ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Προς εκπαιδευτικούς και όχι μόνο



 Χορός Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:00

Στην αίθουσα εκδηλώσεων Πιερίδα palace (1ο Χιλιόμετρο Κατερίνης - Ν. Κεραμιδίου)

Μετά από αρκετά χρόνια μιζέριας, ευκαιρία να διώξουμε την κατάθλιψη, να γνωριστούμε, να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε.

Γενική είσοδος 8 € με πλήρες μενού.

Υπάρχει και νηστίσιμο μενού.
Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά.

Συμμετέχουν :
Μουσικό σχολείο Κατερίνης
Λύκειο Ελληνίδων
Χορωδία Εκπαιδευτικών «Ολύμπια ωδή»

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας 

Δημόσιο: Πού θα γίνουν 15.000 προσλήψεις








     Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα προέβλεπε ότι ως αντιστάθμισμα στις απολύσεις που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια θα γίνονταν 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Όπως τόνισε αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος θα προχωρήσει στις προσλήψεις αυτές όπου υπάρχουν ανάγκες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στον... 

ΣΚΑΊ ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις θα εφαρμοστούν και ότι περίπου 3.500 υπάλληλοι πρόκειται να επιστρέψουν στο Δημόσιο. «Κανείς δεν θα χάσει τη θέση του στο Δημόσιο. Θα προχωρήσουμε σε ένα τίμιο σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας που δεν σημαίνει απόλυση» υπογράμμισε.

Οι 15.000 προσλήψεις θα γίνουν σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς, «όπου υπάρχουν ανάγκες».

Οι ακριβείς αριθμοί ανά τομέα δεν έχουν ακόμη καθοριστεί καθώς πρέπει να υπολογιστούν και οι αποχωρήσεις από τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας που πρέπει να αναπληρωθούν και που επίσης προσμετρώνται στις προσλήψεις. 

Στο επίκεντρο σύσκεψης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ του Δήμου Δίου – Ολύμπου και των τοπικών φορέων, η αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων





  Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων που οφείλονται σε βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και παγετούς.

Στην έδρα του Δήμου Δίου – Ολύμπου, το πρωί της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου 2015, συνήλθε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων που οφείλονται σε πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετούς.
Το... 

τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με συντονιστή την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, συνέδραμε το Δήμο Δίου – Ολύμπου στη διοργάνωση, συντονισμό και διεξαγωγή του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, όπου αφενός έγινε ένας απολογισμός από την αρχή της χειμερινής περιόδου αφετέρου να επικαιροποιήσουν ένα πλάνο δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από έντονα καιρικά φαινόμενα με πρωταρχικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών.
Στη σύσκεψη του Σ.Τ.Ο. του Δήμου Δίου – Ολύμπου, ο Δήμαρχος κος Κων/νος Δημόπουλος, μέσω του Γενικού Γραμματέα του Δήμου απηύθυνε χαιρετισμό για την ευόδωση των εργασιών της συνάντησης τονίζοντας ότι ο Δήμος αντεπεξήλθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες.
Ο εντεταλμένος Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών κος Αθ. Καλαϊτζής, συντόνισε τη σύσκεψη και ανέφερε την καταλυτική συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας στην διεξαγωγή της. Ανέλυσε διεξοδικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα, το συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και των Προέδρων των τοπικών Κοινοτικών και Δημοτικών Διαμερισμάτων αλλά και τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Επισήμανε, πως με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Νοέμβριο του 2014 έγινε η πρώτη συνάντηση για την τεχνική στήριξη του Δήμου, όπου έλαβαν μέρος όλοι οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Κοινοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πιερίας, για τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν σε τοπικό επίπεδο, ώστε να συνταχθεί το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.
Παρότι, δεν είχε προηγηθεί η σύγκλιση του Σ.Τ.Ο. στο Δήμο Δίου – Ολύμπου, όπως είθισται τυπικά να γίνεται στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ο Δήμος και οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς (αστυνομία, πυροσβεστική, ταξιαρχία, κέντρο υγείας, εθελοντές, κλπ) ήταν σε άμεση και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με την Περιφερειακή Ενότητα.
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Μακεδονίας – Θράκης, εκπροσωπήθηκε από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης, κο Χρήστο Μαμαρίκα, ο οποίος έθεσε τους άξονες στους οποίους πρέπει κινηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του κάθε φορέα, δίνοντας έμφαση σε αυτή των δήμων – των οποίων αποτελεί προϊσταμένη διοικητική αρχή.
Από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο προϊστάμενος του οικείου τμήματος, τόνισε πως τα Συντονιστικά Τοπικά Όργανα στους τρεις Δήμους της Πιερίας, καθώς και το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο, δεν είχαν τον τυπικό και υποχρεωτικό ρόλο σύγκλισής τους, αλλά απόλυτα ουσιαστικό και εποικοδομητικό. Κατέγραψαν τις αδυναμίες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, την επιχειρησιακή ετοιμότητα κάθε φορέα κατά τη χρονική στιγμή διεξαγωγής της σύσκεψης, τρόποι για την αντιμετώπισή τους, την επικαιροποίηση των ανθρώπων – συνδέσμων ανά φορέα. Το σημαντικότερο αποτέλεσμα των συσκέψεων ήταν η κοινή παραδοχή ότι κάθε σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων για την προστασία του πληθυσμού, αποτελεί ένα δυναμικό, ευέλικτο και διαδραστικό σχέδιο δράσης το οποίο εκτελείται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τους διαθέσιμους πόρους (ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή) με γνώμονα τη συνεργασία και την ιεράρχηση των καταστάσεων που πρέπει να διαχειριστούν.
Με στόχο την κατάλληλη προετοιμασία και συντονισμό των φορέων για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, έγινε από όλους τους παρευρισκομένους (Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα ΠΙΕΡΙΑΣ, Δήμο Δίου – Ολύμπου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, XXIV ΤΘ Ταξιαρχία, Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, Πρόεδροι τοπικών διαμερισμάτων, εθελοντές και ραδιοερασιτέχνες) μνεία για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του πληθυσμού τόσο πριν την εκδήλωση των έκτακτων καιρικών φαινομένων όσο και για την αυτοπροστασία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσής τους.
Τόσο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, όσο και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κος Κωνσταντίνος Δημόπουλος, διαμηνύουν μέσω των αιρετών εκπροσώπων τους αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων, την αγαστή συνεργασία των φορέων της αυτοδιοίκησης αλλά και των λοιπών τοπικών φορέων για την από κοινού αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν από την επικράτηση έκτακτων καιρικών φαινομένων με σκοπό την προστασία του πληθυσμού της Πιερίας.


Στο επίκεντρο σύσκεψης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ του Δήμου Δίου – Ολύμπου και των τοπικών φορέων,

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



   


   
     Στο εφετείο Θεσσαλονίκης εκδικάζεται αύριο η έφεση στην οποία προσέφυγε ο εκπρόσωπος της αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ κ. Νασούλης κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε 7 μήνες φυλάκιση από τα δικαστήρια της Κατερίνης.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας είχε καταδικασθεί στην εξ αναβολής δίκη της 25ης Φεβρουαρίου του 2014 σε επτά μήνες φυλάκιση. Την ενοχή του εκπροσώπου της εταιρίας είχε προτείνει στην αγόρευση του και ο εισαγγελέας της έδρας στο τριμελές πλημμελειοδικείο Κατερίνης, όπου διεξήχθη η δίκη με κατηγορούμενη την εταιρία αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. και η οποία δίκη είχε αναβληθεί μέχρι τότε τρεις φορές. Η κατηγορία αφορούσε : 
"Διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο".
Η δίωξη ξεκίνησε αυτεπάγγελτα εκ μέρους της...   

  "ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ" στις 14-4-2010 με πρώτη ημερομηνία δικάσιμου την 11-1-2011 για αδικήματα που έχουν γίνει από τον Νοέμβριο του 2008 έως την 5η Φεβρουαρίου 2009.
   Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ο πρώην πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κατερίνης κ. Τροτσκίδης, ο πρώην πρόεδρος διεθνομεταφορέων Πιερίας κ. Αλχαζίδης και ο πρώην πρόεδρος Ραδιοταξί Κατερίνης κ. Χατζησαββίδης.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ : "ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ"







        Ο δημοτικός σύμβουλος  Πύδνας- Κολινδρού κ. Σιανίδης Δημήτριος, κατά την επίσκεψή του στα Ρυάκια συζήτησε με κατοίκους και τον πρόεδρο του χωριού κ. Κακάνη Βασίλειο για τα υψηλά τιμολόγια της ύδρευσης και της άρδευσης.
Ύστερα από πέντε ολόκληρα χρόνια  από την ημέρα που ο ίδιος σαν δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας ψήφισε την αύξηση των τελών ύδρευσης για τα Ρυάκια φαίνεται ότι...

διαπιστώνει πόσο λάθος ήταν εκείνη η απόφαση με την οποία αυξήθηκε το τιμολόγιο της ύδρευσης.
Τη διαπίστωση αυτή την κάνει στα Ρυάκια, στο χωριό του νυν Αντιδημάρχου κ. Κώστα Κακάνη ο οποίος ήταν ο μόνος δημοτικός Σύμβουλος της τότε πλειοψηφίας που δεν ψήφισε την απόφαση για την αύξηση των τελών ύδρευσης. 
Το να αντιπολιτεύεται ένας δημοτικός σύμβουλος  τα κακώς κείμενα σε ένα Δήμο είναι και θεμιτό και αναγκαίο για την αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και τη λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας .
Το να αποσιωπά ή να ξεχνά ένας δημοτικός σύμβουλος ότι  τα κακώς κείμενα σε ένα Δήμο τα δημιούργησε  ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν από τη θέση της πλειοψηφίας είναι  πρωτόγνωρη πρακτική που ξεπερνά κάθε όριο θράσους και υποτιμά βάναυσα τη νοημοσύνη των κατοίκων των Ρυακίων.

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου







      Η 4η Φεβρουαρίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα. Είναι η ημέρα που όλοι μας πρέπει να αφιερώσουμε για να ενημερωθούμε σωστά για τον καρκίνο. Να κατανοήσουμε πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και να δώσουμε έμφαση στην πρόληψη. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε πως το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με κάποιες προϋποθέσεις και με την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.
Η...

παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου είναι μια ευκαιρία να υψώσουμε όλοι συλλογικά τις φωνές μας στο όνομα της βελτίωσης της γενικής γνώσης γύρω από τον καρκίνο και με αυτόν τον τρόπο να διαλευκανθούν παρανοήσεις σχετικά με την ασθένεια. Παρόλο που είναι ένα δύσκολο θέμα διαπραγμάτευσης, ο ανοιχτός διάλογος του μπορεί να βελτιώσει τις συνέπειες τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.
Αυτό που είναι σημαντικό και αποτελεί χρέος όλων μας και κυρίως της πολιτείας είναι όλοι οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση, χωρίς διακρίσεις στις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας, σε ασφαλή και οικονομικά προσιτά και αποτελεσματικά φάρμακα και τεχνολογίες.
Το ύψιστο αγαθό της υγείας είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων των ανθρώπων, χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι στο χέρι μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου

Παραμένει κλειστή η σήραγγα της Κατερίνης στην εθνική στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη: Θα ανοίξει απόψε στις 20:00





Κλειστή παραμένει η σήραγγα της Κατερίνης επί της ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ύστερα από σημαντικές ζημιές που προκάλεσε διερχόμενο φορτηγό στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και στο σύστημα εξαερισμού της σήραγγας.

Συνεργάτες του lefteria βρέθηκαν στο σημείο και ενημερώθηκαν από τεχνικούς της παραχωρησιούχου εταιρείας ότι το συγκεκριμένο ρεύμα της σήραγγας προς Θεσσαλονίκη θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία περίπου στις 8 η ώρα απόψε.
Το... 

περιστατικό συνέβη, χθες, γύρω στις 21.00 το βράδυ στη σήραγγα «Αλέξανδρος» στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όταν φορτηγό όχημα, έμφορτο με ανυψωτικό μηχάνημα (παπαγαλάκι), παρέσυρε και κατέστρεψε κατά το πέρασμά του από το σημείο ό,τι βρήκε στην οροφή της σήραγγας.

Λίγο αργότερα αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας να κλείσει το συγκεκριμένο ρεύμα της σήραγγας. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη εκτρέπεται από παράπλευρο δρόμο της ΠΑΘΕ (για απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων).
 Ο οδηγός του φορτηγού αναζητείτο, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας. 
 http://lefteria.blogspot.gr/2015/02/2000.html#more





ΕΠΣ Πιερίας: Ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες του Σαββατοκύριακου


Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε σήμερα στα παιχνίδια των αγώνων των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Πιερίας με τις αντίστοιχες Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Καρδίτσας.


Το ίδιο θα πραγματοποιηθεί σε όλες της αναμετρήσεις των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της τοπικής μας ένωσης το Σαββατοκύριακο, στη μνήμη του πρόσφατα αδικοχαμένου Βασίλη Δάλλα.



Ο νεαρός πρώην ποδοσφαιριστής των Μακεδόνων Πιερίας άφησε την τελευταία του πνοή στον δρόμο προς το σπίτι του στη Λαγοράχη με το μηχανάκι του και με τον τρόπο αυτό όλα τα σωματεία της περιοχής μας θα τιμήσουν τη μνήμη του ευχόμενοι ο 17χρονος Βασίλης να είναι ο τελευταίος αθλητής που φεύγει τόσο νωρίς και άδικα από κοντά μας.

Τράπεζα της Ελλάδος: Οι μισθοί κατέρρευσαν, οι επιχειρήσεις κέρδισαν


Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο 

Μπορεί να κατέρρευσαν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, στο διάστημα της βαθιάς κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, την τελευταία πενταετία, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τις τιμές των προϊόντων. Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), αποδεικνύει ότι η μείωση στο μοναδιαίο κόστος εργασίας, οδήγησε σε αύξηση στο περιθώριο κέρδους, ακριβώς επειδή οι τιμές...
δεν ακολούθησαν τις μειώσεις των μισθών.

Η ευθύνη για τη μερική μόνο, προσαρμογή των τιμών σε σχέση με τη μεγάλη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας, βαραίνει κυρίως την ολιγοπωλιακή δομή που έχει η ελληνική οικονομία. Συνεπώς, προκύπτει ότι από την στιγμή που υπάρχουν συνθήκες ολιγοπωλίων που επικρατούν σε αρκετούς κλάδους της οικονομίας, ειδικά κλάδους παραγωγής και εμπορίας αγαθών, όπως είναι ο κλάδος των καυσίμων και ο κλάδος των τροφίμων, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει τέτοια παρέμβαση που θα προκαλέσει σημαντική μείωση στις τιμές των προϊόντων. Τα ολιγοπώλια, λειτουργούν στη λογική των trust και έτσι κατορθώνουν να διατηρούν με μικρές αποκλίσεις, τις τιμές στα ίδια επίπεδα και ταυτόχρονα να καρπώνονται το όφελος από τη διαφορά που δημιουργείται με τη μείωση των μισθών.

Σημειώνεται ότι το διάστημα 2010 – 2013 η μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κυμάνθηκε στο 3,3% κατά μέσο όρο, όταν ο πληθωρισμός την ίδια περίοδο «έτρεχε» με ρυθμούς 2%. Ειδικά στο βιομηχανικό κλάδο, όπου παράγονται κυρίως τα εμπορεύσιμα (εξαγώγιμα) αγαθά της οικονομίας, παρατηρείται την ίδια χρονική περίοδο, ακόμα μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στον πληθωρισμό (2,3%), σε σχέση με το ρυθμό μεταβολής του μοναδιαίου κόστους εργασίας (6,9% μείωση). Είναι χαρακτηριστικό ότι το μοναδιαίο κόστος το 2012 υποχώρησε κατά 12,6% και κατά 6,3% το 2013, ενώ τα ίδια έτη ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 4,6% και 0,8%, αντίστοιχα.

Άδωνις, το γραφείο Τύπου των δανειστών…


Ο Άδωνις είναι με την Ελλάδα ή με τους δανειστές;
Θλιβερά πράγματα βλέπουν τα μάτια μας τις τελευταίες ημέρες. Μία από τις πιο εξοργιστικές συμπεριφορές και για το κοινό της κεντροδεξιάς, είναι αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη, που λειτουργεί κανονικά σαν γραφείο τύπου των δανειστών.

Συλλέγει με μανία ό,τι αρνητικό δημοσίευμα υπάρχει εναντίον της Ελλάδας και το δημοσιοποιεί στα social media. Η στάση αυτή του βουλευτή της ΝΔ, που θέλει να λέγεται και πατριώτης, είναι εξοργιστική. Αυτή την ώρα, είτε...
είναι λάθος ο τρόπος είτε είναι σωστός - αυτό θα φανεί σύντομα- διαπραγματεύεται η ΕΛΛΑΔΑ, όχι ο Τσίπρας. To ίδιο λέγαμε εμείς από εδώ και για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση. Το ίδιο λέγατε και εσείς. Και τώρα κάνετε το ίδιο.

Το λογικό, το πατριωτικό , είναι να ευχόμαστε όλοι να υποχωρήσουν οι δανειστές και όχι να αποτύχει η Ελλάδα, για να λέει ο Άδωνις ότι δικαιώθηκε. Αν αποτύχει η διαπραγμάτευση τότε υπάρχει χρόνος για κριτική.

Κατάλαβες Άδωνι τι είναι πατριωτισμός; Γιατί δυστυχώς έχεις γίνει ένα θλιβερό κομματικό φερέφωνο.

Θαυμάστε αναρτήσεις: 
parapolitika μέσω nonews-NEWS 

Financial Times: Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης έχουν δίκιο.


Την καταστροφική διάσταση μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δίνει σε άρθρο της η εφημερίδα Financial Times η οποία αναφέρει ότι θα πρέπει να θυμόμαστε τι συνέβη με την Lehman Brothers.

Παράλληλα, ο αρθρογράφος Βόλφγκανγκ Μουνχάου τάσσεται υπέρ μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος, όπως ζητά η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Μουνχάου σημειώνει πως η πιθανότητα ενός Grexit θα πρέπει να φύγει από το τραπέζι...
των συζητήσεων, καθώς αν συμβεί οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικές για όλους.

Σημειώνει, δε, πως εδώ και καιρό υποτιμούνται από κάποιους αναλυτές και πολιτικούς οι δονήσεις που θα προκληθούν από μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Όπως αναφέρει: «Από όλα τα προβλεπόμενα ατυχήματα, το δυνητικά πιο καταστροφικό θα ήταν, φυσικά, το Grexit –μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θα μπορούσε να συμβεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αναπόφευκτο. Η κυρίαρχη γερμανική άποψη είναι ότι το Grexit θα ήταν όλεθρος για την Ελλάδα, μικρό σοκ για την ευρωζώνη και αδιάφορη για την παγκόσμια οικονομία. Τα άρθρα των εφημερίδων ζητούν από την καγκελάριο Α. Μέρκελ να μην υποκύψει στον εκβιασμό. Ακόμη και ο Σίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρος και υπουργός Οικονομικών των Σοσιαλδημοκρατών, δηλώνει ότι οι επιπτώσεις από το Grexit μπορούν να περιοριστούν. Κάνει τεράστιο λάθος. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι οι επιπτώσεις του Grexit θα ήταν εξίσου καταστροφικές για την ευρωζώνη, όσο και για την ίδια την Ελλάδα. Όσοι υποτιμούν τον κίνδυνο είναι καλοί στην αριθμητική, αλλά δεν αντιλαμβάνονται τις περίπλοκες δυναμικές μιας χρεοκοπίας τέτοιου μεγέθους».

Παράλληλα θυμίζει το παράδειγμα με τους Lehman Brothers, το οποίο ο Μουνχάου χρησιμοποιεί για να εξηγήσει τις παγκόσμιες, αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα είχε το Grexit.

«Αν η Ελλάδα έφευγε από την ευρωζώνη, οι τιμές των μετοχών και άλλων χρεογράφων θα βούλιαζαν σε όλη την Ευρώπη. Πολλοί άνθρωποι –και όχι μόνο εκείνοι που έχουν άμεσα ανοίγματα στην Ελλάδα- θα έμεναν ξεκρέμαστοι. Σε εκείνο το σημείο, οι επενδυτές θα αναρωτηθούν αν η ευρωζώνη παραμένει μια νομισματική ένωση ή ένα χαλαρό νομισματικό καθεστώς με μεγάλα σημεία εισόδου και εξόδου. Θα αναρωτηθούν αμέσως αν η Πορτογαλία είναι ασφαλής. Σκεφτείτε επίσης τις ευρύτερες πολιτικές επιπτώσεις. Με το Grexit η Ελλάδα θα έμενε εκτός της ευρωζώνης αλλά εντός της Ε.Ε. Θα μπορεί η Ε.Ε. να υπολογίζει στην υποστήριξη της Ελλάδας στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας; Ποιός λογικός πολιτικός θα ήθελε να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα, για λίγα δισεκατομμύρια ευρώ; Και τι θα σήμαινε το Grexit για την Ελλάδα; Θα μπορούσε να είναι καταστροφικό, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την διαχείριση της κατάστασης. Από τα διάφορα αρνητικά σενάρια, το απολύτως χειρότερο είναι η συνέχιση πολιτικών που δεν έχουν καμία ελπίδα να πετύχουν και δεν τις υποστηρίζουν οι Ελληνες ψηφοφόροι».

Κατά τον Μουνχάου η καλύτερη λύση θα ήταν η ελάφρυνση του χρέους, σε συνδυασμό με δημοσιονομικά ουδέτερο προϋπολογισμό, τις μεταρρυθμίσεις, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αύξηση της φοροείσπραξης.

Και σημειώνει: «Προσωπικά τάσσομαι επίσης υπέρ μιας ευρείας διάσκεψης πιστωτών και δανειοληπτών που θα καταλήξει σε συμφωνία για μείωση του επιπέδου του χρέους σε ένα βιώσιμο επίπεδο και θα σταματήσει άμεσα την λιτότητα. Αμφιβάλω ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια τέτοια μεγάλη συμφωνία μέσα στους επόμενους μήνες. Η καλύτερη έκβαση που μπορώ να προβλέψω είναι μια συμφωνία για την αναχρηματοδότηση της κυβέρνησης και του τραπεζικού συστήματος, την λήξη της λιτότητας και την επικέντρωση στην ανάπτυξη. Η διαβούλευση για την μεγάλη διάσκεψη για το χρέος, ας περιμένει για αργότερα. Είναι ρεαλιστικός ένας τέτοιος συμβιβασμός; Η μεγαλύτερη πρόκληση για την νέα κυβέρνηση είναι να ξεπεράσει τα κυρίαρχα οικονομικά σενάρια που κυκλοφορούν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ωστόσο η διαπραγματευτική της θέση δεν είναι απελπιστική».

Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι βέβαιο ότι θα ενταθούν. Πολλές προθεσμίες πλησιάζουν στις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, έχουν δίκιο στις οικονομικές τους απόψεις, αλλά πρέπει να θυμούνται ότι μια λεπτή γραμμή ξεχωρίζει το σωστό από το δίκαιο. Οι ποικίλες μονομερείς διακηρύξεις της περασμένης εβδομάδας δεν ήταν καλή αρχή. Τι θα γίνει αν ο κ. Τσίπρας δεν κάνει σωστό υπολογισμό; Ή αν δεν κάνουν οι πιστωτές σωστό υπολογισμό; Οι Έλληνες είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν μια στάση ''take-it-or-leave-it'' από μέρους των πιστωτών, ως οικονομική βιαιοπραγία.

Αν υποχρεωθούν να φύγουν, ίσως επιδιώξουν στενότερες οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς θα μπορούσε να θέλει κάτι τέτοιο η Ε.Ε. Ολες οι πλευρές οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το Grexit θα αποτελέσει μια ανεπανόρθωτη αποτυχία της οικονομικής διπλωματίας».

Από opinion24 μέσω hassapis-peter

Γιάννα, πάρτους και τα σώβρακα!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Αγωγή κατά τριών συντακτών του περιοδικού UNFOLLOW (Αυγουστίνος Ζενάκος, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου) κατέθεσε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού. Η κυρία Αγγελοπούλου διεκδικεί από τους συντάκτες το ποσό των 800.000 ευρώ διότι όπως αναφέρει στην αγωγή της με τα γραφόμενά τους της προκάλεσαν «ψυχικό πόνο και στεναχώρια». Και να ήταν μόνο αυτό; Με τις αηδίες που έγραψαν της διατάραξαν κι από πάνω και την «κοινωνική και ηθική» της ισορροπία – όπως αναφέρει στη αγωγή.

Οι τρεις που εξανάγκασαν την κυρία Αγγελοπούλου να κινηθεί εναντίον τους (σσ: πρόκειται για κλασική περίπτωση εξαναγκασμού παρά τη θέληση της μηνύτριας) διέπραξαν βαρύτατα ατοπήματα. Με πρώτο...
και βαρύτερο ότι νόμισαν πως μπορούν να «σκαλίσουν» θέματα δίνοντας την εντύπωση ότι η κυρία Αγγελοπούλου θα μπορούσε ποτέ να παρεμβαίνει στην δημόσια ζωή έχοντας αλλότρια και δη επιχειρηματικά σχέδια. Τι το περάσατε ρε «γατάκια» της δημοσιογραφίας και κηλιδώνεται υπολήψεις; Ότι όλοι σκέφτονται όπως εσείς;

Επαναλαμβάνουμε 
λοιπόν: Η κυρία Αγγελοπούλου μήνυσε αυτούς τους αχρείους διότι εξαναγκάστηκε. Ούτως ειπείν το τράβαγε ο οργανισμός τους. Το τονίζουμε διότι καθόλου δεν θα πρέπει να συγχέεται η περίπτωση της κυρίας Αγγελοπούλου με τη γνώριμη τακτική διαφόρων κεφαλαιοκρατών που μετέρχονται το γνωστό νομικό «όπλο» των αγωγών προκειμένου να φιμώσουν έντυπα και να εξοντώσουν δημοσιογράφους, όταν τολμούν να διερευνήσουν κρυφές και φανερές πτυχές των δραστηριοτήτων τους. Σε αντίθεση με αυτούς, η κυρία Αγγελοπούλου έχει αριστερές ευαισθησίες, όπως προκύπτει από τις προεκλογικές και μετεκλογικές δηλώσεις της. Πράγμα που πείθει με τη σειρά του ότι ποτέ (των ποτών) η κυρία Αγγελοπούλου δεν θα μεταχειριζόταν τέτοια μέσα.

Επιπλέον η κυρία Αγγελοπούλου ποτέ δεν έδωσε δείγματα ότι ανήκει στο είδος των ολιγαρχών που έχουν συνηθίσει να τους «λιβανίζουν» τα έντυπα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Το απέδειξε την περίοδο της Ολυμπιάδας. Θυμάστε με τι αποστροφή ανεχόταν εκείνα τα «πορτρέτα» για την «πρώτη κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων; Αγώνες τους οποίους – ειρήσθω εν παρόδω – η κυρία Αγγελοπούλου, ως αριστερής παρέκκλισης, προφανώς και θα αναγνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός τους πλήρωσε κομματάκι παραπάνωγια να διεξαχθεί το «αθλητικό πάρτι» των πολυεθνικών.

Η κυρία Αγγελοπούλου ξέρει επίσης – ως πρώην εκδότρια εφημερίδας – να ξεχωρίζει τα καλά και χρήσιμα ρεπορτάζ. Και τι καλό ή χρήσιμο μπορεί να έχει ένα ρεπορτάζ, όπως αυτό στο UNFOLLOW, που άρχισε να αναρωτιέται τους λόγους για τους οποίους η κυρία Αγγελοπούλου φρόντισε να «συγκαταλέγεται στους επιχειρηματίες που έσπευσαν εγκαίρως να δηλώσουν τη στήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ»; Δηλαδή αυτοί εκεί στο UNFOLLOW δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εκτός από τις μπίσνες υπάρχει και η αγάπη για την πατρίδα ρε αδερφέ;

Η κυρία Αγγελοπούλου με την αγωγή της απέδειξε και κάτι ακόμα: Ξέρει τι θα πει καταραμένη φτώχεια. Ξέρει τι θα πει κοινωνική αδικία. Με μια κουβέντα: Ξέρει την αξία του ευρώ στη σημερινή Ελλάδα. Την Ελλάδα της καταχνιάς και της αιθαλομίχλης. Απόδειξη: Ενώ θα μπορούσε να ζητήσει 1 και 2 και 3 εκατομμύρια αποζημίωση για τον «ψυχικό πόνο», τη «στεναχώρια» και τον κλονισμό της «κοινωνικής και ηθικής» ισορροπίας που της επέφεραν αυτά τα γαϊδούρια, εκείνη ζητάει μόνο 800.000 ευρώ.

Πρέπει, επομένως, να το παραδεχτούμε: Μπροστά στο κακό που της προκάλεσε το ρεπορτάζ των εν λόγω, η κυρία Αγγελοπούλου (σύζυγος Θεοδώρου, όπως η ίδια διευκρινίζει στην πολυσέλιδη αγωγή της) φέρθηκε με γαλαντομία. Και λίγα τους ζητάει…


Από imerodromos

Τι είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους επενδυτές του Citi - Βαρουφάκης: Θα πωλούσαμε τον ΟΣΕ για 1 ευρώ


Θετική εντύπωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, στους επενδυτές κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου στο Λονδίνο προχθές. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς που συμμετείχαν στην παρουσίαση (ξεπέρασαν τους 100), αν και ο υπουργός δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες του προγράμματος -δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει μόλις μία εβδομάδα ζωής- ο κ. Βαρουφάκης έδειξε «να κατέχει τα όσα έλεγε».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του χρέους, ο υπουργός παρουσίασε τις προτάσεις για ανταλλαγή...
των ευρωπαϊκών δανείων και εκείνων που κατέχει η ΕΚΤ με ομόλογα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη ή με ομόλογα εις το διηνεκές. Αναφέρθηκε παράλληλα και σε πρόταση επιστροφής των τραπεζικών μετοχών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), ώστε να διαγραφεί ισόποσο μέρος του χρέους.

Επίσης, επισήμανε την εμπλοκή του ΟΟΣΑ στην κατάρτιση και εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος μεταρρυθμίσεων και ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει ειπωθεί έως τώρα αναφορικά με τις αλλαγές στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί οριστικά, όπως αναφέρουν συμμετέχοντες στην παρουσίαση. Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια οριστική συμφωνία με την Ευρώπη έως τον Ιούνιο και έως τότε θα επιδιωχθεί μια συμφωνία που θα διασφαλίζει τη ρευστότητα από την ΕΚΤ.

Από kathimerini

Βαρουφάκης: Θα πωλούσαμε τον ΟΣΕ για 1 ευρώ 
Υπό τον όρο ο επενδυτής να εγγυηθεί την ανάπτυξη της εταιρείας
Ουπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της κλειστής συνάντησης με τραπεζικούς παράγοντες του Σίτι στο Λονδίνο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ υπό όρους.

Κατά τη συνάντηση, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του AΝΤ1, ο κ. Βαρουφάκης δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις, μεταξύ των οποίων και ορισμένες για τις προθέσεις της κυβέρνησης με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας για τον ΟΣΕ, είπε ότι ως ζημιογόνο θα τον πωλούσε έναντι και ενός ευρώ, με την προϋπόθεση ότι οι επενδυτές θα έδιναν εγγυήσεις για τη συνέχιση των έργων και την ανάπτυξη της εταιρείας.

Επικαλούμενος επενδυτές που έλαβαν μέρος στη συνάντηση, ο ρεπόρτερ του σταθμού, επισήμανε ότι ο κ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ακυρώσει καμία ιδιωτικοποίηση που έχει ήδη γίνει.

Από newsbeast

Bild: «Μυστική συμφωνία Γιούνκερ με την Ελλάδα;»

Για ενδεχόμενο ύπαρξης μυστικής συμφωνίας μεταξύ Γιούνκερ και Ελλάδας κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild, σημειώνοντας ότι δεν είναι τυχαίο πως οι απόψεις του προέδρου της Κομισιόν για τρόικα χρέος ταυτίζονται με αυτές των Ελλήνων.

«Αυτό συμβαίνει για συγκεκριμένους λόγους», λέει η Bild, αποδίδοντας την «χαλαρή» στάση του επικεφαλής της Κομισιόν απέναντι στην κυβέρνηση των Αθηνών στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής πολυεθνικών κολοσσών στο Λουξεμβούργο, στο οποίο εμπλέκεται ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Σε αυτό οφείλεται, σύμφωνα...
με τη γερμανική εφημερίδα, και η σύμπλευση του Γιούνκερ με τον Γιάννη Βαρουφάκη στο ζήτημα της κατάργησης της τρόικας, παρά το γεγονός ότι ο Γιούνκερ αποκλείει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Το σκεπτικό της «ελαστικής» στάσης του Γιούνκερ απέναντι στην Ελλάδα εξηγείται ως εξής, με βάση τη Bild: Ο πρόεδρος της Κομισιόν θέλει να ικανοποιήσει τους Ευρω-Σοσιαλιστές που ζητούν εδώ και καιρό μεγαλύτερη ευελιξία στο «Σύμφωνο Σταθερότητας».

«Ο Γιούνκερ χρειάζεται επειγόντως αυτή τη στήριξη καθώς το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την διερεύνηση του σκανδάλου φοροδιαφυγής τα χρόνια της θητείας του Γιούνκερ. Το σκεπτικό του Γιούνκερ, λοιπόν, είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας τον χρειάζεται αλλά και ο Γιούνκερ χρειάζεται τον Τσίπρα. Γι΄ αυτό και είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει τους Σοσιαλιστές και από την άλλη, να μην δυσαρεστήσει τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διάσωσης».

Από το Ποντίκι

Τελικά, έχει κότσια ο... "πρόεδρος του δεκαπενταμελούς", κ. Σαμαρά

Ηνέα κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα ξεκίνησε πολύ δυναμικά. Πριν κλείσει εβδομάδα, έδειξε τις προθέσεις της μένοντας πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες αλλά και στην αποδοχή που είχαν αυτές από τον λαό όπως εκφράστηκε στις εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής. Ο πρωθυπουργός στο δόγμα του σοκ που εφαρμόζεται στην Ελλάδα επέλεξε να απαντήσει με ένα άλλου είδους δόγμα του σοκ, προς τους εταίρους αυτή τη φορά. Έκανε δηλαδή το αυτονόητο. Έμεινε πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που η Ελλάδα το 2010 μπήκε στο σπιράλ θανάτου του Μνημονίου, κατ' επιλογήν του Παπανδρέου και των 156 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν Έλληνες, πρωθυπουργός και υπουργοί, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να υπερασπιστούν τη χώρα, τον λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Πρώτη φορά εδώ και μια πενταετία...
βρέθηκε μια ηγεσία να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια για τον λαό, εθνική κυριαρχία για τη χώρα.

Βέβαια, η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί ως ισότιμο μέλος από τους Ευρωπαίους βρήκε τη σφοδρή αντίδραση σχεδόν όλων των εταίρων. Τον τόνο είχε δώσει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, ο οποίος αντέδρασε στην προσπάθεια της Ε.Ε. να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία χωρίς πρώτα να συνεννοηθεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση θεωρώντας (η Ε.Ε.) δεδομένη τη βουβή συμφωνία των Ελλήνων, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο ανεκδιήγητος κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν ανέχεται εκβιασμούς από την Ελλάδα. Αυτό μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί. Ο κ. Σουλτς απείλησε ότι θα χάσουμε, ενώ ο κ. Ντάισελμπλουμ διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου και αποχώρησε στολίζοντας με «γαλλικά» τον κ. Βαρουφάκη, μην αντέχοντας να ακούει ότι αρνούμαστε να συζητήσουμε με την τρόικα. Ταυτόχρονα, διάφορες χώρες ανέφεραν ότι δεν θέλουν να γίνει διεθνή διάσκεψη για το χρέος καθώς τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχει περίπτωση να έρθουν αντιμέτωποι με τη Γερμανία.

Σύμμαχοι των γερμανικών επεκτατικών τακτικών μια πλειάδα συγκροτημάτων διαπλοκής και τηλεοπτικών «δημοσιογράφων», που λυσσαλέα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δανειστών απαιτώντας μεγαλύτερη εξαθλίωση και υποτέλεια του λαού και της χώρας.

Εάν πράγματι οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη φορολόγηση του πλούτου στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κ. Σουλτς, δεν έχουν παρά να εκδώσουν τον Χριστοφοράκο στην Ελλάδα και να δοθούν στη Δικαιοσύνη οι λίστες διαπλοκής της Siemens. Τόσο απλό είναι.

Έχει ξεκινήσει ένα σκληρό μπρα ντε φερ χωρίς η Ελλάδα να έχει πολλούς συμμάχους στο Ευρωενωσιακό σύστημα. Σε αυτή τη μάχη χρειάζονται διεθνείς συμμαχίες και μάλιστα ισχυρές. Σημαντική παράμετρος, ότι δεν έχουν ακόμη εκφραστεί, δημόσια τουλάχιστον, ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ντράγκι και η διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Λαγκάρντ.

Ένα διαπραγματευτικό χαρτί θα ήταν η εγγραφή στον προϋπολογισμό της Ελλάδας των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Μια κίνηση που θα δυσκόλευε ιδιαίτερα τη Γερμανία σε αυτό το ιδιότυπο μπρα ντε φερ.

Είναι επιβεβλημένο να απαιτηθεί άμεσα η αποχώρηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς σε μια τόσο σκληρή μάχη δεν μπορεί να παραμένει σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο ο πιο ακραίος εφαρμοστής του Μνημονίου της καταστροφής και βασικός εκπρόσωπος του γερμανικού επεκτατισμού.

Την Κυριακή ο λαός ψήφισε και έδωσε εντολή διακυβέρνησης της χώρας στον κ. Τσίπρα. Είναι σίγουρο ότι μια εβδομάδα μετά είναι και αποφασισμένος να είναι στο πλευρό της κυβέρνησης σε αυτή τη μάχη για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και την πατρίδα του.

Η λύρα ξεκίνησε να παίζει. Τώρα ποιος θα χορέψει πεντοζάλη θα φανεί τον αμέσως επόμενο καιρό. Εδώ που τα λέμε, εμείς μάθαμε να χορεύουμε τον χορό του Ζαλόγγου πέντε χρόνια τώρα.

ΥΓ.1 Τελικά έχει κότσια «ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς», κύριε Σαμαρά. Έχει τα κότσια να πάει κόντρα στους ισχυρούς, για το καλό της Ελλάδας!


Του Στάθη Διομήδη από avgi

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εγώ έδιωξα την ΤΡΟΪΚΑ!

EΞΑΦΑΝΙΣΗ! Όποιος μπορεί ας βοηθήσει...

Ν. Φίλης: Τα πήρατε τα λεφτά σας από την τράπεζα κ. Γεωργιάδη;

Να ξαναλειτουργήσει η Ε΅ΡΤ τώρα! Απαιτούν οι εργαζόμενοι να υλοποιηθεί η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και προχωρούν σε συλλαλητήριο...


ΕΝΦΙΑ τέλος: Ερχεται ο φόρος μεγάλης περιουσίας -Το όριο και τα περιουσιακά στοιχεία που θα υπολογίζονται


ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ 
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα. Σύμφωνα με αυτό η νέα κυβέρνηση προσανατολίζεται προς κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κατοχή ακινήτων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, τραπεζικών καταθέσεων, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών και άλλων στοιχείων που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και...
όσων κάνουν δήλωση στη χώρα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγηση τους εκτός Ελλάδας), θα φορολογηθούν με φόρο μεγάλης περιουσίας βάσει του περιουσιολογίου.

Οσον αφορά τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων δεν θα χρησιμοποιηθούν οι αντικειμενικές αλλά οι πραγματικές αξίες, οι οποίες θα ενημερώνονται σε ετήσια βάση.
Επίσης, ειδική φορολογία θα επιβληθεί και στα είδη και στις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης-κατανάλωσης, όπως σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, πισίνες και αυτοκίνητα.
Τέλος, όσον αφορά τη φορολογία εισοδήματος, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προβλέπει την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, το οποίο θα διαμορφώνεται στα 16.000 ευρώ για τις οικογένειες με δυο παιδιά και στις 19.000 ευρώ με τρία παιδιά. Οι εκπτώσεις φόρου θα παρέχονται με βάση το εισόδημα του καθενός και με διαφορετικούς συντελεστές.
 Από iefimerida, μέσω "Το Γρέκι"

Mιλάνε όλοι, μιλάει κι ο εθνικός ολετήρας, ο πατροκτόνος φραγκοφονιάς... Παπανδρέου: Ο Τσίπρας με δικαιώνει για τα περί "διαφθοράς και διαπλοκής"...



Από το "PRESS-GR"
Kαυστική ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, στη Ρώμη, εξέδωσε το
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν ζητούσε χρόνο απο τους εταίρους, για να γίνουν οι αλλαγές και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, τη διοίκηση, το φορολογικό μηχανισμό και συνεπώς και στήριξη στα... δημοσιονομικά μας, ενώ βρισκόμασταν ελέω κυβέρνησης Καραμανλή απομονωμένοι και ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, τότε, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που γέμιζαν τις πλατείες της «αγανάκτησης», τον κατηγορούσαν ότι συκοφαντεί τη χώρα στο εξωτερικό και την παρουσιάζει ως «διεφθαρμένη».
Τότε, ξέραμε τι, πώς και για ποιο λόγο μιλούσαμε για τις παθογένειες, που ήταν η αιτία της κρίσης και τις οποίες οφείλαμε να καταπολεμήσουμε.
Δεν περιμέναμε, λοιπόν, να μιλήσει ο κ. Τσίπρας περί διαφθοράς και διαπλοκής, σήμερα, στη Ρώμη, για να αισθανθούμε δικαιωμένοι.
Απλώς, μετράμε κι εμείς πλέον μέτρα και σταθμά, μετράμε αλήθειες και υποκρισία.

Εισαγγελέας που να φοράει παντελόνια; Έστω τώρα που έφυγε ο πρωθυπουργός που ξεφτίλισε τους δικαστές δίνοντάς τους εντολές για το ποιους να γαμήσουν... Γ. Σούρλας: Δώρο Θεοχάρη τουλάχιστον 660 εκ. σε off shore

Λογιστικός Έλεγχος του χρέους... ΤΩΡΑ!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΣΟΚ: Δείτε τι απίστευτα Αντικείμενα βρέθηκαν στο ντουλαπάκι της BMW που πλήρωσε ο ελληνικός Λαός και είχε στην κατοχή του ο γαμπρός του Μπακατσέλου!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΣΟΚ: Δείτε τι απίστευτα Αντικείμενα βρέθηκαν στο ντουλαπάκι της BMW του Βενιζέλου...
Δείτε τα απίστευτα αντικείμενα που βρέθηκαν...
Βιβλία αυτοβοήθειας και αυτοβελτίωσης, με τίτλους όπως «Μάθε Να Αγαπάς Τον Εαυτό Σου», ένα εγχειρίδιο για γυμνή γιόγκα, βιβλία για το αντρικό στυλ στο ντύσιμο, Cartes Visites όπου αναγράφεται ως «Πρωθυπουργός», μπουκαλάκια με πόσιμη Βαλεριάνα και πολλά cd με...
Caraoke από μεγάλες επιτυχίες των '80'ς, είναι μερικά από τα πράγματα που βρήκαν στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.
Εντύπωση προκάλεσε επίσης, ο πρόσθετος εξοπλισμός, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε φροντίσει να κάνει βελτιώσεις στο αυτοκίνητο. Έτσι στο πορτ-μπαγκάζ, βρέθηκε ένας τεράστιος ενισχυτής ηχοσυστήματος αυτοκινήτου των 300 Watt και ένα ειδικό κουμπάκι στο ταμπλό που ενεργοποιεί black light κάτω από το αυτοκίνητο.
Τέλος,σύμφωνα με το protagon.gr, επάνω στο ταμπλό, είχε τοποθετηθεί ένας πλαστικός σκύλος μηδαμινής αξίας, προφανώς αγορασμένος από τα φανάρια, που κουνάει το κεφάλι του κάνοντας διαρκώς το νεύμα «ναι», που πρέπει να είχε ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, τααντικείμενα που βρέθηκαν στην BMW του πρώην αντιπροέδρου, θα βγούν σε δημοπρασία.
Από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τα ευρήματα στη BMW του αντιπροέδρου: «Μετά τα όσα παραπλανητικά διέδωσαν για το θέμα των Carte Visites που βρέθηκαν στο ντουλαπάκι της BMW του Ευάγγελου Βενιζέλου, διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ευθύνης, είχε τυπώσει κάρτες με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού. Απέναντι στην αθλιότητα και τις ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις του περιβάλλοντος του κ. Αλ. Τσίπρα θα σταθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και την ηθική στο δημόσιο βίο»
(Το άρθρο έχει χιουμοριστικό περιεχόμενο)

ΠΗΓΗ: tro-ma-ktiko.gr, μέσω "redder"

Αυτός ο τυπάς του Eurogroup με το πλαστό πτυχίο κουνά το δάκτυλο στον ελληνικό λαό;

«Μαϊμού» – πτυχίο φαίνεται ότι είχε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιρλανδικό Indepentent. Οπως αναφέρει το άρθρο, στο βιογραφικό του ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ένα πτυχίο που δεν απέκτησε ποτέ!

Συγκεκριμένα, το βιογραφικό του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, αναγράφονταν – μεταξύ των άλλων – και πτυχία από το University College Cork. Ωστόσο, το ίδιο το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε το 2013, ότι ουδέποτε έλαβε κάποιο είδους πτυχίου από το Cork.
Ετσι ο Ντάισελμπλουμ, αναγκάστηκε να... αλλάξει το βιογραφικό του και πλέον, στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης γράφει ότι το 1991 «απλώς παρακολούθησε Business economics research σε επίπεδο μεταπτυχιακού». Δεν διευκρινίζει ωστόσο αν έλαβε κάποιο πτυχίο ή master.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, στο επίσημο βιογραφικό του, που δημοσιοποιήθηκε όταν ανέλαβε υπουργός, ανέφερε ότι κατείχε ΜΑ (Master Of Arts) από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
Όπως ανακοίνωσε όμως το UCC, σύμφωνα με τον ιρλανδικό «Independent», ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ απλώς φοίτησε για κάποιους μήνες στο ίδρυμα αλλά ουδέποτε απέκτησε τίτλο.
Στα σόσιαλ μίντια διακωμωδούν τον Ολλανδό και αναρωτιούνται: «Μήπως ήταν αυτό που είπε στο αυτί του Βαρουφάκη όταν ο Ελληνας υπουργός αναφώνησε το περίφημο «ουάου»;
Από mignatiou, μέσω "Το Γρέκι"

ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ!



samaras-theosΆφαντος παραμένει ο Σαμαράς μετά την χυδαία πρόκληση Βέμπερ, που αμφισβήτησε στην ουσία την ελληνικότητα των Ιμίων. Το πολιτικό αφεντικό του Σαμαρά στην Ευρώπη έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια ακόμα και την παράγραφο 3 του συμφώνου για την μετανάστευση και το άσυλο, σύμφωνα με την οποία τα σύνορα της Ελλάδας ειναι… και σύνορα της Ευρώπης.

Ποιός θα ξεχάσει άλλωστε τον Σαμαρά να αγορεύει διαβεβαιώνοντας ότι «τα Ελληνικά κοιτάσματα είναι και Ευρωπαϊκά»! Χθές, ο γερμανός ομοϊδεάτης του υποστήριξε πως τα Ελληνικά κοιτάσματα είναι τουρκικά, ζημιώνοντας τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη.

Μέχρι και αυτή την στιγμή, δεν έχει βγει καμμία ανακοίνωση που να κατακεραυνώνει αυτές τις προκλητικές δηλώσεις, αυτούς τους συκοφαντικούς και κατάπτυστους ισχυρισμούς.

Εάν ο Σαμαράς, ο Κύρτσος και η Σπυράκη πιστεύουν ότι θα καρπωθούν πολιτικά την ελεεινή, μισαλλόδοξη και ανθελληνική στάση του Βέμπερ, τότε θα γραφτουν στην ιστορία με πιο μελανά γράμματα και από αυτά του Σημίτη.

"olympia"