ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Συγκλονιστικό video: Όταν το δεις, θα κλείσεις το κινητό σου! Σε ένα συγκλονιστικό, αλλά πέρα ως πέρα διδακτικό βίντεο δυο λεπτών, παρουσιάζεται η λυπηρή πραγματικότητα για το πώς πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι του σύγχρονου κόσμου είναι εγκλωβισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δν χαίρονται τις απλές όμορφες και καθημερινές στιγμές που ζουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χάνοντας τν πραγματική ουσία της ζωής….

Ένας στους δύο Έλληνες κάνει σχέση από το διαδίκτυο


Το διαδικτυακό φλερτ μπορεί να θεωρείται απιστία από το 70.4% των γυναικών, αλλά μόνο το 45.6% των ανδρών φαίνεται να συμφωνεί μαζί τους! Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι 
το 41% των ανδρών - σχεδόν ένας στους δύο, δηλαδή!- πιστεύει ότι μπορεί έχει κανείς μια ρομαντική σχέση μέσω διαδικτύου, ενώ το 30% δήλωσε ότι έχει συνευρεθεί σεξουαλικά με άτομο που γνώρισε μέσω διαδικτύου..

Άλλα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για τους άντρες του σήμερα:

Πόσο άπιστοι είναι οι άνδρες; Απιστούν περισσότερο οι παντρεμένοι ή οι ελεύθεροι;Αναφορικά με την απιστία, το 54,7% έχει απατήσει μια τουλάχιστον σύντροφό, ενώ το 40,6% όσων βρίσκονται σε μονογαμική σχέση έχουν απατήσει τη σταθερή τους σύντροφο μια ή δυο φορές. Στην περίπτωση των παντρεμένων ζευγαριών το 35.4% των ανδρών έχουν απατήσει τη σύζυγο τους μια με δυο φορές, ενώ το 8,8% δηλώνει ότι έχει διαπράξει σεξουαλική απιστία παραπάνω από 10 φορές.

Θέλουν σεξ από το πρώτο ραντεβού;

Άλλες σημαντικές πληροφορίες που παρέχει η εν λόγω μελέτη αναφέρουν ότι οι άνδρες φαίνεται να προτιμούν τις μεγαλύτερες γυναίκες. Το ¼ μάλιστα των συμμετεχόντων δήλωσε ότι είχε σχέση με γυναίκα μεγαλύτερη κατά 10 χρόνια. Παράλληλα, αν και το 16.4% δήλωσε ότι θα προχωρούσε στη σεξουαλική πράξη μετά το πρώτο ραντεβού, οι περισσότεροι άνδρες ανέφεραν ότι θα περίμεναν μέχρι το τρίτο.

Κάθε πότε σκέφτονται οι άνδρες το σεξ;

Τέλος, το 10.4% δήλωσε ότι σκέφτεται κάτι σχετικό με το σεξ κάθε λίγα λεπτά.

Αν αυτό δεν είναι ένα κατοχικό καθεστώς του 4ου Ράιχ, τότε οι λέξεις, πια, έχουν χάσει κάθε σημασία… Ο Σαμαράς προαναγγέλλει …ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ!!!


Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, στα πολιτικά χρονικά, να διατυμπανίζει μια κυβέρνηση την πραξικοπηματική της αυθάδεια και τον αβυσσαλέο, εγκληματικό αμοραλισμό της: Και αυτόν τον «άθλο» τον πέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά…
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας πετάει κατάμουτρα να ξεχάσουμε τις εκλογές διότι «πιθανότατα να έχουμε και προεδρική πλειοψηφία έως τον Μάρτιο»!!!
Καταρχάς είναι προκλητικό μια κυβέρνηση που κατατροπώθηκε στις ευρωεκλογές και με τα βίας φτάνει στο 30% του εκλογικού σώματος, να καγχάζει με το «ξεχάστε τις εκλογές»: Δικτατορικά βάναυση περιφρόνηση και προσβολή της λαϊκής βούλησης και της νοημοσύνης…
Η παράκρουση αυτής της δικτατορικής αυθάδειας, όμως, διατυπώνεται στο:...
«Πιθανότατα να έχουμε και προεδρική πλειοψηφία έως τον Μάρτιο»!!!
Τι μας λέει εδώ ο Πρωθυπουργός, μέσα στον πραξικοπηματικό του οίστρο; Ότι έχει αρχίσει η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ εξαγοράς βουλευτών!!!
Ότι έχει αρχίσει ένα νέο «ανακτορικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» (από την κυβερνητική «συμμορία» αυτή τη φορά), για μια νέα ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Εδώ έχουμε φρενοβλάβεια ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ αυθάδειας, έχουμε και την ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ: Διατυμπανίζεται, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό η ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ και οι ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ των δωσίλογων ανδρεικέλων για ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ…
Αν αυτό δεν είναι ένα κατοχικό καθεστώς του 4ου Ράιχ, τότε οι λέξεις, πια, έχουν χάσει κάθε σημασία…
Μια κυβέρνηση του 30%, η οποία έχει χάσει και δυνάμεις που κατείχε από τις εθνικές εκλογές και δεν μετράει πάνω από 155 έδρες, διατυμπανίζει να «ξεχάσουμε τις εκλογές»(!) διότι, για την εκλογή προέδρου, «πιθανότατα» θα βρει του 180 βουλευτές!!!
Με όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να έχουν δηλώσει καθαρά ότι θα καταψηφίσουν κάθε πρόταση για Πρόεδρο για να προκαλέσουν τις εκλογές και με ένα ΠΑΣΟΚ να σπαράσσεται από το ίδιο το γεγονός ότι συμμετέχει σ’ αυτήν την κυβέρνηση της ΦΡΙΚΗΣ και του ΟΛΕΘΡΟΥ…
Αυτή η πραξικοπηματική αυθάδεια του Σαμαρά να ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, ένα νέο κοινοβουλευτικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από την Αντιπολίτευση.
Και η απάντηση δεν είναι διπλωματικές ανακοινώσεις και ανώδυνες καταναλωτικές καταγγελίες.
Η απάντηση είναι μία: Να κατέβουν στο δρόμο, να καλέσουν το λαό στο ΔΡΟΜΟ και να πάρουν Ενιαίο-Μετωπικές πρωτοβουλίες για την οργάνωση της λαϊκής οργής…
Μόνο έτσι μπορεί να σταματήσουν τα μακάβρια σχέδια και τις συνωμοσίες αυτής της κυβερνητικής «συμμορίες» και να απαλλάξουν τον ελληνικό λαό από αυτήν…
Διαφορετικά, αν η Αντιπολίτευση αποδεχτεί και αυτή τη «νομιμότητα» του νέου, εξαγγελθέντος ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ, τότε τα δωσίλογα ανδρείκελα θα πετύχουν, «πιθανότατα», τη νέα ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ…
Από resaltomag, μέσω "Το Γρέκι"

Ο "πολιτισμός" του Κολοσσαίου. * FUCK FIFA

Εντάξει... οι δικαστές είναι ξεφτιλισμένη, το διαβεβαίωσε κι ο ΓΓ Γραμματ΄λεα της κυβέρνησης, αλλά εμείς γιατί τους ανεχόμαστε;


Το μυστικό ημερολόγιο του Ευάγγελου Βενιζέλου

Oπιτσιρίκος παίρνει το ρίσκο, φέρνει στο φως το μυστικό ημερολόγιο του Ευάγγελου Βενιζέλου και βάζει μπουρλότο στο πολιτικό σκηνικό.

25 Μαΐου
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα ήταν οι ευρωεκλογές. Θριάμβευσα. Το ΠΑΣΟΚ πήρε 8% και είναι τέταρτο κόμμα μετά την Χρυσή Αυγή. Η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερη με 4 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς όπως τα ήθελα. Ένας αδύναμος Σαμαράς και μια απειλητική Χρυσή Αυγή. Τώρα θα κάνω το πάρτι του αιώνα. Θα χορέψω την κυβέρνηση στο ταψί. Χωρίς εμένα δεν υπάρχει κυβέρνηση. Αν ο Σαμαράς θέλει να παραμείνει να το παίζει πρωθυπουργός, με έχει ανάγκη. Όλοι με έχουν ανάγκη. Κι εγώ...
με χρειάζομαι.

26 Μαΐου
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, εγώ, εγώ, εγώ! Κρατιόμουν όλη την προεκλογική περίοδο να μη λέω «εγώ», για να μην φαίνομαι αλαζονικός και δυσαρεστηθούν τα χάπατα και δεν με ψηφίσουν. Μου ήταν πολύ δύσκολο να λέω «εμείς». Άκου «εμείς»! Ποιοι εμείς δηλαδή; Αφού μόνο εγώ είμαι. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Κάνω σαν να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ –και ανέχομαι ακόμα όλους αυτούς τους ηλίθιους- γιατί το Σύνταγμα δεν προβλέπει να κυβερνάει ένας άνθρωπος χωρίς κόμμα. Αν και ουσιαστικά, εγώ κυβερνάω. Μόνος μου. Εγώ, εγώ, εγώ!

29 Μαΐου
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, νιώθω μοναξιά. Είναι πολύ δύσκολο για έναν πάρα πολύ ευφυή άνθρωπο –όπως είμαι εγώ- να ζει ανάμεσα στην πλέμπα. Κανείς δεν μπορεί να νιώσει το μεγαλείο μου. Καταλαβαίνουν πως είμαι διαφορετικός από αυτούς αλλά δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσο ανώτερός τους είμαι. Όταν θέλω να απαλύνω τη μοναξιά της ιδιοφυΐας μου, σκέφτομαι τον Αϊνστάιν. Κι αυτός θα αισθανόταν μόνος. Αν και δεν ήταν τόσο έξυπνος όσο εγώ.

3 Ιουνίου
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, είδα στον ύπνο μου τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ήμασταν στη φυλακή και κάναμε ντουζ μαζί. Κάποια στιγμή, έπεσε το σαπούνι μου στο πάτωμα και έσκυψα να το πιάσω. Εκεί ξύπνησα. Τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ξυπνήσει; Και γιατί ο Άκης δεν έσκυψε να πιάσει το σαπούνι μου και να μου το δώσει, αφού είναι πανηλίθιος και κατάφερε από ένα ολόκληρο ΠΑΣΟΚ να είναι ο μόνος υπουργός που πήγε στη φυλακή; Στα όνειρά μου, είμαι ένας απλός άνθρωπος όπως οι άλλοι. Με ξεκουράζει αυτή η σκέψη. Από την άλλη, με τρομάζει. Θα ήθελα στα όνειρά μου να συναντώ τις κορυφαίες πνευματικές προσωπικότητες όλων των εποχών. Ίσως όμως, να είναι καλύτερα που δεν έρχονται αυτοί στα όνειρά μου. Μπορεί να απογοητευόμουν, όταν θα αντιλαμβανόμουν πως δεν πιάνουν μια μπροστά μου.

5 Ιουνίου
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, είδα στον ύπνο μου πως ήμουν μέσα σε ένα υποβρύχιο. Μόνος μου. Εγώ και μια ελιά. Το υποβρύχιο έγερνε πολύ και ξαφνικά άρχισε να μπάζει νερά. Κόντευα να πνιγώ. Κατάφερα να βγω έξω από την μπουκαπόρτα. Κανονικά, δεν χωράω από την μπουκαπόρτα αλλά στα όνειρα όλα γίνονται• και χαζός μπορώ να γίνω στο όνειρό μου. Στη συνέχεια, πάλεψα με τα κύματα και με περισυνέλεξε ένα γκαζάδικο. Με πήρε ο ύπνος κι έγειρα στου καραβιού την πλώρη και ήρθε και με ξύπνησε του καπετάνιου η κόρη. Τότε χτύπησε το τηλέφωνο και ξύπνησα. Ήταν η κόρη μου. Νάτο το όνειρο, βγήκε! Η κόρη μου με ρώτησε αν μπορεί να αλλάξει το επίθετό της, για να μην ξέρουν οι άλλοι πως είμαι πατέρας της. Μάλλον δεν θα αντέχει τη σύγκριση. Άτυχα τα παιδιά που ο πατέρας τους είναι διάνοια. Άτυχα.

7 Ιουνίου
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα είδα τον Αντώνη Σαμαρά. Στον ξύπνιο μου. Τι βλάκας, θεέ μου, αυτός ο άνθρωπος. Νομίζει ότι είναι πρωθυπουργός. Δεν έχει καταλάβει ακόμα πως είναι το σκυλάκι μου. Τον φωνάζω «Αζόρ» και κοιτάει δεξιά κι αριστερά να βρει το σκυλί. Θα αρχίσω να τον βγάζω βόλτα με το λουρί και να του δίνω μπισκότα, μπας και το πιάσει το νόημα. Με την ευκαιρία, θυμήθηκα πως, όταν ο Σαμαράς είχε πει ότι μίλησε ακόμα και με τον Θεό, νόμιζα ότι εννοούσε εμένα.

11 Ιουνίου
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα πανικοβλήθηκα. Δεν μπορούσα να βρω πουθενά το στικάκι με τα στοιχεία για τους μεγαλοεκδότες και τους εργολάβους. Χωρίς αυτό, είμαι χαμένος. Έψαξα παντού για ώρες. Πουθενά το στικάκι. Κάθισα απογοητευμένος να φάω δυο ταψιά γεμιστά και τότε θυμήθηκα πως είχα κρύψει το στικάκι μέσα στο γουρουνόπουλο που έφαγα για πρωινό. Δηλαδή, το στικάκι ήταν στο στομάχι μου. Τυχερό το στικάκι. Τυχερός κι εγώ. Έφαγα τρία κιλά δαμάσκηνα και κάθισα στο γιογιό να τα κάνω αλλά δεν με άντεξε. Προσπάθησα να τα κάνω σε μια μεγάλη λεκάνη για την μπουγάδα αλλά την συνέτριψα. Τελικά, τα έκανα στο πάτωμα. Ως και τα σκατά μου ωραία είναι. Βρήκα το στικάκι, το καθάρισα και το έβαλα στο laptop. Όλα καλά. Ουφ, ξαλάφρωσα.

14 Ιουνίου
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα ο Σαμαράς μου είπε πως τον αμφισβητούν μέσα στη Νέα Δημοκρατία και αναζητούν τον διάδοχό του. «Εγώ» του λέω. Κόντεψε να πέσει ξερός. «Αυτό έχεις να μου πεις;» μου κάνει. «Γιατί» του λέω, «υπάρχει κάποιος καλύτερος από εμένα;». «Κι εγώ τι θα κάνω;» μου λέει. «Ό,τι έκανες και πριν» του απαντάω, «αλλά χωρίς τον τίτλο». Δηλαδή, δεν θα έκανε τίποτα.

16 Ιουνίου
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, ο Σαμαράς με ενημέρωσε πως τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν με θέλουν για πρόεδρο του κόμματος. Για μια στιγμή, έχασα την ψυχραιμία μου και σκέφτηκα να παραιτηθώ από την Νέα Δημοκρατία. Αλλά μετά θυμήθηκα πως είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, είναι βολικό που είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν μπορούν να με διαγράψουν από την Νέα Δημοκρατία.

18 Ιουνίου
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, ο Σαμαράς μου είπε πως σκοπεύει να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εκλογές. Τον άρπαξα από το λαιμό και του είπα «δεν θα μου το κάνεις αυτό εμένα!». Τον άφησα γιατί πήγαν να του βγουν και τα δυο μάτια έξω και είναι και γκαβός ο βλάκας. Τον λυπήθηκα. Μετά τον σιχάθηκα. Δεν θα τον αφήσω να παραιτηθεί. Θα τον σκοτώσω, θα τον βαλσαμώσω και θα τον πηγαίνω από δω κι από κει, για να μην χάσω την καρέκλα και με καθίσουν στο σκαμνί.

21 Ιουνίου
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, είδα ένα τρομακτικό όνειρο. Φορούσα μόνο ένα στρινγκ και τα χέρια μου ήταν δεμένα από δυο αλυσίδες που κρέμονταν από το ταβάνι. Απέναντί μου ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ντυμένη dominatrix. Κρατούσε ένα μαστίγιο. Με μαστίγωσε ανελέητα. Μου άρεσε. Μετά μου έριξε έναν κουβά με παγωμένο νερό. Ξύπνησα. Είχα κατουρηθεί πάνω μου.

25 Ιουνίου
Αγαπημένο μου, ημερολόγιο, κάποιος χτύπησε την πόρτα μου και δεν ήταν ο βοριάς. Από το ματάκι της πόρτας, είδα έναν εισαγγελέα και αστυνομικούς. Τους ζήτησα να περιμένουν μέχρι να ντυθώ. Σκέφτομαι πως όλοι οι Μεγάλοι Έλληνες είχαν πικρό τέλος. Δεν θα μπορούσα να αποτελώ εξαίρεση. Αντίο. Εγώ!

Το κείμενο είναι από το εξαιρετικό τεύχος του Unfollow που βρίσκεται στα περίπτερα και περιμένει όλους τους ελεύθερους και αξιοπρεπείς πολίτες.)

Εγραψε o Pitsirikos

Μητσοτάκης: Οι απολύσεις θα γίνουν...

«Έχουμε περίπου 7.000 απολύσεις το 2014 που πρέπει να γίνουν», προειδοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε στο πρωινο του ΣΚΑΪ, οι απολύσεις αυτές θα γίνουν μέσα στο 2014 και είναι δρομολογημένο από που θα προκύψουν.

Ανέφερε, επίσης, πως όσο καιρό θα διαρκέσει η διαδικασία της αξιολόγησης, δεν θα απολυθεί κανείς. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι μόλις οι επανατοποθετήσεις ολοκληρωθούν, όσοι...
δεν είναι μέσα σε αυτές, θα απολύονται.

«Αναλαμβάνω ένα μεγάλο πολιτικό κόστος να κάνω πράγματα πολύ δύσκολα. Έδωσα ένα πάρα πολύ σκληρό αγώνα να αποκρούσουμε το αίτημα της τρόικας για απολύσεις και το 2015-2016», ειπε.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε και για το «καυτό» θέμα των καθαριστριών, λέγοντας: «Σέβομαι τον αγώνα τους αλλά δεν μπορεί να στερείται από το κράτος να αξιολογεί τις δομές του και να βρίσκει σημεία εξοικονόμησης πόρων» Και πρόσθεσε ότι κάποιες από τις καθαρίστριες έχουν μπει σε καθεστώς κινητικότητας και θα διεκδικήσουν την επανατοποθέτησή τους στο Δημόσιο...

Από nonews-NEWS

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ - Νέα σειρά άρθρων Αντώνη Ζαρκανέλα για τους πρωθυπουργούς της Ελλάδος κατά την περίοδο 1945 - 1950

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 1945-1950. (ΙΙ)
Πρωθυπουργία ΠΛΑΣΤΗΡΑ (3 Ιαν. – 7 Απριλίου 1945).
                                                                                                                                                                  Αντώνης Ι. Ζαρκανέλας (Δρ)
                                                                                                                                                                  τ. Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης
                                                                                                                                                                   Νομαρχίας Θεσσαλονίκης   


Ήδη μετά από τις συσκέψεις  στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» (1944) το Ελληνικό και Βρετανικό παρασκήνιο –Έλληνες πολιτικοί όπως ο Γ. Καρτάλης,  ο Βρετανός Πρεσβευτής  Λήπερ κλπ – προτείνουν και οι Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ συμφωνούν στην επιλογή του Πλαστήρα ως διαδόχου του Παπανδρέου στην Κυβέρνηση Εθνικής  Ενότητος.
Με τις αναμνήσεις των Δεκεμβριανών τόσο ωμές, ο Λήπερ πίστευε πως ένα δημοκρατικό Κέντρο όχι μόνον έπρεπε, αλλά και μπορούσε να δημιουργηθεί για να αντιμετωπισθεί η Αριστερά με πολιτικά μέσα και η επιλογή Πλαστήρα ήταν η ενδεδειγμένη, καθώς δεν υπήρχε καμιά κηλίδα στο δημοκρατικό μητρώο του Στρατηγού, που ήταν και γνωστός Αντιβασιλικός (CLIVE, 1992). 
Έτσι στις 3 Ιανουαρίου 1945 ορκίζεται, από τον Αντιβασιλέα Δαμασκηνό, η νέα υπό τον Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα Κυβέρνηση.

Στρατηγός ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ (1983-1953.)
Στρατιωτικός και πολιτικός, με έντονη δράση σε κρίσιμες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας, του πρώτου μισού του 20ου αιώνα συμμετέχοντας σε όλους τους Εθνικούς αγώνες: Στον Μακεδονικό Αγώνα, στους Βαλκανικούς Αγώνες στην διάρκεια των οποίων και ειδικότερα στη μάχη του Λαχανά του δόθηκε το προσωνύμιο «Μαύρος Καβαλάρης». Κατά την περίοδο του Εθνικού Διχασμού (1916) συντάχθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και προσχώρησε στο Κίνημα της Εθνικής Αμύνης. Συμμετείχε στη συμμαχική εκστρατεία στην Ουκρανία ως Διοικητής του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων ενώ η συμμετοχή του στη συνέχεια στη Μικρασιατική εκστρατεία ενίσχυσε τη φήμη ως θαρραλέου και γενναίου Στρατιώτη. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή μαζί με τον Στυλιανό Γονατά και τον αντιπλοίαρχο Φωκά συστήνουν την «Επαναστατική Επιτροπή» η οποία με τελεσίγραφο αξίωσε την παράδοση της εξουσίας, την έξωση του Βασιλιά Κωνσταντίνου και την παραίτηση της κυβέρνησης Γούναρη. Αμέσως μετά, με μία αμφιλεγόμενη απόφαση, προσήγαγε σε δίκη τους πολιτικούς και στρατιωτικούς υπευθύνους της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ο Πλαστήρας κάλεσε από την εξορία τον Ελευθέριο Βενιζέλο για να ηγηθεί της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη Συνθήκη της Λωζάνης (1923). Αντιβασιλικός, Βενιζελικός Φιλελεύθερος, γενναίος Στρατιώτης, θερμός πατριώτης, φίλος των προσφύγων: Ό,τι απαιτούσαν οι περιστάσεις και ο ξένος παράγοντας.


Η σύνθεση της Κυβέρνησης ήταν και -κατά την επιθυμία των Εγγλέζων- βενιζελικής και σαφώς κεντρώας απόχρωσης. Παλαιοί Βενιζελικοί όπως ο Σίδερης, υπουργός Οικονομικών, Ν. Κολύβας, Δικαιοσύνης, τρείς παλαιοί δημοκρατικοί αξιωματικοί (Σπαής, Κουντουριώτης, Βήλος) κάλυψαν τα τρία στρατιωτικά υφυπουργεία. Ο  Ι. Σοφιανόπουλος , κεντροαριστερός, με συνεργασία προπολεμικά με το ΚΚΕ, ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Πέτρος Ράλλης -ο ένας από τους δύο Υπουργούς από την ευρύτερη συντηρητική παράταξη- έλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών. Η τοποθέτηση του στρατηγού Στ. Γονατά, παλαιού του φίλου στην Γενική Διοίκηση Μακεδονίας,  δημιούργησε σάλο στην αριστερά, η οποία τον χαρακτήριζε δωσίλογο, αλλά και στους Άγγλους, οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαίως και μετά από παρέμβαση του Υπουργού Μέσης Ανατολής  Μακ Μίλλαν, ανακλήθηκε ο διορισμός.
Μία πρώτη, ευνοϊκή, εξέλιξη για την κυβέρνηση Πλαστήρα ήταν η συνθηκολόγηση του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ που μετά την ήττα του «Κόκκινου Δεκέμβρη» παραδόθηκε κυριολεκτικά στον Σκόμπυ, στις 11 Ιανουαρίου 1945. Η άλλη εξέλιξη ήταν η υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας στις 12 Φεβρουαρίου 1945.
Τα προβλήματα, όμως, της χώρας ήταν πολλά και σύνθετα. Ζητούσαν άμεσα λύσεις. Το θέμα της ασφάλειας ήταν το μείζον. Να οργανωθεί τακτικός στρατός και να διασφαλιστεί η τάξη ιδιαίτερα στην ύπαιθρο. Η όποια οργάνωση των ενόπλων δυνάμεων δεν εξασφάλιζε παρά κάποιον έλεγχο μέχρι το Ισθμό της Κορίνθου και στην περιοχή της Χαλκίδας. Η οργάνωση της Εθνοφυλακής, λόγω της εσωτερικής διάβρωσής της από του Κομμουνιστές, χρειάστηκε, μετά τα Δεκεμβριανά, να ανασυγκροτηθεί, αλλά και πάλι χωρίς επιτυχία. Στη χωροφυλακή η κατάσταση ήταν δεινή και το κύρος του σώματος πολύ χαμηλό. Μετά τα Δεκεμβριανά, η ηρωική άμυνα και αντίσταση της Χωροφυλακής στου Μακρυγιάννη, ο μη κομμουνιστικός κόσμος αλλά και οι μη κομμουνιστογενείς αριστεροί, της απένειμαν και κρυφά και φανερά εγκώμια (ΖΑΟΥΣΗΣ, 1992, σελ. 32). Στον ζωτικό αυτό τομέα η κυβέρνηση Σοφούλη έβαλε κάποια λιθάρια μέχρι τον Μάρτιο του 1945.
Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να επαναφέρει την ασφάλεια στον κόσμο. Ομάδες ενόπλων εκμεταλλευόμενοι ακριβώς αυτό το κλίμα δρούσαν στην ύπαιθρο χώρα.
Υπήρχαν ληστές, με την ακριβή του όρου έννοια, που εμφανίζονταν ως εθνικόφρονες και, χωρίς ιδεολογικές διακρίσεις, απλά λήστευαν τον κόσμο. Υπήρχαν άνθρωποι στα χωριά που είχαν βαρεθεί τις πάσης φύσεως ένοπλες συμμορίες και είχαν πάρει τα όπλα για να προστατεύσουν τη ζωή τους και την περιουσία τους – ελλείψει του Κράτους.
Υπήρχαν όλοι εκείνοι που έχασαν άοπλους ανθρώπους τους από το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ κατά τον  Εμφύλιο 1943-44 αλλά και κατά τα Δεκεμβριανά και οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία του Κράτους πήραν τον νόμο στα χέρια τους, προβαίνοντας, κακώς, σε πράξεις αντεκδίκησης εναντίον πρώην ανταρτών, έστω και αν οι συγκεκριμένοι δεν ήταν οι άμεσα υπεύθυνοι.
Υπήρχαν και οι συμμορίες των ακροδεξιών ενόπλων, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο αργότερα (Μαγγανάς), στην Θεσσαλία (Σούρλας), με δράση καθαρά τρομοκρατική και ενίοτε ληστρική (ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, 1973 [2011], τ. 4, σ. 49). Το πρόβλημα επιδεινώθηκε και σίγουρα διογκώθηκε από την αριστερά ύστερα από την ανοχή που επέδειξαν, σε πολλές περιπτώσεις, μεμονωμένα όργανα της Τάξης, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που κάποια κατώτερα κυρίως  όργανα της τάξεως συνέπραξαν και σε βιαιοπραγίες εις βάρος κομμουνιστών.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, Σ., 1973. Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας 1941-1974. Ν. Ζαχαριάδης. Τόμος 4. Εκδόσεις ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ  Ελευθεροτυπία, 2011.
CLIVE, NIGEL, 1992.  Εναλλακτικές Επιλογές της Βρετανικής Πολιτικής, 1945-46. Στο: ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ 1945-49. Εκδόσεις ΟΛΚΟΣ.
ΖΑΟΥΣΗΣ, Α., 1992. Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ  1945-1949. Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Τόμος1. Εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ.
                                        

                                                                                                             (Συνεχίζεται)

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 16/6 το δημοτικό συμβούλιο Δ.Δίου-Ολύμπου

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 16.06.2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15.00 μ.μ, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1.
Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2014. (Εισήγηση Βασίλης Βροχαρίδης,  Αντιδήμαρχος, Αδαμοπούλου Γαρυφαλλιά Δημοτική Υπάλληλος).
2.
Αναμόρφωση προϋπολογισμού –στοχοθεσία  οικ. έτους 2014. (Εισήγηση Βασίλης Βροχαρίδης,  Αντιδήμαρχος, Αδαμοπούλου Γαρυφαλλιά Δημοτική Υπάλληλος).
3.
Έγκριση των μελετών καθώς επίσης και των τευχών δημοπράτησης των έργων α) «Κατασκευή ταμιευτήρα άρδευσης στην περιοχή Πυξάρι της Δ.Κ. Καρίτσας» και β) «Αντικατάσταση αρδευτικών δικτύων στη Δ.Ε. Δίου». (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος Δ/ντής Τεχνικής Υπηρεσίας, Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας).
4.
Υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου με κωδικό ΟΠΣ/2014 για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα: Ολοκλήρωση πολεοδομικού σχεδιασμού, άξονας προτεραιότητας 1: «Ολοκλήρωση εκκρεμών μελετών πολεοδομικού σχεδιασμού». (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος Δ/ντής Τεχνικής Υπηρεσίας, Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας).
5.
Κατανομή  ΣΑΤΑ έτους 2012 και 2013. (Εισήγηση Βασίλης Βροχαρίδης Αντιδήμαρχος).
6.
Λήψη απόφασης για τη σύγκληση συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Δημοτικό Κατάστημα Κονταριώτισσας κατά της μήνες Ιούλιο & Αύγουστο. (Εισήγηση Κωτούλης Γεώργιος, Πρόεδρος Δ.Σ.).
7.
Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή του για την Γενική Συνέλευση της ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. (Εισήγηση Παπαθανασίου Γεώργιος, Δήμαρχος)
8.
Φύλαξη ακτών Δήμου Δίου-Ολύμπου έτους 2014. (Εισήγηση Παπαθανασίου Γεώργιος, Δήμαρχος)

                                                          Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


                                                                                 Γιώργος  Κωτούλης
Κοινοποιείται
1.- κ. Παπαθανασίου  Γεώργιο
     Δήμαρχο Δήμου Δίου – Ολύμπου.
2.- Βασιλούδα Βασίλειο
     Δ/ντή Τεχνικής Υπηρεσίας, Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας
3.- Αδαμοπούλου Γαρυφαλλιά Δημοτική Υπάλληλος
4.- Χατζή Αθηνά, Νομική Σύμβουλο

5.- Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Επιστημονική Εκδήλωση "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΑΣΗ" [ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ]


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  16/6/2014



Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα θα έχει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αύριο Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, στις 14:00, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. κ. ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  16/6/2014



Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα θα έχει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμος αύριο Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, στις 11.30 το πρωί, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

Γιορτή Λήξης 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού

 Με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους 2013-2014   πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουνίου 2014  στο ανοικτό αμφιθέατρο  του 2ου Δημοτικού Σχολείου η καθιερωμένη καλοκαιρινή γιορτή.  Η γιορτή περιλάμβανε  μουσικοκινητικές δραστηριότητες, χαρούμενα θεατρικά σκετς, τραγούδια και χορό. Οι μαθητές όλων των τάξεων χάρισαν όμορφες εικόνες στους παρευρισκόμενους γονείς και κηδεμόνες που γέμισαν τις κερκίδες του αμφιθεάτρου. Ιδιαίτερη συγκίνηση δημιούργησε η απόδοση στην νοηματική γλώσσα του τραγουδιού «Όπου υπάρχει αγάπη»  από μαθητές και μαθήτριες καθώς και ο αποχαιρετισμός των αποφοίτων του σχολικού έτους 2013-2014.  
  Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση θεατρικού από τα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Κολινδρού ενώ ο Διευθυντής του σχολείου Δημήτριος Χλεμές στο χαιρετισμό του  ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, βοηθητικό προσωπικό και έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. «Το σχολείο μας, ανέφερε, μεταξύ άλλων έχει καταστεί μια δυναμική σχολική μονάδα, όπου πρωταρχικός στόχος είναι η πολύπλευρη αγωγή των μαθητών και η παροχή κάθε φροντίδας που συντελεί στη διαμόρφωση υγιών στάσεων και συμπεριφορών όλων των παιδιών. Είναι ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία και  θέλουμε  όλους  συμπαραστάτες στο πολύπλευρο έργο της αγωγής των παιδιών μας.  Παρ’ όλες  τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν βασική επιδίωξη ήταν,  σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η απρόσκοπτη λειτουργία και η άμεση αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που ανέκυπταν».
  Μετά το πέρας της γιορτής στο προαύλιο του σχολείου ο Σύλλογος Γονέων διοργάνωσε την ετήσια λαϊκή βραδιά, με τετραμελή ορχήστρα και με πλούσια εδέσματα αλλά και κληρώσεις δώρων, θέλοντας να ενισχύσει με τον τρόπο αυτόν τα οικονομικά του αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και  άλλους συνδημότες να συνδιασκεδάσουν, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια ακόμη σχολική χρονιά.    















  

2η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Από  την  Παρασκευή  12/06  έως  και  την  Κυριακή  25 /6  λειτουργεί  για  2  συνεχή  χρονιά  η  έκθεση  τοπικών  παραδοσιακών  προϊόντων  στον  πευκώνα  Καταχά  υπο  την  αιγίδα  του δήμου  Πύδνας  Κολινδρού  και  της  περιφερικής  ενότητας  Πιερίας.
Τοπικοί  παραγωγοί  από  τον  δήμο  μας  καθώς  και  όμορους  δήμους  εκθέτουν  τα  προϊόντα  τους  σε  μια  προσπάθεια  να  φέρουν  στον  τόπο  παραγωγής  τους  καταναλωτές.
Την Κυριακή  στις  11,30  το  πρωί  θα  πραγματοποιηθεί  ανοιχτή  συζήτηση  με  θέμα  την  τοπική  ανάπτυξη  από  τους  Μιχαηλίδη  Δημήτρη  δημοσιογράφο ,, Δημήτρη  Ρουκά  επιστημονικό  συνεργάτη  της  περιφεριακής  ενότητας  Πιερίας.  Την  συζήτηση  θα  διευθύνη  ο  δημοσιογράφος  Γιάννης  Τσιμπονίδης.
  






Στα Πλαίσια της ενημέρωσης των Μαθητών του νομού μας σχετικά με τις ειδικότητες και τους τομείς του σχολείου μας (1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης ) θα ξεκινήσουμε με τον Τομέα Μηχανολογίας – Σε επόμενα άρθρα θα αναφερθούμε και στους υπόλοιπους τομείς και Ειδικότητες.

1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

Οι μαθητές του Τομέα Μηχανολογίας έχουν την επιλογή μιας ευρείας γκάμας Ειδικοτήτων καθώς σύμφωνα με το νέο νόμο 4186 / 2013 έχει ενσωματωθεί και ο Τομέας Οχημάτων. Αποκτώντας γενική παιδεία υψηλού επιπέδου, που  θα συμβάλλει στην ισόρροπη γνωστική, συναισθηματική, πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη αλλά και ολοκληρωμένες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. 

Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Β΄ Τάξης ΕΠΑ.Λ.  είναι τα εξής:

1. Ελληνική Γλώσσα (Νέα Ελληνική Γλώσσα 2 ώρες και Λογοτεχνία 1 ώρα),
2. Μαθηματικά (Άλγεβρα 2 ώρες και Γεωμετρία 1 ώρα),
3. Θετικές Επιστήμες (Φυσική 1 ώρα και Χημεία 1 ώρα),
4. Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ (1 ώρα),
5. Θρησκευτικά (1 ώρα),
6. Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά) (1 ώρα)
7. Φυσική Αγωγή (1 ώρα).

Ειδικότητα: Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να:
- χρησιμοποιεί και να εφαρμόζει τα μέσα και τα μέτρα προστασίας και υγιεινής
- εξασφαλίζει την τήρηση των προδιαγραφών και ασφαλείας των εργαλειομηχανών
- εκτελεί, σύμφωνα με τα σχέδια, εργασίες κατεργασίας σε εργαλειομηχανές
- επιλέγει τον απαραίτητο εξοπλισμό (όργανα, εργαλεία, συσκευές, υλικά)
- καταγράφει και αναφέρει τα αποτελέσματα των επεμβάσεών του
- κοστολογεί τις εργασίες και τα υλικά
- παρακολουθεί και συντονίζει ομάδα
 - ασχοληθεί με επιτυχία στην εγκατάσταση, τον έλεγχο, τη ρύθμιση, τη συντήρηση και κατά περίπτωση την επισκευή μηχανών παραγωγής κεφαλαιουχικών ή καταναλωτικών αγαθών
- απασχοληθεί σε βιομηχανίες ή βιοτεχνίες κεφαλαιουχικών η καταναλωτικών αγαθών, εμπορικές επιχειρήσεις συναφών δραστηριοτήτων ως τεχνίτες συντήρησης και σε υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής μηχανολογικού εξοπλισμού.

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Κατεργασίες Μετάλλων − Συγκολλήσεις 3Θ+4Ε
2. Βασική Ηλεκτρολογία 2Θ+2Ε
3. Μηχανολογικό Σχέδιο 3Ε
4. Τεχνολογία Υλικών Μηχανολογικών Κατασκευών 2Θ
5. Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων 2Θ+3Ε
6. Αγγλικά Ειδικότητας 2Θ

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Θερμορευστομηχανική 4Θ
2. Στοιχεία Μηχανών 4Θ
3. Εργαλειομηχανές 2Θ+3Ε
4. Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού 3Θ+3Ε
5. Μηχανολογική Σχεδίαση με Η/Υ 2Ε
6. Μηχανολογικές Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις 2Θ

Ειδικότητα: Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και  Φυσικού Αερίου (Νέα Ειδικότητα )

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Θερμικές Εγκαταστάσεις Ι 3Θ+5Ε
2. Θερμάνσεις Ι − Τεχνολογία Καυσίμων 3Θ
3. Συστήματα Ελέγχου και Ρύθμισης Κεντρικών Θερμάνσεων 2Θ+3Ε
4. Σχέδιο Ειδικότητας (και με Η/Υ) 3Ε
5. Εναλλακτικά Συστήματα Θέρμανσης – Εξοικονόμηση Ενέργειας 2Θ
6. Αγγλικά Ειδικότητας 2Θ
Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Θερμορευστομηχανική 4Θ
2. Στοιχεία Μηχανών 4Θ
3. Θερμικές Εγκαταστάσεις ΙΙ 3Θ+4Ε
4. Θερμάνσεις ΙΙ 2Θ
5. Συσκευές Αερίων Καυσίμων 2Θ+2Ε
6. Ειδικές Εφαρμογές Η/Υ 2Ε

Ειδικότητα: Τεχνικός Εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού

Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να:
- ακολουθεί τις τεχνικές οδηγίες και τις προδιαγραφές του μελετητή και του κατασκευαστή
 - εφαρμόζει τους κανονισμούς ασφαλείας
- χρησιμοποιεί σωστά τα εργαλεία, τις συσκευές και τα όργανα ελέγχου
- εργαστεί σε εγκαταστάσεις βιομηχανικής και επαγγελματικής ψύξης και εγκαταστάσεις κεντρικού και βιομηχανικού αερισμού και κλιματισμού
- ασχοληθεί με επιτυχία στην εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή οικιακών και επαγγελματικών ψυγείων και ψυκτικών εγκαταστάσεων
- ασχοληθεί με την εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή τόσο τοπικών κλιματιστικών μονάδων όσο και κεντρικών κλιματιστικών εγκαταστάσεων
- απασχοληθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως μισθωτός σε επιχειρήσεις (βιομηχανίες κατασκευής ψυγείων και κλιματιστικών, εμπορικές και εργολαβικές επιχειρήσεις συναφών δραστηριοτήτων) και ως τεχνίτες συντήρησης

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Τεχνολογία Ψύξης και Ψυκτικές Εγκαταστάσεις 4Θ+4Ε
2. Βασική Μεταλλοτεχνία και Συγκολλήσεις Μετάλλων 2Θ+3Ε
3. Βασική Ηλεκτρολογία 2Θ+3Ε
4. Τεχνικό – Μηχανολογικό Σχέδιο 3Ε
5. Αγγλικά Ειδικότητας 2Θ
Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Θερμορευστομηχανική 4Θ
2. Στοιχεία Μηχανών 4Θ
3. Εγκαταστάσεις Κλιματισμού και Αερισμού 4Θ+4Ε
4. Βιομηχανική και Εμπορική Ψύξη 2Θ
5. Μηχανολογική Σχεδίαση Εγκαταστάσεων Ψύξης και Κλιματισμού 2Ε
6. Συστήματα Ελέγχου, Ρύθμισης και Αυτοματισμού Εγκαταστάσεων Ψύξης και Κλιματισμού 1Θ+2Ε

Ειδικότητα: Τεχνικός Οχημάτων

Σε διάφορους τομείς που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, όπως:
- έλεγχο λειτουργίας επισκευή, συντήρηση του ηλεκτρικού συστήματος αυτοκινήτου
 - έλεγχο λειτουργίας, επισκευή, συντήρηση ηλεκτρομηχανικών συστημάτων και συστημάτων αυτοματισμού του αυτοκινήτου

Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να αποκτήσει τις παρακάτω επαγγελματικές άδειες:
- μηχανοτεχνίτη (απαιτείται πτυχίο και 2 έτη προϋπηρεσίας)
- τεχνίτη συστήματος πέδησης ή αναρτήσεων (απαιτείται πτυχίο και 2 έτη προϋπηρεσίας)
 - τεχνίτη αντλιών πετρελαιοκινητήρων ή εξαερωτήρων (απαιτείται πτυχίο και 1 έτος προϋπηρεσίας)
- τεχνίτη μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων (απαιτείται πτυχίο και 1έτος προϋπηρεσίας) τεχνίτη αμαξωμάτων (φανοποιού) (απαιτείται πτυχίο και 2 έτη προϋπηρεσίας)
- ηλεκτροτεχνίτη ή τεχνίτη οργάνων (απαιτείται πτυχίο και 2 έτη προϋπηρεσίας)
- τεχνίτη συστημάτων εξαγωγής καυσαερίων (σιγαστήρων) ή ψυγείων ή τροχων (απαιτείται πτυχίο και 1 έτος προϋπηρεσίας)
- τεχνίτη βαφής (απαιτείται πτυχίο και 2 έτη προϋπηρεσίας)

Ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να εργαστεί:
 - στους οργανισμούς ΔΕΚΟ
- Δημόσιες υπηρεσίες
- σε συνεργεία επισκεύής αυτοκινήτων - οχημάτων
- σε βιομηχανίες παραγωγής αυτοκινήτων σε εταιρείες εμπορίες ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών ειδών αυτοκινήτων
- σαν ελεύθερος επαγγελματίας

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Τεχνολογία Κινητήρων Οχημάτων 3Θ+3Ε
2. Τεχνολογία Συστημάτων Οχημάτων 3Θ+3Ε
3. Μηχανολογική Σχεδίαση Οχημάτων 3Ε
4. Εργαστήριο Βασικής Μηχανολογίας 2Ε
5. Βασική Ηλεκτρολογία – Ηλεκτρικό  Σύστημα Οχημάτων 2Θ+2Ε
6. Αγγλικά Ειδικότητας 2Θ
Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Θερμορευστομηχανική 4Θ
2. Στοιχεία Μηχανών 4Θ
3. ΜΕΚ − Συστήματα Ψεκασμού − Έλεγχος Εκπομπής Ρύπων − Εναλλακτικά Καύσιμα 3Θ+3Ε
4. Τεχνολογία Ελέγχων και Διαγνώσεων 1Θ+2Ε
5. Συστήματα Αυτοκινήτων και Υβριδικά Συστήματα Οχημάτων 3Θ+3Ε

Οι Απόφοιτοι του Τομέα Μηχανολογίας μπορούν να δώσουν Εξετάσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο με την ομάδα Α του ΕΠΑΛ και να εισαχθούν στα παρακάτω τμήματα των ΤΕΙ :
Τμήματα για Υποψηφίους Μηχανολογικού Τομέα
·         Σχολή Πλοιάρχων
·         Σχολή Μηχανικών
·         Αστυφυλάκων

Έχοντας ένα άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό στο σχολείο μας το 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης καθώς και τον αναγκαίο εργαστηριακό εξοπλισμό ( ΣΕΚ Κατερίνης) με χαρά θα δεχθούμε μαθητές για εγγραφή στη Β’ Τάξη. Δικαίωμα εγγραφής έχουν εκτός από τους μαθητές που έχουν τελειώσει την Α’ ΕΠΑΛ  και μαθητές του Γενικού Λυκείου ( να έχουν τελειώσει την Α’ Τάξη ΓΕΛ )  καθώς και αποφοίτους ΓΕΛ που θέλουν να αποκτήσουν το Πτυχίο του Τομέα.


Καρακούσης Αθανάσιος                                                            Τσολακίδης Ιωάννης


Υποδιευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης                               Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης