ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 8χρονου που πνίγηκε: Ζήτησε μία τελευταία βουτιά


kalogria-beach.jpg

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Απιδεώνα Αχαΐας, η κηδεία του 8χρονου παιδιού που πνίγηκε στην Καλόγρια.
Συντετριμμένοι οι γονείς και οι συγγενείς του είπαν το «τελευταίο αντίο» στον μικρό Παναγιώτη Γιαχαλή, που χάθηκε τόσο άδικα και τόσο νωρίς.
Οι γονείς του και τα τέσσερα αδέλφια του βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, όπως και ο θείος του, παρουσία του οποίου γράφτηκε η τραγωδία, αλλά και όλη η οικογένεια των πολυτέκνων στην Αχαΐα στον σύλλογο των οποίων, ο τραγικός πατέρας ήταν β΄αντιπρόεδρος.
Η κηδεία του μικρού Παναγιώτη τελέστηκε με δαπάνη της οργάνωσης, ενώ λόγια παρηγοριάς απηύθυνε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος που συλλειτούργησε την εξόδιο ακολουθία με τον Μητροπολίτη Ιερισσού, κ. Θεόκλητο.
Ωστόσο ο θάνατός του παραμένει μυστήριο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο μικρός ζήτησε μία τελευταία βουτιά λίγο πριν φύγουν, ωστόσο, η τραγωδία της Καλόγριας περιβάλλεται ακόμα και σήμερα από ένα ιατρικό μυστήριο.

Πηγή:thebest.gr

Το μικροσκοπικό μπικίνι της Ελένης Μενεγάκη (φωτό)

Είναι σέξι και δεν το κρύβει…
Η φωτογραφία που ανάρτησε η ίδια χθες το βράδυ στο twitter για να καληνυχτίσει τους φίλους της μας υπενθύμισε πως ό,τι και να γίνει η Ελένη Μενεγάκη παραμένει η πιο σεξι Ελληνίδα παρουσιάστρια.
Το μικροσκοπικό μπικίνι σε συνδυασμό με την πόζα αναστάτωτωσε τον ανδρικό πληθυσμό στην πιο hot φωτογραφία που έχει ανεβάσει η ίδια στα social media.
πηγή:newpost
menegaki0807

Η «ταρίφα» της Εφορίας για τα φορο-πρόστιμα σε Ι.Χ. που έχουν δηλωθεί σε ακινησία

cars_0του Κωστή Πλάντζου
Ξεπερνά και τα 1.500 ευρώ ο…τιμοκατάλογος με τα φορο-πρόστιμα που επιβάλλει η Τρο-χαία σε όσους κινούν παράνομα τα αυτοκίνητά τους, αν και έχουν δηλώσει στην Εφορία πως τα έθεσαν σε ακινησία για να αποφύγουν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα Ι.Χ.
Με έγγραφό του προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Οικονομικών δίνει οδηγίες στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για τις «ταρίφες» της Εφορίας, βάσει των οποίων θα βεβαιώνουν πρόστιμα ακόμα και αναδρομικά – πέραν των κυρώσεων που προβλέπει ο ΚΟΚ για τις περιπτώσεις αυτές.
Στα μπλόκα της Αστυνομίας, ειδικά στην επαρχία, πέφτουν όλο και συχνότερα πλέον οδηγοί που κυκλοφορούν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες ή με πινακίδες-«μαϊμού». Ο έλεγχος των αστυνομικών αρχών αποκαλύπτει ότι, προκειμένου να αποφύγουν και τις υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των τελευταίων ετών, πολλοί παραβάτες είχαν δηλώσει στην Εφορία πως το όχημα βρισκόταν σε ακινησία εδώ και τρία ή και παραπάνω χρόνια. Για τον λόγο αυτό, αστυνομικές διευθύνσεις της Περιφέρειας έχουν ζητήσει και λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα επιβάλουν, εκτός όσων προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, τα πρόστιμα – που είναι αρμοδιότητα της Εφορίας.
Με βάση τις νέες οδηγίες της Εφορίας, οι κυρώσεις τις οποίες καλείται να επιβάλει η Ελληνική Αστυνομία σε όσους οδηγούν οχήματα που είχαν δηλωθεί πως θα ήταν σε ακινησία είναι:
■ αυτοτελές πρόστιμο έως 1.170 ευρώ για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, «λόγω της παράνομης κυκλοφορίας κάθε αυτοκινήτου οχήματος ευρισκομένου σε κατάσταση φορολογικής ακινησίας».
■ αυτόματη άρση της ακινησίας και κατ’ επέκταση την καταβολή των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας κάθε χρονιάς, για όλα τα έτη από τότε που είχε δηλωθεί η ακινησία στην Εφορία.
■ αυτοτελές πρόστιμο ίσο με τα τέλη κυκλοφορίας.
Το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει μάλιστα και στον «τιμοκατάλογο» των τελών κυ-κλοφορίας που ίσχυε προ του 2013, για να υπολογιστούν αναδρομικά τέλη και πρόστιμα.
Πρόστιμα και για τα ανασφάλιστα
Από τις 15 Απριλίου η Τροχαία ελέγχει και τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων Ι.Χ. Στις περιπτώσεις αυτές, μάλιστα, δεν εξετάζεται καν αν κινούνταν ή όχι το ανασφάλιστο όχημα. Οπως αναφέρεται στον σχετικό νόμο, «η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της άδεια κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή η λειτουργία του αυτοκινήτου». Όποτε εντοπίζεται ανασφάλιστο όχημα πρέπει να πληρωθεί και η ασφάλεια αυτοκινήτου και ειδικό παράβολο 250 ευρώ υπέρ του Δημοσίου και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του επικουρικού κεφαλαίου ασφάλισης, ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημοσίας χρήσης, 500 ευρώ στα Ι.Χ. και 250 ευρώ στα δίκυκλα.
Πηγή:newmoney.gr

H στιγμή της έκρηξης στο αεροσκάφος της Asiana Airlines (video ντοκουμέντο)

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε το CNN με τα τελευταία δευτερόλεπτα και τη στιγμή της έκρηξης του Boeing 777 των νοτιοκορεάτικων αερογραμμών
airplane-crash
Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το βράδυ της Κυριακής ένα βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων που μετέδωσε το CNN και στο οποίο αποτυπώνεται η στιγμή της έκρηξης του Boeing Boeing 777 των νοτιοκορεατικών αερογραμμών.
Στο βίντεο φαίνεται αρχικά να βγαίνει καπνός από την πίσω πλευρά του αεροσκάφους και λίγα δευτερόλεπτα μετά να ακολουθεί η έκρηξη που προκάλεσε το θάνατο δύο 16χρονων μαθητριών από την Κϊνα.