ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μαρκογιαννάκης:Παρουσία δημοσιογράφων η κατάθεση Βενιζέλου



Μαρκογιαννάκης:Παρουσία δημοσιογράφων η κατάθεση Βενιζέλου
Τη δημοσιογραφική κάλυψη της αυριανής κατάθεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα «Λαγκάρντ» σχεδιάζει να ζητήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης θα εισηγηθεί αύριο κατά την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, να βρίσκονται στην αίθουσα και δημοσιογράφοι αλλά όχι κάμερες.
Όπως υποστήριξε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα κάνει την εισήγηση ώστε να μην υπάρξουν παρανοήσεις και να μην παραποιήσει κάποιος τα όσα θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


enikos


21 φωτογραφίες που θα μπορούσε να ήταν πονηρές αλλά δεν είναι!




21 φωτογραφίες που θα μπορούσε να ήταν πονηρές αλλά δεν είναι!


1


2


3


4

5

6

7

8

9

10

11

12

13





14

15

16

17

18

19

20



"Κυκλοφόρησαν" τα χαρτονομίσματα της νέας... δραχμής



Xαρτονόμισμα των εκατό νέων δραχμών με τη Μελίνα Μερκούρη
Τα χαρτονομίσματα είναι δημιουργίες του σχεδιαστή Παύλου Βατικιώτη 
Tο μέτωπο της δραχμής
Το 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να πιάσει πάλι δραχμές στα χέρια του. Δεν μιλάμε, φυσικά, για αμελητέα ποσότητα στο σύνολο του πληθυσμού, χονδρικά πρόκειται για το 10% του εκλογικού σώματος. Δεν είναι και οι μοναδικοί. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι ικανοί να δεχθούν επιστροφή στην κοτούλα και στο αυγουλάκι. Στην εκλογική πελατεία του Καμμένου υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σου αποδείξουν ότι το μέλλον βρίσκεται στο κοινό νόμισμα Ελλάδας-Κύπρου και, φυσικά, στην ενοποιημένη ΑΟΖ. Ασφαλώς υπάρχει και το ΚΚΕ. Πριν από ένα χρόνο συζητάγαμε για το «λόμπι της δραχμής». Νομίζω ότι έχει ξημερώσει η μέρα που μπορούμε να μιλήσουμε...
και για το «μέτωπο της δραχμής». Θα μπορούσε να γίνει σοβαρή κουβέντα; Πιθανότατα θα μπορούσε, αν όλα όσα ακούγονται περί δραχμής δεν έπαιρναν τροφή από τις δημοσκοπήσεις και από την παραδοσιακά τυχοδιωκτική προσέγγιση των Ελλήνων πολιτικών όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Μάλιστα, αν θέλετε να ξέρετε, οι Ρώσοι των ονείρων μας έχουν αντικατασταθεί από Αμερικανούς - περιμένετε και θα ακούσετε ιστορίες ολόκληρες για την ένταξη της χώρας στη σφαίρα του δολαρίου.
Πενηντάρικο με τον Κορνήλιο Καστοριάδη
Η δραχμή δεν επιστρέφει στη συζήτηση ως ένα υπαρκτό ενδεχόμενο, ως μία προοπτική που κουβαλάει επιχειρήματα. Έρχεται ως πολιτική αναγκαιότητα. Δεν είναι παράλογο. Η ιστορία της Κύπρου κατέρριψε μέσα σε λίγες μέρες τα περισσότερα από τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης. Προσοχή: δεν λέω ότι δικαίωσε την ασκούμενη πολιτική. Λέω ότι επιβεβαίωσε την έλλειψη άλλης. Κάπως έτσι, τα περί «άρνησης, ανατροπής και σκληρής διαπραγμάτευσης» δεν βρήκαν ούτε εκατοστό εφαρμογής στον πραγματικό κόσμο. Ομοίως και το παραμύθι των Ρώσων, με τη σπηλιά του Αλαντίν που είναι γεμάτη φυσικό αέριο. Τι απέμεινε; Το νόμισμα. Και αφού το θέμα άνοιξε στην Κύπρο, εκ των πραγμάτων θα ετίθετο και εδώ.
Ο Οδυσσέας Ελύτης στις διακόσιες νέες δραχμές
Μετά την περιπέτεια της Κύπρου η αντιμνημονιακή έκφραση καλείται να δώσει απτά παραδείγματα των προτάσεών της. Πόσες φορές να μιλήσει ο Τσίπρας για άρνηση και ανατροπή; Κάποια στιγμή θα του ζητήσουν πιεστικά να εξηγήσει και τι ακριβώς εννοεί, ειδικά αν πρόκειται για ελιγμούς εντός του ευρώ. Ο υπαινιγμός περί δραχμής, ακόμα και δεν έχει βάση, δείχνει μία σαφή διαφοροποίηση, κλείνει το μάτι με υπονοούμενα για ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου. Εν τέλει, διατηρεί ζωντανό ένα ακροατήριο που πιστεύει ότι η δραχμή σημαίνει, απλώς, επιστροφή στα '90ς. Τότε που τα χιλιάρικα έσπαγαν πιάτα στον Καρρά και αγόραζαν κάμπριο.
Μαρία Κάλλας στις πεντακόσιες νέες δραχμές
«Τουλάχιστον να είναι όμορφα...»
Ρώτησα τον άνθρωπο που σχεδίασε αυτά τα υπέροχα χαρτονομίσματα αν νομίζει ότι θα τα χρειαστούμε κάποτε στο μέλλον. Ο κ. Παύλος Βατικιώτης, λέει: «Ξεκίνησα να τις σχεδιάζω μεταξύ σοβαρού και αστείου... Στο τέλος το πήρα σοβαρά όμως! Θεωρώ πως το νόμισμα πρέπει να είναι όμορφο γιατί είναι κι αυτό καθρέφτης μιας χώρας. Ίσως είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της καλαισθησίας ενός λαού... Όπως και κάθε δημόσιο έγγραφο, διαβατήριο, ταυτότητα, παράβολο κ.λπ... Στην Ελλάδα πάντα υστερούσαμε σε αυτό το κομμάτι γιατί μάλλον κανένας καλός γραφίστας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά με κάτι τέτοιο. Ακόμα και τα έντυπα της Εφορίας είναι τόσο άσχημα σχεδιασμένα που στο τέλος γίνονται τελείως δύσχρηστα και δυσνόητα... Δεν ξέρω αν ποτέ χρειαστεί να γυρίσουμε στη δραχμή, αλλά αν αυτό γίνει θα ήθελα πολύ να έχω στο πορτοφόλι μου όμορφα χαρτονομίσματα!».
Χιλιάρικο με Γιάννη Μόραλη
Ο Γ. Παπανικολάου στο νέο δεκαχίλιαρο. Όπως και στο παλαιό
Από protagon

Απόψε για το χαράτσι προβλέπεται νέα κѠλ⓪τούμπα από την Αριστερά … στην Κεντροδεξιά




Από τη Σίβυλλα

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΟΥΜΕ



Εκεί θα μάθετε να βγάζετε το ψωμί σας δουλεύοντας. Εκεί δεν θα μπορείτε να στέλνετε εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και στην ανεργία, για να αυξάνετε εσείς το παντεσπάνι σας...

 
 
του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ  

Δείτε τους. Ανεβοκατεβαίνουν στο πολιτικό βήμα. Παρελαύνουν στη μικρή οθόνη και στα μικρόφωνα. Πουλούν «μούρη» περί «υπευθυνότητας» και «πατριωτισμού». Ζητούν «σύνεση». Κηρύττουν τον «ορθολογισμό». Απαιτούν ανάληψη των «ιστορικών ευθυνών»...

Και τι εννοούν με όλα αυτά; Μα ότι ο εργάτης πρέπει να ζει (στην καλύτερη περίπτωση) με 50 ευρώ καθαρά! Ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να ζουν με 300 ευρώ! Ότι τα εκατομμύρια των ανέργων και των «απασχολήσιμων» πρέπει να δείξουν «κατανόηση»Έχουν στείλει πάνω από 3,5 εκατομμύρια Ελληνες κάτω από το όριο της φτώχειας, 500.000 παιδιά στον υποσιτισμό και... 


Το 90% του ελληνικό λαού στο κοινωνικό περιθώριο και στην ανασφάλεια. Κι όμως, έχουν τη ξετσιπωσιά να μιλούν! 
 

Δείτε τους στα πολιτικά σουαρέ και στα τηλεοπτικά τραπέζια της «δημοκρατικής» μονοφωνίας. Άπαντες παρόντες: Ο εσμός των εκπροσώπων ενός πολιτικού συστήματος που τα έκανε όλα ίσιωμα και τώρα το παίζουν από πάνω και «σωτήρες»! Οι τσανακογλείψτες-«διανοούμενοι», τα εξωνημένα υπαλληλάκια, αυτό το καθηγητικό κατεστημένο που για τη «σοφία» του και την προστυχιά το έγραφε ο Βάρναλης: «Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη, της Αλήθεια εσχάτη τεψροδόχα, και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα»... 
Η περιφερόμενη αυθάδεια του εκδοτικού και δημοσιογραφικού καθεστώτος, οι απαστράπτοντες «αστέρες» της σαπίλας, μια ζωή «προαγωγοί» και «φιλιππινέζες» εκείνης της πολιτικής που για να υπάρχει φροντίζει να διατηρεί στον αφρό το κάθε «πετυχημένο» και «καπάτσο» κατακάθι!
 
Δείτε τους. Δείτε τον κύριο γενικό γραμματέα που δηλώνει ότι τα 500 ευρώ βασικός είναι «πολλά»...
 
 

Δείτε τον κύριο διευθύνοντα σύμβουλο, αυτό το άθυρμα, που ισχυρίζεται ότι για το θάνατο των δύο παιδιών στη Λάρισα από το μαγκάλι δε φταίει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά η ελλιπής... παιδεία τους. Κατά δήλωση του κυρίου διευθύνοντα συμβούλου, εκτός από νεκρά τα παιδιά ήταν και αμόρφωτα, αφού, όπως είπε, δεν γνώριζαν τις βλαβερές συνέπειες του μονοξειδίου του άνθρακα... 
Όλοι αυτοί λένε ότι η «σωτηρία» μας είναι ο θάνατος μας διά της εξαθλίωσης. Αλλά αφού αυτή είναι η «σωτηρία», γιατί δεν δοκιμάζουν να «σωθούν» οι ίδιοι με τον τρόπο που προτείνουν σ' εμάς;
Εμπρός λοιπόν: Ας παραιτηθούν από τη χλιδή τους. Ας περιέλθουν στην κατάσταση των μισθωτών σκλάβων, των ανέργωνΑς ζήσουν -αυτοί- με τα 500 ευρώ. Με αυτά να πληρώνουν για σπίτι, φαγητό, ντύσιμο, χαράτσια και πετρέλαιο θέρμανσης.
 
 

Δεν είμαστε τόσο αφελείς να περιμένουμε ότι θα το πράξουν. Είμαστε, όμως, αρκετά ρεαλιστές ώστε να προσδοκούμε την τιμωρία τους. Την «τιμωρία» που θα τους άξιζε την περιγράφει ο γερο-Ανσέλμο: «Θα τους έβαζα να δουλεύουν κάθε μέρα, όπως δουλέψαμε εμείς στα χωράφια κι όπως δουλεύουμε στα βουνά κόβοντας ξύλα, για όλη τους τη ζωή. Έτσι θα βλέπανε για ποιο σκοπό γεννηθήκανε οι άνθρωποι. Θα έπρεπε να κοιμούνται εκεί που κοιμόμαστε εμείς. Να τρώνε όπως τρώμε εμείς. Πρώτα απ' όλα όμως να δουλεύουν. Έτσι θα μάθουν». (Ερνεστ Χεμινγουέι, Για ποιον χτυπά η καμπάνα) 
Ναι! Πρώτα απ' όλα να δουλεύουν! Έτσι θα μάθουν! Το αφιερώνουμε ολόψυχα σε όλους τους σπουδαιοφανείς (κυρίους και κυρίες) της εξουσίας, τους ματαιόσπουδους των τηλεοπτικών υποσταθμών της ολιγαρχίας, τους απαστράπτοντες των «φιλανθρωπικών» σωματείων, τους «ευπατρίδες» των ντόπιων και ξένων «οίκων», τους «νόμιμους και ηθικούς» εκμεταλλευτές, κηφήνες και σφετεριστές του πλούτου που άλλοι παράγουνΤο αφιερώνουμε στους χορτάτους, που με αναίδεια καλοζωισμένης Αντουανέτας, καμουφλαρισμένοι πίσω από την αυθεντία της ασημαντότητας τους, πλαισιωμένοι από τις «ΎΕΝΕΔ» της «δημοκρατίας» τους, διατάζουν τους πεινασμένους «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».
 
 

Και τους λέμε: Στον κόσμο που προσδοκούμε, τον απαλλαγμένο από τη βρωμιά σας, δεν θα σας πειράξει κανείς. Αλλά η τιμωρία σας θα είναι αμείλικτη: Εκεί θα μάθετε να βγάζετε το ψωμί σας δουλεύοντας. Εκεί δεν θα μπορείτε να στέλνετε εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και στην ανεργία, για να αυξάνετε εσείς το παντεσπάνι σας.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PQKkGyTe

Το άρθρο της ισπανικής El Pais που συνέκρινε Χίτλερ και Μέρκελ


Άρθρο που δημοσιεύτηκε στην περιφερειακή, ανδαλουσιανή έκδοση της ισπανικής El Pais προκάλεσε τέτοιο σάλο ώστε η εφημερίδα το απέσυρε από την ιστοσελίδα.

Το άρθρο ήταν σκληρά επικριτικό προς την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά κυρίως συνέκρινε την τακτική της με αυτή του Χίτλερ για εξασφάλιση “οικονομικού ζωτικού χώρου”.
Ακολουθεί μεταφρασμένο το επίμαχο άρθρο, γραμμένο από τον Χουάν Τόρες Λόπες, καθηγητή Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης:
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου στην εφημερίδα «Αυγή» στη διεύθυνσηhttp://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=762275
Είναι χαρακτηριστικό ότι συνηθίζουμε να μιλάμε για «μαστίγωμα» όταν αναφερόμαστε στα μέτρα που επιβάλλουν η Μέρκελ και οι υπουργοί της στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Λένε στους συμπατριώτες τους ότι πρέπει να «μαστιγώσουν» την ανευθυνότητά μας ώστε η ασωτία και τα χρέη μας να μην πληρωθούν από τους Γερμανούς. Το επιχείρημά τους είναι κάλπικο, αφού ανεύθυνοι δεν είναι οι λαοί που η Μέρκελ έχει βαλθεί να μαστιγώνει, αλλά οι γερμανικές τράπεζες. Αυτές προστατεύει, όπως και τις τράπεζες άλλων χωρών, τις οποίες δάνεισαν με περισσή ανευθυνότητα, για να αποκομίσουν κέρδη πολλών εκατομμυρίων.

Τα μεγάλα οικονομικά συγκροτήματα της Ευρώπης σχεδίασαν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο νομισματικής ένωσης εξαιρετικά ατελές και ασύμμετρο, που εν συνεχεία αναπαρήγαγε και διεύρυνε τις αρχικές ανισότητες ανάμεσα στις οικονομίες που την αποτέλεσαν. Επιπλέον, χάρη στις τεράστιες επενδυτικές τους δυνατότητες και στη μεγάλη δύναμη των κυβερνήσεών τους, τα μεγάλα επιχειρηματικά συγκροτήματα του Βορρά κατόρθωσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους πάμπολλες επιχειρήσεις και ολόκληρους παραγωγικούς τομείς των χωρών της περιφέρειας, όπως η Ισπανία. Αυτό δημιούργησε μεγάλα εμπορικά ελλείμματα στις τελευταίες και πλεονάσματα, κυρίως στη Γερμανία και, σε μικρότερο βαθμό, σε άλλες χώρες του Βορρά.
Παράλληλα, η πολιτική των διαδοχικών κυβερνήσεων της Γερμανίας είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση του πλούτου στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας, πράγμα που αύξησε το ήδη υψηλό επίπεδο αποταμίευσης στη χώρα. Μεταξύ 1998 και 2008, η περιουσία του πλουσιότερου 10% της Γερμανίας αυξήθηκε από 45% σε 53% του συνόλου, ενώ αντίστοιχα το 40% των αμέσως παρακάτω είδε την περιουσία του να μειώνεται από 46% στο 40% του συνολικού πλούτου και το φτωχότερο 50% του πληθυσμού να πέφτει από το 4% στο 1%.
Αυτές οι συνθήκες έθεσαν στη διάθεση των γερμανικών τραπεζών τεράστιες ποσότητες χρήματος. Όμως, αντί να το διαθέσουν για να ενισχύσουν την εσωτερική αγορά της Γερμανίας και να βελτιώσουν τη θέση των κατώτερων εισοδηματικών στρωμάτων, το χρησιμοποίησαν (κάπου 704 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2009, σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών) για να χρηματοδοτήσουν το χρέος των ιρλανδικών τραπεζών, την ισπανική φούσκα των ακινήτων και την υπερχρέωση των ελληνικών επιχειρήσεων. Ή για να κερδοσκοπήσουν στο διεθνές χρηματιστικό παιγνίδι. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το ιδιωτικό χρέος της περιφέρειας εκτοξεύτηκε στα ύψη και οι γερμανικές τράπεζες φορτώθηκαν με τοξικά στοιχεία ενεργητικού (κάπου 900 δισεκατομμύρια το 2009).
Το ξέσπασμα της κρίσης τις έφερε σε πολύ δύσκολη θέση. Εντούτοις, αντί η δική τους χρεωκοπία να εμφανιστεί ως συνέπεια της ανεύθυνης και ασύνετης επενδυτικής τους τακτικής (πράγμα το οποίο ουδόλως αναφέρει η Μέρκελ), παρουσιάστηκε ως αποτέλεσμα της σπατάλης και του δημόσιου χρέους των χωρών των οποίων τις τράπεζες είχαν δανείσει οι γερμανικές τράπεζες. Οι Γερμανοί έσπευσαν να αποσύρουν γρήγορα τα χρήματά τους απ’ αυτές τις χώρες, αλλά αυτό δεν έσβησε το χρέος από τους ισολογισμούς των χρεωμένων τραπεζών και χωρών.
Η Μέρκελ ανέλαβε να υπερασπιστεί τους Γερμανούς τραπεζίτες, θέτοντας σε εφαρμογή δύο στρατηγικές. Πρώτον, τις λεγόμενες «διασώσεις», που διαφημίζονται ως σωτηρία των χωρών, ενώ στην πραγματικότητα συνίστανται στη χορήγηση νέων δανείων στις κυβερνήσεις, τα οποία επωμίζονται οι λαοί. Τα χρήματα αυτών των δανείων μεταβιβάζονται στις εθνικές τράπεζες για να γλιτώσουν τη χρεωκοπία και στη συνέχεια να μπορούν να αποπληρώνουν τα χρέη τους προς τις γερμανικές τράπεζες. Δεύτερον, απαγορεύει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναχαιτίσει μια και καλή τις κερδοσκοπικές επιθέσεις ενάντια στο χρέος των χωρών της περιφέρειας. Έτσι, ανεβάζοντας τα επιτόκια δανεισμού των άλλων χωρών, μειώνει το κόστος δανεισμού της Γερμανίας.
Η Μέρκελ, όπως ο Χίτλερ, έχει κηρύξει τον πόλεμο στην υπόλοιπη Ευρώπη για να διευρύνει και να οικειοποιηθεί αυτό που θεωρεί οικονομικό ζωτικό της χώρο. Μας «μαστιγώνει» για να προστατεύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζές της και συνάμα να κρύψει από το εκλογικό της σώμα το όνειδος ενός μοντέλου ανάπτυξης που ανέβασε το επίπεδο φτώχειας στη χώρα της στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας 20ετίας, όπου το 24% των μισθωτών κερδίζουν λιγότερο από 9 ευρώ την ώρα και όπου, όπως είπα, ο μισός πληθυσμός κατέχει μόλις το 1% του εθνικού πλούτου.
Το τραγικό είναι οι άρρηκτοι δεσμοί διαπλοκής και συνενοχής ανάμεσα στα συμφέροντα των Ευρωπαίων χρηματιστών που ελέγχουν τις κυβερνήσεις μας και στο πολιτικό προσωπικό που μας προδίδει σαν άθλιος κομπάρσος της Μέρκελ.
defence-point.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PQKaTT9r

Η Γερμανία μοιράζει μνημόνια και παίρνει επιστήμονες


Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος

«Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προσελκύσει ξένο ειδικευμένο προσωπικό στη Γερμανία»έγραφε την Τρίτη στο κύριο άρθρο της η Ντι Βέλτ. « Για τον λόγο αυτό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε νόμο για τη διευκόλυνση της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών από την αλλοδαπή» σημείωνε η γερμανική εφημερίδα, πανηγυρίζοντας μάλιστα για το γεγονός ότι «περισσότεροι από 8.500 αλλοδαποί γιατροί έχουν υποβάλει αίτηση για αναγνώριση των τίτλων σπουδών τους στη Γερμανία ώστε να εργαστούν στη χώρα».
Στο ίδιο μήκος κύματος το περιοδικό Σπίγκελ σημείωνε ότι «μια νέα γενιά μεταναστών αναζητά μέλλον στη Γερμανία. Είναι υψηλής ειδίκευσης και προέρχεται από τη νότια και την ανατολική Ευρώπη».

Η εξήγηση απλή: «Με την ανεργία των νέων στην Ισπανία και την Ελλάδα να φτάνει το 60%,στην Ιταλία και την Πορτογαλία το 40% ,ακόμα και το καλύτερα εκπαιδευμένο προσωπικό δεν μπορεί να βρεί δουλειά» σημειώνει σε ανάλυσή του το Γερμανικό Ραδιόφωνο. Εντελώς ανερυθρίαστα ο χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Τόμας Μαν δεν δίστασε να επαινέσει το Βερολίνο για την πολιτική αυτή κάνοντας λόγι για «μια πράξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Παίρνουν έτοιμους επιστήμονες χωρίς να ξοδεύσουν ένα ευρώ
Οι μνήμες από τα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα των δεκαετιών του 1960 και του 1970 από τις χώρες του ευρωπαικού νότου προς τη Γερμανία ξυπνούν και πάλι. Αυτή τη φορά ο στόχος είναι όμως πολύ διαφορετικός: Η μαζική απογύμνωση των υπολοίπων ευρωπαικών χωρών από τους μορφωμένους νέους, ανώτερης και ανώτατης μόρφωσης και όχι από τους ανειδίκευτους γκασταρμπαίτερ γονείς και παπούδες τους. Οι Γερμανοί παίρνουν έτοιμους τους επιστήμονες χωρίς να έχουν ξοδέψει οι ίδιοι ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωσή τους! Μια χαρά τους ήρθε η κρίση!

Το Βερολίνο δεν καταστρέφει μόνο με τα μνημόνια και την πολιτική της λιτότητας την περιφέρεια της Ευρώπης. Στερεί από τις υπόλοιπες χώρες και την όποια ελπίδα μελλοντικής παραγωγικής ανασυγκρότησής τους, αφού τους παίρνει και τα «μυαλά» που θα μπορούσαν να δώσουν τα φώτα τους στην οικονομική ανάπτυξη. «Δεκάδες χιλιάδες μορφωμένοι νέοι που προέρχονται από αυτές τις χώρες βρίσκονται ήδη καθ ‘οδόν προς τη Γερμανία» μετέδωσε το Γερμανικό Ραδιόφωνο. «Τα γερμανικά Επιμελητήρια Βιομηχανίας και Εμπορίου διοργανώνουν μαθήματα Γερμανικών και υπόσχονται προσοδοφόρες θέσεις εργασίας».

Ο στόχος αυτός είναι στρατηγικής σημασίας για μια χώρα, όπως η Γερμανία που γερνάει δημογραφικά , οι νεοφερμένοι ξένοι επιστήμονες που έχουν ήδη εκπαιδευθεί με έξοδα των χωρών προέλευσής τους, είναι ένα απροσδόκητο κέρδος. Την ίδια ώρα , η «ευκαιρία» αυτή για τη γερμανική οικονομία κρύβει ένα δράμα για τις χώρες του Νότου της Ευρώπης. Αν αυτή η κίνηση μεταναστών συνεχιστεί, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και οι άλλες χώρες του Νότου θα αδειάσουν σιγά σιγά από τους καλύτερα μορφωμένους νέους , «από τη ζωτική ουσία που μπορεί να εκπροσωπεί μια πολλά υποσχόμενη νεολαία», όπως τονίζει η γαλλική Μοντ.

Η «Ντι Βελτ» δεν διστάζει μάλιστα να στέλνει μια «κραυγή αγωνίας»: «Λόγω της μεγάλης έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, η Γερμανία χρειάζεται επειγόντως περισσότερους γιατρούς, μηχανικούς και εκπαιδευτικούς. Για να καταπολεμηθεί η αυξανόμενη έλλειψη σε αυτά και άλλα επαγγέλματα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στηρίζεται στους μετανάστες»

Εξακόσιες χιλιάδες ειδικευμένοι μετανάστες το χρόνο
Οι αριθμοί που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα αποδεικνύουν την τραγική πραγματικότητα: Το 35,5 % των ξένων επιστημόνων και ειδικών που πηγαίνουν να βρουν την τύχη τους στη Γερμανία προέρχονται από την υπόλοιπη Ευρώπη, το 26,3% από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης , το 6,5% από την Τουρκία, το 11,6% από την Ασία και το 5,8% από την Αφρική. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ,το 2012 μετανάστευσαν στη Γερμανία για να δουλέψουν πάνω από 600.000 άτομα από χώρες της ΕΕ, στο σύνολό τους σχεδόν από χώρες της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης. Το 2011 ,το νούμερο αυτό ήταν 500.000. Στη μεγάλη πλειοψηφία οι μετανάστες αυτοί διαθέτουν μεγάλα επαγγελματικά προσόντα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δημιούργησε μάλιστα ειδικό φορέα που ελέγχει την ισοδυναμία των ξένων επαγγελματικών προσόντων. Υπάρχουν 19 εμπειρογνώμονες, που μιλούν 19 διαφορετικές γλώσσες. “Πρόκειται για καθηγητές, γιατρούς , μηχανικούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς», λέει η επικεφαλής του προγράμματος, Κλόντια Μόραβεκ. «Σε όλους αυτούς τους τομείς υπάρχει τώρα έλλειψη προσωπικού. Ο νέος νόμος θεσπίστηκε ώστε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης ειδικευμένων εργατών στη Γερμανία», λέει η Μόραβεκ.
«Η βιομηχανία της υγειονομικής περίθαλψης έχει ωφεληθεί ιδιαίτερα από τους νέους κανόνες» γράφει η Βελτ. «Από το τέλος Φεβρουαρίου , 8.635 γιατροί που εκπαιδεύτηκαν σε ξένες χώρες, έχουν υποβάλει στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές των κρατιδίων τους τίτλους για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων τους. Κάπου 3.123 αφορούν νοσηλευτές και αν προσθέσετε τις μαίες και άλλους επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας ,ο συνολικός ο αριθμός των υποψηφίων μεταναστών είναι πάνω από 20.000».
Χαρακτηριστικό της ειδίκευσης των αιτούντων γιατρών είναι ότι απορρίφθηκε μόλις το 0,4% αιτήσεων.

Εφημερίδα των Συντακτών

ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ "ΣΠΑΝΕ" ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΗΚΩΣΟΥΝ!!


ΣΧΕΤΙΚΟ:ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ!! ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑΖΟΥΝ..... ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ , ΘΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ!! (ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!)....ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΟΤΑΝ "ΠΑΛΙ' ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙΣ


Σπάνε τους λογαριασμούς κατάθεσης άνω των 100.000 ευρώ..

Το τελευταίο 15νθήμερο οι ελληνικές τράπεζες δέχονται πλήθος αιτημάτων από πελάτες τους, οι οποίοι ζητούν να βάλουν συνδικαιούχους στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή προθεσμίας.
  • Τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι η λύση σωτηρίας που υιοθετήθηκε για την Κύπρο και «κούρεψε» μέχρι και κατά 60% τις καταθέσεις με υπόλοιπα πάνω από 100.000 ευρώ οδηγεί και στην Ελλάδα χιλιάδες καταθέτες στο «σπάσιμο» των λογαριασμών τους..

«Σπάνε» τους λογαριασμούς κατάθεσης -με ποσά... πάνω από 100.000 ευρώ- οι Ελληνες σε πολλά ονόματα, ώστε σε περίπτωση «ατυχήματος», ανάλογο με αυτό της Κύπρου, να γλιτώσουν το «κούρεμα» και να διασφαλίσουν το σύνολο των χρημάτων τους. Στόχος τους είναι το ποσό κατάθεσης ανά φυσικό πρόσωπο να διατηρείται από τα 100.000 ευρώ.

Το τελευταίο 15νθήμερο οι ελληνικές τράπεζες δέχονται πλήθος αιτημάτων από πελάτες τους, οι οποίοι ζητούν να βάλουν συνδικαιούχους στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή προθεσμίας. Τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι η λύση σωτηρίας που υιοθετήθηκε για την Κύπρο και «κούρεψε» μέχρι και κατά 60% τις καταθέσεις με υπόλοιπα πάνω από 100.000 ευρώ οδηγεί και στην Ελλάδα χιλιάδες καταθέτες στο «σπάσιμο» των λογαριασμών τους.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι οι Ελληνες αντιδρούν με τους εξής τρόπους:

Οι περισσότεροι ζητούν να «σπάσουν» την κατάθεσή τους σε πολλά ονόματα. Μετατρέπουν δηλαδή τους λογαριασμούς σε κοινούς με συνδικαιούχους δύο ή περισσότερα άτομα. Προσθέτουν, δηλαδή, τα ονόματα των συζύγων ή των παιδιών τους, ώστε το τμήμα της κατάθεσης που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο να διατηρείται –μαζί με τόκους- σταθερά κάτω από τα 100.000 ευρώ. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που μόλις λήξει η κατάθεσή τους μεταφέρουν τμήμα της, είτε στο όνομα συζύγου ή παιδιού, στην ίδια τράπεζα ή το μεταφέρουν σε άλλη τράπεζα.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές από τη στιγμή που άρχισαν να “βλέπουν” το φως δηλώσεις αξιωματούχων της Κύπρου ότι δεν υφίσταται θέμα για «κούρεμα» των καταθέσεων, οι καταθέτες ζητούσαν διευκρινίσεις από τις τράπεζες και λύσεις για τη διασφάλιση των καταθέσεών τους. Η πλέον πρόσφορη λύση είναι η ύπαρξη συνδικαιούχων στους λογαριασμούς.

ΣΤΕΓΝΑ ΣΕ ΛΗΣΤΑΡΧΟ ΓΙΑΓΚΟΥΛΑ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ!!! ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΝ.... ΟΙ "ΔΙΚΟΙ" ΤΟΥΣ .


..

,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ "ΠΟΣΟΣΤΑ' ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!! ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Βενιζέλος-Κουβέλης με πρόφαση το χαράτσι επιχειρούν να αρπάξουν θέσεις-κλειδιά που έχουν τα λεφτά!





Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κορυφώνεται η προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου και των συνεργατών του ν’ αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από ενδεχόμενη στήριξη της απόφασης της κυβέρνησης να θέσει (και για το ’13) μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το χαράτσι για τα ακίνητα.

Η διαφοροποίηση της ΔΗΜΑΡ επί του θέματος, την οποία εντέχνως η Ιπποκράτους εμφανίζει ως προνομιακό συνομιλητή της, πιστεύεται ότι ενισχύει την προσπάθεια που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταβάλει ιδίως μετά το Συνέδριο του κόμματος, ν’ αποσπάσει θέσεις κλειδιά εντός της Κυβέρνησης, που θα επιτρέψουν στον ίδιο και τους εκλεκτούς του να κάνουν… «παιγνίδι».

Πέραν της Αντιπροεδρίας, θέση που ο κ.Βενιζέλος επιφυλάσσει για τον εαυτό του παραγνωρίζοντας ότι η σχετική πρόταση εκ μέρους του Μαξίμου ετέθη υπό την προϋπόθεση ότι θα αποδεχόταν κυβερνητική θέση και ο Φώτης Κουβέλης, η Ιπποκράτους φέρεται να έχει στοχεύσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και σε δυο ακόμη υπουργεία. Θυμίζουμε ότι το Ανάπτυξης διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ και την Ενέργεια με ό,τι αυτό ιδίως την δεδομένη χρονική στιγμή συνεπάγεται…

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στο Lykavitos.gr  ότι πίσω από την πολεμική των τελευταίων ωρών της Ιπποκράτους κρύβονται και φιλοδοξίες λιγότερο επιφανών στελεχών της που «βλέπουν με καλό μάτι» ενδεχόμενη αξιοποίησή τους σε κάποια ΔΕΚΟ. 
Εν ολίγοις, ζητούμενο τούτη την ώρα δεν είναι οι πολιτικοί όροι που το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά η πολιτική του επιβίωση που οι συνεργάτες του κ.Βενιζέλου πιστεύουν ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο εφόσον στελέχη του κόμματος εισέλθουν στην κυβέρνηση.

http://www.lykavitos.gr/2013/04/blog-post_9920.html


Το MSN γίνεται Skype, ευκαιρία να τα εγκαταλείψετε εντελώς



Σε περίπου έναν μήνα, το MSN η δημοφιλής πλατφόρμα της Microsoft για άμεση επικοινωνία μηνυμάτων (instant messaging) θα κλείσει οριστικά. Η επιλογή αυτή της Microsoft “δένει” με την εξαγορά, πριν δύο χρόνια, του Skype, το οποίο προωθείται ως αντικαταστάτης του MSN. Το Skype είναι η πλέον διαδεδομένη εφαρμογή συνομιλίας (Voice over IP) η οποία προσφέρει και instant messaging. Με αφορμή το γεγονός αυτό, για το οποίο όσοι χρησιμοποιούν hotmail θα έχουν ήδη ενημερωθεί, αποφάσισα να καταγράψω μερικές σκέψεις και παρατηρήσεις.
To Skype, αν και είναι πιασάρικη εφαρμογή, έχει δύο βασικά προβλήματα. Είναι εφαρμογή κλειστού κώδικα και υλοποιεί ένα επίσης κλειστό πρωτόκολλο.
Κλειστού κώδικα εφαρμογή σημαίνει ότι ο κώδικας δεν είναι διαθέσιμος στους χρήστες. Στην πραγματικότητα ένα τέτοιο πρόγραμμα δίδεται στον χρήστη ως κλειστό μαύρο κουτί. Δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει στο εσωτερικό του, από τι αποτελείται, τι λειτουργίες επιτελεί. Το μόνο που είμαστε σε θέση να καταλάβουμε για το μαύρο αυτό κουτί είναι μόνο ό,τι αναγκαστικά βγαίνει προς τα έξω. Για παράδειγμα γνωρίζουμε ότι το Skype είναι μια voip εφαρμογή, αλλά δεν γνωρίζουμε πώς είναι φτιαγμένη. Αν δεν γνωρίζουμε το πώς είναι φτιαγμένο κάτι, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό το κάτι εκτελεί μόνο τις λειτουργίες που διαφημίζει…
Το παραπάνω είναι το πρώτο σκέλος. Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το κλειστό πρωτόκολλο. Πρωτόκολλο είναι ένα σύνολο από κανόνες με τους οποίους λαμβάνει χώρα η επικοινωνία μεταξύ δύο ή περισσότερων μερών. Αν συναντήσουμε έναν φίλο στο δρόμο, είναι πολύ πιθανόν να του πούμε “Γεια” και να μας απαντήσει “Γεια”. Αυτές οι κουβέντες είναι μέρος ενός άτυπου πρωτοκόλλου στην επικοινωνία των ανθρώπων. Όπως και στην ανθρώπινη επικοινωνία, έτσι και στον κόσμο των υπολογιστών και των δικτύων, υπάρχει ανάγκη για πρωτόκολλα τα οποία μάλιστα είναι αυστηρώς ορισμένα. Όταν δύο χρήστες επικοινωνούν, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το skype, το πρόγραμμα του ενός χρήστη μιλάει με το πρόγραμμα του άλλου χρήστη, έχοντας ένα προ-συμφωνημένο τρόπο επικοινωνίας – το πρωτόκολλο.
Στην περίπτωση λοιπόν του Skype το πρωτόκολλο δεν είναι ανοικτό. Η Microsoft, μια εταιρεία που εμπορεύεται λογισμικό κλειστού κώδικα, δεν δημοσιοποιεί τον τρόπο με τον οποίο “μιλάει”το Skype. Το ίδιο συνέβαινε και με το MSN. Ανάμεσα όμως στα δύο πρωτόκολλα υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Το MSN δεν παρείχε κανενός είδους κρυπτογράφηση, τα δεδομένα μεταδίδονταν cleartext (χύμα) στο δίκτυο. Αντίθετα, το Skype χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση, ουτώς ώστε τα δεδομένα να μην μπορούν να διαβαστούν από κάποιον τρίτο προς την συνομιλία. Η κρυπτογράφηση του Skype υλοποιείται με τρόπο που μόνο η Microsoft γνωρίζει.
Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί : “Δεν είναι καλό που η κρυπτογράφηση υλοποιείται με μυστικό τρόπο; Δεν την καθιστά ακόμα πιο ισχυρή αυτό;” Ε λοιπόν όχι, τα πράγματα δεν είναι έτσι στον κόσμο της κρυπτογραφίας. Σύμφωνα με την αρχή του Kerckhoff (https://en.wikipedia.org/wiki/Kerckhoffs%27s_principle), την οποία στη συνέχεια αναδιατύπωσε ο Shannon, ένας κρυπτογραφικός αλγόριθμος δεν αντλεί την δύναμή του από το να είναι μυστικός. Αντίθετα ένα κρυπτοσύστημα θα πρέπει να είναι ασφαλές όταν τα πάντα, εκτός από το κλειδί, είναι δημόσια. Αυτή η αρχή έχει αγκαλιαστεί από τους επιστήμονες που ασχολούνται με την κρυπτογραφία. Και αν το καλοσκεφτούμε, ένας κρυπτογραφικός αλγόριθμός ο οποίος είναι δημόσιος είναι εκτεθειμένος στην κρίση πολύ περισσότερων επιστημόνων από αυτούς που τον δημιούργησαν. Έτσι ένας αλγόριθμος δοκιμάζεται, διορθώνεται και αν είναι καλός επικρατεί και μένει, αν είναι κακός αποσύρεται. Οι αλγόριθμοι είναι μαθηματικά. Πέρα από την μαθηματική ισχύ ενός αλγορίθμου, πρέπει να επαληθευτεί και η προγραμματιστική υλοποίηση του αλγόριθμου αυτού.
Το πρόβλημα με ένα κλειστό πρωτόκολλο και κατά συνέπεια τον μυστικό τρόπο υλοποίησης ενός αλγόριθμου κρυπτογράφησης, όπως η υλοποίηση στο Skype, δεν είναι μόνο το ότι δεν μπορεί η επιστημονική κοινότητα να αποφανθεί για την ορθή υλοποίησή του. Είναι ότι δεν γνωρίζουμε το κατά πόσον ο αλγόριθμος αυτός, δεν έχει υλοποιηθεί με κάποιο backdoor (πίσω πόρτα). Backdoor είναι ένας τρόπος να παρακαμφθεί η κρυπτογράφηση από κάποιον που δεν έχει το κλειδί που χρησιμοποιήθηκε. Αν ισχύει κάτι τέτοιο στο skype, τότε η Microsoft ή κάποια κρατική αρχή με την οποία συνεργάζεται η εταιρεία, θα είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσουν τις συνομιλίες των χρηστών στο skype, εν αγνοία τους και χωρίς την συγκατάθεσή τους. Σύμφωνα με το λήμμα στη wikipedia αυτό γίνεται ήδη από τις αρχές του ρωσικού κράτους, με την αρωγή της Microsoft : https://en.wikipedia.org/wiki/Skype_security#Eavesdropping_by_design
Συνοψίζοντας, το Skype υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί τον κρυπτογραφικό αλγόριθμο AES-256, ο οποίος είναι γνωστός και επαληθευμένα ισχυρός. Όμως, καθώς το πρωτόκολλο είναι κλειστό, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε α) αν πράγματι χρησιμοποιείται ο AES-256, β) τον τρόπο που υλοποιείται και ενσωματώνεται ο AES-256 στο πρωτόκολλο γ) εάν δεν υπάρχει επιπλέον κώδικας που αφήνει επίτηδες μια πίσω πόρτα στην ασφάλεια του πρωτοκόλλου.
Αυτό βεβαίως αποτελεί αρκετά σοβαρό πρόβλημα για την ιδιωτικότητα των χρηστών και είναι τραγικά λανθασμένη προσέγγιση το “εντάξει και τι με νοιάζει εμένα, δεν έχω κάτι να κρύψω”. Τα πράγματα μάλιστα είναι ακόμα χειρότερα από το MSN για παράδειγμα που δεν υπήρχε καθόλου κρυπτογράφηση. Κι αυτό διότι το Skype πλασάρεται ως πρόγραμμα ασφαλούς επικοινωνίας (λόγω της “κρυπτογράφησης”), το οποίο είναι βεβαίως ευθέως αμφισβητούμενο, για τους λόγους που περιέγραψα παραπάνω. Ένας χρήστης, που δεν έχει καλή γνώση, μπορεί να πέσει στην παγίδα της διαφήμισης του Skype και να τρέφει την ψευδαίσθηση ότι οι συνομιλίες τους είναι ιδιωτικές και ασφαλείς. Πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουμε για το Skype.
Ας λάβουμε ακόμα υπόψιν ότι το Skype είναι προϊόν μιας μεγάλης εταιρείας η οποία έχεις ως αποκλειστικό στόχο το κέρδος. Και το κέρδος μπαίνει πάνω από την ιδιωτικότητα και την προστασία των χρηστών (βλέπε προηγούμενο link για Ρωσία).
Ένα πρώτο λοιπόν συμπέρασμα, είναι να μην χρησιμοποιούμε το Skype. Είναι ένα ανασφαλές προϊόν μιας μεγάλης εταιρείας το οποίο αφορά τις κοινωνικές μας επαφές, τις συνομιλίες μας. Είναι απαράδεκτο για τις συνομιλίες μας, να εναποθέτουμε την εμπιστοσύνη σε έναν κολοσσό κερδοσκοπίας. Από την άλλη, το Skype έχει ήδη μεγάλη διεισδυτικότητα στις κοινωνικές ομάδες και χρησιμοποιείται ευρέως. Υλοποιεί (με ανασφαλή τρόπο) μια χρήσιμη λειτουργία, VoIP επικοινωνία, και σε συνδυασμό με την αστραφτερή εμφάνιση και την διαφήμισή του μέσα από το επίσης (επιβεβλημένα) δημοφιλές λειτουργικό σύστημα Windows, έχει “κερδίσει” ήδη πολύ κόσμο.
Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο Moxie Marlinspike (http://youtu.be/eG0KrT6pBPk?t=9m), η τεχνολογία στις μέρες μας συνδέεται άμεσα με την δόμηση των κοινωνικών σχέσεων. Κάποια τεχνολογικά εργαλεία (ή καλύτερα κάποιες υλοποιήσεις εργαλείων), όπως το Skype, το Facebook ή το κινητό τηλέφωνο τείνουν να συνδεθούν με την κοινωνικοποίηση. Καθώς η τεχνολογία των επικοινωνιών (για παράδειγμα) αλλάζει, οι παλιοί τρόποι σύναψης σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, εγκαταλείπονται και αντικαθίστανται με νέους. Καθώς ένα τεχνολογικό επίτευγμα, διαδίδεται όλο και περισσότερο (πχ κινητό τηλέφωνο) γίνεται όλο και πιο δύσκολο για ένα άτομο να αποφύγει την χρήση του και ταυτόχρονα να διατηρήσει τις κοινωνικές του επαφές.
Αυτό γίνεται και με το Skype. Οι περισσότεροι από όσους καταφέρατε να διαβάσετε το άθρο μέχρι εδώ, χρησιμοποιείτε Skype και πειστήκατε ότι είναι αρκετά προβληματική η χρήση του, θα βρείτε τουλάχιστον μη-βολικό το να το εγκαταλείψετε. Λογικό σε ένα βαθμό καθώς οι περισσότερες επαφές σας το χρησιμοποιούν.
Τελικά υπάρχει (ασφαλέστερη)εναλλακτική για το instant messaging, είτε αυτό λέγεται MSN ή Skype? Ναι, υπάρχει! Για όσες και όσους, μόνο αμελητέα δεν θεωρούν την ιδιωτικότητα στην ψηφιακή τους ζωή η λύση βρίσκεται στην χρήση λογισμικού ανοικτού κώδικα και ανοιχτών πρωτοκόλλων!
To XMPP / jabber …
… σε επόμενο άρθρο πιο αναλυτικά.
Μέχρι τότε και αν δεν κουραστήκατε να διαβάζετε δείτε το αντίστοιχο άρθρο στο skytal.es/wiki

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Θρήνος και οδυρμός στα σοβαρά μέσα ενημέρωσης τηςΓερμανίας για την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στη Μολδαβία και την ανατροπή του πρωθυπουργού αυτής της σχεδόν «αόρατης» μικρής βαλκανικής χώρας, Βλαντ Φιλάτ, μετά την υπερψήφιση στο κοινοβούλιο πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι κομμουνιστές. «Ναυάγησε η κυβέρνηση της Μολδαβίας», «Κυβερνητική κρίση στη Μολδαβία», «Η αστάθεια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ» είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους που αναφέρονται στο θέμα της συντηρητικής«Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Το περιοδικό «Σπίγκελ» προσπαθεί να… «εξευρωπαΐσει» το ζήτημα της Μολδαβίας: «Ηττα για την Ευρώπη» τιτλοφορεί σχόλιό του. Ενα σχόλιο εξαιρετικά εύστοχο και περιεκτικό, το οποίο εξηγεί πώς έβλεπε το Βερολίνο τη Μολδαβία, ενταγμένη δηλαδή σε ένα πολύ ευρύτερο πλαίσιο, ανεξάρτητο από το ασήμαντο πληθυσμιακό της μέγεθος καθώς οι κάτοικοι της χώρας αυτής μόλις και μετά βίας υπερβαίνουν τα 4 εκατομμύρια άτομα. «Με την ανατροπή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βλαντ Φιλάτ καταρρέει ένα φιλόδοξο ευρωπαϊκό σχέδιο: το όνειρο της εταιρικής σχέσης με την Ανατολή» ομολογεί το γερμανικό περιοδικό και εξηγεί τι εννοεί: «Εξι κράτη έπρεπε να συνδεθούν στενότερα με την ΕΕ. Το σχέδιο όμως δεν προχώρησε ούτε με τηνΑρμενία, τη Γεωργία ή το Αζερμπαϊτζάν ούτε με τις αυταρχικά κυβερνώμενες Λευκορωσία και Ουκρανία. Ολες οι ελπίδες βασίζονταν λοιπόν στη μικρή Δημοκρατία της Μολδαβίας. Η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέφθηκε την πρωτεύουσα Τσισινάου. Φέτος το φθινόπωρο έπρεπε να υπογραφεί μία συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ και να συμφωνηθεί η ελεύθερη κίνηση (των κατοίκων της Μολδαβίας στην ΕΕ) χωρίς βίζα. Τώρα όμως ανατράπηκε η κυβερνητική ”Συμμαχία για την Ενσωμάτωση στην Ευρώπη” του Φιλάτ μέσω της υπερψήφισης πρότασης μομφής από τους κομμουνιστές αλλά και οπαδούς του πρωθυπουργού» αναλύει με εμφανή απογοήτευση το «Σπίγκελ».
Δύο μόλις χρόνια, από το 2011, βρισκόταν στην εξουσία ο δεξιός Βλαντ Φιλάτ, αλλά κατόρθωσε στα δύο αυτά χρόνια να γίνει αντιπαθής στην πλειοψηφία των Μολδαβών με την πολιτική που άσκησε. Το κόμμα του έχει σήμερα μόλις 31 έδρες στο μολδαβικό κοινοβούλιο με τις 101 συνολικά έδρες. Το ισχυρότερο κόμμα είναι το κατ’ όνομα κομμουνιστικό, με 34. Κυβέρνηση είχε φτιάξει ο Φιλάτ με τους 15 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος και τους 12 των Φιλελεύθερων. Στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνησή του όμως οι 15 βουλευτές των Δημοκρατικών συμπαρατάχθηκαν με τους 34 των κομμουνιστών και με τη βοήθεια άλλων 5 από τους 9 βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί υπερψήφισαν τη μομφή με 54 ψήφους στους 101.

Ο πρωθυπουργός απομονώθηκε πλήρως πολιτικά, καθώς και οι 12 βουλευτές των Φιλελεύθερων δεν καταψήφισαν τη μομφή επειδή δεν ήθελαν να συμπαραταχθούν μαζί του, προτιμώντας έτσι να απέχουν. Οι αποκαλύψεις ότι η Μπάνκα ντε Εκονομί, η τράπεζα δηλαδή που έχει τις καταθέσεις του το 80% των Μολδαβών, αφενός παρείχε αφειδώς δάνεια στους γνωστούς του πρωθυπουργού και αφετέρου χρηματοδότησε εξίσου αφειδώς τον προεκλογικό αγώνα του, αμαύρωσαν την εικόνα του νεαρού Φιλάτ (μόλις 43 ετών) και τον ενέταξαν στο κάδρο των απίστευτα διεφθαρμένων Μολδαβών πολιτικών, με ολέθριες πολιτικές συνέπειες για το πολιτικό του μέλλον. Ο πρόεδρος της Μολδαβίας Νικολάε Τιμόφτι έχει στη διάθεσή του χρόνο μέχρι τα μέσα Απριλίου για να σχηματίσει κυβέρνηση που να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, διαφορετικά είναι υποχρεωμένος να προκηρύξει εκλογές. Σύσσωμος ο γερμανικός σοβαρός τύπος παραδέχεται ότι σε περίπτωση νέων εκλογών η πιθανότερη έκβαση θα είναι η επικράτηση των κομμουνιστών. «Οι κομμουνιστές αξιοποίησαν τη διχόνοια των κυβερνητικών κομμάτων για την πρόταση μομφής που υπέβαλαν. Τώρα επιδιώκουν νέες εκλογές, από τις οποίες προσδοκούν την επιστροφή τους στην εξουσία» ομολογεί απρόθυμα η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Το «Σπίγκελ» είναι ειλικρινέστερο: «Τώρα παρατηρητές φοβούνται ότι σε νέες εκλογές, αντί για τους ”Ευρωπαίους” θα μπορούσαν να αναλάβουν πάλι την εξουσία οι κομμουνιστές» τόνιζε στο σχόλιό του. Η υπερψήφιση της πρότασης μομφής «εγείρει ερωτήματα γύρω από το αν η Μολδαβία, πρώην σοβιετική Δημοκρατία, θα απομακρυνθεί από την ΕΕ και θα αναζητήσει στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία» έγραψαν και οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» στην παγκόσμια έκδοσή τους. Οψόμεθα λοιπόν.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κ. Ρέχα


Κατερίνη, 3 Απριλίου 2013




Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχας Κωνσταντίνος με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε σε συνδιάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσίας του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη.
          Κατά τη σύσκεψη, ο Υπουργός ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των εμπόρων για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα για την κατακόρυφη πτώση στον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων λιανικής από τη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης σε όλους τους κλάδους τους εμπορίου. Η κατάσταση δε συνεχώς επιτείνεται και οδηγεί τους εμπόρους και επιχειρηματίες σε απόγνωση και στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους. Τα μέτρα τα οποία άμεσα θα πρέπει να ληφθούν και  άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργού, είναι :
·   Η μείωση των βασικών φορολογικών συντελεστών σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις (είτε είναι ατομικές είτε σε εταιρική μορφή).
·   Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15 % για όλα τα είδη και υπηρεσίες και στο 8 % για τα είδη πρώτης ανάγκης.
·   Η κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης και γενικότερα της εξορθολογικής φορολόγησης που υπάρχει καθώς τα δεδομένα των προηγούμενων ετών σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν σήμερα.
·   Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στα Ταμεία του Ο.Α.Ε.Ε. και του Ι.Κ.Α. προκειμένου να μπορέσουν περισσότεροι συνάδελφοί μας να καταβάλλουν έγκαιρα τις εισφορές τους.
·   Ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων σε 60 δόσεις έτσι ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοί μας να ανταπεξέλθουν και να ενταχθούν σ’αυτή.
·   Ρύθμιση παλαιών τραπεζικών δανείων είτε επιχειρηματικών είτε στεγαστικών είτε καταναλωτικών με αύξηση του αριθμού των δόσεων ή μείωση επιτοκίων έτσι ώστε να μπορέσουν οι πολίτες με χαμηλότερο ποσό δόσης να ανταπεξέλθουν στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.
·   Εξαίρεση της Α’ κατοικίας από οποιαδήποτε επιβάρυνση επιπρόσθετων φόρων όπως είναι το «χαράτσι» της ΔΕΗ.
·   Παράταση τουλάχιστον κατά 2 χρόνια της απαγόρευσης κατάσχεσης της Α’ κατοικίας από τις Τράπεζες και των πλειστηριασμών.
·   Κατάργηση διατάξεων επιβολής ποινικών κυρώσεων και διώξεων σε όσους εμπόρους και επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές  τουλάχιστον για 2 έτη.
·   Καταπολέμηση του διασυνοριακού παραεμπορίου και αποτελεσματική αντιμετώπισή του με τη θέσπιση αυστηρότερου θεσμικού πλαισίου, άμεσης καταστροφής των εμπορευμάτων και άμεσης απέλασης των παρανομούντων αλλοδαπών. Αυστηρότεροι έλεγχοι στα τελωνεία ως πύλες εισόδου των παράνομων αγαθώς και προϊόντων απομίμησης στη χώρα μας.
·   Ένταξη του εμπορίου στο ΕΣΠΑ με την άμεση επιδότηση πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και ενεργοποίησή του για την απορρόφηση κονδυλίων ακόμη και νέων επιχειρηματικών ή αγροτικών δράσεων.

Ειδικότερα για το θέμα ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων ότι είναι πρόταση της τρόικας αλλά  η πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είναι για 7 Κυριακές το χρόνο. Προς το παρόν πάντως το Υπουργείο δεν προτίθεται ακόμη να λάβει απόφαση επί του θέματος, αλλά σίγουρα είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στο μέλλον καθώς θεωρείται (από τους εκπροσώπους της τρόικας) ότι θα ωφελήσει το γενικότερο κλίμα της αγοράς και την κατανάλωση.

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα το οποίο συζητήθηκε εκτενώς με τον Υπουργό είναι το πρόβλημα της ρευστότητας της αγοράς. Άμεσα θα πρέπει να βρεθούν αξιόπιστες λύσεις και να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά, ειδάλλως η ύφεση θα είναι βαθύτερη και θα επέλθει η κατάρρευση της αγοράς με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον οικονομικό αλλά και τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας ενώ παράλληλα η ανεργία θα φτάσει και θα ξεπεράσει το 40% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδος. Οι τράπεζες, με την ανακεφαλαιοποίηση η οποία θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, οφείλουν να πάρουν μέτρα που θα διευκολύνουν τις επιχειρήσεις στην αποπληρωμή των δανείων με μεγαλύτερη περίοδο χάριτος, καλύτερα επιτόκια στα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικών καρτών αλλά και με τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων κίνησης προς τους επιχειρηματίες.

Ο κ. Ρέχας κλείνοντας την εισήγησή του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η εφαρμογή των όρων του Μνημονίου μόνο στήριξη στην ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν προσέφερε, αφού μαράζωσε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, συρρίκνωσε τα οικογενειακά εισοδήματα, περιέκοψε κοινωνικές παροχές και προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία απογοήτευση, αβεβαιότητα και αγανάκτηση. Τόνισε  επίσης ότι λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές παραμέτρους της αγοράς, θα πρέπει να αναδείξουμε εναλλακτικές προτάσεις για την ανάταση και επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας και γενικότερα της οικονομίας της χώρας μας, πριν οδηγηθούμε στην πλήρη κατάρρευσή της.









16ης Οκτωβρίου 2,   Κατερίνη  601 00    Τηλέφωνο : 23510 – 27713   Fax : 23510 – 77713
e-mail :  eskat@otenet.gr