ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

«Επι - Μένουμε Ελλάδα» … στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΗ"
Και το «ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΗ» στην Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το συνεργείο της δημοφιλούς εκπομπής της ΝΕΡΙΤ «Επι – Μένουμε Ελλάδα».

Εκεί, στον αμπελώνα και το οινοποιείο προς το Παλιό Κεραμίδι, ο Δημήτρης Παπαγιαννούλης ξενάγησε το δημοσιογράφο Βασίλη Λεβέντη στις σύγχρονές τους εγκαταστάσεις όπου γίνεται η παραγωγή και η εμφιάλωση του γνωστού κρασιού «ΚΕΡΑΜΟΣ».

Ο Δημήτρης μαζί με τον πατέρα του Κωνσταντίνο έχουν ένα σύγχρονο οικογενειακό οινοποιείο και το μεράκι και η αγάπη γι΄ αυτό με το εύγευστο προϊόν, θα έχουν αναμφισβήτητα ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Στις φωτογραφίες το αμπέλι και το οινοποιείο, όπου ο Κώστας Παπαγιαννούλης που έχει και τις εκδόσεις «ΤΕΡΤΙΟΣ» έδωσε στη δημοσιογραφική αποστολή, μαζί μα τα κρασιά, από ένα αναμνηστικό βιβλίο.
Συνδυασμοί Δημόπουλου και Δημητριάδη: Ευχολογίων η συνέχεια!Γράφει ο Προκόπης Κωφός,
υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥΟι συνδυασμοί «Ολύμπια Συμμαχία» και «Αλήθεια» των κυρίων Δημόπουλου και Δημητριάδη δημοσίευσαν δέκα μέρες και λιγότερο πριν από τις εκλογές τα υποτιθέμενα «προγράμματά» τους, που δεν είναι τίποτα άλλο κι αυτά από γενικόλογα ευχολόγια στόχων, προτάσεων και υποσχέσεων. Ως πρόγραμμα εκλογικού συνδυασμού δεν νοείται φυσικά ένας απλός κατάλογος που περιλαμβάνει προτάσεις, στόχους και υποσχέσεις, όπως είναι τα προγράμματα των συνδυασμών αυτών! Ως πρόγραμμα νοείται μια ανάλυση που περιλαμβάνει όχι μόνο τους στόχους και τις προτάσεις, αλλά και τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι και θα υλοποιηθούν οι προτάσεις και οι υποσχέσεις αυτές. Αν για παράδειγμα ένας υποψήφιος παρέθετε μαζί με τον κατάλογο των έργων που θέλει να προωθήσει και των προβλημάτων που θέλει να αντιμετωπίσει, αν συμπεριλάμβανε και τους αγώνες στους οποίους θα συμβάλει για να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση που απαιτείται για την υλοποίηση των στόχων αυτών, τότε ο κατάλογος των στόχων και των υποσχέσεών του θα είχε ενδεχομένως το νόημα ενός προγράμματος. Οι συνδυασμοί όμως των Δημόπουλου, Δημητριάδη αλλά και Φαρμάκη δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά σε οποιαδήποτε διεκδίκηση και απαίτηση των κονδυλίων που είτε οφείλει ήδη η πολιτεία στους Δήμους, είτε είναι απαραίτητο να διατεθούν ακόμα και για να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες. Είναι φανερό πως η απουσία της σε κάθε περίπτωση αυτονόητης διεκδίκησης των απαραίτητων κονδυλίων για την τοπική αυτοδιοίκηση από τα «προγράμματα» αυτών των συνδυασμών σημαίνει πως τα «προγράμματά» τους είναι όχι μόνο λόγια του αέρα ή προσπάθεια παραπλάνησης των Δημοτών, αλλά αποκαλύπτει και τις προσθέσεις τους να υλοποιήσουν στο ακέραιο την κυβερνητική πολιτική, δηλαδή να πληρώνουν οι δημότες για κάθε παρεχόμενη υπηρεσία, να παραχωρηθούν οι δημόσιες υπηρεσίες των Δήμων στον ιδιωτικό τομέα και να ενισχυθούν ιδιωτικά συμφέροντα και κέρδη με δημόσιο χρήμα στο όνομα της «ανάπτυξης».

Το θέμα λοιπόν δεν είναι να παρουσιάσεις έναν κατάλογο με προτάσεις, σχέδια, στόχους και υποσχέσεις για επίλυση προβλημάτων και ανάπτυξη της περιοχής, όπως κάνουν όλοι αυτοί οι συνδυασμοί. Τις περισσότερες από αυτές τις προτάσεις στο γενικόλογο επίπεδο που διατυπώνονται, όλοι θα τις αποδεχτούν και όλοι λίγο-πολύ τις έχουν περιλάβει στα «προγράμματά» τους. Όλοι, λίγο-πολύ, ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, δεν μας χρειάζονταν τα «προγράμματα» αυτών των συνδυασμών για να το μάθουμε, το πρόβλημα δεν είναι να καταγράψουμε τι πρέπει ή τι θέλουμε να γίνει, το πρόβλημα είναι τι μπορεί να γίνει με τα μέσα που διατίθενται και με τα δεδομένα της σημερινής κατάστασης. Και η απάντηση είναι απλή: Η υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών θα συνεχιστεί, η αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων θα επεκταθεί και όσο για τα απαραίτητα μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή αυτά ήδη έχουν παραπεμφθεί στη Δευτέρα Παρουσία, όταν τα ιδιωτικά συμφέροντα θα οσμιστούν κέρδη που θα αποκομίσουν από τα έργα αυτά, όχι μόνο από την κατασκευή τους, αλλά και από τη λειτουργία τους. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι συνδυασμοί αυτοί με βάση τα λεγόμενά τους και τα «προγράμματά» τους για να περισώσουν κάπως την κατάσταση είναι να ζητήσουν από τους Δημότες να πληρώσουν για να διατηρηθεί η κατάσταση σε ένα υποφερτό επίπεδο.

Όσοι θέλουν να διπλοπληρώσουν για τις δημοτικές υπηρεσίες και να επιδοτήσουν από το υστέρημά τους την ανάπτυξη και τα κέρδη ιδιωτικών συμφερόντων, ας τους ψηφίσουν. Όσοι θέλουν να πληρώνουν τέλη και λογαριασμούς απευθείας στους Δήμους, εκτός από τους φόρους που έχουν δώσει στο κράτος με το ΦΠΑ και την άμεση φορολογία για τις ίδιες υπηρεσίες, ας τους ψηφίσουν. Όλοι οι υπόλοιποι ας ψηφίσουμε «Λαϊκή Συσπείρωση», για αντίσταση και ανατροπή των πολιτικών τους και στήριξη των λαϊκών συμφερόντων, των συμφερόντων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των μικρών αγροτών, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων, των δημοσίων υπαλλήλων, των νέων.

Προκόπης Κωφός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δίου-Ολύμπου με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης της υποψήφιας Δημάρχου Κατερίνας Κουρίτα


ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΖΑΓΟΡΑΚΗ


Το Σάββατο 17-5-2014

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

              Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των περιοδειών του στην Ελληνική επικράτεια, ο γνωστός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου και πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 αλλά και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης, θα επισκεφθεί το Σάββατο 17 Μαΐου 2014 την Πιερία.

               Το πρωί στις 10:0 0θα συναντηθεί με στελέχη του κόμματος στα γραφεία της ΝΟΔΕ και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

               Στη συνέχεια θα έχει επαφές με αθλητικούς παράγοντες, με κοινωνικούς φορείς του Νομού και πολίτες και θα περιοδεύσει σε διάφορες περιοχές της Πιερίας.

               Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι από τα προβεβλημένα πρόσωπα της Ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα αγαπητός στην φίλαθλη και όχι μόνο κοινωνία.


ΚEΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Ο Κορινός επιλέγει τον Άλλο Δρόμο και δήμαρχο τον Χρήστο ΓιαννούληΘερμή υποδοχή στον αυριανό δήμαρχο Κατερίνης Χρήστο Γιαννούλη επιφύλαξαν το βράδυ της Πέμπτης οι κάτοικοι του Κορινού, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας που πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Άλλο Δρόμου.

Ο κ. Γιαννούλης αναφέρθηκε στις τεράστιες παραλείψεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη πενταετία με την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος που έχει εκπονήσει ο συνδυασμός, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Κορινού. 

Ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε ότι ο Άλλος Δρόμος ανοίγει έναν πραγματικά άλλο δρόμο, χωρίς καμία γέφυρα με το παρελθόν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Κατερίνης αλλάζει σελίδα. «Η Κατερίνη, από την Παραλία μέχρι τον Άγιο Δημήτριο λέει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και χαράζει ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ. Κράτησε πολλά χρόνια το μαρτύριο της αδιαφορίας, για να μπορεί να το αντέξει κάποιος για άλλα πέντε χρόνια.

Δεν έχουμε άλλα πέντε χρόνια για χάσιμο. Ανατράπηκαν στην συνείδηση όλων μας, θα ανατραπούν και στην κάλπη στις 18 Μαΐου».

Ο κ. Γιαννούλης ανέφερε ότι οι αγώνες των πολιτών να αποτρέψουν την απομόνωση της περιοχής τους, τόσο με την αποτυχημένη πολιτική της απερχόμενης διοίκησης όσο και με το γκρέμισμα της αερογέφυρας του Κορινού, θα δικαιωθούν με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον Άλλο Δρόμο.

Οι δεσμεύσεις για τον Κορινό

Ο Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις του Άλλου Δρόμου για την περιοχή του Κορινού.

Μεταξύ αυτών για τον οικισμό της Ολυμπιάδας είπε ότι πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να υπογραφούν οι γενικοί περιβαλλοντικοί όροι του οικισμού Ολυμπιάδα στη βάση της νομιμότητας, της αειφορίας και του σεβασμού του περιβάλλοντος, λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων και των προσδοκιών των δικαιούχων και ιδιοκτητών του οικισμού Ολυμπιάδα μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Άλλου Δρόμου περιλαμβάνεται επίσης η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Κορινού που σήμερα είναι κατασκευασμένο από αμιαντοσωλήνες, η αναθεώρηση – τροποποίηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) του Κορινού και άμεσες ενέργειες για ένταξη της μελέτης κατασκευής πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου στον παραλιακό δρόμο του Κορινού, στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ).

Επιπλέον άμεσοι στόχοι είναι η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής έξι αιθουσών στο νέο δημοτικό σχολείο, η σύνδεση της παραλιακής ζώνης με το βιολογικό καθαρισμό, η συντήρηση του αγροτικού δικτύου, η αποκατάσταση των γεωτρήσεων άρδευσης, η επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης σε καθημερινή βάση, το κλείσιμο του χώρου εναπόθεσης μπαζών και ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού σταθμού. 

Γραφείο τύπου Δημοτικού Συνδυασμού

Άλλος Δρόμος για τον Δήμο Κατερίνης

Χιονίδη παμ' Πλατεία ; ; ;

Προπαγανδίζεται με κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους από την πλευρά της απερχόμενης διοίκησης και των φίλα προσκείμενων σ'αυτή
πολιτικών παραγόντων, παραγοντίσκων και παραγοντούληδων ότι είναι η... κυρίαρχη πολιτική δύναμη, ότι θα εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή με σαρωτική πλειοψηφία, ότι η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και ο Νίκος Μακρίδης δε θα συγκεντρώσουν ποσοστό πάνω από το 10% των ψήφων του εκλογικού σώματος και ότι γενικότερα απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης των πολιτών καθώς και άλλα φαιδρά και ανυπόστατα που δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι και τα οποία τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα!

Αφού λοιπόν ισχυρίζονται και αν πράγματι πιστεύουν ότι έχουν εξασφαλισμένη τέτοια ευρεία πλειοψηφία και απολαμβάνουν τέτοιας εμπιστοσύνης γιατί έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν την κεντρική προεκλογική  ομιλία του απερχόμενου δημάρχου μπροστά από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού τους και δεν ΤΟΛΜΟΥΝ να την πραγματοποιήσουν στην κεντρική πλατεία της πόλης όπως έκαναν σε άλλες εποχές, παχέων -γι'αυτούς δημοσκοπικά- αγελάδων; Μήπως γιατί θα φανεί από τη συμμετοχή του κόσμου και θα αποδειχτεί περίτρανα, αυτό που όλοι ξέρουμε, ότι ο "βασιλιάς" είναι "γυμνός"; και -αλίμονο- δε θα υπάρχει πλέον χρόνος για να "ντυθεί";


Το Σάββατο 17-5-2014 Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


              Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των περιοδειών του στην Ελληνική επικράτεια, ο γνωστός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου και πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 αλλά και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης, θα επισκεφθεί το Σάββατο 17 Μαΐου
            2014 την Πιερία.
               Το πρωί στις 10:0 0θα συναντηθεί με στελέχη του κόμματος στα γραφεία της ΝΟΔΕ και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.
               Στη συνέχεια θα έχει επαφές με αθλητικούς παράγοντες, με κοινωνικούς φορείς του Νομού και πολίτες και θα περιοδεύσει σε διάφορες περιοχές της Πιερίας.
               Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι από τα προβεβλημένα πρόσωπα της Ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα αγαπητός στην φίλαθλη και όχι μόνο κοινωνία.

Το συνεργείο της εκπομπής της ΝΕΡΙΤ «Επι - Μένουμε Ελλάδα» …… φιλοξενήθηκε στον Πλαταμώνα και στην ταβέρνα «Το Τζάκι» του Στέλιου Σαπουνά και της Χρυσούλας Γκατζά και στη συνέχεια στο πλαίσιο των γυρισμάτων του, βρέθηκε στο ρακοκάζανο των Γιάννη και Διονύση Παπαγεωργίου, στην Παραλία του Νέου Παντελεήμονα.

Αυτό το διάστημα και για λίγες μέρες ακόμη, γίνεται η παρασκευή του κουμαρίσιου τσίπουρου, ποτό που είναι αντιπροσωπευτικό της περιοχής.

Η παρουσία των μουσικών με το πλούσιο ρεπερτόριο, έδωσε μια διαφορετική νότα στη φιλόξενη εκεί παρέα. 

O επικεφαλής της δημοσιογραφικής αποστολής Βασίλης Λεβέντης που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Πιερία, δήλωσε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του.
Στον Κολινδρό μιλάει σήμερα ο Βαγγέλης Λαγδάρης

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΓΔΑΡΗΟ υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης θα μιλήσει σήμερα Παρασκευή 16 Μαΐου στον Κολινδρό, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 9:00 μ.μ.


"Ο υπ. αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας Δημήτρης Χριστογιάννης έδωσε αποκαλυπτική συνέντευξη στο Ρ/Σ Ενημέρωση 92.2 FM. Για τη συνέντευξη


http://www.enimerosi922.gr/index.php/interviews/7916-o----------922-fm


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση
Δημήτριος Δ. Χριστογιάννης.

Συνεργάτης: Ναούμ Ευαγγελόπουλος τηλ. 694 061 4685
 
 
                                                                                    
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ  
Βουλευτής Πιερίας
Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας
Κεντρική Μακεδονία
"Περιφέρεια Πρωταθλήτρια"
----------
Εκλ.Κέντρο: Σαρανταπόρου 2, Κατερίνη
τηλ.:23510 29877 Φαξ:23510 77935
E-mail: christogiannisd@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: christogiannisd.blogspot.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ Ε9 ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ "ΝΑ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ...ΕΛΕΓΞΤΕ ΜΕ"

Δείξε το Ε9 σου και μπες στην πολιτική, για να δούμε πως θα βγεις.....
Κοίτα τους γύρω....
Πως ήρθαν στην πολιτική και πως φεύγουν.
Πρώην Βουλευτής Υπο...κάτι στην δουλειά του και σήμερα μαζεύει κοντά στα 5 με 6

χιλιάρικα ευρώ τον μήνα....
Πως;;;;
Και έθαψε και την Πιερία με τις π@π@ρες του.
Και κάνει και τον παράγοντα ο αλήτης....
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟ Ε9 ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ....
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας....
Είπε....
"Να πως μπαίνω στην πολιτική κι όταν ξανάρθω να με ελέγξετε...."
ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ....
Ποιός τόλμησε να το κάνει αυτό μέχρι τώρα στην ΠΙΕΡΙΑ;;;
"Να με ελέγξετε κι όταν φύγω...


Τρομακτικό μπαλκόνι στο 94ο όροφο ενός κτηρίου, πέφτει προς τα κάτω για... καλύτερη θέα! [photos]


Η πρώτη σκέψη είναι τρόμος. Η δεύτερη έκπληξη και η τρίτη περιέργεια! Πώς θα είναι άραγε να μπεις σε αυτό το μπαλκόνι του 94ου ορόφου, το οποίο... παίρνει κλίση 30 μοιρών και να δεις την πόλη κάτω από τα πόδια σου; Η απάντηση βρίσκεται στην κατασκευή «Tilt!» που δημιουργήθηκε στο εμπορικό κέντρο John Hancock Building στο Σικάγο και προσφέρει τη δυνατότητα σε 8 τολμηρούς να δουν την πόλη από μια διαφορετική οπτική γωνία.
«Στην ουσία πρόκειται για μια ειδική κατασκευή από γυαλί και μέταλλο, ένα μετακινούμενο παράθυρο που παίρνει κλίση και δίνει… θέα!», λέει ο υπεύθυνος του εμπορικού κέντρου. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν μια διαφορετική εικόνα της μεγαλούπολης!Να τι τρώει η Έλενα Παπαβασιλείου και έχει κορμάρα – Αναλυτικά η δίαιτά της
Σας αποκαλύπτουμε τα diet secret της Έλενας Παπαβασιλείου για να βγείτε
 θεές στην παραλία...


Απλά διάβασε προσεκτικά την προσωπική δίαιτα της Έλενας Παπαβασιλείου 
για να πέσεις δύο νούμερα σε 7 μέρες!! Άλλωστε, δεν έχεις και πολύ χρόνο! 
Το καλοκαίρι έφτασε!Εxtra tip: Πολύ σημαντική για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου είναι η 
άσκηση. Σε περίπτωση όμως, που δεν μπορείς να γυμναστείς θα πρέπει να
 φροντίσεις τουλάχιστον να περπατάς καθημερινά για 30'.

Ωμη παρέμβαση στις Ελληνικές εκλογές από τον ανεκδιήγητο Γιούνκερ.......( ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΛΑΜΟΓΙΑ )

Ωμη παρέμβαση στις Ελληνικές εκλογές από τον ανεκδιήγητο Γιούνκερ

Σε μία άνευ προηγουμένου πολιτική παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας προχώρησε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, παρανόησε όπως όλα δείχνουν,  τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Εθνικής κυριαρχίας και με ύφος χιλίων καρδιναλίων, προχωρά σε δηλώσεις ασκώντας κριτική στους Έλληνες πολιτικούς.
Με τη δυναμική που του έχουν δώσει οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι οποίοι νομίζουν ότι επειδή ανάγκασαν μία χώρα να γονατίσει οικονομικά θα τους προσκυνήσει και ο λαός της, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο όπως όλα δείχνουν υπολόγιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο. Τον Ελληνικό λαό που παρά τα δεινά καταφέρνει να σταθεί στα πόδια του και να πολεμήσει για ένα καλύτερο αύριο, απέναντι σε όσους τον θέλουν υποδουλωμένο.

O Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αυτήν τη στιγμή κατάλληλος για πρωθυπουργός της Ελλάδας δηλώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο Euro2day.

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν αναφέρει ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα συνεργαστεί αποτελεσματικά με την Ε.Ε. και αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα.

«Εγώ θα ήμουν διατεθειμένος να συνεργαστώ μαζί του, αλλά δεν νομίζω να ήταν αυτός διατεθειμένος να το κάνει, εάν γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για τη χώρα. Γιατί πιστεύω ότι δεν έχει καταλάβει επαρκώς ποια είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα και ποια στην Ευρώπη όσον αφορά την Ελλάδα. Θα ήθελα να αναλάβει μεγάλες ευθύνες, αλλά δεν πιστεύω ότι θα ήταν ο κατάλληλος άνδρας για τη χώρα αυτήν τη δεδομένη στιγμή, αυτήν τη δραματική στιγμή για την Ελλάδα» λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει ότι κανείς δεν ήταν έτοιμος για την κρίση που έπληξε τη χώρα μας. Υπογραμμίζει, όμως, ότι η Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο, τήρησε τις δεσμεύσεις και τώρα ήρθε η ώρα των δανειστών να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν το 2012. Αναφέρει, ωστόσο, ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί.

Ωστόσο, εκτιμά ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των Financial Times για τη Σύνοδο των Καννών, αποκαλύπτει ότι γνώριζε μήνες πριν από αυτήν τη συνάντηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να θέσει όλα αυτά τα ερωτήματα σε δημοψήφισμα. «Μετά, όμως, το θέμα του δημοψηφίσματος εξαφανίστηκε. Και όλοι εκπλαγήκαμε όταν μετά τις αποφάσεις για την κοινή γραμμή που θα ακολουθούσαμε για την Ελλάδα εκείνος ξαφνικά επανέφερε το θέμα του δημοψηφίσματος», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνει ότι εκείνος προσωπικά δεν απείλησε ούτε την Ελλάδα, ούτε τον τότε πρωθυπουργό με έξοδο από το ευρώ, όμως – είπε - εάν η Ελλάδα ψήφιζε «όχι» στο δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα θα ήταν η έξοδος. Σημείωσε πάντως, ότι η Ελλάδα δεν απειλήθηκε - άμεσα - μέσα στην αίθουσα με έξοδο από το ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας στο ίδιο ειδησεογραφικό μέσο, τον Ιούνιο του 2013, είχε αποκαλύψει ότι υπήρχε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ότι αρκετές χώρες πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο η Γερμανία.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση οι σχέσεις τους ήταν δύσκολες, γιατί του ζητούσε συνεχώς να υποστηρίξει όσο μπορεί την τότε κυβέρνηση.

«Τελικά συνυπέγραψε το γράμμα με τον κ. Παπανδρέου αναγνωρίζοντας ότι τεράστιες αλλαγές πρέπει να γίνουν. Όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ήταν υποδειγματικός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και είμαι χαρούμενος που ο ίδιος και η Ν.Δ. υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Κομισιόν. Ο κ. Σαμαράς δεν ήταν μόνο λόγια, αλλά έκανε και πράξεις. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές, η Ελλάδα πάει καλά, επέστρεψε στις αγορές με όρους που πριν από μερικά χρόνια φάνταζαν άπιαστοι. Κατάφερε να αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν έχω παράπονο, ο κ. Σαμαράς είναι ένας πραγματικός Έλληνας και Ευρωπαίος» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Ο κ. Γιούνκερ υπογραμμίζει ότι η λειτουργία της τρόικας είναι αντιδημοκρατική, καθώς οι εκπρόσωποί της δεν είναι άμεσα εκλεγμένοι και ότι πρέπει να αλλάξει μορφή και να δοθεί ηγετικός ρόλος στους (εκλεγμένους) υπουργούς Οικονομικών και στον πρόεδρο του Εurogroup.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Τη συνέντευξη του Ζαν κλοντ Γιούνκερ, σχολίασε με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

"Όταν ο κ. Γιούνκερ στο χτεσινό ντιμπέιτ ρωτήθηκε δύο φορές από τον Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα των Καννών και το πρωτοφανές δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρώπη, κατάπιε τη γλώσσα του. Δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη για τις ωμές παρεμβάσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας όταν διόριζαν κυβερνήσεις με βάση τα συμφέροντα των δανειστών. Σήμερα όμως ξαναβρήκε τη γλώσσα του για να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που ο κ. Γιούνκερ δεν θεωρεί κατάλληλο για πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που έχουν συνηθίσει Έλληνες πρωθυπουργούς υποτακτικούς στα σχέδιά τους, πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ό,τι έγινε στις Κάννες δεν θα ξαναγίνει. Η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται πλέον παντού .

Στις 25 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση."

Στη Θεσσαλονίκη... ψηφίζουν για το νερό

Στη Θεσσαλονίκη... ψηφίζουν για το νερό

Προβάδισμα 5 μονάδων έχει ο ΣΥΡΙΖΑ…

… σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή στο 5.4% το «Ποτάμι»

Αυξάνει τη διαφορά του έναντι της Νέας Δημοκρατίας Ο ΣΥΡΙΖΑ. Με 5 μονάδες διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, στη νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.
Καθηλωμένο στο 4,9 % το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ/Ελιά, καθώς το «δίλημμα Βενιζέλου» δεν φαίνεται  να συγκινεί την κοινή γνώμη.
Στα υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πεποίθηση της πλειοψηφίας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση» καθώς και ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καλύτερη από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αλλά στο ερώτημα αν μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει πολιτική αστάθεια στη χώρα, οι γνώμες είναι μοιρασμένες.


Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται αλλά οι θολές και συχνά αντιφατικές δημοσκοπήσεις έχουν μειώσει την διαφορά για την παράσταση νίκης.
Τα καλά νέα για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι το 51% συμφωνεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση (39% των ερωτηθέντων διαφωνούν) και επίσης ότι το 48% διαφωνεί ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερη από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (το 39% συμφωνεί).

Στην ερώτηση της πολιτικής αστάθειας το 48% διαφωνεί ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα φέρει πολιτική αστάθεια, ενώ το 46% συμφωνεί.

Στην πρόθεση ψήφου το 25,3% ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ να υπολείπεται 5 μονάδες (20,3%) ενώ μειώνεται και το ποσοστό των αναποφάσιστων (13,3%). Η Ελιά διατηρείται σε συνθήκες... θερμοκηπίου, γεγονός που αν εκφραστεί και εκλογικά ίσως σημάνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Ποτάμι και Χρυσή Αυγή διεκδικούν την τρίτη θέση, αλλά με μειωμένα ποσοστά σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για το Tvxs, 15 μέρες πριν.  Αντίθετα ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ κερδίζουν από μια μονάδα.

Τέλος στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 5,5 μονάδες.


Amber Alert: Εξαφανίστηκε 17χρονη μέσα από το σπίτι της στα Κάτω Πατήσια

Εξαφανίστηκε 17χρονη κοπέλα μέσα από το σπίτι της στα Κάτω Πατήσια και οι συγγενείς την αγωνιούν ενώ ταυτόχρονα έχει εκδοθεί και «Amber Alert» από το Χαμόγελο του Παιδιού.
Πρόκειται για την Πατρίτσια-Βερόνικα Κουρόβσκα που εξαφανίστηκε την Τρίτη 13 Μαΐου από το σπίτι της στα Κάτω Πατήσια. Η κοπέλα είναι 17,5 ετών και έχει βάρος περίπου 64 κιλά. Έχει μαύρα μακριά μαλλιά και μπλε μάτια. Φοράει γυαλιά μυωπίας και ορισμένες φορές φακούς επαφής. Η ανήλικη βρίσκεται δύο 24ωρα μακριά από το σπίτι της και την οικογένεια της και οι δικοί της ανησυχούν ιδιαίτερα και ελπίζουν να βρεθεί σύντομα και να επιστρέψει κοντά τους.
amber-alert-570

Δες πού ψηφίζεις [εφαρμογή]

Ο άλλος εκλογικός νόμος
Επωφεληθείτε από ταλαιπωρίες της τελευταίας στιγμής και πηγαίντε προετοιμασμένοι για ψήφο...
Μια ανάσα πριν από τις εκλογές της Κυριακής το υπουργείου Εσωτερικών έρχεται για να σας λύσει την απορία και με μία ηλεκτρονική εφαρμογή του σας ενημερώνει σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε.
Συμπληρώνοντας είτε τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό σας και το επώνυμό σας στα αντίστοιχα πεδία, είτε, εναλλακτικά, το επώνυμά σας, το μικρό σας όνομα (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα), το όνομα πατρός (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα) και το έτος γέννησης (όλα με κεφαλαία), ανοίγει στην οθόνη του υπολογιστή σας μια καρτέλα με τα στοιχεία σας, το εκλογικό διαμέρισμα στο οποίο ανήκετε και το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζετε (τη διεύθυνσή του αλλά και ένα χάρτη για να δείτε πού ακριβώς βρίσκεται).
Δείτε σε ποιό εκλογικό τμήμα ψηφίζετε πατώντας ΕΔΩ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΡΜΙΓΚΗΣ


Έπνιξε την κόρη της γιατί την διέκοπτε στο chat με τον εραστή της

touchpad-notebook-internauta-1342042275845_615x300
Μια Νορβηγίδα και ο Βρετανός φίλος της καταδικάστηκαν σήμερα σε οκτώ και εννέα χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα από δικαστήριο του Όσλο για το θάνατο της μικρής κόρης της γυναίκας, την οποία θέλησαν να "τιμωρήσουν" γιατί τους ενοχλούσε ενώ συνομιλούσαν μέσω του Ίντερνετ.
Η Χουνάινα Τσόντρι, 21 μηνών, άφησε την τελευταία της πνοή όταν η μητέρα της, Γιασμίν, της βύθισε το κεφάλι σε έναν κουβά γεμάτο με νερό ακολουθώντας τις οδηγίες που της έδινε από το Λονδίνο, μέσω της κάμερας του ηλεκτρονικού υπολογιστή του, ο εραστής της Άμας Όμερ Κουρέσι.
Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θεωρώντας ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν το παιδί. "Το δικαστήριο σημειώνει ότι για κάθε νοήμονα άνθρωπο, η βύθιση του κεφαλιού ενός παιδιού ενάμιση έτους σε έναν κουβά με νερό, στερείται λογικής", υπογράμμισε ωστόσο στην απόφασή του.
Το τραγικό γεγονός σημειώθηκε στο Όσλο τη νύχτα της 2ας προς την 3η Οκτωβρίου 2010: σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 3 τα ξημερώματα το παιδί έκανε το μοιραίο λάθος να διακόψει τους δύο κατηγορούμενους που συνομιλούσαν μέσω του Ίντερνετ. Για να την "πειθαρχήσει", η Γιασμίν της βούτηξε το κεφάλι στον κουβά δύο φορές, όπως την συμβούλευσε ο Κουρέσι.
Το κοριτσάκι έχασε τις αισθήσεις του και η μητέρα κάλεσε βοήθεια, υποστηρίζοντας αρχικά ότι επρόκειτο για ατύχημα. Το παιδί πέθανε την επόμενη ημέρα από εγκεφαλικό οίδημα.
Το ζευγάρι κρίθηκε επίσης ένοχο για τον βασανισμό του παιδιού. Κατά τους έξι μήνες πριν από το θάνατό της η Χουνάινα υποχρεώθηκε να καταπιεί μια κουταλιά τσίλι σε σκόνη, την φίμωναν με κολλητική ταινία, την περιέλουζαν με παγωμένο νερό, την χαστούκιζαν και την ανάγκαζαν να κοιμάται στο πάτωμα, πάντα για να την "πειθαρχήσουν". Η Γιασμίν Τσόντρι συζητούσε τις σωματικές τιμωρίες με τον εραστή της ο οποίος παρακολούθησε ορισμένες από αυτές μέσω της κάμερας του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Γλέζος προς Σαμαρά: «Αν τολμάς έλα να περπατήσουμε χωρίς αστυνομικούς» (video)


«Άσε τα λόγια τα μεγάλα και αν τολμάς έλα να περπατήσουμε οι δυο μας στην πόλη. Ανάμεσα στον κόσμο, αλλά χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών. Το τολμάς;» ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λαμία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.Μάλιστα, ο κ. Γλέζος αναφερόμενος και στην επίσκεψη του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά στη Λαμία τόνισε με νόημα: «Τι φοβηθήκατε κ. Σαμαρά και δεν περπατήσατε στο κέντρο της πόλης παρά κρυφτήκατε;». Η ομιλία του Μανώλη Γλέζου ξεκίνησε με στίχους από ένα αντάρτικο τραγούδι: «Κάθε χωριό και φλάμπουρο κάθε κλαδί και κλέφτης» και ζήτησε να γίνει «Κάθε κλαδί και μαχητής κάθε κλαδί και ψήφος».
ΠΗΓΗ: LamiaReport.gr

Lais Ribeiro: Οι Βραζιλιάνες καλλονές δεν έχουν τέλοςΗ Ribeiro, με τη μεταξένια επιδερμίδα, όπως χαρακτηριστικά γράφουν τα περιοδικά, είναι ήδη μητέρα ενός τρίχρονου παιδιού.Στο φωτογραφικό φακό του David Bellemere πόζαρε
η Βραζιλιάνα καλλονή Lais Ribeiro για το editorial μόδας με θέμα «Shore Things» του γυναικείου περιοδικού «Elle» της αμερικανικής έκδοσης τους Ιουνίου φορώντας μαγιό απ τους οίκους Gucci, Chloe, Dolce & Gabbana και άλλους.


  


Η Ribeiro, αν και μόνο 23 χρόνων, έχει ένα καλό βιογραφικό που θα το ζήλευαν πολλές συνάδελφοί της. Έχει συνεργαστεί με τους Roberto Cavalli, Gucci, Bottega Venete, Dolce&Gabbana, Vercase, Vera Wang, John Galliano, Hermes κ είναι περιζήτητη για φωτογραφήσεις μαγιό και εσωρούχων. Εχει επίσης πάρει μέρος k σε αρκετά Victoria’s Secret Fashion Show, όπου κέρδισε τις εντυπώσεις.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΛΟΓΟΥ ΜΑΤΙ


Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Προβάδισμα 9% έναντι του Μάρκου Μπόλαρη, έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε για λογαριασμο ενός από τα μεγάλα προξενεία της Θεσσαλονίκης.

Ο νυν περιφερειάρχης συγκεντρώνει 26%, ο Μάρκος Μπόλαρης 17,2%, ο Γιάννης Ιωαννίδης 14,3%, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου 13.6%, ο Γιάννης Ζιώγας 5,1%, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος 3,7%, η Νιόβη Παυλίδου 3,1%, ο Νίκος Χρυσομάλης 2,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 14,3%. Άποψη για τους υποψήφιους περιφερειάρχες
.Α.Τζιτζικώστας: Θετική/Μάλλον θετική 42,9% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 35,8%

.Μ.Μπόλαρης: Θετική/Μάλλον θετική 40,3% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 32,4%
.Γίαννης Ιωαννίδης: Θετική/Μάλλον θετική 31,6% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 47,4%
.Δ.Χαραλαμπίδου: Θετική/Μάλλον θετική 21,7% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 36,4%
.Γ.Ζιωγας: Θετική/Μάλλον θετική 9,4% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 27,2%.Μ.Τρεμόπουλος: Θετική/Μάλλον θετική 29,7% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 26,4%
.Ν.Παυλίδου: Θετική/Μάλλον θετική 6,4% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 19,2%
.Ν.Χρυσομάλης: Θετική/Μάλλον θετική 5,8% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 67,2%

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης τα αποτελέσματα έχουν ως εξής : 
Γιάννης Μπουτάρης 40,4%, Σταύρος Καλαφάτης 22,6%, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης 10,1%, Γιάννης Δελλής 5,1%, και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 21,8%.

Άποψη για τους υποψήφιους δημάρχους

.Γ. Μπουτάρης: Θετική/Μάλλον θετική 55,6% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 43,1%
.Στ. Καλαφάτης: Θετική/Μάλλον θετική 42,9% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 35,8%
.Τ. Μηταφίδης: Θετική/Μάλλον θετική 31,6% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 17,4%
.Γ. Δελλής: Θετική/Μάλλον θετική 9,4% - Αρνητική/Μάλλον αρνητική 7,2%

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας που τελείωσε χθες, η μάχη για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας θα είναι όπως όλα μαρτυρούν, σκληρή και αδυσώπητη αν και ο Απόστολος Τζιτζικώστας διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα ενώ ο Μάρκος Μπόλαρης έχει πάρει κεφάλι για τη δεύτερη θέση. Στο δήμο Θεσσαλονίκης φαίνεται το τοπίο να έχει ξεκαθαρίσει μιας και ο Γιάννης Μπουτάρης αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασέ το ΠΡΙΝ ψηφίσεις: Οι 400 μνημονιακοί νόμοι - Στο ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή!

Επειδή κάποιοι προσπαθούν να υφαρπάξουν ΠΑΛΙ την ψήφο σου με ψέματα ότι δήθεν τα μνημόνια τελείωσαν, μη χάσεις Το ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή!

Το μνημόνιο ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Και θα παραμείνει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ αν δεν αλλάξουμε ρότα. Από το 2014, οι κυβερνήσεις του Γιωργάκη, του Παπαδήμου και του Σαμαρά ψήφισαν 400 μνημονιακούς νόμους, 525 Προεδρικά Διατάγματα και 2.820 ερμηνευτικές εγκυκλίους. Παρέκαμψαν την ίδια τη Βουλή 44 φορές, καταλύοντας τη Δημοκρατία και περνώντας τα μνημονιακά μέτρα ισοπέδωσης της πατρίδας μας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Την Κυριακή, Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει -έναν προς έναν- και τους 400 μνημονιακούς νόμους. Διάβασέ τους, για να γνωρίζεις τι ακριβώς ψήφισαν για σένα χωρίς εσένα. Το χρονικό της σύγχρονης σφαγής της πατρίδας μας, από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τους αναλώσιμους βουλευτές τους, που καταδίκασαν το μέλλον των παιδιών μας.

Διάβασε Στο ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή:

- πότε και πώς εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το δόγμα του σοκ,

- ποιον μήνα έκοψαν συντάξεις και -ταυτόχρονα- χάρισαν πρόστιμα στις εταιρείες με τα υποβρύχια,

- ποιο έτος έγινε... ρεκόρ σφαγιαστικών νομοσχεδίων,

- ποιος είπε πρώτος ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες» (μνημονιακό κλισέ που λέγεται ακόμη και σήμερα),

- με ποιες ψεύτικες υποσχέσεις ήρθε στην εξουσία ο Σαμαράς «ενισχυμένος» από τις μεταγραφές Άδωνι, Βορίδη!

- ποιοι νόμοι - σφαγεία πέρασαν το 2014 (τη χρονιά που οι μνημονιακοί βλέπουν φως στο... τούνελ).

Μετά από όλα αυτά, θα ψηφίσεις γνωρίζοντας τι σε περιμένει.

Η Κατερίνη αλλάζει Εποχή!

Κεντρική προεκλογική ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Εποχή για το δήμο Κατερίνης Νίκου Μακρίδη
Κατάμεστος χθες βράδυ, ο πεζόδρομος της Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Νίκου Μακρίδη με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΕΠΟΧΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, σε μία ανοικτή συγκέντρωση με παλμό, που έδωσε το μήνυμα της νίκης στις εκλογές της Κυριακής.

Ο Νίκος Μακρίδης αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, καταχειροκροτούμενος πήρε το λόγο : 

«Ήρθε η ώρα! Ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης. Η ώρα για αλλαγή στο δήμο της Κατερίνης.

Σας προσκαλούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φυσήξει αέρας δημιουργίας σ' αυτό το Δήμο, για να ανακτήσουμε όσα μας στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Οκτώ ολόκληρα χρόνια, φίλες και φίλοι. Οκτώ ολόκληρα χρόνια εξαντλούν τα αποθέματα της υπομονής μας. Και τώρα ζητούν πάλι χρόνο. Γιατί; Γιατί δεν μπόρεσαν, γιατί δεν ήθελαν και γιατί απλά μας αγνοούσαν.

Γιατί ήταν μια δημοτική αρχή, που έκλεισε την πόρτα στους δημότες, που απέκλεισε όσους διαφωνούσαν, που παραπλάνησε όσους αναζητούσαν την αλήθεια.

Δεν είμαστε μόνο λόγια. Όλοι εδώ σήμερα θέλουμε την αναγέννηση της πόλης μας. Δεν διεκδικούμε τίποτε παρά μόνο αυτό που μας αξίζει, αυτό που μας ανήκει. Δίνουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη για το μέλλον που αξίζουμε.

Παίρνουμε την τύχη της πόλης στα χέρια μας και πάμε μπροστά, πάνω σε δρόμους ανάπτυξης και προοπτικής.

Δεν ανεχόμαστε πια τους επαγγελματίες πολιτικούς. Αυτούς, που το όραμα τους είναι η διατήρηση της καρέκλας τους.

Δεν αρκούμαστε πια στα έργα βιτρίνας.

Εμείς ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε με πείσμα, γιατί είμαστε νέοι, είμαστε δυνατοί, είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε εποχή».

Ο ίδιος αναφερόμενος στις προτεραιότητες της παράταξης είπε: «Σήμερα, εδώ, δεσμευόμαστε για έναν δήμο ανάπτυξης, πρόνοιας και προόδου με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Μια πόλη που θα διαθέτει στους δημότες της πρωτοβάθμια υγεία, φροντίδα της τρίτης ηλικίας, αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Μια πόλη μια που θα είναι κοντά στη νεολαία, με έργα στον τομέα του αθλητισμού και της εκπαίδευσης.

Που θα δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της σε όλα της τα προβλήματα με κύριο αυτό της ανεργίας. Δικός μου στόχος είναι να περάσουμε σε μια άλλη εποχή. Να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα μας κρατούν στάσιμους και αδρανείς. Να αλλάξουμε τώρα την πορεία και τον προσανατολισμό του Δήμου Κατερίνης. Δεν θέλουμε ένα δήμο δύο ταχυτήτων. Δεν θέλουμε πολίτες δύο κατηγοριών.

Κάθε χωριό, κάθε περιοχή πρέπει να είναι ισότιμα προς την πόλη και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες».Κλείνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης είπε:

«Θέλω να ξέρετε ότι την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε δεν θα την προδώσω ποτέ.

Εμείς μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια!

Είμαστε συνοδοιπόροι, συναγωνιστές.

Στέκομαι μπροστά σας και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, και δεσμεύομαι για ένα μόνο.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ!

Η μάχη είναι δική μας και θα νικήσουμε.

Θα νικήσουν οι δυνάμεις της ανανέωσης, οι δυνάμεις που αγαπούν και νοιάζονται για τον τόπο τους.

Ας μεταφέρουμε το μήνυμά μας παντού.

Το μήνυμα των νέων ανθρώπων, που είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα! Τα πάντα για την Κατερίνη, και τους ανθρώπους της.

Την Κυριακή ψηφίζουμε τον πιο κατάλληλο για δήμαρχο της πόλης μας.

Χρειάζομαι την στήριξή σας, Χρειάζομαι την δύναμη της επιλογής σας.

Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον.

Η Κατερίνη στις 18 Μαΐου αποφασίζει για το μέλλον της.

Ας το κατακτήσουμε μαζί!».


Εκ του γραφείου τύπου

Το βούλωσε ο Γιούνκερ όταν ο Τσίπρας τον ρώτησε, τι έγινε στις Κάννες και ποιοι είστε εσείς, που αλλάζετε εκλεγμένες κυβερνήσεις και υπαγορεύετε δικούς σας όρους στα δημοψηφίσματα - Να διώξουμε την τρόικα, την κατασΤΡΟΙΚΑ…


Καλά προετοιμασμένος ο Τσίπρας, του την έχωσε του Γιούνκερ, την κατάλληλη στιγμή. ‘Όλοι, την περίμεναν την απάντηση, αλλά δεν την άκουσαν ποτέ. Ο Γιούνκερ το κατάπιε και στο δικαίωμα (τζόκερ) που είχε για να απαντήσει, προτίμησε να αναφερθεί στα λόμπι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ερώτηση του Τσίπρα ήταν: Ποιοι είστε εσείς, που αλλάζετε εκλεγμένες κυβερνήσεις, όπως κάνατε στην Ελλάδα και Ιταλία. Ποιοι είστε εσείς, που θέλετε να υπαγορεύετε...
τους δικούς σας όρους στα δημοψηφίσματα.
  
Ο Τσίπρας βλέποντας πως ο Γιούνκερ έκανε την πάπια επανήλθε, λέγοντας του «δεν μας είπατε κ. Γιούνκερ τι έγινε στις Κάννες. Αν θέλετε να σας δώσω τα δικά μου τζόκερ για να απαντήσετε»…
   
Από nonews-NEWS, μοντάζ Γρέκι 
 
Να διώξουμε την τρόικα, την κατασΤΡΟΙΚΑ… 
Οι πολίτες της Ευρώπης, να αποφασίζουν με δημοψηφίσματα…
 
Απέναντι στην άκρως συντηρητική άποψη του Γιούνκερ (θέλουμε μια Ευρώπη της φρόνησης και του συμβιβασμού) η πρόταση του Τσίπρα ήταν ανατρεπτική: Θέλουμε, οι πολίτες να αποφασίζουν με δημοψηφίσματα. Θέλουμε να διώξουμε την τρόικα, την κατασΤΡΟΙΚΑ, όπως λέμε εμείς, από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς…

Από nonews-NEWS 

Επιτέλους! Βρέθηκε ενας πατριώτης πολιτικος να μιλήσει για τους Έλληνες εκει έξω! 
Τσίπρας έβαλε τον πήχη για τους Έλληνες πολιτικούς και την ευρώπη που θελουμε
Τσίπρας στο Ευρωπαϊκό ντιμπέιτ:
  • Απαντήστε μου Είναι Ελλάδα success story ή ιστορία τραγωδίας;
  • Δυο φορές ρώτησε τον Γιούνκερ για τις Κάνες και δεν εκείνος δεν απάντησε
  • Στο τέλος δήλωσε Θα διώξουμε την καταστρόικα απο την ΕΕ και θα αλλάξουμε την Ευρωπη
Διεκδικώντας τη στήριξη των Ευρωπαίων πολιτών για το ανώτατο αξίωμα της Ευρώπης, αυτό της προεδρίας της Κομισιόν , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των Ελληνων έδωσε για πρώτη φορά στα χρονικά το «παρών» στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου σε μία εφ’ όλης της ύλης τηλεμαχία με τους συνυποψηφίους του. Ήταν ο πρώτος Έλληνας ηγέτης στα χρονικα της ΕΕ που μίλησε θα ελληνικά στην ευρωπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την εναρκτήρια κιόλας τοποθέτησή του και παρουσίασε την υποψηφιότητά του λέγοντας ότι: « Είμαι από την Ελλάδα, τη χώρα που η Ευρωπαϊκή ηγεσία επέλεξε ως πειραματόζωο της πιο σκληρής λιτότητας. Απευθύνομαι στους υποψηφίους και τους ρωτώ: Είναι ιστορία τραγωδίας ή ιστορία επιτυχίας αυτό που συνέβη στην Ελλάδα; Εμείς απευθυνόμαστε στους ευρωπαίους πολίτες και τους καλούμε να σταματήσουμε την καταστροφική πολιτική της λιτότητας, να ξαναβρούμε την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία».

Έχοντας στη συνέχεια μόλις ένα λεπτό στη διάθεσή του για να απαντήσει στα φλέγοντα ζητήματα των τριών διαφορετικών θεματολογιών της συζήτησης , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβασε στα ύψη το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης.

Στον πρώτο γύρο, με επίκεντρο την οικονομική πολιτική και κρίση o Αλέξης Τσίπρας απάντησε στο ερώτημα για την ανεργία και προειδοποίησε πως: «Αν συνεχίσουμε με τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότας δε θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε, ας μη γελιόμαστε». Χαρακτήρισε την ανεργία «δομική» και αντιπρότεινε ένα ευρωπαϊκό new-deal.

«Οι ιδέες που εκφράζει ο Γκι είναι πολύ παλιές, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας τις θέσεις του συνυποψηφίου του Γκι Φερχόφσταντ και επεσήμανε ότι « Είναι αυτές που οδήγησαν στη χρηματοπιστωτική φούσκα στις ΗΠΑ και έθεσαν την Ευρώπη σε κίνδυνο». « Πρέπει να επενδύσουμε στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή. Πρέπει να πάμε σε διάσκεψη του χρέους, ανάλογα με αυτή που δόθηκε γα τη Γερμανία το 1953», ήταν η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ανέφερε για τις τράπεζες

Μιλώντας για τη λειτουργία των τραπεζών είπε πως « έχω μείνει άναυδος, γιατί  τώρα μιλούν  για  bail in προγράμματα αυτή που φορτωσαν με τα bail out ολοκληρους λαούς με χρεη τα οποία θα ξεπληρώνουν τα παιδιά μας. Τώρα η νέα λογική είναι να πάνε να αρπάξουν και τις καταθέσεις . Αυτή τη λογική τη συμμερίζεται ο Γιούνκερ και ο Σουτλς;», ρώτησε και πρόσθεσε ότι «Εμείς  είμαστε υπέρ της απομείωσης των κόκκινων δανείων που κατέχουν οι τραπεζες αλλιώς θα φορτώνουν χρέη στα χρέη».

Απαντώντας σε ερώτηση του κ.Φερχόφσταντ  που κατάγγειλε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ για πελατειακός σχέσεις με τους τραπεζίτες και για διαπλοκή πολιτικών κομμάτων και τραπεζιτών στην Ελλάδα, τόνισε: « Θα συμφωνήσω ότι υπήρχε κράτος πελατειακό, που έχτισαν τα κόμματα που υποστηρίζονταν από τους κκ Σουλτς και Γιούνκερ. Πράγματι το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν δημοσιονομικό, αλλά το φάρμακο έκανε τον ασθενή χειρότερο από την ασθένεια.

Για την πορεία της Ευρώπης

Μιλώντας για την πορεία της Ευρώπης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι « Η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού έχει αιτίες και υπαίτιους. Είναι αυτοί που κυβερνούν την Ευρώπη. Αυτοί είναι οι υπαίτιοι για την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού. Την Ευρώπη πρέπει να τη σώσουμε αλλάζοντάς, την γιατί μέχρι τώρα, αναδιανέμει πόνο και εξαθλίωση», επεσήμανε.

Περνώντας στο σκέλος που αφορά στο πρόβλημα της βίας στην Ουκρανία οι υποψήφιοι τοποθετήθηκαν και ο κ. Τσίπρας είπε από την πλευρά του πως « χρειάζεται διάλογος και διπλωματία και να μην αναγνωρίσουμε μία κυβέρνηση με τους νεοναζί στην εξουσία. Χρειάζεται να δώσουμε τη δυνατότητα στον ουκρανικό λαό να αποφασίσει, να μην υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση ούτε από το ΝΑΤΟ ούτε από τη Ρωσία για να δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη».

Για μετανάστευση

Περνώντας στα όσα συνέβησαν στη Λαμπεντούζα και μιλώντας για το ζήτημα της μετανάστευσης, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι « είναι οξύμωρο να θέλουμε να αντιμετωπίσουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα τη στιγμή που τα κράτη χρηματοδοτούν πολεμικές επιχειρήσεις σε χώρες όπως η Λιβύη το Αφγανισταν, η Συρια και άλλες περιοχές κρίσεων όπου δημιουργούνται μετανάστες. Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο. Δεν είναι αποτελεσματική η καταστολή, γι’ αυτό πρέπει να αναθεωρηθεί το Δουβλίνο 2 και να υπάρξει δίκαιη μοιρασιά της ευθύνης, διότι Ευρώπη σημαίνει αλληλεγγύη».

Περνώντας στον τελευταίο γύρο ερωτήσεων για το μέλλον της Ευρώπης, και με επίκεντρο τα θρησκευτικά σύμβολα, ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε τονίζοντας ότι «κάθε πολίτης που ζει στην ευρώπη πρέπει να σέβεται τους κανόνες, και κάθε κράτος αντίστοιχα πρέπει να σέβεται το δικαίωμα του κάθε πολίτη. Πρέπει να πιστεύουν σε όποιο Θεό θέλουν. Αυτό που γίνεται στην Ισπανία με τις αμβλώσεις μας είναι απαράδεκτο και μας γυρνάει σε εποχές του δικτάτορα Φράνκο», είπε καταχειροκροτούμενος από το κοινό.

Τσίπρας σε Γιούνκερ: Πείτε μας τι έγινε στη σύνοδο των Καννών;

Ανεβάζοντας κατακόρυφα του τόνους ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τις πολτικές που υλοποιούνται, τονίζοντας ότι «το μεγαλύτερο έλλειμμα, είναι το έλλειμμα δημοκρατίας. Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ολοένα και χάνει αρμοδιότητες. Η σύνοδος Κορυφής είναι μία σύνοδος 28 χωρών που στο τέλος γίνεται ότι αποφασίζει η κυρία Μέρκελ. Πείτε μου κύριε Γιούνκερ, τι έγινε στη σύνοδο των καννών; Γιατί ήσασταν εσείς που επιβάλλατε σε μία χώρα τι θα κάνει την ώρα που εσείς που υπερασπίζεστε το σύνταγμα;».

Τι δήλωσε για τη διαφθορά

«Το φαινόμενο της διαφθοράς και η καταπολέμησή της είναι υπόθεση ευρωπαϊκή. Χρειάζεται μία νομοθεσία αποτελεσματική για τη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής,των offshore εταιρειών και όλα αυτά απαιτούν πολιτική βούληση».

«Θα διώξουμε την Τρόικα -Την Καταστρόικα»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος για άλλη μια φορά στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος Ζ.Κ Γιούνκερ ανέφερε πως του έθεσε το ερώτημα τι έγινε στις Κάννες, και εκείνος δεν απάντησε! Διατύπωσε στη συνέχεια το δίλημμα πως «ή θα προχωρήσουμε μπροστά ή το όραμα της Ευρώπης θα διαλυθεί» και μιλώντας για την υποψηφιότητά του, έκανε ένα φαντασμαγορικό επίλογο σημειώνοτας ότι ότι « Θέλουμε μία Ευρώπη των λαών. Το κοινοβούλιο θα παίρνει αποφάσεις και οι πολίτες θα αποφασίζουν με δημοψηφίσματα. Όχι ποδηγέτηση της λαϊκής κυριαρχίας. Θα προσπαθήσουμε να διώξουμε την τρόικα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Την καταστρόικα».

Από papaioannou-giannis

Τα έχωσε σε όλους ο Τσίπρας στο debate σε απλά Ελληνικά! 
-ΤΑ ΕΧΩΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ
-ΕΚΡΑΞΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ
-ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
-ΤΩΡΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΡΟΥΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΕΣ ΤΟΥΣ!

Ανεργία, τράπεζες, ουκρανική κρίση, θρησκεία και μετανάστες ήταν τα βασικά θέματα, για τα οποία κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια του debate στις Βρυξέλλες.
  Ο Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Μάρτιν Σουλτς από τους Σοσιαλιστές, ο Γκι Φέρχοφσταντ από τους Φιλελεύθερους και Δημοκράτες, η Σκα Κέλερ από τους Πράσινους και ο Αλέξης Τσίπρας από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις κόντρες να μην λείπουν κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα των τραπεζών, είπε ότι χρειάζεται " η συνολική λύση ελάφρυνσης του χρέους που θα επιτρέψει στις τράπεζες να προχωρήσουν σε εξυγίανση. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να φορτώνουμε χρέη, πάνω στα παλιά χρέη".

Αμέσως μετά δέχτηκε την επίθεση του Γκι Φέρχοφσταντ, ο οποίος του απάντησε ότι "στη χώρα σας οι τράπεζες ήταν δημόσιες και χρηματοδοτούσαν τα πολιτκά κόμματα, όπως και το δικό σας".

Για να ανταπαντήσει ο κ.Τσίπρας ότι: "Το μεγάλο πρόβλημα της κρίσης στην Ελλάδα ήταν δημοσιονομικό, αλλά όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια το φάρμακο έκανε τον ασθενή χειρότερα από ό,τι η ίδια η ασθένεια",  χρησιμοποιώντας το "τζόκερ" του.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε στη χώρα μας για να μην βγει από την Ευρωζώνη, καθώς αγαπάει την Ελλάδα. "Επί σειρά ετών εργαζόμουν για να αποφύγω να μην βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Ήθελα να παραμείνει. Δέχομαι πολλές κατηγορίες αλλά δεν θα δεχτώ ότι δεν ήμασταν αρκετά αλληλέγγυοι για να στηρίξουμε την Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά.

Από Kafeneio

Αλ. Τσίπρας στο ευρω-ντιμπέιτ: Θέλουμε μια Ευρώπη χωρίς τρόικα και λιτότητα 
Στην ανάγκη ενός ευρωπαϊκού «New Deal» αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, ως μια απάντηση στην ανεργία και τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο - Θέλουμε μια Ευρώπη των λαών για την ενίσχυση της δημοκρατίας, είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που επίσης ρώτησε ευθέως τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «τι συνέβη στις Κάννες;»

Στο debate συμμετείχαν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σούλτζ υποψήφιος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο Γκάι Φερχόφσταντ απο τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, η Σκά Κέλλερ απο τους Οικολόγους και ο Αλέξης Τσίπρας υποψήφιος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.  Συντόνισε η Ιταλίδα δημοσιογράφος Μόνικα Ματζόνι παρουσιάστρια  και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού  RAI News24. Η συζήτηση  χωρίστηκε σε τρία μέρη με διαφορετική θεματολογία το καθένα. Κάθε υποψήφιος είχε στη διάθεσή του λίγα λεπτά προκειμένου να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του και μόλις 1 λεπτό για να απαντήσει στις ερωτήσεις.
 
Όταν στη συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα συμμετοχής των πολιτών και δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον Γιούνκερ, τον ρώτησε: «Τι έγινε στις διαβουλεύσεις των Καννών που ήσασταν μαζί με τον Ζ. Μπαρόζο;», χωρίς όμως να λάβει απάντηση από τον ομογάλακτο του Α. Σαμαρά. Επίσης τόνισε ότι το κοινοβούλιο πρέπει να παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις και οι πολίτες να αποφασίζουν για τα κρίσιμα ζητήματα με δημοψηφίσματα.

Ως υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την Ελλάδα "πειραματόζωο" αυτής της πολιτικής και δήλωσε ότι ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει η Ευρώπη να ζει την "παράνοια" του χρέους και να καταπολεμήσει την ανεργία είναι να προβεί σε ένα "ευρωπαικό new deal". «Ονομάζομαι Αλέξης Τσίπρας και προέρχομαι από μια χώρα που έγινε πειραματόζωο της πιο σκληρής λιτότητας», ξεκίνησε με χαρακτηριστικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στο debate.

 Κάλεσε τους άλλους υποψηφίους, ειδικότερα τους υποψηφίους των  κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική ρωτώντας τους, αν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ιστορία επιτυχίας ή τραγωδίας.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολίτες να στηρίξουν την αριστερά προκειμένου να σταματήσει η λιτότητα και να ξαναβρεί η γηραιά ήπειρος τις δημοκρατικές της αξίες.

Όταν τέθηκε το κρίσιμο ζήτημα της Ουκρανίας,  ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η Ευρώπη πειραματίζεται με τα υλικά του ψυχρού πολέμου» και υπογράμμισε ότι η λύση δεν πρόκειται να δοθεί «ούτε με απειλές, ούτε με κυρώσεις». Παράλληλα ζήτησε να μην αναγνωριστεί η Κυβέρνηση της Ουκρανίας στην οποία συμμετέχουν νεοναζί ενώ ζητώντας να δοθεί «μια ευκαιρία στην ειρήνη», χωρίς την παρέμβαση του ΝΑΤΟ και χωρίς την επέμβαση του ρωσικού στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αλ. Τσίπρας, πέρα από τα θετικά σχόλια που απέσπασε στα social media για την παρουσία του στο debate,  ήταν πρώτος σε αναφορές στο twitter μεταξύ των 5 υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:


Τα βασικά σημεία του ντιμπέιτ:

Τσίπρας: Είμαι από την Ελλάδα, τη χώρα που επελέγη ως πειραματόζωο της πιο σκληρής λιτότητας, που εύχομαι να μην ζήσει κανένας άλλος. Καλώ τους ευρωπαίους να κρίνουν αν αυτό είναι ιστορία επιτυχίας ή ιστορία κοινωνικής τραγωδίας. Καλούμε να στηρίξουν τα κόμμα της Αριστεράς για να τεθεί τέρμα στην πολιτική της λιτότητας, για επανάκτηση της δημοκρατίας και για να ξαναβρούμε τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ.

Για την ανεργία των νέων στην Ευρώπη


Σκα Κέλερ:
 Η ανεργία των νέων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Δεν επιτρέπεται να έχουμε μία ολόκληρη χαμένη γενιά. Πώς θα την αντιμετωπίσουμε: Μόνο δημιουργώντας βιώσιμες θέσεις εργασίας, πιο πράσινη, πιο βιώσιμη οικονομία. Καλές και ποιοτικές δουλειές. Οι νέοι δεν ήταν η αιτία της κρίσης, πρέπει να έχουν μεγαλύτερο λόγο για το μέλλον.

Αλέξης Τσίπρας: Αν συνεχίσουμε με τις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας δεν υπάρχει περίπτωση αντιμετώπισης της ανεργίας. Η ανεργία στην Ευρώπη είναι δομική. Στηρίζουν τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Η λύση είναι να προχωρήσουμε σε γενναίες αποφάσεις για την Ευρώπη, ένα ευρωπαϊκό new deal για ενίσχυση της απασχόλησης που να περνά μέσα από την ανάπτυξη. Αν συνεχίσουμε με την καταστροφική λιτότητα δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί η ανεργία, ιδίως εκρηκτικές διαστάσεις της στο νότο.

Μάρτιν Σουλτς:
 Έχουμε έξι εκατομμύρια άνεργους νέους. Και τους πιο καταρτισμένους. Εκεί όπου είναι υψηλότερη η ανεργία, έχουμε το πρόβλημα ότι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας η μικρή μεσαία επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση σε πιστώσεις. Λαμβάνουν οι τράπεζες με επιτόκιο 0,25% και δεν δανείζουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Θα συνδυάσω χρήματα της ΕΕ με χρήματα της ΕΚΤ για τις επιχειρήσεις, και αυτές που θα προσλάβουν νέους θα λάβουν επιδότηση επιτοκίων ή μεγαλύτερες προθεσμίες επιστροφής των δανείων.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ:
 Η απασχόληση έχει ως προϋπόθεση την ανάπτυξη, δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς υγιή δημοσιονομικά. Πρέπει να συνεχιστεί η εξυγίανση με υπεύθυνη δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς υπερβολικά περιοριστικούς όρους. Θα πρέπει να προσφέρουμε τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας στους νέους –μόνιμες και στέρεες εφόσον μπορέσουμε να εξυγιάνουμε τα οικονομικά μας.

Γκι Φερχόφσταντ:
 Όλα αυτά που άκουσα είναι παλιές συνταγές που έχουν αποτύχει τα τελευταία πέντε χρόνια. Αντί να συνεχίσουμε με συντηρητικές ή τις σοσιαλιστικές ιδέες που δημιούργησαν περισσότερο χρέος χρειάζεται νέα προσέγγιση στην αρχική ιδέα του Ζακ Ντελόρ.

Απευθυνόμενος στον Μάρτιν Σουλτς, είπε: Μάρτιν, εσύ δεν είσαι αρκετά έξυπνος, ο Ντελόρ ήταν. Όπως πέτυχε ο ντελόρ μπορούμε και εμείς.

Λιτότητα και ανάπτυξη

Σκα Κέλερ: Η λιτότητα μας έχει ρίξει όλα και πιο βαθιά στην κρίση. Έχουμε 26-27 εκατομμύρια ανέργους. Η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει. Αντί για λιτότητα πρέπει να επενδύσουμε σε μία πιο πράσινη οικονομία, θέσεις εργασίες υπαρκτές ακόμη και ύστερα από δεκαετίες. Και αυτό επένδυση στην ενέργεια, αποδοτικότητα ενέργειας και την παιδεία. Όχι λιτότητα.

Αλέξης Τσίπρας: Οι ιδέες που εκφράζει ο Γκι Φερχόφσταντ νομίζει ότι είναι καινούριες, αλλά είναι πολύ παλιές που μας οδήγησαν στην κρίση, στην κρίση του 29’ στη χρηματοπιστωτική φούσκα στην Αμερικής. Είναι ιδέες που έχουν θέσει την Ευρώπη σε μεγάλο κίνδυνο. Να σταματήσουμε τη λιτότητα, να σταματήσουμε την παράνοια του χρέους. Με μία ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και λύση ανάλογη με αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953 όπου διεγράφη μέρος του χρέους, δόθηκε μορατόριουμ για την αποπληρωμή του υπόλοιπου και ρήτρα ανάπτυξης.

Μάρτιν Σουλτς: Ο συνδυασμός της δημοσιονομικής πειθαρχείας που απαραίτητος και αναπόφευκτος και η στρατηγική επένδυσης στην ανάπτυξη και απασχόληση είναι το καλύτερο. Δεν λειτούργησαν οι περικοπές. Μόνο. Να συζητήσουμε για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. Θα πρέπει να μιλάμε και για τα έσοδα των προϋπολογισμών.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ:
 Την κρίση τη διαχειρίστηκαν και Σοσιαλιστές, και Φιλελεύθεροι και Χριστιανοδημοκράτες. Είναι απαραίτητες οι επενδύσεις. Δεν επενδύουμε γιατί δεν το επιτρέπουν οι προϋπολογισμοί μας, έχουμε συσσωρεύσει έλλειμμα και χρέος και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για επενδύσεις. Όποιος θέλει επενδύσεις να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά του.

Γκι Φερχόφσταντ: Αντιδρώ σε όσους λένε ότι δεν χρειάζεται πειθαρχία. Είναι απαραίτητη, αλλιώς ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη. Αλλά μαζί με αυτήν χρειάζεται μία νέα στρατηγική προσέγγιση για την ανάπτυξη. Δεν έχουμε περιθώριο για νέο χρέος.

Χρήση του «τζόκερ» από την Σκα Κέλερ: Ο Φερχόφσταντ ανέφερε το θέμα του χρέους ως πρόβλημα. Η Ισπανία είχε πλεόνασμα πριν την κρίση, το χρέος των τραπεζών φόρτωσε τον πολίτη με το χρέος γιατί το ανέλαβε το κράτος. Να δώσουμε τέλος στην κερδοσκοπία. Αυτό το κύριο πρόβλημα στην κρίση.

Τσίπρας: Έχω μείνει άναυδος με τα bail-in προγράμματα. Μετά τα δισ. που φορτώσαμε στους φορολογούμενους, η νέα λογική είναι να φορτώσουμε δισ. στους καταθέτες. Νομίζω ότι είναι καταστροφική λογική. Η δική μας πρόταση είναι να πάμε σε μία συνολική λύση ελάφρυνσης του χρέους.

Σουλτς:
 Η τραπεζική ένωση είναι το πρώτο βήμα. Πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο των τραπεζικών και των κρατικών χρεών. Χρειάζεται περισσότερος έλεγχος. Ο κίνδυνος και η ανάληψη ευθύνης πρέπει να είναι στα ίδια χέρια. Οι τράπεζες να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους. Αυτό είναι το επόμενο βήμα. Στη δική μου Κομισιόν, θα ελέγξουμε τις τράπεζες.

Γιούνκερ: Θα ήθελα να μην μιλάμε μόνο για όσα έχουν γίνει. Σώσαμε τις τράπεζες για να προστατέψουμε τον καταθέτη και τις επιχειρήσεις, γιατί η πραγματική οικονομία θα κατέρρεε διαφορετικά. Δεν κάναμε τα λάθη της δεκαετίας του ‘30.

Φέρχοφστατ: Να συνεισφέρουν οι τράπεζες. Να διαχωριστούν οι καταθετικές από τις επενδυτικές τράπεζες. Και στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία η κρίση δεν ήταν θέμα τραπεζικό. Ήταν οι κακές πολιτικές που ακολούθησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κ. Τσίπρα. Οι κρατικές τράπεζες χρηματοδοτούσαν τα κόμματα, ακόμα και το δικό σας.

Αλέξης Τσίπρας: Και δημόσιες και ιδιωτικές τράπεζες. Το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα, κ. Φέρχοφστατ, χτίστηκε από τα κόμματα που υποστηριζόταν στις Ευρώπη από τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα. Όμως αποδείχτηκε ότι το φάρμακο που δόθηκε ήταν καταστροφικό.

Γιούνκερ: Επί σειρά ετών, νυχθημερόν εργαζόμουν για να μην υποχρεωθεί η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρώπη. Γιατί αγαπώ την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Δέχτηκα πολλές κατηγορίες, αλλά δεν θα δεχτώ ποτέ ότι δεν σταθήκαμε αλληλέγγυοι στην Ελλάδα. Κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζωνη, όπου είναι η θέση της.

Αλέξης Τσίπρας: Η άνοδος του ευρωσκεπτικσμού είναι έχει αιτίες και υπαίτιους. Ο ευρωσκεπτικισμός οφείλεται στους κυβερνώντες της Ευρώπης και την λιτότητα. Εμείς λέμε ότι την Ευρώπη πρέπει να τη σώσουμε αλλάζοντας πολιτική, όχι εμμένοντας στις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας.

Σουλτς: Οι πολίτες περιμένουν μία διαφορετική Ευρώπη. Αυτό που χάσαμε ήταν το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ΕΕ: Η εμπιστοσύνη.

Φέρχοφστατ: Πρέπει να πούμε την αλήθεια, κυρίως στην νότια Ευρώπη. Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό αν γυρίσει στη δραχμή η Ελλάδα; Θυμάστε πώς ήταν ο ανταγωνισμός στις υποτιμήσεις των νομισμάτων. Ο απλός πολίτης θα το πληρώσει.

Ουκρανική κρίση


Γκι Φερχόφσταντ: Έχω λάβει επιστολή από τον παγκόσμιο πρωταθλητή σκακιού Γκάρι Κασπάροφ που λέει πώς μπορεί να δικαιολογήστε την ύπαρξη της Ευρώπης αν αποτύχει στην κρίση στην Ουκρανία; Πρέπει να κάνουμε κάτι αποφασιστικό. Ενοποίηση προσπαθειών και δυνάμεων. Σοβαρές κυρώσεις κατά του Πούτιν γιατί είναι η μόνη γλώσσα που αντιλαμβάνεται.

Αλέξης Τσίπρας: 
Η Ευρώπη πειραματίζεται ξανά με τα υλικά του Ψυχρού Πολέμου. Αυτό είναι πισωγύρισμα. Ανοίγεται πληγή στην καρδιά της Ευρώπης. Απέναντι σε αυτή την απειλή ούτε απειλές ούτε κυρώσεις, αλλά διάλογος και διπλωματία. Να μην αποδεχτούμε την άνοδο νεοναζί σε ευρωπαϊκή κυβέρνηση, να μη αναγνωρίσουμε τέτοια κυβέρνηση. Να δοθεί δυνατότητα στον ουκρανικό λαό να είναι ο μόνος κυρίαρχος που θα αποφασίσει για το μέλλον του. Διάλογος στα πλαίσια του ΟΑΣΕ, να μην υπάρχει στρατιωτική παρέμβαση ούτε από το ΝΑΤΟ, ούτε από τη Ρωσία, να δοθεί ευκαιρία στην ειρήνη.

Σκα Κέλερ: Κάθε δυνατή προσπάθεια για ειρηνική λύση. Χρειάζεται ενισχυμένος διάλογος, να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα δεχτούμε κάποια από τα θέμα που προβάλει ο Πούτιν όπως η προσάρτηση της Κριμαίας. Σωστές οι κυρώσεις, αλλά υπάρχουν και άλλα. Να μιλήσουμε για όπλα που εξακολουθούν να εξάγονται από κράτη-μέλη της ΕΕ προς τη Ρωσία. Αυτό να σταματήσει. Εξαρτόμαστε υπερβολικά από τη Ρωσία για την ενέργεια, ζητούμε μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Και αυτό θα γίνει με επένδυση στις δικές μας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Είπαμε στον Πούτιν ότι είναι απαράδεκτη στάση του. Επιβάλαμε κυρώσεις και πρέπει να αυξήσουμε την ένταση τους αν η Ρωσία δεν αλλάξει τακτική. Και να αφορούν οι κυρώσεις κυρίως χρηματικές ροές μεταξύ Ρωσίας και χρηματοπιστωτικών κέντρων της Ευρώπης. Πόλεμους δεν θέλουμε. Θα πρέπει να έχουμε διάλογος στο όνομα ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών, και να πούμε «όχι» στον Πούτιν.

Μάρτιν Σουλτς: Συζητούμε για πόλεμο, ας είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος εμφυλίου. Η ΕΕ δεν είναι στρατιωτική δύναμη, ο,τιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε στρατιωτική αντιπαράθεση θα πρέπει να το κάνουμε. Κυρώσεις και μέτρα πρέπει να αποφασίζονται και να υλοποιούνται. Χρειάζεται και παράλληλη στρατηγική των ΥΠΕΞ της ΕΕ που προσπάθησαν στη Γενεύη να βοηθήσουν. Και στήριξη στη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 25ης Μαΐου.

Κινήσεις ανεξαρτητοποίησης Καταλονία, Σκωτία

Γκι Φερχόφσταντ:
 Η ΕΕ δεν πρέπει να αναμειγνύεται. Είναι θέμα των Ισπανών και Καταλανών. Δεν πρέπει να επεμβαίνει η ΕΕ με αρνητικό τρόπο, όπως πρόσφατα ο Ζοζέ Μπαρόζο. Ας αποφασίσουν εκείνοι. Δεν είναι θέμα της ΕΕ να αναμειγνύεται σε τέτοια ζητήματα.

Αλέξης Τσίπρας: Η ευρωπαϊκή αριστερά σέβεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Οι συγκρούσεις, οι εντάσεις ανάμεσα σε λαούς και έθνη δεν μπορούν ποτέ να οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να προκρίνεται η αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη. Σεβασμός στη θέληση πολιτών, ταυτόχρονα σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο. Για την περίπτωση της Καταλονίας, μια πιο ενισχυμένη αυτονομία στα πλαίσια μίας ομοσπονδιακής κοινότητας. Κάτι παρόμοιο και με την υπόθεση της Ουκρανίας. Η Ουκρανία πρέπει να είναι γέφυρα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη, όχι πεδίο αντιπαράθεσης.

Κέλερ: Το δικαίωμα των ανθρώπων να αποφασίζουν για το μέλλον τους είναι σημαντικό. Αν ήμουν πρόεδρο της Κομισιόν θα καλοδεχόμουν το ενδεχόμενο να είναι ανεξάρτητοι και θα τους καλοδεχόμουν στην ΕΕ.

Γιούνκερ: Θα ήταν σώφρων να μην αναμειχθούμε σε αυτό το θέμα. Θα πρέπει να σεβόμαστε τα εθνικά συντάγματα. Εμείς θα πρέπει να σιωπούμε.

Σουλτς: Δεν είμαστε ομοσπονδιακό κράτος, αλλά ένωση κυρίαρχων κρατών. Άρα η ΕΕ δεν είναι σε θέση να δώσει απάντηση στο ερώτημα αυτό.

Μετανάστευση


Φέρχοσφτατ: Χρειαζόμαστε κοινή πολιτική στην Ένωση για τη μετανάστευση. Έχουμε περισσότερη παράνομη μετανάστευση γιατί δεν επιτρέπουμε τη νόμιμη. Τι κάναμε για τους πρόσφυγες από τη Συρία;

Τσίπρας: Είναι παράξενο να προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα όταν στη ΕΕ συμμετέχουμε σε εστίες έντασης όπως στη Λιβύη. Δεν είναι αποτελεσματική η πολιτική της καταστολής. Πρέπει να αναθεωρηθεί η πολιτική του ασύλου, να δοθούν κονδύλια και να υπάρξει δίκαιη μοιρασιά της ευθύνης. Γιατί Ευρώπη σημαίνει αλληλεγγύη.

Κέλερ: Απαράδεκτο να αφήνουμε τους ανθρώπους να πνίγονται στη Μεσόγειο. Χρειαζόμαστε νόμιμη μετανάστευση. Καμία χώρα μέλος δεν έχει συμφωνήσει να μιλήσει καν για νόμιμη μετανάστευση, σε μία Ευρώπη που έχει κερδίσει το βραβείο νόμπελ ειρήνης.

Γιούνκερ: Χρειάζεται νομοθεσία για τη νόμιμη μετανάστευση, όμως αυτό δεν θα εμποδίσει την παράνομη. Χρειάζεται τα ευρωπαϊκά κράτη να μην μειώνουν τα κονδύλια αλληλεγγύης σε τρίτες χώρες. Τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται εκεί που δημιουργούνται.

Σουλτς: Σύστημα νόμιμης μετανάστευσης έχουν όλα τα μεγάλα κράτη, εκτός από την Ευρώπη.

Θρησκευτικά σύμβολα στην ΕΕ, δημόσιοι χώροι, μαντήλα

Σκα Κέλερ: Δεν είναι απαραίτητη η ρύθμιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να διαφυλαχθεί η προσωπική ελευθερία του ατόμου. Εξαρτάται και από τοπικό πλαίσιο, σημαντική η θρησκευτική ελευθερία εφόσον δεν παρεμβαίνει δικαιώματα των άλλων.

Γκι Φερχόφσταντ: Υπέρ ευρωπαϊκής νομοθεσίας κατά των διακρίσεων στην ΕΕ. Αναφορά στη νομοθεσία για τις αμβλώσεις στην Ισπανία. Χρειζόμαστε να ισχύουν οι βασικές αρχές και αξίες παντού με ευρωπαϊκή νομοθεσία υπέρ των διακρίσεων. Το συντομότερο.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Κάθε φιλοσοφία, θρησκεία, θέση απέναντι στη ζωή έχει νόημα. Τι δουλειά έχει η ΕΕ; Δεν χρειάζεται ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αρχές αδιαπραγμάτευτες μεν, αλλά όχι ανάμειξη σε περιφερειακές παραδόσεις, εθνικές παραδόσεις. Είναι θέμα των κρατών-μελών.

Αλέξης Τσίπρας: Κάθε πολίτης που ζει σε κράτος-μέλος της ΕΕ οφείλει να σέβεται τους συνταγματικούς κανόνες. Και κάθε κράτος οφείλει να σέβεται τις πολιτισμικές παραδόσεις κάθε πολίτη. Αναφαίρετο δικαίωμα να έχουμε τη δυνατότητα να πιστεύουμε σε όποιο Θεό θέλουμε. Ένα επικίνδυνο κύμα αναχρονισμού και συντηρητισμού βλέπουμε στην Ευρώπη, και πιο επικίνδυνο ειδικά όταν αφορά συγκρούσεις για τη θρησκεία. Για τις αμβλώσεις στην Ισπανία: Μας γυρνά ο νόμος στις εποχές του δικτάτορα Φράνκο, εξέλιξη ενάντια στην οποία πρέπει να αγωνιστούμε.

Μαρτιν Σουλτς: Σεβαστή η ελευθερία του καθενός να εκφράζει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Οι δημόσιοι χώροι είναι και οφείλουν να παραμείνουν ουδέτεροι. Επιμένω εδώ. Στο όνομα των μη διακρίσεων ο δημόσιος χώρος είναι ελεύθερος.

Τσίπρας: Το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ευρώπη είναι το έλλειμμα δημοκρατίας. Οι πολίτες απέχουν γιατί θεωρούν ότι δεν μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής. Η Σύνοδος Κορυφής είναι μία σύνοδος που συμμετέχουν 28 ηγέτες και τελικά αποφασίζουν ό,τι θέλει η Μέρκελ. Με την ευκαιρία να ρωτήσω τον κ. Γιούνκερ τι συνέβη στις Κάννες; Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε εσείς τι δημοψήφισμα θα κάνουν σε ένα κράτος-μέλος. (in.gr)

Πληροφορίες: in.grstokokkino.gr

Από left