ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014


Η Αρχαια Πυδνα ευχεται στους επισκεπτες της,στους LIKE-ιστες της και σε ολο τον κοσμο ενα υγειες 2014 γεματο νεες ανακαλυψεις στην ζωη τους!!! Ancient Pydna wishes to every visitors and f-likers a happy and healthy new year,full of new discoveries in their lives!!!


Φωτογραφία

Πρόσκληση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ     ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Ο.Α.Ε.Ε.  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Γ. Ολυμπίου 1,   60100 Κατερίνη
Τηλέφωνο & Fax :    2351078736





Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας,
σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας
την εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Σωματείου,
η οποία θα πραγματοποιηθεί την   Κυριακή  12  Ιανουαρίου 2014  και ώρα  12.00 μ.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Mediterannean  Πολυχώρου στην Παραλία Κατερίνης.
Με τιμή,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                                                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτσής Δημήτριος                                                                                                   Τσαλός Αθανάσιος

Τιμή πρόσκλησης με πλήρες μενού : 10,00 Ευρώ
Προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία του Σωματείου μας
επί της οδού Γ. Ολυμπίου 1  (2ος όροφος), τηλέφωνο :  2351078736
Στην πρόσκληση συμπεριλαμβάνεται και η ζωντανή ορχήστρα.
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησής τους έως την είσοδο του κέντρου με το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης τις ώρες 11.00, 11.30 και 12.00 από τη στάση της Πλατείας Ευκαρπίδη.








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Κατερίνη, 3-1-2014

                                                          
  1. Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολικών Μονάδων Πιερίας
  2. Συλλόγους διδασκόντων
Σχολικών Μονάδων Πιερίας
  1. Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ Πιερίας
  2. ΚΕΔΔΥ Πιερίας

Ταχυδρομική Διεύθυνση :   
Παναγή Τσαλδάρη 8
60100 Κατερίνη
Πληροφορίεs :
Κριθάρα Μ.
Τ
λέφωνο :   
2351046951
Fax :
2351022727
e-mail :
mail@dipe.pie.sch.gr
URL:


Ο Δ/ντής ΠΕ Πιερία και οι συνεργάτες τουεύχονται ολόψυχα

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους σε όλους τους εορτάζοντας των ημερών αυτών και
Καλή Χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ΠΕ Πιερίας.

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2014.

Το σταυροπόδι της Βιλέγκας που... προκάλεσε εμφράγματα

Καιρό είχαμε να ακούσουμε για το γνωστό μοντέλο Βάσω Βιλέγκας, που κατά καιρούς μας εκπλήσσει με τις αποκαλυπτικές της εμφανίσεις.

Το καυτό μοντέλο βγήκε να διασκεδάσει σε γνωστό κλαμπ και τους άφησε όλους άφωνους με το εντυπωσιακό της ντύσιμο και όχι μόνο, αφού το...  σταυροπόδι της ήταν αυτό που έφερε την ταραχή. 

Η Βάσω Βιλέγκας φόρεσε ένα μαύρο φουστάνι με βαθύ ντεκολτέ που αναδείκνυε σε όλη του τη χάρη το πλούσιο στήθος της και πόζαρε στο φακό, παίρνοντας αποκαλυπτικές στάσεις.



Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

Χαμογελάτε, κάνει τους άλλους να ανησυχούν


Τη λίστα των 11.000 απολύσεων για το 2014 ετοιμάζει η κυβέρνηση


Επίσης θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας ακόμη 12.500 υπαλλήλους έως τον Φεβρουάριο 
Στη τελική ευθεία των διαβουλεύσεων με την τρόικα βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς στις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να παρουσιάσει το σχέδιο υλοποίησης της μνημονιακής δέσμευσης για 11.000απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014 και να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας ακόμη 12.500 υπαλλήλους έως τον Φεβρουάριο.

Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει τις ενέργειες της κυβέρνησης για τις 4.000 απολύσεις που...
έπρεπε να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη του 2013, εκ των οποίων ένα τμήμα θα υλοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του 2014, τον «οδικό χάρτη» για τις 11.000 απολύσεις, αλλά και την κινητικότητα 12.500 υπαλλήλων για τους οποίους έχει εξασφαλιστεί παράταση μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει τις 4.000 απολύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να εφαρμοστούν άμεσα και αφορούν την απομάκρυνση 2.000-2.500 υπαλλήλων που προήλθαν με το κλείσιμο της ΕΡΤ, 300 επίορκων που τέθηκαν εκτός Δημοσίου με τελεσίδικες αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων, 700 υπαλλήλων που απομακρύνθηκαν το 2013 για λόγους υγείας.

Παράλληλα θα παρουσιάσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την απομάκρυνση 130 υπαλλήλων του ΤΕΟ που θα απολυθούν μετά το οριστικό κλείσιμο του οργανισμού και περίπου 230 απολύσεις εργαζομένων που θα προέλθουν από καταργήσεις και συγχωνεύσεις μικρών και μεσαίων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου.

Οσον αφορά την κινητικότητα 12.500 υπάλληλων μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα θέσει υπ' όψιν των δανειστών την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ απ΄ όπου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 9.000-9.500 υπάλληλοι και τα σχέδια αξιολόγησης των ΟΤΑ απ΄ όπου εκτιμάται ότι θα κριθούν ως πλεονάζοντες περίπου 3.000-3.500 υπάλληλοι.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με τα υπουργεία έχει προετοιμάσει τον «οδικό χάρτη» για τις 11.000 απολύσεις εντός του 2014 ο οποίος προβλέπει την απομάκρυνση:

- 2.500-3.000 υπαλλήλων από το σύνολο των 31.000 εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ) και στις δημοτικές επιχειρήσεις μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου που θα κριθούν πλεονάζοντες μετά την αξιολόγηση των δομών περίπου 400-600 υπάλληλοι για πειθαρχικούς λόγους

-1.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ που θα προτιμήσουν να εργαστούν ως συμβεβλημένοι με τον οργανισμό

Από τους υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα εκτιμάται ότι θα απομακρυνθούν τον ερχόμενο Μάρτιο και Απρίλιο μετά τη συμπλήρωση του 8μήνου 1.800 σχολικοί φύλακες, 500 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, 650 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, 1.300 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων από τα υπόλοιπα υπουργεία που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο και 200 δημοτικοί αστυνόμοι.

Την περίοδο από τον Αύγουστο έως και τον Οκτώβριο 2014 θα απομακρυνθούν 3.150 «διαθέσιμοι» υπάλληλοι οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 και αφορούν 800 εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ και 1.350 υπάλληλοι από δήμους και ασφαλιστικά ταμεία.

Από voria

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 4,3 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ EUROBANK ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! ΚΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ (της δήθεν αδέκαστης δικαιοσύνης) ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!

EUROBANK ΦΕΚ 2013



ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Μόλις χθες αποκαλύψαμε την “ενίσχυση ντροπής” στην Alpha Bank με 4 δις Ευρώ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ALPHA BANK! Και δεν μιλάει κανείς…

Σήμερα έχουμε την συνέχεια.

Το υπουργείο οικονομικών μοιράζει στην EUROBANK  εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 4.280.000.000 €!

Εάν όμως αυτά τα χρήματα (8 δις) έπεφταν στην πραγματική οικονομία, θα δημιουργούσαν τουλάχιστον 200,000 θεσεις εργασίας! Ναι, καλά διαβάζετε, ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Αντ’ αυτού, η πολύτιμη ρευστότητα θα χρησιμοποιηθεί για να κλείσουν οι τρύπες από τα θαλασσοδάνεια διεφθαρμένων διοικήσεων, από τις... υπεξαιρέσεις στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (αλήθεια κύριοι εισαγγελείς, ακόμα να ανοίξουν οι λογαριασμοί των εταιρειών Γριβέα – Παπανδρέου στην Ελβετία;) αλλά και να συνεχίζουν τον δανεισμό των νταβατζήδων της ενημέρωσης.

Γι’ αυτόν τον απλούστατο λόγο, αυτή την πρωτοφανή ενεργεια δεν θα την δείτε σε κανένα καθεστωτικό ΜΜ”Ε”. Αντί να ανοίξουν θέσεις εργασίας για τους ανέργους, θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τους διεφθαρμένους καναλάρχες. Για να προωθούν διεφθαρμένους πολιτικούς, που θα συνεχίσουν να νομοθετούν υπέρ των τραπεζιτών.

Αν δεν τα πληρώσει η τράπεζα τα χρήματα αυτά θα τα πληρώσουμε εμείς οι …… πάμπλουτοι Έλληνες φορολογούμενοι.

Με πληροφορίες από τον Απόστολο Δουδακμάνη, πολιτευτή Έβρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

"olympia"

Ένας εισαγγελέας, ένας δικαστής άνθρωπος δεν υπάρχει; Ένας, έστω ένας για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου... δεν διαθέτει αδένες (όρχεις... δηλαδή) και να ασκήσει διώξεις σε υπουργούς και πρωθυπουργό για παραβίαση του Συντάγματος;


Ποτέ η λεγόμενη δικαιοσύνη δεν ήταν τόσο ανάλγητη, τόσο υποταγμένη σε δωσίλογα καθεστώτα... πάντα υπήρχαν δικαστές, έστω ένας, που σήκωναν το κεφάλι και υπεράσπιζαν το Σύνταγμα, την πατρίδα.
Ποτέ δεν υπήρχε η συνενοχή της δικαιοσύνης σε μια τέτοια γενοκτονία!
Ακόμη κι ο δικτάτορας Μεταξάς αρνήθηκε τη γενοκτονία του ελληνικού Λαού και τον στήριξαν δικαστές και νομικοί της πατρίδας μας.

H εγκληματική συμπεριφορά του υπουργού υγείας, του πρωθυπουργού κι αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που δεν παραβιάζουν απλώς το Σύνταγμα με πρόσχημα «υποχρεώσεις» απέναντι σε διεθνή τοκογλυφικά συμφέροντα αλλά προχωρούν σε γενοκτονία, θα επέφεραν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης κι αν δεν είχε καταργηθεί η θανατική ποινή, τον τουφεκισμό…
Αλλά, οι εισαγγελείς κότες... ενεργοποιούνται άμεσα, π.χ. εναντίον του...
Πάνου Καμμένου, για την «υπεράσπιση του έντιμου Πάχτα» από τους πολίτες που τα παιδιά τους πίνουν δηλητήριο ή όταν πρόπκειται να λάβουν αναδρομικά, να μην μειωθούν οι αποδοχές τους...
Κι από την άλλη ο «αντιστασιακός» κ. Παπούλιας δίνει συγχαρητήρια στον νεοφασίστα υπουργό υγείας και τον παροτρύνει «προχώρα… σε παρακολουθώ, είσαι δυνατός»!

"Δυστυχώς αργά σήμερα μάθαμε ότι ο ένας από τους δέκα ασθενείς για τους οποίους παλεύουμε από τις 09/12 να νοσηλευτούν σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο έχασε την μάχη με τον θάνατο...
 Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος, με αποτέλεσμα να κάνουμε την πρώτη μας έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας στις 09/12 και να επανέλθουμε εκ νέου στις 20/12 τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στα πρόθυρα να χάσουν την ζωή τους...
 Άλλος ένας πολίτης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 4 ετών...
Σήμερα κηδεύτηκε ο 66χρονος..."
Κι ένα εισαγγελέας έντιμος, ανεξάρτητος κι αδέσμευτος που να σέβεται τον άνθρωπο και το Σύνταγμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Έχουμε σβήσει τα προσωπικά στοιχεία των ασθενών για ευνόητους λόγους. Το λιγότερο όμως που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε ένα μικρό αποδεικτικό στοιχείο προς την κοινή γνώμη είναι να δημοσιοποιήσουμε το έγγραφο που στείλαμε χθες στο Υπουργείο με όλα τα στοιχεία των ασθενών.

Μία είναι η ουσία... κράτος είναι η Εφορία


Κατάφεραν τελικά η χώρα να ορίζεται και να κυβερνάται μόνο από ένα Υπουργείο. Τα δικαίωμα ζωής, υγείας, παιδείας, ιδιοκτησίας, δικαιοσύνης έχουν γίνει όλα χαρτοφυλάκια του υπουργείου οικονομικών. Οι δανειστές κατάφεραν τελικά αυτό που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο για μια ελεύθερη χώρα. Να ορίσουν τιμή ζωής, με φύλακες την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον παρακρατικό στρατό που το απαρτίζει. 
Είναι δυνατόν να καθόμαστε και να συζητάμε έστω και για πλάκα ότι η περίθαλψή σου σε δημόσιο νοσοκομείο θα ορίζεται ως διανυκτέρευση;  Φθάσαμε στο σημείο να αποδεχόμαστε ότι αν δεν έχεις να πληρώσεις την διανυκτέρευση στο hotel Ευαγγελισμός ή στο motel Ιπποκράτειο, το χρέος σου μαζί με τις εξετάσεις που δεν έχεις να πληρώσεις, θα μεταφέρονται με ένα κλικ του κουμπιού στις ΔΟΥ και από εκεί θα ξεκινάει το πανηγύρι των κατασχέσεων γιατί πάλεψες να ζήσεις.  Τι άλλο θα σκεφτούν για να μεγαλώσουν τον τιμοκατάλογο;  Να κατατάξουν τα δημόσια νοσοκομεία σε κατηγορίες 5 αστέρων ή 3 αστέρων και ανάλογα που θα σου τύχει να πάθεις κολικό νεφρού θα κρίνεται και το ποσό της διανυκτέρευσης; Δηλαδή, θα πηγαίνεις στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου-νοσοκομείου και θα σε ρωτάνε: “Ημιδιαμονή ή ολόκληρη την βραδιά”;  Ότι θα κατάφερναν να μετατρέψουν τα δημόσια νοσοκομεία σε γαμιστρώνες δεν το φαντάζονταν ούτε το πιο άρρωστο μυαλό.  Και άντε να το καταπιούμε και αυτό το απάνθρωπο μέτρο.  Πού κολλάει η επιλογή του αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις να έχει τελικό κριτή την εφορία;  Κι αν πάθεις ουρολοίμωξη από ενδονοσοκομειακή βρώμα και εξαιτίας της αμέλειας απολύμανσης των υπαλλήλων μείνεις μία εβδομάδα, ποιος θα πληρώσει τις αναγκαστικές διανυκτερεύσεις; Εσύ ή το κράτος που από αμέλεια σε έκανε να “διανυκτερεύσεις”; Τουλάχιστον στους γαμιστρώνες πλήρωνες για να ξελαφρώνεις εσύ και όχι ο ξενοδόχος. 
Είναι δυνατόν να ορίζει τις αποφάσεις σου το υπουργείο Οικονομικών;  Χρωστάς της Μιχαλούς στο ασφαλιστικό σου ταμείο ή στο λογαριασμού νερού του Δήμου σου ή στην ΔΕΗ.  Τι σημαίνει μεταφέρονται τα χρέη που έχεις εσύ προς αυτούς στην αρμόδια ΔΟΥ;  Με ποιο σκεπτικό η απόφαση ενός ανθρώπου να μην πληρώνει τις άδικες αυξήσεις για τις μηδαμινές υπηρεσίες που επιβάλλει ένας φορέας θα έχει με τον έτσι γουστάρω νόμο τελικό κριτή την εφορία;  Τι δουλειά έχει η σπασμένη σωλήνα του Δήμου ή η άρνηση να πληρώσεις τα τέλη της ΝΕΡΙΤ που δεν έχει σήμα εκεί που μένεις με τον πάγκο της εφορίας;  Δεν χρωστάς στην εφορία, απλά δεν γουστάρεις να πληρώσεις τον φορέα που μου έχει επιβάλλει το Κράτος. Ας σου κάνει μήνυση ο φορέας να έχεις το δικαίωμα στο δικαστήριο να υπερασπιστείς τις αποφάσεις σου με στοιχεία.  Το υπουργείο Οικονομικών γιατί παρεμβαίνει;  Τι είναι τελικά;  Η απόλυτη Δικαιοσύνη της χώρας; 
Φτάνεις και κάποια στιγμή στην ζωή σου, αν και δεν το φανταζόσουν ποτέ, να στηθείς στο εδώλιο ως κατηγορούμενος και ο μεγάλος Δικαστής αποφασίζει να σου επιβάλλει πρόστιμο. Δεν το πληρώνεις είτε γιατί δεν γουστάρεις είτε γιατί δεν έχεις ρευστό. Άμεσα το πρόστιμό σου μεταβαίνει στην εφορία και εσύ δεν αναρωτιέσαι καν τι δουλειά έχει η Δικαιοσύνη με το υπουργείο Οικονομικών. Να χρωστάς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μια χαρά ταμείο έχει από όπου πληρώνονται και οι μεγάλοι Δικαστές. Να σου κατάσχει την περιούσια η Δικαιοσύνη, η εφορία τι δουλειά έχει να παρεμβαίνει; 
Μπαίνει σε ισχύ άμεσα η πληρωμή εξετάσεων ανά μάθημα στα δημόσια Πανεπιστήμια. Αν ο φοιτητής δεν έχει να πληρώσει το χρέος του, παρόλο που πέρασε το μάθημα, το χρέος θα πάει στην εφορία.  Τρως πρόστιμο εξαιτίας αιθαλομίχλης, το πρόστιμο δεν πάει στο υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά στην εφορία. Τρως πρόστιμο γιατί καπνίζεις σε ένα μαγαζί, το χρέος πάει στην εφορία και όχι στο υπουργείο Υγείας. Τρως κλήση από την τροχαία το πρόστιμο πάει στην εφορία και όχι στο υπουργείο Μεταφορών. Οποιαδήποτε τιμωρία σου χρηματική τελικά πάει στην εφορία. 
Υπάρχει το τρελό καθεστώς ότι το υπουργείο Οικονομικών μέσω των εφοριών τα μαζεύει για να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό του κράτους.  Ποιου κράτους;  Αφού το ίδιο χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής του.  Άρα πρώτα θα πληρώσει τους δανειστές και ό,τι περισσέψει θα πάει στον προϋπολογισμό.  Το μεγάλο κόλπο τους ήταν να σε κάνουν Κράτος.  Διότι εσύ δεν χρωστούσες, το Κράτος χρωστούσε. Άραγε εσύ είσαι ή νιώθεις Κράτος; 
Για να σου τα πάρουν όλα με το έτσι θέλω ένας τρόπος υπήρχε μόνο. Να δημιουργήσουν Κυβέρνηση Είσπραξης Επιβεβλημένων Χρεών και επειδή με αυτό το σύστημα δεν υπάρχει περίπτωση να μην τιμωρηθείς για κάτι, το μόνο σίγουρο ραντεβού σου πλέον δεν είναι με τον Θάνατο αλλά με την Εφορία. Υ.Γ: Μία είναι η ουσία, θα σε βρει η εφορία.



ΕΤΣΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Χθές Πέμπτη 2/1/14 μακροχρόνια (2 χρόνια) άνεργος 52 ετών (Κ....) κρεμάστηκε στο σπίτι του στο Ελληνικό στην οδό Κ........92. Η πράξη του - απελπισίας συνέβη στις 12:38 μ.μ. αφού προηγουμένως έγραψε σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους της πράξης του, έστειλε sms σε φίλους  του και την Ουκρανή γυναίκα του που τον εγκατέλειψε προ ημερών μη αντέχοντας την ένδεια. Στη συνέχεια η Αστυνομία κρεμασμένο μέσα στο σπίτι του, πήρε τηλ. σε όσους ανέφερε στο σημείωμά του και .... τέλος. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση στα πουλημένα ΜΜΕ. Ούτε ΜΙΑ ανακοίνωση του συμβάντος απο την ΕΛ.ΑΣ. Είναι μια ακόμα περίπτωση - δολοφονίας - αυτοχειρίας εξ αιτίας της εγκληματικής πολιτικής των κατοχικών κυβερνήσεων που οδηγούν τον απελπισμένο λαό κατά χιλιάδες στον τάφο. Κανείς δεν ξέρει πόσες χιλιάδες είναι οι αυτόχειρες - δολοφονημένοι. Μπορεί να είναι 1.000 ή 10.000. Εμείς ....αναφέρουμε μόνο μία περίπτωση που προσπαθούν να κουκουλώσουν. Επειδή γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, θα περιμένουμε λίγο ακόμα πριν αναρτήσουμε φώτο και ονόματα μήπως το κάνει το επίσημο ... κράτος.
 


Εξαφανίστηκαν δίδυμα αδέρφια στην Ηλεία

exafanisthkan-diduma-apo-thn-hleia-570
Εξαφανίστηκαν δύο δίδυμα αδερφάκια από την Ηλεία καθώς τα απομάκρυνε η μητέρα από τον πατέρα που έχει την κηδεμονία. 
Τα ανήλικα δίδυμα αδέρφια, Χρυσούλα και Δημήτρης, εξαφανίστηκαν σήμερα από την περιοχή Επιτάλιο στην Ηλεία. Ο πατέρας έχει την κηδεμονία τους μετά από δικαστική απόφαση και η μητέρα τα απομάκρυνε χωρίς νόμιμο δικαίωμα προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο πατέρας των ανηλίκων αγωνιά για την τύχη τους και ευελπιστεί στη βοήθεια όλων μας για την ανεύρεσή τους. Η Χρυσούλα έχει ύψος 1,25μ και ζυγίζει 27 κιλά. Έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Ο Διονύσης, έχει επίσης καστανά μαλλιά και μάτια. Έχει ύψος 1,22μ και ζυγίζει 19 κιλά.
exafanisthkan-diduma-aderfakia-apo-thn-hleia-570

Αυτή είναι η ακτινογραφία απο τον εγκέφαλο του Μίκαελ Σουμάχερ [εικόνα]

michael-schumacher-640
Μία ακτινογραφία του εγκεφάλου του παγκόσμιου πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ δημοσίευσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων παρουσιάζοντας διάγραμμα με τους πιθανούς κινδύνους, το οποίο κάνει λόγο ακόμα και για θάνατο, με τους γιατρούς να μην το αποκλείουν.
Ο Μίκαελ Σουμάχερ παραμένει σε κώμα, με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP να δίνει στο φως της δημοσιότητας διάγραμμα με τα πιθανά... κουσούρια που θα του αφήσει το σοβαρό ατύχημά του, εφόσον βγει νικητής από αυτή τη μάχη.
Βέβαια, οι γιατροί δεν αποκλείουν τον θάνατο, κάτι που είναι λογικό με βάση τα τραύματά του σε σημείο όπως είναι το κεφάλι. Στο εν λόγω διάγραμμα επιβεβαιώνεται ότι έχουν γίνει δύο επεμβάσεις στον Γερμανό, με τους γιατρούς να έχουν αφαιρέσει τμήμα από το πάνω μέρος του κρανίου και να έχουν κάνει τρύπες στο πίσω μέρος, προκειμένου να μειώσουν την κρανιοεγκεφαλική πίεση.
sumaxer-egkefalos-640

Nέο χαράτσι στο τιμολόγιο της ΔΕΗ – Θα πληρώσουμε αυξημένο κατα 157% το τέλος ΑΠΕ

Έρχεται νέο χαράτσι στο τιμολόγιο της ΔΕΗ - Οι καταναλωτές θα πληρώσουν αυξημένο κατα 157% το τέλος ΑΠΕ
Tα σπασμένα της φούσκας των φωτοβολταϊκών καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω αυξήσεων έως και 157%  στο ειδικό τέλος για την πράσινη ενέργεια. καθώς το ύψος του ελλείματος ξεπερνά το 1,5δις ευρώ.
Ελλείψει άλλων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από τον νόμο αρμοδιοτήτων της, αποφάσισε την αναπροσαρμογή του τέλους ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ) μεσοσταθμικά κατά 98% από 1ης Μαρτίου και υπό την προϋπόθεση ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) δεν θα καλύψει τη «μαύρη» τρύπα με άλλα μέτρα.
Σε επίσημη επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, η ΡΑΕ αναφέρει πως «δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για την υιοθέτηση σεναρίων ήπιας αποκλιμάκωσης, καθώς και μέτρων που δεν έχουν θεσμοθετηθεί». Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται πω «εάν δεν ληφθούν προσεχώς επιπλέον δραστικά μέτρα, θα απαιτηθούν και νέες αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ στο άμεσο μέλλον[...] ενώ παράλληλα αποτελεί αναγκαιότητα, υπό τις παρούσες συνθήκες, να ανακοπεί και να αναστραφεί η συνεχόμενη μετακύλιση του ολοένα και αυξανόμενου βάρους του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού στον φορολογούμενο πολίτη και καταναλωτή».
Χαρακτηριστικό είναι πως εάν δεν υπάρξει εναλλακτική, τότε το μέσο νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 75 ευρώ τον μήνα.
Το υπουργείο,  έχει ελάχιστο διάστημα για να προβεί σε αποφάσεις επί του ζητήματος. Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου ενημέρωσε με επιστολή του τη ΡΑΕ στις 30 Δεκεμβρίου 2013 ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το new deal, τη συμφωνία, δηλαδή, με τους παραγωγούς λειτουργούντων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που προβλέπει μείωση των εγγυημένων τιμών σε ποσοστό 35% - 40% για τα φωτοβολταϊκά και 10% για τις λοιπές τεχνολογίες ΑΠΕ.
Το μέτρο συζητείται ατύπως με τους φορείς της αγοράς και τις τράπεζες εδώ κι ένα χρόνο περίπου και επιδίωξη του υπουργείου  είναι η μείωση των εγγυημένων τιμών να συνδυασθεί με επιμήκυνση των δανείων και μείωση των επιτοκίων και με παράλληλη επιμήκυνση των συμβάσεων με τον ΛΑΓΗΕ για την πώληση της παραγόμενης ενέργειας. Το μέτρο φαίνεται, πάντως, να μην έχει ακόμη αποσπάσει την έγκριση  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της τρόικας. Οι τράπεζες τέλος, φαίνεται να συμφωνούν στο γενικό πλαίσιο της προτεινόμενης ρύθμισης, παρουσιάζοντας ωστόσο κάποιες επιφυλλάξεις.
Τα ποσοστά των αυξήσεων ανά κατηγορία είναι τα εξής:
  • 157% για τους αγρότες που ηλεκτροδοτούνται στη χαμηλή και μέση τάση. Η σημερινή χρέωση αυξάνεται από τα 7,33 ευρώ η μεγαβατώρα για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις στη χαμηλή τάση σε 18,81 ευρώ. Επίσης, αυξάνεται από τα 6,87 ευρώ η μεγαβατώρα για τις αγροτικές χρήσεις της μέσης τάσης σε 17,89 ευρώ.
  • 86% για τους οικιακούς καταναλωτές. Από τα 20,80 ευρώ η μεγαβατώρα, το ΕΤΜΕΑΡ αυξάνεται σε 36,81 ευρώ το τετράμηνο. Σήμερα το μέσο νοικοκυριό έχει κατανάλωση 1.400 κιλοβατώρες και πληρώνει ετησίως 87,36 ευρώ ως ΕΤΜΕΑΡ. Αν η απόφαση της ΡΑΕ ίσχυε άμεσα, τότε το μέσο νοικοκυριό θα πλήρωνε ετησίως 162,16 ευρώ. Πρόκειται για επιβάρυνση 75 ευρώ τον χρόνο.
  •  108% στις «λοιπές χρήσεις» χαμηλής τάσης (καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις) και 102% στις «λοιπές χρήσεις» μέσης τάσης (μικρές βιοτεχνίες). Τα μεν καταστήματα που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση θα κληθούν να πληρώσουν 45,33 ευρώ τη μεγαβατώρα από 21,77 ευρώ σήμερα, ενώ οι επιχειρήσεις μέσης τάσης θα κληθούν να πληρώσουν 17,89 ευρώ τη μεγαβατώρα από 8,87 ευρώ σήμερα.
  • 84% για τις βαριές βιομηχανίες της υψηλής τάσης. Εδώ το ΕΤΜΕΑΡ θα αυξηθεί από τα 1,79 ευρώ στα 3,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Εφόσον η αύξηση ισχύσει από τον Μάρτιο, θα πρόκειται για μια νέα επιβάρυνση πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί απέναντι στις μεγάλες ενεργοβόρες επιχειρήσεις ότι θα τους μειώσει το ενεργειακό κόστος.

Διορία 30 ημερών θα δίνει η Εφορία πριν προχωρήσει σε κατασχέσεις

katasxesi570
Οι φορολογικές αρχές θα στέλνουν ειδοποιητήρια στους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από αυτές που αφορούν την κατάσχεση χρημάτων από λογαριασμούς ή εις χείρας τρίτων.
Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, στην οποία διευκρινίζεται ότι εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της κατάσχεσης, οι φορολογικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση ή σε άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αυξηθεί το ακατάσχετο όριο από μισθούς και συντάξεις από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, καθώς και η μη επιβολή κατασχέσεων για οφειλές έως 500 ευρώ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του γενικου γραμματέα εσόδων η «ατομική ειδοποίηση καταβολής οφειλής - υπερημερίας» θα έχει τα ακόλουθα στοιχεία:
α) Το ονοματεπώνυμο ή επωνυμία και τα στοιχεία του υπόχρεου.
β) Ο ΑΦΜ του υπόχρεου, εφόσον έχει εκδοθεί.
γ) Η ημερομηνία έκδοσης της ειδοποίησης, καθώς και παραπομπές στους αντίστοιχους εκτελεστούς τίτλους, συμπεριλαμβανομένων σχετικών προθεσμιών ημερομηνιών καταβολής και αριθμού δόσεων.
δ) Το είδος και το ποσό των οφειλόμενων φόρων, των τόκων, των προστίμων, και η φορολογική περίοδος ή περίοδοι ή οι φορολογικές υποθέσεις που αφορούν αυτά, με εξαίρεση αυτά για τα οποία ισχύει νόμιμη ή δικαστική αναστολή πληρωμής.
ε) Η εντολή καταβολής των ποσών αυτών.
στ) Ο τρόπος πληρωμής των ανωτέρω.
ζ) Ο όρος ότι οι τόκοι συνεχίζουν να υπολογίζονται μέχρι την τελική εξόφληση της οφειλής.
η) Ο όρος ότι, εφόσον ο φορολογούμενος δεν προβεί σε εξόφληση εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης, η φορολογική διοίκηση μπορεί να προβεί σε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των ποσών που αναφέρονται σε αυτή, εκτός εάν ο φορολογούμενος υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών του εντός 30 ημερών.
Στην περίπτωση απώλειας προγράμματος ρύθμισης οφειλών για τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δεν απαιτείται η αποστολή ατομικής ειδοποίησης.

Πέθανε ανασφάλιστος καρκινοπαθής αναζητώντας μάταια νοσοκομείο να τον δεχτεί

Πέθανε ανασφάλιστος καρκινοπαθής αναζητώντας μάταια νοσοκομείο να τον δεχτεί
Τη μάχη με τη ζωή έχασε 66χρονος άνεργος και ανασφάλιστος καρκινοπαθής, ο οποίος αναζητούσε μάταια κάποιο νοσοκομείο για να τον δεχτεί.
Ο θάνατός του έγινε γνωστός ύστερα από καταγγελία του Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού, το οποίο είχε σημάνει συναγερμό για 10 ανασφάλιστα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 66χρονος, που δεν τα κατάφερε.
Μετά τον θάνατο του 66χρονου, εννέα ακόμα ασθενείς παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να νοσηλευτούν άμεσα σε νοσοκομείο, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο.
Μετά από αέναες προσπάθειες πάντως το υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή, αποφάσισε να καλύψει τη νοσηλεία των ανασφάλιστων ασθενών, οι οποίοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

«Σε αυτούς έδωσα μίζα» – Ο Ευσταθίου άνοιξε το στόμα του και κατονόμασε αξιωματικούς και αρχηγούς επιτελείων

Panos Eustathiou-640
Ονόματα αξιωματικών, στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών αλλά και αξιωματούχων κρατικών αμυντικών βιομηχανιών έδωσε στην απολογία του ο Πάνος Ευσταθίου, αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρείας κατασκευής οπλικών συστημάτων.
Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι ο προφυλακισμένος πρώην διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας τον εκβίαζε για να του αποσπά χρήματα ενώ μεταξύ άλλων ομολογεί ότι έδωσε προμήθειες για τρία εξοπλιστικά προγράμματα: τις συμβάσεις αγοράς νέων υποβρυχίων τύπου 214 από κοινού με το συμβόλαιο αναβάθμισης παλαιότερων υποβρυχίων τύπου 214 και το πρόγραμμα των αντιαεροπορικών τύπου Asrad.
Χαρακτηριστικός των επαφών που είχαν οι δύο άνδρες είναι και ο διάλογος που περιέγραψε στον ανακριτή:

Άγριο έγκλημα: Τρεις μαθητές μαχαίρωσαν οδηγό ταξί στο λαιμό και το στομάχι

Plastikes Xeiropedes-570
Οι τρεις ανήλικοι-ηλικίας 17 και 18 χρόνων σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν σχεδιάσει προσεκτικά τη δολοφονία του 47χρονου οδηγού ταξί. Έφτασαν στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στη Σλοβακία τη νύχτα του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου.Επέλεξαν ένα ταξί και ζήτησαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει σε έναν κοντινό οικισμό όπου του είπαν να σταματήσει . Μόλις έφτασαν δύο από αυτούς τον μαχαίρωσαν στο λαιμό και το πρόσωπο και στη συνέχεια, ο τρίτος τον μαχαίρωσε στο στομάχι. Για κακή τους τύχη όμως κάποιος τους είδε με αποτέλεσμα η αστυνομία να φτάσει γρήγορα στα ίχνη τους και να τους συλλάβει.
Εάν κριθούν ένοχοι από το δικαστήριο οι τρεις μαθητές αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης 25 ετών ακόμη και ισόβια.

Πανικόβλητος ο Βενιζέλος εν όψει εκλογών: Περνά στην αντεπίθεση στο εσωτερικό του κόμματος

venizelos-570
Με αυστηρό τόνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, ξεκαθαρίζοντας πως δεν προτίθεται να ανεχθεί ανακύκλωση της εσωστρέφειας. 
Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας
«Μετά την πρόσφατη σύνοδο της ΚΠΕ και την ομιλία του που υιοθετήθηκε ως απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί οποιαδήποτε ανακύκλωση της εσωστρέφειας που αδικεί το ΠΑΣΟΚ και τις συνεχείς προσπάθειες των βουλευτών και των στελεχών του να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, της οικονομίας, των νοικοκυριών» τονίζουν στην Χ. Τρικούπη πηγές δίπλα στον κ. Βενιζέλο. Σημειώνουν ακόμη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «θεωρεί ότι σε σχέση με τη συσπείρωση της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης / Κεντροαριστεράς, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές ειπώθηκε ό,τι μπορούσε να ειπωθεί και τώρα θα εφαρμοστούν οι σχετικές αποφάσεις της ΚΠΕ».
Είναι προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος επιδιώκει να προλάβει νέες αποστασιοποιήσεις αλλά και να προκαταλάβει εσωκομματικές ομάδες σε σχέση με το εγχείρημα της Κεντροαριστερά. Βοηθούσης βεβαίως και της στάσης των «11» ή των «75» οι οποίοι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν επέμειναν να μπει το θέμα σε ψηφοφορία, αρκούμενοι στο να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους στις ομιλίες τους.
Ταυτόχρονα ο Β. Βενιζέλος θέλει να θέσει το κόμμα σε τροχιά ευρωεκλογών και δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Έτσι προτίθεται να ανακοινώσει αμέσως μετά τις γιορτές τη σύνθεση των επιτροπών που αποφασίστηκε να συγκροτηθούν (συντονισμού δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, συνεργασίας ευρωεκλογών, προγράμματος και εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, νομαρχιακές επιτροπές δράσης). Στις επιτροπές θα κληθούν να μετάσχουν όλα τα διαθέσιμα στελέχη χωρίς καμία διάκριση. Απόλυτα ανοικτή προς όλους - κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα - θα είναι και η πρόσκληση για την Συνδιάσκεψη που θα διεξαχθεί και η οποία θα έχει ως αντικείμενο τις ευρωεκλογές.
Παράλληλα, ο Ευ. Βενιζέλος επιδιώκει να περάσει την εικόνα ενός κοινωνικά ευαίσθητου ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζει ότι το κόμμα του «έχει ήδη διαμορφώσει και παρουσιάσει συγκεκριμένες πρακτικές προτάσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής: (ανάσχεση ανεργίας, θέσεις απασχόλησης για ανέργους, προστασία υφιστάμενων θέσεων εργασίας, διατήρηση του ΕΚΑΣ για τους αναπήρους, αποκατάσταση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, σοβαρές μειώσεις στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα μεσαία νοικοκυριά τις κρίσιμες ημέρες με κίνδυνο αιθαλομίχλης, «χρονοθυρίδες» για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης χωρίς πρακτικά να υπάρχει η επιβάρυνση του αυξημένου ΕΦΚ κοκ)». Σχολιάζει σε συνομιλητές του δε πως «ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε τελικά η υπόθεση των πλειστηριασμών αλλά και του ΕΝΦΙΑ δείχνει - υποστηρίζουν στη Χ. Τρικούπη - ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επηρεάζει καθοριστικά τις κυβερνητικές αποφάσεις σε όλα τα θέματα ιδιαίτερης ευαισθησίας για τους πολίτες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «το μεγάλο θέμα για τη χώρα και για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τους θεσμικούς εταίρους χωρίς να τροφοδοτηθεί η άδικη και αντιπαραγωγική συζήτηση για τη βούληση και την ικανότητα της Ελλάδας να ολοκληρώσει το πρόγραμμα προσαρμογής και να βγει οριστικά από το μνημόνιο. Τα εντυπωσιακά δημοσιονομικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η συζήτηση αυτή είναι ανυπόστατη».
Όπως λένε συνεργάτες του «ο Ευ. Βενιζέλος έχει ενεργοποιήσει όλα τα δίκτυα των διεθνών επαφών του. Διευκολύνεται άλλωστε σε αυτό λόγω της ιδιότητας του Προέδρου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που έχει από την 1η Γενάρη 2014»..
Το κλειδί είναι, κατά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους καθώς από αυτό εξαρτώνται τα τρία μέτωπα:
- ο τερματισμός της συζήτησης περί δημοσιονομικού κενού το 2014, αλλά και την περίοδο 2015 -16, με δεδομένο ότι δεν μπορούν να ληφθούν και δεν θα ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν τα εισοδήματα.
- ο τερματισμός της συζήτησης περί χρηματοδοτικού κενού μέχρι την επάνοδο στις αγορές με δεδομένο ότι η χώρα δεν πρόκειται να υπαχθεί σε νέο μνημόνιο.
- η στροφή των τραπεζών στην πραγματική οικονομία και την στήριξη των επιχειρήσεων, των επενδύσεων και της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης χωρίς κανένα αίσθημα τραπεζικής ανασφάλειας ή εσωστρέφειας.
«Ήδη ο κ. Βενιζέλος, με έλληνες και ξένους συνεργάτες του, έχει επεξεργαστεί τεχνικές προτάσεις - συμβατές με τα πολιτικά δεδομένα των εταίρων μας - που μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο Υπουργείο Οικονομικών, στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στις διεθνείς επαφές των επόμενων εβδομάδων».
«Η ελληνική κοινωνία δικαιούται να νιώσει ασφαλής και αισιόδοξη» τονίζει στους συνομιλητές του ο Ευ. Βενιζέλος. «Αυτό είναι άλλωστε θεμελιώδης προϋπόθεση για την αλλαγή του κλίματος που επηρεάζει τις οικονομικές συμπεριφορές. Υπονομεύουν συνεπώς την εθνική αυτή προσπάθεια όσοι επιμένουν ακόμη και τώρα να επενδύουν στα σενάρια της καταστροφής ασεβώντας απέναντι στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού.»
Στόχος πλέον κατά τον κ. Βενιζέλο είναι:
- : Η συμφωνία για το δημοσιονομικό σχεδιασμό μέχρι το 2016 χωρίς πρόσθετα μέτρα που λειτουργούν σε βάρος της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Θα γίνει και αυτό. Γιατί πατάμε γερά στις βάσεις του πρωτογενούς πλεονάσματος.
- Το τέταρτο βήμα: Η δυναμική προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Όλοι θέλουν κανονικό κράτος, όλοι θέλουν ανοιχτή ανταγωνιστική οικονομία και νέες ευκαιρίες.
- Στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Ήδη ιδρύθηκε το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη και συμφωνήσαμε στο νέο σχήμα διαχείρισης του ΕΣΠΑ. Πήραμε πολύ σημαντικές αποφάσεις για την ενεργειακή πολιτική και τη μείωση του κόστους της ενέργειας μαζί με τον Γιάννη Μανιάτη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η Βουλή επιτέλους ψήφισε την κύρωση των συμβάσεων για τα οδικά έργα και έχουμε την πραγματική επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, με τον νόμο που έφερε ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ανοίγουν τα εργοτάξια, προσλαμβάνονται άνθρωποι, κινούνται οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες και αυτό έγινε το προηγούμενο διάστημα.
- Προστασία της κοινωνικής συνοχής με βάση το πρωτογενές πλεόνασμα, την καταπολέμηση της ανεργίας, την ασφάλιση της υγείας για όλους χωρίς εξαιρέσεις, το ΕΚΑΣ στους αναπήρους που πρέπει να νομοθετηθεί τις πρώτες μέρες του Γενάρη. Η φράση «κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα» έγινε πραγματικότητα τις προηγούμενες μέρες με τις πρωτοβουλίες που πήραμε και τις ανακοινώσεις που έκανε το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
- Σταδιακή μετάβαση από τα έκτακτα δύσκολα φορολογικά μέτρα, σε ένα πραγματικά Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. Πρέπει να μειωθεί δραστικά η φορολογική επιβάρυνση και για τα φυσικά πρόσωπα και για τις επιχειρήσεις. Το ότι συμφωνήσαμε σε ένα ουσιαστικά βελτιωμένο νομοσχέδιο για την φορολογία ακινήτων, είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ.
- Ολοκλήρωση των αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα ώστε να βγουν δυνατά οι Τράπεζες στην πραγματική οικονομία.
- Επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. Στόχος εφικτός να γίνει αυτό πριν τις ευρωεκλογές.
- Επάνοδος της αγοράς σε δανεισμό, με ασφαλή τρόπο, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ESM.

Ποντάρει στο στήθος της και το 2014 η Μαράια Κάρεϊ [εικόνα]

mariah-carey-570
Η Μαράια Κάρεϊ έχει το μυστικό για να κρατάει καρφωμένα τα μάτια του άντρα της μόνο πάνω της και δεν είναι άλλο από το πλούσιο στήθος της, το οποίο φρόντισε να αναδείξει στο μέγιστο βαθμό το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Και δικαιώθηκε αφού ο σύζυγος της Νικ Κάνον δεν πήρε τα μάτια του από κει, όπως και οι ακόλουθοι της Μαράια στο Instagram, όπου και ανέβασε την εικόνα.
Ο κατά δέκα χρόνια νεότερος της 43χρονης Κάρεϊ, Νικ Κάνον θαύμαζε τα προσόντα της συντρόφου του με την περηφάνια και την αυτοεπιβεβαίωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Και η Μαράια δε δίστασε να το δείξει στο Instagram με τη φράση «Happy New Year!!!! You like this and you know it».

Οι παπάρ€ς του Παπούλια


Σαν τη Πόντια π⓪υτ@να, που δεν γνώριζε ότι οι άλλες πληρώνονταν για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν, εμφανίστηκε πάλι ο Παπούλιας. Δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για το 2014. Χαρακτήρισε μαχόμενο τον Στουρνάρα, ο οποίος μάχεται συνεχώς να εξαθλιώνει περισσότερο τους ανθρώπους με τα μέτρα που παίρνει.
Στους μαχόμενους κατέταξε και τον εαυτό του ο Παπούλιας. Πρώτη μεγάλη μάχη που έδωσε, ήταν τα δανεικά στον Ανδρέα Παπανδρέου για το σπίτι της Εκάλης. Δεύτερη και διαρκής μάχη ήταν το τουμπεκί που έκανε στο ΠΑΣΟΚ, όταν οι σύντροφοί του λυμαίνονταν και έκαναν πλιάτσικο στη... χώρα και τους πολίτες. Τρίτη μάχη η αφωνία για το συνταγματικό πραξικόπημα με την κυβέρνηση Παπαδήμιου.
Η αφωνία φαίνεται ότι είναι χρόνια "ασθένεια" του Παπούλια. Γιατί δεν είπε τίποτα για τη φορολογική λαίλαπα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάνω στους πολίτες. Δεν είπε τίποτα ούτε για τη συνεχιζόμενη και μη ελεγχόμενη φοροδιαφυγή από τους γνωστούς και εξαιρετέους κύκλους. Δεν έχει άποψη για το αν προσιδιάζει σε ευνομούμενη χώρα το γεγονός ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι ακόμα ο Σημίτης και ο Βενιζέλος. Δεν ήταν άξιο σχολιασμού για τον Παπούλια οι θάνατοι ακόμη και παιδιών, που προσπαθούσαν να ζεσταθούν γιατί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι απαγορευτική μετά τους φόρους της κυβέρνησης.
"Πνιγμένος" στα "βαριά" καθήκοντά του, ο Παπούλιας δεν άκουσε τίποτα για την κατάθεση του Κάντα σχετικά με τις μίζες για τα εξοπλιστικά, όπου οι Πασόκοι του ήταν πάντα "πρώτο τραπέζι πίστα". Όπως δεν έχει ακούσει τίποτα για τις μίζες της SIEMENS.
Η μόνη φορά που η αφωνία εγκαταλείπει τον Παπούλια, είναι όταν αυτός μάχεται στην παπ@ρολογία. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για το 2014...
Από swell, μέσω "Το Γρέκι"