ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Εγωισμός: 6 φορές που είναι εντάξει να τον βάζετε μπροστά


 Η λέξη «εγωισμός» δημιουργεί συχνά αρνητικούς συνειρμούς. Σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερο να αποφεύγετε την εγωκεντρική συμπεριφορά. Όμως, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στον εαυτό μας πάνω από τους γύρω μας.

Αν θέλουμε να προσφέρουμε υπομονή και καλοσύνη στους άλλους, τότε πρέπει πρώτα να δείξουμε στον εαυτό μας αυτά τα πράγματα.

Ακολουθούν 6 φορές που το να είστε «εγωιστές» είναι στην πραγματικότητα βοήθεια για τον εαυτό σας και την ψυχική σας υγεία:

1. Όταν εχετε καιρό να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας

Ο χρόνος που περνάμε μόνοι μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχική μας υγεία. Επιτρέπει την προσωπική εξερεύνηση. Ενισχύει τη δημιουργικότητα και μπορεί να μας βοηθήσει να ανεφοδιάσουμε τις δεξαμενές ενέργειάς μας όταν περνάμε χρόνο με άλλους.

2. Όταν αισθάνεστε κοινωνικά εξαντλημένοι

Απώλεια βάρους: Μόνο με άσκηση ή μόνο με διατροφή;

 Μια από τις συχνότερες ερωτήσεις που ακούει ένας διατροφολόγος στο γραφείο του είναι: Αν δεν κάνω διατροφή και κάνω μόνο άσκηση θα έχω αποτέλεσμα, ή και το ανάποδο. Για να πετύχουμε το στόχο μας υπάρχουν πολλοί μέθοδοι, άλλοι σωστοί και άλλοι όχι, αλλά σίγουρα υπάρχει κάποια μεσαία λύση.

Απώλεια βάρους μόνο με διατροφή

Ας ξεκινήσουμε με το ενδεχόμενο να κάνω μόνο διατροφή για να πετύχω την απώλεια που θέλω. Σε περίπτωση που ακολουθώ ένα πρόγραμμα φυσιολογικό και ακριβώς φτιαγμένο για μένα με σωστό θερμιδικό έλλειμμα, τότε η απώλεια μου είναι εφικτή ακόμα και χωρίς άσκηση.

Η άσκηση εξαφανίζει την κυτταρίτιδα: Μύθος ή αλήθεια;

 Ο μόνιμος εχθρός των περισσότερων γυναικών, η κυτταρίτιδα, λέγεται πως μπορεί να καταπολεμηθεί με ισορροπημένη διατροφή αλλά κυρίως με άσκηση. Πόση αλήθεια κρύβει αυτός ο ισχυρισμός;

Tο πρόβλημα της κυτταρίτιδας παρουσιάζεται δυστυχώς μεγαλύτερο στις γυναίκες κι αυτό γιατί η δομή του συνδετικού ιστού, που βασίζεται στην γενετική, είναι διαφορετική στους άνδρες απ’ ότι στις γυναίκες. Η κυτταρίτιδα εκδηλώνεται με παραμορφώσεις που εμφανίζονται κυρίως στους μηρούς, στα ισχία, στους γλουτούς, στο στομάχι και στους βραχίονες.

Βαριάς μορφής κυτταρίτιδα έχουμε όταν σε θέση καθίσματος, κατάκλισης ή όρθιας στάσης, γίνονται φανερές βαθιές επιδερμικές παραμορφώσεις. Αυτές είναι σκληρές, χωρίς ελαστικότητα και ο ιστός εμφανίζεται πρησμένος και σε σχήμα κόκκων.

Sin Boy: Η φωτογραφία μέσα από το ασθενοφόρο που προκάλεσε ανησυχία

Μια φωτογραφία που δείχνει τον trapper Sin Βoy μέσα σε ένα ασθενοφόρο κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Ο trapper, ο οποίος εδώ και κάποια έχει φύγει από την Ελλάδα και ζει μόνιμα στον τόπο καταγωγής του, την Αλβανία, φαίνεται να είναι ξαπλωμένος στο φορείο χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ έχει μάσκα οξυγόνου.Μάλιστα, η σελίδα που ανέβασε την εν λόγω φωτογραφία αναφέρει πως ο Sin Boy άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Κόσοβου, ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

«“ΠΑΓΩΜΑΡΑ“ με τον θάνατο του Sin Boy? Αλήθεια ή διαφημιστικό κόλπο; Μία περίεργη “είδηση” κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες κι έφτασε και σε εμάς, σύμφωνα με την οποία ο Sin Boy άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Κόσοβου, μετά από overdosed», αναφέρει η ανάρτηση χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η φωτογραφία αυτή είναι αληθινή ή αν πρόκειται για κάποιο διαφημιστικό τρικ.

Κολοκυθόσουπα για τις κρύες βραδιές του χειμώνα

 
Μερίδες: 4

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 κιλά κολοκύθα

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

αλάτι kosher

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, συν έξτρα για γαρνίρισμα....

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

 












Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα και τα οπισθόφυλλα των εφημερίδων της Τρίτης.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους στην πρώτη σελίδα των εντύπων.

Θρίλερ στο λιμάνι : Το αυτοκίνητο ανήκει σε άνδρα που εξαφανίστηκε πριν από 10 χρόνια

 Ο αριθμός πλαισίου του αυτοκινήτου που ανασύρθηκε από τον βυθό του λιμανιού της Κέρκυρας, «δείχνει» έναν άνδρα γεννημένο το 1964, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το χωριό του στη Βόρεια Κέρκυρα πριν από περίπου 10 χρόνια.

Την εξαφάνιση είχε δηλώσει τότε στην αστυνομία, η μητέρα του.

Σήμερα Τρίτη, αναμένεται να επιχειρήσει ομάδα δυτών, προκειμένου να ερευνηθεί το σημείο για τον εντοπισμό και άλλων οστών.

Φάμπρικα εικονικών συμφώνων συμβίωσης από συνοριοφύλακες

 Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των εικονικών συμφώνων συμβίωσης τα οποία έχουν υπογράψει περισσότεροι από 100 νέοι συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν για να ενισχύσουν τις δυνάμεις στον Έβρο. Η επιθυμία των νέων συνοριοφυλάκων να υπηρετήσουν όσο το δυνατό πιο κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, οδήγησε δεκάδες από αυτούς στη συγκεκριμένη απόφαση της απελπισίας έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα μόρια. 

Έτσι, ένας νεαρός συνοριοφύλακας υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με μια 75χρονη γυναίκα, και άλλοι δύο υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης... μεταξύ τους. 

Από τους 250 νέους συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί για να ενισχύσουν τις δυνάμεις στον Έβρο, πάνω από 100 έχουν υπογράψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, προκειμένου να εξασφαλίζουν τα 5 έως 7 μόρια που προβλέπεται ότι μπορεί να πάρει κάποιος και έτσι να τοποθετηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν στην πρωτεύουσα του Έβρου και να υπηρετούν στα τρία Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που ανήκουν σε αυτήν, δηλαδή σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν συνολικά 115 συνοριοφύλακες.

Συγκεκριμένα, από τους συνοριοφύλακες που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους, μόλις οι έξι είχαν δηλώσει πως ήταν παντρεμένοι, ενώ μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και πριν την οριστική τοποθέτησή τους, με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου εμφανίστηκαν να είναι παντρεμένοι 40 συνοριοφύλακες με ακόμη 60 να δηλώνουν την πρόθεσή τους να υπογράψουν και εκείνοι σύμφωνο συμβίωσης.

«Χ»αρακίρι για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, τον ισοφάρισε σε 2-2 ο Αστέρας με δύο γκολ στις καθυστερήσεις!

 Σε μία απίστευτη γκέλα υπέπεσε τη Δευτέρα ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, καθώς, μολονότι προηγήθηκε με 2-0 του Αστέρα, δέχτηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να αφήσει δύο πολύτιμους βαθμούς στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Πιο συγκεκριμένα, ο δικέφαλος του Βορρά είχε αποκτήσει «αέρα» δύο τερμάτων με τα γκολ των Νάσμπεργκ (6') και Μπράντον Τόμας (82'), ωστόσο το συγκρότημα του Μάντζιου με τους Σίτο και Ατιένθα να βρίσκουν δίχτυα στο 90' και στο 90+4', αντίστοιχα τιμώρησε τους Θεσσαλονικείς, που μετά από αυτή τη γκέλα απομακρύνθηκαν από την κορυφή.

Το σημερινό ματς αποτελεί... copy-paste σε σκορ κι εξέλιξη με αυτό του α’ γύρου στην Τούμπα

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα. Στο 6’ έπειτα από κόρνερ από τα δεξιά ο Νάσμπεργκ πήρε την κεφαλιά προς την εστία, αυτή κατέληξε στον Ολιβέιρα που τη γύρισε παράλληλα κι ο Νορβηγός στόπερ με πλασέ από κοντά νίκησε τον Παπαδόπουλο, κάνοντας το 1-0 για το δικέφαλο του Βορρά.

Στο 11’ ο Νάρεϊ κατέβασε τη μπάλα, με ωραία ντρίμπλα απέφυγε έναν αντίπαλο του, μπήκε στην περιοχή, έκανε και δεύτερη ντρίμπλα και το σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα (12’) ο Σίτο έκανε πλασέ στην κίνηση με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Ο Νάρεϊ συνέχισε να είναι πολύ απειλητικός και στο 30’ έκανε άλλο ένα σουτ που μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Αστέρα, ενώ στο 33’ ο Ζίβκοβιτς έστρωσε την μπάλα με τη μία προς τον Σάστρε που σούταρε με τη μία λίγο άουτ.

Στο 36’ ο Νάρεϊ έπιασε ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου με την μπάλα να φεύγει στη συνέχεια μακριά απ’ τους παίκτες του Αστέρα, ενώ στο 39’ οι γηπεδούχοι είχαν τη δική τους πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κρεσπί έβγαλε σέντρα προς τον Σίτο, ο οποίος έπιασε το βολέ με το αριστερό, αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς με το ένα χέρι κατάφερε να βγάλει τη μπάλα και με τη βοήθεια του δοκαριού κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (40’) ο Νάρεϊ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Κωνσταντέλια, ο οποίος πρόλαβε και «τσίμπησε» την μπάλα προ του Παπαδόπουλου, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης (Κωνσταντέλιας) είχε άλλο ένα σουτ στο 44’ που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο νεοεισελθών Γκαρντάβσκι δεν μπόρεσε να απειλήσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 62’ ο Ολιβέιρα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, δεν μπόρεσε να αποφύγει τον αντίπαλο του, έδωσε τον Αουγκούστο που μοίρασε στον Νάρεϊ όμως το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Παπαδόπουλο σε κόρνερ.

Η Εύα Καϊλή προσέλαβε τον «δικηγόρο του διαβόλου»

 


Ο Σβεν Μαρί, δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ του τζιχαντιστή ο οποίος πρωταγωνίστησε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 ανέλαβε την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με το περιοδικό Politico.

«Μπαμπά, θα πεθάνουμε;»

 Ο Σερκάν Τάτογλου κατάφερε να σώσει τα τέσσερα παιδιά του όταν ο σεισμός γκρέμισε το σπίτι τους, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Η οικογένεια είναι πλέον ασφαλής, όμως η 6χρονη κόρη του τον ρωτάει συνέχεια: «Μπαμπά, θα πεθάνουμε;».

Η επαρχία του Καχραμάνμαρας –με 1,1 εκατομμύριο κατοίκους πριν από την καταστροφή – οι σκηνές που εκτυλίσσονται εδώ και μία εβδομάδα παραπέμπουν σε δυστοπική ταινία: χαλάσματα παντού, φέρετρα αφημένα στην άκρη του δρόμου, οι σειρήνες των ασθενοφόρων ουρλιάζουν… Σκηνές τρομακτικές για τα παιδιά που έζησαν τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, από τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 32.000 άνθρωποι στην Τουρκία, σύμφωνα με τον ακόμη προσωρινό απολογισμό.

«Τα παιδιά μου επηρεάστηκαν πολύ από τον σεισμό», είπε ο Σερκάν Τάτογλου, η σύζυγός και τα παιδιά του οποίου, ηλικίας 6, 11, 14 και 15 ετών, κατέφυγαν σε έναν καταυλισμό δίπλα στο στάδιο της πόλης Καχραμάνμαρας. «Χάσαμε καμιά δεκαριά συγγενείς. Τα παιδιά μου δεν το γνωρίζουν ακόμη αλλά το μικρότερο έχει πάθει σοκ από τους μετασεισμούς. Με ρωτάει συνέχεια αν θα πεθάνουμε», είπε.

«Δεν θέλω να τους δείξω τα πτώματα. Με τη γυναίκα μου, τα σφίγγουμε στην αγκαλιά μας και τους λέμε πως όλα τα πάνε καλά», πρόσθεσε.

Η Χιλάλ Αγιάρ, 25 ετών, ανησυχεί πολύ για τον 7χρονο γιο της, τον Μοχάμεντ Εμίρ. «Δεν πάει καλά ψυχολογικά, δεν κοιμάται».

Και οι γονείς υποφέρουν

Με επιτυχία διοργανώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Σπυρίδωνα

 Στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Σπυρίδωνα χτύπησε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2023 η καρδιά της τοξοβολίας.

Στους Πανελλήνιους Αγώνες Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου συμμετείχαν συνολικά 141 αθλητές όλων των κατηγοριών από δεκατέσσερα αθλητικά σωματεία ολόκληρης της Ελλάδας, από τους οποίους 14 αθλητές ήταν από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Σημαντική η διάκριση της αθλήτριας τοξοβολίας του ΓΑΣ Ενιπέας Λιτοχώρου, Μιχαέλας Κουτρούλα, η οποία με την επίδοσή της εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Ανδρών-Γυναικών.

Γραφείο Τύπου Ι.Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 

Εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης - Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία



 Εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου έως και την 10 Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023.

Πιο αναλυτικά, θα εκτελεσθούν εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και στους δύο κλάδους κυκλοφορίας, από τον κόμβο της Σίνδου έως τη Χαλκηδόνα.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 (εκτός από το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023).

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ο Πρόεδρος κος Τσιτλακίδης Ηρακλής και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πιερίας εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους συμπολίτες τους ,


Ταξίαρχο Τζήμα  Γεώργιο,  για την προαγωγή του στη θέση του Διευθυντή στην Γενική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας,  

γεγονός που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα και την μεθοδικότητα του έργου του στον νομό μας,  και

Κουκουσέλα  Γεώργιο,  για την προαγωγή του στη θέση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.

και τους εύχεται  υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στα  καθήκοντα τους.

Το  Δ.Σ. της Ε.ΞΕ.Π. είναι  βέβαιο ότι η  αγαστή συνεργασία των προηγούμενων χρόνων θα συνεχιστεί για το καλό του τόπου μας.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Νάουσας για την Τσικνοπέμπτη (16.02.2023)

 Παραδοσιακό τσίκνισμα με μουσική, χορούς και συναυλία αυθεντικής βαλκανικής μουσικής περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Νάουσας σε Κοινότητες και στην πόλη της Νάουσας για την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλες δράσεις διοργανώνονται με τσίκνισμα,γλέντια και αποκριάτικους χορούς και από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 


Πρόγραμμα Τσικνοπέμπτης 16 Φεβρουαρίου 2023

• 12:00, Πλατεία Τ.Κ. Επισκοπής: Παραδοσιακό τσίκνισμα με μουσική και χορούς
• 12:00, Τ.Κ. Αγγελοχωρίου (πρώην Δημαρχείο): Παραδοσιακό τσίκνισμα με μουσική και χορούς
• 19:30, Πλατεία Καρατάσου: «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ» Έναρξη των εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2023», απονομή τιμητικής διάκρισης στο καλύτερο σχέδιο του διαγωνισμού «Γίνε νονός της Αποκριάς 2023» με το βραβείο «Δημήτρης Σκούπερ».
 
Ακολουθεί συναυλία - γιορτή αυθεντικής βαλκανικής μουσικής (balkan music) με την διεθνούς φήμης μπάντα χάλκινων πνευστών «THE FEJAT AND NEBOJSA SEJDIC ORCHESTRA» (ώρα 20:00)

H ορχήστρα ιδρύθηκε το 1959 και βρίσκεται στο προσκήνιο για πάνω από 50 χρόνια, με τον ιδρυτή της Fejat Sejdic, που έφερε τον τίτλο «Βαλκάνιος Μάιλς Ντέιβις», να έχει ανακηρυχθεί ο μη εστεμμένος βασιλιάς της τρομπέτας. Ο ήχος της τρομπέτας του ήταν χαρακτηριστικός και μοναδικός. Η ορχήστρα έκανε σημαντική διεθνή καριέρα κατά την δεκαετία του 1980 παίζοντας στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία,Ρωσία αλλά και εκτός Ευρώπης. Συνυπήρξαν με τους Gypsy Kings σε ευρωπαϊκή περιοδεία και ηχογράφησαν μαζί με τον Goran Bregovic μουσική για την περίφημη ταινία του Emir Kusturica «Ο καιρός των Τσιγγάνων», το 1989.Ο Fejat επίσης συνεργάστηκε με το Σέρβο Σκηνοθέτη Zivojin Pavlovic για την ταινία “Body Scent”, γράφοντας τη μουσική. Το 1984, μαζί με τον Vlatko Stefanovski

Πρόσκληση σε ημερίδα με τίτλο: 'The Trace & Trust Hubs: a new model for Mediterranean agri-food traceability and authenticity

 


Το Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας (iBO) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στον τομέα της αγροδιατροφής να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνεται την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 11:30. Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου MED Food TTHubs - Trace & Trust Hubs for MED food (https://tthubs.eu/).

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με την λειτουργικότητα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου καθώς και την ίδρυση και πιλοτική λειτουργία επτά Trace & Trust Hubs, τα οποία θα σχηματίσουν ένα μόνιμο διακρατικό δίκτυο που θα παίζει το ρόλο ενός ενιαίου καταστήματος για την ιχνηλασιμότητα και την αυθεντικότητα για τα μεσογειακά τρόφιμα προστιθέμενης αξίας. Συνημμένο θα βρείτε το πρόγραμμα της ημερίδας.

Η Κατερίνη... «Με Άλλα Μάτια»

- Την Παρασκευή 17 τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου από τον Δήμο Κατερίνης  τη Διεύθυνση

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στο Πνευματικό Κέντρο

Με  σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος εξοικείωσης με την αναπηρία και στοχεύοντας στην

ενημέρωση και επαφή των μαθητών - μαθητριών για την καθημερινότητα των ατόμων με

αναπηρίες, το αδειοδοτημένο από το υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια»

έρχεται για δεύτερη φορά στην πόλη μας.

Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ, τη Σχολική

Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας,

την Παρασκευή 17 και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η ομάδα της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια » θα επισκεφθεί

την Κατερίνη.


Ειδικότερα, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (συνεδριακή αίθουσα) περισσότερα από 1.400 παιδιά και

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης ενημερώνει ότι σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, θα υπάρχει διακοπή της υδροδότησης στην

περιοχή που περικλείεται από το Α’ ΔΑΚ και την οδό 25 ης Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα επί των οδών:

 Δάφνης

 Καζαντζάκη

 Αγ. Στυλιανού

 Ραγκαβή

 Δροσίνη

 Τμήμα της Γοργοποτάμου

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Στοπ στους πλειστηριασμούς της κατοικίας των λαϊκών οικογενειών

 
Στοπ στους πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών βάζει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.


Συγκεκριμένα προβλέπει «την αυτοδίκαιη παύση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου σε βάρος της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών». Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για τα μουσεία που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει πως «η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία "λύνονται τα χέρια" των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία». Παράλληλα υπογραμμίζει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, σημειώνοντας ότι «η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα "κόκκινα" δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, Ενώ, ταυτόχρονα, με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καταστολή κ.ά. για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Ολόκληρη η τροπολογία του ΚΚΕ
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης - Κιλκίς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 


Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης- Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και με διάρκεια δύο (2) εβδομάδων.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στη διασταύρωση για Νέα Φιλαδέλφεια και στα όρια του νομού Κιλκίς.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και προγραμματίζεται να διαρκέσουν δύο (2) εβδομάδες. Θα πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ

  Πιστή στην υπόσχεση που έδωσε η AHEPA HELLAS για

ανταπόδοση της φιλοξενίας του Εθνικού συνεδρίου της στην πόλη

και στο Δήμο Κατερίνης, προχώρησε σε παράδοση προς χρήση

χώρου υγιεινής για τα ΑΜΕΑ στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. 

 Η σεμνή τελετή έλαβε χώρα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 με

την τιμητική παρουσία του Κυβερνήτη Ελλάδας, Κωνσταντίνου

Βαρσάμη, του αντίστοιχου Ευρώπης , Ιωάννη

Μητρόπουλου καθώς και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της

Ελληνικής Περιφέρειας Χρήστου Μπακούρου και Αργύριου

Τσουνάκη, καθώς και του προέδρου του τμήματος της Καλαμάτας

Σταύρου Χουσσέα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΝΗΜΗΣ & ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ




Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στις 11:30 π.μ. στον Σιδ. Σταθμό (οδός Διγενή

Ακρίτα), θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Κατερίνης, η εκδήλωση μνήμης και τιμής

των Θυμάτων Κατοχής.

Ειδικότερα:

Ώρα 11:30 π.μ.: Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων.

Την ομιλία – αναφορά στο ιστορικό της ημέρας, θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός –

φιλόλογος, Δρ. Πάρις Παπαγεωργίου.

Στεφάνια θα καταθέσουν ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο

Εκπρόσωπος της Βουλής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, ο

Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας