ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Οικονομική ενίσχυση ύψους 75.000 ευρώ για το Α’ Εξάμηνο του 2014 στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη    

                                                                        e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                        ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr
                                                                        τηλ.: 2351351208

                                                                        Κατερίνη, 9  Δεκεμβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


           



Σοφία Μαυρίδου: “Θα συνεχίσουμε να  στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Μέριμνα του Παιδιού. Το κοινωνικό έργο που επιτελεί τα τελευταία 35 χρόνια για τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη είναι υψίστης σημασίας.


Τη δόση του Α’ Εξαμήνου του 2014 της επιχορήγησης για την ενίσχυση – στήριξη του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» ύψους 75.000 ευρώ, παρέδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στον Πρόεδρο του ΔΣ της Μέριμνας, Δημήτρη Σολδάτο και στο Διευθυντή της Μέριμνας, Λάζαρο Κασσιάρο, το πρωί της Παρασκευής, 5 Δεκεμβρίου 2014 στο γραφείο της, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ενώ αναμένεται να δοθεί και η δεύτερη δόση, ύψους 90.000 ευρώ.
            Η κα Μαυρίδου τόνισε για ακόμα μία φορά την αμέριστη συμπαράστασή της στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί επί 35 χρόνια η Μέριμνα, βοηθώντας παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό που διακρίνει τη Μέριμνα του Παιδιού είναι η εξωστρέφεια και αυτό είναι ουσιώδους σημασίας, διότι οι πολίτες γίνονται κοινωνοί της κάθε προσπάθειας που καταβάλλεται για να βοηθηθούν τα παιδιά που χρειάζονται την στήριξή μας. Δεν υπάρχουν στην Περιφέρειά μας πολλοί σύλλογοι ή ιδρύματα με τη δική σας ανάλογη δράση και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως οι Πιεριείς είναι φιλάνθρωποι, εθελοντές και πάντα θέλουν να προσφέρουν».
            Ο κος Σολδάτος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προς τη Μέριμνα του Παιδιού «η οποία δεν έχει σταθεί μόνο στα λόγια, αλλά όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος αποδεικνύει έμπρακτα πως είναι πάντα δίπλα μας. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο».
            Η συνάντηση της κας Μαυρίδου με τον πρόεδρο και το διευθυντή της Μέριμνας του Παιδιού ολοκληρώθηκε με μία πρόσκληση για το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο παζάρι που γίνεται κάθε χρόνο στην πλατεία Ελευθερίας από τις 18 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2014, όπου πωλούνται χειροποίητα έργα των ωφελουμένων για την ενίσχυση της δράσης και του έργου της Μέριμνας.



Με ένα ποτήρι μυρωδάτο τσίπουρο από κούμαρα, το βλέμμα κάνει τον κύκλο της Πιερίας – από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι το μεγαλύτερο υψόμετρο της χώρας

Τα Ορφικά Μυστήρια του Ολύμπου

Του Νίκου Μαστροπαύλου



Ο τόπος έχει µνήµη, ειδικά αν είναι µυθικός, όπως ο Κάτω Όλυµπος. Και δεν είναι µόνο η γειτονιά του πάνθεου της παλιάς θρησκείας γύρω από τον θρόνο του πατέρα τους, στην κορυφή, αλλά και το σεργιάνι του Ορφέα στα πόδια του θεϊκού βουνού, στο απίστευτα ατµοσφαιρικό και γοητευτικό άλσος των πλατανιών στα Λείβηθρα. Και εδώ, υπό το βλέµµα του Ξένιου Διός, που παρακολουθεί νυν και αεί ψηλά πάνω από τον θρόνο του, η ισχυρή µνήµη είναι η φιλοξενία. Οι Νύµφες και τα ξωτικά των νερών στα φαράγγια του Ενιπέα και του Ουρλιά, και των θαλερών δασών µε τα απίστευτα αυτή την εποχή χρώµατά τους, ρωτούν τους περαστικούς αν ζει ο Ξένιος Ζευς. Και η κυρία Πόπη µάς έλεγε κάποτε, καθισµένοι γύρω από τον σοφρά µπροστά στο τζάκι του ξενώνα Αγνάντι, στον Παλιό Παντελεήµονα, ότι ο ξένιος πατέρας των θεών ζει. Στο παλιό, παραδοσιακό, τραπέζι, η µητέρα δεν έτρωγε τη µερίδα της, όταν οι άλλοι απολάµβαναν το µετρηµένο, και γι' αυτό πολύτιµο, φαγητό που µαγείρεψε. Καρτερούσε µήπως φανεί κάποιος ξένος…

Στον Παλιό Παντελεήμονα αρωματίζει την ατμόσφαιρα της παρέας το τσίπουρο από κούμαρα. Αυτή την εποχή οι κουμαριές έχουν ακόμη πάνω τις φλογάτες, κατακόκκινες, πινελιές τους, που ανοίγουν απίθανα παράθυρα θέας για να δεις το κάστρο του Πλαταμώνα, καθώς ανεβαίνεις με φιδίσιες κινήσεις για το ατμοσφαιρικό παλιό χωριό. Κι όταν το βλέμμα σου αποσπαστεί από το τοπίο των κουμαριών και του κάστρου στο γαλάζιο φόντο του και στραφεί ίσια μπροστά του, θα ολοκληρώσει τον μαγικό κύκλο της Πιερίας, από το επίπεδο της θάλασσας, στο μεγαλύτερο υψόμετρο του ελληνικού χώρου, με ένα αδιάσπαστο βλέμμα.


Τώρα το βλέµµα χαϊδεύει τα σπίτια του Παλιού Παντελεήµονα, που µε φόντο τον θεϊκό Όλυµπο κυµατίζουν στη λοφογραµµή, άνθη της πέτρας, του ξύλου και του κεραµιδιού, φτιαγµένα τον 17ο και τον 18ο αιώνα. Και ανάµεσά τους, όλα καµωµένα από τα ίδια φυσικά υλικά, η βρύση µε το αδιάκοπο µουρµούρισµά της που ταξιδεύει τα φύλλα του πλατάνου, η πλακόστρωτη πλατεία, η εκκλησιά. Και τα καλντερίµια µε τα πεσµένα φύλλα που θυσιάζονται για να φέρουν τον χειµώνα και µετά την άνοιξη, η οµίχλη που επελαύνει συχνά για να τυλίξει µε µυστήριο τον τόπο, τα σωριασµένα παντού, σε κάθε γωνιά, κοµµένα ξύλα. Τότε είναι που ψάχνεις ζεστασιές και αγκαλιές, του τζακιού ή της συντροφιάς, γύρω από µια κούπα τσάι του Ολύµπου ή ένα ποτηράκι µυρωδάτο τσίπουρο από κούµαρα. Όµως µην αναζητήσετε το καζάνι του Μιχάλη Χατζή για να δείτε αυτό το δάκρυ της χαράς να σταλάζει ηδονικά. Αυτή την εποχή τρυγούν τις κουµαριές και φυλάνε τα ώριµα κούµαρα σε βαρέλια να ζυµώνονται. Το καζάνι θα πάρει πάλι φωτιά τον Μάιο µόνο για τα κούµαρα…

Ο Πιερικός Αρχέλαος στην εκδήλωση για τη «Δωρεά Μυελού των Οστών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Και στην εκδήλωση που διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες στην Κατερίνη για τη «Δωρεά Μυελού των Οστών», συμμετείχε η ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου.

Αθλητές της ανδρικής ομάδας, προπονητές και παράγοντες του δ.σ. έγιναν εθελοντές δότες,  δείχνοντας έτσι την ευαισθητοποίησή τους στο σημαντικό και ζωτικής σημασίας αυτό θέμα,  καθώς αυξάνονται οι συνάνθρωποί μας που έχουν την συγκεκριμένη ανάγκη. 

Τον περασμένο Απρίλιο είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από την ΚΑΕ Άρης, τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές του Άρη και την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία και ο Πιερικός Αρχέλαος συμμετείχε με αντιπροσωπεία του.


Η εκδήλωση στην Κατερίνη διοργανώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, το Σύλλογο Καρκινοπαθών Κατερίνης «Η Αγία Αικατερίνη», το Δήμο Κατερίνης και  το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας, με υποστηρικτή δράσης τον Πιερικό Αρχέλαο.

Κοριτσάκι υπέφερε από φρικτό πονόλαιμο και οι γιατροί έπαθαν ΑΜΟΚ με αυτό που βρήκαν στο λαιμό της! (photo)



Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι θεράποντες ιατροί σε ένα νοσοκομείο της Κίνας, όταν μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπίστωσαν πως μια 7χρονη είχε στο λαιμό της μία βδέλλα.

Η μικρή για αρκετές ημέρες υπέφερε από πονόλαιμο και έτσι οι γονείς της αποφάσισαν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο για να δουν τι συμβαίνει.

Όπως σας αναφέραμε παραπάνω, ο έντονος πονόλαιμος και η δύσπνοια οφειλόταν σε μια βδέλλα 5 εκατοστών που είχε κολλήσει στην τραχεία της.

Σύμφωνα με τους γιατρούς πιθανότατα το σκουλήκι να είχε μπει στο στόμα της, όταν η μικρή ήπιε νερό με το στόμα από τη βρύση και μεγάλωνε πίνοντας το αίμα της.


 

Αντρικό αντισυλληπτικό 99% αποτελεσματικό

Αντρικό αντισυλληπτικό 99% αποτελεσματικό

Αποδυναμώνει τα ένζυμα στο σπέρμα και η γυναίκα δε μπορεί να μείνει έγκυος

Επιστήμονες από την Ινδονησία ανέπτυξαν ένα ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι, το οποίο ισχυρίζονται ότι είναι 99% αποτελεσματικό και έχει λίγες παρενέργειες.

Το χάπι αυτό επιτρέπει στους άντρες να παράγουν σπέρμα, το οποίο όμως δεν μπορεί να αφήσει μια γυναίκα έγκυο.
Έχει φτιαχτεί από το φυτό gendarussa, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από τα μέλη διαφόρων ιθαγενών φυλών στο νησί της Παπούα, προκειμένου να αποτρέπεται η σύλληψη.

Ο καθηγητής Bambang Prajogo από το πανεπιστήμιο Airlangga αποφάσισε να παρασκευάσει το αντισυλληπτικό χάπι, όταν άκουσε για τις επιδράσεις του συγκεκριμένου φυτού. Πήρε το φυτό στο εργαστήριο του για μελέτη το 1985 και μετά από 30 χρόνια ερευνών κατάφερε να απομονώσει το ενεργό συστατικό, να δημιουργήσει ένα χάπι και να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές για να αποδείξει τις αντισυλληπτικές του ιδιότητες, αναφέρει δημοσίευμα της Global Post.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα ενεργά συστατικά του φυτού επηρεάζουν τρία ένζυμα-«κλειδιά» που υπάρχουν στο σπέρμα, αδυνατίζοντάς τα και κάνοντάς τα ανίκανα να διεισδύσουν στα ωάρια κατά τη διαδικασία της γονιμοποίησης.
Ο ίδιος δήλωσε στη Jakarta Post, ότι αυτό δεν επηρεάζει ούτε την ποσότητα ούτε την ποιότητα του παραγόμενου σπέρματος, καθώς «στοχεύει» μόνο στα συγκεκριμένα ένζυμα.

Προς το παρόν ο καθηγητής μελετά την ακριβή δοσολογία, όμως ελπίζει να δημιουργήσει μια φόρμουλα που θα επιτρέπει στους άντρες να παίρνουν το αντισυλληπτικό χάπι μία ώρα πριν από τη σεξουαλική πράξη.

Σε μικρές κλινικές δοκιμές –στη μεγαλύτερη συμμετείχαν 350 άντρες- το χάπι αποδείχτηκε κατά 99% αποτελεσματικό. Οι ίδιες μελέτες έδειξαν, ότι η γονιμότητα των ανδρών επέστρεψε σε φυσιολογικά επίπεδα ένα μήνα μετά τη λήψη του χαπιού.

Διάσημες ατάκες για το σεξ

Διάσημες ατάκες για το σεξ








Από τον Γούντι Άλεν, έως τον Αριστοτέλη Ωνάση, την Ζα Ζα Γκαμπόρ και τον φιλόσοφο Διογένη
Ας μιλήσουμε για το σεξ. Ένα θέμα ταμπού, γαργαλιστικό, πάντα επίκαιρο και οικουμενικό. 

Μια σειρά από διασημότητες μίλησαν καλύτερα γι αυτό: το εκθείασαν, αστειεύτηκαν μαζί του, προβλημάτισαν, έδωσαν μια άκρως πιπεράτη διάσταση. 

Το έφτασαν στα άκρα, γιατί το θέμα είναι πιασάρικο και μια καλή ατάκα για το σεξ, πουλάει όσο και το ίδιο το αντικείμενο. Από τον πάντα καυστικό Γούντι Άλεν, έως τον Αριστοτέλη Ωνάση, την οχτώ φορές παντρεμένη Ζα Ζα Γκαμπόρ και τον φιλόσοφο Διογένη. 

  • «Είμαι μια καταπληκτική νοικοκυρά. Κάθε φορά που εγκαταλείπω έναν άντρα κρατάω εγώ το σπίτι του», Ζα Ζα Γκαμπόρ, ηθοποιός



  • «Αντί να ξαναπαντρευτώ, θα βρω μια γυναίκα και απ

Αυτοί είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις


Αυτοί είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις
Το κλειδί της προεδρικής εκλογής κρατούν στα χέρια τους όπως όλα δείχνουν οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές του κοινοβουλίου καθώς μόνο με την ψήφο τους μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 180.
Ωστόσο δεν έχουν πάρει ευθέως όλοι οι ανεξάρτητοι θέση υπέρ ή κατά της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή, ενώ αρκετοί από εκείνους δεν αποκλείεται να αποκαλύψουν τη στάση τους νωρίτερα από την ψηφοφορία. Μεταξύ των ανεξάρτητων υπάρχουν 12 που δεν αποκλείεται να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς όμως κανείς να θεωρείται δεδομένος.
Ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός πιθανολογείται ότι θα ψηφίσουν υπέρ. Άλλωστε ο Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε παρών και στον προϋπολογισμό. Η Κατερίνα Μάρκου επίσης μπορεί να θεωρείται δεδομένη αφού υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και φλερτάρει με το "Ποτάμι".
Η ανεξάρτητη Μίκα Ιατρίδη δηλώνει πως πρέπει να προστατευτεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο, που θα συνεχίσει να υπογράφει σκληρά μέτρα. Πάντως η ίδια δεν έχει διαρρήξει τους δεσμούς της με πρόσωπα εντός της ΝΔ. Ο Χρήστος Αηδόνης είναι προσωπικός φίλος του Ανδρέα Λοβέρδου και τάσσεται υπέρ της πολιτικής σταθερότητας.
Ο Βασίλης Οικονόμου επίσης θεωρείται πολύ πιθανό να ψηφίσει, αφού συμμετέχει στις κινήσεις των μεταρρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη, ενώ ο Γιάννης Κουράκος λέει πως περιμένει να δει το πρόσωπο, που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προκάλεσε αίσθηση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό όταν εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Παναγιώτης Μελάς δηλώνει πως θα αποφασίσει ανάλογα με το συμφέρον της χώρας και γι αυτό αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Βασίλης Καπερνάρος φλερτάρει με την κίνηση "Ρίζες" του Τάκη Μπαλτάκου και δήλωσε πως θα μιλήσει με τους ψηφοφόρους του πριν αποφασίσει, ενώ ο Κώστας Γιοβανόπουλος δήλωσε πως είναι πιθανό να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Γιώργος Κασσαπίδης κάνει συχνές αναφορές στην εθνική συνεννόηση, όπως και ο Πάρις Μουτσινάς. Δύσκολα μπορεί να ερμηνευτεί η στάση του Γιώργου Νταβρή και του Βύρωνα Πολύδωρα. Ο τελευταίος βέβαια έχει δηλώσει πάντως πως εάν έχουν βρεθεί οι 179, θα το σκεφτεί δυο φορές. Ο Μίμης Ανδρουλάκης από την άλλη έσπευσε να δηλώσει από χθες ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο.
Η Νίκη Φούντα, ο Θωμάς Ψύρρας και ο Νίκος Τσούκαλης ήταν μεταξύ εκείνων, που υπέγραψαν κείμενο για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και εκλογές την άνοιξη υπό την προϋπόθεση βέβαια τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατηγορηματικά αποκλείουν την πιθανότητα να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, η Θεοδώρα Τζάκρη, Ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Μάρκος Μπόλαρης, η Χρυσούλα Γιαταγάνα και η Ραχήλ Μακρή.
Πηγή: Mega

Η άρση της αβεβαιότητας, τα κρίσιμα διλήμματα και η επόμενη ημέρα

Η άρση της αβεβαιότητας, τα κρίσιμα διλήμματα και η επόμενη ημέρα

Όπως είναι γνωστό, η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και μόλις αυτά πηγαίνουν να δημιουργηθούν τότε έρχεται το Σύνταγμα να δώσει λύσεις. Η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να πάει σε επίσπευση των Προεδρικών εκλογών έρχεται να άρει το πολιτικό αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες και μια αβεβαιότητα που κλόνισε και την ελληνική οικονομία.
Πιθανότατα η λύση της επίσπευσης εκλογής Προέδρου θα έπρεπε να έχει δοθεί ακόμη και από το φθινόπωρο ώστε απρόσκοπτα η όποια κυβέρνηση υπήρχε να μπορούσε να διαπραγματευτεί με περισσότερη άνεση με τους δανειστές.
Αυτό το νοσηρό κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, διχασμού εντός κι εκτός Βουλής, συγκρούσεων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είχε άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία και την αγορά. Οι μεταρρυθμίσεις πάγωσαν, κρίσιμες αποφάσεις δεν μπορούσαν να ληφθούν ενώ η τρόικα αντιλαμβανόμενη το πολιτικό ρίσκο ξεκίνησε την ασφυκτική πίεση.
Οι δανειστές αποφάσισαν να δεσμεύσουν όχι μόνο την παρούσα κυβέρνηση αλλά και την επόμενη, γι' αυτό και ζητούσαν μεγαλύτερη παράταση του Μνημονίου, γι' αυτό και μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για μέτρα που πρέπει να γίνουν αποδεκτά και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μηνύματα που έρχονταν από το εξωτερικό έλεγαν: «Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ξεκαθαρίστε μόνοι σας ποιοι θέλετε να σας κυβερνήσουν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μακροχρόνιες δεσμεύσεις».
Για το λόγο αυτό όλες οι αναλύσεις έλεγαν ότι οι πρωτοφανείς πιέσεις της τρόικας δεν είχαν ως στόχο την παρούσα κυβέρνηση αλλά την αξιωματική αντιπολίτευση που προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Στο εσωτερικό μέτωπο, η αγορά ζητούσε λύσεις εδώ και τώρα. Η «Ημερησία του Σαββάτου» φιλοξένησε 12 επιχειρηματίες οι οποίοι εξέφραζαν την αγωνία τους για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που είχαν «βαλτώσει» αλλά και για την πολιτική αβεβαιότητα που πλήττει καίρια την επιχειρηματικότητα.
Ετσι, λοιπόν, η απόφαση για να έρθουν πιο μπροστά οι προεδρικές εκλογές βάζει ένα τέλος στην ταλαιπωρία αφού μέσα σε 20 ημέρες το πολιτικό σύστημα καλείται να αποφασίσει αν θα εκλέξει Πρόεδρο ή αν η ευθύνη για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας θα πέσει στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Η εκλογή Προέδρου ασφαλώς θα άρει το αδιέξοδο και θα περιορίσει την πολιτική οξύτητα των τελευταίων μηνών, κάνοντας έτσι ευκολότερη τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τη συμφωνία για την αξιολόγηση της οικονομίας και φυσικά τις οριστικές αποφάσεις, μέχρι τον Μάρτιο, για την προληπτική γραμμή στήριξης της χώρας.
Η απόφαση του Eurogroup για την παροχή δίμηνης παράτασης στο πρόγραμμα στήριξης εξελήφθη από την κυβέρνηση ως δικλίδα ασφαλείας ώστε να προχωρήσει στην ταχύτερη διαδικασία εκλογής Προέδρου. Αλλωστε, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου τουλάχιστον θα υπάρξει μια μίνιμουμ πολιτική συναίνεση ώστε να εξελιχθούν όλα σε κλίμα ομαλότητας. Αρκεί βεβαίως να μη δημιουργηθεί μια νοσηρή κατάσταση με «κουμπαράδες», «αποστάτες» και άλλα… κοσμητικά επίθετα που ακούστηκαν για βουλευτές που τολμούν να θέλουν εκλογή Προέδρου.
Η 29η Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν χαράξει η νέα χρονιά, είναι η κρισιμότερη ημερομηνία πιθανότατα των τελευταίων ετών. Η εκλογή Προέδρου λαμβάνει ξεκάθαρα χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης ή καταδίκης της κυβέρνησης, αλλά με ευρύτερη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Διότι αν εκλεγεί τότε Πρόεδρος, πολύ δύσκολα θα συνεχιστεί το κλίμα εκλογολογίας τους επόμενους μήνες. Η κυβέρνηση θα μπορεί να διαπραγματευτεί με περισσότερη άνεση τη συμφωνία με τους τροικανούς και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να περιμένει την κατάλληλη χρονική στιγμή για να διεκδικήσει την εξουσία. Και βεβαίως δεν θα μπορεί να επικαλείται συνεχώς δυσαρμονία Βουλής και κοινωνίας, ούτε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει το δικαίωμα να κυβερνά.
Τίποτε δεν είναι σίγουρο στη μάχη που θα δοθεί. Τα «κουκιά» μετρώνται ένα – ένα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά κυνηγούν 5-6 βουλευτές για να συμπληρώσουν τους «180». Η μάχη θα κριθεί κυρίως σε ότι αφορά το πρόσωπο που θα επιλεγεί για να είναι υποψήφιος αλλά και την πίεση του ελληνικού λαού που στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν θέλει πρόωρες εκλογές.
Αν, πάντως, δεν μπορέσει η παρούσα Βουλή να άρει το πολιτικό αδιέξοδο στις 29 Δεκεμβρίου, τότε η χώρα αυτόματα οδηγείται σε προεκλογική περίοδο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου και άγνωστο αν θα μπορέσει στη συνέχεια να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση για την οικονομία πάει πίσω, χάνονται τα χρονοδιαγράμματα και η παράταση που δόθηκε τελειώνει χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Στην περίπτωση αυτή είναι σίγουρο ότι οι δανειστές θα επανέλθουν με ακόμη πιο σκληρούς όρους και με ακόμη πιο πιεστικά διλήμματα.
«Η»

Στα σκατά όση ζάχαρη και να βάλεις... Λουκουμάδες δεν γίνονται!


Αφού δεν έχουμε δημοκρατία, αυτόν τον γλείφτη που οπλονόμου των ΝΑΖΙ Πάλλη και παραδουλεύτρα του Λαυρεντιάδη, τι τον χρειαζόμαστε;


Αφού δεν έχουμε δημοκρατία, αυτόν τον γλείφτη που οπλονόμου των ΝΑΖΙ Πάλλη και παραδουλεύτρα του Λαυρεντιάδη, τι τον χρειαζόμαστε;

Είσαι ή δεν είσαι μεγάλη πούστρα;... όταν λές: Ο Σύριζα δεν είναι ελληνικό κόμμα


Πολύ αξία θα μου πείτε δίνουμε στον κωλοτούμπα και θα συμφωνήσουμε μαζί σας.
Εδώ λέει ότι παπαριά του κατεβάσει το εγκεφαλικό του καβουρδιστήρι και  δεν προκαλεί το ενδιαφέρον που θα επιθυμούσε.Είναι βλέπετε και η αγωνία του αν θα ξαναψηφιστεί.
Στο 7:20 του βίντεο λέει...
επί λέξη: "το δίλημμα στον ελληνικό λαό θα είναι...Σύριζα και τρόικα θέλετε και αυτούς που κρύβονται από πίσω ή θέλετε τα άλλα ελληνικά κόμματα?"
Ναι καλά ακούσατε!!
Πίσω από την τρόικα είναι ο Σύριζας.Ο Σύριζας έφερε την τρόικα και ο Σαμαροβενιζέλος θα την διώξει με τις κλωτσιές.

Αν αυτό λογίζεται ως δημοκρατία και δικαιοσύνη αδέκαστων δικαστών... να πάνε να γαμηθούν!

Για να κάνεις τον ακτιβιστή βουλευτή, πρέπει να διαθέτεις αδένες! Στην καθομιλουμένη... να έχεις αρχίδια για όλα τα θ΄'εματα! Για τη θέση του κομματός υπέρ Ομοσπονδίας στην Κύπρο... τι λες;

Ο καφές που σε κρατά σε απεργία πείνας!

Το μνημονιακό νεοφιλελεύθερο Μέτωπο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), αποφάσισαν: 17 Δεκέμβρη η Προεδρική εκλογή! Παραδίδουν ή «Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων»;

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο αυτούς τους μπαχαλάκηδες!

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε χτες στη Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ πως υμνεί έναν απεργό πείνας αλλά ξεχνάει πως ο νεαρός αυτός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με Καλάσνικοφ. Μάλλον ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αντιληφθεί ακόμα πως ο Νίκος Ρωμανός κάνει απεργία πείνας και κινδυνεύει να πεθάνει, διεκδικώντας το δικαίωμά του να πάρει εκπαιδευτικές άδειες και να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή που πέρασε.
Φυσικά, αν ο Νίκος Ρωμανός ήταν γιος του Αντώνη Σαμαρά, θα του πήγαιναν το πτυχίο στη φυλακή. Και βέβαια, δεν θα είχε μπει ποτέ στη φυλακή.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πολύ ιδιαίτερες απόψεις για την Παιδεία, αφού η καθηγήτρια του Κολλεγίου Αθηνών που έπιασε τον γιο του να αντιγράφει απολύθηκε.
Αν ο γιος του Αντώνη Σαμαρά προσπαθούσε να κάνει ληστεία τράπεζας, τώρα στη... φυλακή θα ήταν αυτοί που θα τον είχαν συλλάβει.
Πάντως, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως υμνεί έναν επίδοξο ληστή τράπεζας.
Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε τον ΟΠΑΠ στον Δημήτρη Μελισσανίδη, έναν άνθρωπο ο οποίος πήγε στη φυλακή για λαθρεμπόριο καυσίμων και τον περασμένο Απρίλιο -είκοσι χρόνια μετά- καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα.
Εντάξει, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι φίλος του Αντώνη Σαμαρά αλλά ποιος έβλαψε περισσότερο τη χώρα μας και τους πολίτες της; Ο Δημήτρης Μελισσανίδης που έκανε φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ή ο Νίκος Ρωμανός που απέτυχε να κλέψει τα ασφαλισμένα χρήματα μιας τράπεζας;
Αν το επιχείρημα είναι πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν κρατούσε Καλάσνικοφ, να θυμίσω πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης τηλεφώνησε στο συντάκτη του Unfollow Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο και, αφού τον διαβεβαίωσε πως θα σκοτώσει τον ίδιο και όλους τους συγγενείς του, του είπε:
«Θα σκίσω κι εσένα και τον εισαγγελέα. Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ο Μελισσανίδης. Δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς, θα γίνω ο εφιάλτης σου. Ο φόβος μου θα σε καταδιώκει παντού. Εγώ είμαι ο Μελισσανίδης και δεν σηκώνω. Θα έρθουν στο σπίτι και την ώρα που κοιμάσαι θα σε τινάξουν στον αέρα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω με μεγάλους δημοσιογράφους. Εψαξα για σένα και θα σε σκίσω».
Μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά που ύμνησε τη φιλία του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, δίνοντάς τον ΟΠΑΠ σε έναν φοροφυγά που έβλαψε το Δημόσιο και καταδικάστηκε για αυτό.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν αντιληφθεί πως ο χρόνος τους τελείωσε και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι τώρα που ξέρουν πως δεν έχουν καμία ελπίδα.
Ήρθε η ώρα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να πάρουν τον δρόμο για τα σπίτια τους και τα δικαστήρια.
Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο αυτούς τους μπαχαλάκηδες.
Πιτσιρίκος

Γελάνε μέχρι και τα πεζοδρόμια! Το μεγαλοστέλεχος της Eurobank Χαρδούβελης, ο μπάτλερ του Λάτση,και κολλητός του Σημίτη, το γερμανοτσογλάνι που σήμερα εκτελεί...

...χρέη Υπουργού Οικονομικών, καταδίκασε εχτές από το βήμα της βουλής την πολιτική του υπερδανεισμού και της υπερκατανάλωσης!

Πώς μπορεί να εξοντωθεί ένας λαός – Τι μας λέει ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας

Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.
Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.
Διαβάστε στο παρακάτω απόσπασμα την σημασία των λόγων τους:……
………….«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.»
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Αλλά και ο Πλάτωνας είχε γράψει για τον λαό:
«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους .»
Πλάτωνας 427-347 π.Χ


pentapostagma.gr

ΟΤΕ – SIEMENS ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

image001 (10)Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
Σεισμό αναμένεται να προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η διαρροή ολόκληρης της κατάθεσης Χριστοφοράκου στον εισαγγελέα του Μονάχου λίγο μετά την φυγάδευση του από την Ελλάδα. Στην κατάθεση – βόμβα, ο Χριστοφοράκος αποκαλύπτει πως οι μίζες στους Έλληνες πολιτικούς δινόντουσαν απ΄ ευθείας από την Γερμανία! Η Γερμανική κυβέρνηση όχι μόνον γνώριζε, αλλά και υπαγόρευε μέσω της μητρικής εταιρείας, σε ποια πολιτικά πρόσωπα θα δοθούν οι μίζες. Γι΄ αυτό και η Ελλάδα συνεχίζει να είναι υπόδουλη της Γερμανίας, αφού οι…….
………….λαδωμένοι πολιτικοί είναι έρμαια των γερμανικών συμφερόντων. Και σε πρακτικό επίπεδο, ο Χριστοφοράκος ομολογεί ότι τα “μαύρα” ταμεία δεν ήταν καθόλου “μαύρα”, αλλά εταιρικά της μητρικής εταιρείας!
Αυτή η αποκάλυψη επιβεβαιώνει και επιβραβεύει τον τεράστιο δημοσιογραφικό αγώνα που επί σειρά μηνών έχει κάνει, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο των “μαύρων” ταμείων της Siemens, η εφημερίδα μας «Ελεύθερη Ώρα». Όταν και παρουσίασε ατράνταχτα ντοκουμέντα της μεγάλης διαπλοκής πολιτικών προσώπων και γερμανικής εταιρείας.
Ωστόσο, την 14η Ιανουαρίου 2010, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου παρουσίασε το βιβλίο του “Το Δίκτυο: Φάκελος Siemens”. Στην παρουσίαση του βιβλίου του για την ιστορία και μόνο είχαν προσκληθεί από πλευράς Siemens, οι κύριοι Πάνος Ξινής, Μπομπ Σικέλης και Μαρί Αγαλιώτου. Με αφορμή λοιπόν, την πρόσφατη πολυσέλιδη πρόταση του Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών, όπου ζητείται η παραπομπή 64 κατηγορουμένων στην υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens, αξίζει να σταθούμε στο παρακάτω απόσπασμα που νομίζουμε πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
«Στις 5 Μαρτίου του 2009, ένας άλλος εργαζόμενος της Siemens πέρασε το “κατώφλι” του ανακριτή, ο Ε.Σ. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ε.Σ. προς τον κ. Χριστοφοράκο στις 20 Οκτωβρίου του 2006 είχε απομονωθεί από την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton LLP εξαιτίας των εμμέσων αλλά σαφών υπαινιγμών ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο τμήμα τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas στο οποίο συμμετείχε. Η Debevoise είχε δώσει τα στοιχεία αυτά στον κ. Ζαγοριανό τον Νοέμβριο του 2008. Στο εν λόγω μήνυμα ο Σ. διαμαρτυρόταν για την στασιμότητα στην οποία είχε περιέλθει υπηρεσιακά και μεταξύ άλλων έγραφε και τα εξής: «Σας υπενθυμίζω πως ήμουνα ο βασικός χειριστής των προμηθειών με τον ΟΤΕ, ως επίσης και των προγραμματικών συμφωνιών που ακολούθησαν και βεβαίως, όλου του παρασκηνίου που περιέβαλε τα παραπάνω σημαντικότατα για την τύχη ολόκληρης της εταιρείας γεγονότα. Ουδέποτε κοινοποιήθηκε προς τα έξω (σ.σ ο Χριστοφοράκος επέρριπτε στον Σ. “ότι μιλούσε πολύ”) κάτι που να βάλλει εναντίον των συμφερόντων της εταιρείας. Και αυτό παρά το γεγονός της ανάρμοστης συμπεριφοράς που επιδείχτηκε και στο πρόσωπό μου από πρόσωπα της τότε εμπιστοσύνης σας, μερικά από τα οποία βρίσκονται σήμερα εκτός εταιρείας με δική σας απόφαση…». Σε αυτό το σημείο, ο Ε.Σ. είναι φανερό ότι έκανε ένα σαφή υπαινιγμό για την υπεξαίρεση χρημάτων από στελέχη που είχαν την εμπιστοσύνη του Χριστοφοράκου. Στο ίδιο μήνυμα γινόταν και μια σαφής αναφορά στη διαχείριση Μαυρίδη (κατηγορούμενος που αντικατέστησε τον Γεωργίου). «Την ίδια ώρα» έγραφε ο Ε.Σ. «που στην εταιρεία μας υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι πολλά συνέβησαν όχι και τόσο ευχάριστα για το κύρος της εταιρείας μας από διάφορα ευεργετηθέντα από εσάς στελέχη, εγώ το τονίζω και πάλι, ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος στις εντολές της διοίκησης παρά τις ενδεχομένως συχνά διαφορετικές προσωπικές μου απόψεις όπως, λίαν προσφάτως ο άστοχος χειρισμός του ΙΝΜΙΣ (έξυπνα δίκτυα) του ΟΤΕ, που είχα εκφράσει άλλωστε ένα χρόνο πριν με σχετικά non paper στη διεύθυνσή μου…». Στο σημείο αυτό ο Ε.Σ. έκανε αναφορά στις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει στον κ. Χριστοφοράκο το καλοκαίρι του 2005, μαζί με έναν ακόμη εργαζόμενο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο τμήμα των τηλεπικοινωνιών όπου ορισμένα μικρότερα project πιστώνονταν δυο φορές σε συνεργαζόμενες εταιρείες. Ο Ε.Σ. που είχε υπηρετήσει υπό τον Καραβέλλα ως υπάλληλος για τα οικονομικά, είχε προσληφθεί στην εταιρεία τον Οκτώβριο του 1992. Τεχνικός του διευθυντής ήταν ο Ηλίας Γεωργίου. Ο Ν.Ζαγοριανός  ρώτησε τον Ε.Σ.:
  • Ποιος διαπραγματεύθηκε από την πλευρά της Siemens τη σύναψη και την υπογραφή της σύμβασης πλαίσιο 8002 με τον ΟΤΕ;
  • Η σύμβαση πλαίσιο 8002 του ΟΤΕ έγινε με απευθείας ανάθεση μετά από διαπραγματεύσεις του ΟΤΕ με τους δυο οίκους. Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν ο Γεωργίου, ο Καραβέλλας, ο Σταυριανός με αντίστοιχα στελέχη του ΟΤΕ που ήταν ο Γρεβενίτης (κατηγορούμενος), ο Σκαρπέλης (κατηγορούμενος), ο Χρυσολούρης, νομίζω και ο Π.Ν. ή ο Γ.Α. (σ.σ. πρόκειται για τα δυο στελέχη του ΟΤΕ που στην συνέχεια πήγαν στην Ρουμανία και φέρονται να έχουν λάβει 250 χιλ. ευρώ έκαστος σε λογαριασμούς στο Σάλμπουργκ). Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν κάποιες φορές και εκπρόσωποι των εργαζομένων του και ο νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ…Η υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας ξεκίνησε Κυριακή βράδυ και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ένας άλλος λόγος για την επιτάχυνση των διαδικασιών σύναψης της σύμβασης πλαίσιο 8002 με τον ΟΤΕ, ήταν όπως επισήμως μας ανέφεραν, η ανάγκη να μην χαθούν χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής, είχε όμως ακουστεί πως από το τέλος του 1997 και μετά δεν θα ήταν πλέον δυνατή η απευθείας ανάθεση στη Siemens από τον ΟΤΕ αλλά θα έπρεπε να τηρηθεί πλέον η διαγωνιστική διαδικασία…
Στην συνέχεια ο ανακριτής επέδειξε χειρόγραφα σημειώματα από την Αθήνα με την οποία ζητείτο να εγκριθούν οι εκταμιεύσεις μιζών από το Μόναχο. Ο κ. Ζαγοριανός ρώτησε τον Ε.Σ. αν αναγνώριζε τον γραφικό χαρακτήρα. Ο Ε.Σ, αναγνώρισε στα πειστήρια τον γραφικό χαρακτήρα του Καραβέλλα και πρόσθεσε ότι τα χειρόγραφα απευθύνονταν στον Ράινερ Πέτερ Νήντλ….
Το μεγάλο σκάνδαλο διαπλεκομένων πολιτικών προσώπων έχει καταγγείλει και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ, Δημήτρης Στρατούλης που είχε πει χαρακτηριστικά: «Η Siemens δεν έδωσε μίζες – σε όσους τις έδωσε – για λόγους φιλανθρωπίας, αλλά για να εξασφαλίσει από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προμήθειες και έργα του ΟΤΕ. Εκκολαπτήρια της διαπλοκής και της συνεπαγόμενης διαφθοράς είναι αυτά τα κόμματα εξουσίας, που δέχτηκαν μυστικές χρηματοδοτήσεις από τη Siemens, όσοι υπουργοί τους προώθησαν με φανατισμό τις απευθείας αναθέσεις σε αυτή, οι κυβερνητικοί τοποτηρητές που τις εκτέλεσαν και οι λογής-λογής κομματικοί σύμβουλοι που διέπρεψαν διαπλεκόμενοι με προμηθευτές. Όλοι τους ανταμείφθηκαν με το αζημίωτο. Οι μίζες τους ενσωματώθηκαν στις παχυλές συμβάσεις της Siemens και των άλλων και τον τελικό λογαριασμό τον πλήρωσαν και τον  πληρώνουν οι πολίτες ως φορολογούμενοι, ως καταναλωτές, ως συνδρομητές…».
Επίσης, να θυμίσουμε πως ο κ. Τσίπρας είχε καταγγείλει ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού “ο οποίος προφανώς συμβούλεψε τον κ. Σαμαρά για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό” πληρώθηκε από τα “μαύρα” ταμεία του γερμανικού κολοσσού την περίοδο παντοδυναμίας του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου. «Ποιανού την νομική συμβουλή δέχθηκε ο Σαμαράς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό; Η λογική απάντηση είναι του νομικού του συμβούλου κ. Καράκωστα ο οποίος πέραν του γεγονότος ότι διατέλεσε νομικός σύμβουλος της Siemens εισέπραττε και εμβάσματα από το παραταμείο της Siemens  από όπου έπαιρναν μίζες οι Καραβέλας, Σκαρπέλης και Μαντέλης. Γνώριζε ο πρωθυπουργός ότι ο νομικός του σύμβουλος αμειβόταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens  και ποιος ο ρόλος του στον συμβιβασμό; Και τώρα που το γνωρίζει τι θα κάνει;».
Συνεπώς, αφού η υπόθεση του ΟΤΕ εκπέμπει ατέλειωτη βρώμα. Αφού “ο εξωδικαστικός συμβιβασμός” Siemens – ελληνικού Δημοσίου μπάζει από παντού. Δεν πρέπει η αδέκαστη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη να ξεσκεπάσει όλη αυτή τη βρωμιά που έχει πολυετείς και βαθιές ρίζες στο πολιτικό Σύστημα της χώρας;
Γιατί, τότε μόνο η χώρα μας θα καταφέρει να σκίσει τα Μνημόνια και να προχωρήσει μπροστά…

Δείτε τα προσόντα για προσλήψεις στα ΜΑΤ

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο
 ΜΑΤ3 - Ανακοινώθηκαν, επιτέλους τα απαραίτητα προσόντα για να προσληφθεί κάποιος στα ΜΑΤ. Η στήλη τα εξασφάλισε πρώτη από όλους γιατί έχει φίλη δημοσιογράφο με αδερφό στις ……..
……….Μονάδας Αναταραχής και Τσακίσματος.
Πρέπει να κατέχουν πτυχίο ανώτατης σχολής, κατά προτίμηση πτυχίο Φιλοσοφίας, Κοινωνικών επιστημών ή Χημείας.
- Να κατέχουν τουλάχιστον έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στην Αξία της Ανθρώπινης Ζωής γενικότερα.
- Το οικογενειακό τους εισόδημα να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Αποκλείονται οι άνεργοι και τα τέκνα αυτών, καθώς επίσης και τα τέκνα εργαζομένων και ιδιοκτητών μικρών καταστημάτων και περιπτέρων.
- Το ύψος τους πρέπει να είναι πάνω από 1.85 και το βάρος τους πάνω από 95 κιλά. Τα προηγούμενα είναι απαραίτητα για να μπορούν να κουβαλούν γιαγιάδες στα ΑΤΜ.
- Πρέπει να αντέχουν τη δίψα ώστε να μην χρειάζεται να «απαλλοτριώνουν» νερά από ψιλικοπιστωτικά ιδρύματα (περίπτερα και ψιλικατζίδικα).
- Να τρέφουν απεριόριστο σεβασμό και απύθμενη αγάπη προς τις ανυπεράσπιστες κοπέλες σε βαθμό που να τις τραβάνε από τα μαλλιά για να τις προστατεύσουν από τον εαυτό τους.
- Να έχουν κάνει μαθήματα σκοποβολής για να μην πετυχαίνουν κατά λάθος κανέναν διαδηλωτή.
- Να έχουν την ικανότητα να μπορούν να χαϊδεύουν ανθρώπινα κεφάλια με γκλομπς και να αγκαλιάζουν ανθρώπινα σώματα με ασπίδες.
- Να έχουν συμμετάσχει σε δύο τουλάχιστον πορείες φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα: «Μάγκες-λουλούδια-αγγελούδια».
- Να έχουν έφεση στις μεταμφιέσεις. Κατά προτίμηση να μπορούν να μεταμφιέζονται σε αναρχικούς, κουκουλοφόρους καθώς επίσης και σε ρόμποκοπ.
- Να γνωρίζουν πώς να κατασκευάζουν βόμβες μολότωφ, πώς να τις μεταφέρουν και να πώς να τις «τοποθετούν» σε σακίδια.
- Να τρέφουν αμέριστη εκτίμηση για όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και ειδικά για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες όπως οι ανάπηροι σε καροτσάκια.
- Να μην ασπάζονται τις ιδέες ναζιστικών και φασιστικών κομμάτων όπως του Μπακιρένιου Μεσημεριού.
- Να είναι διατεθειμένοι να εργαστούν με τρεις κι εξήντα το μήνα και αν χρειαστεί να το κάνουν ακόμη και εθελοντικά.
Όσοι νέοι θεωρούν ότι έχουν τα παραπάνω τυπικά προσόντα και επιπλέον διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο επιβάλλεται να σπεύσουν.

Άδωνις : Δεν θα είναι καταστροφή η παράταση του Μνημονίου

adonis69Την εκτίμησή του ότι δεν θα είναι καταστροφική μια ολιγόμηνη παράταση του Μνημονίου εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης στον Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Μια ολιγόμηνη παράταση του μνημονίου δεν θα είναι και εθνική καταστροφή. Ασφαλώς, το………………
………..ιδανικό για τη χώρα θα είναι να πετύχει την τεχνική παράταση ενός μηνός και την ταυτόχρονη έξοδο στις αγορές μέσω της πιστοληπτικής γραμμής. Αυτό είναι το ιδανικό και ευχόμαστε όλοι να το πετύχει η κυβέρνηση. Όμως, δεν είναι και εθνική καταστροφή αν υπάρξει ολιγόμηνη παράταση. Το σημαντικό είναι η μετάβαση από την παλιά στη νέα εποχή να γίνει με ασφάλεια, να κλείσει η συμφωνία και να είναι σαφές το χρονοδιάγραμμα εξόδου μας από το μνημόνιο. Αυτό είναι το μείζον. Η κυβέρνηση έχει να περάσει τον σκόπελο της πολιτικής αβεβαιότητας, η οποία όντως δυσκολεύει πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση. Αυτή είναι η αλήθεια», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει μια προσωπική του άποψη.
Επιπλέον τόνισε ότι τόσο η ελληνική πλευρά, όσο και η τρόικα θέλουν να επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.
«Κοινό αμοιβαίο συμφέρον είναι και ημών και των συμμετεχόντων στην τρόικα να κλείσει αυτή η ιστορία και η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα. Θα είναι μεγάλη επιτυχία και γι’ αυτούς. Όμως, από την άλλη, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η πολιτική αβεβαιότητα, που υπάρχει στη χώρα, προκαλεί και κυρίως το γεγονός ότι φαίνεται πως αν έχουμε εκλογές, είναι πιθανό να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει -έτσι δηλώνει, τουλάχιστον- να ανατρέψει όλους τους νόμους που μας οδήγησαν στα πρωτογενή πλεονάσματα και στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Άρα είναι λογικό να ανησυχούν και να ανεβάζουν τον πήχη, για να καλύψουν τα νώτα τους», είπε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολίασε και την ομιλία του Α. Τσίπρα στη Βουλή κατά την ομιλία για τον προϋπολογισμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:
«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά, όπως είδατε χθες, ήταν πολύ κακός στην ομιλία του, ο χειρότερος ως ομιλητής Τσίπρας των τελευταίων ετών και αν παρατηρήσατε ήταν και πάρα πολύ νευρικός ως προς την προεδρική εκλογή. Κάποιος που είναι σίγουρος ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος, όπως διαρκώς λέει, δεν θα είχε αυτή τη νευρικότητα. Ο κ. Τσίπρας, όμως, έβγαλε τρομερή νευρικότητα, επιθετικότητα στους βουλευτές, ξαναμίλησε για αποστασίες και προσπάθησε να ταυτίσει μια ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, η οποία από το Σύνταγμα χρειάζεται 151 ψήφους για να εγκριθεί, με μια προεδρική πλειοψηφία που από το Σύνταγμα χρειάζεται τουλάχιστον 180».
Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι το πολιτικό κλίμα στη Βουλή έχει αλλάξει, τονίζοντας ότι έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή.
«Το πολιτικό κλίμα στη Βουλή έχει αλλάξει. Και μην έχετε αμφιβολία, αυτό το αλλαγμένο πολιτικό κλίμα είναι που αυξάνει πάρα πολύ τις πιθανότητες εκλογής ΠτΔ από την παρούσα Βουλή και αυτό που δημιουργεί και την πολύ μεγάλη νευρικότητα στον κ. Τσίπρα και τους φίλους του», είπε.
madata

Μπορώ να καταλάβω τους εντελώς δεξιούς και τους απλά σκατόψυχους…

Παριστάνοντας τους αναρχικούς

Μπορώ να καταλάβω τους εντελώς δεξιούς και τους απλά σκατόψυχους, αυτούς δηλαδή που είτε θέλουν να πεθάνει ο Ρωμανός, είτε δεν θα τους πειράξει αν πεθάνει, είτε θα τους πειράξει μεν αλλά έχουν αποφασίσει πως ιεραρχούνται άλλα αγαθά πάνω από τη ζωή του, είτε τους πειράξει – δεν τους πειράξει θα σπεύσουν να αποδώσουν το θάνατό του σε οποιονδήποτε άλλον εκτός… 
……..από το κράτος.
 
Μπορώ να καταλάβω αυτούς που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο «δεν ασχολούνται με την πολιτική», αυτούς που θα πληροφορηθούν μετά τον θάνατό του την ύπαρξή του και την απεργία του, αυτούς που μπορεί να πουν επί του θέματος την μια ή την άλλη άποψη αλλά βασικά δεν ασχολούνται με αυτά και δεν θα ασχολούνται είτε πάρουν την εξουσία συνταγματάρχες Έλληνες είτε συνταγματάρχες Γερμανοί είτε συνταγματάρχες εξωγήινοι, αυτοί θα ασχολούνται με τη δουλειά τους, τα προσωπικά τους, τα κουτσομπολιά και τα χόμπι τους, πάντως όχι, δεν θα ασχολούνται με την κοινωνία και την πολιτική, θα παραμένουν φανατικοί ιδιώτες.
 
Μπορώ να καταλάβω τους σαν τον Ρωμανό, όσους εμπνέει συνολικά και όχι περιστασιακά και λόγω μόδας ο Ρωμανός, όσους το βλέπουν συνολικά με όρους ρήξης, όσους το ζουν συνολικά σαν ρήξη.
 
Μπορώ να καταλάβω δυσκολότερα εμάς, όποιοι κι αν είμαστε εμείς, αυτό το απροσδιόριστο και ίσως διαρκώς μεταβαλλόμενο αναλόγως ηλικίας και ταξικών συνθηκών εμείς, που θέλουμε να είμαστε κι εντός κι εκτός κι επί τ” αυτά, και με τον Ρωμανό αλλά και με τα σπίτια μας, και με τον αναβρασμό, την οργή και το ξέσπασμά της αλλά τελικά – τελικά και με την κάποια τάξη, και με την έκρηξη αλλά και με την κοινωνική ειρήνη, και με το ένα και με το άλλο, και δεν ξέρω τελικά με τί είμαστε, ίσως είμαστε με τους μπάτσους κατά βάθος, σίγουρα όχι τους τωρινούς, σε καμία περίπτωση τους κτηνώδεις τωρινούς, αλλά με τους διαχρονικούς ίσως ναι, κι αύριο που μπορεί να έρθουμε στην εξουσία εμείς ίσως δούμε και τη δική τους αναγκαιότητα με άλλο μάτι, δεν γίνεται να επικρατεί και αναρχία, δημοκρατία έχουμε, θεσμούς έχουμε, νόμους έχουμε, το μόνο που μένει είναι να τους εφαρμόζουμε δίκαια κι ανθρώπινα κι αλληλέγγυα κι αριστερά.