ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Διεθνές Ίδρυμα Μ.Αλεξάνδρου - Αφιέρωμα στα 200 χρόνια ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας



13η Χορωδιακή Συνάντηση Δήμου Πύδνας Κολινδρού στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης


   Το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης πραγματοποιήθηκε η 13η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε  η Δημοτική Χορωδία της Ενότητας Μεθώνης υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μεθώνης οι χορωδίες του Συλλόγου Κατοίκων Ηλιούπολης, του Πανχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Θεσσαλονίκης, της Δ.Ε. Μεθώνης και του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Τσιτσάνη, Χατζιδάκη κ.ά) αλλά και ποντιακά τραγούδια τα οποία ενθουσίασαν το κοινό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων  και  πολλοί  φίλοι της χορωδιακής μουσικής.
  Την  καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδιακής συνάντησης είχε ο Μουσικός Ιωάννης Κούκας. Την κήρυξη της 13ης Χορωδιακής Συνάντησης έκανε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού Δημήτριος Χλεμές ο οποίος ευχαρίστησε τις χορωδίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου σε όλες τις  δομές πολιτισμού, λέγοντας  ότι «αυτού του είδους οι εκφράσεις πολιτισμού δίνουν σε όλους μας δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε τον ολοένα και πιο δύσκολο αγώνα της ζωής. Είναι φανερό ότι η ενασχόλησή σας με την μουσική είναι χαρά  και δημιουργική ενασχόληση για σας αλλά  και δώρο για την κοινωνία μας. Η μουσική διαχέεται παντού και αγκαλιάζει όλους μας σαν ευλογία. Με αυτή την έννοια δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι επιτελείτε ένα έργο κοινωνικό και διαχρονικό που θα πρέπει να έχει συνέχεια από όλες τις δημοτικές αρχές».
  Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν σε όλους τους χορωδούς εδέσματα που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι γυναίκες της   χορωδίας της Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης. .        

  

Τι αλλάζει με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλιση αυτοκινήτου


Τι αλλάζει με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλιση αυτοκινήτου
Ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο διαμορφώνεται στην υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου, με τον νόμο «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση ν.3601/2007 και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε την Παρασκευή από τη Βουλή των Ελλήνων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Πιο συγκεκριμένα, με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που τίθενται άμεσα σε ισχύ (από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως), επέρχονται μεταξύ άλλων οι εξής αλλαγές:
- Η κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης της ασφάλισης αυτοκινήτου και η αναγνώριση της πληρωμής του ασφαλίστρου ως απαραίτητης προϋπόθεσης, τόσο για την έναρξη όσο και για την ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα απαιτείται πλέον ακύρωση/καταγγελία της ασφάλισης από τον ασφαλιστή, κατά τον χρόνο λήξης της ασφαλιστικής σύμβασης.
- Η κατάργηση του αυτοκόλλητου σήματος ασφάλισης και του σήματος προσωρινής ασφάλισης.
- Η θεσμική αναγνώριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας ασφαλιστή, ασφαλισμένου και δικαιούχου αποζημίωσης σε όλες τις διαδικασίες (πχ σύναψη ασφάλισης, διακανονισμό ζημιών κλπ).
«Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστατεύει και διασφαλίζει τον ασφαλισμένο αλλά και τον τρίτο ζημιωθέντα, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ενώ, παράλληλα, οι νέες ρυθμίσεις προστατεύουν και θωρακίζουν τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Α. Σαρρηγεωργίου.
Με την ψήφιση του νόμου, ο πρόεδρος Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ, Δ. Ζορμπάς σχολίασε ότι «με τις νέες διατάξεις, ανοίγει μία νέα εποχή στην υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου. Δυσλειτουργίες του παρελθόντος που έβλαπταν τους συνεπείς ασφαλισμένους, τους ζημιωθέντες αλλά και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, όπως πχ η αυτόματη ανάληψη κινδύνου από την ασφαλιστική επιχείρηση χωρίς την προηγούμενη είσπραξη του ασφαλίστρου, αντιμετωπίζονται πλέον από ένα αποτελεσματικό και σαφές σύστημα έναρξης/λήξης/ακύρωσης της υποχρεωτικής ασφάλισης αυτοκινήτου που θα ωφελήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Επιπλέον, με την αναγνώριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας περιορίζεται η γραφειοκρατία και διευκολύνονται οι διαδικασίες σε όλα τα στάδια της συνδιαλλαγής ασφαλιστή- ασφαλισμένου. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι έτοιμες για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς και ενημερώνουν τους ασφαλισμένους τους για τις αλλαγές».

Δήλωση-«βόμβα» του Αντώνη Ρέμου: Αυτή είναι η Ελλάδα μας – Πόσο δίκιο έχει ο Σφακιανάκης

Στο πλευρό του αδερφού του Μόρα ο Ρέμος – Το δράμα του Δημήτρη που πάσχει από λευχαιμία [εικόνα]
Έξαλλος έγινε ο Αντώνης Ρέμος με τη συμπεριφορά ορισμένων κατοίκων -αλλά και της αστυνομίας- της Χαλκιδικής, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια γνωστού ξενοδοχείου της περιοχής.
Όπως δημοσιεύει το astrology.gr, ο γνωστός τραγουδιστής και κριτής του ελληνικού talent show "The Voice", θύμωσε με την αστυνομία της Χαλκιδικής που, μετά από καταγγελίες κατοίκων, ζήτησαν να κλείσει η μουσική στα εγκαίνια πεντάστερου ξενοδοχείου της περιοχής και να διακοπεί το μουσικό πρόγραμμα του οποίου ηγείτο.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο τραγουδιστής δήλωσε από τo stage:
«Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στη Χαλκιδική. Να έρχεται η αστυνομία στις 12 και να μας λένε να κλείσει η μουσική. Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι ότι δίκαιο έχει ο Σφακιανάκης. Αυτά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν».

Άνεργη μητέρα νάρκωσε τα παιδιά της και τα έπνιξε στην μπανιέρα λόγω ένδοιας

paidi-agori-570
Άνεργη μητέρα ομολόγησε πως έπνιξε στην μπανιέρα τους δύο γιους της, ηλικίας 2 και έξι ετών επειδή αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
Τουλάχιστον, έτσι ισχυρίστηκε στην εισαγγελία του Βελγίου η μητέρα από την περιοχή Ναμίρ. «Είχε άγχος εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Ήταν η μόνη λύση που βρήκε ώστε τα παιδιά της να μην είναι δυστυχισμένα όταν μεγαλώσουν, όπως είπε», διευκρίνισε ο εισαγγελέας Φιλίπ Ντιλιέ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η τραγωδία εκτιλύχθηκε στο σπίτι της οικογένειας το Σάββατο, όταν ο πατέρας των παιδιών απουσίαζε. Η 27χρονη μητέρα, έδωσε υπνωτικό στους δύο γιους της, τους έπνιξε στην μπανιέρα και στη συνέχεια τους έβαλε στα κρεβάτια τους, ισχυρίστηκε η ίδια στην εισαγγελέα. Όταν ο σύζυγος επέστρεψε, εκείνη «του είπε ότι τα παιδιά ήταν ήδη στο κρεβάτι. Πέρασαν το βράδυ μαζί και είδαν τηλεόραση», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.
Την Κυριακή το πρωί ο πατέρας έφυγε και ανακάλυψε ότι τα παιδιά ήταν νεκρά αφότου επέστρεψε στο σπίτι όπου βρήκε την γυναίκα του σε άσχημη κατάσταση. Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι τότε η 27χρονη είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή της. Η γυναίκα, ο σύζυγος της οποίας είχε μόλις χάσει τη δουλειά του, είπε ότι «σκεφτόμουν την πράξη αυτή εδώ και τρία χρόνια». Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και τέθηκε υπό κράτηση.

Σταυροπόδι με λευκό μίνι καυτή παρουσιάστρια σε εγκαίνια

elena-papavasileiou-570
Η λογική και το έθιμο λέει ότι όταν εγκαινιάζεις ένα νέο μαγαζί φροντίζεις είτε να έχεις σημαίνουσες και εξέχουσες προσωπικότητες είτε αιθέριες παρουσίες για να προσελκύσεις τον κόσμο. Το νέο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης «Pomegranate» συνδύασε και τα δύο σε μία μόλις γυναίκα: την Έλενα Παπαβασιλείου.
Η παρουσιάστρια έδωσε το παρόν στα εγκαίνια μαζί με την κολλητή της Σόφη Πασχάλη. Η Έλενα μπορεί να έχει χωρίσει από τον φίλο της με τον οποίο έβγαιναν μαζί με τη γυμνάστρια και τον σύντροφο της, αλλά η Πασχάλη είναι ακόμα μαζί του. Γι΄αυτό η Έλενα, ελεύθερη κι ωραία ούσα, είπε να βάλει μια ανάλαφρη και αέρινη μίνι φούστα και να αρχίσει τα σταυροπόδια στον καναπέ.

ΣΤΟΥΣ 22 ΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Τρελό κύμα μετανάστευσης στη Σικελία - Το ναυτικό διέσωσε 2.000 άτομα μόνο μέσα σε 24 ώρες
Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί 4,5 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Ήδη έχει γίνει η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του δωδεκάμετρου γιοτ και έχουν μεταφερθεί οι σοροί συνολικά 22 ατόμων στο νοσοκομείο Σάμου -μεταξύ αυτών και τεσσάρων παιδιών.
Το σκάφος βρίσκεται στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, ενώ και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των αγνοουμένων επιβατών. Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως οι διασωθέντες ήταν πενήντα αλλά τελικά πρόκειται για 36 άτομα τα οποία έχουν περισυλλέγει στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου. Μεταξύ αυτών είναι και ένα αγοράκι συριακής καταγωγής που παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στην Αθήνα με ελικόπτερο, σε μια αερογέφυρα που στήθηκε από τις πρώτες ώρες του ναυαγίου. Από τους διασωθέντες έξι άτομα ακόμα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο στη Σάμο.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, στα δύο σκάφη επέβαιναν συνολικά 65 άτομα, γεγονός που αυξάνει τους φόβους πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 22 πτώματα. Από αυτά, τα 18 εντοπίστηκαν μέσα στο μεγαλύτερο σκάφος που έχει ήδη ρυμουλκηθεί στο λιμάνι. Ανάμεσα τους βρίσκονταν τρία παιδιά και μία έγκυος γυναίκα.
Λίγο πριν οι άνδρες του Λιμενικού είχαν εντοπίσει δύο γυναίκες στην περιοχή του ναυαγίου ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και το πτώμα ενός άνδρα. Έπειτα, ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες εντόπισε τη σορό ενός μικρού παιδιού, επίσης στο σημείο του ναυαγίου. Τραγική φιγούρα η σορός μιας γυναίκας που κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της την ώρα του ναυαγίου. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Στις έρευνες συμμετέχουν τρία αλιευτικά με ιδιώτες δύτες, δύο πλωτά του λιμενικού, σκάφος της Frontex πολεμικό πλοίο και ελικόπτερο.
samos-570

Γιατί οι άντρες δεν επιλέγουν πια το πληρωμένο σεξ;

sex

Αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των ανδρών που πληρώνουν επαγγελματίες του σεξ για να κάνουν έρωτα, έχει μειωθεί αισθητά!
  Σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, αμερικανική έρευνα που έγινε σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ οι αριθμοί των ανδρών που επιλέγουν σεξ επί πληρωμή είναι εντυπωσιακά πεσμένοι συγκριτικά με περασμένες δεκαετίες και σίγουρα σημαντικό ρόλο παίζει η ευκολία εξεύρεσης σεξ μέσω διαδικτύου.
Στο πρώτο μισό του 1990, έχει διαπιστωθεί ότι περίπου το 17% των ανδρών είχαν πληρώσει ή είχαν λάβει χρήματα για σεξ. Από το 2006 μέχρι το 2012 το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 13%, ενώ κατά περιόδους άγγιξε και το 9,1%.

Πως δικαιολογείται αυτή η πτώση;
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα social media, τα smartphones και το διαδίκτυο εν γένει είναι οι βασικοί παράγοντες που αιτιολογούν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά των ανδρών, αφού δημιουργήθηκαν ειδικά σχεδιασμένα μέσα για να φέρουν πιο κοντά τα δύο φύλλα.
Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το διαδίκτυο έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δηλαδή ότι κάνει πιο εύκολο στον πελάτη να βρει μια γυναίκα για να ικανοποιήσει επί πληρωμή τις σεξουαλικές του ανάγκες, απλά όσοι το επιλέγουν φοβούνται να το παραδεχτούν καθώς με τη πάροδο των χρόνων η «συνήθεια» αυτή γίνεται όλο και λιγότερο κοινωνικά αποδεκτή.

“Να χαίρεστε τη δημόσια υγεία κ.Άδωνι!” – “…σαν το σκυλί στ΄αμπέλι!!!”

adonis

“Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 23-04-14 και περι τις 04.00 το πρωί πήγα εσπευσμένα στο Αττικό Νοσοκομείο που βρίσκεται κοντά στο Χαιδάρι, με οξύτατο πόνο στο στομάχι.
Απο τις 04.00 η ώρα κατάφεραν με τα χίλια ζόρια να με εξέτασουν γυρω στις 06.30, μου εκαναν υπέρηχο αιματολογικές ολες οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές. Μου έκαναν παυσίπονη ένεση αλλά ο πόνος παρέμενε, ο υπέρηχος δεν έδειξε κάτι. Μου λενε θα περιμένεις λιγο να βγουν τα αποτελέσματα, το λίγο ήταν απο τις 06.30 τα χαράματα και οι εξετάσεις βγήκαν περίπου στις 10.30 της Πεμπτης ΟΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ!!!
Ο πόνος δεν περνούσε και τους παρακαλούσα να μου κάνουν ακόμη μια παυσίπονη, μου την κάνουν μετα απο χίλια παρακάλια και μου λένε δεν μπορούμε να σας κρατήσουμε άλλο κάναμε οτι μπορούμε φαίνεται οτι έχετε κολικό εντέρου να πάτε σπίτι σας για κατ οίκον νοσηλεία….η γιατρός ηταν ειδικευόμενη αλλά το θέμα ήταν οτι με είδε και η καθηγήτρια του νοσοκομείου μιας και τυγχάνει ο θεός να το κάνει πανεπιστημιακό.
Μου λέει και αυτη δεν βλέπω κάτι μπορείτε να πάτε σπίτι σας, με έβγαλαν απο το νοσοκομείο με 15.000 λευκα ενω το οριο ηταν 9000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Έρχομαι λοιπόν σπίτι και ο πόνος να μην περνάει με τίποτα, να μην σας τα πολυλογό παιρνω την ασφαλιστική μου τους εξηγώ και φευγω για το Υγεία(ευτυχώς που είχα ιδιωτική ασφάλεια). 14.30 η ώρα περίπου φτάνω εκεί μου κάνουν εξετάσεις και τα λευκά απο 15000 χιλιαδες ανέβηκαν στις 19.200!!!!!!!!!!!!! κάνω ελεγχο οξεία σκωληκοειδιτιδα και μάλιστα κρυφή ψηλά πίσω απο το συκώτι γιαυτο και ο πόνος δίπλα στο στομάχι , 17.30 μπαίνω για χειροργείο και βγήκα 20.40!!!
Δοξα το θεό είχα την ασφάλεια και γλύτωσα στο παρά 5….αν έμενα σπίτι τώρα πολύ απλά δεν θα ζούσα, αναρωτιέμαι πως αυτοί οι γιατροι εφόσον πονούσα και είχα και τα λευκά ανεβασμενα πως πήραν την απόφαση να με βγάλουν….ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ….και σταθηκα τυχερος λόγω ιδιωτικής ασφάλισης , ο επόμενος συμπολίτης μου που δεν θα έχει θα πάει έτσι σαν το σκυλί στο αμπέλι;;;;; Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να πεθαίνεις απο μια σκωληκοειδιτιδα…αν είναι δύνατον που ζούμε……Να ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΑΔΩΝΗ”
Με εκτίμηση
Στραγαλινός Ζώης

Η Νέα Δημοκρατία τελειώνει τον Σαμαρά


Είναι κοινό μυστικό πως η Νέα Δημοκρατία δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τον Αντώνη Σαμαρά και την ακροδεξιά ομάδα του. Και στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να τελειώσει τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό το ξέρουν πια πάρα πολλοί αλλά το αναφέρουν ελάχιστοι.

Η καραμανλική Νέα Δημοκρατία είναι έξαλλη με τον Αντώνη Σαμαρά και τα ακροδεξιά φυντάνια του.

Οι όποιοι ενδοιασμοί υπήρχαν εξαφανίστηκαν μετά το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, όπου εμφανίζεται...
το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά –και συνεργάτης του επί 40 χρόνια- να κάνει «δουλειές» με τους νεοναζιστές.

Για τα παραδοσιακά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς και οι ακροδεξιοί του θεωρούνται απειλή για την Δημοκρατία, το κόμμα και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Η γραμμή στους ψηφοφόρους του κόμματος έχει δοθεί.

Η απόφαση έχει παρθεί. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει τελειώσει.

Ο Αντώνης Σαμαράς το γνωρίζει.

Στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, το ΠΑΣΟΚ τελειώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και η Νέα Δημοκρατία τελειώνει τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

(19 και σήμερα)

Εγραψε ο  Pitsirikos

Πρόσληψη 10.000 ανέργων μέσω ΟΑΕΔ



Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων από επιχειρήσεις ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα το οποίο θα αφορά όσους
από περίπου 20.000 ανέργους είχαν συμμετάσχει στο προηγούμενο αντίστοιχο πρόγραμμα μέσω των «Τοπικών σχεδίων γι τν απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας ΤοπΣΑ» και των «Τοπικών δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ» και απασχολούνται σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, δηλαδή, μέσα στον Ιούνιο.

Το πρόγραμμα θα αφορά 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας (πλην Νοτίου Αιγαίοι και Στερεάς Ελλάδας και θα ανέλθει σε 17 εκατ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του οργανισμού oaed.gr. Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις κ γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, όπως επίσης και οι ΚοινΣεπ που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που το τελευταίο τρίμηνο έχουν προχωρήσει σε απολύσεις.

Αναφορικά με τους άνεργους, ωφελούμενοι είναι:

-Αυτοί που διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ.

-Έχουν συμπληρώσει τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

-Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

-Έχουν ωφεληθεί δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ και διαθέτουν βεβαίωση συμμετοχής σε τέτοιου είδους πρόγραμμα από την αρμόδια Αναπτυξιακή Σύμπραξη.

Η επιχορήγηση για κάθε μία ημέρα απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και όχι πλέον τον 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Η επιχορήγηση για κάθε μία ημέρα απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πλέον τον 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες.

Τραγικός θάνατος για αγοράκι που καταπλακώθηκε από σιδερένια πόρτα


 

  Το τρίχρονο παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Δράμας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

 
 
   Μια βαριά συρόμενη σιδερένια πόρτα αυλόγυρου, που βρισκόταν σε οικογενειακό κέντρο, είναι η αιτία του τραγικού θανάτου για ένα τρίχρονο αγοράκι από την Παλαιοκώμη. Η βαριά πόρτα έπεσε πάνω στο παιδάκι και το καταπλάκωσε. 


Το γεγονός συνέβη αργά χθες το βράδυ σε ταβέρνα στην Παλαιοκώμη του δήμου Αμφιπόλεως, όπου οι γονείς του τρίχρονου αγοριού και τα αδέλφια του πήγαν να δειπνήσουν. 

Τα παιχνίδια και τα γέλια, όμως, των παιδιών γρήγορα μετατράπηκαν σε φωνές τρόμου και αγωνίας, όταν η βαριά συρόμενη πόρτα, ύψους 1,80 μέτρων, που βρισκόταν στον αυλόγυρο του οικογενειακού κέντρου, στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, έπαιζαν και τραβούσαν πέρα-δώθε τα παιδιά, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έφυγε από τη θέση της και καταπλάκωσε το τρίχρονο αγοράκι προκαλώντας το βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που έφεραν μέσα σε λίγα λεπτά το μοιραίο.
 
Το τρίχρονο παιδί μεταφέρθηκε, λίγο μετά τις 10 το βραδυ, στο γενικό Νοσοκομείο της Δράμας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κομοτηνής Νικόλαο Κιφνίδη, ο θάνατος του τρίχρονου αγοριού οφείλεται στο βαρύ τραυματισμό του στο κεφάλι από τη σιδερένια συρόμενη πόρτα. 
 
 newsbeast.gr

´´Αν ήσουν εγώ´´



 
  Στην εκδήλωση «αν ήσουν εγώ» που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνης στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη για παιδιά με κινητικά προβλήματα έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.  

Ο Δήμαρχος δέχθηκε τις ευχαριστίες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για την ιδιαίτερη φροντίδα που έμπρακτα έχει δείξει για τα παιδιά αυτά με την κατασκευή και ίδρυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Γανόχωρα, με την κατασκευή και λειτουργία του κτιρίου της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, τον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων Αθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης, την λειτουργία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Μνεία έγινε στην βελτίωση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες καθότι  όλα τα πεζοδρόμια που κατασκευάζονται έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές, ράμπες διάβασης για αμαξίδιο και οδηγό τυφλών.  

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΙΡΤΟΝ ΣΕΝΑ

Οι καλύτεροι αγώνες του Άιρτον Σένα

Κείμενο: Κώστας Κεφαλογιάννης
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις αφιέρωμα στον Άιρτον Σένα. Ο εξής ένας: Να μιλήσεις για την οδήγηση του. Είκοσι χρόνια ακριβώς πέρασαν από την ημέρα που ο κορυφαίος Βραζιλιάνος πιλότος έχασε τη ζωή του στην πίστα της Ίμολα. Είκοσι ολόκληρα χρόνια. Υπάρχουν δηλαδή ενήλικες ανάμεσα μας που δεν είχαν καν γεννηθεί όταν σκοτώθηκε. Για εκείνους λοιπόν αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που τον θεωρούν ακόμα τον κορυφαίο οδηγό στην ιστορία της F1 ακολουθούν οι πέντε καλύτεροι αγώνες της καριέρας του.
  • <strong>5. Μονακό 1984</strong> Αυτός ήταν μόλις ο 6ος αγώνας στη F1 για τον νεαρό Σένα, o οποίος την προηγούμενη χρονιά είχε κερδίσει το βρετανικό πρωτάθλημα F3. Παρότι ξεκίνησε από τη 13η θέση και π5. Μονακό 1984
    Αυτός ήταν μόλις ο 6ος αγώνας στη F1 για τον νεαρό Σένα, o οποίος την προηγούμενη χρονιά είχε κερδίσει το βρετανικό πρωτάθλημα F3. Παρότι ξεκίνησε από τη 13η θέση και παρότι η Toleman που οδηγούσε δεν ξεπερνούσε τη μετριότητα, εκείνος έφτασε δεύτερος και ίσως να είχε περάσει και τον πρωτοπόρο Αλέν Προστ, αν ο αγώνας δεν είχε διακοπεί με κόκκινη σημαία.
  • <strong>4. Ιαπωνία 1988</strong> Ξεκίνησε από την pole position, έπεσε 14ος κατά τη διάρκεια του grand prix αφού αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας, αλλά επανήλθε, νίκησε και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλη4. Ιαπωνία 1988
    Ξεκίνησε από την pole position, έπεσε 14ος κατά τη διάρκεια του grand prix αφού αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας, αλλά επανήλθε, νίκησε και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.
  • <strong>3. Βραζιλία 1991</strong> Το ότι νίκησε μέσα στην πατρίδα του δεν λέει τίποτα. Το ότι νίκησε σε βρεγμένη πίστα ενώ τον κυνηγούσε μανιασμένα ο Νάιζελ Μάνσελ λέει λίγα περισσότερα. Το ότι νίκησε3. Βραζιλία 1991
    Το ότι νίκησε μέσα στην πατρίδα του δεν λέει τίποτα. Το ότι νίκησε σε βρεγμένη πίστα ενώ τον κυνηγούσε μανιασμένα ο Νάιζελ Μάνσελ λέει λίγα περισσότερα. Το ότι νίκησε ενώ έχασε σταδιακά την 4η, την 3η και την 5η ταχύτητα του μονοθέσιου του (McLaren), τερμάτισε κολλημένος στην 6η και βγήκε από το όχημα τόσο εξουθενωμένος που χρειάστηκε βοήθεια για να φτάσει στο πόντιουμ, λέει τα πάντα.
  • <strong>2. Ντόνινγκντον 1993</strong> Ο αγαπημένος αγώνας των περισσοτέρων θαυμαστών του. Επιβλητική οδήγηση σε βρεγμένη πίστα και νίκη με ένα λεπτό διαφορά από τους διώκτες του. 2. Ντόνινγκντον 1993
    Ο αγαπημένος αγώνας των περισσοτέρων θαυμαστών του. Επιβλητική οδήγηση σε βρεγμένη πίστα και νίκη με ένα λεπτό διαφορά από τους διώκτες του.
  • <strong>1. Πορτογαλία 1985</strong> Ο δικός του αγαπημένος αγώνας, όπως είχε παραδεχτεί. Η πρώτη pole position και η πρώτη νίκη της καριέρας του, στον δεύτερο μόλις αγώνα του με τη Lotus. Και πάλι η π1. Πορτογαλία 1985
    Ο δικός του αγαπημένος αγώνας, όπως είχε παραδεχτεί. Η πρώτη pole position και η πρώτη νίκη της καριέρας του, στον δεύτερο μόλις αγώνα του με τη Lotus. Και πάλι η πίστα ήταν βρεγμένη. Ο Σένα δεν νίκησε απλώς. Έριξε γύρο σε όλους τους υπόλοιπους οδηγούς, εκτός από τον δεύτερο Μισέλ Αλμπορέτο, ο οποίος τερμάτισε περισσότερο από ένα λεπτό πίσω του.

      ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ


      Κορίτσι στον ήλιο
      Κείμενο: Μάρθα Κορινθίου
      Ο στόχος του φωτογράφου Steven Lyon, όπως δηλώνει στο website του, είναι να δημιουργεί εικόνες που θα σε κάνουν να σταματάς το ξεφύλλισμα του περιοδικού. Ακόμα καλύτερα, λέει, αν θελήσεις να τις σκίσεις κιόλας, και να τις κολλήσεις στον τοίχο ή στο ψυγείο, όπως έκανες μικρός. 
      Απ' ότι βλέπετε τα κατάφερε, αφού το editorial μόδας με την Edita Vilkeviciute φωτογραφημένη στο εξωτικό αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης είναι από εκείνα που προορίζονται για να γίνουν πόστερ. Ο Lyon γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια. Στα νιάτα του υπήρξε μοντέλο και η πρώτη του φωτογράφιση ήταν για το περιοδικό Interview με φωτογράφο τον Andy Warhol. Παραδέχεται ότι εμπνέεται από όλους τους μεγάλους (Νewton, Lindbergh, Ritts) κάτι που εγγυάται φωτογραφίες που αποθεώνουν το ανθρώπινο σώμα.

      Τα οφέλη των ω-3 λιπαρών οξέων στη διατροφή μας


      Οι κυριότερες πηγές των ω-3 είναι τα καρύδια, το σιταρέλαιο, το λινέλαιο/canola oil, τα ιχθυέλαια, το μητρικό γάλα, τα θαλασσινά και τα λιπαρά ψάρια 
      (π.χ. τόνος, σκουμπρί, σολομός, σαρδέλλες). Η Δυτικού τύπου δίαιτα περιέχει υψηλότερα επίπεδα ω-6 λιπαρών οξέων, λόγω της υψηλής κατανάλωσης κρέατος, κ χαμηλότερα επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων, λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ψαριών και της υψηλής κατανάλωσης αυγών και χορταρικών καλλιέργειας.


      Αναλυτικότερα, οι διατροφικές πηγές των ω3 είναι:

      καρύδια που αποτελούν μια εξαιρετική πηγή α-λινολενικού οξέως (ALA), και λειτουργούν ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς,

      τα ενισχυμένα με πολυακόρεστα Ω-3 αυγά, τα οποία λόγω της ειδικής διατροφής των πουλερικών έχουν υψηλή περιεκτικότητα ω-3 στον κρόκο.

      Τα λιπαρά ψάρια (κυρίως του κρύου νερού), που έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση των πολυακόρεστων DHA και EPA. Μεγάλοι Οργανισμοί όπως ο American Diabetes και ο American Heart Association συνιστούν δύο μερίδες την εβδομάδα κάποιου λιπαρού ψαριού όπως σολομού, τόνου, ρέγκας, πέστροφας λίμνης, σαρδέλας, και άλλων λιπαρών ψάριων.
      Λάδια: τα σπορέλαια είναι όλα καλές πηγές Ω-3 λιπαρών οξέων.

      Σπανάκι, λάχανο και φυλλώδη πράσινα λαχανικά που αποτελούν φυτικές πηγές ALA.
      Λιναρόσπορος και λιναρέλαιο: έχουν υψηλές ποσότητες σε ΑLΑ Ω-3 λιπαρό οξύ. Η κολοκύθα και το σουσάμι, παρέχουν επίσης φυτικά Ω-3 λιπαρά οξέα και μπορεί να χρησιμοποιούνται στη διατροφή μας π.χ. σε ψωμί ή σαλάτες σαλάτες.
      Τρόφιμα σόγιας: τυρί σόγιας (Tofu) και άλλα έχουν πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του φυτικού λιπαρού οξέος ALA.

      Παράλληλα με τις διατροφικές πηγές υπάρχουν και πολλά συμπληρώματα ω-3 (κάψουλες ιχθυελαίου ή ενός είδους άγριας γαρίδας krill). Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) πρότεινε σε γνωμοδότησή της ως συνιστώμενη πρόσληψη τα 250mg Ω3 λιπαρών οξέων EPA και DHA) την ημέρα. Οι Διεθνείς οργανισμοί δίνουν έμφαση βέβαια στην υψηλότερη και συχνότερη κατανάλωση ψαριών και άλλων διατροφικών πηγών τους.

      Ποιος είναι ο βιολογικός ρόλος των ω-3 λιπαρών οξέων;

      μειώνουν την παραγωγή τριγλυκεριδίων στο ήπαρ.
      μειώνουν την παραγωγή ουσιών που μετέχουν στη φλεγμονή.
      μειώνουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και οδηγούν στη δημιουργία θρόμβων. μειώνουν το ιξώδες του αίματος και αυξάνουν την παροχή οξυγόνου στους ιστούς.
      μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε άτομα με ήπια ΑΥ.

      Συνεπώς τα ω-3 λιπαρά οξέα έχουν ευεργετικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση:


      • Στεφανιαίας νόσου
      • Υπέρτασης
      • Σακχαρώδους διαβήτη ΙΙ
      • Νεφροπάθειας (ΧΝΑ και αυτοάνοσης)
      • Αυτοάνοσων νοσημάτων (Ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ΣΕΛ)
      • Ελκώδους κολίτιδας – Νόσου Crohn
      • Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας
      • Ψυχικών διαταραχών

      Ποιο είναι το αφροδισιακό που απογειώνει τις γυναίκες;




      Στην αρχή και για ένα διάστημα μετά όλα ήταν μαγικά στο σεξ. Ύστερα ήρθαν τα παιδιά οι υποχρεώσεις αλλά και η καθημερινότητα με συνέπεια οι γυναίκες να περάσουν
      ξαφνικά στην ερωτική αδιαφορία.

      Εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης ενδιαφέροντος γι σεξ. Σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 43% των γυναικών παρουσιάζει έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ. Οι αιτίες που έχουν ενοχοποιηθεί είναι μεταξύ άλλων το άγχος, η εγκυμοσύνη, η κακή διατροφή, τη γαλουχία, το αλκοόλ, η εμμηνόπαυση, η καθιστική ζωή, η κατάθλιψη καθώς και ορισμένα φάρμακα.

      Παρόλα αυτά σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς τη λύση στο πρόβλημα της έλλειψης της σεξουαλικής διάθεσης έρχεται να δώσουν Ιταλοί επιστήμονες οι οποίοι αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες εκείνες που πίνουν ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί τν ημέρα έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε σχέση με άλλες γυναίκες που προτιμούν άλλα ποτά ή δεν πίνουν καθόλου.

      Αναλυτικότερα η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο journal of Sexual Medicine πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και συμμετείχαν 800 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 50 ετών.

      Οι μελετητές χώρισαν τις γυναίκες σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα γυναικών έπινε 1- 2 ποτηράκια κόκκινο κρασί. Η δεύτερη ομάδα έπινε λιγότερο από ένα ποτήρι κατά μέσο όρο την ημέρα και η τρίτη ομάδα γυναικών δεν έπινε καθόλου.

      Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες της πρώτης ομάδας είχαν αυξημένη ερωτική επιθυμία.

      Στο σημείο αυτό οι ειδικοί εξήγησαν ότι το κόκκινο κρασί απογειώνει την γυναικεία λίμπιντο καθώς περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ωφελούν την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό. Η καλύτερη ροή του αίματος έχει ως αποτέλεσμα τν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία.

      Οι ερευνητές μάλιστα δήλωσαν ξαφνιασμένοι από το γεγονός ότι οι γυναίκες που έπιναν ένα δυο ποτήρια κόκκινο κρασί ήταν κατά μέσο ότι μεγαλύτερης ηλικίας συγκριτικά με τις άλλες και εικάζουν πλέον ότι μπορεί το κρασί μπορεί να αντισταθμίσει τν μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας και της λίμπιντο που έρχεται με την πάροδο των ετών.

      Βίντεο. Η έκρηξη μιας νεκρής φάλαινας τη στιγμή που την μετακινούσαν. Γιατί συμβαίνει αυτό το φαινόμενο.


      Το γύρο του κόσμου έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα βίντεο που δείχνει μία νεκρή φάλαινα στις Φερόες νήσους, η οποία εκρήγνυται τη στιγμή που προσπαθούν να τη μετακινήσουν, με τρομακτικό αποτέλεσμα. 
      Γιατί όμως οι φάλαινες πεθαίνουν με τέτοιο θεαματικό τρόπο;
      Μιλώντας στο National Geographic, ο Άντριου Ντέιβιντ Θάλερ, θαλάσσιος βιολόγος εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό. Όπως αναφέρει, όταν ένα θαλάσσιο κήτος πεθαίνει και ξεβράζεται στην ακτή, το αέριο που συσσωρεύεται καθώς τα σπλάχνα και το στομάχι του ζώου αποσυντίθενται, δεν μπορεί να διαφύγει, αφού το δέρμα και το λίπος του ζώου είναι σκληρά.
      Συνήθως αυτό που κάνει τις φάλαινες να εκραγούν είναι οι άνθρωποι που πιέζουν το νεκρό ζώο ή προσπαθούν να φωτογραφηθούν μαζί του, ή οι ομάδες του δήμου που προσπαθούν να μετακινήσουν το πτώμα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος να μην πλησιάσετε ποτέ μία νεκρή φάλαινα.
      Αν όμως η φάλαινα πέθαινε στον ωκεανό, τι θα συνέβαινε στο σώμα της; Όπως εξηγεί ο Θάλερ, όταν μια φάλαινα πεθαίνει στη θάλασσα, τελικά θα βυθιστεί . Οι φάλαινες είναι τόσο μεγάλες που τα θαλάσσια ζώα δεν καταφέρνουν να τις φάνε κι έτσι συχνά φτάνουν στο βυθό άθικτες.
      Τελικά στον βυθό, ολόκληρες κοινότητες αναπτύσσονται γύρω από αυτές τις φάλαινες, όπως καρχαρίες, πετρόχελα και άλλα μεγαλύτερα ζώα που τρώνε σιγά σιγά το νεκρό ζώο. 
      Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 30 ή περισσότερα χρόνια, έτσι ώστε η μετά θάνατον ζωή μιας φάλαινας είναι τόσο οικολογικά σημαντική όσο η φυσική ζωή της.
      Το βίντεο.

      Διαφημιστική προβολή υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών 2014