπτωση φόρου για τη μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτων (leasing)
15.Το Μαϊο του , αυξάνεται για 2η φορά ο ΦΠΑ στο 23% (από 21%)
16.4η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ανεβάζει το ποσό από τα 610 στα 670 ευρώ ανά 1000 λίτρα
17.Αυξάνεται για 2η φορά ο φόρος πολυτελείας στα ΙΧ
18.Τον Σεπτέμβριο, αυξάνονται (πάλι) τα τέλη κυκλοφορίας και ενσωματώνεται σε αυτά ο ειδικός φόρος για τα ΙΧ με κινητήρα άνω των 1929 ευρώ. Το κόστος για ένα παλαιό ΙΧ με μεγάλο κινητήρα εκτοξεύεται ακόμη και στα 1180 ευρώ στέλνοντας πολύ κόσμο στην ουρά για κατάθεση πινακίδων
19.Επανέρχεται η απόσυρση
20.Τροποποιείται ο φόρος πολυτελείας
21.Τον Ιούλιο του 2011 διπλασιάζονται τα τεκμήρια διαβίωσης. Ένα δίλιτρο προϋποθέτει εισόδημα τουλάχιστον 8800 ευρώ.
22.Επιβάλλεται (νέα) αύξηση 10% στα τέλη κυκλοφορίας
23.Θεσπίζεται (πάλι) έκτακτη εισφορά στα ΙΧ με κινητήρα άνω των 1929 κυβικών. Αντιστοιχεί στο 5% του τεκμηρίου διαβίωσης
24.Τον Ιανουάριο του 2013 μονιμοποιείται η έκτακτη εισφορά στα ΙΧ άνω των 1929 κυβικών. Αντιστοιχεί στο 5-10% του τεκμηρίου. Η επιβάρυνση ξεπερνάει τα 2500 ευρώ για ΙΧ με κινητήρα άνω των 3500 κυβικών.
25.Θεσπίζονται πρόστιμα 250-500 ευρώ για τα ΙΧ που συλλαμβάνονται και κυκλοφορούν ανασφάλιστα.
Τι θα αλλάξει με τον υπολογισμό του φόρου βάσει εργοστασιακής αξίας; Κατά κύριο λόγο το κόστος απόκτησης του αυτοκινήτου το οποίο θα γίνει ασφαλώς υψηλότερο για ΙΧ με μικρό κινητήρα και εκατοντάδες άλογα. Το αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να υλοποιήσει το μέτρο, θα φανεί στην πράξη.

fpress.gr

«Ενας 15χρονος είμαι ρε παιδιά- Δεν ήξερα καν που είναι το πάγκρεας»


Tzak Antraka 250x180 «Ενας 15χρονος είμαι ρε παιδιά  Δεν ήξερα καν που είναι το πάγκρεας» Είναι μόλις 15 χρόνων και όμως έγραψε ιστορία με την ανακάλυψη του για τον καρκίνο του παγκρέατος.
Ο 15χρονος μαθητής λυκείου από το Μέριλαντ βρέθηκε στην Αθήνα και έδωσε μια πραγματικά εντυπωσιακή ομιλία στο TEDMED live Athens 2013, που πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
«Ένας 15χρονος είμαι ρε παιδιά. Δεν ήξερα που είναι το πάγκρεας και ποια είναι η λειτουργία του. Αν ένας 15χρονος έκανε κάτι τέτοιο, φανταστείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς…».
Με αυτά τα απλά λόγια έκλεισε την ομιλία του Τζάκ Αντράκα , ο οποίος έχει εφεύρει ένα φθηνό και ευαίσθητο αισθητήρα σε μορφή ράβδου για την ταχεία και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, των ωοθηκών και του πνεύμονα.
Ο Τζακ Αντράκα, ανέπτυξε το θέμα «το μέλλον των ιατρικών διαγνώσεων», και εξήγησε πως με αφορμή τον θάνατο κοντινών του προσώπων από καρκίνο στο πάγκρεας- σκέφτηκε να εργαστεί για τη λύση του προβλήματος, που απασχολεί εδώ και χρόνια την επιστημονική κοινότητα.
«Δεν ήξερα καν ότι είχα πάγκρεας, αλλά βρήκα τον τρόπο να το θεραπεύσω, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του ίντερνετ που χρησιμοποιούν όλοι οι έφηβοι, το Google και το Wikipedia».
Εργάστηκε με πάθος και μάλιστα, όπως είπε, «η μαμά μου νόμιζε ότι έφτιαχνα εκρηκτικά στο υπόγειο του σπιτιού μας. Δεν μπορούσα να της εξηγήσω τι έκανα», αλλά και επιμονή, παρά τις αρνητικές απαντήσεις από πανεπιστημιακούς ερευνητές στους οποίους απευθύνθηκε, προκειμένου να του δώσουν τα απαραίτητα εργαστηριακά μέσα και την υποστήριξη, ώστε να υλοποιήσει το όραμά του.
«Εστειλα 200 αιτήσεις προς ερευνητικές ομάδες και με απέρριψαν οι 199, θεωρώντας ανοησίες αυτά που έκανα». Μόνο ένας τον δέχθηκε , αλλά όπως είπε του υπέβαλε τόσες πολλές ερωτήσεις, «που ευτυχώς απάντησα σε όλες, με σκοπό να με απορρίψει και αυτός».
Με αυτή την ομάδα δούλεψε για 7 μήνες στο εργαστήριο για να αναπτύξει την πιο αποτελεσματική και φθηνή μέθοδο διάνγωσης του καρκίνου του παγκρέατος. Το τέστ είναι 100% αποτελεσματικό και κοστίζει ελάχιστα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί μια μέθοδο διάγνωσης που μπορεί να γίνει τόσο νωρίς ώστε οι πιθανότητες επιβίωσης αγγίζουν το 100%.
«Απέτυχα πολλές φορές αλλά επέμενα και κατάφερα να φτιάξω ένα χάρτινο αισθητήρα που λειτουργεί 26.000 φορές πιο γρήγορα και κοστίζει 26.000 λιγότερο και μπορεί να ανιχνεύσει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του παγκρέατος».
Ο Τζακ Αντράκα, στα 15 του άνοιξε δρόμους στην επιστημονική κοινότητα, δίνοντας ώθηση στη διάγνωση και κατά συνέπεια και στη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος. Η ερευνά του διεξήχθη στο εργαστήριο του Δρ Anirban Maitra στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στο τμήμα Παθολογίας του Ερευνητικού Κέντρου Sol Goldman.
Σήμερα, όπως είπε, με φίλους του από το Γυμνάσιο εργάζονται πάνω σε μια άλλη μέθοδο και προσπαθούν να φτιάξουν ένα εργαλείο σε μέγεθος ενός κύβου ζάχαρης με ελάχιστο κόστος. «Μέσω του διαδικτύου τα πάντα είναι δυνατά. Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχία αρκεί να έχεις ιδέες. Αυτές είναι που μετράνε» υπογράμμισε, εκφράζοντας την ευχή «μακάρι όλοι οι άνθρωποι, με αφορμή ένα προσωπικό τους θέμα και ας μην είναι ειδικοί, να ασχοληθούν με πάθος με κάτι που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα».

Σοκ για τα φωτοβολταϊκά


fotovoltaika.aftodioikisi 250x180 Σοκ για τα φωτοβολταϊκάΜείωση των εγγυημένων τιμών για τα νέα φωτοβολταϊκά και έκτακτη εισφορά ή φορολόγηση για τα οικιακά φωτοβολταϊκά που σήμερα δεν φορολογούνται αναμένεται να ανακοινωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα εξετάζεται το εθελοντικό «κούρεμα» των εγγυημένων τιμών στα ήδη λειτουργούντα έργα σε συνεργασία με τις τράπεζες και με αντάλλαγμα την επιμήκυνση της σύμβασης πώλησης ενέργειας που έχουν με τον ΛΑΓΗΕ.
Πρόκειται για μέτρα που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην τελική εκδοχή του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, που ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, με νέους περιορισμούς για την πράσινη ενέργεια, μεταξύ των οποίων την αύξηση στο εύρος του 37% ως 40% της έκτακτης εισφοράς των νεοσυνδεόμενων στο σύστημα φωτοβολταϊκών (από 25% – 30%), την αναστολή νεών συνδέσεων ως το τέλος του 2013 κ.λπ.
Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αποσπασματικό, αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό, που θα οδηγήσει στο τέλος την ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς και ζήτησε την απόσυρσή του. Προειδοποιεί ότι η αναστολή της αδειοδότησης θα συντηρήσει το παραεμπόριο αδειών και υποστηρίζει ότι μπορεί να υπερδιπλασιαστεί ο εθνικός στόχος για τα φωτοβολταϊκά ως το 2020, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των καταναλωτών, αφού οι τιμές τους έχουν πέσει πια πολύ χαμηλά και μπορούν να αποζημιώνονται με ανταγωνιστικές τιμές.
imerisia

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-4-2013. Ομιλία της κ. Δελιβάνης Νεγρεπόντη, ακαδημαϊκό και συγγραφέα, στης 7:00 μμ, στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ". Σας περιμένουμε όλους εκεί!!! Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ΕΠΑΜ ΠΙΕΡΙΑΣ..

Αύριο ο ποδοσφαιρικός αγώνας κοινωνικής αλληλεγγύης


Βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας ώστε ο κόσμος μας να γίνει λίγο καλύτερος , ακόμη και μέσα από το ποδόσφαιρο...

Οι 10 δημοφιλέστερες ιστοσελίδες σήμερα στον κόσμο!


Σύμφωνα με νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας,η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με κριτήρια από την... γνωστή μηχανή αναζήτησης της Google, έγιναν γνωστή η λίστα με τις δέκα δημοφιλέστερες αυτή την στιγμή ιστοσελίδες στον κόσμο...
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης 2012-13



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ

      ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΘΕΜΑ: Ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος  Χειροσφαίρισης 2012-13

Στην τελική Γ΄ φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Λυκείων 2012-2013, που θα διεξαχθεί από 22 έως 24 Aπριλίου 2013 στο Ν. Πιερίας θα λάβουν μέρος οι εξής ομάδες:
ΑΓΟΡΙΑ          ΚΟΡΙΤΣΙΑ
2ο ΓΕΛ Νάουσας ΕΤΑΔ         ΓΕΛ Προσοτσάνης
ΙΔ.  Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ   3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
1ο ΓΕΛ Άργους          1ο ΓΕΛ Κορωπίου
2ο ΓΕΛ Συκεών          ΕΠΑΛ Ναυπλίου


O Υπεύθυνος Τμήματος                     O  Διευθυντής της Διεύθυνσης 
Φυσικής Αγωγής Πιερίας                   Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
                       
ΘΕΟΔΩΡΟΣΠΑΥΛΙΔΗΣ                               ΙΩΑΝΝΗΣ   ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Όταν ένας αδερφός δοκιμάζεται, οφείλουμε όλοι να είμαστε στο πλευρό του.
Ενωμένοι και δεμένοι ο ένας με τον άλλον, μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Κανείς δεν περισσεύει στα εύκολα και τα δύσκολα, στις χαρές και τις λύπες...
Την Πέμπτη 25 Απριλίου και ώρα 4.30 μ.μ. στο Α΄ΔΑΚ, το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο (Παράγοντες, Παίκτες, Προπονητές, Διαιτητές, Γιατροί, Φίλαθλοι) τιμούμε και στηρίζουμε με την παρουσία μας έναν δικό μας άνθρωπο που δοκιμάζεται...
Τιμούμε και στηρίζουμε ΕΜΑΣ γιατί είναι ένας απο ΕΜΑΣ και είναι ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ...
Ο Γιωργής, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Γιωργής, θα νιώσει δυνατός και περήφανος αν βρεθούμε κοντά του ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, θα αισθανθούμε περισσότερο δυνατοί και περήφανοι που είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΟΛΑ και γινόμαστε ΕΝΑΣ όταν αυτό επιβάλλεται...
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...


Γραφείο Τύπου ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κλήση ποδοσφαιριστών Μικτής Ομάδας Νέων βγια τον αγώνα της Πέμπτης


Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο Α’ Δ.Α.Κ. ( πρώην Εθνικό Στάδιο) την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 και ώρα 15:00 για να μετέχουν στον φιλικό αγώνα με την ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ Κ20.
α/α Επώνυμο Όνομα Σωματείο
1. Χειμώνας Δημήτριος Ατρόμητος
2. Γαβριηλίδης Θεόδωρος Ακαδημία 2006
3. Δημηνάς Βασίλειος Μακεδονικός Ν. Εφέσου
4. Φορτομάρης Νικόλαος ΠΑΕ Ποντίων 2012
5. Διαμαντίδης Αβραάμ ΠΑΕ Ποντίων 2012
6. Παναγιωτίδης Σάββας Εθνικός Ν. Κεραμιδίου
7. Παπαδιαμαντής Σταμάτης Δόξα Λιτοχώρου
8. Τσιμπούκας Θωμάς Όλυμπος Αγ. Σπυρίδωνα


9. Κυπαρίσσης Γεώργιος Γ. Ολύμπιος Λόφου
10. Γκανάβας Μιχαήλ Εθνικός Ν. Κεραμιδίου
11. Κλιγκόπουλος Δημήτριος Δόξα Λιτοχώρου
12. Στραβογιάννης Διονύσιος Α.Ε. Δρυάνιστα
13. Τζίνοβιτς Δημήτριος Εθνικός Ν. Κεραμιδίου
14. Κωστόπουλος Χρήστος Όλυμπος Λεπτοκαρυάς
15. Διαμαντίδης Δημήτριος ΠΑΕ Ποντίων 2012
16. Μαγούδης Στέφανος ΠΑΕ Ποντίων 2012
17. Λιπιρίδης Σάββας ΠΑΕ Ποντίων 2012
18. Χατζηκωνσταντίνου Μάριος Εθνικός Ν. Κεραμιδίου

Για την Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Γκοτζαμανίδης

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ηταν Παρασκευή, 23 Απριλίου του 2010. Γιορτή του Αγίου Γεωργίου, μέρα που γιόρταζε και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στο Καστελόριζομε ειδικό σκοπό. Οχι φυσικά για να υπογραμμίσει με την παρουσία του την ελληνικότητα του ακριτικού νησιού, που είναι καρφί στα συμφέροντα της Τουρκίας.

Κάθε άλλο. Ο Γ. Παπανδρέου είχε διαλέξει συμβολικά τοΚαστελόριζο για να οδηγήσει από εκεί την Ελλάδα στη μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση της σύγχρονης ιστορίας της: να την υπαγάγει σε καθεστώς υποτέλειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ μέσω της υπογραφής του διαβόητου πλέον ανά την υφήλιο Μνημονίου. «Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από κοινού δημιουργήσαμε στηνΕΕ.

Εχω ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες» ανακοίνωσε προς τον παγωμένο από φρίκη ελληνικό πληθυσμό. «Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες» πρόσθετε υποκριτικά. «Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες» καυχιόταν. «Ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά» ισχυριζόταν και διακήρυττε ότι «θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι»!
Λόγια του αέρα. Ποιες «νέες συμμαχίες» δημιούργησε ο Παπανδρέου; Με λοιδορίες και περιφρόνηση αντέδρασαν οι «σύμμαχοι» και οι εταίροι του Γιώργου. «Οι Ελληνες παρακαλούν επισήμως για λεφτά τους Ευρωπαίους» ήταν π.χ. ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής κυβερνητικής εφημερίδας «Ντι Βελτ» την επόμενη μέρα. «Η Ελλάδα ζητάει βοήθεια για το βυθιζόμενο σκάφος της» ήταν ο επίσης πρωτοσέλιδος τίτλος της παγκόσμιας έκδοσης των «Τάιμς της Νέας Υόρκης». «Η Ελλάδα παραδίνεται και ζητάει διάσωση» ήταν ο σχετικός τίτλος μέχρι και της ισπανικής «Ελ Παΐς».
Ολοι στο εξωτερικό αντιμετώπιζαν την υπαγωγή σε καθεστώς Μνημονίου ως παράδοση άνευ όρων της Ελλάδας στο απόλυτο έλεος της ΕΕ και του ΔΝΤ. Με πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η γερμανική «Ντι Βελτ» δεν άφηνε κανένα περιθώριο αυταπατών ούτε στο πώς αντιμετώπιζε το θέμα το Βερολίνο ούτε για τα κίνητρά του. «Οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά» είχε πει ο Γ. Παπανδρέου στο κωμικοτραγικό από πολιτική σκοπιά διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.
Παραμύθια. Το πρωτοσέλιδο άρθρο της «Ντι Βελτ» την επομένη βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «Δεν πρέπει κανείς να αυταπατάται. Δεν οφείλεται σε υπέροχη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη το γεγονός ότι τώρα πρέπει να δοθεί βοήθεια» διευκρινίζει χωρίς περιστροφές και εξηγεί: «Πρόκειται απλώς για την προστασία των δικών μας συμφερόντων. Αν δεν βοηθούνταν οι Ελληνες, μερικές ευρωπαϊκές τράπεζες θα βρίσκονταν εκ νέου στο χείλος του γκρεμού - και τότε θα έπρεπε και πάλι να πληρώσουμε σε διαφορετικό σημείο». Η δεξιά γερμανική εφημερίδα ομολογεί ευθέως ότι «στην καλύτερη περίπτωση τα δισεκατομμύρια της βοήθειας θα δώσουν χρόνο στην υπόλοιπη Ευρωζώνη να αποκτήσει ανοσία καλύτερα εναντίον της ελληνικής καταστροφής από το χρέος». Ο γερμανικός σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει από την πρώτη στιγμή και την αναδιάρθρωση του χρέους, με όλες τις ολέθριες συνέπειες της κίνησης αυτής, τις οποίες έχει ήδη υποστεί ο λαός μας.
Η «Ντι Βελτ» το έγραφε από την πρώτη κιόλας μέρα στο προαναφερθέν άρθρο της: «Χωρίς ‘κούρεμα’ -δηλαδή αναδιάρθρωση χρέους- η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει» τόνιζε χωρίς ταλαντεύσεις η γερμανική εφημερίδα.
Την ίδια μέρα δημοσιευόταν στην «Καθημερινή», στις 24 Απριλίου 2010, ένα άρθρο του Γιάννη Στουρνάρα, που χαρακτήριζε το Μνημόνιο «μεγάλη ευκαιρία ανόρθωσης της οικονομίας της χώρας» ήδη από τον τίτλο του. «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ανησυχήσει για ενδεχόμενες αντιδράσεις ορισμένων τμημάτων της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου» υπογράμμιζε ο νυν υπουργός Οικονομικών και πρόσθετε: «Η κυβέρνηση πρέπει να αποκρούσει προτάσεις περί αναδιάρθρωσης του χρέους, που όχι μόνον δεν χρειάζεται, αλλά είναι και επικίνδυνη για τη χρηματοοικονομική ευστάθεια της χώρας». Οπως είναι φυσικό, έγινε αυτό που είπαν οι Γερμανοί.
Πάνω από το άρθρο του Γ. Στουρνάρα υπήρχε στην «Καθημερινή» και ένα άρθρο του ανεκδιήγητουΣτέφανου Μάνου. «Επιτέλους, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ – ΔΝΤ! Εκανε πολύ καλά! Η εμπλοκή του ΔΝΤ εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα ωφεληθεί» έγραφε περισπούδαστα ο Στ. Μάνος. Τρομερό… όφελος είδαν οι Ελληνες από το Μνημόνιο! Τρελοί και παλαβοί από τη χαρά τους είναι με τη σημερινή οικονομική κατάσταση!
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Επέτειος»!



Σήμερα έχουμε… «επέτειο»! 
Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από τρία χρόνια, στις 23 Απρίλη του 2010.
Ηταν τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας, από το Καστελόριζο, επιλέγοντας για φόντο τις βαρκούλες που αρμενίζανε, μας ανακοίνωσε την υπαγωγή της Ελλάδας στη δίνη των μνημονίων.
Ηταν τότε που η εγχώρια πλουτοκρατία έθετε σε εφαρμογή το σχέδιό της για τη μετακύλιση των βαρών της καπιταλιστικής κρίσης, της δικής της κρίσης, πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού.
*
Οπως μας είπαν τότε οι κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους, για τα μνημονιακά μαρτύρια του ελληνικού λαού που συνεχίζονται ακατάπαυστα και που μέσα από αυτά προωθούνται όλα τα αντιδραστικά μέτρα που είχαν προσχεδιάσει εδώ και χρόνια αλλά μέχρι τώρα δεν τολμούσαν να εφαρμόσουν, έφταιγε ότι τα «σπρεντς» είχαν φτάσει τις 600 μονάδες…
Αλλά σήμερα, τρία χρόνια μετά – και μετά από τόση «σωτηρία» – τα «σπρεντς» είναι στις… 1.016 μονάδες!
Μας είχαν πει πως η πολιτική τους στόχευε στη μείωση του χρέους, επειδή το χρέος είχε φτάσει στο 125% του ΑΕΠ.
Αλλά σήμερα, τρία χρόνια μετά – και μετά από τόση «σωτηρία» – το χρέος είναι στο… 156,9% του ΑΕΠ! (σ.σ.: οι «σωτήρες» ακόμα και μετά από το «κούρεμα» το αύξησαν κατά 25 δισ. ευρώ!)…
*
Μας είπαν όμως και μια αλήθεια:
«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό», ήταν τα λόγια του Παπανδρέου τότε.
Πράγματι. Αλλά με την εξής διαφορά: Για τον Οδυσσέα υπήρξε Ιθάκη. Για τον ελληνικό λαό υπάρχει μια αέναη «Οδύσσεια». Δεν υπάρχει Ιθάκη. Υπάρχουν μόνο Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες.
Κάντε υπομονή, λένε οι κυβερνώντες από Παπανδρέου και Παπαδήμο, μέχρι Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη: Ζήστε χωρίς μισθούς, χωρίς συντάξεις, χωρίς δουλειά, χωρίς θέρμανση, χωρίς ελπίδα, και εκεί κατά το 2020, το χρέος, που αυτοί το δημιούργησαν
(και που εμείς βάσει των δανειακών συμβάσεων θα το πληρώνουμε μέχρι το 2042!)
θα ξαναπάει στο 125% του ΑΕΠ!
*
Προσέξτε, δηλαδή, τι μας λένε:
Οτι ο ελληνικός λαός – αν και εφόσον «όλα πάνε καλά» – εκείνο που έχει να περιμένει στα δέκα χρόνια από το διάγγελμα του Παπανδρέου, είναι ότι οι «σωτήρες» θα τον έχουν ξαναγυρίσει στην ίδια θέση που ήταν το 2010! Στην ίδια κατάσταση!
Προσέξτε:
Μετά από τόσα μνημόνια, τόσους εφαρμοστικούς, τόσα μεσοπρόθεσμα, τόσες περικοπές, τόσες κλοπές, τόσα λουκέτα, τόση ανεργία, τόση δυστυχία, εκείνο που μας «υπόσχονται» είναι ότι αφού θα μας έχουν λεηλατήσει, αφού θα μας έχουν εξαθλιώσει, αφού θα μας έχουν μετατρέψει σε κανονικούς είλωτες, έτσι, λεηλατημένους, εξαθλιωμένους και είλωτες, οι «σωτήρες» μας, αν κάτσουμε… ήσυχα, το 2020 (και σίγουρα μέχρι το… 2042)θα μας έχουν οδηγήσει στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν τα μαρτύρια!
*
Αυτός είναι ο λόγος που μας λένε ότι πρέπει να έχουμε… «υπομονή». Οτι πρέπει να τους… δοξάζουμε. Να τους ανακηρύξουμε «ευεργέτες»: Επειδή μας υπόσχονται ότι στις 23 Απρίλη του… 2020 (και σίγουρα μέχρι το…2042), θα μας έχουν γυρίσει στο… Καστελόριζο!
Μόνο που αν τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν το «έργο» τους ένα είναι απολύτως βέβαιο: Εκείνο το μελλοντικό τους διάγγελμα (μεταξύ του 2020 και του…2042), δεν θα είμαστε εδώ για να το απολαύσουμε. Γιατί στο μεταξύ θα μας έχουν αφανίσει. Κι εμάς, και τα παιδιά μας, και το Καστελόριζο και την Ελλάδα ολόκληρη.

Λένιν

 
Χτες συμπληρώθηκαν 143 χρόνια από τη γέννηση του Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, του Λένιν, που είδε για πρώτη φορά το φως της ζωής στις 22 Απρίλη 1870, στην πόλη Σιμπίρσκ στο Βόλγα. 
To όνομα του Λένιν, του επαναστάτη, του διανοούμενου, του καθοδηγητή, συνδέθηκε άρρηκτα με το πιο μεγάλο κοσμοϊστορικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία, τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
To όνομά του έγινε σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη, μαζί με τον Μαρξ και τον Ενγκελς και δίκαια θεωρείται ένας από τους τρεις θεμελιωτές της επαναστατικής κοσμοθεωρίας της εργατικής τάξης. Ο λενινισμός είναι ο μαρξισμός στην εποχή του ιμπεριαλισμού,της εποχής των σοσιαλιστικών επαναστάσεων για το πέρασμα από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό για την οικοδόμηση της κομμουνιστικής κοινωνίας.
Στα έργα του, ο Λένιν ανέπτυξε και συγκεκριμενοποίησε παραπέρα όλα τα συστατικά μέρη του μαρξισμού - τη φιλοσοφία, την πολιτική οικονομία και τον επιστημονικό κομμουνισμό. Οι θεωρητικές επεξεργασίες του για τον ιμπεριαλισμό, σαν ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού, για το κόμμα νέου τύπου, σε διάκριση από τα οπορτουνιστικά της Δεύτερης Διεθνούς, η στρατηγική και η τακτική για τη σοσιαλιστική επανάσταση και τη δικτατορία του προλεταριάτου, για τη συμμαχία της εργατικής τάξης με την αγροτιά και με όλους τους εργαζόμενους, για το εθνικό και το αγροτικό ζήτημα, για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας, έχουν διεθνή σημασία, είναι τα ισχυρά όπλα για την ταξική πάλη της παγκόσμιας εργατικής τάξης στις σύγχρονες συνθήκες.
Ο Λένιν είναι ταυτισμένος με την επαναστατική πρακτική στην εποχή του ιμπεριαλισμού, είναι αυτός που είδε τη θεμελιώδους σημασίας διαλεκτική σύνδεση της επαναστατικής θεωρίας με την επαναστατική πράξηστον αγώνα για το πέρασμα των κοινωνιών από τα εκμεταλλευτικά συστήματα στην αταξική κοινωνία, από το βασίλειο της αναγκαιότητας στο βασίλειο της ελευθερίας.
Η ζωή και η δράση του Λένιν είναι αξεχώριστα δεμένη με την ίδρυση και τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Λένιν παίρνει ο ίδιος άμεσα μέρος στην πρακτική δράση για την επαναστατική ανύψωση της εργατικής τάξης. Επιμένει στην ίδρυση του δικού της κόμματος πάνω στις αρχές που ο ίδιος επεξεργάστηκε και, μάλιστα, σε διάκριση από τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Δεύτερης Διεθνούς. Το μπολσεβίκικο κόμμα είναι το πρώτο που οικοδομείται πάνω στις αρχές του «Κόμματος Νέου Τύπου».
Επίμονη και αποφασιστική ήταν η δράση του για δημιουργία κόμματος ενιαίου, σε πανεθνική κλίμακα, με κεντρικό καθοδηγητικό όργανο, που εφαρμόζει την αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Με επικεφαλής τον Λένιν, το μπολσεβίκικο κόμμα τίθεται επικεφαλής της ταξικής πάλης του προλεταριάτου και των άλλων καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων, κυρίως της φτωχής αγροτιάς και των μισοπρολετάριων της Ρωσίας καιοδηγεί το προλεταριάτο της Ρωσίας ως τη νίκη με την κατάκτηση της εξουσίας και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου.
Το έργο του Λένιν, που δίκαια πήρε τη θέση του στην Iστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος για την παγκόσμια νίκη του κομμουνισμού, είναι ολοζώντανο και επίκαιρο, είναι ο ασφαλής οδηγός για τη δράση στις σύγχρονες συνθήκες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, είναι το αναντικατάστατο όπλο των ταξικών αγώνων και της πολιτικής πάλης του προλεταριάτου για τη σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία.

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ 400.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ



Τριγμοί στη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης από την απαίτηση Βρούτση να παραιτηθεί ο διοικητής του ΟΑΕΔ.
Τα δημοσιεύματα για κομματικές προσλήψεις και το πρόγραμμα για 400.000 ανέργους
Χωρίς αμφιβολία ο Γιάννης Βρούτσης προτού προβεί σε μια τέτοια ενέργεια είχε πάρει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου, με τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι να είναι δημοσιεύματα που ήθελαν να προετοιμάζονται προσλήψεις με κομματικά χαρακτηριστικά μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο χαρακτηρίζουν αμετάκλητη, σύμφωνα με Τα Νέα, την απόφαση απομάκρυνσης του Ηλία Κικίλια, προαναγγέλλοντας την αντικατάστασή του με υπουργική απόφαση στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας από τη στιγμή που ο ίδιος δεν υποβάλει παραίτηση.
Στο πεδίο των ρουσφετιών αναζητούν το μυστικό για την επιχείρηση αποπομπής του Ηλία Κικίλια και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ δεν υπέκυπτε στις γαλάζιες πιέσεις.
Στελέχη της Ιπποκράτους και της Αγίου Κωνσταντίνου εξαπολύουν μάλιστα ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργικού επιτελείου, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της απομάκρυνσης "κλείδωσε" όταν ο Ηλίας Κικίλιας αρνήθηκε να προχωρήσει στην αντικατάσταση διευθυντών σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα από υπηρεσίες του Οργανισμού, κάτι που είχε ζητήσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Στη βάση αυτή αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι ο διάδοχος του Ηλία Κικίλια αναζητείται στον κύκλο αποτυχόντων πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας από την Αττική που κινούνται και στον ευρύτερο κύκλο των σαμαρικών στελεχών.
Η Ιπποκράτους έκανε λόγο για δημοσιεύματα που δημιουργούν παραπλανητικές εντυπώσεις και τόνιζε πως ο ΟΑΕΔ έχει έτοιμο το συγκεκριμένο σχέδιο για την ανακούφιση των ανέργων.
"Όλα αυτά θα γίνουν με αυτοματοποιημένο και διαφανή τρόπο, καθώς η στήριξη των υφισταμένων θέσεων εργασίας θα γίνει με μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η δε κάλυψη των προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με τρόπους που ήδη έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία και χωρίς κανέναν ενδιάμεσο.
Ο ΟΑΕΔ έχει έτοιμη την αναγκαία υποδομή για την άμεση εφαρμογή του προγράμματος αυτού" ανέφερε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Ενώ πηγές του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ παραμένει μέχρι να φύγει, συνεργάτες του Ηλία Κικίλια επισημαίνουν ότι παραμένει έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο σε πολιτικό επίπεδο και δεν προτίθεται να υποβάλλει την παραίτηση του.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν το πρόγραμμα για την απασχόληση των 400.000 ανέργων ως προσπάθεια "κομματικών προσλήψεων με αδιαφανείς διαδικασίες" για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, συνεργάτες του Ηλία Κικίλια υπογραμμίζουν ότι έχει εγκριθεί από την τρόικα.
Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας πως "είναι εξοργιστικό κάποιοι κύκλοι, επιδεικνύοντας το λιγότερο κοινωνική αναλγησία, να επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως "ρουσφέτι". Ντροπή τους!", καταλήγει η ανακοίνωση.
Οι τριβές που έχουν προκληθεί για το θέμα δεν περιορίζονται στο πρόσωπο, αλλά κατά τα φαινόμενα επεκτείνονται και στη διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Η μονόπλευρη απόφαση απομάκρυνσης του διοικητή του ΟΑΕΔ ενεργοποίησε τα αρνητικά αντανακλαστικά των άλλων δυο κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς), οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα της παροχής άμεσης ενημέρωσης αλλά και της παρέμβασης σε ζητήματα που αφορούν στην επιλογή προσώπων και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

ΔΕΗ και χαράτσι - Τι πρέπει να μάθετε για να μην την πάθετε!


Picture


Τελικά δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς! Η Ελλάδα έγινε μια τεράστια Μανωλάδα, που το δίκιο σου δεν μπορείς να βρεις με τίποτα! Τα 'αφεντικά' αποφασίζουν όχι μόνο για το μισθό που θα πάρεις, αλλά και για το πως θα στον ξαναπάρουν πίσω!

Νομίζατε πως έχετε το δικαίωμα να πληρώσετε μόνο τον λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι; Το 'νόμισμά' σας είναι κάλπικο!!!

Γιατί κι εμείς αυτό νομίζαμε, λόγω δυσκολίας (τίποτε το πρωτότυπο) είχαμε (νομίζαμε) πληρώσει τους λογαριασμούς για το ρεύμα και είχαμε (νομίζαμε) αναγκαστικά αφήσει το χαράτσι, ώσπου στον τελευταίο λογαριασμό τα νούμερα δεν έβγαιναν. Τόσο το λάδι, τόσο το ξύδι, γιατί βγαίνει να χρωστάμε παράπανω ρεύμα;

Στη ΔΕΗ μας το ξεκαθάρισαν:
- Χρωστάτε κι από παλιά ρεύμα! Τα χρήματα που βάλατε για ρεύμα πήγαν στο χαράτσι, τελικά!!!
-Πως έγινε αυτό; Δεν κρατάτε εσείς πρώτοι το ρεύμα;

Η απάντηση είναι η εξής, κι ελπίζουμε να είναι και σωστή, αλλά την ακούσαμε από τον ίδιο τον προϊστάμενο:

- Αν βάλετε τα χρήματα ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΗΝΑ που έχει εκδοθεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ, τα χρήματα θα πάνε πρώτα στο χαράτσι κι αυτό είναι καινούριο κόλπο. Θα πρέπει να περιμένετε να έρθει Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ μήνας για να κάνετε την κατάθεση μέσω τραπέζης. Προσέξτε: Όχι πότε λήγει ο λογαριασμός, αλλά πότε έχει εκδοθεί.

Καταλάβατε, τώρα, γιατί φαγώθηκαν να παραμείνει το χαράτσι στους λογαρισμούς; Όχι, λένε δεν το κόβουμε... ΟΚ δεν το κόβουν το ρεύμα, απλά σου παίρνουν τα χρήματα και σου  αφήνουν το λογαριασμό απλήρωτο να φουσκώνει, να τρέχεις μετά και να μην φτάνεις, και να πρέπει να παρακαλάς για δόσεις!

Τι να πούμε....; 
 
 


Παπαδημούλης: «Η χώρα στενάζει και οι μνημονιακοί… σβήνουν κεράκια»


newsupgrΠαπαδημούλης: Οι κυβερνητικοί εταίροι ερίζουν για το «πάπλωμα» της εξουσίας. «Σήμερα οι μνημονιακοί σβήνουν τρία κεράκια», ενώ η χώρα αντιμετωπίζει ύφεση 25% και ανεργία 30%, με διπλάσιο ποσοστό μεταξύ των νέων, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δ. Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την συμπλήρωση τριών χρόνων από την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. «Παρόλα αυτά υπάρχουν στην Ελλάδα, δυνάμεις και συμφέροντα μερκελικότερα της Μέρκελ και μνημονιακότερα του μνημονίου», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους τριγμούς που δημιουργεί στην κυβέρνηση το θέμα Κικίλια, ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για διαμάχη για το «πάπλωμα» της εξουσίας με λογική φέουδου.

«Την στιγμή που έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους, τα προγράμματα που θα τους ανακουφίσουν τα ακούμε αλλά δεν τα βλέπουμε και τα κονδύλια για το σκοπό αυτό λιμνάζουν, γίνεται διαμάχη για το «πάπλωμα» της εξουσίας ανάμεσα σε κυβερνητικούς εταίρους, με μία λογική φέουδου. Χθες, ο κ. Βρούτσης ζήτησε – με εντολή Σαμαρά – την παραίτηση Κικίλια, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν παρασκηνιακά οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Οι ίδιοι που μοιράζουν τα κρατικά πόστα σε νοσοκομεία, σε εφορίες σε γενικές γραμματείες κ.λ.π. – 4 ΝΔ, 2 ΠΑΣΟΚ, 1 ΔΗΜ.ΑΡ – τώρα τσακώνονται για τον έλεγχο αυτού του τιμαρίου του κράτους. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κ. Κικίλιας μένει ώσπου να φύγει. Διότι το μεγάλο αφεντικό στην κυβέρνηση, με την έμπρακτη συμμόρφωση των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη, είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά», τόνισε.Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για δεξιόστροφη μετακίνηση της ΔΗΜΑΡ, από την Αριστερά προς τη Σοσιαλδημοκρατία. «Η ΔΗΜΑΡ έχει μετακινηθεί πολύ προς τα δεξιά σε σχέση με αυτά που εξέπεμψε τρία χρόνια πριν όταν δημιουργήθηκε. Κι αυτό είναι κάτι στενάχωρο. Ουσιαστικά έχει πάει προς το κέντρο, μετασχηματισμένη σε ένα είδος κυβερνητικού «μπαλαντέρ». Νιώθει έμπρακτα πιο κοντά στον Σαμαρά παρά στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι ένα παράδειγμα: o Κύρκος, ο Φιλίνης, ο Παπαγιαννάκης, από τους κορυφαίους της Ανανεωτικής Αριστεράς ανήκαν πάντα στην ευρωομάδα της Αριστεράς. Ο Φ. Κουβέλης ξεκινά σήμερα επαφές στις Βρυξέλλες με τον Μπαρόζο, τον επικεφαλής της Σοσιαλδημοκρατίας κ. Σβόμποντα, αλλά πουθενά στο πρόγραμμά του δεν υπάρχει συνάντηση με την ευρωομάδα της Αριστεράς, αυτήν στην οποία διέπρεψαν ο Κύρκος, ο Παπαγιαννάκης, ο Φιλίνης. Αυτό δείχνει μία επιλογή της ΔΗΜΑΡ που εκτιμώ ότι θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, που θα λέει ότι επιλέγει ν’ ανήκει, όχι στην πολιτική οικογένεια της ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας», είπε.
Από το στόχαστρο του κ. Παπαδημούλη δεν γλίτωσε ούτε ο Περισσός.
«Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την πρώτη δημόσια ομιλία του νέου Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα και διαπίστωσα ότι αφιέρωσε πολύ περισσότερο χρόνο και επιθετικότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι εναντίον της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Έψαξα επίσης να βρω διαφορές με τις ομιλίες της κ. Παπαρήγα, σε ότι αφορά στο στίγμα, το ήθος και το περιεχόμενο, αλλά δυσκολεύτηκα να βρω», σημείωσε.

 newsupgr

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΠΣ.ΠΙΕΡΙΑΣ

Απο αριστερά ο Γιάννης Γκαραγκάνης (Διαιτητής football league 2) Παναγιώτης Συμεωνίδης (ταλέντο Διαιτητής Super League)Νικόλαος Καραϊσαρίδης (Βοηθός Super League) Παύλος Αβραμίδης (Βοηθός Δ Εθνική) 

K. Λουρόπουλος : το αφεντικό του ΟΠΑΠ που θεωρεί απαράδεκτο το Στοίχημα!

Κι όμως. Έχουμε τοποθετήσει επικεφαλής του ΟΠΑΠ έναν άνθρωπο που θεωρεί απαράδεκτο το Στοίχημα!

Εχουμε αναθέσει τη διαχείριση των εκατομμυρίων του κρατικού μονοπωλίου σε έναν άνθρωπο που νομίζει ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 4-5.000 ευρώ!

Στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, Το ΧΩΝΙ κατέγραψε αναλυτικά τα "πιστεύω" του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ, Κώστα Λουρόπουλου, όπως αυτά αναπτύσσονται στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε το 2010, με τίτλο "Κατά Λαιστρυγόνων".

Ενα βιβλίο που αφήνει τον αναγνώστη του με το στόμα ανοιχτό για τα όσα ισχυρίζεται ο συγγραφέας του. Μεταξύ πολλών άλλων απίστευτων, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει "τεράστια πρόοδο" επειδή έχει μαζέψει ενάμισι εκατομμύριο (λαθρομετανάστες) από κάθε -κατατρεγμένη- γωνιά του κόσμου. Ο ίδιος τονίζει ότι αυτό το ενάμισι εκατομμύριο (λαθρο)μετανάστες έχει "αφομοιωθεί απόλυτα" και μιλάει "σχεδόν άπταιστα" ελληνικά. Προφανώς ο κ. Λουρόπουλος δεν έχει περάσει ποτέ από το κέντρο στης Αθήνας...


Ο ίδιος δηλώνει οπαδός της "πράσινης ανάπτυξης" και εξυμνεί τον Γιώργο Παπανδρέου...


Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 21 Απριλίου:



Εσείς, αν η Tasty ήταν δική σας, θα βάζατε να τη διοικεί ένας άνθρωπος που δηλώνει ότι τα πατατάκια είναι ανθυγιεινά; Σε καμία περίπτωση. Κι όμως. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έβαλε επικεφαλής του ΟΠΑΠ έναν άνθρωπο που έγραψε βιβλίο για να μας πει ότι το Στοίχημα είναι απαράδεκτο!

Δεν το πιστεύετε, ε; Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κώστας Λουρόπουλος, είναι και συγγραφέας. Το 2010 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gutenberg το βιβλίο του με τίτλο «Κατά Λαιστρυγόνων - Το επιχειρηματικό μανιφέστο κατά της οικονομικής κρίσης» στο οποίο (σελ. 125) αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Οι Ελληνες χρήστες (σ.σ. του Internet) επιδίδονται σε λιγότερο (ή καθόλου) αποδεκτές ενέργειες όπως η συμμετοχή σε στοιχήματα».

Και, λίγο παρακάτω (σελ. 126) προσθέτει: «Παράλληλα, μια από τις χρήσεις που σηκώνουν ιδιαίτερη συζήτηση, αφορά τα αρκετά σε αριθμό αθλητικά ηλεκτρονικά περιοδικά και τα portals (πύλες), όταν αυτά, πέραν του ειδησεογραφικού περιεχομένου, αποτελούν πύλες για τζόγο και στοιχήματα, πράγμα που δεν θα μας τιμούσε ιδιαίτερα κάτω από το πρίσμα των πιο προοδευτικών μας καταβολών όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε ως λαός».

Ωπα. Τι έχουμε εδώ; Ο κ. Λουρόπουλος πιστεύει ότι το Στοίχημα είναι απαράδεκτο! Ο κ. Λουρόπουλος θεωρεί ότι ο τζόγος και τα στοιχήματα δεν μας τιμούν. Αυτόν τον άνθρωπο πήγε και έβαλε ο Στουρνάρας επικεφαλής του ΟΠΑΠ, να διαχειρίζεται το κρατικό μονοπώλιο με τα τόσα εκατομμύρια ΑΚΡΙΒΩΣ από τον τζόγο και το Στοίχημα!

Θα μου πείτε: συμφωνούμε - δεν συμφωνούμε, δικαίωμά του, του ανθρώπου, να θεωρεί ότι ο τζόγος είναι κακό πράγμα. εντάξει, αλλά θα μου πει κανείς με τα σωστά του ότι θα έβαζε πρόεδρο της Tasty κάποιον που δηλώνει ότι τα πατατάκια είναι ανθυγιεινά;!

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο δύο χρήσεις του internet θεωρεί απαράδεκτες και ανήθικες ο κ. Λουρόπουλος. Το στοίχημα και το πορνό!..

Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ θεωρεί «τεράστια πρόοδο» το γεγονός ότι έχουμε μαζέψει (λαθρο) μετανάστες από κάθε -κατατρεγμένη- γωνιά του κόσμου, πιστεύει ότι «έχουν αφομοιωθεί πλήρως» και μιλούν «άπταιστα ελληνικά»!

Σε όλη την έκταση του βιβλίου του -που λανσάρεται ως «Το επιχειρηματικό μανιφέστο κατά της οικονομικής κρίσης»- ο κ. Κώστας Λουρόπουλος προσπαθεί να μας πείσει ότι υπερβάλλουμε. Οτι η κρίση δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο θέλουμε να πιστεύουμε, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο μαύρα, πως πρέπει να συγκρίνουμε με το παρελθόν και να διαπιστώνουμε πόσο καλύτερα είμαστε.

Τα λέει αυτά εν έτει 2010. Τη χρονιά που εκδόθηκε το βιβλίο του. Τη χρονιά του μνημονίου. Τη χρονιά μετά την οποία όλα πήγαν κατά διαβόλου. Περικοπές δώρων, επιδομάτων, μισθών, συντάξεων, αυξήσεις φόρων, χαράτσια, έκτακτες εισφορές, πείνα, ανέχεια, αυτοκτονίες. Αλλά, όχι. Ο άνθρωπος που τοποθετήθηκε από τον κ. Στουρνάρα στο κρισιμότατο πόστο του επικεφαλής του ΟΠΑΠ, να διαχειρίζεται τα εκατομμύρια του κρατικού μονοπωλίου του τζόγου, δεν κατάφερε να τα προβλέψει όλα αυτά, μόλις λίγους μήνες πριν συμβούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ > http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/2129-louropoulos-to-afentiko-tou-opap-pou-theorei-aparadekto-to-stoixima

Η εκκλησία δίνει για site 3.370.000 ευρώ


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει από το κονδύλιά της, 3.370.000 ευρώ, για τη δημιουργία site!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Καρφί», που αναφέρει και τη σχετική απόφαση, ανακοινώθηκε η δημιουργία «ηλεκτρονικής πλατφόρμας οργάνωσης του εθελοντισμού του προνοιακού έργου της Εκκλησίας», μέσω ΕΣΠΑ.
055 Η εκκλησία δίνει για site 3.370.000 ευρώ
Το συνολικό κόστος είναι 3.737.529,73 ευρώ και όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, πρόκειται για μία εφαρμογή που θα διαχειρίζεται το σύνολο της πληροφορίας που σχετίζεται με τους παρόχους / προσφέροντες και με τους αποδέκτες του προνοιακού έργου. Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί πρότυπο τηλεματικό κέντρο, το οποίο θα αποτελεί δίαυλο συγκέντρωσης και αναδιανομής της πληροφόρησης που συνδέεται με την παροχή προνοιακών υπηρεσιών.
Το πρότυπο τηλεματικό κέντρο θα κοστίζει 594.327,4 ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα υποέργα η «ψηφιακή πλατφόρμα οργάνωσης» έχει προϋπολογισμό 2.680.380,09 ευρώ, το «επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας εφαρμογών και συστημάτων» έχει προϋπολογιστεί στις 271.092 ευρώ, ενώ έχουν προβλεφθεί και 72.570 ευρώ για «ενέργειες δημοσιότητας» και 119.160 ευρώ για «δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην πράξη με ίδια μέσα».
Η αναγκαιότητα του έργου, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή είναι «η μετουσίωση της εθελοντικής προσφοράς σε προνοιακό έργο» και καθορίζεται ως «βασική λειτουργία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των λοιπών φορέων που συνθέτουν την Εκκλησία της Ελλάδος».

DNA ψαριού εξηγεί πώς τα πτερύγια μετατράπηκαν σε… πόδια


Την ελπίδα ότι έχουν διανύσει ένα καίριο βήμα στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου και πλέον κρατούν στα χέρια τους στοιχεία για το πώς... τα ψάρια εξελίχθηκαν με πνεύμονες και πόδια και βγήκαν στην ξηρά, εκφράζουν ειδικοί από τις ΗΠΑ, μετά τη αποκωδικοποίηση του DNA του κοιλάκανθου.

Ο κοιλάκανθος είναι ένα ιδιαίτερο ψάρι, καθώς είναι πανόμοιος με προϊστορικό ψάρι, το οποίο ζούσε πριν 400 εκατομμύρια χρόνια στα βάθη των ωκεανών.

Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature, το ψάρι μοιάζει τόσο πολύ με το προϊστορικό, επειδή κάποια από τα γονίδια του εξελίχθηκαν με πολύ αργούς ρυθμούς. Αυτό είναι που δίνει και την ελπίδα ότι θα «δουν» την εξέλιξη μέσα από αυτό νέα μονοπάτια της εξέλιξης.

Το ψάρι διαθέτει τέσσερα μεγάλα και χοντρά πτερύγια, που δυνητικά αποτελούν τους προγόνους των άνω και κάτω άκρων (χεριών και ποδιών).

Οι ερευνητές προσπάθησαν επίσης μέσω αυτής της μελέτης να λύσουν τον γρίφο σχετικά με το αν τα πρώτα τετράποδα συνδέονταν πιο στενά με τον κοιλάκανθο ή με τον δίπνευστο, ένα άλλο ψάρια και γι΄ αυτό συγκρίνουν τα γενετικά προφίλ και των δύο ψαριών με σύγχρονα ζώα της στεριάς, συμπεριλαμβανομένων θηλαστικών, πτηνών και σαυρών.

Πάντως η μελέτη αυτή δεν είναι η μόνη που επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει τον κοιλάκανθο. Από τον πρώτο εντοπισμό κοιλάκανθου πριν από 75 χρόνια, μόνο μερικές εκατοντάδες ψάρια του είδους έχουν βρεθεί, τα περισσότερα νεκρά σε δίχτυα ψαράδων.

Ερευνητές από τον γαλλικό οργανισμό Andromede Oceanology συνεργάζονται με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι, προκειμένου να τοποθετήσουν ειδικές συσκευές εντοπισμού σε κοιλάκανθους, με στόχο να μελετήσουν τη συμπεριφορά τους και να τους απαθανατίσουν σε τρισδιάστατες εικόνες τα πτερύγιά τους καθώς κολυμπούν.