ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Τα μέτρα ελέγχου επιβατών στα αεροδρόμια θα συζητήσουν οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε.

Επί τάπητος οι έλεγχοι για τον ΈμπολαΟι υπουργοί Υγείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες σε μια σύνοδο με αντικείμενο την ενδεχόμενη ενίσχυση των ελέγχων στους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις αφρικανικές χώρες οι οποίες πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική προεδρία.

Το ραντεβού αυτό των υπουργών έχει ως στόχο να προωθήσει τον συντονισμό των ενεργειών των χωρών-μελών της ΕΕ.

Η Βρετανία είναι μέχρι στιγμής η μοναδική χώρα της ΕΕ που έχει επιβάλει ελέγχους κατά την άφιξη των επιβατών στα κυριότερα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμού του Λονδίνου, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και του Καναδά.

Σύμφωνα με την ιταλική προεδρία, η συνάντηση της Πέμπτης θα επικεντρωθεί μόνο σε μια ανταλλαγή απόψεων, ενώ η εφαρμογή μέτρων επαφίεται σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Μια ευρωπαϊκή πηγή σημείωσε ότι οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης «την αποτελεσματικότητα των μεθόδων εντοπισμού (των ασθενών) που εφαρμόζονται κατά την αναχώρηση των επιβατών από τις πληγείσες χώρες». Λιγότερες από 6 χώρες της ΕΕ –μεταξύ των οποίων η Γαλλία και το Βέλγιο– διατηρούν απευθείας αεροπορική σύνδεση με τις χώρες της Δυτικής Αφρικής όπου έχει ξεσπάσει η επιδημία. Ο βασικός στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα και να καθησυχαστεί η κοινή γνώμη στην Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει συστήσει την εφαρμογή ελέγχων στους επιβάτες που φτάνουν στην Ευρώπη από τις πληγείσες ζώνες. Τέτοιοι έλεγχοι γίνονται κυρίως κατά την αναχώρησή τους.

: Τα δάχτυλα αποκαλύπτουν το μέγεθος του.



Αν και έχει καταρριφθεί ο μύθος ότι το μέγεθος της παλάμης ή του πέλματος εν γένει αποτελούν ένδειξη για το μέγεθος του πέους, μελέτη από το Πανεπιστήμιο Gachon της Νότιας Κορέας αποκαλύπτει πως η αναλογία του μήκους των δαχτύλων μπορεί 
πιθανώς να αποκαλύψει τη χρήσιμη αυτή πληροφορία!

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν την αναλογία του δείκτη και του παράμεσου (του δεύτερου και του τέταρτου δαχτύλου) στο δεξί χέρι ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσο αναλογεί στο μέγεθος του πέους.

Όσο μικρότερη ήταν η αναλογία μεταξύ του δείκτη και του παράμεσου, τόσο μεγαλύτερο ήταν και το μέγεθος του ανδρικού μορίου, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Asian Journal of Andrology.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το μήκος των δαχτύλων εξαρτάται από την έκθεση σε ορμόνες όπως η τεστοστερόνη κατά την εμβρυϊκή ζωή, είναι επομένως ενδεικτικό και του μελλοντικού κινδύνου ασθενειών που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε ορμονικές δυσλειτουργίες, όπως ο καρκίνος του προστάτη.

Παλαιότερη μελέτη που είχε δημοσιευθεί το 2002 στην επιθεώρηση Urology είχε δείξει ότι το μήκος του δείκτη αναλογεί στο μέγεθος του ανδρικού μορίου σε υγιείς άνδρες κάτω των 40 ετών, υποδεικνύοντας ότι η έκθεση στην τεστοστερόνη στη μήτρα επηρεάζει την ανάπτυξη και των δύο.

Οι ερευνητές από τη Νότια Κορέα εξέτασαν περαιτέρω τη συσχέτιση σε 144 εθελοντές άνω των 20 ετών. Το μέγεθος του πέους μετρήθηκε ενώ οι άνδρες βρίσκονταν υπό την επήρεια αναισθητικού και το μόριό τους τεντώθηκε όσο το δυνατόν περισσότερο. Το μήκος του πέους σε έκταση αναλογεί στο μέγεθος του πέους σε στύση.

Όσο μικρότερη ήταν η αναλογία δείκτη-παράμεσου –δηλαδή όσο μικρότερος ήταν ο δείκτης από τον παράμεσο– τόσο μεγαλύτερο ήταν το μέγεθος του πέους, σημειώνουν οι ερευνητές.

Εγκεφαλικά…προκαλούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας !!!



Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των μικρομεσαίων ΙΧ αναμένεται να επιφέρει η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού με βάση την ετήσια χιλιομετρική απόσταση που διανύει ο κάτοχος του ΙΧ…
Αυτό είναι ένα σενάριο που εξετάζεται 
από την Κυβέρνηση, βάσει του λεγόμενου «Ολλανδικού μοντέλου», σύμφωνα με το οποίο η επιβάρυνση ενός ΙΧ υπολογίζεται με το γινόμενο των ετήσιων χιλιόμετρων (που καταγράφονται μέσω συσκευής GPS) και του συντελεστή 0,03 (ετήσια διανυθέντα χλμ. επί 0,03€).

Αν και το σενάριο αυτό έχει ελάχιστες πιθανότητες να επιβεβαιωθεί λόγω και του κόστους των συσκευών GPS (βέβαια με τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ποτέ δεν είσαι σίγουρος), εάν όμως ισχύσει θα επιφέρει σημαντικές αυξήσεις στα μικρομεσαίου κυβισμού ΙΧ προς όφελος των μεγάλων σε κυβισμό, τα οποία θα ανασάνουν σημαντικά και από τη μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης κατά 30%, όπως προτίθεται το ΥΠΟΙΚ.

Διπλασιασμός τελών!

Λαμβάνοντας υπόψη ένα ιδιαίτερα συντηρητικό σενάριο, αυτό των 10.000 διανυθέντων χλμ. κατά μέσο όρο (στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 15.000χλμ./έτος) και κάνοντας έναν απλό υπολογισμό (βλέπε σχετικό πίνακα) παρατηρούμε ότι τα μικρού κυβισμού ΙΧ επιβαρύνονται σημαντικά, ακόμη και με υπερδιπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας.
Ωφελημένοι (αν και ελάχιστοι οι εναπομείναντες) οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ., καθώς εκεί αναμένεται να υπάρξει μείωση τουλάχιστον 50%!

Οχήματα με άδεια κυκλοφορίας ως 30/10/2010*




*Τέλη κυκλοφορίας βάσει του κυβισμού του κινητήρα.

Αλλά και στα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα, εκείνα δηλαδή που τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση την εκπομπή CO2 θα υπάρξουν πολύ σημαντικές αυξήσεις. Ωφελημένα και εδώ τα μεγάλα αυτοκίνητα!

Οχήματα με άδεια κυκλοφορίας μετά την 1/11/2010*



*Τέλη κυκλοφορίας με βάση το CO2
Τι αλλαγές θα επιφέρει στο φόρο πολυτελείας η ποσοστιαία μείωση των τεκμηρίων κατά 30%
Σημαντικές μειώσεις φόρων στους κατόχους αυτοκινήτων άνω των 2.000 κ.εκ. θα επιφέρει η μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης, που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες έχει «κλειδώσει» στο 30% (διαβάστε εδώ).


Η μείωση των τεκμηρίων στα ΙΧ, θα επηρεάσει αναλόγως και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, κάτι φυσικά που θα αποτυπωθεί φορολογικά το 2016, καθώς τα τεκμήρια που επιβαρύνουν τις φετινές φορολογικές δηλώσεις (2014) είναι τα ισχύοντα του 2013, ενώ οι ίδιες επιβαρύνσεις θα υπάρξουν και για την φορολογική χρήση του 2015.

Ιδού πόσο θα μειωθούν τεκμήρια και φόρος πολυτελούς διαβίωσης με την παραδοχή της μείωσης κατά 30%:




Φόρος πολυτελούς διαβίωσης
Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται σε αυτοκίνητα με κυβισμό 1.929 κ.εκ. και άνω. Εάν και εφόσον υπάρξει μείωση, θα αποτυπωθεί στις δηλώσεις του 2016, καθώς ο ΦΠΔ επιβάλλεται αναδρομικά και ισχύει για την χρήση της προηγούμενης χρονιάς.
Δηλαδή οι ιδιοκτήτες ΙΧ άνω των 1.929 κ.εκ. θα πληρώσουν το φόρο του 2013 στις δηλώσεις του 2014.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το κατά πόσο θα επηρεάσει η μείωση των τεκμηρίων κατά 30%, το φόρο πολυτελούς διαβίωσης.










:

Το πορνό που προτιμούν οι γυναίκες! θα σας κάνει να… κοκκινίσετε‏



Απαρέσκεια προς το «συμβατικό», στρέιτ πορνό και σαφή προτίμηση προς το γυναικείο και ανδρικό γκέι περιεχόμενο καταδεικνύει έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα
η μηχανή αναζήτησης ερωτικού περιεχομένου Pornhub.
Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Buzzfeed, οι τρεις δημοφιλέστερες κατηγορίες αναζήτησης για το γυναικείο φύλο ήταν εκείνες με τη λέξη – κλειδί «λεσβιακό», «γκέι (ανδρικό)» και «εφηβικό».
Το διάγραμμα παρακάτω δείχνει τις 16 κατηγορίες με τα περισσότερα views στο Pornhub.
http://www.newscity1.net

Όσον αφορά τις κατηγορίες αναζητήσεων, (όσα δηλαδή έψαξαν προτού παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της σελίδας), τα αποτελέσματα παρουσιάζουν διαφορές, χωρίς όμως το σαπφικό περιεχόμενο να πέφτει απ τν κορυφή των προτιμήσεων. Το ανδρικό γούστο εμφανίζεται απαράλλακτο και στα δύο διαγράμματα, με την κατηγορία «εφηβικό» να επικρατεί σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

http://www.newscity1.net
Τέλος, ένα τρίτο διάγραμμα απεικονίζει τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Εδώ εμφανίζονται οι κατηγορίες τις οποίες οι γυναίκες παρακολουθούν περισσότερο από τους άνδρες.




http://www.newscity1.net








Ποιοι φορολογούμενοι θα δουν «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά το 2015


Ποιοι φορολογούμενοι θα δουν «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά το 2015
Της Μαρίας Βουργάνα
Μπορεί ο προϋπολογισμός του 2015 να μην προβλέπει νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και να φέρνει τις πρώτες φορο-ελαφρύνσεις, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι κυρίως με χαμηλά εισοδήματα θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους το επόμενο έτος με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.
Μισθωτοί που συμπληρώνουν το μηνιαίο εισόδημά τους με έσοδα από «μπλοκάκι», αγρότες, εργαζόμενοι που λαμβάνουν παροχές σε είδος, αλλά και όσοι αποκτούν πενιχρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, όπως οι φοιτητές, θα βρεθούν αντιμέτωποι το 2015 με μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Στο αντίποδα, οι φορολογούμενοι που θα αποκτήσουν φέτος εισοδήματα από ενοίκια θα διαπιστώσουν μείωση της φορολογικής τους επιβάρυνσης, αφού μπορεί μεν να αυξάνεται από 10% σε 11% ο φορολογικός συντελεστής για τα εισοδήματα έως 12.000 ευρώ αλλά ταυτόχρονα καταργήθηκε ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% - 3% στα εισοδήματα αυτά, καθώς και η προκαταβολή φόρου 55%.
Το παζλ των φορολογικών ανατροπών που ενεργοποιούνται το επόμενο έτος συμπληρώνουν οι αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων αλλά και η μείωση κατά 30% της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, ρύθμιση η οποία δεν έχει ακόμη νομοθετηθεί αλλά προβλέπεται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.
Ποιοι φορολογούμενοι θα δουν «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά το 2015
«Φουσκωμένα» εκκαθαριστικά
Πιο συγκεκριμένα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα θα δουν το 2015:
1. Όσοι είναι μισθωτοί και συμπληρώνουν το μηνιαίο τους εισόδημα με έσοδα από «μπλοκάκι». Τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος με «μπλοκάκι» οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, το επόμενο έτος θα φορολογηθούν υποχρεωτικά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%, ενώ παράλληλα θα κληθούν πληρώσουν και αυξημένο τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ από 500 ευρώ που κατέβαλαν φέτος.
Ποιοι φορολογούμενοι θα δουν «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά το 2015
Για τα εισοδήματα του 2013 οι μισθωτοί με έσοδα από «μπλοκάκι» είχαν τη δυνατότητα για τα εισοδήματα αυτά να επιλέξουν να φορολογηθούν είτε με την κλίμακα των μισθωτών υπό προϋποθέσεις (έως τρεις εργοδότες με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή σε περισσότερους από τρεις εργοδότες και τουλάχιστον το 75% των αμοιβών προέρχεται μόνο από ένα εργοδότη) είτε με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών.
Κλίμακα
Φορολόγηση με την κλίμακα των μισθωτών σημαίνει πρακτικά ότι δεν επιβάλλεται φόρος για εισοδήματα έως 9.550 ευρώ, ενώ ο πρώτος συντελεστής της κλίμακας είναι 22%. Ωστόσο οι φορολογούμενοι δεν είχαν τη δυνατότητα να εκπέσουν από ακαθάριστο εισόδημα δαπάνες εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές.
Τι θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2014; Εφόσον κάποιος είναι μισθωτός και συμπληρώνει το εισόδημά του ασκώντας και ελεύθερο επάγγελμα, το εισόδημα από το «μπλοκάκι» θα φορολογηθεί οπωσδήποτε με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και ταυτόχρονα θα επιβαρυνθεί με τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ. Το ίδιο θα συμβεί και σε κάποιον ο οποίος δουλεύει σε έναν εργοδότη με «μπλοκάκι», αλλά δεν έχει δηλώσει... το σπίτι του ως επαγγελματική έδρα. Αυτομάτως, αυτό το λάθος επιφέρει την ποινή της φορολόγησης του εισοδήματος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%. Ειδικά για φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα (άθροισμα από μισθό και «μπλοκάκι» της τάξεως των 8.000-12.000 ευρώ) ο φόρος που θα φανεί στο εκκαθαριστικό του 2015 μπορεί να είναι ακόμη και πάνω από 50% υψηλότερος σε σχέση με αυτόν του φετινού εκκαθαριστικού. Βέβαια οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να εκπέσουν από τα ακαθάριστα εισοδήματά τους δαπάνες και να περιορίσουν το καθαρό φορολογητέο εισόδημα.
2. Οι αγρότες. Το 2015 θα φανεί στα εκκαθαριστικά ο νέος τρόπος φορολόγησης των αγροτών. Τα καθαρά κέρδη τους θα φορολογηθούν με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ, ενώ φέτος φορολογήθηκαν με την κλίμακα των μισθωτών δηλαδή είχαν αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ και το εισόδημά τους προσδιορίστηκε με το αντικειμενικό σύστημα. Μάλιστα οι αγρότες κινδυνεύουν να πέσουν στην παγίδα των τεκμηρίων και να φορολογηθούν με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, εφόσον:
Το δηλωθέν εισόδημά τους είναι μικρότερο από το εισόδημα που προκύπτει με την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης (κατοικίες, αυτοκίνητα, ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης). Η διαφορά μεταξύ πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος θα φορολογηθεί με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και επιπλέον θα υπολογιστεί προκαταβολή φόρου 55%.
Δηλώσουν ζημιά ή μηδενικά εισοδήματα. Στην περίπτωση αυτή θα φορολογηθούν για ολόκληρο το ποσό του τεκμαρτού εισοδήματος με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και θα υπολογιστεί προκαταβολή φόρου 55%.
Εργαζόμενοι που λαμβάνουν παροχές σε είδος από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται (αυτοκίνητο, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.).
Οι λεγόμενες παροχές σε είδος, θα μετατραπούν σε εισόδημα και θα φορολογηθούν βάσει της κλίμακας. Επειδή όμως για το εισόδημα αυτό το οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε φορολογική δήλωση δεν έχει γίνει καμία παρακράτηση φόρου, ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο επί της αξίας της παροχής σε είδος. Ο φόρος θα υπολογιστεί με συντελεστή 22%, 32% ή 42% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος αλλά και της παροχής σε είδος.
Φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα. Για παράδειγμα οι φοιτητές που θα εισπράξουν φέτος πολύ μικρά εισοδήματα από τόκους ή από περιστασιακή απασχόληση ή από επιδοτούμενα προγράμματα ή επιμορφωτικά σεμινάρια. Οι φορολογούμενοι αυτοί απειλούνται και πάλι από τα τεκμήρια διαβίωσης αφού ακόμη και αν έχουν εισπράξει ένα ευρώ από τόκους καταθέσεων ή ένα πολύ μικρό εισόδημα της τάξης των 500 ευρώ θα φορολογηθούν για τεκμαρτό εισόδημα τουλάχιστον 3.000 ευρώ από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 10% ή 26%. Φέτος οι φορολογούμενοι αυτοί γλίτωσαν από τα τεκμήρια και τους υπέρογκους φόρους αφού με μια ρύθμιση η οποία όμως εφαρμόστηκε μόνο για τα εισοδήματα του 2013 (οικονομικό έτος 2014) φορολογήθηκαν ως μισθωτοί και είχαν αφορολόγητο 9.550 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι το πραγματικό τους εισόδημα ήταν έως 5.000 ευρώ και το τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ και παράλληλα δεν είχαν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα ή από ακίνητα. Για να μην υπάρξει υπέρμετρη φορολόγηση για τους συγκεκριμένους φορολογουμένους θα πρέπει να νομοθετηθεί ανάλογη ρύθμιση με αυτή που ίσχυσε για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2013.
Ενοίκια
Λιγότερους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν το 2015 οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα αποκλειστικά από ακίνητα. Μπορεί ο φορολογικός συντελεστής για τα πρώτα 12.000 ευρώ του εισοδήματος από ενοίκια να αυξήθηκε από το 10% στο 11%, παράλληλα όμως καταργήθηκε ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% και 3% εφόσον η επιφάνεια κατοικίας υπερβαίνει τα 300 τ.μ. ή πρόκειται για επαγγελματική μίσθωση. Επίσης στα εισοδήματα από ακίνητα δεν υπολογίζεται πλέον προκαταβολή φόρου 55%.
Σαν... ελεύθερος επαγγελματίας
Φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες 7.000 ευρώ και εισόδημα από «μπλοκάκι» 4.000 ευρώ που έλαβε από έναν εργοδότη. Σύνολο εισοδήματος 11.000 ευρώ. Φέτος επέλεξε και φορολογήθηκε με την κλίμακα των μισθωτών για το σύνολο του εισοδήματος και ο φόρος που πλήρωσε ανήλθε σε 320 ευρώ, ενώ επιβαρύνθηκε με τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ. Επομένως η συνολική επιβάρυνση για το εισόδημα που απέκτησε το 2013 ανήλθε σε 820 ευρώ.
Το 2015 το εισόδημα των 7.000 ευρώ που προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες θα φορολογηθεί με την κλίμακα των μισθωτών και το εισόδημα των 4.000 ευρώ με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών. Ετσι:
  • Φόρος για το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες: 0
  • Φόρος για το εισόδημα από «μπλοκάκι»: 1.040 ευρώ
  • Τέλος επιτηδεύματος: 650 ευρώ.
  • Συνολική φορολογική επιβάρυνση: 1.690 ευρώ. Αύξηση φορολογικής επιβάρυνσης 106%.
Οι παροχές σε είδος που φορολογούνται 
Εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 300 ευρώ τον χρόνο
  • Δωροεπιταγές και κουπόνια.
  • Διατακτικές (άνω των 6 ευρώ την ημέρα) που χορηγούνται δωρεάν για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών από συμβεβλημένα καταστήματα.
  • Εταιρικές πιστωτικές κάρτες. Μόνο για τις δαπάνες που αφορούν προσωπικά ή οικογενειακά έξοδα.
  • Εκπτώσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
  • Πληρωμές από εργοδότες απευθείας σε τρίτους. Φροντιστήρια, σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κατασκηνώσεις, συνδρομές σε γυμναστήρια, λέσχες, κάλυψη ιατρικών εξόδων (check up).
  • Έξοδα για ημερίδες και συνέδρια που δεν αφορούν το αντικείμενο της εργασίας τους ή το επίπεδο της θέσης που κατέχουν.
  • Το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων εξαιτίας της δωρεάν φοίτησης ή της φοίτησης με μειωμένα δίδακτρα σε αυτά των τέκνων τους. Εξαιρούνται οι υποτροφίες.
  • Κινητά τηλέφωνα. Το κόστος των προγραμμάτων χρήσης που έχουν συνάψει οι εταιρείες, καλύπτεται και δεν φορολογείται. Το υπερβάλλον κόστος, μπορεί να διαχωριστεί από το λογιστήριο της επιχείρησης σε προσωπικό και επαγγελματικό. Αν κριθεί ότι μέρος του υπερβάλλοντος ποσού ή το σύνολο αφορά σε προσωπικά τηλεφωνήματα τότε, εφόσον τον λογαριασμό πληρώνει συνολικά ο εργοδότης, το κόστος των προσωπικών τηλεφωνημάτων μαζί με ΦΠΑ και τέλη που αντιστοιχούν στο ποσό, θεωρείται παροχή σε είδος και φορολογείται ως εισόδημα. Σε περίπτωση όπου δεν είναι δυνατός ο διαχωρισμός ή ο εργοδότης δεν προβεί στον διαχωρισμό αυτό για οποιοδήποτε λόγο και δεν χορηγήσει σχετική βεβαίωση, τότε το υπερβάλλον ποσό του κόστους του προγράμματος χρήσης θεωρείται ως παροχή σε είδος.
Φορολογούνται ανεξαρτήτως ύψους
  • Εταιρικά αυτοκίνητα: Το 30% του κόστους αποσβέσεων, τελών κυκλοφορίας, κόστους επισκευών και συντηρήσεων καθώς και του χρηματοδοτικού κόστους αγοράς ή μίσθωσης, φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτή εργασία.
  • Δάνεια. Η προκαταβολή μισθού άνω των τριών μηνών θεωρείται δάνειο. Φορολογείται, ως εισόδημα, η διαφορά μεταξύ των τόκων που υπολογίζονται με βάση το μέσο επιτόκιο της αγοράς και των τόκων που τυχόν κατέβαλε ο εργαζόμενος.
  • Δικαιώματα προαίρεσης απόκτησης μετοχών. Τα λεγόμενα stock options θεωρούνται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες όχι όμως στη συνολική τους αξία. Εισόδημα θεωρείται το κέρδος που αποκομίζει ο εργαζόμενος κατά την απόκτηση των μετοχών.
  • Σπίτια. Το ενοίκιο που καταβάλλεται από τον εργοδότη για μισθωμένη κατοικία εργαζόμενου θεωρείται εισόδημα του εργαζόμενου. Αν η κατοικία ανήκει στον εργοδότη, εισόδημα αποτελεί το 3% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΧΙ
Αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων για μισθωτούς και συνταξιούχους
Αλλαγές έχουν επέλθει και στο μέτρο των αποδείξεων για τα φετινά εισοδήματα. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ θα πρέπει να έχουν αποδείξεις που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1. Η υποχρέωση της συλλογής αποδείξεων δαπανών ισχύει μόνο για τα εισοδήματα που προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι οι μισθωτοί ή συνταξιούχοι έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές για παράδειγμα εισοδήματα από ενοίκια, θα πρέπει να έχουν αποδείξεις μόνο για το τμήμα του εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες. Αν για παράδειγμα ένας συνταξιούχος έχει 6.000 ευρώ από σύνταξη και 3.600 ευρώ (300Χ12), από ενοίκια οι αποδείξεις που θα πρέπει να δηλώσει είναι 600 ευρώ (6.000 Χ 10%).
2. Αν συλλέξουν περισσότερες αποδείξεις δεν έχουν κανένα όφελος. Αντίθετα αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου είναι μικρότερο από το ποσό που απαιτείται, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί της διαφοράς. Για παράδειγμα για εισόδημα 40.000 ευρώ απαιτούνται 4.000 αποδείξεις. Αν ο φορολογούμενος καταθέσει 2.000 αποδείξεις, δηλαδή 2.000 λιγότερες, τότε πέρα από τον φόρο που θα πληρώσει, θα επιβαρυνθεί με πρόσθετο φόρο 2.000 Χ22% = 440 ευρώ επιπλέον.
3. Οι αποδείξεις που προσκομίζονται πρέπει να αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών και συγκεκριμένα:
  • Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά.
  • Αλκοολούχα ποτά και καπνός.
  • Ένδυση και υπόδηση.
  • Στέγαση (μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας).
  • Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες.
  • Μεταφορές (μόνο οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου/μοτοσικλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τα λιπαντικά, το αντιψυκτικό και η μίσθωση ταξί).
  • Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη - Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια.
  • Εκπαίδευση (μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών).
  • Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια.
  • Αλλά αγαθά και υπηρεσίες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση).

Στα όρια της φτώχειας 2,5 εκατ. πολίτες - Το 43% δεν μπορεί να πληρώσει ενοίκιο ή δάνειο - Βουλγαρία και Ελλάδα πρώτες σε κοινωνικές ανισότητες


Στα όρια της φτώχειας 2,5 εκατ. πολίτες - Το 43% δεν μπορεί να πληρώσει ενοίκιο ή δάνειο - Βουλγαρία και Ελλάδα πρώτες σε κοινωνικές ανισότητες
Στο 23,1% ανήλθε ο πληθυσμός που ζούσε το 2013 υπό τον κίνδυνο της φτώχειας με το εισοδηματικό «κατώφλι» της φτώχειας να ανέρχεται στα 5.023 ευρώ ανά άτομο και στα 10.547 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο παιδιά κάτω των 14 ετών.
Το ποσοστό του πληθυσμού που ζούσε πέρυσι κάτω από το όριο της φτώχειας παρέμεινε σταθερό στο 23,1% σε σχέση με το 2012.
Ωστόσο χειρότερα είναι τα στοιχεία για το ποσοστό του πληθυσμού που ζούσε υπό τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε πέρυσι στο 35,7% (3.903.800 άτομα) από 34,6% που ήταν το 2012 (3.795.100 άτομα).
Η ΕΛΣΤΑΤ σε τρεις διαφορετικές έρευνες που έδωσε στη δημοσιότητα καταγράφει τις συνθήκες φτώχειας που διαβιούν πολλοί Ελληνες κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών ανέρχεται σε 28,8% και είναι υψηλότερος κατά 5,7 ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.
Στα όρια της φτώχειας 2,5 εκατ. πολίτες - Το 43% δεν μπορεί να πληρώσει ενοίκιο ή δάνειο - Βουλγαρία και Ελλάδα πρώτες σε κοινωνικές ανισότητες
Το ποσοστό πληθυσμού ηλικίας 18-59 ετών που διαβιεί σε νοικοκυριά που η εργασία είναι περιστασιακή ανέρχεται σε 19,6% επί του συνόλου του πληθυσμού.
Το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει δυσκολίες με αποτέλεσμα να στερείται τουλάχιστον 4 από τις 9 συνολικά διαστάσεις της υλικής στέρησης ανήλθε στο 20,3% το 2013, από 19,5% το 2012, το 15,2% το 2011 και 11,6% το 2010.
Σχεδόν 1 στους 2 Έλληνες δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτες αλλά αναγκαίες δαπάνες άνω των 500 ευρώ, ούτε να πάει μία εβδομάδα διακοπές. Επίσης, 3 στους 10 δηλώνουν οικονομική αδυναμία για ικανοποιητική θέρμανση
Το 43% δηλώνει αδυναμία να καταβάλλει το ενοίκιο ή τη δόση του δανείου της κύριας κατοικίας του και το 33,3% τους πάγιους λογαριασμούς (ρεύμα,νερό κτλ)
Συνολικά, το 37,1% του πληθυσμού δηλώνει ότι καλύπτει τις συνήθεις ανάγκες του νοικοκυριού με μεγάλη δυσκολία, το 39,1% με δυσκολία και το 17% με μικρή δυσκολία. Μόλις το 6,8% δηλώνει ότι καλύπτει τις βασικές ανάγκες εύκολα.
Εξάλλου τρίτη κατά σειρά έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι το μερίδιο εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού είναι 6,6% φορές μεγαλύτερο από το μερίδιο εισοδήματος του φτωχότερου 20% του πληθυσμού!
Η Ελλάδα κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ με τις μεγαλύτερες οικονομικές ανισότητες αλλά και τον πληθυσμό που απειλείται από την φτώχεια. Πρώτη στη λίστα είναι η Βουλγαρία. Έπεται με χάσμα φτωχών πλουσίων 6,3 η Λετονία και η Ισπανία, ενώ στην Νορβηγία η ανισότητα είναι μόνο 3,3.
Αναλυτικά τα βασικότερα στοιχεία είναι:
  • Το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.023 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 10.547 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.
  • Το 2013, το 23,1% του συνολικού πληθυσμού της Χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας όταν το όριο φτώχειας ορίζεται στο 60% του διάμεσου συνολικού ισοδύναμου εισοδήματος του νοικοκυριού.
  • Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 9.303 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Χώρας σε 16.170 ευρώ.
  • Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 892.763 και τα μέλη τους σε 2.529.005.
  • Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 28,8% και είναι υψηλότερος κατά 5,7 ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.
  • Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών ανέρχεται σε 15,1% και είναι μειωμένος κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2012.
  • Ο πληθυσμός που διαβιεί σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από 3 μήνες, συνολικά, το έτος, ανέρχεται σε 1.200.800 άτομα ή σε 19.6% του πληθυσμού ηλικίας 18-59 ετών, ενώ το προηγούμενο έτος (2012) ανερχόταν σε 1.010.900 άτομα.
  • Το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια ως προς το σύνολο του πληθυσμού για κάθε μία από τις παρακάτω ομάδες είναι:
■ Άνδρες άνεργοι (50,7%)
■ Μονογονεϊκά νοικοκυριά με, τουλάχιστον, ένα εξαρτώμενο παιδί (37,2%)
■ Λοιποί μη οικονομικά ενεργοί (εκτός συνταξιούχων (30.3%)
■ Παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (28,8%)
■ Νοικοκυριά με έναν ενήλικα ηλικίας κάτω των 65 ετών (24,4%)
■ Μονοπρόσωπα νοικοκυριά με μέλος θήλυ (22,9%)
• Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται σε 3.903.800 άτομα ή σε 35,7% του συνόλου του πληθυσμού (το έτος 2012 ήταν 3.795.100 άτομα).
• Ο κίνδυνος φτώχειας μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, υπολογιζόμενος με κατώφλια διάφορα του 60% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, ανέρχεται σε:
■ 11,1%, αν το κατώφλι οριστεί στο 40% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος,
■ 16,6%, αν το κατώφλι οριστεί στο 50% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος και
■ 31,4%, αν το κατώφλι οριστεί στο 70% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, αντίστοιχα.
• Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας είναι υψηλότερο στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, συγκεκριμένα 23,8% και 22,4%, αντίστοιχα.
• Τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά με θήλυ μέλος απειλούνται από τη φτώχεια σε ποσοστό 22,9%, ενώ τα αντίστοιχα με άρρεν μέλος σε ποσοστό 21,8%.
• Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε 15,1%, ενώ για άτομα ηλικίας έως 17 ετών σε 28,8 %.
• Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών υπολογίζεται σε 17,2%, ενώ για άτομα ηλικίας κάτω των 75 ετών σε 23,7%.
• Ο κίνδυνος φτώχειας των μονογονεϊκών νοικοκυριών με, τουλάχιστον, ένα εξαρτώμενο παιδί ανέρχεται σε 37,2%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τα νοικοκυριά με δύο γονείς και ένα εξαρτώμενο παιδί ανέρχεται σε 20,2%.
• Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν λιγότερο από τους ανέργους και τους οικονομικά μη ενεργούς (συνταξιούχους, νοικοκυρές κλπ.). Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας στους εργαζομένους ανέρχεται σε 13,1% (άνδρες 13,4% και γυναίκες 12,6%), στους λοιπούς οικονομικά μη ενεργούς (δεν περιλαμβάνονται οι συνταξιούχοι) σε 30,2% και στους ανέργους σε 46,5%.
• Ο κίνδυνος φτώχειας για τους εργαζομένους με πλήρη απασχόληση ανέρχεται σε 10,7%, ενώ για τους εργαζομένους με μερική απασχόληση ανέρχεται σε 27,0%.

Επιλεκτικώς επιλεγμένοι αντιπρόσωποι!…

Της εκπροσώπησης γίνεται στην Ελλάδα, μιας κι έχουμε Δημοκρατία δια αντιπροσώπων. Τους πολιτικούς μας τους εκπροσωπούν διάφοροι ξένοι, που δεν επιλέξαμε εμείς, αλλά αυτοί επέλεξαν εμάς. Μετά θα πρέπει να επιλέγουμε αυτούς που οι μη επιλεχθέντες επέλεξαν, γιατί μία λάθος επιλογή -λένε- θα μας πάει στην...
άβυσσο.

Μεγάλο πράγμα η μόρφωση, οι γνωριμίες και γενικά, ότι θα σε φέρει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους άλλους, το λαουτζίκο ας πούμε… Έτσι και εμείς επιλέξαμε σοφά κάποιους να κανονίζουν τη ζωή μας…
Τους βάλαμε πολύ επιλεκτικά, γιατί αδυνατούμε να κάνουμε εμείς τα σωστά ή, τέλος πάντων, έχουμε κι άλλες υποχρεώσεις, βρε αδερφέ, για να ασχοληθούμε με τόσο χαμηλής αξίας πράγματα. Είπαμε να βάλουμε αυτά τα γουρουνοτόμαρα να μας “σκεπάσουν” να μην “κρυώνουμε”.
Βασικά, μας έχουν σκεπάσει τόσο πολύ για να μας “προστατέψουν”, που αδυνατούμε να βλέπουμε πέρα από το καλοσχηματισμένο κωλαράκι μας. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να σκεφτούμε.
Σκοτεινή ματιά, σκοτεινή σκέψη.
Όταν ο λαός έχει σκοτεινή σκέψη, δεν αντιδρά και, χωρίς αντίδραση, το σκέπασμα κάνει την δουλειά του!…
Είναι λογικό εμείς να εφαρμόζουμε το στρίβειν δια της αντιπροσώπευσης, αλλά το ίδιο κάνει και ο μικρός Αντωνάκης. Έχει βάλει παντού αντιπροσώπους, άλλοι είναι τα αφεντικά και δίνουν εντολές σε αυτόν, μετά αυτός τις δίνει σε άλλους και οι άλλοι σε κάποιους άλλους, για να εκτελέσουν αυτές και εμάς.
Τώρα πια έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε στη βουλή θέμα ψήφου εμπιστοσύνης και ο γνωστός μικρός να έχει πάει πάλι τσάρκα εις τας Ευρώπας. Έφυγε και άφησε ένα… Βορίδη στη θέση του.
Από το τέλος Αυγούστου έχει ορισθεί η 3η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, αλλά κοίτα ατυχία βρε παιδί μου… Πως το ξέχασε ήθελα να ήξερα και όρισαν τώρα αυτή τη ριμάδα συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Αυτός εννοείται ότι ήθελε πάρα πολύ να είναι εδώ, αλλά ας όψεται η κούραση και οι συμπτωματικές υποχρεώσεις που έχει.
Κατά τα άλλα, όλα βαίνουν καλώς και οι εκλογές θα γίνουν το 2016, όπως το είχε πει ρητά και κατηγορηματικά ο Πρωθυπουργός μας. Ρητά μας λέει επίσης ότι η οικονομία πάει καλά. Τόπε ο Αντωνάκης και τέλος!
Επειδή όμως αυτό το «τέλος» έχει φορεθεί πολύ, πριν από τις εκλογές του 2012 μέχρι και σήμερα, αν θέλουν να συνεχίσουν να μας δουλεύουν όμορφα, καλό θα ήταν να το ρίξουν στο συναίσθημα.
Ο φόβος και το ψέμα έχουν αρχίσει να τελειώνουν, ας σκηνοθετήσουν λοιπόν κάτι που να παίζει με τις ευαισθησίες μας και… μπορεί να πιάσει.
Άντε, για να δούμε σήμερα πόσο ανεξάρτητοι είναι αυτοί οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Άντε, για να δούμε πόσο ακόμα θα μας “σκεπάζουν” τα γουρουνοτόμαρα…

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑΣ -> Περίμεναν να πάρουν 165 ψήφους.Τους κόπηκαν τα πόδια με τις 155!

Μια πρόσθεση που δεν τους βγήκε!

Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα το χαρτί με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για την πρόσφατη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης- αλλά και τις... ελπίδες που είχαν να φτάσουν τις 165 ψήφους! 
Το χαρτί που βλέπετε διακινούνταν στα υπουργικά έδρανα στην διάρκεια της συζήτησης-σε μία από τις λήψεις είναι μπροστά στον Μάκη Βορίδη.
Σ΄αυτό οι κυβερνητικοί έχουν σημειώσει τα ονόματα κυρίως ανεξάρτητων βουλευτών-ανάμεσά τους και οι πρώην χρυσαυγίτες-και εκείνους από τους οποίους περίμεναν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Το άθροισμα που ανέμενε η κυβέρνηση είναι το 165 όπως δείχνει ο αριθμός κάτω από τα ονόματα.
Mε τους 165 "δεδομένους" θα αναζητούσαν άλλους 15 για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας από τη παρούσα Βουλή.
Ο αριθμός 155 ήταν με ψυχρολουσία...
Τη μοναδική χαρά στην κυβέρνηση προσέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης, τον οποίο ο Καραμανλής δεν ήθελε ούτε να τον κοιτάξει καθώς ο δηλωσίας περνούσε δίπλα του!

Από το kourdistoportocali, μέσω "Το Γρέκι"

Τί άλλο να κάνεις σε μια μπανανία;

Οι αδελφές...

...ψυχές της Νέα Δημοκρατίας, πάλι μαζί!

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Γεωργίας Κακαλοπούλου με τίτλο “Μελωδία στη θύελλα” από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και το Θεοχάρη Μπικηρόπουλο, συγγραφέα – ποιητή

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη    

                                                                        e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                         ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                        Κατερίνη, 13  Οκτωβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





            Το Βιβλιοπωλείο “ΜΑΤΙ” και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέα, Γεωργίας Κακαλοπούλου, με τίτλο “Μελωδία στη θύελλα”. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, στις 20:30, στο χώρο του βιβλιοπωλείου “ΜΑΤΙ” (Αβέρωφ 4, Κατερίνη, τηλ. 2351031275).
            Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.: Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, συγγραφέας – ποιητής και η συγγραφέας, που θα υπογράψει και αντίτυπα του βιβλίου της. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Dion Channel, Εύη Μιχωλού.


Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Ενεργοποιείται για τις 100 δόσεις

Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Ενεργοποιείται άμεσα η ρύθμιση για τις 100 δόσεις
 
Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Ενεργοποιείται άμεσα η ρύθμιση για τις 100 δόσεις.Με απλές διαδικασίες, οι οποίες στην περίπτωση των οφειλετών.. με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 15.000 ευρώ θα εξαντλούνται στην υποβολή μιας απλής αίτησης, ενεργοποιείται άμεσα η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 100 δόσεις. Προβλέπει δυνατότητα εξόφλησης της ληξιπρόθεσμης οφειλής σε έως 72 δόσεις για χρέη μεγαλύτερα των 15.000 ευρώ και σε έως 100 δόσεις αν η οφειλή είναι μικρότερη των 15.000 ευρώ.
Η ρύθμιση είναι έτοιμη και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μένει να ξεκαθαρίσει αν θα προσαρτηθεί σε κάποιο νομοσχέδιο, όπως για παράδειγμα αυτό που αφορά τα λογιστικά πρότυπα των επιχειρήσεων και οδεύει προς τη Βουλή τις επόμενες ημέρες, ή θα κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας σε υπάρχον νομοσχέδιο.
Oπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, η νέα ρύθμιση φέρνει 72 έως και 100 δόσεις για όσους χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία, οι διαδικασίες ένταξης στη ρύθμιση θα είναι απλές, αλλά και ο πέλεκυς αυστηρός για όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ακόμα και σε 100 δόσεις τις οφειλές τους και δεν το κάνουν. Για τους τελευταίους, η φορολογική διοίκηση θα είναι αμείλικτη με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Για τους συνεπείς, από την άλλη πλευρά, προβλέπεται μείωση των ετήσιων προσαυξήσεων από 8,76% σε 4,5% αλλά και δραστικό μαχαίρι στις συσσωρευμένες προσαυξήσεις της ληξιπρόθεσμης οφειλής. Αν τα χρέη καταβληθούν εφάπαξ, προβλέπεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων, στις 12 δόσεις διαγράφεται το 90% των προσαυξήσεων, αλλά όσο αυξάνονται οι δόσεις τόσο μειώνονται οι προσαυξήσεις που διαγράφονται (για τις 72 δόσεις, για παράδειγμα, η μείωση είναι 50%). Η ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι 50 ευρώ.
ΝΕΑ 

Ποιοί θα βγούν στην σύνταξη το 2015, χωρίς..

Ποιοί θα βγούν στην σύνταξη το 2015, χωρίς να μειωθούν οι αποδοχές τους, πώς θα υπολογίζονται οι συντάζξεις, ποιοί οι κίνδυνοι του νέου ..
συστήματος  ,σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.Διαβάστε τί θα γίνει και με τα κόκκινα δάνεια,,

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ ΤΗΣ 102ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (16-10-1912)


 


Για την 102η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν στις 12, 15 και 16 Οκτωβρίου 2014 οι παρακάτω εκδηλώσεις:
A. ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
     Ώρα 11:00΄
     O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν τον 3ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της πόλης.

Β. ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ώρα 16.00΄
Στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ, στο 7ο χλμ. της 13ης Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας, θα ψαλεί Αρχιερατικό Τρισάγιο και θα καταθέσουν στεφάνια ο Δήμαρχος Κατερίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Διοικητής της 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, κόμματα, εκπρόσωποι Εφεδροπολεμιστικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (5ο Δημ. Σχολείο και 3ο ΓΕΛ Κατερίνης) και πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων.

Γ. ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014


1. Ώρα 07.30΄
Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις Εκκλησίες.
2.  Ώρα 11.00΄
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με το Ιερατείο της πόλης.
Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως η κ. Τζητηρίδου Ελευθερία, προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης.



3. Ώρα 11.30΄
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής, το Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δ/κτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δ/κτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

4.  Ώρα 11.45΄
Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων.
5. Ώρα 13.00΄
Ο Δήμαρχος Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τις Αρχές και το κοινό στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Δ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

Από το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2014 μέχρι τη δύση του ηλίου της 16ης Οκτωβρίου 2014 θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά κ.λ.π. καταστήματα, οι οικίες, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης της Κατερίνης, της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας.
Το βράδυ 16ης Οκτωβρίου 2014 θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Κοινοτικά καταστήματα καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, Τραπεζών και Οργανισμών.

ΓΕΝΙΚΑ
Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων, της μικροφωνικής εγκατάστασης και της παρέλασης και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Συμεωνίδης Μιχάλης και από το Δήμο Κατερίνης  ο κ. Μίχος Γιώργος.
Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Αθανασιάδης Παναγιώτης, με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α. κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Βαρυτιμίδη Θεοχάρη, Γκούμα Ευριπίδη, Παυλίδη Γεώργιο, Λάϊου Μαρία, Ιωαννίδη Αναστάσιο, Μαυρίδου Ευτυχία και Κεραηλίδη  Δημήτριο.



Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.


                                                                                                            Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                                                              ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 102ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Α. ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
     O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν τον 3ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της πόλης.

Β. ΤΕΤΑΡΤΗ 15 Οκτωβρίου 2014
1. Στο μνημείο του πεσόντος, κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ, από πλευράς σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στεφάνι θα καταθέσουν το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και το 3ο ΓΕΛ Κατερίνης.
Τα  ορισθέντα πιο πάνω σχολεία να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.
Υπεύθυνος  για τη σύνταξη των μαθητών στο χώρο του Μνημείου ορίζεται ο καθηγητής Φυσ. Αγωγής του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης κ. Θεόδωρος Κυριάκος.
      Όσοι Σύλλογοι ή Σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την ΤΡΙΤΗ 14-10-2014, ώρα 12.00΄ στο Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας, τηλ. 2351351261 και να  φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.
2. Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να διαθέσει για τη μεταφορά των μαθητών το απόγευμα της
ΤΕΤΆΡΤΗΣ 15-10-2014 τα παρακάτω λεωφορεία:
α. Ένα  λεωφορείο στην είσοδο του 4ου Λυκείου, για τους σημαιοφόρους και παραστάτες του 3ου, 4ου και 6ου Γυμνασίου, του 3ου και 4ου Λυκείου και 2ου, 7ου, 10ου, 12ου, 15ου Δημοτικών Σχολείων.
β. Ένα  λεωφορείο στην είσοδο του Εθνικού Σταδίου για τους σημαιοφόρους και παραστάτες του 9ου Δημ. Σχολείου, 1ου και 2ου Γυμνασίου, 1ου και 2ου Λυκείου, 5ου Λυκείου, 1ου, 2ου ΕΠΑΛ.
γ. Ένα  λεωφορείο μπροστά στην Αστική Σχολή (Οδός Ειρήνης – πρώην 1ο Δημ. Σχολείο) για τους σημαιοφόρους και παραστάτες των 1ου, 6ου, 8ου, 11ου και 14ου Δημ. Σχολείων, του 5ου και 7ου Γυμνασίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων.
δ. Ένα  λεωφορείο στο τέλος του πεζόδρομου (Σιντριβάνι), για τους σημαιοφόρους και παραστάτες των 3ου, 4ου, 5ου, 13ου και 16ου  Δημ. Σχολείων. (Χώρος συγκέντρωσης μέχρι την αναχώρηση το 4ο Δημ. Σχολείο). Το ίδιο λεωφορείο θα παραλάβει και τον σημαιοφόρο και παραστάτες των Δημ. Σχολείων Ανδρομάχης και Σβορώνου.
ε. Ένα λεωφορείο στην είσοδο του κτιρίου Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ, 7ης Μεραρχίας) για τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.
Ώρα αναχώρησης των λεωφορείων: 15.30΄
Η Διοίκηση του ΚΤΕΑΛ παρακαλείται να στείλει έγκαιρα τα λεωφορεία στους πιο πάνω καθορισθέντες χώρους.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των Σχολείων να μεριμνήσουν για την έγκαιρη συγκέντρωση των μαθητών στους χώρους αναχώρησης των λεωφορείων.

Γ. ΠΕΜΠΤΗ 16  Οκτωβρίου 2014
Η Φιλαρμονική και το Στρατιωτικό Τμήμα θα παραταχθούν έγκαιρα στον καθορισμένο χώρο για την απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.
Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης θα βρίσκονται έγκαιρα στον Καθεδρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένοι στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας.
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφανιών θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης.
Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται:


α) Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία (Στο ύψος του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου),
β) Η οδός Ιωνννίνων (ΟΤΕ)  για τα Γυμνάσια,
γ) Η οδός Παναγή Τσαλδάρη για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ,
δ) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία,
ε) Η οδός Περδίκα  για τους Πρόσκοπους, Ναυτοπρόσκοπους.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα οριστούν, να συνεργαστούν με τους τελετάρχες και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Αθανασιάδη Παναγιώτη που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης με βοηθούς τους καθηγητές Φ. Α κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Βαρυτιμίδη Θεοχάρη, Γκούμα Ευριπίδη, Παυλίδη Γεώργιο, Λάϊου Μαρία, Ιωαννίδη Αναστάσιο, Μαυρίδου Ευτυχία και Κεραηλίδη Δημήτριο.

Οι σχηματισμοί των τμημάτων παρέλασης της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης θα συγκροτηθούν κατά ενιαίο τρόπο σε τετράδες.
Οι τελετάρχες θα καθορίσουν τις επί μέρους λεπτομέρειες σ' όλες τις εκδηλώσεις.

Πληροφορίες στο  τηλέφωνο  2351351261 (Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας).


                                              ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

                                                                           Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη