ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τζιτζικώστας: Το αραχνιασμένο «νέο»


Οι μύθοι του «εκσυγχρονισμού» και της «ανανέωσης» καταδυνάστευσαν την πολιτική μας ζωή, εδώ και δεκαετίες… 
Οι δύο αυτές μυθολογίες πήραν μορφές επιδημίας και κορυφώθηκαν επί σημιτισμού: Η περίοδος της μεγάλης ΑΠΑΤΗΣ του «εκσυγχρονισμού» και της «ανανέωσης». 
Και οι δύο αυτές μυθολογίες κολλάνε στο παλιό και στο σάπιο μια νέα ετικέτα: «Εκσυγχρονισμός» ή «ανανέωση»…
Με δύο λόγια και απλά: Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγάλη ΑΠΑΤΗ της Αναπαλαίωσης. Δηλαδή στη... δόλια απόπειρα να εμφανιστεί το σάπιο και το παρακμιακό σαν «νέο» και «σύγχρονο», με την ταχυδακτυλουργία των λεκτικών ετικετών… 

Με αυτό το δόλιο, μυθολογικό τέχνασμα της αναπαλαίωσης (τέχνασμα ακραίας απάτης) δίνεται και η μάχη στο χώρο της ΝΔ για την εκλογή του νέου αρχηγού (το αναλύουμε στο προηγούμενο κείμενό μας: ΝΔ: Γελοιογραφία αναπαλαίωσης…)

Σ’ αυτό το κείμενο θα πούμε δύο λόγια για την πιο ακραία και μοχθηρή γκριμάτσα αυτής της «ανανεωτικής» μυθολογίας, που αποτυπώνεται στην ΑΠΑΤΗ με το όνομα: Τζιτζικώστας… 

Εδώ πλέον η «ανανέωση» εξορίζει κυριολεκτικά κάθε σύστημα Ιδεών και Αξιών και προσδιορίζεται, σχεδόν αποκλειστικά, από το ηλικιακό κριτήριο και από τα επικοινωνιακά εξωτερικά χαρακτηριστικά της εμφάνισης, του προσώπου κ.λπ:Προσδιορίζεται δηλαδή ΟΧΙ από το Είναι, αλλά από το Φαίνεσθε… 

Η «ανανέωση» του Τζιτζικώστα ΔΕΝ είναι νέα συστήματα Ιδεών και Αξιών, αλλά νέα, σε ηλικία, πρόσωπα ΚΑΙ η ΕΙΚΟΝΑ: Τέτοια ΑΠΑΤΗ… 

Γιατί είναι απάτη να προτάσσεις το ηλικιακό κριτήριο και όχι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ… 

Είναι απάτη να υποκαθιστάς τις Ιδέες, τα προγράμματα και την πολιτική σου φιλοσοφία με την ΕΙΚΟΝΑ. 

Πολλαπλή ΑΠΑΤΗ, διότι η ίδια η εικόνα, αλλά και τα απολιτικά, ηλικιακά κριτήρια, που υποκαθιστούν, ακριβέστερα ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, αποτελούνΙΔΕΟΛΟΓΙΑ: Την ιδεολογία του χρήματος… 

Η Εικόνα είναι η ιδεολογία του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, η διαφημιστική φιλοσοφία του χρήματος. 

Ο Τζιτζικώστας συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του χρήματος: Υποκατάσταση της πολιτικής από την ηλικία, την εικόνα και την «πόζα» (το πρόσωπο και το χαμόγελο), υποκατάσταση της πολιτικής από το καταναλωτικό εμπόριο ηθικολογικών ανοησιών και από το γυαλιστερό ψεύδος… 

Υποκατάσταση της Πολιτικής από την ΑΧΡΩΜΙΑ, δηλαδή τη γενική ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ… 

Αυτό είναι και το μακάβριο «ιδεώδες» του πλανητικού φασισμού (4ο Ράιχ). Είναι η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ των Κοινωνιών, της Πολιτικής και των Ανθρώπων στους νόμους της αγοράς: ΥΠΟΤΑΓΗ που σηματοδοτείται με το βαθμό ΜΗΔΕΝ της πολιτικής, με τη δυναστεία του τελετουργικού θεάματος και την αφηνιασμένη κυριαρχία της εικόνας… 

Όταν δεν έχεις Ιδέες καταφεύγεις σε συγκεχυμένους υπαινιγμούς, σε ηθικολογικούς συμβολισμούς και άλλα τεχνάσματα που χαρακτηρίζουν την εποχή της παρακμής: αυτή που ζούμε… 

Ας δούμε, λοιπόν, το τι «νέο» κομίζει ο Τζιτζικώστας, μέσα από κάποιες ενδεικτικές και συνοπτικές παρατηρήσεις: 

Παρατήρηση πρώτη. 

Έχουμε τρία Μνημόνια που ψήφισε το κόμμα του και τα οποία έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία του 4ου Ράιχ και των μαφιόζων του χρήματος. 

Πάνω σ’ αυτά σιγή ιχθύος από τον κομιστή του «νέου». Ο «νέος» αυτός …οραματιστής και …ανακαινιστής ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τυφλά τα Μνημόνια: Δηλαδή τα ακραία νεοφιλελεύθερα κυβερνητικά προγράμματα των νέων αποικιοκρατών… 
 
ΤΙΠΟΤΑ, εδώ, συνεπώς, το «νέο». Αντίθετα διαιώνιση του «παλιού» στην πιο βάρβαρη μορφή: Αυτή των δωσίλογων ανδρεικέλων. 

Το «νέο» που υπάρχει στον Τζιτζικώστα είναι το εξής: Η διεκδίκηση να αποτελέσει ο ίδιος το νέο αρχηγό ανδρείκελο της ΝΔ!!! 

Παρατήρηση δεύτερη. 

Η αφόρητη δημαγωγία. Δημοκοπεί, καθημερινά εναντίον του Τσίπρα, του νέου διαχειριστή των ευρώ-αποικιοκρατών, ιδιαίτερα για τις φορολογικές καταιγίδες, αποκρύπτοντας ότι αυτές αποτελούν «εντολές» του τρίτου Μνημονίου που ο ίδιος και το κόμμα του ψήφισαν με ιδιαίτερο φανατισμό. 

Αποδέχεται το κυβερνητικό πρόγραμμα (Μνημόνιο) των μαφιών του χρήματος (που ψηφίστηκε από όλους), αλλά διαχωρίζει τα μέτρα αυτού του προγράμματος και δημοκοπεί εναντίον των μέτρων… 

Αυτό το «νέο» κομίζει»: Την ακραία και αχαλίνωτη δημοκοπική ΑΠΑΤΗ που χαρακτηρίζει το «παλιό». 

Παρατήρηση Τρίτη. 

Μια, λοιπόν, που σε επίπεδο ΙΔΕΩΝ και ΑΞΙΩΝ αποδέχεται το «παλιό» (τις νεοφιλελεύθερες Ιδέες και Αξίες στη μορφή της δωσίλογης ΥΠΟΤΑΓΗΣ στα μεγάλα αφεντικά του 4ου Ράιχ), «αναζητάει» ο Τζιτζικώστας το «νέο», σε κλισέ ανοησιών και ηθικολογιών. 

Ένα τέτοιο κλισέ ηθικολογικών ανοησιών είναι: «πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας» κ.λπ… 

Πώς θα γίνει αυτό; Μας το κρύβει… 

Το χειρότερο; Δεν δίνει καμία απάντηση σ’ αυτά που ζούμε, τα τόσο εφιαλτικά… 

Εκτός από τη ΦΡΙΚΗ των Μνημονίων που παρακάμπτει ο προφήτης του «νέου», υπάρχει και το ΓΕΝΙΚΟ πλαίσιο της εποχής που ζούμε: Πλαίσιο ΓΕΝΙΚΗΣ διαφθοράς, παγκόσμιου και εγχώριου τραμπουκισμού, πλαίσιο που κάθε πράγμα, ηθικό ή φυσικό, έχει γίνει χρηματιστική αξία και σέρνεται στο παζάρι για να πουληθεί… 
 
Καμιά ιδέα δεν κομίζει ο έμπορας του «νέου» για την εποχή της παρακμής και της σήψης που ζούμε. Την παρακάμπτει με το δόλιο αφοριστικό τέχνασμα,«πρέπει να αλλάξουμε τους εαυτούς μας…»: Το αποτρόπαιο σλόγκαν κάθε δικτάτορα που αυτό-προβαλόταν σαν «Μεσσίας» και «εχθρός» της διαφθοράς… 

Παρατήρηση τέταρτη. 

Το Φαίνεσθε. Όταν αραδιάζεις κλισέ ηθικολογικών αφαιρέσεων και ανοησιών αυτό-αποκαλύπτεσαι: 
«Πρέπει να δείξουμε ότι αλλάζουμε. Για να μας ξανακούσουν οι πολίτες. Για να μπορέσουμε αυτά που θα τους πούμε να είναι πειστικά και να μας ξαναεμπιστευθούνε…». 

«Να δείξουμε ότι αλλάζουμε»: Η ΑΠΑΤΗ των «δήθεν»… 

Γιατί η πραγματική ΑΛΛΑΓΗ συνεπάγεται αλλαγή Ιδεών και Πρακτικής, που σημαίνει ΑΠΟΡΡΙΨΗ (ιδεολογική και έμπρακτη) της πολιτικής της ΝΔ, της δωσίλογης ΥΠΟΤΑΓΗΣ στο 4ο Ράιχ, αγωνιστική απόρριψη των Μνημονίων και πολλά άλλα… 
 
Όταν αυτά τα αποδέχεσαι και μάλιστα με υστερικό δωσίλογο πάθος, τότε πρέπει «να δείξουμε ότι αλλάζουμε»!!! 

Τόσο παλιός είναι ο «νέος» προφήτης Τζιτζικώστας… 

Τελευταία παρατήρηση. 

Τέλος είναι αποκαλυπτικότατο και τούτο: Διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος και κρατάει κρυφό τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που θα ορίσει, μια και ο ίδιος δεν μπορεί να επιτελέσει αυτόν το ρόλο. 

Τέτοιο «νέο» πολιτικό ήθος!!! 
 
Δεν θα πρέπει οι ψηφοφόροι της ΝΔ να γνωρίζουν ποιος θα είναι ο ουσιαστικός κοινοβουλευτικός τους αρχηγός; 

Και μόνο αυτά είναι αρκετά για να δείξουν ότι το «νέο» του Τζιτζικώστα είναι το αραχνιασμένο «παλιό» και η δολιότητα αυτού του πολικάντικου καιροσκοπισμού…

 Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9936

Πάρτα όλα...

...νεοφιλελεύθερη "αριστερά"!
Ο ΓΑΠ ζει, αυτός μας οδηγεί!

Κεφάλαιο “Αυτοϊκανοποίηση”: Τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία (βίντεο)

Κεφάλαιο “Αυτοϊκανοποίηση”: Τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία (βίντεο)
Παρά τις τάσεις σεξουαλικής απελευθέρωσης που παρατηρούνται τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο, η αυτοϊκανοποίηση αποτελεί ακόμη και σήμερα θέμα-ταμπού.
Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι' αυτό και ακόμη περισσότεροι είναι οι μύθοι που το περιβάλλουν, όπως η αβάσιμη συσχέτιση με την τύφλωση ή την υπογονιμότητα. Στην πραγματικότητα, η αυτοϊκανοποίηση, όπως και κάθε μορφή σεξουαλικής επαφής άλλωστε, έχει σημαντικά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία.
Στο καινούργιο βίντεο της δημοφιλούς σειράς AsapSCIENCE, παρουσιάζονται με τρόπο απλό και κατανοητό τα πιθανά οφέλη από την εν λόγω μορφή σεξουαλικής έκφρασης.
Παρά τις τάσεις σεξουαλικής απελευθέρωσης που παρατηρούνται τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο, η αυτοϊκανοποίηση αποτελεί ακόμη και σήμερα θέμα-ταμπού.
Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι' αυτό και ακόμη περισσότεροι είναι οι μύθοι που το περιβάλλουν, όπως η αβάσιμη συσχέτιση με την τύφλωση ή την υπογονιμότητα. Στην πραγματικότητα, η αυτοϊκανοποίηση, όπως και κάθε μορφή σεξουαλικής επαφής άλλωστε, έχει σημαντικά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία.
Στο καινούργιο βίντεο της δημοφιλούς σειράς AsapSCIENCE, παρουσιάζονται με τρόπο απλό και κατανοητό τα πιθανά οφέλη από την εν λόγω μορφή σεξουαλικής έκφρασης.

Η πρακτική της αυτοϊκανοποίησης συνοδεύεται από απελευθέρωση ντοπαμίνης, ουσία που επιδρά στα κέντρα της ανταμοιβής και της απόλαυσης στο εγκέφαλο. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται το στρες και επέρχεται ένα αίσθημα ευεξίας.
Παράλληλα, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τον οργασμό δρουν ως φυσικό παυσίπονο, ενώ η προλακτίνη προωθεί τον ποιοτικό ύπνο.
Η αυτοϊκανοποίηση είναι επίσης «χρήσιμη» όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος ή άλλης ίωσης. Έχει παρατηρηθεί πως, στους άντρες τουλάχιστον, η αυτοϊκανοποίηση ενεργοποιεί μέρη του ανοσοποιητικού συστήματος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων που υπάρχουν στο αίμα.
Έχει παρατηρηθεί ακόμη ότι η συχνή εκσπερμάτιση μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη και βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος.
Τέλος, η αυτοϊκανοποίηση συμβάλλει στην καλύτερη σεξουαλική επίδοση τόσο των αντρών όσο και των γυναικών, καθώς γυμνάζονται οι μύες του πυελικού εδάφους, μυϊκή ομάδα που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή σεξουαλική λειτουργία.


Δείτε πόσα μικρόβια υπάρχουν στα χέρια αμέσως μετά το πλύσιμο (φωτογραφίες)

Δείτε πόσα μικρόβια υπάρχουν στα χέρια αμέσως μετά το πλύσιμο (φωτογραφίες)
Νομίζετε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά επειδή μόλις τα πλύνατε; Ξανασκεφτείτε το...
Ένα εντυπωσιακό πείραμα αποτυπώνει σε φωτογραφίες το τεράστιο μικροβιακό φορτίο των χεριών ακόμη και μετά το πλύσιμο, υποδεικνύοντας ότι δεν αρκεί απλώς να πλένουμε τα χέρια μας αλλά ότι πρέπει να τα πλένουμε σωστά.
Η υγιεινή των χεριών είναι καθοριστική για τη δημόσια υγεία. Διάφορα μικρόβια –από ιούς της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, E.coli και σαλμονέλα μέχρι clostridium difficile, καμπυλοβακτηρίδιο και MRSA– μπορούν να μεταδοθούν σε δημόσιους χώρους εάν δεν έχουμε πλύνει καλά τα χέρια μας.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, με άσπρο χρώμα φαίνεται το μικροβιακό φορτίο των χεριών πριν και μετά το πλύσιμο.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τη βοήθεια ενός ειδικού τζελ και μια φωτογραφική μηχανή με υπεριώδη ακτινοβολία.
- Πριν το πλύσιμο

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

(iskra)           
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Φρίκη αισθάνθηκε ο αριστερός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καθορίζει τη Δευτέρα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του: «Τους επόμενους κρίσιμους είκοσι (!) μήνες έχουμε, μετά την ταχύτατη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τρεις άμεσες προτεραιότητες: Την απομείωση του χρέους, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προσέλκυση ξένων ιδιωτικών επενδύσεων».
Ο πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή στον επόμενο πάνω από ενάμισι χρόνο θα ασχολείται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων! Θυμόσαστε τι έλεγε ο Τσίπρας το Φεβρουάριο, όταν έκανε τις προγραμματικές δηλώσεις της...
πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Να σας θυμίσουμε κάποια πράγματα εμείς: «Θεσπίζουμε το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ» είχε διακηρύξει. «Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ... Το 2015 δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ – και αυτό είναι δέσμευση» είχε υπογραμμίσει. «Καμιά μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων» είχε υποσχεθεί, προσθέτοντας: «Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, η επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων στο τέλος του 2015, σε όποιους λαμβάνουν συντάξεις χαμηλότερες των 700 ευρώ μηνιαίως». Είχε ακόμη πει ο Αλέξης Τσίπρας το Φεβρουάριο: «Το ίδιο πιστοί θα μείνουμε και στη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Αυτή η αύξηση όμως θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2016». Δεν τήρησε απολύτως καμιά από αυτές τις υποσχέσεις του. Τις εξαφάνισε όλες αυτή τη φορά! Όλες ανεξαιρέτως!
Ακόμη και στη μοναδική αναφορά που έκανε – «παραμένει σταθερός ο προσανατολισμός μας για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού», είπε – οφείλουμε να εκφράσουμε το θαυμασμό μας: Σε μια φράση δώδεκα μόλις λέξεων, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να εξαφανίσει τόσο το ποσό του κατώτατου μισθού, τα υποτιθέμενα 751 ευρώ όσο και το έτος που θα υλοποιούσε την υπόσχεσή του, το 2016! Η μνημονιακή μετάλλαξη του πρωθυπουργού είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Είχε όμως την πολιτική εξυπνάδα, αφού υπέγραψε με τους Γερμανούς το «Μνημόνιο Τσίπρα», να βάλει το λαό να ψηφίσει σε βουλευτικές εκλογές υπέρ του, πριν ακόμη υποστεί τις συνέπειες του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόλπο του πέτυχε απολύτως. Τον κατέστησε απόλυτο κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού. Κανένα κόμμα δεν μπορεί πλέον να τον ρίξει. Μόνο ο λαός, ο οποίος όμως για την ώρα και με δεδομένο ότι δεν έχει κληθεί να πληρώνει το κόστος του «Μνημονίου Τσίπρα», προτιμάει να κυβερνάται από τον Αλέξη Τσίπρα φυσικά αντί από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Άγνωστο πόσο θα κρατήσει αυτό, πόσο χρόνο, αλλά για την ώρα αυτή έτσι έχουν τα πράγματα. Έχουμε έναν βαθιά απογοητευμένο λαό, ο οποίος έχει καταλάβει ότι ο Τσίπρας αποδεικνύεται ανίκανος να εκπληρώσει οποιαδήποτε φιλολαϊκή του υπόσχεση που βελτιώνει την οικονομική κατάσταση του κοσμάκη, αλλά το αποδίδει αυτό στο ότι ο Τσίπρας προσπαθεί κάτι να κάνει, έχουν πέσει όμως πάνω του οι Γερμανοί και τα άλλα σκυλιά της Ευρώπης, οι οποίοι μαζί με την ελληνική ολιγαρχία δεν τον αφήνουν να κάνει τίποτα. Ταυτόχρονα, παίζει κι ο Τσίπρας τα παιχνίδια του στην πλάτη των Ελλήνων. «Χαμηλοσυνταξιούχοι» όσοι παίρνουν 700 ευρώ το μήνα, αλλά ...«πλούσιοι» όσοι παίρνουν πάνω από ένα χιλιάρικο! «Θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση των συντάξεων που είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Βουλή.
«Πλούσιοι» δηλαδή οι συνταξιούχοι που παίρνουν 12.000 το χρόνο γι' αυτό και οι συντάξεις τους θα μειωθούν! Καλά που ήρθε στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και μάθαμε έτσι ότι τους φτωχούς από τους πλούσιους τους χωρίζουν μόλις τριακόσια ευρώ το μήνα! Ούτε καν που το φανταζόμασταν αυτό!

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!

Real.gr  ...13/10/15

Αντώνης Μερακλής: Θα μαλακώσει η ψυχή σας με την έκπληξη του Γονίδη στον τυφλό τραγουδιστή - βίντεο


Ένα όνειρο ζωής εκπληρώθηκε την Τρίτη για τον Αντώνη Μερακλή, τον τραγουδιστή 

που «βλέπει» με τα μάτια της ψυχής και βγάζει τα προς το ζην παίζοντας ακορντεόν στα σοκάκια
 της γειτονιάς του, στη Νίκαια.
Στο μυαλό του Αντώνη, το απόγευμα της 13ης Οκτωβρίου φάνταζε σαν όλα τα άλλα. 
Όμως δεν ήταν και αναμφίβολα θα το θυμάται για όλη του τη ζωή.
Είχαμε δώσει ραντεβού στο σπίτι του για να του κάνουμε συνέντευξη. 
Περίπου στις 18.00. Τον στήσαμε λίγο, ωστόσο αυτός μας περίμενε καρτερικά.



Σε έναν τέτοιο άνθρωπο, που χαμογελά παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε «βλέποντας» 

Μόνη λύση κι επιλογή του Παλαιστινιακού λαού: Ένοπλος Αγώνας... μέχρι τη Νίκη!

H μόνη λύση: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!


ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ :ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Για πρώτη φορά στην Ιστορία ιδιώτες και επιχειρήσεις θα ζουν αποκλειστικά και μόνο μέσω άλλων ιδιωτών (τραπεζών)!
Για πρώτη φορά στην ιστορία της κατ’ονομα πλέον, ελεύθερης οικονομίας, ιδιώτες θα υποχρεωθούν να κάνουν δια παντός συναλλαγές και να επιβαρύνονται οικονομικά γι’αυτές μέσω άλλων ιδιωτών, και συγκεκριμένα μέσω των τραπεζών, αφού όλες οι νέες επιχειρήσεις θα είναι αναγκασμένες να κάνουν τις συναλλαγές τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα!
Μέτρο το οποίο συντόμως θα επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, και σε σύντομο χρονικό διάστημα μερικών ετών θα καλύψει το σύνολο των συναλλαγών πολιτών-επιχειρήσεων, εξαφανίζοντας το χρήμα, στην φυσική μορφή των μετρητών και οδηγώντας όλη την κοινωνία στα αιώνια δεσμά του ηλεκτρονικού χρήματος, της καταγραφής ……
των καταναλωικών δαπανών, της γνώσης του ψυχολογικού-καταναλωτικού προφίλ και των συνηθειών όλων των Ελλήνων από ένα απρόσωπο και ύποπτο κράτος (το οποίο ουδείς γνωρίζει πότε αυθαιρέτως θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον τους, είτε μαζικά είτε κατ’επιλογή σε όποιους θεωρεί ότι έχουν δική τους «μπαντιέρα» σκέψης και δράσης), και στην κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικότητας και προσωπικής ζωής καθώς το κράτος θα γνωρίζει πλέον και τις σεξουαλικές δραστηριότητες (νόμιμες-«παράνομες») των πολιτών.
 
Πρόκειται για διάτρηση του σκληρού πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αυτά που θα εφαρμοστούν εδώ δεν έχουν γίνει ποτέ πουθενά αλλού και προφανώς είμαστε το «πείραμα» με βάση το οποίο θα τα επιβάλλουν και στον υπόλοιπο πλανήτη, τουλάχιστον όπου έχουν πέραση τα νεοταξικά κέντρα εξουσίας που επιθυμούν μια ενιαία ολοκληρωτικού τύπου παγκόσμια διακυβέρνηση και οι έδρες τους, τουλάχιστον προς ώρας, βρίσκονται στην Δύση.
Με πλαστικό χρήμα θα συναλλάσσονται αποκλειστικά όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν από 2016, ενώ στο ίδιο υποχρεωτικό καθεστώς αναμένεται να ενταχθούν δεκάδες ακόμα κλάδοι της ελληνικής οικονομίας που βρίσκονται ψηλά στη «λίστα της φοροδιαφυγής» τουλάχιστον όπως τους κατατάσσει το ελληνικό ΥΠΟΙΚ.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έχει εγκριθεί από τους δανειστές και πιθανότατα εντός του Νοέμβρη θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή,απ’όπου εύκολα-δύσκολα θα περάσει.
Οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν το 2016 θα υποχρεούνται για όλες τις συναλλαγές τους να χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, άρα θα πρέπει να εγκαταστήσουν μηχάνημα POS το οποίο θα επιδοτείται από τα πρόγραμματα του ΕΣΠΑ ώστε τα στοιχεία τους να είναι άμεσα αξιοποιήσιμα.
Σημειώνεται ότι κάθε συναλλαγή μέσω καρτών χρεώνεται από τις τράπεζες, και επειδή οι επιχειρήσεις δεν έχουν σκοπό να το αναλάβουν και αυτό, το κόστος θα το περάσουν στους πολίτες οι οποίοι, υποχρεωτικά θα αναλάβουν εξόλοκλήρου, αφού το κράτος δεν θα τους επιτρέπει να συναλλαχθούν με μετρητά.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο  αναπλ. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης αναφέρει ότι εφόσον οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό και μία κάρτα για τα έσοδα και τα έξοδά τους, θα απαλλάσσονται από την υποβολή της δήλωσης φόρου εισοδήματος και την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία θα είναι γνωστά στο υπουργείο.
Σταδιακά το μέτρο της μη υποβολής δήλωσης προβλέπεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ενώ από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων θα απαλλαγούν και οι κατά κύριο λόγο και αποκλειστικά αγρότες, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα έσοδα θα πιστώνονται σε μία κάρτα, όπως επίσης και τα έξοδά τους.
Το εν λόγω μέτρο από το 2016 θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, εταιρείες με υλικά οικοδομών, αλλά και σε ορισμένες περιοχές της χώρας με προτεραιότητα να έχουν όσες είναι τουριστικές και όσες θεωρούνται ότι έχουν υψηλό ποσοστό φοροδιαφυγής.
Όμως θα υποχρεωθούν με το σύστημα των «κινήτρων» και οι Έλληνες πολίτες να χρησιμοποιούν «πλαστικό χρήμα» αφού δεν θα μπορούν να  χτίσουν το αφορολόγητό τους, κάνοντας ΑΝΩΝΥΜΕΣ δαπάνες με μετρητά.
Εντύπωση προκαλεί ότι κανείς δεν αναφέρεται στο κόστος των συναλλαγών που θα πληρώσουν οι πολίτες. Η νέα και αιώνια ηλεκτρονική «σκλαβιά» που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση (και θα διατηρήσουν και οι επόμενες), έχει λοιπόν δύο άμεσα αποτελέσματα:
Την αναγκαστική διαβίωση, εργασία, κατανάλωση ΟΛΩΝ των ιδιωτών και των επιχειρήσεων μέσω ΑΛΛΩΝ ιδιωτών και επιχειρήσεων όπως οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ.Δηλαδή οι τράπεζες αποκτούν προνομιακή και δεσπόζουσα θέση κατά παράβαση της ελεύθερης οικονομίας, στην λειτουργία όλων των άλλων επιχειρήσεων, και στις ζωές των πολιτών (ακόμα και αν ένας πολίτης δεν θέλει να δανειστεί ποτέ, ούτε καν να πλησιάσει τραπεζικό υποκατάστημα, τώρα πλέον θα είναι υποχρεωμένος να ζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την τράπεζα και το ωραίο είναι ότι αυτό θα το επιβάλλει μια αριστερή κυβέρνηση).
Το δεύτερο άμεσο αποτέλεσμα είναι ότι πλέον οι πολίτες παύουν να είναι άτομα με προσωπική ζωή, με ιδιωτικότητα, όλα θα είναι γνωστά, και θα αναλύονται από τον «Μεγάλο Αδελφό» και εν ευθέτω χρόνο, θα χρησιμοποιούνται εναντίον τους.
Ίσω γιάυτό πριν έρθουν όλα αυτά οι κοινωνίες ανά τον πλανήτη προετοιμασθηκαν με reality εκπομπές τύπου Big Brother, κ.α. ώστε να συνηθίσει η ανθρωπότητα να παρακολουθείται σε όλες τις δραστηριότητές της, ακόμα και εκεί που ο…βασιλιάς πάει μόνος.
Το ‘πλαστικό’ χρήμα δεν είναι ευλογία όπως πολλοί πιστεύουν διότι θα τους «διευκολύνει».
Ήδη πολλοί συμπολίτες έχουν επηρεαστεί από την προπαγάνδα των ΜΜΕ και της κυβέρνησης και εκφράζουν θετική άποψη για το ζήτημα της κατάργησης των μετρητών χωρίς να έχουν σκεφτεί ποτέ τις συνέπειες τις οποίες όταν τις καταλάβουν θα είναι πλέον πολύ αργά, καθώς η πόρτα του «κελιού» της «αιώνιας ηλεκτρονικής φυλακής» θα έχει κλείσει και θα έχει πεταχτεί και το «κλειδί».
To παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο προχωρά στην τελική του επίθεση κατά της ανθρώπινης ελευθερίας με πρόσχημα την φοροδιαφυγή και την παράνομη δραστηριότητα: Την κατάργηση των μετρητών και το δικαίωμα του πολίτη να αγοράζει ανώνυμα χωρίς να καταγράφεται και να δημιουργείται αυτόματα το αγοραστικό και άρα το ψυχολογικό του προφίλ με βάση το οποίο,το Σύστημα θα ξέρει εάν αποτελεί κάποιου είδους απειλή γι’ αυτό.
Μετρητά σημαίνει ελευθερία επιλογών χωρίς να νιώθει κάποιος ότι παρακολουθείται λόγω αυτών. Μετρητά σημαίνει και έλεγχος στο προσωπικό πορτοφόλι. Έχεις χρήματα αγοράζεις, δεν έχεις δεν παίρνεις τίποτα παρά μόνο τα προς το ζην.
Οι προϋπολογισμοί των οικογενειών ξετινάχθηκαν από τότε που στην ζωή τους πέρασε το «πλαστικό» χρήμα αφού όλοι αγόραζαν με φρενίτιδα πέραν των πραγματικών τους δυνατοτήτων με πίστωση ότι τους έρχονταν κυριολεκτικά στην «κούτρα». Οι άνθρωποι όταν έχουν πίστωση ξεφεύγουν καθώς δεν νιώθουν το φυσικό όριο της έλλειψης πραγματικού φυσικού χρήματος.
Και όμως το παγκόσμιο (και εγχώριο) κατεστημένο προσπαθεί να πείσει τους πολίτες όλων των χωρών ότι η κατάργηση των μετρητών θα είναι κάτι πολύ καλό για αυτούς, και ότι θα τους προσφέρει ευημερία!
Οι Financial Times προ μηνός δημοσίευσαν ένα ανώνυμο άρθρο(!) το οποίο κάνει έκκληση για την κατάργηση των μετρητών, προκειμένου να δοθεί στις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις περισσότερη εξουσία! Το άρθρο είχε μεταφραστεί από το καταπληκτικό ιστολόγιοredskywarning.blogspot.gr
Με τίτλο «Η περίπτωση σχετικά με την συνταξιοδότηση άλλου ενός βάρβαρου λειψάνου», (The case for retiring another “barbarous relic”), το άρθρο επικρίνει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αποθηκεύουν μετρητά σε αναμονή μιας άλλης οικονομικής κατάρρευσης, ένας παράγοντας, όπως λέει το άρθρο, ο οποίος προκαλεί «πολλή στρέβλωση στο οικονομικό σύστημα».
«Η ύπαρξη των μετρητών – ένας τίτλος στον κομιστή με μηδενικό επιτόκιο – περιορίζει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να προωθήσουν μια ύφεση της οικονομίας. Η ανησυχία είναι ότι οι άνθρωποι θα αλλάξουν τις καταθέσεις τους σε μετρητά, αν η κεντρική τράπεζα κινήσει τα ποσοστά σε αρνητικό έδαφος».
Διαμαρτυρόμενος ότι τα μετρητά δεν μπορούν να παρακολουθούνται και να εντοπίζονται, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η κατάργησή τους θα «κάνει τη ζωή ευκολότερη στην προσπάθεια που κάνει η κάθε κυβέρνηση να εξαλείψει την παραοικονομία»!
Η κατάργηση των μετρητών θα δώσει επίσης στις κυβερνήσεις μεγαλύτερη εξουσία για την άρση των φόρων απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανθρώπων, σημειώνοντας πως «ο φόρος προστιθέμενης αξίας, για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιβληθεί αυτόματα – και να επιστρέφεται – σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις συναλλαγές μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών».
Ο αρθρογράφος κάνει έκκληση επίσης για την «τιμωρία ανθρώπων που χρησιμοποιούν μετρητά», με το να αναγκαστούν να «πληρώνουν οι χρήστες για το προνόμιο της ανωνυμίας», ώστε να «εξακολουθούν να επηρεάζονται από τη νομισματική πολιτική»!
Το άρθρο απηχεί ένα επιχείρημα που προέβαλε ο Kenneth Rogoff, ο εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνος οικονομολόγος και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος ζήτησε τα υψηλής ονομαστικής αξίας χαρτονομίσματα όπως των 100 € και των 500 € να καταργηθούν.
Ας σημειωθεί ότι ο Rogoff παρευρέθηκε σε μια συνάντηση στο Λονδίνο νωρίτερα αυτό το χρόνο όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), την ΕΚΤ, καθώς και συμμετέχοντες από τις ελβετικές και τις κεντρικές τράπεζες της Δανίας. Το ζήτημα της απαγόρευσης των μετρητών ήταν στην πρώτη γραμμή της ατζέντας.
Πέρυσι, ο Rogoff ζήτησε επίσης «την εξάλειψη του φυσικού νομίσματος» για να σταματήσει η «φοροδιαφυγής και η παράνομη δραστηριότητα», καθώς και το να προλαμβάνονται οι άνθρωποι από το να αποσύρουν χρήματα, όταν τα επιτόκια είναι κοντά στο μηδέν!
Η ατζέντα για την απαγόρευση των μετρητών συζητήθηκε επίσηςστην φετινή συνεδρίαση της μυστικοπαθούς Λέσχης Bilderberg, στην οποία παραβρέθηκε ο Martin Wolf, ο εβραϊκής καταγωγής Βρετανός επικεφαλής σχολιαστής των Financial Times.
Ο πρώην οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας Jim Leaviss έγραψε ένα άρθρο για την London Telegraph νωρίτερα αυτό το έτος στο οποίο έλεγε πως μια κοινωνία χωρίς μετρητά θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο εάν «αναγκάζονταν όλοι να ξοδέψουν μόνο με ηλεκτρονικά μέσα από ένα λογαριασμό που θα ανήκε σε μια κρατική τράπεζα», η οποία θα πρέπει να «παρακολουθείται ή ακόμα και ελέγχεται άμεσα από την κυβέρνηση».
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν την απόσυρση των μετρητών σε ποσότητες τόσο χαμηλές όσο £ 5000 ως «ύποπτη δραστηριότητα», ενώ στη Γαλλία, στους πολίτες θα απαγορευτεί να πραγματοποιούν πληρωμές σε μετρητά πάνω από  1000 €. Η ανάκληση και η κατάθεση μετρητών ποσού 1.000 € θα υπόκειται επίσης σε έλεγχο ταυτότητας.
«Δεν υπάρχει πιο διαβόητη οικονομική πολιτική κατά της ελευθερίας που μπορεί να φανταστεί κανείς από το να απαγορευτούν τα μετρητά», γράφει ο Michael Krieger.
«Φυσικά, αν ξαφνικά «τελειώσουν» τα μετρητά, θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης για χρυσό και ασήμι, των οποίων στη συνέχεια θα απαιτηθεί η απαγόρευση. Στη συνέχεια, ο κύκλος της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής τυραννίας θα είναι πλήρης, και το να ξεφύγουμε από αυτή θα είναι σχεδόν αδύνατον».
Έτσι λοιπόν παρουσιάζεται ένα όμορφο περιτύλιγμα κατάργησης της φοροδιαφυγής και της λεγόμενης παράνομης δραστηριοτητας (την παράνομη δραστηριότητα των επικεφαλής του Συστήματος ποιος θα την ελέγχει;) για να πεισθούν οι πολίτες ότι είναι ώρα να εγκαταλείψουν την ελευθερία τους και να ενδυθούν όλοι τις «στολές» επί εποχής Μάο, και να συμμετάσχουν οικειοθελώς στο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ το «1984», όπου όλα παρακολουθούνται και όλα κατευθύνονται, αλλά κυρίως όλα απαγορεύονται.
Και καλό θα είναι να μας απαντήσει το Σύστημα και οι ντόπιοι εκφραστές του που επιθυμούν την κατάργηση των μετρητών (ήδη πολλοί Έλληνες πολιτικοί το έχουν ζητήσει) τα παρακάτω ερωτήματα.
Εάν κάποτε για λόγους «οικονομικής κρίσης» ή γιατί έτσι θέλουν, οι τράπεζες επιβάλλουν αρνητικά επιτόκια, πως ο πολίτης θα μπορεί να εξασαφαλίσει τα χρήματά του και την αγοραστική του δύναμη;
Επίσης πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοί να πληρώσουν άμεσα όλο τον φόρο που αυθαίρετα τους αναλογεί, καθώς το κράτος τον αυξάνει κατά την επιθυμία του,προτιμώντας να πληρώσουν για την συντήρηση της οικογένειάς τους και την δική τους. Όμως με το ηλεκτρονικό χρήμα το κράτος θα παίρνει απευθείας όλα τα χρωστούμενα αφήνοντας τους πολίτες να επιβιώσουν με…ηλεκτρονικό αέρα κοπανιστό.
Εάν βάσει ψυχολογικού και αγοραστικού προφίλ το Σύστημα κρίνει κάποιον επικίνδυνο λόγω ιδεών και απήχησης σε κοινωνικές ομάδες, και πέραν της φυσικής του καταδίωξης («τυχαία» περιστατικά βίας εναντίον του φυσικού προσώπου από «τυχαίους» κακοποιούς, που τον περιμένουν με ρόπαλα κοντά στο σπίτι του γιατί δεν είναι αρεστός σε κάποιους) που μπορεί να υποστεί, ποιος εξασφαλίζει τα χρήματα του εν λόγω υποκειμένου από ηλεκτρονική «εξαφάνιση»;
Ότι παύσει να υπάρχει ηλεκτρονικά,απλά δεν υπάρχει. Δεν θα υπάρχει χαρτί που να αποδεικνύει ότι είχατε μισθοδοσία, ή ότι είχατε…τόσες «ηλεκτρονικές πιστωτικές μονάδες» στον λογαρισμό σας. Αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμα και από χάκερς, αλλά στην περίπτωση του κρατικού μηχανισμού απλά θα μπορούσε να «εξαφανίσει» ηλεκτρονικά έναν άνθρωπο για όποιον λόγο θα επέλεγε το «βαθύ κράτος» (το οποίο ηλεκτρονικά θα γίνει ακόμα πιο ανεξέλγκτο σε κάθε χώρα και όχι μόνο στην Ελλάδα).
Με το ίδιο σκεπτικό, άνθρωποι φίλα προσκείμενοι και δουλικοί στο Σύστημα, ποιος θα εμποδίζει την αθρόα «εμφάνιση» ηλεκτρονικού χρήματος στο «πορτοφόλι» τους για τις «υπηρεσίες» που προσφέρουν, αφου κανείς δεν θα μπορεί να το ελέγξει εάν το Σύστημα δεν το επιθυμεί. Δηλαδή, θα υπάρχει πάλι «μαύρο» χρήμα αλλά ηλεκτρονικό αυτή τη φορά και το κυριότερο προσβάσιμο μόνο στους αρεστούς και σε αυτούς που εργάζονται πιστά για το «βαθύ κράτος».
Οι Ρωμαίοι είχαν ένα (από τα πολλά) σοβαρό ρητό.«Verba volant, scripta manent» όπου στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν», αντί για λόγια θα έχουμε τις ηλεκτρονικές «αερολογίες». Όταν καταργηθεί το χαρτί, η απόδειξη για το τί είμαστε και τι διαθέτουμε θα εναπόκειται στο κράτο όχι σε μας. Η σχέση θα γίνει μονόδρομη και θα παύσει να είναι αμφίδρομη.
Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι οι οποίοι ζουν από τους γονείς τους και δουλειές του ποδαριού, οι οποίες τους αποδίδουν κάποια «μαύρα» μεροκάμματα για την επιβίωσή τους, που σίγουρα δεν είναι η πηγή της κατάρρευσης της ελληνική οικονομίας, και ας προσπαθούν τα εγχώρια ΜΜΕ να εξισώσουν τον μικρό φοροφυγά του 50άρικου, με αυτόν των εκατομμυρίων ευρώ.
Αλλιώς τότε δεν υπάρχει ανάγκη να έχουμε πταισματοδικεία και πταίσματα, όλα θα γίνονταν κακουργοδικεία και τα πταίσματα θα εξισώνονταν με κακούργημα.
Σε μια αχρήματη κοινωνία ακόμα και η δουλειά θα μπορούσε να γίνει μέσο πίεσης. Συμμορφώνεσαι δια παντός με τους «κανόνες», και ζεις, ή αντιδράς και μπαίνεις στο περιθώριο μην μπορώντας να επιβιώσεις πλέον ούτε βιολογικά.
Ας πάμε στα ιατρικά δεδομένα: Σωστά αντιδρούν οι γιατροί. Πρέπει να γνωρίζει όλος ο πλανήτης τα ιατρικά μας προβλήματα; Εάν κάποιος πάει ψυχολόγο, πρέπει να το μάθει ο εργοδότης του; Γιατί θα το μάθει.
Πρέπει κάποιος να πηγαίνει για συνέντευξη σε δουλειά και εκ των προτέρων να γνωρίζουν (νόμιμα-παράνομα ποσώς έχει σημασία) τι προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και να του δίνουν τα «παπούτσια στο χέρι»; Τι θα λένε τότε τα ΜΜΕ «μα υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων»; Ε και; Όποιος το μάθει δεν θα το πει, απλά θα το χρησιμοποιήσει δυσμενώς για τον υπο εξέταση υποψήφιο.
Πρέπει όλος ο πλανήτης να μαθαίνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις καθενός; Πως την βρίσκει με την γυναίκα του, η με «παράνομο» δεσμό (αφού θα καταγράφονται ακόμα και οι αγορές σε καταστήματα ερωτικών ειδών, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία κλπ);
Θα γίνουν όλοι άμεσα εκβιάσιμοι στα μάτια του κάθε τυχαίου υπαλλήλου του ΥΠΟΙΚ ή των τραπεζών ή και της ίδιας της εκάστοτε κυβέρνησης που απλά ενοχλείται από την εναντίον της (νόμιμη) δράση από κάποιους πολίτες, και θα ήθελε να μπορεί να τους «ξεφορτωθεί»-ξεφτιλίσει-καταστρέψει την δημόσια εικόνα τους, με όσο γίνεται πιο εύκολο και πλήρη τρόπο;
Με το πάτημα ενός κουμπιού, θα «λασπώνεται» ο οποιοσδήποτε ενοχλητικός, γιατί απλούστατα επιλεκτικά θα παραδίδεται στην δημόσια χλεύη, διότι όλοι πάντα έχουν κάτι να κρύψουν ή δεν θέλουν να μαθευτεί, αυτός άλλωστε είναι και ο ορισμός της ιδιωτικότητας-ατομικότητας.
Ας πάμε και στους συνειδησιακούς λόγους:
Δυστυχώς η αχρήματη κοινωνία φέρνει στο προσκήνιο πάλι τα γνωστά εδάφια της Αποκάλυψης του Ιωάννη.
κεφ. Ιγ’ 16 “ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπί τῆς χειρός αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπί τῶν μετώπων αὐτῶν, καί ἵνα μή τις δύναται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μή ὁ ἔχων τό χάραγμα, τό ὂνομα τοῦ θηρίου ἢ τόν ἀριθμόν τοῦ θηρίου˙ ἀριθμός γάρ ἀνθρώπου ἐστί καί ὁ ἀριθμός αὐτοῦ χξς“ = 666.»
Όπως έλεγε ο Πατροκοσμας «Θα ‘ρθεί καιρός, που θα σάς πουν να βουλωθείτε με τη βούλα τού Σατανά. Να μη βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε, και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε, θα σάς βρουν»
Δηλαδή ένα κείμενο 2.000 χρόνων παλιό είναι έτοιμο να επιβεβαιωθεί και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Ούτε καν σαν σκέψη δεν περνάει από τα «μεγάλα» τηλεοπτικά ΜΜΕ ότι ένα πολύ ανησυχητικό (ιερό) κείμενο που περιγράφει φρικτά πράγματα που θα συμβούν σε όσους αποδεχτούν το «χάραγμα», μετά από δύο χιλιετίες οδεύει προς ολοκλη΄ρωση.
Τι θα κάνουν άραγε; Θα επιβάλλουν να «κοπούν» αυτά τα εδάφια από την Αποκάλυψη του Ιωάννη για να μην δημιουργούνται «κακοί» και «ενοχλητικοί» συνειρμοί;
Τι θα γίνει όταν όλοι θα ζουν με πλαστικό χρήμα και θα ξεκινήσουν τα ίδια πάλι ΜΜΕ να διαφημίζουν τον μόνο τρόπο για να μην χαθεί ποτέ, που θα είναι να ενσωματωθεί στα  χέρια των πολιτών; Και τι θα κάνουν τότε οι πολίτες; Για την διευκόλυνσή τους θα τρέξουν να «σφραγιστούν» σαν τα κοτόπουλα με έναν άκρως προσβλητικό τρόπο;
Η Εκκλησία πρέπει να λάβει θέση και τάχιστα. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό απο την στιγμή που τείνουν να καταργήσσουν την επιλογή και να κάνουν υποχρεωτική την χρήση του πλαστικού χρήματος.
Είναι ανησυχητικό να εμπιστευθεί κάποιος απόλυτα την ίδια του την ζωή σε ένα Σύστημα που μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι δεν έχει καλές προθέσεις, και στο μέλλον μόλις πάρει την εξουσία μπορεί να γίνουν πολύ, πολύ χειρότερες, τόσο που ο Μεσαίωνας να φαντάζει σαν…περίπατος σε παιδική χαρά.
Ένα τέτοιο Σύστημα πολύ εύκολα μπορεί να γίνει παγκόσμιο,συγκεντρωτικό και τυρρανικό. Εύκολα μπορεί να φέρει έναν ηγεμόνα στην απόλυτη εξουσία αφού θα ελέγχει κυριολεκτικά τα πάντα. Τώρα αν αυτός θα λέγεται Αντίχριστος, Αυτοκράτορας,Δικτάτορας,ή οι φίλοι του θα τον λένε…Μπίλι, είναι θέμα οπτικής γωνίας και πεποιθήσεων του καθενός, το αποτέλεσμα όμως θα είναι το ίδιο, η απόλυτη άνευ όρων σκλαβιά.
Και εν πάση περιπτώσει, είναι αρεστό και θεμιτό, να «σφραγίζεται» κάποιος σαν να είναι…κοτόπουλο ή βόδι; Φαίνεται λογικό αυτό; Και όμως πολλοί συμπολίτες μας είναι ήδη έτοιμοι να δώσουν «γη και ύδωρ» και δεν ακούνε την «βοή των γεγονότων που έρχονται»

Oι πουσταράδες του «αριστερού» χυδαίου νεοφιλελευθερισμού, διέκοψαν τη ρύθμισή μου (100 δόσεων) για μια ημέρα καθυστέρηση, αλλά ο «ξεχασιάρης» αριστερός υπουργός..

…που για τρία συνεχόμενα χρόνια είχε «ξεχάσει» να δηλώσει ένα ευτελές ποσό της τάξεως του 1.000.000,00 (ενός εκατομμυρίου ευρώ)… τελικά το δήλωσε φέτος με συμπληρωματική δήλωση!…….
Θα κάνετε κατάσχεση στον μισθό μου, για να μην αγοράζω γάλα και ψωμί στα παιδιά μου;
Θα δημεύσετε το σπίτι μου, για να βρεθώ άστεγος;
Θα υπάρξει δικαστής ή αριστερή κρατική υπηρεσία να τα κάνει;
Έτοιμάστε φέρετρα για όσους προλάβω να στείλω στον τάφο!
ΛΑΜΟΓΙΑ!
ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΩ… ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ! 
sibilla

ΤΑ «ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ» ΕΓΙΝΑΝ «ΠΕΤΡΕΣ»…ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΚΑΙ «ΣΦΑΙΡΕΣ»

Επίθεση, από αγνώστους, με πέτρες δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας το σπίτι της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αγνώστων ανέβηκε στο ακριβώς απέναντι κτίριο, σε περιοχή του Παγκρατίου, και πετροβολούσε επί αρκετά λεπτά το σπίτι της κυβερνητικής εκπροσώπου. Η Ολγα Γεροβασίλη βρισκόταν εκείνη……….
την ώρα στο σπίτι της, δεν υπήρξαν όμως τραυματισμοί, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.
Οι άγνωστοι διέφυγαν πριν φθάσουν στην περιοχή οι αστυνομικές δυνάμεις που κλήθηκαν.

Πλαστικό χρήμα; Γιατί;

Θά ‘θελα νά ‘ξερα ποιος διεστραμμένος νους σκέφτηκε το τελευταίο τερτίπι τού περίφημου ελέγχου κεφαλαίων (κάπιταλ κοντρόλ, που λέμε στην Ελλάδα), σύμφωνα με το οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι δεν θα μπορούν να σηκώνουν από τους λογαριασμούς τους 420 ευρώ μετρητά κάθε βδομάδα αλλά μόνο 150. Τα υπόλοιπα θα έχουν δικαίωμα να τα ξοδεύουν μόνο με κάρτα.
Όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, το μέτρο εντάσσεται σε μια γενικώτερη προσπάθεια να επεκταθεί η χρήση πλαστικού χρήματος από τους έλληνες, οι οποίοι είναι μαθημένοι να πληρώνουν με ρευστό. Πώς να το κάνουμε; Ο έλληνας γουστάρει ………..
να βγάζει το μπαγιόκο από την τσέπη με το ένα χέρι, να φτύνει τα δάχτυλα του άλλου χεριού και να αρχίζει το μέτρημα… Ε, ντροπή πια! Έτσι θα γίνουμε ευρωπαίοι; Με το να μας βλέπουν οι ευρωπαίοι και να γελάνε;
Η προπαγάνδα περί πλαστικού χρήματος από το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής «Αυγής»…
«Μα καλά», θα αναρωτηθείτε τώρα, «έχουμε λύσει τα άλλα τα προβλήματά μας και δεν έχει άλλη κάψα η κυβέρνηση;» Όχι, φυσικά. Η βασική δικαιολογία τής κυβέρνησης είναι ότι η χρήση πλαστικού χρήματος επιτρέπει τον έλεγχο της κίνησης του χρήματος και αποτρέπει την φοροδιαφυγή. Καλή δεν είναι ως δικαιολογία; Πολύ καλή. Κι εσείς συμφωνείτε, ε; Μπράβο σας!
Μπα, π’ ανάθεμά σας, κουκούτσι μυαλό δεν έχετε; Βρε σεις, δεν είπαμε πιο πάνω ότι το μέτρο ισχύει για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους; Αυτουνών την χρηματική ροή θέλει να ελέγξει η κυβέρνηση; Αυτουνών την φοροδιαφυγή θέλει να πατάξει; Ήμαρτον, δηλαδή! Μα, το κράτος ξέρει γι’ αυτούς και το πόσα παίρνουν και το πότε τα παίρνουν, αφού αυτό είναι ο εργοδότης τους!
Θα μου πείτε ότι δεν είναι η φοροδιαφυγή αυτών το πρόβλημα αλλά εκείνων από τους οποίους αυτοί ψωνίζουν μέχρι σήμερα δίχως απόδειξη, διότι -υποτίθεται πως- ο μπακάλης της γειτονιάς θα υποχρεωθεί να κόψει απόδειξη αν τον πληρώσεις με κάρτα, ακριβώς για να δικαιολογήσει την είσπραξη. Κι εγώ θα σας απαντήσω: τρίχες! Και, μάλιστα, τρίχες κατσαρές, από εκείνες που δεν ισιώνουν με τίποτε, διότι: (α) ποιός θα κάνει έλεγχο, αφού οι εφορίες και οι πάσης φύσεως ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι μισοδιαλυμένοι; (β) πώς θα κάνει έλεγχο, αφού η απόδειξη της κάρτας δεν είναι απαραίτητο να αντιστοιχεί σε συγκεκριμμένη απόδειξη πώλησης (π.χ. έχω δικαίωμα να πληρώσω την μισή αξία τής συναλλαγής με κάρτα και να δώσω τα υπόλοιπα μετρητά) ενώ δεν απαγορεύεται να ζητήσω από τον μπακάλη μου να μου χτυπήσει μια κάρτα 200 ευρώ και να μου δώσει το διακοσάρι στο χέρι επειδή ξέμεινα από ρευστό (χρόνια πελάτης του είμαι, θα με εξυπηρετήσει κι εγώ θα του δώσω 2-3 ευρώ να του καλύψω την προμήθεια που θα του πάρει η τράπεζα).
Ας σοβαρευτούμε λίγο. Είναι σαφές ότι το εν λόγω μέτρο δεν έχει καμμιά σχέση με την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν ξέρω πόσο συνωμοσιολογικός θα ακουστώ αλλά το διεστραμμένο μου μυαλό ταξιδεύει σε άλλους προορισμούς, λιγώτερο ή περισσότερο σοβαρούς:
(α) Η αυξημένη χρήση πλαστικού χρήματος συνεπάγεται αυξημένα έσοδα για τις τράπεζες. Μη ξεχνάμε ότι οι τράπεζες εισπράττουν ετήσια προμήθεια 20+ ευρώ για κάθε πιστωτική κάρτα που κυκλοφορεί αλλά και προμήθεια 1,5% (κατά μέσο όρο) από κάθε συναλλαγή που γίνεται με πλαστικό χρήμα. Να κάνουμε λίγες πράξεις; Ας υποθέσουμε ότι 2,5 εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι διακινούν με κάρτα από 300 ευρώ τον μήνα έκαστος, όπερ 2,5 επί 300 ίσον 750 εκατομμυριάκια επί 1,5% προμήθεια ίσον 11,25 εκατομμύρια στα ταμεία των τραπεζών κάθε μήνα, ήτοι 135 εκατομμυριάκια ετησίως. Συν 2,5 εκατομμύρια κάρτες, προς ένα εικοσάρικο ετήσια συνδρομή εκάστη, άλλο ένα πενηντάρι. Το όλον 185 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Καθόλου άσχημα, ε; Πα μαλ, που λένε και οι γάλλοι. Με τα μισά απ’ αυτά τα λεφτάκάποιος αγόρασε ολόκληρη Αγροτική Τράπεζα (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε).
… αλλά και της αντιπολιτευόμενης «Καθημερινής».
(β) Εδώ είναι η συνωμοσιολογία… Μέχρι σήμερα, το κράτος αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος (π.χ. μονοπώλια, εταιρείες έρευνας αγοράς κλπ) ήξεραν τι αγοράζουμε. Με την χρήση πλαστικού χρήματος, θα γνωρίζουν πλέον και ποιοί τα αγοράζουμε όλα αυτά. Με απλά λόγια, αρκεί μια μικρή βελτίωση στο σχετικό λογισμικό για να μαθευτεί ότι δεν μου αρέσουν τα γιαουρτάκια με 0% λιπαρά, ότι προτιμώ το αρνίσιο κρέας από το μοσχαρίσιο ή ότι δεν χρησιμοποιώ προφυλακτικά. Σκεφτείτε το λίγο και θα δείτε ότι ο οργουελικός κόσμος δεν βρίσκεται πολύ μακρυά.
(γ) …κι εδώ είναι το σπουδαιότερο. Θυμάστε τι ντόρος ξέσπασε πριν λίγο καιρό με το περίφημο «σχέδιο Βαρουφάκη» για δήθεν χακάρισμα των ΑΦΜ και έξοδο από το ευρώ με χρήση εικονικού νομίσματος τύπου IOU(*); Είναι προφανές ότι η γενικευμένη χρήση πλαστικού χρήματος πετυχαίνει τους στόχους τού IOU, δηλαδή περιορίζει την χρήση τού πραγματικού χρήματος. Το οποίο θα παραμένει στα συρτάρια των τραπεζών προς κάθε χρήση που εκείνες θα θεωρούν κατάλληλη.
(δ) Μέχρι σήμερα, με τον έλεγχο κεφαλαίων σε εξέλιξη, μπορούσαμε να σηκώνουμε 420 ευρώ κάθε βδομάδα και επί πλέον να ψωνίζουμε όσα και ό,τι θέλαμε με την πιστωτική μας κάρτα. Η εφαρμογή τού σχεδιαζόμενου μέτρου προϋποθέτει ότι θα μπει εβδομαδιαίο όριο 270 ευρώ στην χρήση των πιστωτικών καρτών. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αποτελεσματικώτερος τρόπος για να αυξηθούν οι αποπληθωριστικές πιέσεις, οπότε ετοιμαστείτε για πολλά γέλια.
(ε) Η επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων έγινε γιατί το καλούπωμά τους δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες ακριβώς επειδή η πηγή των εισοδημάτων τους είναι φανερή και συγκεκριμμένη. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι πολύ σύντομα το εν λόγω μέτρο θα επεκταθεί σε όλους. Μόνο που… και κλείνω με αυτή την παρατήρηση… μόνο που οι πραγματικά έχοντες, οι πραγματικά φοροδιαφεύγοντες και οι πραγματικά κινούντες μαύρο χρήμα έχουν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες και χρησιμοποιούν ξένες πιστωτικές κάρτες, στις οποίες δεν μπορεί να επιβληθεί κανένας περιορισμός.
————————————–
(*) ΙΟU: Ηχητικό αρκτικόλεξο (άι όου γιου) από την αγγλική φράση I owe you, που σημαίνεισου χρωστάω. Το νόημά του είναι ότι, αν δεν έχουμε λεφτά, ψωνίζω από το μαγαζί σου και, αντί για μετρητά, σου δίνω ενα χαρτί (έναν τίτλο) με το οποίο αποδέχομαι ότι σου χρωστάω το συγκεκριμμένο ποσό. Εσύ μ’ αυτό το χαρτί πας στο βενζινάδικο να φουλάρεις το αμάξι σου, κατόπιν ο βενζινάς το χρησιμοποιεί για να πληρώσει το φροντιστήριο του παιδιού του κλπ.