ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Περισσότερες από 400 γυναίκες για δωρεάν κλινικές εξετάσεις και μαστογραφία



Σε συνεργασία με το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης»
Περισσότερες από 400 γυναίκες του Δήμου Δίου - Ολύμπου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου για να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία και κλινικές εξετάσεις, κατά το τριήμερο 12, 13 και 14 Οκτωβρίου.
Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνουν οι εξετάσεις στο πρώην δημαρχείο στην Κονταριώτισσα, ωστόσο το πρόγραμμα άλλαξε και όσες γυναίκες θα υποβληθούν στις συγκεκριμένες εξετάσεις θα μεταβούν στο νοσοκομείο Κατερίνης.
Το πρόγραμμα εξετάσεων «Βοήθεια στον Συνάνθρωπο» είναι μια δημιουργία και προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης» εκφράζοντας έτσι την αμέριστη συμπαράστασή του στους πάσχοντες και στις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», με τη συμμετοχή του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και με την υποστήριξη του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Πρωτοσέλιδο 11.10.2012

Πρωτοσέλιδο 11.10.2012

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας



Συντονίζουν τις δυνάμεις τους για του χρόνου Δήμος και Επιμελητήριο
Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου για τα αποτελέσματα της 4η εμποροβιοτεχνικής έκθεσης Πιερίας, η οποία όπως τόνισαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης τα αποτελέσματα της έκθεσης είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους καταναλωτές και τους εκθέτες, ενώ δόθηκε ένα θετικό μήνυμα στην αγορά στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
«Η προσπάθεια έγινε, διπλασιάστηκαν οι εκθέτες και τα αποτελέσματα είναι σημαντικά» τόνισε ο δήμαρχος Κατερίνης και πρόσθεσε ότι περισσότερα από 15 χιλιάδες άτομα επισκέφτηκαν την έκθεση, που ξεπέρασε τις προσδοκίες.
«Ενωμένοι πρέπει να προχωρούμε σε σωστές κατευθύνσεις γιαπί και η κρίση η οποία μας ταλανίζει όλους, θέλει και μια επιθετική αντιμετώπιση, μια αισιόδοξη προσπάθεια, για να μπορέσουμε όχι να την ξεπεράσουμε, αλλά να βοηθήσουμε να είναι λιγότερη βαριά».

Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες στα 3 νέα βιοκλιματικά σχολεία της Κατερίνης



Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους το Σεπτέμβριο του 2013
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή των τριών βιοκλιματικών δημοτικών σχολείων της Κατερίνης.

Αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης, ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που αποκτά «πράσινα» σχολεία.

Ειδικότερα, με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ, κατασκευάζονται τρία νέα σχολεία στην περιοχή Βατάν - Μυλαυλάκου, στην περιοχή Εθνικού Σταδίου (πίσω από τον Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού) και στην περιοχή της Αγίας Άννας.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες αναλυτικά: στο νέο βιοκλιματικό σχολείο που ανεγείρεται στην περιοχή της Αγίας Άννας, οι εργασίες έχουν φτάσει μέχρι αυτή τη στιγμή μέχρι την πλάκα του πρώτου ορόφου, ενώ στην περιοχή του Βατάν όλα είναι έτοιμα για ανάλογες εργασίες.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ ΤΗΣ 100ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (16-10-1912)



  Για την 100η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2012 οι παρακάτω εκδηλώσεις:
A. ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Ώρα 16.00΄

Στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ, στο 7ο χλμ. της 13ης Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας, θα ψαλεί Αρχιερατικό Τρισάγιο και θα καταθέσουν στεφάνια ο Δήμαρχος Κατερίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Διοικητής της 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, κόμματα, εκπρόσωποι Εφεδροπολεμιστικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (15ο Δημ. Σχολείο και 3ο Γυμνάσιο Κατερίνης) και πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων.

Οι δημοσιογράφοι ψήφισαν ανανέωση - Ισχυρή Πιερική εκπροσώπηση στο νέο Επταμελές Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/21c2bb200311df32de2c750b3d42dc4d_L.jpg

Στην προεδρία της Πανελλήνιας Ένωσης ο Γιώργος Κουκουλιάτας, ενώ Γενικός
 Γραμματέας αναλαμβάνει ο Λευτέρης Μωυσιάδης. Οι εκλογείς τίμησαν με την
 ψήφο τους όλους τους Πιεριείς δημοσιογράφους που...

Η συγκλονιστική επιστολή μιας μητέρας στον πρωθυπουργό




Μία συγκινητική ανθρώπινη ιστορία ξεπηδά από την δραματική έκκληση μίας μάνας μητέρας δύο παιδιών, η οποία βιώνει την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της λόγω της κρίσης.

Η κα. Ζηνοβία καμάρωσε τον γιο της σε όλα τα βήματα της ζωής του. Τον στήριξε όταν απολύθηκε από το στρατό, ενώ είχε εθιστεί στα ναρκωτικά και σήμερα που του έχει διαγνωστεί η επάρατος νόσος στέκεται στο πλευρό του και προσπαθεί να ανακουφίσει τον πόνο του.

Το άκρον άωτον της φαυλότητας


Ομολογώ ότι δεν έχω καμία σχέση με εκείνους που πηγαίνουν για ψύλλου πήδημα κόντρα στο συμφέρον των επιχειρήσεων. Ομολογώ επίσης ότι είμαι υπέρ της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ να δικαιολογήσω το δώρο Βενιζέλου σε ορισμένες επιχειρήσεις οι οποίες εξαιρέθηκαν από το γενικές διατάξεις για το τέλος ακινήτων. Γιατί ο κ. Βενιζέλος ως συνταγματολόγος όφειλε να γνωρίζει πως ο νόμος εφαρμόζεται ισότιμα για όλους τους πολίτες. Και το να μειώνεις τους συντελεστές για επιχειρήσεις με ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες άνω των 1000 τετραγωνικών και άνω των 2000 ακόμα περισσότερο παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης και δημιουργεί παράθυρα να πληρώνουν λιγότερο τέλος πάμπλουτοι άνθρωποι όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου. Η φαυλότητα έχει και τα όριά της.

Ως και 35% οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια


Ως και 35% οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

Περικοπές αποδοχών από 5% έως και 35% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012 προβλέπουν οι τελικές ρυθμίσεις για τους 250.000 λειτουργούς του Δημοσίου (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, ιατρούς του ΕΣΥ και διπλωματικούς υπαλλήλους), οι οποίοι αμείβονται μέσω ειδικών μισθολογίων.
Υπό την πίεση της Τρόικας για άμεση υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο, το τρέχον έτος οι ρυθμίσεις για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια αναμένεται να καταρτιστούν και να προωθηθούν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών.
Στόχος να έχουν ήδη γίνει νόμος του κράτους -ει δυνατόν- πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Σκηνές απόγνωσης στην Ελλάδα του Μνημονίου


Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη
Τριτοκοσμικές εικόνες στο Πέραμα - Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους Γιατρούς του Κόσμου.
Ένα παιδί σκαρφαλωμένο τεντώνει το χέρι του για να ανοίξει το καπάκι του σκουπιδοτενεκέ. Αναζητά την τυρόπιτα που πριν λίγο πετάχτηκε από το διπλανό κατάστημα. Ένα ζευγάρι έχει στρέψει το βλέμμα του στον ορίζοντα κοιτάζοντας από μακριά τα παιδιά του να επιστρέφουν στο προσωρινό σπίτι τους. Το παγκάκι τους. Μια 30χρονη γυναίκα που έφτασε με ότο-στοπ περιμένει στο γεμάτο από κόσμο πολυϊατρείο για να κάνει το εμβόλιο στο παιδί της. Το πρωί είχε περάσει από τα συσσίτια για να μπορέσει να το ταΐσει. Ένας άνδρας, γύρω στα 45 σκεπάζεται με την κουβέρτα καθώς ξαπλώνει στο αυτοσχέδιο από χαρτοσακούλες κρεβάτι του στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο. Δάσκαλοι φτάνουν στο κυλικείο για να .αγοράσουν και να προσφέρουν στους νηστικούς μαθητές τους πρωινό.

Η χρεοκοπία της σιωπής...




Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε όλοι το σήριαλ "η διάσωση της Ελλάδας". Νομίζω πως θα έρθει μια μέρα που θα συναγωνίζεται άνετα με κάτι αμερικανικά σήριαλ που βλέπει η μάνα μου από τότε που ήμουν παιδάκι και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με τους πρώτους κύριους πρωταγωνιστές να έχουν αποδημήσει ήδη εις Κύριον!

Τίποτα δεν έδωσε η Μέρκελ στον Σαμαρά




Σκληρότερη και εξαιρετικά φειδωλή όχι μόνο στα χρήματα, αλλά ακόμη και στα λόγια συμπαράστασης που δεν κοστίζουν τίποτα αποδείχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κατά τη χθεσινή εξάωρη παραμονή της στην Αθήνα. «Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» ήταν η πιο «υποστηρικτική» δήλωση της Μέρκελ. Τα ρήματα είναι προσεκτικά επιλεγμένα για να καθιστούν την υποστήριξη ιδιαιτέρως αποδυναμωμένη. «Ελπίζω» και «εύχομαι» - ούτε καν

Ο κυνηγός έγινε φίλος με το θήραμα

 Ο κυνηγός έγινε φίλος με το θήραμαΣτη ζούγκλα δεν συνηθίζεται το θήραμα να γίνεται φίλος με τον κυνηγό του. Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά στο εθνικό πάρκο Queen Elizabeth στην Ουγκάντα.
Ο φωτογράφος Adri De Visser «αιχμαλώτισε» με την κάμερά του ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο. Μία λέαινα έγινε φίλη με μία μικρή αντιλόπη, αφότου σκότωσε τη μητέρα της. Μάλιστα, ο φωτογράφος πήγε στο σημείο επειδή είχε πληροφορηθεί ότι δύο λιοντάρια έτρωγαν τη μητέρα αντιλόπη.

Αφαιρέθηκε η σφαίρα από το κεφάλι της 14χρονης ακτιβίστριας

 Αφαιρέθηκε η σφαίρα από το κεφάλι της 14χρονης ακτιβίστριας
Με επιτυχία στέφθηκε η χειρουργική επέμβαση της 14χρονης ακτιβίστριας Μαλάλα Γιουσαφζάι, για την αφαίρεση της σφαίρας που δέχθηκε στο κεφάλι, ύστερα από επίθεση των Ταλιμπάν.
Η απόπειρα δολοφονίας έγινε εναντίον της την ώρα που έβγαινε από το σχολείο της στην κοιλάδα Σουάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Η 14χρονη μάχεται τα τελευταία χρόνια υπέρ της παροχής δικαιώματος εκπαίδευσης και στις γυναίκες και είχε καταγγείλει την δράση των Ταλιμπάν.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Τζάμπολ στη φετινή ευρωλίγκα, με το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ να μαγνητίζει τα βλέμματα.
09:00 Novasports 1 – HD1 Τένις: ATP Masters Series 1000 Rolex Masters Σαγκάη, 4η μέρα
09:00 Eurosport 2 Κρίκετ: Twenty 20 World Cup 2012 Φάση ομίλων, Ν. Αφρική
10:00 Eurosport Ποδηλασία: Γύρος Πεκίνου 3η ημέρα

ΣΟΚ – Συστατικά των chemtrails και στο αίμα των Ελλήνων !!!


 ΣΟΚ – Συστατικά των chemtrails και στο αίμα των Ελλήνων !!!
Ανοίγεται μία νέα διάσταση στην υπόθεση των chemtrails, που κρούει -με αποδείξεις, πλέον- τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου – χημικά στοιχεία τα οποία περιέχονται και στη σύνθεση των περιβόητων αεροψεκασμών…
ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η Ρωσία θα χτυπήσει πρώτη την Τουρκία


i rosia tha xtypisei proti tin tourkia 1 315x236 250x180 Η Ρωσία θα χτυπήσει πρώτη την Τουρκία
Γράφει ο Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
Ενώ στην Ελλάδα ασχολούνται αποκλειστικά με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, στον κόσμο η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ρευστή και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ξεσπάσματος διεθνούς ένοπλης αντιπαράθεσης. Η απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να δώσει το «πράσινο φως» για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Συρία, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο,αποδεικνύει περίτρανα τον ρόλο «πυροκροτητή» που έχει αναλάβει οικειοθελώς η Τουρκία,πιστεύοντας ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο.

ΒΙΝΤΕΟ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Η κάμερα κατέγραψε τον θάνατο του 26χρονου Αντώνη


 ΒΙΝΤΕΟ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Η κάμερα κατέγραψε τον θάνατο του 26χρονου Αντώνη
Ο Αντώνης σκότωσε μία πέρδικα και αποφάσισε να κατέβει στη χαράδρα για να την πιάσει.
Ξαφνικά γλίστρισε και τμηματικά έπεσε, αρχικά σε απόσταση 100 μέτρων. Προσπάθησε να κρατηθεί, αλλά δεν τα κατάφερε.
Επεσε άλλα 300 μέτρα και τελικά έπεσε από ύψος 500 μέτρων όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
Χθες το απόγευμα έγινε η κηδεία του. Συγκλονιστικός ο αποχαιρετισμός από την αδελφή του που κάλεσε τον κόσμο να λέει πως ο Αντώνης δεν έπεσε, αλλά πως βρίσκεται πάντα στην κορυφή, γράφει το newsbomb.gr.

Η ατάκα του Παπούλια που… ενόχλησε τη Μέρκελ!


 Η ατάκα του Παπούλια που… ενόχλησε τη Μέρκελ!
Η Άνγκελα ξαφνιάστηκε από την ασυνήθιστη έκφραση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιαςείπε στη Μέρκελ κατά την χθεσινή συνάντησήτους: »Αν είναι να μπουν πρόσθετα μέτρα, να τα εφαρμόσετε σε άλλο λαό».
Μετά την ατάκα η Μέρκελ όπως αναφέρει το parapolitika.gr, έμεινε … παγωτό!

Σειρήνες θα ηχήσουν το πρωί της Πέμπτης σε ολόκληρη τη χώρα


 Σειρήνες θα ηχήσουν το πρωί της Πέμπτης σε ολόκληρη τη χώρα
Στις 11 το πρωί της Πέμπτης σε ολόκληρη τη χώρα, θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Αμυνας, στο πλαίσιο τακτικής ασκησης «άνευ στρατευμάτων (ΤΑΑΣ)», με την ονομασία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012».
Οπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ή άσκηση αυτή που διοργανώνει η υπηρεσία Παλλαϊκής Άμυνας & Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α),  είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν από λίγες μέρες, αλλά αναβλήθηκε και ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, σε όλη την επικράτεια, ενώ διευκρινίζεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό.

Ζωή μέσα στα σκουπίδια

 Ζωή μέσα στα σκουπίδια
Την παγκόσμια ημέρα Μικρών Κοριτσιών «γιορτάζει» σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αλλά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά για να προστατευτούν τα κορίτσια μικρής ηλικίας και να τους δίνονται ίσες ευκαιρίες στη ζωή.
Τα κορίτσια στις φωτογραφίες ζουν συλλέγοντας ανακυκλώσιμα υλικά από τη χωματερή του δήμου στη Μανάγκουα των Φιλιππίνων.