ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

«Προστασία πρώτης κατοικίας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σε καμία προηγμένη πολιτεία, ούτε πρέπει να υπάρχει. Είναι ΚΑΙ ΖΗΜΙΑ για την οικονομία να υπάρχει.»



Πώς ο Ηλίας Κασιδιάρης θα επιχειρήσει να παρακάμψει τις δικλείδες του νόμου.. ( Ηλια ριχτοοοοοο )

 Πού ποντάρει ο έγκλειστος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Ο πρωτόδικα καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, έχει συνειδητοποιήσει πως η συμμετοχή του Εθνικού Κόμματος «Έλληνες» στις προσεχείς εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη μετά και την ψήφιση της τελευταίας τροπολογίας βάσει της οποίας θα αποφασίσει για την πολιτική τύχη του μορφώματος η εννεαμελής Ολομέλεια του αρμόδιου τμήματος Α1 του Αρείου Πάγου.

Ενημερωτική Εκδήλωση για τις Δέσμες Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» του Προγρ/τος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»/ΕΣΠΑ Τετάρτη 26/04/2023, ώρα 18:30

Θέμα: «Ενημερωτική Εκδήλωση την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 στο Επιμελητήριο

Πιερίας, στην Κατερίνη για τις Δέσμες Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

και «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-

2027»/ΕΣΠΑ


Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Σκοτίνας

 


Εξελίξεις στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΟΒΑΣ

 Η προαναγγελθείσα παραίτηση του μέχρι σήμερα Περιφερειακού

Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζόβα, υλοποιήθηκε

σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 18 Απριλίου 2023.

Ο Απόστολος Τζόβας παραιτήθηκε προκειμένου κατά πάσα πιθανότητα,

να ασχοληθεί στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Δίου-

Ολύμπου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος τις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιήσει αναλυτικά

τους λόγους της παραίτησής του.

Πόσες νευρικές απολήξεις υπάρχουν στην κλειτορίδα;

 Η κλειτορίδα είναι ιστορικά ένα «υποτιμημένο» τμήμα της ανθρώπινης ανατομίας. Παρά τον σημαντικό της ρόλο στην σεξουαλική ικανοποίηση και την σεξουαλική λειτουργία των γυναικών, είναι ακόμα σχετικά δύσκολο να βρεθούν. Πιο συγκεκριμένα, δυστυχώς η έλλειψη επιστημονικών πληροφοριών γύρω από την κλειτορίδα μπορεί εν μέρει να οφείλεται στα ταμπού που επιμένουν να υπάρχουν γύρω από την γυναικεία σεξουαλικότητα και την ικανοποίηση.

Πιο πρόσφατα, οι επιστήμονες του τομέα της γυναικείας σεξουαλικής υγείας έχουν κάνει μεγάλες προόδους στην ανάδειξη της ανατομίας και της λειτουργίας της κλειτορίδας. Αν και στα μέσα μαζικής επικοινωνίας κυκλοφορεί η πληροφορία ότι η κλειτορίδα έχει «8.000 νευρικές απολήξεις», ο αριθμός αυτός προκύπτει από μελέτες σε ζώα και όχι από μελέτες στην ανθρώπινη κλειτορίδα. Μέχρι τώρα καμιά κλινική μελέτη δεν έχει καταμετρήσει τον αριθμό των νευρικών ινών που διατρέχουν την ανθρώπινη κλειτορίδα.

Όλα δείχνουν νέο ρεκόρ φέτος στον τουρισμό

 Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ανεβασμένες εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού, που καλείται να μην αφήσει ανεκμετάλλευτα τόσο το brand name των ελληνικών προορισμών όσο και το γεγονός πως πέρσι η σεζόν ήταν από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια. Τα στοιχεία που φτάνουν στους επιχειρηματίες της αγοράς δείχνουν πως είναι εφικτό να πάμε σε ένα νέο ρεκόρ στον τουρισμό, δηλαδή σε υψηλότερες επιδόσεις σε σύγκριση με το 2019, όταν στο τουριστικό καλάθι είχαν μπει 18,2 δισ. ευρώ. Η αισιοδοξία πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των προκρατήσεων για τη θερινή περίοδο από όλες τις βασικές αγορές του εξωτερικού (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ), από το άνοιγμα των πολύ σημαντικών αγορών της Κίνας και της Αυστραλίας (έπειτα από τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού), αλλά και από τον αυξανόμενο αριθμό διαθέσιμων θέσεων σε πτήσεις εξωτερικού που βάζουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Τα κροκοδείλια δάκρυα για τα Τέμπη, γράφει ο Τάσος Τρυπάκης

 Πρόσφατα άκουσα την εξής ερώτηση στο ραδιόφωνο: Μετά το δυστυχήματα στα Τέμπη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι χάνουν τα μεγάλα κόμματα και υπάρχει διαρροή ψηφοφόρων προς τα μικρά. Ποια η άποψή σας; Είναι σωστός ο θυμός του κόσμου προς τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει;

 Το πόσο ενδιαφέρονται τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει για την ασφάλεια των πολιτών είναι πολύ εύκολο να το καταλάβει κάποιος. Αρκεί να βγει στο δρόμο και να μετρήσει μηχανόβιους που οδηγούν χωρίς κράνος.  Μπορεί επίσης να γράψει τη λέξη “Ληστεία” στο ίντερνετ και να ρίξει μια ματιά στο πόσο συχνά γίνονται ληστείες στην Ελλάδα. Αν έχει γερό στομάχι, μπορεί επίσης να μπει στην ιστοσελίδα του Ιαβέρη και να διαβάσει τα στατιστικά για τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα.

Ποιοι θα χάσουν το δίπλωμά τους για 5 χρόνια;

 Νέος νόμος που προτείνεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα επιφέρει αλλαγές στις ποινές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας…

Αφορά τις λεγόμενες «σοβαρές τροχαίες παραβάσεις» και την υποτροπή αυτών, κάτι σύνηθες στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει η Τροχαία.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι οδηγοί που επαναλαμβάνουν παραβάσεις όπως η οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ και η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, δεν θα χάνουν δια βίου το δίπλωμα τους, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά αυτό θα αφαιρείται για 5 έτη.

Αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο μας μπορεί να είναι μοιραίο

 Αναμφίβολα τα πολλά που έχουμε καθημερινά στο μυαλό μας, οι έννοιες αλλά ακόμα χειρότερα η άγνοια, μπορεί να επιφέρει πολλά δυσάρεστα, ακόμα και από πράγματα που δε μπορούμε καν να τα βάλουμε στη σκέψη μας, ως τόσο επικίνδυνα…

Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κουμπιού εκκίνησης (Start Button) στα αυτοκίνητα. Αυτό το κουμπί, παρόλο που είναι κατά τα άλλα λειτουργικό, κρύβει κινδύνους για την υγεία του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Η αιτία αυτών των θανατηφόρων ατυχημάτων σχετίζεται με το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με Start Button έχουν την τάση να μην πατούν το κουμπί της μίζας για να σβήσουν τον κινητήρα, όταν παρκάρουν το αυτοκίνητο στο κλειστό γκαράζ τους.

Οδηγός Ε3: Τα SOS της φορολογικής δήλωσης για ελεύθερους επαγγελματίες

 Μυστικά και παγίδες κρύβουν οι κωδικοί του εντύπου Ε3 της φορολογικής δήλωσης που συμπληρώνουν όσοι έχουν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Καταρχήν, οι κωδικοί ενδιαφέροντος είναι προσυμπληρωμένοι, με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η εφορία σχετικά με την δραστηριότητα του επαγγελματία. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι οι επαγγελματίες με παλιούς ΚΑΔ, όσοι εισέπραξαν επιστρεπτέα προκαταβολή ή ενισχύσεις που δεν επιστρέφονται στο Δημόσιο, οι φορολογούμενοι που έκανα διακοπή και έναρξη με τον ίδιο ΑΦΜ και γενικά όσοι εισέπραξαν ενίσχυσης κατά την περίοδο της πανδημίας.

Η θρυλική κορυφή των Άλπεων μέσα από ένα fpv

 Στη θρυλική κορυφή των Άλπεων, Matterhorn, ελάχιστοι φτάνουν. Τώρα έχετε την ευκαιρία να τη δείτε κι εσείς, με τον πιο δημιουργικό τρόπο που κόβει την ανάσα, αυτόν ενός drone fpv.




Πλεονεκτήματα της χρήσης δονητών.....



 Αν και πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν την ύπαρξη των δονητών ως ερωτικών βοηθημάτων, μπορεί να μην γνωρίζουν ότι αυτές οι συσκευές μπορεί επίσης να παρουσιάζουν σημαντικά οφέλη για την σεξουαλική αλλά και την συνολική υγεία.

Παρόλα αυτά, μέχρι τώρα οι δονητές δεν έχουν μελετηθεί αρκετά. Κατά συνέπεια πολύ λίγα είναι γνωστά για τα πιθανά οφέλη τους όπως η βελτίωση του τόνου των μυών του πυελικού εδάφους, η αντιμετώπιση της ήπιας ακράτειας, η μείωση του χρόνου που απαιτείται για την επίτευξη του οργασμού και η «ενεργοποίηση» πολλαπλών οργασμών.

Είστε ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων;

 Η σχέση με τους άλλους συνεπάγεται ότι ξέρεις πώς να τους διαβάζεις, να συμπονάς μαζί τους και να ανταποκρίνεσαι στα σήματα που σου δίνουν. Αυτές οι δυνατότητες σας χαρακτηρίζουν εάν είστε ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων.











«Ελπίζω να βρείτε κάποιον που να μιλά τη γλώσσα σας, ώστε να μην χρειαστεί να ξοδέψετε μια ζωή μεταφράζοντας το πνεύμα σας». Αυτή η γνωστή φράση εκφράζει τέλεια μια επιθυμία που έχουμε όλοι: να συνδεθούμε με ανθρώπους που είναι ικανοί να μας δουν πραγματικά και να μας καταλάβουν σχεδόν χωρίς να πουν λέξη.

Κρεατόπιτα με αρνί πασχαλινό.

 Κρεατόπιτα με αρνί πασχαλινό

Μια νόστιμη πίτα που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το ψητό κρέας που περισσεύει από το πασχαλινό τραπέζι.




Το παρασκήνιο της εξόδου Γεωργούλη μετά την καταγγελία Χρονοπούλου για βαριά κακοποίηση

 Με μια λιτή, διπλή ανακοίνωση, υπογεγραμμένη η μία από το Γραφείο Τύπου και η άλλη από την Ευρωομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρέθηκε χθες το απόγευμα με συνοπτικές διαδικασίες εκτός ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ο γνωστός ηθοποιός και μέχρι πρότινος Ευρωβουλευτής του κόμματος, Αλέξης Γεωργούλης. Αιτία για την αιφνίδια αποπομπή του αποτέλεσε το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας που κατέθεσαν οι εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου, εξέλιξη που γνωστοποίησε χθες, δρομολογώντας τη σχετική, θεσμική διαδικασία η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.


Μετσόλα: «Έλαβα αίτημα»

ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου εύχεται

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Με Τιμή
Ο Πρόεδρος

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Nέο Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στην Κατερίνη.

Η ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών - Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Πιερίας, έχουν αναλάβει την υλοποίηση ενός Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων - Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια «Παναγία η Βηματάρισσα» ξεκίνησε τη λειτουργία του την 3η Απριλίου 2023 και βρίσκεται στην οδό 7ης Μεραρχίας 14, Κατερίνη 60133, τηλ: 23510-76942.

Το προσωπικό απαρτίζουν οι παρακάτω ειδικότητες: Επιστημονικά Υπεύθυνος, Νευρολόγος, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, Γυμναστής, Λογιστής, Διοικητικοί  Υπάλληλοι, Καθαρίστρια. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα – Παρασκευή 7.30-15.30.

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες επισκέψεις ωφελουμένων και οι υπηρεσίες που προσφέρονται  ή προβλέπεται να οργανωθούν, τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά στο άμεσο μέλλον, αφορούν:

  • Έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της άνοιας με εφαρμογή των παρακάτω:
  • λήψη ιατρικού και ψυχοκοινωνικού ιστορικού
  • πλήρη νευρολογικό έλεγχο