ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Βαριά καμπάνα για όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις – Ποιες περνούν στην Eφορία

varia-kampanaΥπερδιπλάσιες αποδείξεις είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών σε όσους…παρερμήνευσαν τη συζήτηση που άνοιξε για το νέο πλαίσιο συλλογής αποδείξεων, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα αφορά στα εισοδήματα του 2014, που θα δηλωθούν το 2015. Το μόνο σίγουρο είναι, λοιπόν, ότι η φετινή υποχρέωση συλλογής αποδείξεων δεν αίρεται, με ποινή φόρου μάλιστα πολύ υψηλότερη από πέρσι, για όσους δεν συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό.
Οι αποδείξεις που έχουν την έγκριση της εφορίας πρέπει να αφορούν σε είδη διατροφής, οινοπνευματώδη- καπνό, είδη ένδυσης- υπόδησης, το πεδίο της στέγασης αλλά μόνο υπηρεσίες και είδη συντήρησης- επισκευής κατοικίας και όχι λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κοινόχρηστα, δημοτικά τέλη, καύσιμα θέρμανσης. Επίσης, «περνάνε», αποδείξεις για είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, για μεταφορές αλλά μόνο πραγμάτων, συντήρηση- επισκευή αυτοκινήτων και μηχανών, κόμιστρα ταξί, καύσιμα και όχι διόδια, ταξίδια, οι αποδείξεις δαπανών αναψυχής εκτός από τα Τέλη για την ΕΡΤ και το κόστος συνδρομητικής τηλεόραση, οι αποδείξεις δαπανών για εκπαίδευση αλλά μόνο φροντιστήρια- ξένες γλώσσες, οι δαπάνες σε ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια, καθώς και άλλα αγαθά και υπηρεσίες π.χ. κομμωτήρια, όχι όμως τα πάσης φύσης ασφάλιστρα.
Η υποχρέωση συλλογής αφορά στο 25% εισοδήματος από μισθωτούς- συνταξιούχους ανεξαρτήτως εισοδήματος, με όριο αποδείξεων τις 10.500 ευρώ, ενώ η ποινή φόρου είναι πλέον 22% και όχι 10%. Για παράδειγμα, μισθωτός με εισόδημα 15.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις 3.750 ευρώ για την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, έτσι αν συγκεντρώσει 3.000 ευρώ θα έχει ποινή φόρου 165 ευρώ (22% επί της διαφοράς των 750 ευρώ). Μισθωτός με εισόδημα 50.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις 10.500 ευρώ χωρίς έκπτωση φόρου (η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ μειώνεται σταδιακά πάνω από τις 21.000 ευρώ και εξανεμίζεται πλήρως στις 42.000 ευρώ) αλλά αν συγκεντρώσει 9.500 ευρώ θα έχει ποινή φόρου 220 ευρώ (22% επί της διαφοράς των 1.000 ευρώ).
Ακριβώς λόγω αυτής της στρέβλωσης, βασικό χαρακτηριστικό του νέου συστήματος συλλογής αποδείξεων θα είναι η αποσύνδεση από τη μείωση φόρου των 2.100 ευρώ, που σύμφωνα και με τη Τρόικα δεν απέφερε αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Αντιθέτως, μελετώνται κίνητρα συλλογής αποδείξεων, όπως η έκπτωση επί της τελικής τιμής προϊόντος/ υπηρεσίας ή η μείωση φόρου εισοδήματος με πλαφόν ως ποσοστό επί των αποδείξεων, ενώ εξετάζεται να έχουν ειδικό «βάρος» οι αποδείξεις για δαπάνες από δραστηριότητες υψηλής παραβατικότητας. Στα κίνητρα ενδεχομένως να συμπεριληφθούν και κληρώσεις για χρηματικά ποσά ή δώρα. «Κλειδί» είναι και η πρόβλεψη για την υποχρεωτική χρήση «πλαστικού» χρήματος για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ. Ήδη στο πολυνομοσχέδιο συμπεριλήφθηκε διάταξη για τη μη έκπτωση επιχειρηματικών δαπανών άνω των 500 ευρώ, που έχουν γίνει με μετρητά. Η παροχή αυτών των κινήτρων, οδηγεί, πάντως, στο… χρονοντούλαπο τη πολυσυζητημένη φοροκάρτα.
Πηγή:iefimerida

Προσέκρουσε στο λιμάνι της Πάτρας το «Κρήτη ΙΙ»

EE6CEE9B3EF3FBC2E4215B9994B752D7.jpg
Στον προβλήτα του λιμένα της Πάτρας προσέκρουσε τα ξημερώματα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κρήτη II».
Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει από Πάτρα για Ηγουμενίτσα – Βενετία, με 90 άτομα μέλη του πληρώματος, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.
Το πλοίο απέπλευσε τελικά λίγο μετά τις 3.00 το πρωί, ενώ τ Λιμεναρχείο της Πάτρας διεξάγει έρευνες για τα αίτια της πρόσκρουσης.
Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε παραδοθεί στις φλόγες στις 20 Νοεμβρίου, όταν βρισκόταν έξι περίπου ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας. Η φωτιά είχε εκδηλωθεί στο γκαράζ. Έπειτα από πολύωρη μάχη με τις φλόγες οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν καταφέρει να σβήσουν τη φωτιά και το πλοίο είχε αποσυρθεί επί μήνες για επισκευή.
Πηγή: patrastimes.gr

«Πάρε μας μανούλα στο σπίτι κι εμείς δεν θα πεινάμε…»

pare-mas-manoula-sto-spitiΓράφει ο Αγγελόπουλος Περικλής
Βρέθηκα  σε ένα νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα όπου φιλοξενεί παιδιά, που αδυνατούν οι γονείς να τους προσφέρουν ακόμη και την απαραίτητη διατροφή!!!
Εκεί λοιπόν εκτυλίχθηκε το εξής περιστατικό:
Μια μητέρα επισκέφθηκε τα παιδιά της για να μείνει λίγο μαζί τους, πέρασε η ώρα με αγκαλιές χαρές και παιχνίδια.
Ήρθε η ώρα όμως που έπρεπε να φύγει.
Κλάματα, τα μικρά κρατούσαν την μανούλα με τα χεράκια τους τόσο σφιχτά, που την πονούσαν, ενώ εκείνη το μόνο που μπορούσε να δώσει ήταν υποσχέσεις ότι θα ξανάρθει την επομένη ημέρα Τότε ήταν που το μεγαλύτερο, με ποτάμι τα δάκρυα άρχισε να την παρακαλάει με δυνατή φωνή να τα πάρει στο σπίτι…
«Δεν μπορώ καρδούλα μου, δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι ούτε να φάμε…»
Το πρόσωπο της μικρής σοβάρεψε, σκέφτηκε λίγο και έδωσε την πιο συγκλονιστική λύση στο πρόβλημα που έχω ακούσει στην ζωή μου:
«Πάρε μας μανούλα μου στο σπίτι και εμείς δεν θα πεινάμε ποτέ……»
Προς άπαντες υπευθύνους: Όλα εδώ πληρώνονται!
filonoi.gr

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ποιος και γιατί «έφαγε» τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ από το αξίωμα στο οποίο βρισκόταν επί 18 (!) συνεχή έτη, έχοντας αναδειχθεί στον κατά πολύ μακροβιότερο Ευρωπαίο ηγέτη; Γιατί οι συγκυβερνώντες Λουξεμβουργιανοί σοσιαλιστές απέσυραν ξαφνικά την υποστήριξή τους από τον Γιουνκέρ; Γιατί η ανατροπή του Γιουνκέρ έλαβε χώρα τώρα που ο πρωθυπουργός του Μεγάλου Δουκάτου έχει βγει ανοικτά εναντίον της γερμανικής πολιτικής - είναι απλή σύμπτωση;
Θα το πούμε ευθύς εξαρχής: η προβαλλόμενη επισήμως εκδοχή ότι δήθεν η Βουλή του Λουξεμβούργου ουσιαστικά καθαίρεσε τον Γιουνκέρ επειδή… άφησε τις μυστικές υπηρεσίες της σπιθαμιαίας αυτής χώρας να γίνουν κράτος εν κράτει και επειδή ήξερε μυστικά που δεν τα κοινοποίησε στους βουλευτές, είναι τουλάχιστον φαιδρή και σίγουρα προσχηματική. Κατ’ αρχήν η υπόθεση – πέτρα του σκανδάλου είναι σημαντική καθώς αφορά μια περίοδο όπου το Λουξεμβούργο είχε συγκλονιστεί από μια σειρά βομβιστικές επιθέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σε αστυνομικά τμήματα, σε ένα κολυμβητήριο, σε πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ.
Μόνο που η περίοδος αυτή ήταν σχεδόν… τριάντα χρόνια πριν, τη δεκαετία του 1980! Ο Γιουνκέρ έγινε πρωθυπουργός το 1995, άρα για άμεση συνέργεια στη συγκάλυψη των ενόχων δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Τότε οι επιθέσεις εκείνες είχαν αποδοθεί σε… εξτρεμιστές οικολόγους (!), αλλά, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, τις επιθέσεις τις είχαν οργανώσει και διαπράξει ακροδεξιοί συμμορίτες που βρίσκονταν στη μυστική οργάνωση «Γκλάντιο (Ξίφος)» του ΝΑΤΟ και δρούσαν υπό τις εντολές των Αμερικανών! Φέτος, μάλιστα, άρχισε στο Λουξεμβούργο η δίκη δύο Λουξεμβουργιανών αστυνομικών πουκατηγορούνται ως ιθύνοντες νόες των επιθέσεων, ενώ μάρτυρας-κλειδί «κάρφωσε» τους ενόχους και δήλωσε ότι είχε λάβει και ο ίδιος μέρος στις επιθέσεις που οργάνωσε η οργάνωση του ΝΑΤΟ.
Στα λουξεμβουργιανά μέσα ενημέρωσης διοχετεύθηκε επίσης το περιεχόμενο συνομιλίας του Γιουνκέρ με τον Μεγάλο Δούκα του Λουξεμβούργου Ερίκο, το περιεχόμενο της οποίας κατέγραψε παράνομα ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Λουξεμβούργου Μάρκους Μιλ. Το εκρηκτικό στοιχείο είναι ότι η συνομιλία αφορά την εμπλοκή στις επιθέσεις του… αδελφού του Μεγάλου Δούκα! Η κόπρος του Αυγείου της Αυλής του Λουξεμβούργου σε όλο της το «μεγαλείο» – ακροδεξιό φυσικά. Στην ίδια συνομιλία ο «αρχιχαφιές» του Λουξεμβούργου, ο Μιλ, που παραβρισκόταν στη συνάντηση, ακούγεται να λέει ότι ο Μεγάλος Δούκας διατηρεί προσωπική (!) μυστική υπηρεσία, η οποία συνδέεται με την αγγλική μυστική υπηρεσία που δρα εκτός Βρετανίας, την MI6 (μέσα στην Αγγλία δρα η MI5). Oλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, αλλά η Βουλή του Λουξεμβούργου καθαίρεσε ουσιαστικά τον Γιουνκέρ επειδή δεν τιμώρησε τον Μάρκους Μιλ που… κατέγραψε παράνομα τη συνομιλία με τον Μεγάλο Δούκα! Η δικαιολογία είναι γελοία.
Ας δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. Το Λουξεμβούργο ως κράτος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σύνολο τραπεζικών λογαριασμών που καλύπτονται ή καλύπτονταν μέχρι προσφάτως από το πέπλο του απορρήτου. Το Λουξεμβούργο είναι επίσης ο αγαπημένος προορισμός καταθέσεων μεγάλων ποσών από πλούσιους και ζάπλουτους Γερμανούς φοροφυγάδες και αποδέκτες «μαύρου χρήματος» είτε από παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες, είτε από «μίζες» και «λαδώματα» παντός τύπου. Το Λουξεμβούργο είναι επιπλέον κάτι σαν παράρτημα της Γερμανίας, αλλά εκτός ελέγχου των γερμανικών αρχών στον τραπεζικό τομέα. Προκειμένου να διαφυλάξει την ίδια την ύπαρξη του Λουξεμβούργου ως χωριστού κράτους, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ προέβαλε λυσσώδη αντίσταση επί πολλά χρόνια στην απαίτηση του Βερολίνου να του παραδώσει τις λίστες με τα ονόματα των Γερμανών καταθετών στις τράπεζες του Λουξεμβούργου.
Ο Γιουνκέρ ανατρέπεται. Ο Μέγας Δουξ Ερίκος εμφανίζεται ως όργανο των Αγγλων. Διοχετεύονται στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας του Λουξεμβούργου είναι διαβρωμένα από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και είναι σε τέτοιο βαθμό όργανα της Ουάσιγκτον, ώστε να προβαίνουν σε βομβιστικές πράξεις δολιοφθοράς εναντίον της ίδιας τους της πατρίδας, με τον αδελφό τουΜεγάλου Δούκα να είναι αναμεμειγμένος στις επιθέσεις, να δρα δηλαδή ως πράκτορας των ΗΠΑ. Την πρωτοβουλία δε για την ανατροπή του Γιουνκέρ την παίρνουν οι Λουξεμβούργιοι σοσιαλιστές, οι οποίοι είναι κάτι σαν παράρτημα των σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, οι οποίοι με επικεφαλής τον υποψήφιο καγκελάριο Πέερ Στάινμπρικ ονειρεύονται να συγκυβερνήσουν με τη Μέρκελ μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη. Υπάρχουν άραγε πολλοί που πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι απλές συμπτώσεις και όχι σχέδιο της Γερμανίας;
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ !!! ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΕ ΨΩΜΑΚΙ Κ ΣΕ ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΣΕΡΙ ! ΚΡΕΠΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ Κ ΓΛΥΚΕΣ ! ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ Α'Α'Α' ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΠΕΣΙΑΛ !!! ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΣΕΡΙ, ΦΟΒΕΡΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΤΥΡΙ Κ ΚΑΣΕΡΙ...ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ !!! 24 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ !!!


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο) Φεστιβάλ Ολύμπου 2013 Γραφείου Τύπου – Δημήτρης Σφήκας E-mail: press-fo@otenet.gr Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη Τηλ: 6978 495134


ΑΝ....



Αν... 
Αν θέλει μια χώρα να μείνει στο ευρώ, πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να βγει απ’ το ευρώ.
Αν στην Ελλάδα υπήρχε εθνική στρατηγική (κατά τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις των κομμάτων που εκφράζουν τις τάξεις) το θέμα του ευρώ δεν θα ήταν ταμπού ή έρμαιο προπαγάνδας, αλλά εργαλείο ή μάλλον όπλοδιαπραγμάτευσης -εν μέσω κρίσης- και στη συνέχεια ανάπτυξης, είτε μένοντας(με τους δικούς μας όρους), είτε βγαίνοντας (με τους δικούς μας όρους) από την ευρωζώνη.
Κατά τούτο, ακόμα και για τη συντηρητική κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου, αν δεν ήταν μια ακροδεξιά - νεοφιλελεύθερη κυβέρνησηανδρεικέλων, η εναλλακτική πολιτική ως προς το ευρώ θα έπρεπε να είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αντιθέτως
με έναν σπαρακτικά τραγικό τρόπο (για τη χώρα) τα ανδρείκελα της Τρόικας έχουν αιχμαλωτίσει την Ελλάδα (που για αυτό λεηλατείται) σε μια πολιτική που, με πρόσχημα την αποφυγή της εξόδου της χώρας απ’ το ευρώ, την οδηγεί ακριβώς εκεί. Σε μια έξοδο καταστροφικήάνευ όρων ή μάλλον με τους όρους άλλων - θα πρόκειται για ήττα στρατιωτικού τύπου, με κοινωνική καταστροφή ανάλογη της Μικρασιατικής.
Για την αξιωματική αντιπολίτευση συνεπώς και για την Αριστερά ενγένει, η υποχρέωση απέναντι στον λαό να έχει εναλλακτική λύση ως προς το ευρώ είναι θέμα ζωής ή θανάτου για την Ελλάδα. Δεν
μπορεί η Αριστερά να πορεύεται με την παραδοχή ότι το θέμα αυτό είναιταμπούυποτασσόμενη και όχι υπερβαίνοντας την κυβερνητικήπροπαγάνδα. Μάλιστα, ο προβληματισμός αυτός πρέπει να ’ναι δημόσιος, εν γνώσει του λαού, χωρίς να φοβάται η Αριστερά τις κατηγορίες για πολυγλωσσίαπου στην πραγματικότητα την εγκλωβίζουν στον κυβερνητικό μονόδρομο και την ενιαία σκέψη.
Τα νέα από τη Δύση γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο σκοτεινά. «Σε οριακή κατάσταση η Ελλάδα». «Η Ελλάδα σε τραγική κατάσταση». «Δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί το χρέος». «Ο συνεχής δανεισμός οδηγεί σε κατάρρευση την ελληνική κοινωνία». «Το ελληνικό μνημόνιο είναι το χειρότερο στην ιστορία του ΔΝΤ».
Η συνισταμένη των απόψεων που διατυπώνονται τον τελευταίο καιρό στον δυτικό Τύπο από διακεκριμένους αναλυτές κατατείνει στο ότι η σχέσηΕυρώπης - Ελλάδας γίνεται «όλο και πιο τοξική» με τους Ευρωπαίους πολίτες να «δυσανασχετούν όλο και πιο πολύ» με τους «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένους» Ελληνες, με «ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τράπεζες» να «ληστεύουν την Ελλάδα όλο και πιο ξεδιάντροπα» και με τους «Ελληνες να μην αντέχουν άλλο αυτό που τους συμβαίνει».
Αυτά απ’ τη Δύση. Εδώ, τσίρκο. Τίποτα δεν του βγαίνει του κ.Σαμαροβενιζέλου: Η τρύπα 1,6 δισ. στα έσοδα είναι το λιγότερο, διότι αύριο κάτι χειρότερο θα «σκάσει». Κάθε μέρα, κάθε βδομάδα κάτι χειρότερο σκάει έως το επόμενο χειρότερο. Ομως το
κυρίως χειρότερο είναι το ίδιο το κυβερνάν. Το πολυνομοσχέδιο για παράδειγμα, ένα σπασμωδικό έκτρωμα που το θολωμένο του μυαλό βαδίζεικαι παραμιλά - καταργούν τις αποδείξεις/επαναφέρουν τις αποδείξεις, ένααλαλούμ, με φόρους θανατηφόρους, κωμικούς αν δεν ήταν εγκληματικοί. Τακάθε φορά
«νέα μέτρα» εξορκίζονται μόνον για να εξαγγελθούν λίγο μετά. Ούτε η Πορτογαλία πάει καλά (κατά τα προτάγματα και διατάγματα του Βερολίνου), ούτε η Ιρλανδία. Η Ισπανία παραπαίει, όπως κλονίζεται και η Ιταλία. Αλλά η Ελλάδα φαίνεται ξεγραμμένη.
Στη συγκυρία αυτή ενδεχόμενη άνοδος της Αριστεράς στην εξουσία εδώ στην Ελλάδα θα είχε ιστορική αξία για όλη την Ενωση. Το ενδεχόμενο αυτό
καθίσταται όλο και πιο ισχυρό, διότι η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτικήαπορφανεύει από κάθε ελπίδα μέγα μέρος των ψηφοφόρων του δικομματισμού – στην πραγματικότητα ό,τι απέμεινε απ’ τον δικομματισμό, ζει το ίδιο του το ρέκβιεμ.
Στο σημείο αυτό, μιας ιστορικής καμπής, η ευρωπαϊκή ιστορία μας λέει ότι αρκετά αριστερά κόμματα προκειμένου να διευρύνουν την εκλογική τους απήχηση στράφηκαν προς το κέντρο. Αντί με το ριζοσπαστικό τους πρόγραμμα να προσελκύσουν και τους μη αριστερούς, «πήγαν με τα νερά τους», καταλήγοντας στον βάλτο μιας ατελέσφορης εις ό,τι αφορά τα συμφέροντα των λαώνδιαχείρισης. Από το Ιταλικό Κομουνιστικό Κόμμα, τη Γερμανική Σοσιαλδημοκρατία, τους Βρετανούς Εργατικούς και πολλούς άλλους απέμειναν τα φαντάσματά τους.
Το δίλημμα για τα αριστερά κόμματα σε τέτοιες ιστορικές στιγμές είναι:εξουσία ή εξαφάνιση. Αν δεν πάρουν την εξουσία («χθες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά»), επιστρέφουν στην ελάσσονα αντιπολίτευση. Αν πάρουν την εξουσία και την ασκήσουν στο πλαίσιο όσων αντιπολιτεύονταν, εξαφανίζονται.
Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν υποκαταστήσει τη ριζοσπαστική του πολιτική με τη μετριοπάθεια που υποτίθεται ότι θα τον καθιστούσε ελκυστικό σε ευρύτερα στρώματα ψηφοφόρων, το πιθανότερο είναι να χάσει και απ’ τα αριστερά του και απ’ τα δεξιά του. Διότι τοζητούμενο αυτήν τη στιγμή
δεν είναι να πάρει την εξουσία, αλλά να ξέρει ο λαός τι θα κάνει η Αριστερά αν πάρει την εξουσία.
Η περιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από χλωμά κεντρώα, δημοκρατικά αιτήματα δεν αντιστοιχεί στους καιρούς. Και αυτό οι ψηφοφόροι το ξέρουν. Το ζητούμενο είναι να βρει ο κεντρώος, ο ΠΑΣΟΚος ή ο δεξιός ψηφοφόροςχρήσιμο και ελκυστικό ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα που δηλώνει τιθέλει και τι θα κάνει.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία με ένα τέτοιο πρόγραμμα (πεντακάθαρο στη γνώση του λαού), θα έχει όπλο του τον λαό και ο λαός θα έχει όπλο του την Αριστερά. Κι αυτή η σχέση είναι απαραίτητη, διότι όποια κυβερνητική πολιτική
αποπειραθεί να σπάσει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα τηνπροδιαγεγραμμένη ακολουθία των νεοφιλελεύθερων - ακροδεξιώνεπιλογών θα αντιμετωπίσει θεούς και δαίμονες. Αν η Αριστερά δεν μπορεί παρά να υποσχεθεί στον λαό μόνον «ιδρώτα και αίμα» για ένα μεγάλο διάστημα προκειμένου να βγούμε απ’ τον τάφο μας, πρώτος απ’ όλους πρέπει να το ξέρει ο λαός.
Μάλιστα η Αριστερά πρέπει πρώτα να «κυβερνήσει» για να κυβερνήσει. Κι αυτό δεν γίνεται στα πάνελ, γίνεται με προτάσεις και ενέργειεςπαντού, σε όλους τους χώρους, για όλα τα προβλήματα.
Αν το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε τον ΠΑΣΟΚο, αν η Ν.Δ. παρέδωσε τον νεοδημοκράτη όμηρο, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει νόημα για την Αριστερά να τους μιλήσει στη γλώσσα τους, αλλά να τους προτείνει τη δική της. Και να μπει η πολιτική της στη βάσανο της κρίσης τους.

Αν η Αριστερά αμβλύνει τον λόγο της (όπως έκανε η ΔΗΜΑΡ), αν παραιτηθεί απ’ τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς της στόχους όσον κι απ’ το βραχυπρόθεσμο πρόγραμμά της εναντίον των μνημονιακών πολιτικών, δεν θα κυβερνήσει, ή, αν κυβερνήσει, δεν θα έχει κυβερνήσει αυτή.
Κι επειδή η διακυβέρνηση για την Αριστερά δεν είναι αυτοσκοπός, καλό είναι όλοι οι πολίτες κι όχι μόνο οι αριστεροί να γνωρίζουμε ότι η Αριστερά έρχεται, αν έρθει, για να αντιμετωπίσει μια καταστροφή.
Μια δομική καταστροφή.
Θα κληθεί να ανατάξει μια χώρα με σπασμένη ραχοκοκκαλιά. Κι αυτό μόνον ο λαός ο ίδιος με τις δυνάμεις του μπορεί να το πετύχει, σε ταξική βάσηκαι κατά τα συμφέροντά του. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει συσσωρευθεί ικανή ιστορική μνήμη. Αυτήν τη φορά όσοι ψηφίσουν Αριστερά δεν θα ψηφίσουν απόαπελπισία, αλλά από ελπίδα. Οχι για διαμαρτυρία, αλλά για λύσεις. Αυτήν τη φορά δεν υπάρχουν στο προσκήνιο «αριστεροί» δημαγωγοί όπως ο Ανδρέας για να αποπροσανατολίσουν τον λαό, αλλά ένα συλλογικό (και επιτέλους ισχυρό εκλογικώς) κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κι άλλες αριστερές δυνάμεις, όπως οι κομμουνιστές και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Οπως επίσης και οιπατριωτικές δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς χώρους, πλην των φασιστών.
Αλλά κυρίως υπάρχει η ανάγκη για όλους τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων του επαναπροσδιορισμού της σχέσης τους με τα κόμματά τους.Το πράγμα θέλει σκέψη. Μπορεί, για παράδειγμα, ο νεοδημοκράτης να ακούει το κόμμα του να κλαίει για όσα του κάνει μόνο και μόνο για να του κάνει χειρότερα;
Το μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι η ελπίδα. Δεν μπορούμε να κλαυθμηρίζουμε κάνοντας δίκη προθέσεων στο μέλλον. Ούτε όμως και ναυπογράψουμε συμβόλαιο μαζί του. Μόνον τις ευθύνες μας μπορούμε να αναλάβουμε και να αγωνισθούμε.
«Οταν η Ελλάδα πλήττεται, ουδείς Ελληνας αδιάφορος»…
ΣΤΑΘΗΣ στο enikos.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2YuExv2ua

Τα εγκλήματα των τραπεζιτών θα πληρώσουν ΟΛΟΙ οι καταθέτες στην Ελλάδα. - ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ


Για να μην τρέφουμε αυταπάτες. 
Το κούρεμα των ομολογιούχων ήταν η αισχρότερη, αντεθνική πράξη που έχει γίνει στη νεότερη Ελληνική ιστορία. Διαχρονικά τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου ήταν η ασφαλέστερη μορφή 
αποταμίευσης η οποία ήταν εγγυημένη από το ίδιο το κράτος. 
Οι καταθέσεις στις τράπεζες για όσους ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί, είναι “εγγυημένες” από το ίδιο κράτος που γκρέμισε την ισχυρότερη μορφή εγγυοδοσίας. “Μέχρι το ποσό των 100,000 Ευρώ”.
 
Είναι αυτονόητο λοιπόν το επερχόμενο κούρεμα στις καταθέσεις, με πρώτο βήμα αυτές που υπερβαίνουν τις 100,000 Ευρώ, τις οποίες το κράτος “δεν εγγυάται”, με την βούλα του πρόσφατου Eurogroup. Υπάρχει πλέον το δεδικασμένο της Κύπρου.
 
Δεν είναι βλάκας ο κάθε κύριος Πανταλάκης, που θησαύρισε στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών να βγάλει τα εκατομμύρια του εκτός Ελλάδος, την ίδια στιγμή που ήταν διοικητής Ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος.
 
Το επόμενο βήμα θα είναι το χαμήλωμα του πήχυ για το νέο κούρεμα. Θα μπουν στο στόχαστρο οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ που “εγγυάται το κράτος”. Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.
 
Οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ ξεπερνούν τα 100 δις στο σύνολο τους, ενώ οι μεγαλύτερες των 100 χιλ, είναι κάτι παραπάνω από 25 δις. Δεν αρκούν για να καλύψουν τα εγκλήματα των τραπεζιτών.
 
Το πότε θα γίνει, φαίνεται από τις εξελίξεις. 
Μέρκελ και Σόιμπλε “ξορκίζουν” το ενδεχόμενο οποιουδήποτε κουρέματος. Χρέους ή καταθέσεων, πριν τις Γερμανικές εκλογές. Εκτός από τον προφανή πολιτικό λόγο, υπάρχει και η πρακτική εξήγηση. Μπορεί οι Ευρωπαϊκές τράπεζες να έχουν “σφραγίσει” οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης της “Ελληνικής ασθένειας” μετά το έγκλημα του PSI, το κούρεμα όμως των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες θα σηματοδοτήσει πραγματικό πανικό σε όλες τις τράπεζες του Νότου.
 
Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία αλλά και Γαλλία θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. Από την ψυχολογία της αγοράς και μόνο. Εκεί, η Γερμανία δεν θα έχει κανέναν λόγο να αντιδράσει, αφού δεν θα υπάρχει πολιτικό κόστος (ήδη θα έχουν γίνει οι εκλογές), αλλά αντίθετα θα υπάρχει τεράστιο οικονομικό όφελος. Και αναλύουμε:
 
Πακτωλοί χρημάτων από τους πανικόβλητους καταθέτες θα κατευθυνθούν στις Γερμανικές τράπεζες, ισχυροποιώντας την θέση τους και την ρευστότητα τους.
 
Μεγάλο μέρος των καταθετών θα στραφούν στο δολάριο ως ασφαλές λιμάνι, ισχυροποιώντας το έναντι του Ευρώ. Ένα ακόμα δώρο για την Γερμανία, που θα δει τα βιομηχανικά της προϊόντα να γίνονται πιο ανταγωνιστικά με την πτώση του Ευρώ στις χρηματαγορές.
 
Μετά τις Γερμανικές εκλογές λοιπόν, θα έλθει η πρώτη ψυχρολουσία. Δεν θα είναι αρκετή και εκεί θα έχουμε τον πρωτοφανή τραγέλαφο της Ευρώπης των τραπεζιτών: Η καταστροφή της Ελλάδας είναι πολύ πιθανόν να ολοκληρωθεί υπό την …Ελληνική προεδρία της ΕΕ.
 
Όλα αυτά, για τους αδηφάγους τραπεζίτες και το τρομερό σύστημα διαπλοκής που εξέθρεψαν, χρηματοδότησαν, διατήρησαν, προκειμένου να μείνουν ατιμώρητοι από την μεγαλύτερη ληστεία, την έσχατη προδοσία που μπορούν να διαπράξουν φυσικά πρόσωπα απέναντι στην χώρα τους.
 
Υπάρχει περιθώριο αντίδρασης; Υπάρχει. Εάν βρουν απέναντι τους μία ενωμένη κοινωνία σαν γροθιά, για να γκρεμίσει τους φεουδάρχες, τα ντόπια και αλλοδαπά μαντρόσκυλα τους που θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν τους δρόμους σε κόλαση και κυρίως, αφού έχουν πάρει τα κεφάλια κάθε ντήλερ διχασμού του Ελληνικού λαού. Υπό όποια προβιά και αν φέρει.



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2YuEkcuf0

Ξανθιά φαντασίωση για το καλοκαίρι

Αφού ήρθε το καλοκαίρι και με την ευκαιρία που βρήκαμε από τα μπάνια της Έλενας Παπαβασιλείου, σας ετοιμάσαμε ένα καυτό αφιέρωμα για την ξανθιά και σέξι παρουσιάτρια..
Ξανθιά φαντασίωση για το καλοκαίρι - Κεντρική Εικόνα

Έφθασε το πρωτοσέλιδο από Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 14ης Ιουλίου


Ο ΣΑΚΗΣ ΚΟΝΙΑΝΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ. ΠΕΡΥΣΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΟΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕ Κ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ Κ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ...(ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ Κ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΔΑΡΟ ΧΩΛΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΘΩΣ Κ ΕΝΑΝ ΥΨΗΛΟΣΩΜΟ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΗ ΑΙΣΘΗΣΗ.)


Τρίβουν τα χέρια τους οι καταστηματάρχες για τους δημοτικούς αστυνομικούς: «Καλά να πάθουν αφού άφηναν ελεύθερο το παραεμπόριο για χαρτζιλίκι»

dimotiki-astynomias-athinasΟΙ «ΚΑΤΑΡΕΣ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΤA ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ!
«Καλά να πάθουν αφού άφηναν ελεύθερο το παραεμπόριο για χαρτζιλίκι»
Μέσα σε ένα 24ωρο, οι Δημοτικοί αστυνόμοι απoτελούν παρελθόν από τους δήμους. Είναι αλήθεια ότι πολλοί καταστηματάρχες τρίβουν τα χέρια τους λέγοντας «έπιασαν οι κατάρες μας».
«Όταν τους παρακαλούσαμε να μην μας πάρουν το…οξυγόνο της επιχείρησής μας, να μην μας αφαιρέσουν την επιγραφή του καταστήματός μας, μάς απειλούσαν με χοντρά πρόστιμα και έλεγαν ότι έπρεπε να εφαρμόουν το νόμο. Τώρα λοιπόν καλά να πάθουν που τους έδιωξαν. Και αυτούς βάσει νόμου της κυβέρνησης τους έδιωξαν»!δήλωσε στο troktiko.eu καταστηματάρχης που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.
«Τα έπαιρναν από πλανόδιους πωλητές και τους άφηναν ελεύθερους να πουλούν την πραμάτεια τους» μας δηλώσε άλλος έμπορος που διατηρεί κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.
Ποια η δική σας άποψη για τη κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας; Πάρτε θέση στα σχόλια

Οι ονομαστικές καταστάσεις καθηγητών που απολύονται όλα τα ΟΝΟΜΑΤΑ σε όλη την Ελλάδα

Εικόνα: 
Καμιά συνεργασία με αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας.

Έφτασε στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας, πριν από λίγα λεπτά, κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των συναδέλφων που είναι προς απόλυση – διαθεσιμότητα, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου. Για μια φορά ακόμα οι υπηρεσίες καλούνται να υλοποιήσουν πολιτικές επιλογές πριν καν αυτές εγκριθούν από το κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.
Η διοίκηση καλείται – όπως και στην περίπτωση της αύξησης του ωραρίου – να «βοηθήσει» στην υλοποίηση της πιο αισχρής αντιλαϊκής πολιτικής, λειτουργώντας σε «αντιδημοκρατικά» πλαίσια. Είναι φανερό, πως κανείς δεν πρέπει να υλοποιήσει τις παράνομες εντολές του υπουργού της διάλυσης της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τα στελέχη της εκπαίδευσης οφείλουν τώρα να παραιτηθούν.
Καμιά συνεργασία με αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας.
Για να κατεβάσετε τους πίνακες με τα ονόματα όσων εκπαιδευτικών

τίθενται σε διαθεσιμότητα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!


ΒΙΝΤΕΟ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : " ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ"

Καλοκαιρινή γιορτή του βρεφονηπιακού σταθμού Κολινδρού 12-7-2013 Photo Hasapetis