ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ματαιώνεται!


Από πολλούς θεωρείται... Αναπόφευκτο!

Κανονικά... όπως κάθε μέρα


Όλοι το ξέρουν πια... ακόμη κι οι πέτρες!

Θα πληρώσουν οι ένοχοι;


ΤΙ KAPAMΠINATH ΑΠΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; Ο Σπίρτζης έκανε διαγωνισμό (για 14.145.000€) μέσα σε ...9 ώρες! Εσύ τι λες Δραγασάκη αριστερέ;

Από το "PRESS-GR"
Stefanos Kavallierakis
Διαγωνισμός που ξεκινά στις 8 το πρωί και λήγει στις... 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Σπίρτζης ολέ!


Την 1η Φεβρουαρίου αναρτήθηκε στην Διαύγεια απόφαση του υπουργού κ. Σπίρτζη για  14.145.000 ευρώ για την κατασκευή οικίσκων για τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων.
Όπως μπορείτε να δείτε ο  εν λόγω διαγωνισμός ξεκίνησε το πρωί της 2ας Φεβρουαρίου στις 9π.μ. και ολοκληρώθηκε το ίδιο απόγευμα στις 5μ.μ.

Θα πεθάνουμε με την απορία ρε πούστη μου;

Εισβολή αγροτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη (video)... Τα καλύτερα έρχονται κι όπως ο ΓΑΠ και Σια... κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν


Από το "PRESS-GR"
Ομάδα αγροτών από την περιοχή του Ευρώτα και της Μάνης, σήμερα στις 10.30 το πρωί, έφυγαν από το μπλόκο και εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όταν έμαθαν ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος στη Σπάρτη, όπου και συναντάται με...
εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων, διακόπτοντας την συνάντηση.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αγρότες επιτέθηκαν λεκτικά στο βουλευτή επισημαίνοντάς του πως ήταν μαζί τους κι άλλα τους έλεγε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έκαναν επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κι άλλη είναι σήμερα η στάση του, ενώ τον κάλεσαν σε έντονο ύφος να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης όταν αυτό έρθει στη Βουλή.
«Ήσουν η τελευταία μας ελπίδα», φώναζε ένας αγρότης στο βουλευτή, ο οποίος του ανταπαντούσε, «δεν ήμουν, είμαι η ελπίδα σας», σε έναν έντονο χαρακτηριστικό διάλογο.
Οι αγρότες στη συνέχεια αποχώρησαν και παραμένουν στα μπλόκα τους με ανοικτούς τους δρόμους σε Λακωνία, Αρκαδία και Αργολίδα, ενώ κλειστή είναι μόνο η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού.
Το απόγευμα στις 6.00 σήμερα οι αγρότες της Αρκαδίας έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τα διόδια της Νεστάνης επ' αόριστον.
Παράλληλα, οι αγρότες της Πελοποννήσου από τα μπλόκα όπου βρίσκονται, εκπρόσωποί τους παρακολουθούν και συμμετέχουν διαδικτυακά μέσω skype στη συνάντηση εκπροσώπων αγροτικών μπλόκων που είναι σε εξέλιξη στη Βέροια.

Αγρότες πέταξαν σκατά στο γραφείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ


Από το "PRESS-GR"
Οργισμένοι αγρότες από την Πέλλα τοιχοκόλλησαν ψήφισμα και άφησαν… κοπριά και άλλα αγροτικά προϊόντα στην είσοδο του γραφείου του βουλευτή Πέλλας, Ιωάννη Σηφάκη…
Δείτε το...
βίντεο:
πηγή βίντεο: ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ πελλας

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 840 ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ «ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ»‏





Απίστευτο και όμως Ελληνικό! Και ενώ η Χώρα μας έχει βυθιστεί στην οικονομική κρίση, κάποιοι κατάφεραν να περάσουν πριν τις εκλογές του 2012 ρύθμιση με την οποία με εντελώς πρωτόγνωρες για τις ακαδημαϊκά δεδομένα διαδικασίες θα γίνονται «Καθηγητές Πανεπιστημίου», χωρίς να έχουν δουλέψει ούτε ώρα σε αυτό!
Πρόκειται δηλαδή για «Καθηγητές Πανεπιστημίου από το παράθυρο»! Επιπλέον το κάθε Πανεπιστήμιο είναι υποχρεωμένο να κρίνει τουλάχιστον 3 ιατρούς Ε.Σ.Υ. ανά ειδικότητα (!) τον χρόνο, δηλαδή με απλά μαθηματικά στις 40 ειδικότητες της Ιατρικής θα αποκτήσουμε άλλους 840 Καθηγητές Ιατρικής σε ένα χρόνο στα 7 Πανεπιστήμια της Ελλάδας!!!! 
Φυσικά, όπως αναμένονταν, όλα τα Πανεπιστήμια της Χώρας που έχουν Ιατρικές Σχολές (Πανεπιστήμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Κρήτης, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Θράκης) προσέφυγαν από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Α.Ε.Ι. (ΠΟΣΔΕΠ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης ως αντισυνταγματική.

To αγόρι της Μέρκελ...


Οι τελευταίες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ: Βλακείας τε και αλητείας εγκώμιον.

«Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, τους δ’ ανοήτους, το οίημα» (τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση).

Σωκράτης

Όσο πλησιάζει το τέλος τους, τόσο πιο γελοίοι, πιο αλήτες και πιο επικίνδυνοι γίνονται.

Δε διστάζουν να εφαρμόζουν, ό,τι πιο αντικοινωνικό κι ό,τι πιο απάνθρωπο τους διατάξουν, προκειμένου να μείνουν στον αφρό, για να μεγαλοπιάνονται σαν βλαχοδήμαρχοι και να ηδονίζονται όταν κάποιος battler τους ανοίγει την πόρτα της υπουργικής λιμουζίνας. Ν' αρπάξουν, ό,τι προλάβουν πριν φύγουν, όπως ακριβώς έκαναν κι οι προηγούμενοι. Ό,τι φάνε, ό,τι πιούνε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος τους!

Η αλητεία όλων αυτών των ασήμαντων τζουτζέδων της αποικιοκρατίας δε φάνηκε τώρα. Η γελοιότητά τους δε φάνηκε τώρα. Αυτά τα αδίστακτα ζώα, που ξεκάθαρα εκπληρώνουν την εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού, για χάρη  ...των Funds δε φάνηκαν τώρα.

Θα έπρεπε να τους είχαμε διακρίνει στον αλητήριο πρωθυπουργό, που- ενώ είχε κανονίσει τη «δουλειά» πολύ πριν εκλεγεί- τόλμησε να πατήσει τα ιερά χώματα της Καισαριανής και να «φτύσει» πάνω στο αίμα των 200 νεκρών παιδιών του λαού.


Θα έπρεπε να τους είχαμε διακρίνει στο βουλευτή Κυκλάδων και μέλος της επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου το 1973, Ν. Μανιό, ο οποίος περιφέρεται κάθε πρωί από τσοντοκάναλο σε τσοντοκάναλο, υπερασπίζοντας με πάθος τη βρώμικη και κερδοφόρα μπίζνα του ξεπουλήματος της πατρίδας και την κατάλυση της δημοκρατίας.

Θα έπρεπε να τους είχαμε διακρίνει, όταν βλέπαμε τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να προαναγγέλλει νέους δυβάσταχτους φόρους και να γελάει.

Θα έπρεπε να τους είχαμε διακρίνει  στο ηλίθιο χαμόγελο και την αστείρευτη τάση αυτοεξευτελισμού του Κατρούγκαλου (τον οποίον ο γράφων έτυχε να τον έχει καθοδηγητή στην Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ), που μετά από πολλά χρόνια αφάνειας, βρήκε επιτέλους την ευκαιρία νε εισέλθει στο πολιτικοοικονομικό jet set, με οποιοδήποτε κόστος και τίμημα.

Θα έπρεπε να τους είχαμε διακρίνει στη γελοία εικόνα του γλοιώδους υπουργού εξωτερικών, Ν. Κοτζιά (τον οποίον ο γράφων επίσης έτυχε να τον έχει υπεύθυνο διαφώτισης των μαθητικών Τομέων Αθήνας της ΚΝΕ), όταν ένωνε τα χέρια του με αυτά των δολοφόνων μικρών παιδιών-υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ, τραγουδώντας «We are the world, we are the children».

Θα έπρεπε να τους είχαμε διακρίνει στο απλανές βλέμμα και το βλακώδες μειδίαμα της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία προσπαθεί να μιμηθεί τη Βάσω Παπανδρέου.

Τώρα πια αρχίζουμε να ερχόμαστε σε επαφή με την αποπνικτική αποφορά, που εκπέμπουν όλα αυτά τα εγωκεντρικά ανθρωποειδή, που θεοποίησαν την εξουσία και το εύκολο κέρδος, που ενσάρκωσαν την ιδιωτεία και απεμπόλησαν την όποια κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη διέθεταν, για μια χούφτα δολάρια.
Είναι δε, τόσο ηλίθιοι, που δε διστάζουν  να λένε ανοησίες και να ξευτιλίζεται δημοσίως, νομίζοντας ότι η χυδαία μεταμόρφωσή τους θα εκτιμηθεί και θα ανταμειφθεί από τους...εταίρους κι έτσι γίνονται χυδαιότεροι μέρα με τη μέρα.

Όπως όλα δείχνουν, όμως, όπου να΄ναι έρχεται το τέλος τους. Τη χαριστική βολή τους τη δίνουν τα μπλόκα, μέσα από τα οποία έχει ενωθεί ο λαός, που μάχεται για την  επιβίωσή του και για την υπεράσπιση της πατρίδας και της δημοκρατίας.
Αρκεί ο λαός να είναι εκεί, ενωμένος κι αποφασισμένος, όπως είναι τώρα στα μπλόκα, έτοιμος να γκρεμίσει όποιον άλλον επιλέξουν οι κατακτητές (Κούλη, οικουμενική κλπ), ως βοηθό εκπλήρωσης στην απαλλοτρίωση της χώρας.


Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!
                                                                                                             
 askordoulakos

ΔΡΑΧΜΗ


Πράγματι υπάρχει δημοκρατία. Πράγματι, διότι εγράφη η λέξη ταμπού, δημοσία και μάλιστα ως επικεφαλίδα και υπάρχω ακόμη ελεύθερος και δη αλοιδόρητος .
Γράφει ο Γιώργος Σ. Πολίτης
Ας μιλήσουμε ανοιχτά.
Η οικονομική εξαθλίωση του λαού δεν έχει τέλος ομοίως και η πολιτική αναξιοπιστία, διότι απλά δεν υπάρχει τέτοιο. Τέλος εννοώ. Ως τέτοιο ορίζεται μονάχα ο θάνατος. Πριν αυτού υπάρχει μονάχα κατήφορος που σημαίνει πάντα κάτι χειρότερο!
Πάντα κάτι χειρότερο που νομίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο κακό και πάντα αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει πάντα κάτι οξύτερο αυτού. Ο θάνατος αργεί.
Εις το προκείμενο. Οι επιλογές του Ελληνικού λαού είναι δύο…………..
1. Ευρώπη, ευρώ και μνημόνιο από εκείνο που ζούμε σήμερα στο διηνεκές.
2. ΕΞΩ από την Ευρώπη με ΔΡΑΧΜΗ.
Μέσα στην ευρωζώνη δεν υπάρχει λύση. Το ΚΚΕ οφείλουμε να παραδεχθούμε πως είχε δίκιο όταν το έλεγε.
Ο κατήφορος στον οποίο βρισκόμαστε δεν έχει τέλος. Οι λόγοι μπορεί να είναι χίλιοι και στους μισούς από αυτούς μπορεί να φταίμε εμείς, όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. Όσο και εάν το θέλουν οι ευρωπαϊστές πολιτικοί δεν υπάρχει φως και η …έλλειψή του φωτίζει όλο και περισσότερο τους απλούς πολίτες που πλέον αρχίζουν να αντιλαμβάνονται…
Βεβαίως οι πολιτικοί έχουν τα συμφέροντα, τις δεσμεύσεις τους, τις ταγές τους, τις υποχρεώσεις τους. Τα ανοιχτά τους κεφάλαια. Ο σκύλος εκεί που τρώει, εκεί γαβγίζει
Οι δανειστές πέτυχαν να μην υπάρχει η άλλη φωνή, εκείνη της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Εκείνη της δύσκολης (εάν θέλετε) πορείας, αλλά και της μόνης με το ελάχιστο της ελπίδας ορατό. (Στο τέλος θα είναι η μόνη λύση -θεωρείστε το δεδομένο-, αλλά το θέμα είναι το πότε θα έρθει αυτό το τέλος. Το λέγαμε -όσοι το κάναμε- εδώ και χρόνια…)
Ο λαός από την άλλη δείχνει να έχει αρχίσει να καταλαβαίνει.
Το παρόν ασφαλιστικό δεν περνάει τίμια. Το φορολογικό λαιμητόμος επίσης. Όμως αυτό, ακόμα και εάν υποψιαστεί κάποιος ότι θα περνούσε ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! Θέλουν κάτι ακόμα σκληρότερο και με το δίκιο τους. Οι άνθρωποι κοιτούνε τα νούμερα. Χεστήκανε για τους Έλληνες. Ζητάνε κάτι το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού και μετά πάλι κάτι άλλο.
Κάτι όχι το τελευταίο… Για τον απλό λόγο που λέει ότι πάντα κάποιος φτωχαίνει και δεν έχει να δώσει, όταν λοιπόν παρουσιαστεί έλλειμμα τότε οι απαιτήσεις αυξάνονται για τους υπόλοιπους που ακόμα μπορούν, μέχρι να πέσει και ο τελευταίος Έλληνας… Μέχρι τότε οι φόροι θα αυξανονται, οι μισθοί θα μειώνονται, οι συντάξεις θα κόβονται, τα όρια ηλικίας θα ανεβαίνουν.
Τα νούμερα προέχουν! Το λένε τίμια.
Τα νούμερα δεν έχουν αισθήματα, ανθρωπισμό, κατανόηση. Έρμε ρομαντικέ Τσίπρα! Πήγες στη σπηλιά των λύκων να μιλήσεις για προτεραιότητες και αξίες…
Οι ελεύθερες αγορές ακριβώς ετούτο είναι. Ευμάρεια αριθμών, κέρδους. Ο μόνος σκοπός, η αύξηση των χρημάτων. Φιλελευθερισμός. Ο ισχυρός έναντι του αδύναμου. Το ΙΚΕΑ για παράδειγμα, εναντίον του μαραγκού της γειτονιάς.
  • Ο Σύριζα έχει καταντήσει δούλος της ατολμίας του.
Δούλος μιας κατάστασης που κατά τα φαινόμενα αδυνατεί να διαχειρισθεί. Έγινε κατά πως φαίνεται κομμάτι της παλαιάς καθεστωτικής εξουσίας. Παντού βλέπει εχθρούς και όχι αγανάκτηση.
Τι να πει κανείς. Λιγάκι ντροπή για τις προεκλογικές εξαγγελίες δεν θα έβλαπτε…
Και τώρα τι;
Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει η πολιτική ηγεσία του Σύριζα είναι ένα τίμιο δημοψήφισμα. Τώρα που η πρόταση ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΕΥΡΩ αρχίζει να αχνοδείχνει το νόημα της. (μην θαρρείτε πως το έχει δείξει, όπως δεν το είχε κάνει τον Σεπτέμβρη. Αδικαιολόγητα)
Το ερώτημα σαφές.
  • Ευρώπη και ευρώ, ή Ελλάδα κλειστά σύνορα και Δραχμή.
Ο λαός θα πρέπει να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Εάν πράγματι το μυαλό ή τα συμφέροντά του δείχνουν προς μία κατεύθυνση θα ακολουθήσουμε όλοι, ομοίως και εάν δείχνουν προς την άλλη.
Άμα τη λήψη της απόφασης Ευρώπη, τέλος οι απεργίες, τέρμα οι διαμαρτυρίες. Θα υποστούμε ό,τι μας επιφυλάσσει ο Γερμανός, ή όποιος άλλος δανειστής. Τη συνέχεια δηλαδή του προγράμματος που βιώνουμε.
Εάν διαλέξουμε δραχμή επίσης το ίδιο. Θα δυσκολευτούμε. Ναι. Έχουν φροντίσει για αυτό οι φίλοι μας Ευρωπαίοι όταν παρότρυναν επιδοτώντας τις καταστροφές αμπελιών για παράδειγμα, όταν μας εκμηδένιζαν τη βιοτεχνία και την ελάχιστη βιομηχανία που είχαμε… ώστε να μείνουμε τώρα με τις γραβάτες και τις ιδέες για μαγείρεμα.
Εκείνοι όμως έκαναν τη δουλειά τους, οι κυβερνήσεις μας πού ήταν;
Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά πιστεύω ότι με δικό μας νόμισμα και με αρκετή προσπάθεια με προστασία της αγοράς από κάθε τι εισαγόμενο (πέραν των απαραίτητων, φάρμακα, καύσιμα κ.τ.λ.) θα τα καταφέρουμε. Αρκεί να παραμείνουμε μονοιασμένοι.
Μακάρι να είχαν δίκιο οι ξένοι και να βγαίναμε από τα μνημόνια ασφαλείς, με λιγότερα λεφτά αλλά με προοπτική. Δυστυχώς όμως η πολιτική τους είναι αλλιώτικη από εκείνη που τα χαμόγελά τους μας λένε. Δεν φταίμε παντού και πάντα εμείς. Να το λέμε κι αυτό πίσω από κάθε μας αυτοκριτική.
Οι λογιστές μαζί με τους αγρότες μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Καμία φορολογική δήλωση. Οι δρόμοι ανοικτοί ορισμένες ώρες. Μπορεί όλο ετούτο που ζούμε να γίνει ένας τίμιος ξεσηκωμός που να ζητάει τα προφανή. Χαλάρωση των μέτρων ή δημοψήφισμα. Νέα απόφαση γιατί ο λαός ήταν ανέτοιμος. (Έλεος!)
Αλήθεια, ας σκεφτούμε το λογικό. Οι εκλογές έγιναν τον Σεπτέμβρη και ο λαός ψήφισε μνημόνιο και ωραίο πρωθυπουργό (το έκανε μην μου πείτε όχι). Ήξερε τι έκανε; Μετά από τόσα που είχε περάσει ήξερε τι έκανε; (Ε λοιπόν, τίποτα δεν ήξερε. Τον Γενάρη είπε ‘’όχι’’ στα μνημόνια και τον Σεπτέμβρη ‘’ναι’’ επειδή δεν του γέμιζε το μάτι ο Λαφαζάνης ή ο Καζάκης ή έστω το ΚΚΕ -‘έστω’ διότι για να κυβερνήσει επιθυμεί 80% πλειοψηφία-)
Για την περίπτωση που γνώριζε τι έκανε ψηφίζοντας Σύριζα-πολιτική μνημονίου, δεν θα πρέπει να κανείς οπαδός του κυβερνώντος κόμματος ασφαλώς από τη μία πλευρά και από την άλλη της ΝΔ, του Πασόκ, του Ποταμιού, να είναι στις διαδηλώσεις ή δυσαρεστημένος. Κανείς από την αντιπολίτευση αφού και εκείνη να έρθει στην κυβέρνηση τα ίδια θα εφαρμόσει. Οι λιμουζίνες θα αλλάξουν προορισμούς κατοικιών, αυτή θα είναι η αλλαγή.
Δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός που σε κανένα κανάλι (πλην ενός μικρού) δεν ακούγεται η λέξη (όχι το επιχείρημα), η λέξη, Δραχμή; Δεν σας κάνει εντύπωση πως όποιος την αναφέρει γίνεται περίγελος από όλους τους έγκριτους δημοσιογράφους;
Αναρωτήθηκαν ποτέ ποια είναι η προοπτική μέσα στο μνημόνιο, μέσα στη Ευρώπη, παρέα με αυτούς τους φίλους;
Όπως και να έχει ως Έλληνες πάντα θα πέφτουμε από τα σύννεφα. Σε κάθε νέο μέτρο θα λέμε το τελευταίο, κάθε σφαλιάρα θα είναι για το καλό μας. Αυτή τη ραγιάδικη νοοτροπία κάποτε πρέπει να την αφήσουμε και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Τι διάολο ανίκανοι είμαστε;
Ποιο είναι το μέλλον των παιδιών μας; Πόσο θα πρέπει να ντρεπόμαστε για την παρακαταθήκη που τους αφήνουμε… 500 μισθός για αυτά, και εμείς οι πατεράδες αδικημένοι με κλάματα. Σκυφτοί! Στο δρόμο, άτολμοι. Χαμένοι. Γεμάτοι αγανάκτηση στείρα, που τίποτα δεν λέει… Βουτηγμένοι στη δειλία. Και τα παιδιά να μας παρηγορούν »Μπαμπά δεν πειράζει..»
Να μην μας αξιώσει ο όποιος Θεός.
Ενωμένοι θα πετύχουμε. Δεν υπάρχουν πλέον κόμματα. Υπάρχει Μνημόνιο Ευρώπη ευρώ και τράπεζες από τη μια. Από την άλλη Δραχμή, Ελλάδα, κόπος, περηφάνια και ελπίδα.

Έπεται το φορολογικό αδέλφια – Ιδού τι περιλαμβάνει

 
Mεγάλες ανατροπές έρχονται το 2016 για τους φορολογούμενους αν και τα χαμηλά εισοδήματα δεν θα επηρεαστούν, θα πληρώσουν όμως περισσότερα οι έχοντες αρκετά υψηλά εισοδήματα καθώς στόχος είναι η αύξηση των εσόδων από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ το 2016 και για να συγκεντρώσει τα νέα έσοδα προσανατολίζεται στην αύξηση της φορολόγησης και των μεσαίων εισοδημάτων.
Σημειώνεται ότι το φορολογικό μαζί και με το εργασιακό που έπονται του ασφαλιστικού θα αποτελέσουν τους νέους μεγάλους κινδύνους για την κυβέρνηση με την προϋπόθεση ότι θα περάσει τελικώς το ασφαλιστικό, κάτι που ήδη έχει προκαλέσει μύριες αντιδράσεις αν και, το σημειώνουμε, δεν είναι αποδεκτό σαν σχέδιο από τους δανειστές, προκαλώντας απορίες γιατί η κυβέρνηση το στηρίζει, και γιατί η κοινωνία το αντιμάχεται αφού δεν θα ισχύσει με την έως τώρα μορφή.
Η νέα πρόταση φορολόγησης περιλαμβάνει με τρεις ξεχωριστές κατηγορίες συντελεστών:………..
α) για μισθούς – συντάξεις,
β) για κέρδη από επιχειρήσεις και 
γ) για ενοίκια. 
Βάσει του σεναρίου αυτού, το εισόδημα από κάθε μία εκ των τριών αυτών πηγών θα φορολογείται αυτοτελώς με την δική του κλίμακα, δηλαδή τα εισοδήματα από περισσότερες της μιας πηγές δεν θα αθροίζονται για να υπαχθούν σε φόρο με ενιαία κλίμακα.
Οι νέοι συντελεστές επιβαρύνουν περισσότερο τα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ, και τα εισοδήματα από ακίνητα ενώ φοροελαφρύνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι από την επεξεργασία των δεδομένων των περυσινών φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι μόλις 27.710 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν περισσότερα από 50.000 ευρώ, ενώ στους ελεύθερους επαγγελματίες οι έχοντες δηλωμένα περισσότερα από 50.000 ευρώ είναι 15.159 φορολογούμενοι, ενώ υπάρχουν και 4.723 φορολογούμενοι οι οποίοι δήλωσαν εισόδημα από ενοίκια υψηλότερο των 50.000 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, 47.592 φορολογούμενοι δήλωσαν πέρυσι περισσότερα από 50.000 ευρώ.
Μισθοί-Συντάξεις: 50% φορολόγηση για τα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ
Σύμφωνα, ειδικότερα, με το εναλλακτικό αυτό σενάριο:
1) Η κλίμακα φορολογίας των μισθών και των συντάξεων παραμένει ίδια μέχρι το επίπεδο εισοδήματος των 60.000 ευρώ. Πάνω από το επίπεδο αυτό θα ισχύει συντελεστής φόρου 50%.
Έτσι, η κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων διαμορφώνεται ως εξής:
• Τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος φορολογούνται με 22%.
• Τα επόμενα 17.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος, που αντιστοιχούν στο τμήμα ετησίου εισοδήματος από 25.001 έως 42.000 ευρώ, φορολογούνται με 32%.
• Τα επόμενα 18.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος, που αντιστοιχούν στο τμήμα ετησίου εισοδήματος από 42.001 έως 60.000 ευρώ φορολογούνται με 42%.
• Το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τα 60.000 ευρώ φορολογείται με 50%.
Ο φόρος που προκύπτει από την παραπάνω κλίμακα εξακολουθεί να μειώνεται κατά 2.100 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 21.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 21.000 ευρώ και μέχρι 42.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου των 2.100 μειώνεται κατά το 10% του ποσού κατά το οποίο το ετήσιο εισόδημα υπερβαίνει τις 21.000 ευρώ. Για παράδειγμα, σε ετήσιο εισόδημα 24.000 ευρώ αντιστοιχεί φόρος 22%, δηλαδή 5.280 ευρώ. Από το ποσό του φόρου εκπίπτει ποσό 1.800 ευρώ, δηλαδή 2.100 ευρώ μείον το 10% του ποσού των 3.000 ευρώ, κατά το οποίο το εισόδημα των 24.000 ευρώ υπερβαίνει τις 21.000 ευρώ.
Δηλαδή, η νέα κλίμακα φορολόγησης δεν θα μεταβάλει τις ετήσιες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα μέχρι 60.000 ευρώ προερχόμενα από μισθούς ή συντάξεις. Για όσους αποκτούν εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις άνω των 60.000 ευρώ, η προσθήκη συντελεστή αυξημένου από το 42% στο 50% πάνω από το όριο των 60.000 ευρώ θα προκαλέσει την αύξηση της ετήσια φορολογικής επιβάρυνσης, κατά ποσοστά από 0,4% λίγο πάνω από το επίπεδο των 60.000 ευρώ έως και 19% στα πάρα πολύ υψηλά επίπεδα εισοδήματος.
Έσοδα ατομικών επιχειρήσεων/ελεύθερων επαγγελμάτων : Κερδισμένοι όσοι έχουν έσοδα μέχρι 42.000 ευρώ
2) Η κλίμακα φορολογίας του καθαρού εισοδήματος από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα θα είναι ίδια με αυτήν που ισχύει για τη φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων, με τη διαφορά ότι δεν προβλέπει έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ.
Από τους φορολογούμενους που ασκούν ατομικά επιχειρηματικές δραστηριότητες ή ελευθέρια επαγγέλματα και δηλώνουν εισοδήματα προερχόμενα αποκλειστικά από αυτές τις πηγές, κερδισμένοι με την εφαρμογή της νέας αυτοτελούς κλίμακας φορολόγησης θα είναι όλοι όσοι δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία.
Ουσιαστικά, επωφελούνται όσοι ασκούν ατομικά επιχειρηματικές δραστηριότητες ή ελευθέρια επαγγέλματα και δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, με τη νέα φορολογική κλίμακα, θα φορολογούνται με συντελεστή μειωμένο από το 26%, που προβλέπει η τωρινή κλίμακα, στο 22%.
Όμως όσο αυξάνονται τα έσοδα αυξάνεται και η επιβάρυνση. Για όσους δηλώνουν πάνω από 25.000 και μέχρι 41.000 ευρώ, στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 25.000 ευρώ θα ισχύει συντελεστής φόρου αυξημένος από το 26% στο 32%, όμως οι όποιες επιβαρύνσεις προκύπτουν στο κλιμάκιο αυτό θα υπεραντισταθμίζονται από τη μείωση του φόρου στο πρώτο κλιμάκιο εισοδήματος, από το 0 έως τα 25.000 ευρώ.
Για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ η νέα κλίμακα προκαλεί αυξήσεις φορολογικών επιβαρύνσεων που μεγαλώνουν σε ποσό και ποσοστό όσο υψηλότερο των 42.000 ευρώ είναι το ετήσιο εισόδημα. Για παράδειγμα, ο ετήσιος φόρος για όποιον δηλώνει 45.000 ευρώ αυξάνεται κατά 500 ευρώ ή κατά 4,27% με τη νέα κλίμακα, από τα 11.700 στα 12.200 ευρώ. Για έναν μεγαλοδικηγόρο ή μεγαλογιατρό που δηλώνει ετησίως 80.000 ευρώ, ο ετήσιος φόρος με τη νέα κλίμακα αυξάνεται κατά 5.600 ευρώ ή κατά 24,45%, από τα 22.900 στα 28.500 ευρώ.
Για παράδειγμα, αυτοαπασχολούμενος με ετήσιο καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ θα πληρώνει φόρο 4.400 ευρώ με τη νέα κλίμακα, ενώ με την ισχύουσα σήμερα κλίμακα πληρώνει 5.200 ευρώ. Η ετήσια επιβάρυνσή του θα μειωθεί κατά 800 ευρώ.
Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο καθαρό εισόδημα 25.000 ευρώ θα πληρώνει φόρο 5.500 ευρώ με τη νέα κλίμακα, ενώ με την ισχύουσα πληρώνει 6.500 ευρώ. Δηλαδή θα καταβάλλει 1.000 ευρώ λιγότερα. Ατομική εμπορική επιχείρηση με ετήσια καθαρά κέρδη 30.000 ευρώ θα πληρώνει με τη νέα κλίμακα 7.100 ευρώ, ενώ με την ισχύουσα σήμερα πληρώνει 7.800 ευρώ. Η ετήσια επιβάρυνσή της θα μειωθεί δηλαδή κατά 700 ευρώ. Γενικά, μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 25.000 ευρώ ο ετήσιος φόρος μειώνεται κατά 15,38% με τη νέα κλίμακα, ενώ πάνω από το επίπεδο των 25.000 ευρώ και μέχρι τις 41.000 ευρώ το ποσοστό μείωσης περιορίζεται και μηδενίζεται λίγο κάτω από το όριο των 42.000 ευρώ.
3) Η κλίμακα φορολογίας των ενοικίων και των λοιπών εισοδημάτων από ακίνητα θα προβλέπει φόρο αυξημένο από το 11% στο 15% για ετήσια μισθώματα και λοιπά εισοδήματα από ακίνητα μέχρι 12.000 ευρώ, φόρο αυξημένο από το 33% στο 35% για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από το επίπεδο των 12.000 ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 40.000 ευρώ και νέο συντελεστή μεταξύ 40% και 45% για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ.
Για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα (ενοίκια κ.λπ.) μέχρι 12.000 ευρώ το χρόνο, η προτεινόμενη νέα κλίμακα αυτοτελούς φορολόγησης θα προκαλέσει αύξηση του φορολογικού βάρους κατά 36,36%, δηλαδή πολύ μικρότερη από αυτήν που προέκυπτε με το σενάριο της ενιαίας κλίμακας.
Συγκεκριμένα, για τους φορολογούμενους αυτούς, η νέα κλίμακα προβλέπει συντελεστή φόρου αυξημένο από το 11% στο 15%. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης ακινήτων με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ προερχόμενο αποκλειστικά από ενοίκια, θα πληρώσει φόρο 1.500 ευρώ με τη νέα κλίμακα, ενώ με την ισχύουσα πληρώνει 1.100 ευρώ.
Όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητη περιουσία πάνω από 12.000 ευρώ και μέχρι 40.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώσουν επιπλέον φόρο από 480 έως και 1.040 ευρώ το χρόνο. Σε ποσοστά οι φόροι που θα πληρώσουν θα είναι αυξημένοι από 9,85% έως και 36%. Τ
έλος, οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ από ενοίκια θα πληρώνουν φόρους αυξημένους κατά ποσά άνω των 1.000 ευρώ το χρόνο. Π.χ. φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα από ενοίκια 55.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 17.600 ευρώ με τη νέα κλίμακα, ενώ με την ισχύουσα κλίμακα πληρώνει 15.510 ευρώ. Δηλαδή θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο 2.090 ευρώ το χρόνο.
4) Για τους αγρότες θα παραμείνει το καθεστώς αυτοτελούς φορολόγησης του εισοδήματος με έναν συντελεστή, για τον οποίο προβλέπεται σταδιακή αύξηση από το 13% στο 26% σε βάθος πολλών ετών.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ…ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ, ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Μέχρι να ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο πολύς κόσμος, ο κοινός λαός, εκτιμούσε ότι υπάρχει βρε αδερφέ και κάτι που δε δοκιμάστηκε και…μπορεί να μας δώσει κάτι καινούριο.

Ήρθε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και διαπιστώσαμε, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι …………..
πραγματοποίησε μία οβιδιακού τύπου μεταβολή για να εγκατασταθεί εκεί που ήταν προηγουμένως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να μας πει δηλαδή ότι αυτός είναι καλύτερος για να κάνει όσα έκανε μέχρι τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Αυτή είναι η τραγωδία του πράγματος.
Κάλεσε μια ολόκληρη κοινωνία να ψηφίσει εναντίον των μνημονίων για να τα σχίσει, τον εξουσιοδότησε να τα σχίσει και κάλεσε στη συνέχεια την ίδια κοινωνία να ψηφίσει αυτά που της έφεραν οι προηγούμενοι, αλλά σε χειρότερη μορφή.
Πραγματοποίησε ένα δημοψήφισμα απόλυτης απάτης, διότι και με το Ναι και με το Όχι, αυτό που έκανε ήτανε να υπόσχεται ένα πολύ κακό μνημόνιο. Διότι και το Όχι δεν υπενοείτο αυτό που συνελάμβανε η κοινωνία που ψήφιζε, δηλαδή την άρνηση στο μνημόνιο, αλλά ένα νέο μνημόνιο. Μας ερωτούσε ουσιαστικά εάν θέλαμε το δικό του μνημόνιο, ή του Γιούνκερ. Η διαφορά μεταξύ των δύο αυτών μνημονίων ήταν ανύπαρκτη. Και προφανώς δεν υπήρχε μια διαφορετική προσέγγιση του πράγματος.
Και αν υποθέσουμε πως ψήφισε ο ελληνικός λαός κατά του μνημονίου του κ. Γιούνκερ και υπέρ του μνημονίου του κ. Τσίπρα, γιατί δεν εφήρμοσε την πολιτική που αποφάσισε ο ελληνικός λαός;
Γιατί υπέργαψε ένα μνημόνιο πιο βαρύ ακόμη και από αυτό του Γιούνκερ;
Και αφού τα δημοψηφίσματα είναι δεσμευτικά όπως ξέρουμε που έγραψε την ετυμηγορία του λαού;
Μετέβαλε τη χώρα σε πρόβλημα της Κουμουνδούρου, δηλαδή η χώρα κλήθηκε να λύσει τα προβλήματα του Τσίπρα και όχι το αντίθετο. Και συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση.
Εγώ δεν θα ήθελα να δω κάποιον από αυτούς που επήγαν και ψήφισαν οποιοδήποτε κόμμα, να έρθει να διαμαρτυρηθεί για αυτά που θα υποστεί τώρα. Δεν έχει απολύτως καμία δικαιολογία ούτε δικαίωμα. Διότι γνώριζε και όφειλε –μάλλον- να γνωρίζει, ότι είτε ψήφιζε είτε δεν ψήφιζε, είτε ψήφιζε τον έναν είτε ψήφιζε τον άλλον, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Και μάλιστα με την ψήφο του δέσμευσε και εκείνους που αρνήθηκαν να παράσχουν νομιμοποίηση στους εξαπατητές τους
Προσωπικά δεν μπαίνω στη διαδικασία του Ναι ή Όχι στην ψήφο.
Διότι είναι άνευ σημασίας και περιέχει και ένα στοιχείο το οποίο είναι απολύτως προσβλητικό για την ίδια την κοινωνία: να νομιμοποιούν τις ανομίες της πολιτικής τάξης, με την ψήφο των πολιτών.
Πρέπει λοιπόν η κοινωνία να σταθεί απέναντι. Απέναντι σε όλους αυτούς που λειτουργούν ως δυνάστες της, σε σύσσωμη την πολιτική τάξη, και να ζητήσει ένα άλλο πολιτικό σύστημα. Δεν γίνεται τα κομματικά σαπρόφυτα, που εκφράζουν ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η κοινωνία, να ανεβαίνουν στην κορυφή χάρη στην εύνοια της κομματικής νομενκλατούρας και των συγκατανευσιφάγων της και να διατείνονται με το δάχτυλο απέναντι στην κοινωνία, ότι αυτοί ξέρουν και οι πολίτες δεν ξέρουν το συμφέρον τους.
Ας ξεκινήσουμε από το πολύ απλό.
Είχε η παρούσα κυβέρνηση επτά μήνες να κάνει το απολύτως στοιχειώδες. Να προσαγάγει στη δικαιοσύνη εκείνους οι οποίοι κατέστρεψαν και κατέκλεψαν τη χώρα στο παρελθόν και συγχρόνως να καταργήσει όλη τη νομοθεσία που οικοδομεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ξεκινώντας από το πολιτικό σύστημα, να καταργήσει τους νόμους που τους θέτουν υπεράνω της δικαιοσύνης, ως Λουδοβίκους.
Τι έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα; 
Παρακάλεσε λέει τους βουλευτές οι οποίοι μας κοστίζουν 600.000 ευρώ το χρόνο με όλα όσα απολαμβάνουν, εκτός από αυτά που τους προσφέρει η βουλή, τους παρακάλεσε να μην πάρουν αυτοκίνητο και επήραν όλοι. 
Με παρακλήσεις πολιτεύεται κανείς ως πρωθυπουργός, που κατέχει την απόλυτη εξουσία, ως απόλυτος μονάρχης; Και στο τέλος για να δείξει ότι κάτι έκανε, δήλωσε ότι θα μείωνε το αφορολόγητο των βουλευτών. Μας δουλεύουν…..
Είναι δυνατόν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν δομηθεί διανοητικά και εκπαιδευτεί μέσα στον σκοτεινό και απεχθή κομματικό σωλήνα, να κυβερνήσουν μια χώρα που σβήνει; Τι ξέρουν και τι θέλουν να κάνουν από αυτά που οφείλουν να κάνουν;
Αντιμετωπίζουν τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουν, υπό το πρίσμα μιας έννοιας του πολιτικού κόστους, η οποία αναφέρεται στα εσωτερικά προβλήματα και τις φιλοδοξίες όλων αυτών των αρουραίων της κομματοκρατίας και συγχρόνως όσων τριγύρω τους –οι συγκατανευσιφάγοι- αναμένουν να καταλάβουν θέσεις νομής του κράτους. Δεν έχει αναφορά στην κοινωνία η έννοια του πολιτικού κόστους.
Πώς θα πολιτευθούν λοιπόν με δημόσιες πολιτικές όταν ξέρουν ότι την κοινωνία την έχουν γραμμένη διότι δεν αποτελεί συλλογικότητα και επομένως πολιτική δύναμη, ενώ οι ίδιοι δεν υπέχουν καμία ευθύνη για όποια πολιτική ασκήσουν ή για όποια πολιτική οφείλουν να ασκήσουν και δεν την ασκούν;
Γι ‘αυτό και τους βλέπετε ότι έχουν βολευτεί όλοι μαζί και η παρούσα κυβέρνηση, στο να διαχειρίζονται αποκλειστικά τους όρους του μνημονίου, δηλαδή τους όρους της υποτέλειας και της εξαθλίωσης που επέβαλαν οι δανειστές. Αυτό σημαίνει ότι είναι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.
Όταν εγώ λέω ότι πρέπει να χτυπήσουμε την αιτία, δηλαδή το πολιτικό σύστημα, το κράτος και τη νομοθεσία που οικοδομεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά, δεν είναι μόνο για να λειτουργήσει σε αντιστοιχία προς την κοινωνία ή με όρους διαφάνειας το πολιτικό σύστημα. Είναι για να υπάρξουν και πολιτικές ανασύνταξης της χώρας.
Δεν μπορεί να βγει η χώρα μέσα από τον στενό και περιοριστικό ορίζοντα των μνημονίων . Πρέπει να υπερβούμε τις πολιτικές των μνημονίων. Να βγούμε μπροστά. Αυτά που μπορούν να κάμουν για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, δεν συνεπάγονται κόστος. Δεν συνεπάγεται κόστος το να φτιάξουν μια δημόσια διοίκηση που να δουλεύει παραγωγικά υπέρ της κοινωνίας, να δημιουργεί όρους ασφάλειας σε αυτόν που θέλει να φέρει τα χρήματά του να επενδύσει στην Ελλάδα..
Δεν συνεπάγεται κόστος η επιλογή των διευθυντών διαφόρων τομέων της Δημόσιας Διοίκησης με κριτήριο την ποιότητά τους και όχι την κομματική τους ένταξη και να αξιολογείται η επίδοσή τους με μέτρο το δημόσιο και όχι το κομματικό συμφέρον.
Δεν συνεπάγεται κόστος να θέσει ως όρο για να λειτουργούν οι υπάλληλοι , οι επιτροπές, αυτό το πρόσχημα για να μη λαμβάνονται αποφάσεις και να μη δουλεύει τίποτα, την προσωπική ευθύνη του υπαλλήλου ή των μελών των επιτροπών για τη ζημία που υφίσταται ο πολίτης. Να πληρώνουν από την τσέπη τους ή να απολύονται αυτοί οι οποίοι είναι υπόλογοι απέναντι στον πολίτη. Οι υπάλληλοι είναι και τίμιοι και έχουν και προδιαγραφές ποιότητας. Το σύστημα είναι που τους κάνει κομματικά ενεργούμενα, ή που τους ενθαρρύνει να δημιουργούν θύλακες διαφθοράς και ευνοιοκρατίας για να κάνουν τις δουλειές τους και όχι τις δουλειές της κοινωνίας.

Ποιος θα τα κάνει αυτά; 


Γιατί επιλέγει ο κ.πρωθυπουργός τα ανύπαρκτα αυτά άτομα του κομματικού σωλήνα για να κυβερνήσει ;
Γιατί είναι προσωπικά ενεργούμενα, κόλακες που συμπεριφέρονται ως καραγωγείς ή προσκυνητές, που τον κολακεύουν και του δημιουργούν ασφάλεια. Αντιπροσωπεύει ο καθένας από αυτούς, ένα μικρό κεφάλαιο, της συνολικής προσωπικότητας του ηγέτη που είναι και αυτός ένας υποπροϊόν του κομματικού σωλήνα. Διαφορετικά θα είχε ανοιχτεί στην κοινωνία και θα είχε ήδη επεξεργασθεί πολιτικές ή θα είχε καλέσει αξιόλογους ανθρώπους για να εισφέρουν με τη γνώση τους. Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτήν την κοινωνία που μπορούν να πάρουν τους τομείς της οικονομίας, της πολιτικής, του κράτους και να το φέρουν σε κλάσμα χρόνου, σε άλλη εποχή. Να δούμε οικονομική ανάπτυξη, οικονομική ανασυγκρότηση, πολιτικές που θα εκπορεύονται από το ίδιο το κράτος, που θα οργανώνουν την οικονομία και θα την τρέχουν στο μέλλον. Αυτή η επιλογή δεν υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων αυτών, του παρόντος πρωθυπουργού και των άλλων που φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν.
Είναι άτομα της κομματοκρατίας που σκέφτονται με τους όρους της κομματοκρατίας. Γι αυτό και βλέπουμε στις εσχατιές της καταστροφής της χώρας, να επιλέγονται τα βοθρολύματα της κομματικής νομενκλατούρας ως συνεργάτες του.
Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία του 18% στον ελληνικό λαό, δεν έχει το 35% που υποτίθεται ότι έλαβε. Είναι μία έσχατη μειοψηφία, η οποία μάλιστα τον ψήφισε ευρέως κατ’οικονομίαν.
Ωστόσο, δεν έχει καμία πρόθεση, όπως και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις –υπάρχει ομοφωνία σ’ αυτό- να συνεκτιμήσει και να αλλάξει το πολιτικό σύστημα ούτε τις πολιτικές της επιλογές και πρακτικές. Γιατί εάν θα άλλαζε το πολιτικό σύστημα, η χώρα θα εξήρχετο από τον καιάδα που την έχουν ρίξει και συγχρόνως οι πολιτικοί θα είχαν άλλο ρόλο να παίξουν. Ο οποίος δεν συνάδει με αυτόν που διδάχθηκαν στους σκοτεινούς θαλάμους της κομματοκρατίας.
Συγχρόνως, το μισό σώμα της βουλής και πάρα πολλοί από αυτούς που δεν είναι πια βουλευτές, θα έπρεπε να έχουν μπει φυλακή. Οι μεν γιατί έχουν διαπράξει σκάνδαλα τύπου «Τσοχατζόπουλου», μικρά ή μεγάλα, και οι δε, γιατί έχουν ψηφίσει όλες τις ανομίες , τους ανήθικους νόμους, προκειμένου να τα συγκαλύψουν.
Ο πολίτης πρέπει να πάψει να ελπίζει στον επόμενο δυνάστη του.
Όποιος και να είναι, ό,τι και να του υπόσχεται, θα κάνει ό,τι και ο προηγούμενος, θα παραδώσει στο τέλος της θητείας του μια Ελλάδα μικρότερη.
Ο πολίτης οφείλει να αντιληφθεί, ότι όπως στο σπίτι του δεν βάζει ξένο νοικοκύρη, έτσι δεν πρέπει να βάζει ξένο νοικοκύρη στα ζητήματα της χώρας του και εν πάση περιπτώσει, να μην επιτρέπει σε κανέναν να είναι εν λευκώ, ανεξέλεγκτος νοικοκύρης του σπιτιού του.
Είναι απολύτως αναγκαίο να αξιώσει να τον ελέγχει πραγματικά και να μπορεί να τον στείλει εν ανάγκη και στη δικαιοσύνη. Να σκεφθεί επομένως θεσμούς που θα εξαρτούν τον πολιτικό από τον πολίτη και όχι το αντίθετο. Να αξιώσει να γίνει εταίρος της πολιτείας για να πάψει να είναι αυτός υπήκοος.
Γιώργος Κοντογιώργης


Έπεται το φορολογικό αδέλφια – Ιδού τι περιλαμβάνει

 
Mεγάλες ανατροπές έρχονται το 2016 για τους φορολογούμενους αν και τα χαμηλά εισοδήματα δεν θα επηρεαστούν, θα πληρώσουν όμως περισσότερα οι έχοντες αρκετά υψηλά εισοδήματα καθώς στόχος είναι η αύξηση των εσόδων από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ το 2016 και για να συγκεντρώσει τα νέα έσοδα προσανατολίζεται στην αύξηση της φορολόγησης και των μεσαίων εισοδημάτων.
Σημειώνεται ότι το φορολογικό μαζί και με το εργασιακό που έπονται του ασφαλιστικού θα αποτελέσουν τους νέους μεγάλους κινδύνους για την κυβέρνηση με την προϋπόθεση ότι θα περάσει τελικώς το ασφαλιστικό, κάτι που ήδη έχει προκαλέσει μύριες αντιδράσεις αν και, το σημειώνουμε, δεν είναι αποδεκτό σαν σχέδιο από τους δανειστές, προκαλώντας απορίες γιατί η κυβέρνηση το στηρίζει, και γιατί η κοινωνία το αντιμάχεται αφού δεν θα ισχύσει με την έως τώρα μορφή.
Η νέα πρόταση φορολόγησης περιλαμβάνει με τρεις ξεχωριστές κατηγορίες συντελεστών:………..
α) για μισθούς – συντάξεις,
β) για κέρδη από επιχειρήσεις και 
γ) για ενοίκια. 
Βάσει του σεναρίου αυτού, το εισόδημα από κάθε μία εκ των τριών αυτών πηγών θα φορολογείται αυτοτελώς με την δική του κλίμακα, δηλαδή τα εισοδήματα από περισσότερες της μιας πηγές δεν θα αθροίζονται για να υπαχθούν σε φόρο με ενιαία κλίμακα.
Οι νέοι συντελεστές επιβαρύνουν περισσότερο τα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ, και τα εισοδήματα από ακίνητα ενώ φοροελαφρύνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι από την επεξεργασία των δεδομένων των περυσινών φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι μόλις 27.710 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν περισσότερα από 50.000 ευρώ, ενώ στους ελεύθερους επαγγελματίες οι έχοντες δηλωμένα περισσότερα από 50.000 ευρώ είναι 15.159 φορολογούμενοι, ενώ υπάρχουν και 4.723 φορολογούμενοι οι οποίοι δήλωσαν εισόδημα από ενοίκια υψηλότερο των 50.000 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, 47.592 φορολογούμενοι δήλωσαν πέρυσι περισσότερα από 50.000 ευρώ.
Μισθοί-Συντάξεις: 50% φορολόγηση για τα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ
Σύμφωνα, ειδικότερα, με το εναλλακτικό αυτό σενάριο:
1) Η κλίμακα φορολογίας των μισθών και των συντάξεων παραμένει ίδια μέχρι το επίπεδο εισοδήματος των 60.000 ευρώ. Πάνω από το επίπεδο αυτό θα ισχύει συντελεστής φόρου 50%.
Έτσι, η κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων διαμορφώνεται ως εξής:
• Τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος φορολογούνται με 22%.
• Τα επόμενα 17.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος, που αντιστοιχούν στο τμήμα ετησίου εισοδήματος από 25.001 έως 42.000 ευρώ, φορολογούνται με 32%.
• Τα επόμενα 18.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος, που αντιστοιχούν στο τμήμα ετησίου εισοδήματος από 42.001 έως 60.000 ευρώ φορολογούνται με 42%.
• Το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τα 60.000 ευρώ φορολογείται με 50%.
Ο φόρος που προκύπτει από την παραπάνω κλίμακα εξακολουθεί να μειώνεται κατά 2.100 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 21.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 21.000 ευρώ και μέχρι 42.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου των 2.100 μειώνεται κατά το 10% του ποσού κατά το οποίο το ετήσιο εισόδημα υπερβαίνει τις 21.000 ευρώ. Για παράδειγμα, σε ετήσιο εισόδημα 24.000 ευρώ αντιστοιχεί φόρος 22%, δηλαδή 5.280 ευρώ. Από το ποσό του φόρου εκπίπτει ποσό 1.800 ευρώ, δηλαδή 2.100 ευρώ μείον το 10% του ποσού των 3.000 ευρώ, κατά το οποίο το εισόδημα των 24.000 ευρώ υπερβαίνει τις 21.000 ευρώ.
Δηλαδή, η νέα κλίμακα φορολόγησης δεν θα μεταβάλει τις ετήσιες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα μέχρι 60.000 ευρώ προερχόμενα από μισθούς ή συντάξεις. Για όσους αποκτούν εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις άνω των 60.000 ευρώ, η προσθήκη συντελεστή αυξημένου από το 42% στο 50% πάνω από το όριο των 60.000 ευρώ θα προκαλέσει την αύξηση της ετήσια φορολογικής επιβάρυνσης, κατά ποσοστά από 0,4% λίγο πάνω από το επίπεδο των 60.000 ευρώ έως και 19% στα πάρα πολύ υψηλά επίπεδα εισοδήματος.
Έσοδα ατομικών επιχειρήσεων/ελεύθερων επαγγελμάτων : Κερδισμένοι όσοι έχουν έσοδα μέχρι 42.000 ευρώ
2) Η κλίμακα φορολογίας του καθαρού εισοδήματος από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα θα είναι ίδια με αυτήν που ισχύει για τη φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων, με τη διαφορά ότι δεν προβλέπει έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ.
Από τους φορολογούμενους που ασκούν ατομικά επιχειρηματικές δραστηριότητες ή ελευθέρια επαγγέλματα και δηλώνουν εισοδήματα προερχόμενα αποκλειστικά από αυτές τις πηγές, κερδισμένοι με την εφαρμογή της νέας αυτοτελούς κλίμακας φορολόγησης θα είναι όλοι όσοι δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία.
Ουσιαστικά, επωφελούνται όσοι ασκούν ατομικά επιχειρηματικές δραστηριότητες ή ελευθέρια επαγγέλματα και δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, με τη νέα φορολογική κλίμακα, θα φορολογούνται με συντελεστή μειωμένο από το 26%, που προβλέπει η τωρινή κλίμακα, στο 22%.
Όμως όσο αυξάνονται τα έσοδα αυξάνεται και η επιβάρυνση. Για όσους δηλώνουν πάνω από 25.000 και μέχρι 41.000 ευρώ, στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 25.000 ευρώ θα ισχύει συντελεστής φόρου αυξημένος από το 26% στο 32%, όμως οι όποιες επιβαρύνσεις προκύπτουν στο κλιμάκιο αυτό θα υπεραντισταθμίζονται από τη μείωση του φόρου στο πρώτο κλιμάκιο εισοδήματος, από το 0 έως τα 25.000 ευρώ.
Για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ η νέα κλίμακα προκαλεί αυξήσεις φορολογικών επιβαρύνσεων που μεγαλώνουν σε ποσό και ποσοστό όσο υψηλότερο των 42.000 ευρώ είναι το ετήσιο εισόδημα. Για παράδειγμα, ο ετήσιος φόρος για όποιον δηλώνει 45.000 ευρώ αυξάνεται κατά 500 ευρώ ή κατά 4,27% με τη νέα κλίμακα, από τα 11.700 στα 12.200 ευρώ. Για έναν μεγαλοδικηγόρο ή μεγαλογιατρό που δηλώνει ετησίως 80.000 ευρώ, ο ετήσιος φόρος με τη νέα κλίμακα αυξάνεται κατά 5.600 ευρώ ή κατά 24,45%, από τα 22.900 στα 28.500 ευρώ.
Για παράδειγμα, αυτοαπασχολούμενος με ετήσιο καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ θα πληρώνει φόρο 4.400 ευρώ με τη νέα κλίμακα, ενώ με την ισχύουσα σήμερα κλίμακα πληρώνει 5.200 ευρώ. Η ετήσια επιβάρυνσή του θα μειωθεί κατά 800 ευρώ.
Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο καθαρό εισόδημα 25.000 ευρώ θα πληρώνει φόρο 5.500 ευρώ με τη νέα κλίμακα, ενώ με την ισχύουσα πληρώνει 6.500 ευρώ. Δηλαδή θα καταβάλλει 1.000 ευρώ λιγότερα. Ατομική εμπορική επιχείρηση με ετήσια καθαρά κέρδη 30.000 ευρώ θα πληρώνει με τη νέα κλίμακα 7.100 ευρώ, ενώ με την ισχύουσα σήμερα πληρώνει 7.800 ευρώ. Η ετήσια επιβάρυνσή της θα μειωθεί δηλαδή κατά 700 ευρώ. Γενικά, μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 25.000 ευρώ ο ετήσιος φόρος μειώνεται κατά 15,38% με τη νέα κλίμακα, ενώ πάνω από το επίπεδο των 25.000 ευρώ και μέχρι τις 41.000 ευρώ το ποσοστό μείωσης περιορίζεται και μηδενίζεται λίγο κάτω από το όριο των 42.000 ευρώ.
3) Η κλίμακα φορολογίας των ενοικίων και των λοιπών εισοδημάτων από ακίνητα θα προβλέπει φόρο αυξημένο από το 11% στο 15% για ετήσια μισθώματα και λοιπά εισοδήματα από ακίνητα μέχρι 12.000 ευρώ, φόρο αυξημένο από το 33% στο 35% για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από το επίπεδο των 12.000 ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 40.000 ευρώ και νέο συντελεστή μεταξύ 40% και 45% για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ.
Για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα (ενοίκια κ.λπ.) μέχρι 12.000 ευρώ το χρόνο, η προτεινόμενη νέα κλίμακα αυτοτελούς φορολόγησης θα προκαλέσει αύξηση του φορολογικού βάρους κατά 36,36%, δηλαδή πολύ μικρότερη από αυτήν που προέκυπτε με το σενάριο της ενιαίας κλίμακας.
Συγκεκριμένα, για τους φορολογούμενους αυτούς, η νέα κλίμακα προβλέπει συντελεστή φόρου αυξημένο από το 11% στο 15%. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης ακινήτων με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ προερχόμενο αποκλειστικά από ενοίκια, θα πληρώσει φόρο 1.500 ευρώ με τη νέα κλίμακα, ενώ με την ισχύουσα πληρώνει 1.100 ευρώ.
Όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητη περιουσία πάνω από 12.000 ευρώ και μέχρι 40.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώσουν επιπλέον φόρο από 480 έως και 1.040 ευρώ το χρόνο. Σε ποσοστά οι φόροι που θα πληρώσουν θα είναι αυξημένοι από 9,85% έως και 36%. Τ
έλος, οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ από ενοίκια θα πληρώνουν φόρους αυξημένους κατά ποσά άνω των 1.000 ευρώ το χρόνο. Π.χ. φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα από ενοίκια 55.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 17.600 ευρώ με τη νέα κλίμακα, ενώ με την ισχύουσα κλίμακα πληρώνει 15.510 ευρώ. Δηλαδή θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο 2.090 ευρώ το χρόνο.
4) Για τους αγρότες θα παραμείνει το καθεστώς αυτοτελούς φορολόγησης του εισοδήματος με έναν συντελεστή, για τον οποίο προβλέπεται σταδιακή αύξηση από το 13% στο 26% σε βάθος πολλών ετών.