ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ένωση Χειριστών Μηχανημάτων Έργου

Η εικόνα ίσως περιέχει: ÎºÎµÎ¯Î¼ÎµÎ½Î¿Η Ομοσπονδία Χειριστών μαζί με την Νομική υπηρεσία της βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο διαμόρφωσης της συλλογικής σύμβασης εργασίας ! 
Μια συλλογική σύμβαση εργασίας πρόσκληση προς τους εργοδότες για διαπραγμάτευση και υπογραφή μετά από πολλά χρόνια ενός συλλογικού πλαισίου που θα διέπει το επάγγελμα μας ! 
Η προσπάθεια τώρα ξεκινάει ! 
Ο δρόμος θα είναι μεγάλος , και επίπονος ! 
Πιστεύουμε ότι στο τέλος της διαδρομής οι προσπάθειες μας θα δικαιωθούν 

Αύριο στις 13.45 στην TV100 o Δημήτρης Δένης παρουσιάζει την πρόταση του συνδυασμού μας «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» για το πρώτο διαδημοτικό πάρκο αδέσποτων ζώων

Με μία καινοτόμο πρόταση προσέρχεται στις εκλογές ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» Δημήτρης Δένης. Ο λόγος για την πρόταση δημιουργίας διαδημοτικού πάρκου αδέσποτων ζώων στα όρια του Δήμου της Κατερίνης, με στόχο τη βιώσιμη και οριστική λύση του προβλήματος αυτού.

Όχι στις μεμονωμένες λύσεις. Είναι αναποτελεσματικές και κοστοβόρες
Σχετικά με το θέμα ο Δημήτρης τονίζει: « Το πρόβλημα των αδέσποτων δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως σήμερα, με μεμονωμένες-αναποτελεσματικές και κοστοβόρες λύσεις. Είναι πολύ ακριβό και αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό κάθε Δήμος της Πιερίας να έχει τον δικό του χώρο για τα αδέσποτα ζώα».

Η λύση μας: Διαδημοτικό Πάρκο Αδέσποτων Ζώων
Εδώ και 2 χρόνια, έχω προτείνει τη δημιουργία ενός Διαδημοτικού Πάρκου, κοινού και για τους 3 Δήμους του Νομού μας. Σήμερα επαναφέρω την πρόταση αυτή, ως τμήμα πλέον του προγράμματος του συνδυασμού μας «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα». Προτείνουμε το Πάρκο αυτό να γίνει σε δημοτική έκταση του Δήμου της Κατερίνης. Εκεί θα συλλέγονται όλα τα αδέσποτα ζώα, θα φροντίζονται και θα προστατεύονται από φυσικούς και μη (αυτοκίνητα, δηλητηριασμοί) εχθρούς.

Στο Πάρκο αυτό θα υπάρχουν:
·        Στέγαστρα για προστασία από τον καιρό και τα φυσικά φαινόμενα.
·        Ποτίστρες με τρεχούμενο νερό και ταΐστρες σε επιλεγμένα σημεία.
·        Μόνιμο ιατρείο, που θα στελεχώνεται από κτηνίατρους και ζωοκόμους.
·        Καλή περίφραξη.
·        Ιστοσελίδα με φωτογραφία όλων των ζώων έτσι ώστε κάθε δημότης να μπορεί να επιλέγει το ζώο που τυχόν θέλει να υιοθετήσει

Με αυτό το Διαδημοτικό Πάρκο θα προστατεύσουμε τους μικρούς μας φίλους και θα απαλλάξουμε τον αστικό ιστό, τις παραλίες και τους αγρούς μας από το σημερινό τριτοκοσμικό και θλιβερό θέαμα που παρουσιάζουν. Θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!

Γιάννης Συμεωνίδης - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης


2o Katerini Street Food Festival

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Ο Χρήστος Κάκαλος (Λιτόχωρο, 1879 ή 13 Ιουλίου 1882 - 12 Απριλίου 1976) ήταν Έλληνας κυνηγός από το Λιτόχωρο, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος ορειβάτης που ανέβηκε στον Όλυμπο στις 2 Αυγούστου 1913 οδηγώντας τον περίφημο φωτογράφο Φρεντερίκ Μπουασονά και τον συνοδό του, Ντανιέλ Μπο Μποβί. Είναι ο πρώτος που ανέβηκε στον Μύτικα στην κορυφή του Ολύμπου

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται. Φημολογείται ότι ανέβηκε στο Στεφάνι από τα Καζάνια και ότι κοιμήθηκε σε μία «σπηλιά» κάτω από το Στεφάνι, δηλαδή σχεδόν στον αέρα, δεμένος μόνο με σχοινιά. Σήμερα στον Όλυμπο υπάρχει ένα καταφύγιο που έχει το όνομά του, που βρίσκεται στο «Οροπέδιο των Μουσών», σε υψόμετρο 2.650 μέτρα.
Ο Χρήστος Κάκαλος ανέβηκε πολλές φορές στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας. Ως το τέλος της ζωής του, ο μπαρμπα-Χρήστος, όπως ήταν περισσότερο γνωστός, εξακολουθούσε να κάνει ορειβασία. Το 1972, λίγο πριν το θάνατό του, ανέβηκε σε ηλικία 93 ετών στον Όλυμπο.
Πέθανε τον Απρίλιο του 1976 στο Λιτόχωρο, σε ηλικία 97 ετών


Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη

Η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου στα εγκαίνια του «Νερού Διός»


                  


Χίλιοι και πλέον προσκεκλημένοι από όλη την Ελλάδα παρέστησαν στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας της εταιρείας Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ ΝΕΡΟ ΔΙΟΣ που πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Σάββατο 13 Απριλίου, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου στην περιοχή του  Δίου.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα κάλυψε η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, που εντυπωσίασε τους πολυάριθμους προσκεκλημένους.

Ηρακλής Γ. Δασιόπουλος

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Iraklis Dasiopoulos, γένιΩς ένθερμος υποστηρικτής της Ελληνικής φιλοσοφίας ότι όλοι οφείλουμε να ασχολούμαστε άμεσα ή έμμεσα με τα κοινά του τόπου μας, αποφάσισα κι εγώ να ασχοληθώ άμεσα, θέτοντας υποψηφιότητα ως Δημοτικός σύμβουλος μετά από τιμητική πρόταση του υποψηφίου δημάρχου, του Βαγγέλη του Γερολιόλιου, τον οποίον και θερμά ευχαριστώ. Έναν άνθρωπο, με προγραμμα, όραμα στόχο και ταπεινότητα για την επόμενη μέρα του πανέμορφου Δήμο μας. 

Ο ''Κλεισθένης'' όσο αναφορά τις Δημοτικές Εκλογές!!!

Δίνει το λοιπόν ο Κλεισθένης το δικαίωμα στις τοπικές κοινωνίες να συγκροτήσουν Τοπικούς Συνδυασμούς,ομάδες ανθρώπων που προερχόμενοι από τον ίδιο τόπο, θα δρουν από κοινού ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα όσο και να αναβαθμίσουν τον τόπο τους!
Είναι εύλογο και σαφές ότι το δικαίωμα αυτό είναι προς όφελος κάθε τοπικής κοινωνίας!
Αναφερόμαστε για παράδειγμα στην Τοπική Ομάδα της Παραλίας Κατερίνης!
Θα πρέπει να απαρτίζεται από ανθρώπους που ζούν και δραστηριοποιούνται στην Παραλία,ανθρώπους που έχουν επισημάνει τα προβλήματα που υπάρχουν,ανθρώπους που έχουν στόχους και επιδιώξεις,ανθρώπους που έχουν την κατάρτιση εάν θέλετε και το Όραμα να κάνουν την Παραλία Κατερίνης έναν Παγκοσμίου ενδιαφέροντος προορισμό,ανθρώπους που δεν εξαρτώνται από κομματικές διακρίσεις,ανθρώπους που πάνω από όλα και όλους μετά την Πατρίδα Αγαπούν και στέκουν όρθιοι μπροστά σε κάθε εμπόδιο με μόνο στόχο να Αναβαθμίσουν την Αγαπημένη τους που δεν είναι άλλη από την Παραλία!!!
Προεκλογικά ανήσυχος προσπαθώ να εντοπίσω εάν υπάρχει τέτοια Τοπική Ομάδα!!!
Προεκλογικά ανήσυχος έκανα ανάλογες συζητήσεις όμως προς έκπληξη μου πάντα με ρωτούσε ο συνομιλητής μου ''και με ποιόν θα κατέβουμε''???(εννοώντας με τις ευλογίες ποιανού εκ των υποψηφίων Δημοτικών Δημάρχων) ???Με ποιόν θα είμαστε???
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΟΛΟΥΣ!!!
Με την ΠΑΡΑΛΙΑ θα είμαστε διότι αυτή είναι η Μητέρα μας αυτή η Βασίλισσα αυτή είναι η Κυψέλη μας!!!
Την Παραλία πρέπει να έχουμε πάνω από όλα και από όλους για να είμαστε έτοιμοι και ικανοί να χτυπήσουμε το χέρι μας πάνω στα ανάλογα γραφεία και να διεκδικήσουμε ότι μας πρέπει ότι μας αξίζει ότι μας αναλογεί!!!
Επιτήδειοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν χάνουν την ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια και την δουλοπρέπεια πολλών τοπικών, τους πλησιάζουν φωτογραφίζονται και ανακοινώνουν ευθαρσώς ότι ο τάδε είναι ο εκλεκτός Υποψήφιος τους για το τοπικό ώστε να τους κάνουν υποχείρια τους!!!
Όποιος δεν έχει την πυγμή το θάρρος και τις γνώσεις ώστε να πάρει μέρος στο Τοπικό χωρίς τις ευλογίες όποιου Δημάρχου....να πάει να πνιγεί η Θάλασσα δίπλα είναι!!!
Ισχύει για όλους τους Τοπικούς Υποψηφίους και για όσους ζούνε στο Βουνό ας πάνε να πέσουν στο γκρεμό!!!

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Κ.


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Η  Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, σας ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας  με την  υπ’ αριθμόν απόφαση του Δ.Σ. 108/2019,   για την ένταξη στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι την Παρασκεύη 19 Απριλίου 2019.
Υπενθυμίζεται ότι οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη  ρύθμιση  ληξιπρόθεσμων οφειλών πραγματοποιούνται σε  60 δόσεις, ισόποσες και μηνιαίες, με ελάχιστο ποσό δόσης 30,00 €, καθώς με την αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση καταβάλλεται και η πρώτη δόση και στη ρύθμιση δύναται να υπαχθούν και οφειλέτες των οποίων οι προγενέστεροι διακανονισμοί τους έχουν ακυρωθεί.                                                                                             
Παρακαλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί ή έχουν χάσει  τις  προηγούμενες ρυθμίσεις να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.
 Πληροφορίες  στα τηλέφωνα: 2351045309 & 2351045327.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ


Την υποψηφιότητα του Αντώνη Γκούμα, για Τοπικό Σύμβουλο Σβορώνου, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Νταντάμης.
«Τον αγαπητό φίλο Αντώνη Γκούμα, τον γνώρισα πριν χρόνια μέσα από την επαγγελματική συνεργασία. Συνεπής και άριστος επαγγελματίας όπως και οικογενειάρχης, κέρδισε την απόλυτη εκτίμησή μου. Χαίρομαι που θα είμαστε πάλι μαζί στον κοινό μας αγώνα για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον αυτοδιοικητικό στον τόπο μας. Ο αγαπητός Αντώνης θα είναι υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Σβορώνου. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία φίλε. Ο Σβορώνος αξίζει τα καλύτερα. Κάθε μέρα και πιο ισχυροί», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

«Αγαπητές Συνδημότισσες και αγαπητοί Συνδημότες,
Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Γιώργου Νταντάμη, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» να συμμετέχω ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Σβορώνου. Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι γιατί θέλω να προσφέρω στον τόπο μου. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», σημείωσε ο κ. Γκούμας, ελεύθερος επαγγελματίας.


Δήμος Κατερίνης: Φύτευση δέντρων και ανθοφόρων λουλουδιών στην Περίσταση






Η ενίσχυση του πρασίνου σε όλο το εύρος του Δήμου και  η αναμόρφωση  των κοινόχρηστων χώρων συνιστούν διαχρονικά προτεραιότητες της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης. Προς την κατεύθυνση αυτή, φύτευση δέντρων και ποικιλίας εποχικών λουλουδιών έγινε (στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας), στην Δημοτική Κοινότητα Περίστασης.

 Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Οι φυτεύσεις και η συντήρηση του πρασίνου στους πολυσύχναστους χώρους, τις πλατείες, τον πεζόδρομο, τα πάρκα και ταυτόχρονα στους συνοικισμούς και την περιφέρεια είναι καθημερινή μας μέριμνα. Επιδίωξή μας είναι όλα αυτά τα σημεία να αποτελούν ένα πραγματικό στολίδι που θα χαίρονται οι Δημότες και οι επισκέπτες της Κατερίνης. Άλλωστε η ενίσχυση με πράσινο και η αισθητική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων μας αφορά όλους».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου καθημερινά και συστηματικά είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις συντήρησης και πιο συγκεκριμένα κλαδεύονται δέντρα, γίνεται καθαρισμός, φύτευση νέων φυτών κ.ο.κ.



Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης: Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ σε πανελλήνιο διαγωνισμό για τη μαθήτρια πιάνου Φωτεινή Κουτσικανίδη




Σημαντικές διακρίσεις, υψηλές μαθητικές επιδόσεις, βραβευμένες συμμετοχές σε Φεστιβάλ και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα συνθέτουν διαχρονικά την πολυδιάστατη - δημιουργική διαδρομή του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
Προς την κατεύθυνση αυτή, το πρώτο βραβείο (κατηγορία Α’, ηλικίες 10-14 ετών μεταξύ 36 συμμετοχών) απέσπασε στον 34ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου η Φωτεινή Κουτσικανίδη, μαθήτρια της τάξης πιάνου της Ελένης Σαμακοβλή. Πρόκειται για τον διαγωνισμό πιάνου της χορωδίας και ορχήστρας νέων (Χ.Ο.Ν.) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Ο.Λ.Π. Πειραιά, το 3ημερο 12-14 Απριλίου.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Χρυσόστομος Κυραιλίδης συνεχάρη τη μαθήτρια και την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Ωδείου για την σημαντική διάκριση τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το Δημοτικό Ωδείο, με όχημα τη μαθητική δημιουργικότητα και τη μεθοδική διδασκαλία των εκπαιδευτικών μας, συνιστά πολύτιμο εργαλείο πολιτισμού, που μας βοηθά να ατενίζουμε το μουσικό μέλλον του τόπου με χαμόγελο και αισιοδοξία».

Δήμος Κατερίνης: (Μιχάλη Αδάμη) ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΠΑΘΗ από τη Μικτή Χορωδία Κατερίνης στις 20 Απριλίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως


ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2019 Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ





 Η Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης γνωστοποιεί ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα: "ΟΛΥΜΠΟΣ-Ανάταση-Ανάσταση-Ζωή" του Σαββάτου 20 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο των ΕΑΡΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥΣΩΝ 2019 της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, αναβάλλεται.
  Η αναβολή οφείλεται σε έκτακτη επαγγελματική υποχρέωση του εισηγητή-ερευνητή της φύσης, Ελευθέριου Κηπόπουλου.
  Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αστική Σχολή Κατερίνης, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κίτρους -Κατερίνης- Πλαταμώνα, το Δήμο Κατερίνης και τον Ο.Π.Π.Α.Π.
Από την Ε.Π.Μ. Κατερίνης

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

PKM-HEADER-press





 
Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν. Στην ποίησή του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζονται ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα σχολεία της Θεσσαλονίκης σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Εκδηλώσεις για την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 μόνο στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, ως εξής:

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019
10.15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας
Ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευής Πατουλίδου.

11.00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων του Γ΄ Σώματος Στρατού  από τους κ.κ.:
- Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης
- Στρατηγό Διοικητή του Γ΄Σώματος Στρατού
- Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
- Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης
- Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,

καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Άρθρο γνώμης του Ιωάννη Παπαγεωργίου, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον Συνδυασμό «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δήμου Δίου – Ολύμπου







«Ποια είναι τα όρια μεταξύ ευθύνης και ανευθυνότητας;»

Παραλία Παντελεήμονα: Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ (παλαιότερα ΔΕΗ) πέρασε και κλάδεψε τα δένδρα που βρίσκονταν κάτω από καλώδια για ευνόητους λόγους. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το συνεργείο μάζεψε και τα κομμένα κλαδιά. Στο σημείο όμως που ο δρόμος συνορεύει με τις μπαριέρες των γραμμών του τραίνου, τα κομμένα κλαδιά έπεσαν στο χώρο ευθύνης του ΟΣΕ και εγκαταλείφθηκαν εκεί όπως κόπηκαν. Αυτό το τμήμα ποιος θα το καθαρίσει; Η ΔΕΔΔΗΕ που έκανε τα "σκουπίδια", ο ΟΣΕ που κατέχει το χώρο ή ο Δήμος που "ενδιαφέρεται" για την καλαισθησία;
Εννοείται πως αυτό το χώρο δεν τον συμμάζεψε ούτε τον καθάρισε κανείς μέχρι σήμερα. Και ευλόγως αναρωτιόμαστε αν θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των κλαδιών!
Το συμβάν φέρνει το προσκήνιο και το υφιστάμενο πρόβλημα της έλλειψης καθαριότητας και περιποίησης του περιφραγμένου χώρου των γραμμών τόσο από σκουπίδια όσο και από ξερά κλαδιά, βάτα και κάθε είδους ακαθαρσίες.
Ο περιφραγμένος χώρος του ΟΣΕ δεξιά και αριστερά της πεζογέφυρας καθώς και η ίδια η πεζογέφυρα παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στο επίκεντρο μιας περιοχής που αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Τι προτείνουμε; Κάτι απλό και άμεσα υλοποιήσιμο αρκεί αν υπάρχει η θέληση: θα μπορούσε κάποιος από τους εμπλεκόμενους φορείς να φυτέψει μια σειρά από φυτά (όπως τα  Leyland cypress) που δημιουργούν ένα πράσινο τοίχο, για όλες τις εποχές ώστε να περιορίζεται ταυτόχρονα η ηχορύπανση του τραίνου και επιπλέον να περιορίζεται η οπτική και φυσική ρύπανση από και προς το χώρο των γραμμών του τραίνου.

Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης 14-4-2019 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ( Εκκίνηση ) Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες