ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Η ημίγυμνη εμφάνιση της Beyonce στα χρυσά

 

Με μία άκρως αποκαλυπτική εμφάνιση επέστρεψε η Beyonce στο Instagram, την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Η 41χρονη σταρ ανήρτησε μία σειρά από δικές της φωτογραφίες και του συζύγου της, Jay-Z.

Τα βλέμματα, ωστόσο, «τράβηξε» η εμφάνιση της «Queen B» και ειδικά το ακάλυπτο στήθος της.

Το στερνό αντίο στον θρύλο της ΑΕΚ


Το τελευταίο «αντίο» είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής συγγενείς, φίλοι, η οικογένεια της ΑΕΚ αλλά και ο αθλητικός κόσμος στον τεράστιο Μίμη Παπαϊωάννου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, απέναντι από την «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η σορός του θρύλου της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 9 το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, απέναντι από την OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3μ.μ. 

Στην κηδεία του Μίμη Παπαϊωάννου παραβρέθηκε σύσσωμη η ομάδα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ταφή έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

 Η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ, αναφέρει: «Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Νέα Φιλαδέλφεια. Πλήθος απλού κόσμου συρρέει από το πρωί για το ύστατο χαίρε στον μεγάλο Μιμή Παπαϊωάννου».

Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου


 Στα 780 ευρώ ορίζεται ο νέος κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Έτσι, από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 780 ευρώ μικτά. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του 9,4%.

Η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι γνωρίζει πως η αύξηση δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά προσφέρει σημαντική ανακούφιση. Όπως υπογράμμισε είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μια «γενναία αύξηση μισθού», λαμβάνοντας το μέρισμα της ανάπτυξης το οποίο καρπώνονται δίκαια όλοι.

Αναλυτικά, κατά την έναρξη της σύσκεψης ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Καλημέρα σας, η κυβέρνηση προχωρά σήμερα, στην τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%.

Έτσι από την 1η Απριλίου, αυτός θα φτάσει τα 780 ευρώ από τα 650 ευρώ -θυμίζω- που ήταν το 2019. Κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί ετησίως σχεδόν τρεις επιπλέον μισθοί στο εισόδημα περίπου 600.000 εργαζομένων.

Η νέα αύξηση, προφανώς και θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό. Αναλυτικά θα μιλήσει για όλα αυτά σε λίγο ο υπουργός Εργασίας.

Δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω, ξέρουμε ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται ακόμα περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, ειδικά από νέες και νέους οι οποίοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα.

Η νέα αυτή αύξηση, προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Θέλω να τονίσω ότι το τελικό ποσό το οποίο έχει συμφωνηθεί, βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας. Είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που -θέλω να θυμίσω- τόσο πολύ στηρίχθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, η εθνική οικονομία παραμένει σε μία ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, η ανεργία υποχωρεί σταθερά, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται. Τώρα κατά συνέπεια είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μία γενναία αύξηση του βασικού μισθού, γιατί το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι».

Έχετε πυρετό; Γιατί είναι λάθος κίνηση η λήψη αντιπυρετικού – Τι να κάνετε

 Υπάρχει κάποιος λόγος που ανεβάζουμε πυρετό όταν έχουμε μια λοίμωξη και σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτός δεν είναι προτρεπτικός ως προς τη λήψη αντιπυρετικού. Αντιθέτως!











Μια σχετικά πρόσφατη αμερικανική δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν επεσήμανε ότι, παρότι οι γονείς γνωρίζουν ότι ο χαμηλός πυρετός βοηθά τον οργανισμό του παιδιού να καταπολεμήσει τη λοίμωξη, ένας στους τρεις θα έδινε φάρμακα για να πέσει ο πυρετός, ακόμα κι αν δεν είχε ξεπεράσει τους 38°C. Μια νεότερη, όμως, έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα ενισχύει τα στοιχεία για την σημασία του χαμηλού πυρετού ως προς την καλύτερη και γρηγορότερη αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον οργανισμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές, μετά από μελέτη που διενέργησαν σε ψάρια, διαπίστωσαν ότι ο μέτριος πυρετός (όχι δηλαδή υψηλότερος από 38,5°C) συνέβαλε στην ταχύτερη ανάρρωσή τους, στον έλεγχο της φλεγμονής και στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών.

Δώρο Πάσχα 2023: Πώς υπολογίζεται, πότε καταβάλλεται – Οι δικαιούχοι

 

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους δώρο Πάσχα.

Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται συνήθως τη Μεγάλη Τετάρτη, αλλά οι εργοδότες μπορούν να το καταβάλλουν και νωρίτερα, αν το επιθυμούν.

Κάθε μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, που εργάστηκε από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα είτε γιατί αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του, είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής:

Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα.

Ντόναλντ Τραμπ: Η πρώτη ανάρτηση στο Facebook μετά από δύο χρόνια - «Επέστρεψα!»

 «Επέστρεψα» είναι η πρώτη, λιτή και όλο νόημα ανάρτηση του Ντόνταλντ Τραμπ στο Facebook, μετά από δύο χρόνια αποκλεισμού.


Στις αρχές Φεβρουαρίου, η εταιρεία Meta είχε ανακοινώσει ότι ήρε τον αποκλεισμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram, μετά τη διετή αναστολή του λογαριασμού του στον απόηχο της επίθεσης στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Στην ανάρτησή του, εκτός από το ότι επέστρεψε, ανέβασε και βίντεο από ομιλία του από προεκλογική του εμφάνιση, μαζί με τον γιο του και τον Μάικ Πενς.

Δείτε την ανάρτηση:

Πέθανε ξαφνικά ο αστρολόγος Γιάννης Ριζόπουλος

 Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός αστρολόγος Γιάννης Ριζόπουλος ο οποίος διέμενε στην Αμάρυνθο Εύβοιας.


Ο γνωστός αστρολόγος, σύμφωνα με το eviazoom, κατέρρευσε ξαφνικά, λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (16/3) στην Αμάρυνθο, όταν έπεσε στο έδαφος έξω από σούπερ μάρκετ.

Εντοπίστηκε από διερχόμενους χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Επιστολή συγγνώμης Πολάκη σε Τσίπρα - Προφανής στόχος του η επιστροφή στα ψηφοδέλτια

 
Αποδέκτης επιστολής του Παύλου Πολάκη έγινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κι ενώ συνεδρίαζε σήμερα το Εκτελεστικό Γραφειο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με αντικείμενο τη συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα για τα Τέμπη.


Ανασκευάζοντας την ανάρτησή του, με την οποία στοχοποίησε δημοσιογράφους, δικαστικούς και τραπεζικά στελέχη, ο κ. Πολακης δηλώνει πως «δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα», ενώ χαρακτηρίζει ως «αστοχία» την αντίδραση του για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά. Αυτό στο οποίο αναφέρεται ο Παύλος Πολάκης είναι η συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα στο ΘΕΜΑ, στην οποία έλεγε για τη διακυβέρνησή του πως «εγώ λειτούργησα ως Πρωθυπουργός με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και βεβαίως όταν θέλεις να υπερασπιστείς το δημόσιο συμφέρον συγκρούεσαι πολλές φορές με αυτούς οι οποίοι έχουν ίδιον συμφέρον. Αλλά με θεσμικούς παράγοντες και οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι λειτουργούν στο πλαίσιο της νομιμότητας, ότι και να συνέβη χθες εγώ δεν έχω αισθήματα ρεβανσισμού. Σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς».

Ο Παύλος Πολάκης επιχειρώντας να αποκαταστήσει τη σχέση του με την Κουμουνδούρου, τονίζει πως στόχος του δεν ήταν σε καμιά περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων - δημοσιογράφων και «για αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μουν αναλογεί», καταλήγει.

Κατόπιν αυτών, το θέμα του Παύλου Πολάκη αναμένεται να συζητηθεί αύριο στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προγραμματιστεί από πριν.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γερμανίας είναι υπέρ της διατήρησης του αποκλεισμού των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γερμανίας γνωστοποίησε την Παρασκευή (17/3) ότι είναι υπέρ της διατήρησης του αποκλεισμού των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, αλλά αντιτίθεται σε οποιαδήποτε σχέδια για μποϊκοτάρισμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, σε περίπτωση συμμετοχής τους.

Η Ουκρανία πρωτοστάτησε σε μια έκκληση για αποκλεισμό αθλητών από τη Ρωσία και τη στενή της σύμμαχό της Λευκορωσία, από τους Αγώνες του Παρισιού του επόμενου έτους, αφού η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανέφερε τον Ιανουάριο ότι ήταν «ανοιχτή» να τους συμπεριλάβει ως ουδέτερους.

Η Ουκρανία έχει επίσης απειλήσει με μποϊκοτάζ εάν επιτραπεί στους αθλητές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας να αγωνιστούν στο Παρίσι, ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση.

«Είμαστε υπέρ του αποκλεισμού Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών και υπευθύνων από διεθνείς αγώνες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γερμανίας, προσθέτοντας: «Η Ρωσία και η Λευκορωσία δεν πρέπει να έχουν την ευκαιρία να κάνουν κατάχρηση της συμμετοχής και των επιτυχιών των αθλητών τους σε διεθνείς αγώνες για σκοπούς πολεμικής προπαγάνδας.

Εύβοια: Σεισμός 3,2 Ρίχτερ, αισθητός και στην Αθήνα

 Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Νότια Εύβοια.


Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 3 χλμ βορειοανατολικά των Ζαράκων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

σεισμοσ


Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός στην ίδια περιοχή μεγέθους 3,1 Ρίχτερ.

Screenshot_3

ΠΑΟΚ Κρηστώνης 1933 . Επιστολή διαμαρτίας..

 Βαριά ήττα για την ομάδας μας με σκορ 6-1..Με πολλές απουσίες παρουσιάστηκε η ομάδας μας σήμερα στην Κατερίνη. Κυριακίδη Ιωάννη, Κυριακίδη Στάθη, Ρωμανίδη Παναγιώτη, Μωυσιάδη Γεώργιο, Ερβις Ρουστέμ, Μαυροκεφαλίδη Μπάμπη, Ιωαννίδη Σάββα,Παπαδόπουλο Αντώνη και Κελεμένη Κωνσταντίνο,με δύο παίκτες στην 11δα μας με 38 πυρετό και έναν τερματοφύλακα με ραγισμένο δάχτυλο, προς τιμήν τους που δέχθηκαν να παίξουν.Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δικαιολογήσουμε το αποτέλεσμα του αγώνα με τα παραπάνω.Στον πρώτο γύρο στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πιερικό είχαμε επικοινωνήσει με την διοίκηση του Πιερικού και τους βεβαιώσαμε οτι θα έχουν μια άψογη φιλοξενία η οποία έγινε και πράξη απο μέρους μας αυτό για εμάς είναι το αυτονόητο γιατί η φιλοξενία είναι άψογη σε όλες τις ομάδες που έχουν έρθει στην έδρα μας..

Ο κ.Ηλίας Σαραηλίδης τότε πρόεδρος του Πιερικού μας ευχαρίστησε και υποσχέθηκε την ανταπόδωσει της φιλοξενίας του δευτέρου γύρου κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. Δέν θα θέλαμε να κατηγορήσουμε τον Κ. Σαραηλίδη γιατί πλέον δεν ειναι στην τωρινή διοίκηση της ομάδας αλλά δυστυχώς είναι όλοι οι υπόλοιποι...Δεν ήρθε κανένας εκπρόσωπος της ομάδας να μας υποδεχθεί κατά την άφιξη της ομάδας μας..

Μία εχθρική φιλοξενία από όλες τις μεριές κόσμου διοίκησης παράγοντες και προπονητών...
Έναν προπονητή που είναι δυσφήμηση για το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει η μεγάλη ιστορική ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ να έχει στο τιμόνι της έναν τέτοιο άνθρωπο. Έναν προπονητή που να χλευάζει τους παίκτες μας από το πρώτο λεπτό του αγώνα και να προκαλεί με τις λέξεις χωριάτες, άμπαλοι πεθαμένους βάλτε τους όσα μπορείτε και διάφορες άλλες λέξεις που δεν πρεσβεύουν την ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο - CNN: Μπορεί να συλληφθεί ο Πούτιν.....Μαρία Ζαχάροβα, έκανε λόγο για μια «ανούσια κίνηση» που δεν «επηρεάζει τη Ρωσία».

 Από τα πρώτα λεπτά που έγινε γνωστή η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ύστερα από εκθέση του ΟΗΕ για απαγωγές παιδιών και εκκλήσεις ηγετών που έκαναν λόγο για εγκλήματα πολέμου, τα διεθνή ΜΜΕ αναλύουν τον πραγματικό αντίκτυπο της νομικής απόφασης στην παγκόσμια κοινότητα.


«Μπορεί να συλληφθεί ο Πούτιν;», η ερώτηση που προβάλλει το αμερικανικό CNN, εξετάζοντας όλα τa δεδομένα. «Μάλλον όχι», η απάντηση που δίνει το ίδιο το ειδησεογραφικό δίκτυο και στη συνέχεια εξηγεί το «γιατί».

Οποιοσδήποτε κατηγορείται για έγκλημα, επισημαίνεται από το CNN, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο απαρτίζεται από χώρες-μέλη, μπορεί να δικαστεί. Το δικαστήριο δικάζει ανθρώπους, όχι χώρες, και εστιάζει σε αυτούς που έχουν τις περισσότερες ευθύνες: ηγέτες και αξιωματούχους.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν είναι μέλος του δικαστηρίου. Το Δικαστήριο δεν διεξάγει δίκες ερήμην, επομένως ο Πούτιν θα πρέπει είτε να παραδοθεί από τη Ρωσία είτε να συλληφθεί εκτός Ρωσίας. Αυτό φαίνεται απίθανο, σχολιάζει χαρακτηριστικά το CNN.

«Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πούτιν να δικαστεί στη Χάγη» σχολιάζει με τη σειρά του το BBC, το οποίο εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει καθώς η Ρωσία δεν είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου το οποίο μπορεί να προχωρήσει στη σύλληψη όσων βρίσκονται στις χώρες-μέλη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - Η δράση ACTION IN GREECE στην Πιερία

 Ο Δήμος Κατερίνης προσκαλεί τους τοπικούς φορείς τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού καθώς

και συλλόγους και επαγγελματίες τουρισμού & γαστρονομίας σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την

παγκόσμια κινηματογραφική, πολυεπίπεδη και πολυμορφική δράση ACTION IN GREECE.

Η ενημερωτική εκδήλωση την οποία συντονίζει η Αντιδημαρχία Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί την

Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 17.30 στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Κατερίνης (1 ος όροφος) με κεντρική

ομιλήτρια την κ. Σοφία Στάμου, Πρόεδρο του Ομίλου Sigma Media Group. Την εκδήλωση θα προλογίσει

η κ. Ισιδώρα Τραχυλίδου, μέλος της επιτροπής του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας.

H Αντιδημαρχία Τουρισμού Δ. Κατερίνης έκρινε ορθό να πραγματοποιήσει συνολική ενημέρωση

τοπικών επιχειρηματιών, συλλόγων και φορέων μετά από πρόταση που δέχθηκε από την εταιρεία Sigma

Media Group, η οποία επιθυμεί να συμπεριλάβει τον τουριστικό προορισμό της Πιερίας σε project που

βρίσκονται κάτω από το brand name της δράσης Action in Greece.

Τι είναι η δράση ACTION IN GREECE?

Η ACTION IN GEECE είναι η παγκόσμια δράση η οποία κινηματογραφεί την Ελλάδα  από το  2015  , με

στόχο την ανάδειξη της αθέατης πλευράς της. Επικεντρώνεται σε ήθη, έθιμα, λαογραφία, παράδοση,

θρησκευτικό τουρισμό, εναλλακτικό τουρισμό, γαστρονομία, ιστορία, επιστήμες, καταδυτικά πλάνα,

εναέρια πλάνα, μυθολογία και πολλές ακόμη θεματολογίες. Η Sigma Productions  οργώνει τους τόπους

εξονυχιστικά και  αποτυπώνει  την σύγχρονη Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο.

Η δράση Action In Greece τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Υπουργείου

Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειών και Δήμων, Επιμελητηρίων, του Εθνικού Επιμελητηριακού

Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, του ΕΟΑΕΝ, της Unesco Πειραιώς και Νήσων και των

Τουριστικών Οργανισμών και άλλων φορέων.


Το brand ACTION IN GREECE εμπεριέχει τα εξής project σε ανάπτυξη:

1. ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 

2. ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Έως σήμερα έχουν κινηματογραφηθεί οι τουριστικοί προορισμοί: Σαντορίνη, Χαλκιδική, Σύρος, Κύθηρα

και Καλάβρυτα ενώ η παγκόσμια δράση του Action In Greece με τα επιμέρους project επιδιώκει την

ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχών της Ελλάδας με επίκεντρο την Γαστρονομία,

Συνεδρίαση Δ.Σ.: Youtube Link...Δήμος Δίου-Ολύμπου

                                                  image.png

.

Μουσικό αφιέρωμα “Η Ποίηση στο Ελληνικό Τραγούδι

image.png


Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, παρουσιάζουν το μουσικό αφιέρωμα “Η Ποίηση στο Ελληνικό Τραγούδι” με την Ορχήστρα Νέων Δίου, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Πατρή την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στις 19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου.

Είσοδος ελεύθερη.

ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ

1. Η μπαλάντα του Ούρι (Αχ! Ουρανέ!) (ορχηστρικό) μουσική: Μάνος Χατζηδάκις
2. Το ακορντεόν – στίχοι: Γιάννης Νεγρεπόντης, μουσική: Μάνος Λοΐζος
3. Σταυρός του Νότου – στίχοι: Νίκος Καββαδίας, μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
4. Τι θέλω – στίχοι: Γιώργος Δροσίνης – μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
5. Τσάμικος – στίχοι: Νίκος Γκάτσος, μουσική: Μάνος Χατζηδάκις
6. Το Θαλασσινό Τριφύλλι – στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης, μουσική: Λίνος Κόκοτος
7. Της αγάπης αίματα – στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης – μουσική Μίκης Θεοδωράκης
8. Οι μοιραίοι – στίχοι: Κώστας Βάρναλης, μουσική Μίκης Θεοδωράκης
9. Λευτεριά – στίχοι: Νίκος Καζαντζάκης, μουσική Μίκης Θεοδωράκης
10. Άρνηση – στίχοι: Γιώργος Σεφέρης, μουσική Μίκης Θεοδωράκης
11. Ο Δραπέτης – στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης, μουσική Μίκης Θεοδωράκης
12. Μέρα Μαγιού – στίχοι: Γιάννης Ρίτσος, μουσική Μίκης Θεοδωράκης
13. Κεμάλ – στίχοι: Νίκος Γκάτσος, μουσική: Μάνος Χατζηδάκις
14. Σπασμένο καράβι – στίχοι: Γιάννης Σκαρίμπας, μουσική Γιάννης Σπανός
15. Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων – στίχοι Άρης Δαβαράκης, μουσική Μάνος Χατζηδάκις
16. Σαββατόβραδο – στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
17. Και να αδερφέ μου – στίχοι: Γιάννης Ρίτσος, μουσική: Χρήστος Λεοντής

Ερμηνεύουν: Αλέξης Ηλιάδης, Κώστας Μυστακίδης, Γεωργία Μαρινοπούλου και Χρυσάνθη Ευαγγελοπούλου

Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Χ. Χανδόλιας και Κώστας Μυστακίδης

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στα εξής σημεία:

1. από την Χ.Θ. 8+000 έως τη Χ.Θ. 10+000 στο αριστερό έρεισμα της οδού με κατεύθυνση προς Ν. Μουδανιά,

2. από την Χ.Θ. 61+000 έως τη Χ.Θ. 58+000 στο δεξιό έρεισμα της οδού με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη,

3. από την Χ.Θ. 14+000 έως τη Χ.Θ. 7+000 και στα δύο ερείσματα της οδού με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν από κινητά συνεργεία στα στηθαία ασφαλείας της οδού, με αποκλεισμό της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά κατά περίπτωση βλάβης, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.

«ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ» στην Κατερίνη της Τέχνης και του Πολιτισμού


Τον καθιερωμένο ανοιξιάτικο πολιτιστικό κύκλο εκδηλώσεων - δραστηριοτήτων υπό τον τίτλο

«Εαρινές Ημέρες Μουσών», ο οποίος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκφάνσεων της τέχνης και

του πολιτισμού οργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών, με συνδιοργάνωση του Δήμου

Κατερίνης και του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως

Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα διαρκέσει από τις 17 Μαρτίου έως τις 24 Ιουνίου. Για την

ταυτότητά του μίλησαν σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Δημαρχείο Κατερίνης, ο

πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης, Γιάννης Ντνατάμης, ο

Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών, Ευθύμης Μαυρίδης, ο αντιπρόεδρος Ηλίας

Παπάζογλου. Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος,

τοποθετήθηκε ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος. Επίσης, παρέστησαν μέλη του Δ.Σ. της

Πανήγυρις Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού

 


Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Κέρκυρα» - Εγκαίνια σήμερα Σάββατο στις 13:30, στο Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες

 


Δήμος Κατερίνης: Το 2ο Φεστιβάλ Πάρκου φέρνει την Άνοιξη ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ – ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ


 Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή – Το κορυφαίο Μυθολογικό Πάρκο της Ελλάδας

 KATERINI FOOD FESTIVAL

 ΜΟΥΣΙΚΗ - ΘΕΑΤΡΟ

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ / ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Με το 2ο πολυθεματικό, ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό και διαδραστικό Φεστιβάλ, ο Δήμος

Κατερίνης υποδέχεται την Άνοιξη, στο Δημοτικό Πάρκο. Μουσική, Θέατρο, Εκπαιδευτικές -

Αθλητικές δραστηριότητες, street food κ.α. αναμένεται να δώσουν τον παλμό και τον

ενθουσιώδη τόνο σε μία πραγματική πανδαισία, από τις 12 έως τις 21 Μαΐου 2023.


Διεθνών προδιαγραφών θεματικό πάρκο