ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Διαγραφή χρεών έως 20.000 ευρώ σε τράπεζες, δημόσιο για ΟΛΟΥΣ - Τελικά δεν μας περνάνε για μαλακές άλλα για πολύ χοντρό μαλακές)

Διαγραφή χρεών έως 20.000 ευρώ σε τράπεζες, δημόσιο για ΟΛΟΥΣ - Ποια τα κριτήρια

Η διαγραφή μικρών χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο, ύψους μέχρι και 20.000 ευρώ προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στην Βουλή μαζί με το νέο μνημόνιο.
Η νέα ρύθμιση, περιλαμβάνεται στο νόμο Κατσέλη και ανοίγει την πόρτα σε χιλιάδες οφειλέτες που έχουν μηδενικά εισοδήματα και δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία και να πετύχουν το σβήσιμο όλων των υποχρεώσεών τους αρκεί να μην ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ.
Με άλλες διατάξεις που περιέχονται στην τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα μεσα από τις διατάξεις του Νομου 3869/2010 για ρύθμιση ή για διαγραφή χρεών και προς τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους κ.λ.π.
Για τους μικροοφειλέτες η τροπολογία προβλέπει αρχικά εφόσον κερδίσουν την απόφαση του Ειρηνοδικείου να απαλλάσσονται προσωρινά για 18 μήνες από τις οφειλές τους και εφόσον μετά την πάροδο των 2,5 χρόνων δεν έχει μεταβληθεί η οικονομική τους κατάσταση τότε απαλλάσσονται πλήρως.
Αφορά περίπου 35.000 πολίτες οι οποίοι έχουν κόκκινα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες αλλά και ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία ή στα σφαλιστικά ταμεία ή σε δήμους.
Όλα τα βήματα:
1) Την ημέρα υποβολής της αίτησης και της επικύρωσης ο οφειλέτης δεν πρέπει να διαθέτει ακίνητη περιουσία και να μην έχει προβεί σε πράξη διάθεσης ακίνητης περιουσίας την τελευταία τριετία πριν από την κατάθεση της αίτησης.

2) Τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία του, είτε ως δικαιούχου, είτε ως συνδικαιούχου συμπεριλαμβάνομενων των καταθέσεών του σε τράπεζες δεν υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.

3) Οι οφειλές που περιλαμβάνονται στην αίτησή του συνιστούν το σύνολο των υποχρεώσεών του.

4) Το ύψος των οφειλών δεν υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ μαζί με τους τόκους, τα έξοδα και τις προσαυξήσεις.

5) Δεν υπάρχουν εμπραγμάτως ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ασφαλισμένοι πιστωτές.

6) Τα πάσης φύσεως εισοδήματά του καθ' όλη την διάρκεια του τελευταίου έτους πριν από την ημερομηνία επικύρωσης να είναι μηδενικά.

7) Είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης συμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών.

Oδηγίες για όλους εμάς που ψηφίσαμε ΟΧΙ και πιστέψαμε ότι ο Τσίπρας ότι έλεγε το πίστευε!

Η φωτο που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο! Ζωή και κότα!


Μισοτιμής ξεπουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ τις παλιές του αφίσες

Η διάσπαση, που δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται προ των πυλών μετά και την σημερινή ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο. 
Οι γνωρίζοντες καλά τα εσωτερικά θέματα του κόμματος επικεντρώνουν την προσοχή τους -εκτός φυσικά από το καθαρό πολιτικό και ιδεολογικό δρόμο που θα ακολουθήσει η κάθε πλευρά- στην οικονομική επιβίωση του κόμματος.
Ήδη, τα οικονομικά ανοίγματα από το καλοκαίρι του 2012 όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όσο ο χρόνος προχωρούσε στις εκλογές του Ιανουαρίου, τα έξοδα πολλαπλασιάστηκαν σε σχέση με τα πενιχρά έσοδα του κόμματος.
Έτσι η σκέψη που υπάρχει από στενούς συνεργάτες του κ. Δραγασάκη, ο οποίος έχει αναλάβει και την διαχείριση των... οικονομικών του κόμματος, είναι να πουληθούν οι παλιές αφίσες που έχουν μείνει με το....κιλό σε μια νοικιασμένη αποθήκη στον Κεραμεικό. 
Οι πληροφορίες του pantespani.blogspot.gr αναφέρουν πως πρόκειται για αφίσες από τον προεκλογικό αγώνα του 2012 και σε αριθμό ξεπερνούν τις 30 χιλιάδες! “Θέλουμε να πετύχουμε με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια” δηλώνει στο “Παντεσπάνι” στέλεχος από το οικονομικό επιτελείο του κόμματος, συνεχίζοντας: “Σκεφτείτε πόσα έσοδα θα έχουμε αν τις βγάλουμε προς πώληση για 1 ευρώ το κομμάτι! Μιλάμε για πολλά χρήματα ενώ θα ανακουφίσουμε και τον κ. Γιάννη (σ.σ. Δραγασάκη) που δεν θέλει να τις βλέπει μπροστά του. Ξέρετε τι είναι να σου γκρινιάζει ο Υπουργός από το πρωί μέχρι το βράδυ;”.

Το φιλόδοξο σχέδιο δεν έχει ακόμα πάρει την έγκριση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος ωστόσο θα είναι μάλλον απίθανο να διαφωνήσει: “Ο κ. Σταθάκης μας είπε μάλιστα, σε μια έξαρση ευφυίας ότι αφού τις πουλήσουμε θα μπορέσουμε στη συνέχεια να αφήσουμε την αποθήκη που νοικιάζουμε όλα αυτά τα χρόνια γλιτώνοντας ακόμα 250 ευρώ το μήνα που σήμερα τα δίνουμε στον Ισμάτ! Είναι πραγματικά έξυπνος ο κ. Σταθάκης! Και όλοι τον σεβόμαστε μέσα στο κόμμα!”.

Ρωτήσαμε τον νεαρό κομματικό στέλεχος, που όπως μας εκμυστηρεύτηκε μεγάλωσε μέσα στην Κουμουνδούρου “σαν παππού μου τον είχαν τον κ. Κουβέλη” μας ανέφερε σε μια αποστροφή του λόγου του, ποιος μπορεί να ενδιαφερθεί γι αυτές τις αφίσες , αφού είναι αρκετά παλιές. Ο ίδιος γέλασε δυνατά: “Μα ήδη έχουμε τηλεφωνήματα, email, ακόμα και γράμματα από απογοητευμένους ψηφοφόρους του κόμματος που θέλουν να έχουν κάτι από το παρελθόν. Τότε που σκίζαμε τα μνημόνια, φέρναμε την ελπίδα, τα χώναμε στην Μέρκελ, κτλ! Άσε που μπορεί να θέλουν μερικές και κάποιοι από την Αριστερή Πλατφόρμα. Θα ξεπουλήσουμε σίγουρα!” καταλήγει ο ίδιος γεμάτος ενθουσιασμό.

Γειά σου Aλέξη KΑΣTΟΡA!


Wonder Jlaw 3
* μνημόνια-το-λέμε-τώρα... *

Τραβέλι... τραβεστί... τρανσέξουαλ

Όλα σε ένα πολιτικό τραβέλι!

Σκάνδαλο μεγατόνων: 5 δισ. ευρώ σε «ευυπόληπτους» πολίτες, φορείς και ιδιοκτήτες ΜΜΕ με «όχημα» την ΑΤΕ

Πόρισμα «φωτιά» με τα «αμαρτωλά» δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο 2000-2012, με ζημία για το δημόσιο 5 δισ. ευρώ, διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες. Σύμφωνα με μαρτυρία στο ΑΜΠΕ αποδέκτες ήταν και ιδιοκτήτες ΜΜΕ.
Για διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης. «Ήδη έχουν γίνει δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων… Ήρθε η ώρα επιτέλους οι………
………υπεύθυνοι να πληρώσουν τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων» είπε ο Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά.
Ο  κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι χορηγήθηκαν «1300 δάνεια με ένα ποσό που φτάνει περίπου τα 5 δισεκατομμύρια», σημειώνοντας ότι τα δάνεια αυτά προορίζονταν για ΜΜΕ, πολιτικά κόμματα- η αγροτική τράπεζα σταδιακά άρχισε να ασκεί πολιτική δανείζοντας σε ευυπόληπτους πολίτες που «αυτή την περίοδο κουνάνε το δάχτυλο», τόνισε με νόημα.
«Το ποσό μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο», υπογράμμισε. «Ήδη έχουν γίνει δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων… Ήρθε η ώρα επιτέλους οι υπεύθυνοι να πληρώσουν τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων», έκανε σαφές ο κ. Βασιλειάδης.
«Μιλάμε για δάνεια που δεν αποπληρώθηκαν ποτέ», ωστόσο το σημαντικότερο κατά την γνώμη του είναι ότι δεν έπρεπε να έχουν δοθεί ποτέ.
Τα πορίσματα της αρχής είναι ξεκάθαρα, τόνισε, οπότε δεν θα πάρει χρόνο να βγούνε σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα. «Εμάς μας ενδιαφέρει τώρα οι ένοχοι να κριθούν και το δημόσιο να αποζημιωθεί».
Ο Παναγιώτης Νικολούδης, Υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, τονίζει σε ανακοίνωσή του για το θέμα ότι «η Αγροτική Τράπεζα ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα».
«Με το πόρισμα αυτό και τη σχετική Έκθεση Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν. Για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.
Στοιχεία «φωτιά», περιλαμβάνει το πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας και αφορά στις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012.
Όπως ανέφερε  καλά πληροφορημένη πηγή, τα αμαρτωλά δάνεια της ΑΤΕ κατευθύνθηκαν και σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι οποίοι ωστόσο δεν περιλαμβάνονται στο πόρισμα καθώς γι΄ αυτούς έχουν ήδη επιληφθεί οι δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα ο οικονομικός εισαγγελέας.
Η διαβίβαση του πορίσματος από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προκάλεσε την έκδοση σκληρής ανακοίνωσης από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, στην οποία τονίζεται ότι «με το πόρισμα αυτό και τη σχετική Έκθεση Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν. Για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων».
«Χωρίς καμία αμφιβολία η περίπτωση της ΑΤΕ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, αφού η εν τέλει ζημία του Δημοσίου από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο πόρισμα αφορά δείγμα μόνο του συνολικού αριθμού των παρανόμως χορηγηθέντων και ουδέποτε επιστραφέντων δανείων.
«Εμείς ανοίξαμε τον δρόμο και τώρα είναι η σειρά της τακτικής Δικαιοσύνης να προχωρήσει στον δρόμο αυτό και να διεκπεραιώσει το πραγματικά δύσκολο έργο της απόδοσης ευθυνών για κάθε ένα από τα 1300 αγύριστα δάνεια. Είμαστε βέβαιοι ότι, παρά τις δυσκολίες χειρισμού αυτής της τεράστιας σε όγκο υπόθεσης, η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της με επιτυχία» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Επικρατείας και προσθέτει: «Ήδη όμως αποκαλύπτονται όλα εκείνα για τα οποία κατ΄ επανάληψη κάναμε λόγο και τώρα πλέον έχουν συγκεκριμένο σχήμα και μορφή και κυρίως έχουν συγκεκριμένα ονόματα, έστω κι αν έχει αποκαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Η ποινική έρευνα, που θα ακολουθήσει, θ’ αποκαλύψει ολόκληρο το παγόβουνο και τότε θα γίνει σε όλους σαφές ότι το «σκάνδαλο της ΑΤΕ» δεν είναι απλά και μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά, πρωτίστως και κυρίως, ένα διαρκές, διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο, που βαρύνει όλους σχεδόν εκείνους που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε παραπάνω.
Η ΑΤΕ δεν είναι απλά μια Τράπεζα που χρεοκόπησε. Η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων.
Η ΑΤΕ ήταν το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κυριότεροι εκφραστές του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα.
Ήταν τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε κάποιοι θεσμοί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί) να καταντήσουν εσμοί».
Η πλήρης δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει, αποτελεί δίκαιο αίτημα της Ελληνικής Κοινωνίας, το οποίο τώρα ικανοποιείται, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση και καταλήγει: «Τέλος, για όλους εκείνους που δείχνουν να αδημονούν και να απαιτούν από εμάς άμεσες πράξεις κάθαρσης και τιμωρίας, θέλουμε να τονίσουμε ότι όλα όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν στην ώρα τους και με τον σωστό τρόπο. Η Δικαιοσύνη δεν ξεχνά αλλά και δεν πρέπει να ενεργεί βιαστικά και παρορμητικά».
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Το Μνημόσυνο 1 είναι γεγονός!.

Κατάλυση δημοκρατίας και παράδοση εθνικής κυριαρχίας ήταν η πολιτική λύση που ζητούσε οκτώ μήνες η κυβέρνηση της αριστεράς
Γράφει η Μαρία Τσολακίδη
Μπορεί να κράτησαν οι θεατρινισμοί της κυβέρνησης για ανατροπή και αμφισβήτηση του χρέους οκτώ μήνες αλλά κατάφερε να δώσει τα πάντα στους δανειστές. Το χειρότερο όλων είναι ότι η αριστερή κυβέρνηση κατάφερε να ισχυροποιήσει τις τράπεζες όσο καμία…. προηγούμενη κυβέρνηση βάζοντας την «σωτηρία» τους πάνω από τους Έλληνες και βέβαια πάνω από την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Χάρισαν την Ελλάδα, έσωσαν τις Τράπεζες
Η ανακοίνωση του Γιούρογκρουπ είναι ανατριχιαστική διότι από τη μια πλευρά συγχαίρει το ελληνικό κοινοβούλιο που ψήφισε τα σκληρά οικονομικά μέτρα εναντίον του λαού και από την άλλη απαντά δημοσίως στο ερώτημα για ποιο λόγο η Ελλάδα μπήκε σε αυτή την δίνη της κατασκευασμένης «οικονομικής κρίσης». Όλα έγιναν για την πλήρη κυριαρχία των τραπεζών που πλέον με το νόμο κρατούν στα χέρια τους κυριολεκτικά την ζωή των Ελλήνων και την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Το Γιούρογκρουπ δεν νοιάστηκε για την απάνθρωπη φορολόγηση των πολιτών, ούτε για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία καταστρατηγούνται μέσω ασφαλιστικών μέτρων και εργασιακών. Αντιθέτως αναλυτικά αναφέρθηκε στο πώς και γιατί οι Θεσμοί παίρνουν στα χέρια τους όλη την δημόσια περιουσία της χώρας.
222 Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν αντί 50 δις ευρώ να ξεπουλήσουν την Ελλάδα.
Όμως τα χρήματα τα οποία θα εισπραχθούν από την πώληση της δημόσιας περιουσίας δεν θα γυρίσουν στους Έλληνες. Το 50% των εισπράξεων θα πάει για την αποπληρωμή της δανειακής στήριξης των τραπεζών. Τουλάχιστον τα 25 δις από το νέο δάνειο θα δοθούν στις τράπεζες που «κινδύνεψαν» από την «αυθόρμητη» απόφαση για δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα. Η εντολή των δανειστών για δημοψήφισμα που εκτέλεσε η κυβέρνηση ήταν η αφορμή η μισή δημόσια περιουσία να ξεπουληθεί για να ισχυροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα.
Από το υπόλοιπο 50% που θα μείνει από την πώληση της δημόσιας περιουσίας, 222 Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν το 50% αυτού να πάει αποκλειστικά για τη μείωση του χρέους! Εδώ αποδεικνύεται η τεράστια απατεωνιά της αριστερής κυβέρνησης (με τους ΑΝΕΛ ως πατερίτσα) ότι ποτέ δεν είχε σκοπό, ούτε έχει να συζητήσει περί απεχθούς χρέους. Αντιθέτως δίνουν τα 12,5 δις της δημόσιας περιουσίας για ένα χρέος που το 90% το χρεώθηκαν οι Έλληνες για την σωτηρία των τραπεζών από το 2010 μέχρι σήμερα.
Όμως ούτε τα υπόλοιπα 12,5 δις που εισπράξουν οι Θεσμοί μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης (πρώην ΤΑΙΠΕΔ) δεν θα γυρίσει στους Έλληνες. Θα δοθεί για επενδύσεις. Όχι όμως για επενδύσεις ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά σε επενδυτές που θα έρθουν για να αλώσουν την χώρα χωρίς να βάλουν τίποτε από την τσέπη τους.
Ψήφισαν να μην έχουμε χώρα
Η Ελληνική Βουλή αποφάσισε όχι μόνο την υποδούλωση των Ελλήνων αλλά οι Έλληνες να πληρώνουν τους μακελάρηδες, τόσο δίνοντας την δημόσια περιουσία που μέσω φορολόγησης επί 200 χρόνια ήταν δική τους, αλλά και από την ίδια τους τσέπη μέσω απάνθρωπων φορολογικών μέτρων που θα πάρουν την τελική τους μορφή από τον Μάρτιο του 2016.
Ο κ. Σόιμπλε για πρώτη φορά μετά από χρόνια βγήκε ευδιάθετος και χαμογελαστός μετά το Γιούρογκρουπ μιλώντας για την μεγάλη Συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση της αριστεράς και την ψήφο 222 βουλευτών. Και πώς να μην είναι χαμογελαστός εφόσον με την σταθερή του πολιτική κατάφερε να βάλει την Ελλάδα σε ένα Μνημόνιο διάρκειας 32,5 χρόνων εφόσον η ελληνική κυβέρνηση ήθελε δάνειο από τον ESM και πανευρωπαϊκή πολιτική και όχι οικονομική λύση.
Έτσι λοιπόν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, έφυγε από το Γιουρογκρούπ με ένα Ανεξάρτητο Ταμείο Αξιοποίησης το οποίο ξεκαθάρισε (με την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης) ότι θα ιδρυθεί όχι βάση της ελληνικής νομοθεσίας αλλά με μία νομοθεσία ευρωπαϊκή και το οποίο θα υιοθετηθεί από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.
Όσο λοιπόν οι Έλληνες θα πολεμάνε για να κρατήσουν τα σπίτια τους αγκομαχώντας να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ή να βρουν δόση για τις τράπεζες που ισχυροποιήθηκαν μετά την ψήφιση του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας, η Ελλάδα ουσιαστικά δεν υπάρχει πλέον. Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων βρίσκεται με την ψήφο 222 βουλευτών στην υπό κατοχή δημόσια ακίνητη περιουσία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν χάσουν την ακίνητη περιουσία τους οι Έλληνες μην μπορώντας να πληρώσουν απαχθείς φόρους και τοκογλυφικά δάνεια τραπεζών, αυτή δεν θα πάει στο ελληνικό δημόσιο αλλά απευθείας στο Ταμείο Αξιοποίησης των Θεσμών.
Τακτοποίησαν τους οικονομικούς εκτελεστές
Όμως η κυβέρνηση της 8μηνης «διαπραγμάτευσης» κατάφερε να κάνει αυτό που οι Θεσμοί ήθελαν σε ό,τι αφορά το κούρεμα του χρέους, δηλαδή να μην χάσουν το κέρδος τους οι οικονομικοί δολοφόνοι που έχουν ελληνικά ομόλογα στα χέρια τους.
Η ανακοίνωση του Γιούρογκρουπ ξεκαθαρίζει:
«Όπως αναφέρεται στην απόφαση της 12ης Ιουλίου το Eurogroup δηλώνει ότι είναι έτοιμο, αν χρειαστεί, να εξετάσει πιθανά επιπρόσθετα μέτρα (πιθανώς με μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και αποπληρωμής) με στόχο τη διασφάλιση να είναι σε βιώσιμο επίπεδο οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Τα μέτρα αυτά θα εξαρτηθούν από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του ESM και θα εξεταστούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος. Το Eurogroup επαναλαμβάνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα ονομαστικού κουρέματος του χρέους».
Ελλάδα: Η πρώτη αποικία της Γερμανίας
Όλα έγιναν όπως τα είχε ανακοινώσει η κ. Μέρκελ μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Σε εκείνη την συνέντευξη τύπου μεταξύ της προαναγγελίας όλων αυτών που ψήφισαν οι 222 Έλληνες βουλευτές ένα μήνα μετά, η καγκελάριος της Γερμανίας σημείωσε στο τέλος κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλά και γενικώς το εκλεγμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι ξεπουλημένο εφόσον δεν μπορεί να πράξει τίποτε που να δηλώνει εθνική κυριαρχία της χώρας και δημοκρατικό πολίτευμα.
Είπε η κ. Μέρκελ:
«Οι νόμοι που πέρασαν στις αρχές Φεβρουαρίου από την ελληνική κυβέρνηση θα ανακληθούν».
Αναμένουμε λοιπόν, και την ανάκληση ψηφισμένων νόμων από την ελληνική βουλή και μετέπειτα αλλαγή του Συντάγματος με ένα Σύνταγμα που αρμόζει σε Αποικία μένοντας με το ερώτημα τι ρόλο παίζουν πλέον οι εκλογές ή ο ρόλος των εκλογών στην Ελλάδα εν μέσω κατοχής είναι το προκάλυμμα της απολυταρχίας της Ε.Ε σε μία χώρα που κάποτε την έλεγαν Ελλάδα.

.Κάτι που πέρασε «απαρατήρητο» από την ομιλία Καμμενου στην βουλή.

Υποβόσκει σκάνδαλο,, και…για αυτό δεν υπάρχει και βίντεο της ομιλιας.
Ρε Πάνο…ποια εταιρία της Πειραιώς του Σαλλα θα αναλάβει το θεάρεστο έργο της εκμετάλλευσης των 40 δις περιουσίας των ένοπλων δυνάμεων; Μήπως η Pasal;  Έχει πολύ, μα πάρα πολύ φαγοπότι η υπόθεση ετσι;  
Σε αυτούς τους έξι μήνες έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες. Έχουμε φτάσει σε σημείο πλέον τα 34 δισεκατομμύρια της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων όχι να εκποιηθούν, όπως κάποιοι λένε, αλλά να τα εκμεταλλευτούμε προς όφελος των ίδιων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα 34 δισεκατομμύρια απέδιδαν περίπου ένα 1.100.000 ευρώ το χρόνο στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και στα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ήδη, με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί και με το νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, υπολογίζουμε…….
………….
ότι τα 34 αυτά δισεκατομμύρια της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδίδουν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων περίπου το 5% της αντικειμενικής αξίας το χρόνο, όσο περίπου είναι η απόδοση ενός ακινήτου στον ιδιωτικό τομέα. Και βεβαίως αυτά χωρίς να γίνει καμία πώληση, αλλά ενοικίαση για 50 ή 100 χρόνια, με συγκεκριμένα project τα οποία θα προτείνονται και με διαφανή διαγωνισμό μέσω του διαδικτύου, με το λεγόμενο bid. Δηλαδή, θα μπορεί να βλέπει ο ένας την προσφορά του άλλου και να τη βελτιώνει online. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα της εκμετάλλευσης της περιουσίας αυτής και της δημιουργίας κατ’ αρχήν οικισμών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα στα στρατόπεδα για τις περιοχές στις οποίες μετατίθενται.
Μια οικογένεια ενός αεροπόρου που μετατίθεται από τη Λάρισα στην Ελευσίνα, έχοντας τη δυνατότητα να του παρέχεται σπίτι, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα έξοδά του, από τις περικοπές που έχει υποστεί μέχρι σήμερα, μέχρι και 500 ευρώ. Ήδη εγκαινιάσαμε τα πρώτα σπίτια στην Ελευσίνα. Προχωράμε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ …

 ixnos 
Σημείωση…
Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν ο αγοραστής του πακέτου για το 37,08% της Trastor ΑΕΕΑΠ, ήτοι 20.353.776 τεμαχίων στα 1,40 ευρώ ανά μετοχή
Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν ο αγοραστής του πακέτου για το 37,08% της Trastor ΑΕΕΑΠ, ήτοι 20.353.776 τεμαχίων που πέρασε σήμερα στο Χ.Χ. στην τιμή των 1,40 ευρώ ανά μετοχή, με την αξία της συναλλαγής στα 28,5 εκατ. ευρώ. 
Η Trastor είναι η πρώην Πειραιώς ΑΕΕΑΠ και δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate και της εν γένει ανάπτυξης, μίσθωσης και εκμετάλλευσης ακινήτων. Εισήχθη στο Χ.Α. στις 28 Ιουνίου του 2005, στην τιμή των 2,12 ευρώ.
Πωλητής ήταν η Pasal Development που είχε στην κατοχή της αυτό το ποσοστό, ενώ η συναλλαγή έγινε στο πλαίσιο της συμφωνίας των δυο πλευρών, παρ’ ότι η εταιρεία διατηρεί δικαίωμα επαναγοράς για το ήμισυ των εν λόγω μετοχών, ήτοι για το 18,54%.