ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ε πες το ετσι ρε μλκ να το καταλαβουμε...

 


Προτροπή στη βία δεν είναι τα τραγουδάκια.

 


Θέλετε κάποια άλλη απόδειξη; Αυτοί κυβερνάνε σήμερα. Τσιμουδιά. Λίγο πλατη ρε παιδια να παρουμε καμια 10 σπιτια ακομα .

 


ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

 


Τι συνέβη και ο «ευρωπαϊκός μπάτσος» ανακάλυψε «ξαφνικά» ότι στην Ελλάδα συμβαίνουν σημεία και τέρατα;

 


Και, ξαφνικά, η ΕΕ ανακάλυψε ότι στην Ελλάδα συμβαίνουν σημεία και τέρατα, εναντίον της Δημοκρατίας, που διαπιστώνονται στο χώρο της Δικαιοσύνης, της ανελευθερίας του Τύπου, στις παρακολουθήσεις των δημοσιογράφων, στην ατελή, παραποιημένη και ανεπαρκή ειδησεογραφία, στις αποκρύψεις των εγκληματικών πλευρών του σιδηροδρομικού συμβάντος στα Τέμπη κλπ., κλπ.

Παρότι, αυτά, και προφανώς πολλά ανάλογα, συνέβαιναν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, ωστόσο η ΕΕ, απέφευγε επιμελώς να κατατρίβεται με αυτά, για να μη φέρει σε δύσκολη θέση τη χώρα μας που, τα τελευταία χρόνια, εμφανιζόταν ως ο καλύτερος μαθητής της.

Γι’ αυτό, ο θαυμασμός και η αποδοχή της ΕΕ, ήταν συνεχή για όλα όσα εμφανιζόταν ως δήθεν σημαντικά επιτεύγματα της Ελλάδας, ενώ αντιθέτως δεν υπήρχε έδαφος ανησυχίας, εκ μέρους της, για τα μακροχρόνια και άλυτα προβλήματά μας.

Τέμπη: Μπάζωσαν τον χώρο αλλά κανείς δεν λέει ποιος έδωσε την εντολή

 


Η ποινική δίωξη στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για το μπάζωμα στον χώρο όπου συντελέστηκε η τραγωδία στα Τέμπη μπορεί να θεωρηθεί προάγγελος και άλλων διώξεων το επόμενο χρονικό διάστημα. Από τις καταθέσεις των μαρτύρων, άλλωστε, οι οποίες δόθηκαν με αφορμή τη συμπληρωματική μήνυση που κατατέθηκε από συγγενείς θυμάτων για το αυθαίρετο μπάζωμα αλλά και τη μεταφορά υλικών από τον χώρο, προκύπτουν οι εγκληματικές παρεμβάσεις που έγιναν αυθαίρετα στον τόπο του δυστυχήματος.

Αυτό ισχυροποιείται με την αποκάλυψη που έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι από την έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, η οποία δείχνει την ύπαρξη ξυλόλιου, τολουόλιου, προπάνιου, βουτάνιου σε αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν στη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τη σύγκρουση των τρένων. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πως δεν έπρεπε ποτέ να γίνουν εργασίες και δη μπάζωμα προτού ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες.

Μια προσεκτική ανάγνωση εγγράφων της επίμαχης δικογραφίας που έχει στην κατοχή του το Documento αναδεικνύει πως όλοι όσοι έλαβαν κρίσιμες αποφάσεις εκείνο το βράδυ έδρασαν τελείως αυθαίρετα και μάλιστα χωρίς να είναι ενημερωμένες οι αρμόδιες δικαστικές αρχές. Οι παρεμβάσεις που έγιναν επιτόπου, όπως αυτές περιγράφονται από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους, θα μπορούσαν εν συντομία να καταγραφούν ως εξής: