ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

O οίκος Gucci λανσάρει δαχτυλίδι που αναλύει τον ύπνο και παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό

Ο οίκος Gucci κάνει για ακόμη μια φορά τη διαφορά και συνεργάζεται με την Oura για τη δημιουργία ενός φινετσάτου και πρωτοποριακού δαχτυλιδιού που θα μπορεί να αναλύει τον ύπνο και να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό.

Το δαχτυλίδι το οποίο θα είναι 18 καρατίων, θα δείχνει κομψό, ευέλικτο και με χρυσή επένδυση για να φαίνεται ακόμη πιο ελκυστικό τόσο στο μάτι όσο και στην αίσθηση αυτών που θα το φοράνε.

Αποκατάσταση της αλήθειας

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, σε συγκεκριμένα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της

πόλης μας, πραγματοποιήθηκε σχετική ενδελεχής έρευνα, επικοινωνία και αλληλογραφία με τους

αρμόδιους φορείς, όπως το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και τη Διευθύντρια του

ΕΚΑΒ. Έτσι, διαπιστώθηκε πως πρόκειται δυστυχώς για αναληθείς σχολιασμούς και μεθοδευμένη

πολιτική διαστρέβλωση των γεγονότων. Η πραγματικότητα είναι ότι το ατύχημα προκλήθηκε σε

Ενημερωτική εκδήλωση αύριο στο Λιτόχωρο: «Η δικαιωματική προσέγγιση ης αναπηρίας στις τοπικές κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές

Τη Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, και ώρες 10:00- 16:00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κτίριο Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου, 1ος όροφος, Αγίου Νικολάου 17, Λιτόχωρο) θα πραγματοποιηθεί Τεχνική Συνάντηση με θέμα την δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις τοπικές και κοινωνικές και αναπτυξιακές περιοχές, για τα στελέχη των οργανικών μονάδων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, τα στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με ζητήματα προγραμματισμού και ανάπτυξης, περιβάλλοντος, μεταφορών και επικοινωνών, κοινωνικής πολιτικής και πολιτικής ισότητας των φύλων, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, νέας γενιάς κ.ά., για συλλογικούς φορείς, όπως κοινωνικοί εταίροι, σύλλογοι εργαζομένων, σύλλογοι καταναλωτών και επιστημονικούς φορείς (π.χ., επιμελητήρια).

Ιερά Πανήγυρις στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιτοχώρου

 


Γυναικείος οργασμός κατά την αυτοϊκανοποίηση και κατά το σεξ

 

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και ο χρόνος που χρειάζεται για να έρθει σε οργασμό μπορεί να εξαρτηθεί από τις επί μέρους περιστάσεις.

Παρόλα αυτά, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine βρήκε ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κλιμακώνουν πιο γρήγορα κατά την αυτοϊκανοποίηση παρά κατά την συνουσία.

Η μελέτη περιέλαβε 2.304 γυναίκες οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο που εξερευνούσε την κατάσταση της υγείας τους, τον τρόπο ζωής τους, το σεξουαλικό ιστορικό τους, τους οργασμούς τους και τυχόν δυσφορία.
Κάποιες γυναίκες είχαν δυσκολίες στην επίτευξη του οργασμού ενώ άλλες έφταναν σε οργασμό εύκολα.
Κατά μέσο όρο, όλες οι γυναίκες χρειάζονταν 14 λεπτά για να έρθουν σε οργασμό κατά την συνουσία. Από την άλλη, κατά την αυτοϊκανοποίηση, ο μέσος χρόνος επίτευξης οργασμού ήταν τα 8 λεπτά.

Κλήσεις Εθνική ομάδα Προ-Κορασίδων Κ16 ( Training 4U Mysta Soccer ,Συγχαρητήρια στην αθλήτρια μας Ρουμελιώτη Κατερίνα)


 

Ο προπονητής των Εθνικών Ομάδων Νεανίδων και Κορασίδων κάλεσε, ενόψει του αναπτυξιακού τουρνουά UEFA Προ-Κορασίδων Κάτω των 16 ετών (WU16 Development Tournament) που θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία 19-28/04/23, τις ακόλουθες παίκτριες.

 Το πρόγραμμα αγώνων της Εθνικής Ομάδας στο αναπτυξιακό τουρνουά της Ρουμανίας.


23/04/23, 16:00: Ρουμανία-Ελλάδα
  
25/04/23, 11:00: Ελλάδα-Ουκρανία
   
28/04/23, 10:00: Ελλάδα-Αζερμπαϊτζάν

Συγχαρητήρια στην αθλήτρια μας 

Ρουμελιώτη  Κατερίνα

Άλλη μια απόδειξη ότι μέσα από  σκληρή δουλειά  μπορείς    να πετύχεις τα όνειρα σου.

  



Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Το σημείο του σώματος που αποκαλύπτει νωρίτερα τον κίνδυνο

 Ένα νέο μονοπάτι για την έγκαιρη διάγνωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ) φωτίζει έρευνα από το Ακαδημαϊκό Κέντρο Οδοντιατρικής του Άμστερνταμ, χάρη στην οποία οι ασθενείς μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα την κατάλληλη θεραπεία και να επιτύχουν καλύτερη έκβαση της αυτοάνοσης πάθησης που πυροδοτείται από έναν συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο Arthritis & RheumatologyTrusted Sourceτο νέο διαγνωστικό εργαλείο μπορεί να αποτελέσει η στοματική κοιλότητα και, ειδικότερα, το μικροβίωμα και η περιοδοντική υγεία.

Αυτά είναι τα δύο σπορ που θεραπεύουν από τα συμπτώματα κατάθλιψης

 


Δεν είναι πλέον μυστικό. H σωματική δραστηριότητα μπορεί να κάνει καλό και στο μυαλό. Στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα αναλυτικής θεραπείας, αναδείχθηκε ότι δύο σπορ φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη επίδραση στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Κατερίνα Στεφανίδη: Δεν ταυτίζομαι με τα λεγόμενα και τα πιστεύω της μητέρας μου

 Την αντίδραση της Κατερίνας Στεφανίδη προκάλεσαν τα σχόλια χρηστών στα social media που την καλούσαν να πάρει θέση για τις αναρτήσεις της μητέρας της.


«Δεν ταυτίζομαι με τα λεγόμενα και τα πιστεύω της μητέρας μου. Εσύ δηλαδή συμφωνείς με ό,τι πιστεύουν ή λένε οι γονείς σου; Εγώ πάντως όχι» απάντησε σε σχόλιο χρήστη του Instagram. «Ντροπή σου που έρχεσαι στο προσωπικό μου προφίλ να μου γράψεις για κάτι που δεν έχει να κάνει στο παραμικρό με εμένα ή τις δικές μου προσωπικές αντιλήψεις» πρόσθεσε η Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ.

Δείτε την απάντηση της Κατερίνας Στεφανίδη σε χρήστη του Instagram

Ζήτησε... τσιγάρο ο μαχαιροβγάλτης πριν χτυπήσει τον 18χρονο - Η αποκαλυπτική κατάθεση και η συγκίνηση της μητέρας

 Σταθερή και παράλληλα σοβαρή παραμένει η κατάσταση υγείας του 18χρονου που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από αλβανικής καταγωγής άνδρα στην Ακρόπολη, όμως κατόρθωσε τις τελευταίες ώρες να αποσωληνωθεί. 


Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης του ληστή προκαλούν φρίκη. Συγκεκριμένα, ο δράστης ζήτησε από το θύμα, πριν από τη δολοφονική επίθεση... τσιγάρο. Όταν ο τελευταίος απάντησε αρνητικά, τότε ο δράστης όρμησε πάνω του και κόλλησε το μαχαίρι στον λαιμό του για να τον ληστέψει.

«Είναι το μοναχοπαίδι μου, είναι η ζωή μου και όπως τον βλέπω ταλαιπωρημένο στο κρεβάτι του νοσοκομείου, στεναχωριέμαι πολύ. Το παιδί μου σώθηκε από θαύμα» λέει, εν τω μεταξύ, η μητέρα του 18χρονου, που δεν έχει φύγει από το πλευρό του.

18xronos-0
Η μητέρα, Μαρία, με τον 18χρονο Δημήτρη


Η δικογραφία 

Βόμβα μεγατόνων από τον Elon Musk: Θέμα χρόνου η χρεοκοπία των ΗΠΑ - Έρχεται παγκόσμιο καταστροφικό τσουνάμι

 «Δεδομένων των ομοσπονδιακών δαπανών, είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία μας», απεφάνθη ο ιδιοκτήτης του Twitter.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του ιδιοκτήτη του Twitter Elon Musk ότι είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία των ΗΠΑ, λόγω του χρέους και των ομοσπονδιακών δαπανών.

«Δεδομένων των ομοσπονδιακών δαπανών, είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία μας», σημείωσε στο Twitter.
Σχολίαζε με αυτό τον τρόπο ένα βίντεο του Λευκού Οίκου που επέπληττε τους Ρεπουμπλικάνους για την άρνησή τους να εγκρίνουν υψηλότερο ανώτατο όριο δημόσιου χρέους.

Μας είπαν «ψηφίστε Μητσοτάκη και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους»… αλλά δεν μας είπαν τι περιλαμβάνει αυτός ο δρόμος

 Όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέει ψηφίστε μας και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους σημαίνει ότι η δεύτερη 4ετία στην κυβέρνηση θα γίνουν πλουσιότεροι έρχονται πολλά deals από τις τράπεζες έως στις επιχειρήσεις εκεί όπου θα μοιραστούν έργα, θα μοιραστούν δουλειές…χρυσές δουλειές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός επί 4 χρόνια στην Ελλάδα 2019 με 2023 έστειλε ένα μήνυμα «ψηφίστε μας και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους»…

Ωστόσο ως συνήθως οι πολιτικοί λαοπλάνοι, προπαγανδίζουν τα θετικά που θα έρχονταν νομοτελειακά αλλά αποκρύβουν πικρές αλήθειες τις οποίες θα επικαλεστούν διάφορα προσχήματα για να τις δικαιολογήσουν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν μια άχρωμη μέτρια διακυβέρνηση, όπως δυστυχώς ήταν οι περισσότερες κυβερνήσεις των τελευταίων 4ετιών.
Καμία ουσιώδη μεταρρύθμιση δεν έγινε στην 4ετία Μητσοτάκη, έγιναν όμως πολλά τα οποία επιγραμματικά θα αναφέρουμε αφού στόχος του κειμένου αυτού είναι να αναδείξει αυτά που έρχονται και όχι αυτά που έγιναν.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις! Έτοιμη η Κομισιόν να καλέσει τον Μητσοτάκη για εξηγήσεις σχετικά με το Predator στο Σουδάν Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις! Έτοιμη η Κομισιόν να καλέσει τον Μητσοτάκη για εξηγήσεις σχετικά με το Predator στο Σουδάν

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει πουλήσει το κατασκοπευτικό σύστημα Predator στο Σουδάν, στο οποίο τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανές αιματοκύλισμα.

Οι αποκαλύψεις έφτασαν στα αυτιά και των Ευρωπαίων, με την ευρωβουλευτή και μέλος της Επιτροπής Pega, Σόφι ι ντι Βελντ, να κάνει παρέμβαση στην Κομισιόν.

Νεολαία Έλληνες Θεσσαλονίκης

 

Τινάζεται στον αέρα η αντισυνταγματική τροπολογία για το μπλόκο στο εθνικό κόμμα Έλληνες

 Επικίνδυνοι δρόμοι και προβλήματα που ανακύπτουν με την αντισυνταγματική και άκρως αντιδημοκρατική τροπολογία - Τρία είναι τα βασικά ζητήματα, που θα πρέπει να απασχολούν τους πάντες.


Στα προβλήματα που ανακύπτουν με την αντισυνταγματική και άκρως αντιδημοκρατική τροπολογία για το εκλογικό μπλόκο στο εθνικό κόμμα Έλληνες εστιάζουν με τις εκτιμήσεις τους πανεπιστημιακοί καθηγητές. Τον δρόμο του Εκλογοδικείου δείχνει ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Χρίστος Γεραρής, για την τελική – μετεκλογικά – κρίση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με το εθνικό κόμμα Έλληνες, ανεξάρτητα από την απόφαση της Ολομελείας του Α’ Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Άρχισε ο βρώμικος πόλεμος και ο Γεωργούλης ήταν η αρχή ( Είναι πολλά τα λεφτά Ελλην. )

 Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με την υπόθεση Γεωργούλη και το πιθανότερο είναι θα πάμε σε έναν «βρώμικο πόλεμο» μεταξύ των κομμάτων με «χτυπήματα» κάτω από τη ζώνη με παλαιότερες υποθέσεις που βαραίνουν τα κόμματα.

Η υπόθεση Γεωργούλη ήταν γνωστή στις Βρυξέλλες εδώ και 3 χρόνια περίπου ωστόσο τώρα έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό λόγω των επερχόμενων εκλογών.

Η καταγγέλλουσα Ελένη Χρονοπούλου είναι στενή συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και η δημοσιοποίηση του ονόματός της έγινε από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή, ως αντίποινα για να «κοντύνει» η υπόθεση και να αναδειχθεί ότι ήταν πολιτικό χτύπημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς να χάσετε τα κιλά του Πάσχα χωρίς στερήσεις

 Οι διακοπές του Πάσχα αποτελούν παρελθόν, το ίδιο και ο χειμώνας κατά τη διάρκεια του οποίου βάλατε κάποια περιττά κιλά! Με το καλοκαίρι να βρίσκεται πλέον “προ των πυλών”, ο χρόνος που σας απομένει για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά και να βελτιώσετε την εμφάνισή σας είναι σημαντικά περιορισμένος…. όχι όμως και οι πιθανότητες να τα καταφέρετε.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που θα σας φέρει πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να πείσετε τον εαυτό σας ότι μπορείτε να τα καταφέρετε και να πραγματοποιήσετε κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας.

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με σαφράν και λαχανικά


Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο με λαχανικά.

Υλικά

500 γρ. στήθος κοτόπουλου

2 κόκκινες πιπεριές

4 κολοκυθάκια

1 μελιτζάνα

1 κρεμμύδι

1 φακελάκι σαφράν

Αλεύρι

Μέντα και θυμάρι

Σκόνη τσίλι

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Υπάρχει συσχετισμός μεταξύ αντισυλληπτικών και σεξουαλικής δυσλειτουργίας στις γυναίκες;

 Υπάρχει μια ποικιλία διαθέσιμων αντισυλληπτικών μεθόδων που απευθύνονται στις γυναίκες, όπως για παράδειγμα τα από του στόματος χορηγούμενα αντισυλληπτικά φάρμακα, ενδομητρικές συσκευές, προφυλακτικά και η επέμβαση απολίνωσης των σαλπιγγών.

Παρόλα αυτά, το κατά πόσον αυτές οι μέθοδοι επηρεάζουν την σεξουαλική λειτουργία είναι ένα θέμα που ερευνάται από την επιστημονική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, μερικές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι οι αντισυλληπτικές μέθοδοι μπορούν να παρεμποδίσουν την σεξουαλική διέγερση, την κολπική λίπανση, τον οργασμό και την ερωτική ικανοποίηση.

«Ήταν σαν να τράκαραν δύο αυτοκίνητα» - Πώς έγινε το δυστύχημα με το ηλεκτρικό πατίνι

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος χθες το πρωί στον Αμπελά της Πάρου όπου ένας 26χρονος έχασε τη ζωή του όταν το ηλεκτρικό πατίνι που οδηγούσε συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο.


Ο 26χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας του νησιού αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον διασωληνώσουν ώστε να διακομιστεί σε Νοσοκομείο υπέκυψε στα τραύματά του.

Όπως λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Νάουσας, κ. Παντελής Μπαφίτης, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που έμοιαζε με μετωπική ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης ενημερώνει ότι την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στην

περιοχή πέριξ του πάρκου της Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα επί των οδών:

-Επισκ. Μελ. Κίτρους από την συμβολή της με την Παπάγου και μέχρι την συμβολή της (ως Αγ. Παρασκευής) με την

Βασιλέως Β.

-Μπουμπουλίνας

-Μητροπόλεως

-Μητροπολίτου Βαρνάβα

-Βασιλέως Ηρακλείου

-Σμύρνης

-Νοταρά, από τις 08:30 π.μ. έως αργά το μεσημέρι (ο ακριβής χρόνος της διακοπής θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των

εργασιών).

Η διακοπή υδροδότησης σχετίζεται με την εκτέλεση εργασιών που απαιτούνται για την σύνδεση των υφισταμένων

αγωγών ύδρευσης με τους νέους αγωγούς που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του έργου ‘’Αγωγοί μεταφοράς νερού

πόλης Κατερίνης’ στο σημείο συμβολής των οδών Αγ. Παρασκευής και Επισκ. Μελετίου Κιτρους & Μητρ. Βαρνάβα.

Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών.


Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Μπουσνάκης Αστέριος

Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε. (παράρτημα Κατερίνης)