ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Είμαι Έλληνας, Είμαι Πατριώτης και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! Μην με βάζετε ΤΑΜΠΕΛΑ!


ΟΈλληνας και η Ελληνίδα έχουν γίνει πια ΡΟΜΠΟΤ κι έχουν ξεχάσει μέσα τους τη ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ κι ακόμα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που δεν υπάρχει καν το ΛΕΞΙΚΟ τους.

Το μυαλό του Ανθρώπου έχει γίνει μαντρωμένοαπό πολιτικά αριστερά ή δεξιά κινηματα ή κόμματα και φυλακισμένη μέσα την ψυχή του και σκλαβωμένο του μυαλό να ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙ, ότι του λένε οι "άλλοι" και τα Μ.Μ. Εξαπάτησης.

Τι εννοώ, απλά και ξεκάθαρα:

Ἡ Καταστροφή τῆς Σμύρνης



Ἕνα σπάνιο κινηματογραφικό ντοκουμέντο ἀπό τήν Καταστροφή τῆς Σμύρνης.
Γιά νά μή ξεχνᾶμε. Γιατί οἱ λαοί δέν πρέπει νά ξεχνοῦν τήν Ἰστορία τους καί κυρίως οἱ Ἕλληνες οἱ ὁποῖοι βάλλονται, πανταχόθεν.              VIDEO......

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ 

Μετά από αυτό θα ξαναπετάξεις τσίκλα στον δρόμο;


Πρόκειται για μια πολύ κακιά και συνηθισμένη συνήθεια των Ελλήνων. Πολλοί δρόμοι και πεζοδρόμια είναι γεμάτα τσίκλες αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό.
Δείτε την φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Facebook και ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα θέλετε να πετάξετε την τσίκλα σας στον δρόμο.

Τέτοιο στριπτίζ...


Διαβάζεις στον τίτλο στριπτίζ, βλέπεις και την κοπελίτσα στην φωτογραφία, και λες ωραία... Έλα όμως που τα φαινόμενα απατούν και δεν είναι όλα τόσο ωραία όσο νομίζεις... 

Πνίγηκε 42χρονος


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 42χρονος αλλοδαπός από τη θαλάσσια περιοχή...
Σάρτης, στη Χαλκιδική. Ο αγροτικός γιατρός διαπίστωσε τον θάνατό του, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στο ΑΠΘ για τη διενέργεια– νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ιερισσού.
thestival.gr

Απολαύστε!


Κέικ Καρότου του Jamie Oliver

Συνταγή για 8-10 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com

Υλικά:
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ανάλατο

250γρ μαύρη ζάχαρη, μαλακή

5 μεγάλα αυγά, χωρίστε το ασπράδι από το κρόκο

Η Συνταγή της Ημέρας!


Φιλέτο μοσχαρίσιο με βουτυράτη σάλτσα πράσινου πιπεριού

Συνταγή για 8 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

4 φιλέτα μοσχαρίσια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κρασί Marsala
1 φλιτζάνι έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
20 κόκκους πράσινο πιπέρι
1 κουτί άπαχο γάλα εβαπορέ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

Νέα εγκύκλιος για το χαράτσι


Περιμένουν στην Εφορία τις νέες οδηγίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης χθες, το Υπουργείο Οικονομικών θα δίνει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα αποσύνδεσης του ειδικού τέλους ακινήτων από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό δε σημαίνει πως θα διαγράφεται το χρέος αλλά με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες θα περιορίζουν τον κίνδυνο να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω μη εξόφλησης του τέλους ακινήτων.
Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με τη ΔΟΥ Κατερίνης, οι οδηγίες δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη και, εκτός απροόπτου, αναμένονται τις επόμενες ημέρες. 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας



LINK : ΠΑΤΑΤΕ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
 



Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
Προσωρινές Τοποθετήσεις Α' Φάσης Αποσπάσεων Εντός και Εκτός ΠΥΣΠΕ
Τη Δευτέρα, 3-9-2012 οι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν υπηρεσία στη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους. Όσοι παρέμειναν στη διάθεση θα αναλάβουν υπηρεσία στα γραφεία της ΔΙ.ΠΕ. Πιερίας.
 
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
 
Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης
 
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί της Β΄Φάσης και οιεκπαιδευτικοί που θα παραμείνουν στη διάθεση μετά τις πρώτες τοποθετήσεις, θα αναλάβουν υπηρεσία στα Γραφεία της Π.Ε. Πιερίας τη Δευτέρα, 3-9-2012, όπου και θα τους δοθούν οδηγίες για την τοποθέτησή τους.

Πρωτοσέλιδο 1.9.2012

Πρωτοσέλιδο 1.9.2012

Ανοίγει αύριο η αυλαία της Εμποροπανήγυρης

Ο λαϊκός αυθεντικός θεσμός της πόλης μας συμπληρώνει 28 χρόνια ζωής
Με την τελετή των εγκαινίων ανοίγει αύριο Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης, η αυλαία της 28ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης.

Και φέτος η Εμποροπανήγυρη αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών τόσο από τον Δήμο Κατερίνης, όσο και από τις γειτονικές περιοχές.

Με βάση τις έως σήμερα αιτήσεις συμμετοχής ικανοποιητικός αριθμός εκθετών θα λάβει μέρος με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στην Εμποροπανήγυρη.

Κυρίαρχη στους χώρους της 28ης διοργάνωσης θα είναι η λειτουργία Λούνα Παρκ, ενώ τους πάγκους τους θα τοποθετήσουν και οι διάφοροι μικροπωλητές με είδη ένδυσης, υπόδησης, αλλά και παιχνίδια.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Κατερίνης

 Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης, συνέρχεται, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 73 και 75, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έχοντας για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στην ημερήσια διάταξή του τα παρακάτω θέματα.
1. Καταρτισμός των όρων του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή χωμάτινου ταμιευτήρα στη θέση Αηδημητρινά» συνολικού προϋπολογισμού 615.000,00 ευρώ.

2. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καταρτισμός των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού για την «Προμήθεια φωτοαντιγραφικού υλικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης» προϋπολογισμού 19.055,60 ευρώ εκτός ΦΠΑ.

Επιπλέον 18.000 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ


Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης, Κώστα Ασκούνη, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του ποσού χρηματοδότησης επιπλέον επιδοτούμενων θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού".
Οι δύο πλευρές κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αυξηθεί, τελικά, ο προϋπολογισμός κατά 40 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών κατά 18.000.

Έτσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο συνολικός αριθμός παιδιών που θα φιλοξενηθούν την νέα σχολική χρονιά σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αυξάνεται από 43.000 σε 61.000.

Έρευνα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 επέστρεψε η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων


Οι αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε συνδυασμό με την "καταιγίδα" νέων φόρων, έχουν οδηγήσει την αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών στα επίπεδα του 1978 - 79, σύμφωνα με τη νέα μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης:
* Την περίοδο 2010 - 2012 το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε κατά 8% και η ανεργία αυξήθηκε σε 24% εφέτος από 17,7% το 2011.
* Οι μέσες αποδοχές το 2011 ήταν 25.470 ευρώ, ενώ με τις νέες περικοπές θα πλησιάσουν, το 2013, τα 15.000 με 17.000 ευρώ, στα επίπεδα δηλαδή χωρών όπως η Εσθονία, η Τσεχία και η Κροατία.
* Από τον Μάιο του 2010 έως τον εφετινό Ιούνιο οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων ανήλθαν συνολικά σε 4,2 δισ. ευρώ, ενώ στο πρόγραμμα περικοπών των 11,8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013 - 2014 οι περικοπές κύριων - επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και κοινωνικών επιδομάτων αντιστοιχούν στο 43% του συνολικού ποσού, δηλαδή 5,5 δισ. ευρώ.

Επί πληρωμή από σήμερα τα φάρμακα


Επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας προς τους ασφαλισμένους
Χωρίς πίστωση θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στα φαρμακεία όλης της χώρας.
Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες, την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών, καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον "Τειρεσία", την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ, καθώς τέλος και την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και βελτίωση της ρευστότητας τους.
Σε επιστολή του προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας ζητά από τον κόσμο να συμπορευτεί μαζί του ώστε να βρεθεί λύση στο κοινό πρόβλημα και να αποφευχθεί η ήδη αναγγελθείσα αναστολή χορήγησης φαρμάκων.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΙΕΡΙΑ