ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ «ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΩΝ» ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Σε ανελέητη σύγκρουση αλληλοεξόντωσης των διαφόρων πτερύγων του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η προσπάθεια του Βαγγέλη Βενιζέλου να παραμείνει ηγέτης του κόμματος της ελάσσονος συμπολίτευσης. Υπό το άχθος των βαρύτατων προσωπικών ευθυνών του για την καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας και προσπαθώντας να αποτρέψει το τέλος της πολιτικής του καριέρας τη νύχτα των επόμενων βουλευτικών εκλογών, ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί να εξουδετερώσει την απειλή των ενδοΠΑΣΟΚικών φατριών με ένα εξαιρετικά επικίνδυνο όπλο: τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.
Για όποιον έχει έστω και ελάχιστη γνώση του πώς διοικούνται οικονομικά τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, ήταν εξαρχής προφανές ότι η απόφαση του Ευ. Βενιζέλου να αναθέσει στις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (όλες τους τοπικά παραρτήματα ξένων εταιρειών) να ελέγξουν την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ κατά τα έτη 2004 – 2010, όταν δηλαδή πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, συνιστούσε ωρολογιακή βόμβα μεγάλης ισχύος.
Καμιά διαχείριση κανενός κόμματος δεν αντέχει σε υποτυπώδη λογιστικό έλεγχο τέτοιου επιπέδου! Εστιάζοντας τον έλεγχο αποκλειστικά και μόνο στην περίοδο Παπανδρέου, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να κρατάει «οικονομικοπολιτικά ομήρους» όλους τους «γιωργακικούς» του κόμματος και να μπορεί ανά πάσα στιγμή να πετάξει στην πολιτική αρένα τον Γιώργο Παπανδρέου για να κατασπαραχθεί πολιτικά από τα πλήθη που δικαίως τον μισούν και θα ήθελαν να τον δουν ακόμη και στη φυλακή για το κακό που έκανε στους Ελληνες υπάγοντας τη χώρα σε υποτελές καθεστώς Μνημονίου.
Παράλληλα, με την κίνηση αυτή ο Β. Βενιζέλος στέλνει σαφές μήνυμα και προς τα υπολείμματα των «εκσυγχρονιστών», οι οποίοι έχουν πια απομακρυνθεί εντελώς από κοντά του και κάποιοι δείχνουν να συσπειρώνονται γύρω από το μέχρι τώρα ουσιαστικά ανύπαρκτο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Αν όμως το κόμμα αυτό επιβιώσει μέχρι τις εκλογές, δεν αποκλείεται να πάρει 1% ή 1,5% ή κάποιο ποσοστό αυτής της τάξης μεγέθους, το οποίο όχι μόνο θα αποκοπεί από το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αλλά και θα μειώσει ακόμη περισσότερο την επιρροή του ΠΑΣΟΚ στον κόσμο.
Μια εκλογική απήχηση που σε καμιά δημοσκόπηση δεν εμφανίζεται ικανή να υπερβεί το μονοψήφιο (!) εκλογικό ποσοστό, με σαφή τον κίνδυνο προσωπικά για τον Βαγγέλη Βενιζέλο να μείνει στην ιστορία ως «ο Ζίγδης του ΠΑΣΟΚ» από το όνομα του αρχηγού της ΕΔΗΚ που ενταφίασε μεταπολιτευτικά τις δυνάμεις της Ενωσης Κέντρου, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τις πύλες για την απόλυτη κυριαρχία και τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ. Στοχεύοντας τους παπανδρεϊκούς, ο Β. Βενιζέλος στέλνει ένα έμμεσο αλλά σαφέστατο μήνυμα και προς τους τέως «εκσυγχρονιστές», καθώς ανά πάσα στιγμή, όσο είναι ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να παραγγείλει έλεγχο προγενέστερης εποχής, της περιόδου αρχηγίας Κώστα Σημίτη για τα οικονομικά του κόμματος.
Με δεδομένο όμως ότι η κρατική επιχορήγηση προς τα πολιτικά κόμματα είναι δημόσιο χρήμα, η επισημοποίηση της ύπαρξης λογιστικού πορίσματος ελέγχου που επιβεβαιώνει την τυπική «εξαφάνιση» εκατομμυρίων ευρώ υπό το πρίσμα του ότι δεν δικαιολογούνται με παραστατικά αποδεκτά από τις φορολογικές αρχές, μπορεί να προκαλέσει αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα. Σε μια τέτοια περίπτωση η υπόθεση του ταμείου του ΠΑΣΟΚ θα αποκτούσε μια εντελώς δική της δυναμική, μη εξαρτώμενη πλέον από τις προθέσεις του νυν προέδρου του κόμματος. Κάτι τέτοιο θα δυναμίτιζε το πολιτικό σκηνικό.
Δεν αποκλείεται καθόλου ένας τέτοιος έλεγχος να έφερνε στο φως της δημοσιότητας και τις αδιαφανείς ενισχύσεις όλων των πολιτικών κομμάτων από διάφορους επιχειρηματίες, αλλά και τα μαύρα χρήματα που χρησιμοποιούν ενδεχομένως τα κόμματα για την εξαγορά μέσων ενημέρωσης ή ατόμων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, τις σχέσεις των κομμάτων με επιχειρήσεις «βιτρίνες» που τους εξασφαλίζουν χρήματα για κομματικές δραστηριότητες και μύρια όσα. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο εν ισχύι τρόπος οικονομικής διοίκησης των κομμάτων αφήνει τεράστια περιθώρια, θεωρητικά μιλώντας, για καταχρήσεις και απάτες κάθε είδους, ακόμη και για τον προσωπικό πλουτισμό κομματικών στελεχών και υπαλλήλων που δεν έχουν ηθικές αναστολές. Προφανώς και δεν τελούμε εν επιγνώσει τέτοιων δραστηριοτήτων στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και δεν θα μας εξέπληττε καθόλου αν η δικαιοσύνη ανακάλυπτε ότι όντως διεπράχθησαν αδικήματα αυτού του είδους.

Φασισμός είναι ….


 

Του Νίκου Μπογιόπουλου 
Φασισμός είναι η υπονόμευση του συλλογικού και η θρησκεία του άφατου ατομισμού. Στην οικονομία, λατρεύει τον «ιδιώτη». Στην πολιτική, διακηρύττει το θατσερικό δόγμα «η κοινωνία δεν είναι τίποτα, το άτομο είναι το παν». Είναι το ανταγωνιστικό μοντέλο συμβίωσης που αναπαράγει το πρότυπο «ο άνθρωπος, λύκος για τον άνθρωπο» και σε συνθήκες κρίσης διαποτίζει τον κοινωνικό ιστό με το δηλητήριο «ο θάνατος σου, η ζωή μου».
Είναι η παραχάραξη της έννοιας «αλληλεγγύη» σε ψαρισαϊκή «φιλανθρωπία». Η προσπάθεια γελοιοποίησης ή και αντιποίησης του «ένας για όλους και όλοι για έναν» ώστε να στρώνεται το έδαφος στη λογική «ο καθένας για την πάρτη του».
Είναι το κράτος του «κοινωνικού αυτοματισμού», που αναγορεύει το «φραγγέλιο» σε «λύση», καλλιεργεί το μικροαστικό ιδεολογικό κατακάθι και ανάγει το λιντσάρισμα σε απενοχοποιημένη «πολιτική δράση».
Είναι η ελεεινολόγηση του «άλλου» και του «διαφορετικού» από εκείνους που εκμεταλλεύονται τον «διαφορετικό», που τον θέλουνε δούλο τους, και που τώρα τον κλείνουνε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με αλαλαγμούς περί «επανακαταλήψης των πόλεων μας».
Είναι η στοχοποίηση του αδύναμου ως εύκολου στόχου και ως ιδανικού αποδιοπομπαίου αντιπάλου.
Είναι η κοινωνική και πολιτική αγριότητα που γυρεύει νομιμοποίηση υποκρινόμενη ότι ασκείται στο όνομα του «υπέρτερου συμφέροντος».
Είναι ο κατακερματισμός των θυμάτων της κοινωνίας, ο διαχωρισμός τους σε αντιτιθέμενες μερίδες «κανιβάλων» που διαποτίζονται από την αρχή «χάνεις-κερδίζω», «αφανίζεσαι-υπάρχω», «πεθαίνεις-ζω».
Είναι η ενοχοποίηση του μαζικού, του κοινωνικού, του ταξικού, του πολιτικού αγώνα και η ιταμή διασύνδεση τους -μέσω της γκεμπελικής θεωρίας των «δύο άκρων»- με τα «τάγματα εφόδου» των λούμπεν της ακροδεξιάς τρομοκρατίας.
Η νεοναζιστική συμμορία των τραμπούκων του υποκόσμου που υποδύεται το πολιτικό κόμμα είναι το δημιούργημα της σαπίλας ενός πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος που για την αυτοπροστασία και την αναπαραγωγή του μετατρέπει την ίδια τη βρωμιά του σε κοπριά για να καλλιεργεί Φρανκενστάιν, εντεταλμένους να υπηρετούν τη σαπίλα που τους δημιούργησε.
Φασισμός είναι η διαστρέβλωση, το ψέμα και η ιστορική αφασία. «Εμείς -ομολογεί η συμμορία- ήμασταν το καθεστώς εκείνο το οποίο εμείς εκφράζουμε ιδεολογικά, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά» (Ν. Μιχαλολιάκος, ΣΚΑΪ, 24/10/2012).
Αλλά: Πρώτον, ο Μεταξάς ήταν αυτός που το 1936, λίγους μήνες πριν κηρύξει επίσημα τη φασιστική δικτατορία, είχε διοριστεί πρωθυπουργός από τον βασιλιά Γεώργιο και είχε λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης όλων των αστικών κομμάτων παρότι το Γενάρη του ίδιου χρόνου στις εκλογές που προηγήθηκαν είχε λάβει μόλις 50.000 ψήφους και μόλις 7 έδρες στη Βουλή. Ο τότε βουλευτής Ηλείας του Λαϊκού Κόμματος Βάσος Στεφανόπουλος ομολογούσε: «Χρεωκοπήσαμεν ως κοινοβουλευτισμός, Εξεπέσαμεν ως συνέλευσις και χάσαμε τον ψυχικόν σύνδεσμο προς τον λαόν. Διότι τι είδους ψυχικός σύνδεσμος είναι δυνατόν να διατηρηθή όταν ο μεν λαός φωνάζη δεν θέλω να με κυβέρνηση ο Μεταξάς, ημείς δε αδιαφορούντες του απαντώμεν: Και όμως θα σε κυβερνήσει ο Μεταξάς». Τόσο «αντισυστημικός», λοιπόν, ο διορισμένος από τα ανάκτορα Μεταξάς. Όσο και οι χρυσαυγίτες απόγονοι του.
Δεύτερον, μετά τη στάση πληρωμών του 1932, η Ελλάδα πλήρωνε στους δανειστές το 30% των τόκων που χρωστούσε. Το καθεστώς Μεταξά, όμως, εξασφάλισε στους τοκογλύφους αποπληρωμές που έφταναν μέχρι και το 43%. Τόσο «πατριωτικό» το καθεστώς Μεταξά. Όσο και οι χρυσαυγίτες απόγονοι του.
Τρίτον, «εκτός από τους χώρους της πολιτικής και του στρατεύματος, το καθεστως (Μεταξά) άντλησε τα στελέχη του και από τον επιχειρηματικό κόσμο (…) και τους τραπεζιτικούς και χρηματιστικούς κύκλους (…) Οι βιομήχανοι Ανδρέας Χατζηκυριάκος (ως πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και Βιοτεχνών, αλλά και ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας μέχρι τις 24 Ιουλίου 1937), Επαμεινώνδας Χαρίλαος και Πρόδρομος (“Μποδοσάκης”) Αθανασιάδης στήριξαν ενεργά την άνοδο και την οικονομική πορεία της μεταξικής κυβέρνησης. Ο Αλέξανδρος Κορυζής, υποδιοικητής (και από το 1939 διοικητής) της ΕΤΕ, ανέλαβε το υπουργείο Προνοίας (…). Από το χώρο της ΕΤΕ προήλθε και ο διάδοχος του Χατζηκυριάκου στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (ο Ιωάννης Αρβανίτης…). Ο Αλέξανδρος Ν. Κανελλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Ανωνύμου Ελληνικής Εταιρείας Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων (ΑΕΕΧΠΛ), διατέλεσε κυβερνητικός επίτροπος της ΕΟΝ (1937-41)». (Σπυρίδων Πλουμίδης, «Το καθεστώς Μεταξά, 1936-1940»). Τόσο «αντικεφαλαιοκράτης» ο Μεταξάς. Όσο και οι χρυσαυγίτες απόγονοι του.
Να λοιπόν γιατί: «Φασισμός: Ο πιο ωμός, ο πιο καταπιεστικός, ο πιο θρασύς, ο πιο δόλιος καπιταλισμός» (Μπ. Μπρεχτ).
 ”Unfollow”

ΠΑΣΟΚ: Άντε γ@μήσ⓪υ εργατιά!



Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι την τροπολογία, νόμο πλέον, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για τους μισθούς όσων απασχοληθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας των δήμων. Χιλιάδες οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους και με δάκρια στα μάτια αποθεώνουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (αν τον λένε έτσι αυτόν τον τύπο) ανεμίζοντας σημαίες της Ζίμενς και κρατώντας φωτογραφίες του Λιακουνάκου, του Λαυρεντιάδη και της οικογένειας Μπόμπολα. Το σύνθημα το «ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» δονεί το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, ενώ στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, από χθες, κυκλοφορούν πάρα πολλοί… κοψοχέρηδες, προφανώς… καλοί άνθρωποι που την πάτησαν στις εκλογές του Ιουνίου και ψήφισαν αυτόν τον απατεώνα τον Τσίμπλα.
Μέσα στο γενικό κλίμα ενθουσιασμού, που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μία μεγάλη νίκη όποτε και να γίνουν οι επόμενες εκλογές, θλιβερή εξαίρεση αποτελεί ο ΤΣΥΡΙΖΑ, που στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τους τεμπέληδες και τα προνόμια τους επιχειρεί να διαστρεβλώσει το νόημα και το περιεχόμενο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για τους μισθούς όσων απασχοληθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας των δήμων.
Παρακολουθήστε την αθλιότητα: Σήμερα στα προγράμματα που τρέχουν οι μισθοί, αν και δεν καταβάλλονται, έχουν οριστεί στα 625 ευρώ. Την εποχή που ορίστηκε αυτό το ποσό ο κατώτερος μισθός ήταν στα 740 ευρώ. Άρα τώρα, πολύ λογικά, αφού ο κατώτερος μισθός είναι στα 581 ευρώ, δεν πρέπει ο μισθός όσων απασχοληθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας να πέσει στα 490 ευρώ; Φυσικά και πρέπει, αφού τα 625 είναι περισσότερα από τα 581. Όποιος δεν μπορεί να δει την αδικία, όποιος δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος του φορτίου της κοινωνικής δικαιοσύνης που κουβαλάει η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ προφανώς είτε είναι στην εντατική κάποιου νοσοκομείου είτε είναι άνθρωπος του Τσίμπλα και του ΤΣΥΡΙΖΑ.
Οι γελοίοι, του Τσίμπλα και του ΤΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπουν ότι στη γειτονική ΠΓΔΜ ο μέσος – και όχι ο κατώτερος μισθός – είναι κάτω από 490 ευρώ. Οι γελοίοι, του Τσίμπλα και του ΤΣΥΡΙΖΑ, από τη μία παριστάνουν τους διεθνιστές και από την άλλη θέλουν στην Ελλάδα οι μισθοί να είναι υψηλότεροι από τη Λετονία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιπποκράτους: «Σήμερα είναι μία νέα μέρα. Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι περήφανοι για το ΠΑΣΟΚ και τον εθνάρχη Ευάγγελο Βενιζέλο. Όλοι έχουν καταλάβει πως οι θέσεις, το πρόγραμμα, τα στελέχη και κυρίως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αξία μικρότερη από αυτή ενός πτυελοδοχείου. Όλοι μαζί προχωράμε για μία Νέα Ελλάδα, όχι βέβαια του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά του Αντώνη Σαμαρά, του μεγάλου ηγέτη μας που έσωσε το λαό μας από την πείνα και τον κομουνισμό. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Τσικρικά, που κατάφεραν την Κυριακή να οργανώσουν ένα ακόμη αποτυχημένο συλλαλητήριο και να προσφέρουν την εικόνα της άδειας πλατείας Συντάγματος στον μεγάλο ηγέτη μας Αντώνη Σαμαρά. Πάμε γερά για αποτυχία και την Πρωτομαγιά. Ζήτω το Κόμμα της Ενωμένης Δεξιάς, ζήτω οι αυτοκινητόδρομοι, λευτεριά στο φυλακισμένο αγωνιστή Λαυρεντιάδη και άντε γ@μήσ⓪υ εργατιά».
Δαιμόνια δικός σας, Πίκος Απίκος.      
alterthess, μοντάζ Γρέκι


Πλάκωσε… «ανάπτυξη»: Βουτιά-ρεκόρ κατά 14,4% στο λιανικό εμπόριο το Φεβρουάριο



Τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ελέω μνημονιακής ισοπέδωσης αποδεικνύουν τα στοιχεία για τον τζίρο στο λιανικό εμπόριο του μήνα Φεβρουαρίου (καθαρά εκπτωτικής περιόδου, μάλιστα), βάζοντας φρένο στα κυβερνητικά φληναφήματα περί «εικόνας ανάκαμψης» και των λοιπών σχετικών ανοησιών. Ενδεικτικό του ανεπίστρεπτου αγοραστικού χάους είναι το γεγονός ότι τα ποσοστά κατακρήμνισης του τζίρου είναι χειρότερα ακόμα και από τα αντίστοιχα της περσινής χρονιάς, συντελώντας έτσι σε μία εικόνα ακόμα μεγαλύτερης ύφεσης (αντί περιορισμού της, πολλώ δε μάλλον αντί…»ανάκαμψης»).
Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, χωρίς τα καύσιμα κατά το Φεβρουάριο του 2013, σε σύγκριση με το δείκτη του Φεβρουαρίου 2012, σημείωσε μείωση 14,0%, έναντι μείωσης 11,0%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011.
Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, με τα καύσιμα, τον ίδιο μήνα, σε σύγκριση με το δείκτη του Φεβρουαρίου 2012, σημείωσε μείωση 14,4%, έναντι μείωσης 11,0%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011.
Ο Δείκτης Όγκου, χωρίς τα καύσιμα, κατά το Φεβρουάριο του 2013, σε σύγκριση με το δείκτη του Φεβρουαρίου 2012, σημείωσε μείωση 13,7%, έναντι μείωσης 11,9%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011.
Ο Δείκτης Όγκου, με τα καύσιμα, κατά τον ίδιο μήνα, σε σύγκριση με το δείκτη του Φεβρουαρίου 2012, σημείωσε μείωση 14,4%, έναντι μείωσης 12,9%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011.
Συγκεκριμένα ανά κλάδο η ποσοστοτική μείωση του τζίρου:
- Φαρμακευτικά, Καλλυντικά: 21,9%
- Καύσιμα και Λιπαντικά αυτοκινήτων: 15,9%
- Έπιπλα, Ηλεκτρικά είδη, Οικιακός εξοπλισμός: 13,5%
- Μεγάλα καταστήματα τροφίμων: 14,5%
- Βιβλία, Χαρτικά, Λοιπά είδη δώρων κ.ά.: 12,5%
- Τρόφιμα, Ποτά, Καπνός: 11,8%
- Πολυκαταστήματα: 4,4%
- Ένσυση, Υπόδηση: 3,3%
(ΠΗΓΗ: http://newsmasters.gr)


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ...... ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί στις εκλογές;


Oι πληροφορίες που έχω είναι από μέσα –αλλά πολύ μέσα- των πολιτικών στρατηγείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Στελέχη και των δύο κομμάτων έχουν αρχίσει μία μυστική «ζύμωση» μεταξύ ... 
  • τους με κεντρικό στόχο την πιθανή κάθοδο στις εκλογές ενός ενιαίου πολιτικού σχηματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που θα καλύψει το μεγάλο κενό στον κεντρώο χώρο, αλλά με διατήρηση του ονόματος και των συμβόλων των δύο κομμάτων. 
  • Οι ηγεσίες δεν ξέρουν τίποτα για όλα αυτά –ή κάνουν πως δεν ξέρουν- αλλά δεν είναι και φανατικά αντίθετες στην εξέλιξη αυτή, που κινούν κυρίως κάτι καινούρια παιδιά στο ΠΑΣΟΚ
  • Γιατί, σου λέει, με την κατρακύλα που έχουμε πάρει και τον τρόμο που θα ζήσουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, το ΠΑΣΟΚ ίσως μπει με ακόμη λιγότερες δυνάμεις στη βουλή από ό,τι σήμερα. 
  • Αφού η ιστορία με τη ΔΗΜΑΡ δεν τσουλάει, ρίχνουμε δίχτυα στη ΝΔ με το σκεπτικό «ελάτε να δημιουργήσουμε τη μεγάλη πολιτική παράταξη του Κέντρου». 
  • Από την άλλη μεριά, κάποια στελέχη της ΝΔ βλέπουν με ανησυχία τις προσεχείς εκλογές λόγω της πολιτικής φθοράς της ΝΔ με μνημόνια και λοιπά και σκέφτονται με δέος ότι μπορεί να χάσουν την πρώτη θέση με κερδισμένο το ΣΥΡΙΖΑ, που σαν πρώτο κόμμα θα πάρει και το μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου. 
  • Και σου λένε τα στελέχη αυτά, «έτσι κι αλλιώς η παλιά, παραδοσιακή δεξιά, δεν εκφράζεται πλέον από τη Νέα Δημοκρατία, που περισσότερο με κεντρώο κόμμα μοιάζει σήμερα. Γιατί όχι λοιπόν με το ΠΑΣΟΚ, που επίσης θυμίζει κέντρο;». 
  • Λέτε; Να δούμε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας σε αυτή την εποχή των μεγάλων ανατροπών.


newsbomb


Πως να αποφύγετε τους κινδύνους που κρύβει το Πάσχα για τα παιδιά


από την Ελένη Χαδιαράκου
Συμβουλές και tips για να αποφύγετε τους κινδύνους που κρύβει το Πάσχα για τα παιδιά.
Είναι οι πρώτες ανοιξιάτικες διακοπές που όλα τα παιδιά (κι εμείς μαζί) περιμένουν.
Εκτός όμως από την ξενοιασιά των ημερών και την εξωστρέφεια της υπαίθρου οι ημέρες αυτές κρύβουν και κάποιους κινδύνους.

Ποιοι είναι αυτοί;

Λαμπάδες

Η λαμπάδα είναι το πλέον δημοφιλές αξεσουάρ των ημερών και το πλέον αναμενόμενο δώρο των παιδιών. Ωστόσο χρειάζεται λίγη προσοχή!

Σε χώρους, με συνωστισμό, κρατάμε τα αναμμένα κεριά ή τις λαμπάδες, σε απόσταση ασφαλείας, από τους διπλανούς μας. Έχουμε τα παιδιά μας, υπό άμεση επιτήρηση, καθώς οι λαμπάδες τους είναι συνήθως διακοσμημένες, με εύφλεκτα υλικά.

Κάποιες λαμπάδες ή κεριά περιέχουν εύφλεκτα υλικά, μέσα στο σώμα τους, π.χ. αποξηραμένα λουλούδια. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, για να μην αναφλεχθούν αυτά τα υλικά.

Προσοχή στα διακοσμητικά των λαμπάδων. Τα παιχνίδια, που διακοσμούν τις λαμπάδες, πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, που ισχύουν για τα παιχνίδια. Όμως, και πάλι απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή, γιατί τα παιχνίδια, πάνω στις λαμπάδες, βρίσκονται, πολύ κοντά, στη φλόγα και μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να πιάσουν φωτιά.

Οι λαμπάδες και τα διακοσμητικά κεριά, πρέπει να φέρουν οδηγίες ασφαλούς χρήσης στη βάση τους ή στη συσκευασία τους. Πολλές φορές, για τις οδηγίες αυτές χρησιμοποιούνται σύμβολα. Αν δεν τα καταλαβαίνουμε, πρέπει να ρωτήσουμε τον πωλητή.

- Δεν αφήνουμε τα κεριά ή τις λαμπάδες να καίγονται, χωρίς επίβλεψη.
- Τοποθετούμε τα κεριά όρθια και σε άκαυστη και σταθερή βάση.
- Τοποθετούμε τις λαμπάδες μακριά από εύφλεκτα υλικά, κουρτίνες, ξύλα, έπιπλα, βιβλία κ.λπ.
- Δεν ανάβουμε κεριά, κοντά σε παιδιά ή σε κατοικίδια ζώα.
- Δεν μετακινούμε ένα κερί, όταν είναι ακόμα αναμμένο ή ζεστό.
- Δεν αφήνουμε τις λαμπάδες ή τα κεριά να καούν εντελώς.
- Πριν ανάψουμε ένα κερί, αφαιρούμε τη συσκευασία του.
- Δεν αγοράζουμε ποτέ κεριά, που «μιμούνται» τρόφιμα. .

Σοκολατένια αβγά

Τα παιδιά τα λατρεύουν και συνήθως τα καταναλώνουν πριν ακόμη κι από την Ανάσταση. Γ' αυτό δώστε προσοχή στις προδιαγραφές τους!

Τα πασχαλινά αβγά, σοκολατένια (ή ακόμα και πλαστικά), που περιέχουν παιχνίδια, δεν πρέπει να δίνονται, σε καμιά περίπτωση, σε παιδιά κάτω των 3 ετών. Στα σοκολατένια αβγά που περιέχουν παιχνίδια, πρέπει να υπάρχει προειδοποίηση, στη συσκευασία ότι περιέχουν μικρά κομμάτια.

Για την αγορά σοκολατένιων αβγών, που προσφέρονται κυρίως σε παιδιά, ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής κατά τη συντήρηση, την έκθεση και τη διάθεση από σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους γονείς στο περιεχόμενο των σοκολατένιων αβγών. Αν αυτά περιέχουν παιχνίδια μικρών διαστάσεων μπορεί να προκληθεί πνιγμός ή αυτοτραυματισμός σε παιδιά μικρής ηλικίας.

Πάνω στα αβγά πρέπει να υπάρχει αναγραφή της σύνθεσης (π.χ. σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα υγείας) καθώς και της ημερομηνίας ανάλωσης.

.Κόκκινα αβγά

Αν βάψετε μόνες σας αβγά θα πρέπει να προσέξετε θα εξής:

Οι χρησιμοποιούμενες διακοσμητικές βαφές αυγών είναι οι επιτρεπόμενες από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. Για τη διακοσμητική χρώση των αυγών προτείνεται πρώτα η αργή θέρμανση («σε σιγανή φωτιά») και ο βρασμός των αυγών, ώστε να μην σπάσουν.

Αφού ολοκληρωθεί ο βρασμός, τα αυγά αφήνονται μέχρι η θερμοκρασία τους να πλησιάσει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και επιθεωρούνται για πιθανά σπασίματα. Προτείνεται να βάφονται μόνο όσα αυγά έχουν παραμείνει ακέραια κατά το βρασμό και να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες χρώσης που αναγράφονται στις συσκευασίες βαφής αυγών.

Όταν βάφετε αβγά ή πλάθετε πασχαλινά κουλουράκια, να μην αφήνετε ποτέ μικρά παιδιά χωρίς επίβλεψη στην κουζίνα.

Άλλοι κίνδυνοι

Την Κυριακή του Πάσχα δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ψησταριές και τις σούβλες! Τα αναμμένα κάρβουνα και τα πυρωμένα σίδερα αποτελούν αιτία σοβαρών εγκαυμάτων.

Όσοι βρίσκεστε στην εξοχή βεβαιωθείτε ότι ο τόπος διαμονής σας είναι ασφαλής για τα παιδιά σας. Προσέξτε ιδιαίτερα μπαλκόνια, παράθυρα, σκάλες, τζάκια και πισίνες και λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Επίσης αν υπάρχουν στην περιοχή ποτάμια, πηγάδια, στέρνες και άλλα μέρη αποθήκευσης νερού, να εξηγήσετε την επικινδυνότητά τους στα παιδιά και να τα αποτρέψετε να παίζουν δίπλα τους.

Στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο τα παιδιά πρέπει πάντα να κάθονται στο πίσω κάθισμα και σωστά δεμένα. Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τα μαγαζιά με αξεσουάρ αυτοκινήτων μπορούν να προτείνουν το κατάλληλο κάθισμα για κάθε παιδί, ανάλογα με το ύψος και το βάρος του.

Για μεγάλες οδικές διαδρομές κυρίως, να βεβαιώνεστε ότι τα παιδιά σας έχουν κάποια ασφαλή παιχνίδια (χωρίς αιχμηρά σημεία) για να απασχολούνται, καθώς και προστασία από τον ήλιο (αντιηλιακό κουρτινάκι αυτοκινήτου). Πρέπει επίσης να προγραμματίζετε κάποιες στάσεις, για να μπορούν τα παιδιά να κινηθούν λίγο εκτός αυτοκινήτου, ώστε να είναι ήρεμα στη διάρκεια του ταξιδιού.

hamomilaki.blogspot.gr

Λαμπερά πόδια


Ένα φόρεμα ή μια φούστα ή ένα σορτς πρέπει να συνοδεύονται με υπέροχα – λαμπερά πόδια.

Πολλές φορές με ρωτάτε τι κάνουν οι γυναίκες celebrities και έχουν τόσο όμορφα, λαμπερά πόδια;

Το μυστικό δεν είναι να πασαλειφθείτε με λάδι σώματος, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό…αν το σκεφτείτε καλά – αλλά το σωστά ενυδατωμένο δέρμα και ένα μικρό τρικ!

Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους μπορείτε να πετύχετε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα:

1. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η τακτική απολέπιση του δέρματος και η καθημερινή ενυδάτωση του. Έτσι, θα διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό, μαλακό και με φυσική λάμψη. Μια πλούσια κρέμα σώματος σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητη ειδικά του καλοκαιρινούς μήνες.

2. Πριν από μια έξοδο μπορείτε να απλώσετε ένα bronzer σώματος με πέρλες, συνήθως είναι χρυσές, σε υγρή μορφή που στεγνώνει και δεν κολλάει, προσφέρει ελαφρώς ηλιοκαμένο χρώμα, ενώ παράλληλα οι πέρλες αντανακλούν το φως και το δέρμα λάμπει.

3. Εναλλακτικά μπορείτε να ενώσετε κρέμα σώματος με μια πούδρα με πέρλες ή glitter. Θα αναμείξετε καλά το μείγμα για να ενωθούν ομοιόμορφα και τα δυο προϊόντα και θα απλώσετε την κρέμα στα πόδια αλλά και σε όλο το σώμα.

4. Άλλη μια λύση είναι να απλώσετε στα πόδια ή και σε όλο το σώμα ένα bronzer με πέρλες σε μορφή πούδρας ή μια πούδρα με glitter. Εφαρμόστε αυτή την τεχνική χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σώματος και τουλάχιστον μισή ώρα μετά την ενυδατική κρέμα σώματος (για να μην κολλάει η πούδρα και κάνει στάμπες).
jenny.gr

Αποδεδειγμένο: πώς να «ρίξεις» γυναίκα με... τα γένια σου!


Αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες για να «ρίξεις» κάποια ευκολότερα; Έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας την έχει την απάντηση: γένια δέκα ημερών!

Ο Ρόμπερτ Μπρουκς και οι συνεργάτες του φωτογράφισαν 10 άνδρες σε 4 στάδια ανάπτυξης της τριχοφυΐας: φρεσκοξυρισμένο, γένια πέντε ημερών, γένια δέκα ημερών και πλήρες μούσι. Στη συνέχεια, έδειξαν τις φωτογραφίες σε 351 γυναίκες και 177 ετεροφυλόφιλους άνδρες, ώστε να τις βαθμολογήσουν λαμβάνοντας υπόψη την ελκυστικότητα, την αρρενωπότητα, την υγεία και την ικανότητα ανατροφής παιδιών.

Όπως προέκυψε, οι γυναίκες ψήφισαν «δαγκωτό» τα γένια των δέκα ημερών, οπότε αν έχεις μία εβδομάδα και βάλε να ξυριστείς... μην σκας καθόλου!

Στην αξιολόγηση των πιο σέξι ακολούθησε το πλήρες μούσι, το οποίο πήρε και το «βραβείο» του πιο αρρενωπού, ενώ τελευταίο και καταϊδρωμένο αναδείχθηκε το φρεσκοξυρισμένο look (α τα καημένα τα ξυραφάκια)!

«Οι βαθμολογίες ως προς την αρρενωπότητα αυξάνονταν γραμμικά με την αύξηση της τριχοφυΐας του προσώπου», αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Evolution and Human Behavior», προσθέτοντας πως οι τρίχες του προσώπου επηρεάζουν σημαντικά τις κρίσεις για τις κοινωνικο-σεξουαλικές ιδιότητες των ανδρών»!
star.g

ΝΗΣΤΕΙΑ: Γιατί είναι νηστίσιμη η ελιά και όχι το λάδι


nisteia giati einai nistisimi i elia kai oxi to ladi 1 315x236 250x180 ΝΗΣΤΕΙΑ: Γιατί είναι νηστίσιμη η ελιά και όχι το λάδιΣύμφωνα με την Εκκλησία, η πλήρης και αληθινή νηστεία συνίσταται στην πλήρη αποχή τροφής ή στην ξηροφαγία.
Για λόγους όμως ανθρωπιστικούς, πλέον επιτρέπεται η κατανάλωση τροφών χωρίς αίμα, γι” αυτό στα νηστίσιμα περιλαμβάνονται οι καρποί της γης, τα όσπρια, τα μαλάκια και τα οστρακοειδή, προκειμένου να είναι δυνατή η εφαρμογή της νηστείας από όλους όσους θέλουν, αναφέρει το agioritikovima.
Με βάση τον ίδιο κανόνα οι ελιές, θεωρούνται νηστίσιμη τροφή καθώς αποτελούν καρπό της γης, ενώ η απαγόρευση στο λάδι, υφίσταται κυρίως στο γεγονός ότι είναι προϊόν επεξεργασίας και αφορά κυρίως τα φαγητά τα οποία μαγειρεύονται με λάδι.

Κατάσχεση απευθείας από τις καταθέσεις όσων χρωστούν. Δείτε σε ποιές περιπτώσεις


Kατάσχεση των καταθέσεων όλων όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον το ποσό των χρηματικών τους διαθεσίμων επαρκεί για να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους, προβλέπει διάταξη που εντάχθηκε το βράδυ της Κυριακής στο πολυνομοσχέδιο, αιφνιδιάζοντας χιλιάδες επαγγελματίες.
RYTHMISEIS Κατάσχεση απευθείας από τις καταθέσεις όσων χρωστούν. Δείτε σε ποιές περιπτώσεις
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, οι προσθήκες προβλέπουν ότι για χρέη προς τα Ταμεία άνω των 5.000 ευρώ, οι οφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος της δόσης, εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία, που αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης των οφειλών τους, περιλαμβανομένων πληροφοριών για το εισόδημά τους, τα χρηματικά διαθέσιμα, την ακίνητη περιουσία και το σύνολο των οφειλών τους.
Στη ρύθμιση των 12 δόσεων εντάσσονται όσοι έχουν χρέη άνω των 50.000 ευρώ, αντί των 150.000 ευρώ που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση και τα χρέη άνω των 75.000 ευρώ (αντί των 300.000 ευρώ) εντάσσονται στη ρύθμιση 48 δόσεων.
Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση της οφειλής με την ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, ενώ η οικονομική δυσπραγία του να ανταποκριθεί στην εξόφληση της οφειλής του, θα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ανεξάρτητου εκτιμητή (δικηγόρου, ορκωτού λογιστή), προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθεί στη ρύθμιση.
Ωστόσο, προβλέπεται πως στην περίπτωση ύπαρξης επαρκών χρηματικών διαθεσίμων, η οφειλή δεν υπάγεται στη ρύθμιση και γίνεται άμεσα απαιτητή.
Δηλαδή, όσοι έχουν επαρκή ταμειακά διαθέσιμα (θα αποδεικνύεται μέσω στοιχείων τραπεζών) δεν θα εντάσσονται στη ρύθμιση και θα υποχρεώνονται να εξοφλήσουν την οφειλή τους απευθείας από τις καταθέσεις τους, είτε οικειοθελώς είτε με κατάσχεση του ποσού.
Για παράδειγμα, επιχείρηση που οφείλει εισφορές ύψους 80.000 ευρώ κι έχει ταμειακά διαθέσιμα 100.000 ευρώ, κατάσχεται το ποσό των 80.000 ευρώ.
Ακόμη, με άλλες τροπολογίες προβλέπεται ότι:
Φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και χρωστούν έως 5.000 ευρώ, μπορούν να δηλώσουν αδυναμία πληρωμής και αντί για 48 δόσεις να ενταχθούν σε ρύθμιση έως 100 δόσεις, με ελάχιστο ύψος δόσης 50 ευρώ
Εκτός ρύθμισης τίθενται όσοι έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή
Βασική προϋπόθεση για ένταξη στη ρύθμιση είναι να έχουν υποβληθεί οι ασφαλιστικές δηλώσεις των τελευταίων 5 ετών
Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι τις 31/12/2012 και ταυτόχρονα δημιούργησαν νέες οφειλές από την 1/1/2013, τότε προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση για τα παλιά χρέη, θα πρέπει να πληρώσουν πρώτα τα χρέη του 2013, όπως ισχύει για τα χρέη προς την εφορία.
TROKTIKO: Δηλαδή έστω ότι ένας επαγγελματίας έχει οφειλή 10.000€. Ακόμη έχει στη τράπεζα 10.000€ για να καλύψει μία επιταγή που έχει εκδόσει. Το κράτος θα κατάσχει τα χρήματα για την επιταγή, ο επαγγελματίας θα μπει στον Τειρεσία & θα καταστραφεί επαγγελματικά. Μπράβο στη κυβέρνηση, είναι αποτελεσματικότατοι στο πως να καταστρέφουν ότι είναι ακόμη σχετικά όρθιο. 

Πώς να σβήσετε τα δεδομένα σας από έναν παλιό υπολογιστή ή κινητό


320 182 8906 250x180 Πώς να σβήσετε τα δεδομένα σας από έναν παλιό υπολογιστή ή κινητόΌταν ξεφορτώνεστε παλιά έγγραφα όπως π.χ. λογαριασμούς τράπεζας και έντυπα εφορίας, οι ειδικοί προτείνουν τον τεμαχισμό των εγγράφων ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από υποκλοπείς ταυτότητας.
Είναι μια πρακτική που ο καθένας θα πρέπει να εφαρμόζει καθώς είναι το σημαντικότερο βήμα για την αποτροπή δυσάρεστων γεγονότων διαρροής εμπιστευτικών δεδομένων.
Όμως πολλοί χρήστες και οργανισμοί κάνουν την μετάβαση από τη χρήση χαρτιού στα ηλεκτρονικά μέσα. Έτσι αρχεία που παλαιότερα θα φυλάσσονταν σε μεταλλικές αρχειοθήκες πλέον φυλάσσονται σε σκληρούς δίσκους υπολογιστών.
Οι υπολογιστές κάποια στιγμή αναβαθμίζονται και τα παλιά μηχανήματα, χαρίζονται, ανακυκλώνονται ή ανασκευάζονται – συχνά με προσωπικές, – αναγνωριστικές – πληροφορίες ακόμη αποθηκευμένες σε αυτά.
Απλά μαζέψτε οποιονδήποτε παλιό υπολογιστή βρείτε πεταμένο έξω στο δρόμο και οι πιθανότητες είναι να βρείτε στον σκληρό του δίσκο, πλούτο πληροφοριών σχετικά με τους παλιούς του ιδιοκτήτες.
Τα βασικά
Η απλή διαγραφή των δεδομένων και το άδειασμα του «κάδου απορριμμάτων» δεν θα διαγράψει μόνιμα τις πληροφορίες σας.
Πριν πετάξετε έναν παλιό υπολογιστή, οι ειδικοί προτείνουν, ως ελάχιστο μέτρο ασφαλείας, το format του σκληρού δίσκου και την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Ακόμη καλύτερα, θα πρέπει να εξαλείψετε κάθε δεδομένο του σκληρού.
Το πιο σημαντικό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν για να είστε σίγουροι ότι έχετε διαγράψει όλα τα δεδομένα μόνιμα, είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό πρόγραμμα όπως το BCWipe ή το Eraser, που είναι για αυτή την εργασία.
Αν δίνεται τον υπολογιστή προς ανακύκλωση, ή τον δωρίζεται σε έναν συγγενή ή φιλανθρωπικό ίδρυμα, ο καλύτερος τρόπος να διαφυλάξετε τα δεδομένα σας είναι απλά να βγάλετε τον δίσκο και να τον καταστρέψετε π.χ. με ένα σφυρί.
Κινητό
Το να διαγράψετε τα δεδομένα του προσωπικού σας υπολογιστή είναι κάτι το σχετικά εύκολο. Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στα κινητά και τα τερματικά της δουλειάς.
Οι χρήστες smartphone και tablet σήμερα αποθηκεύουν έναν πολύ μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων σε αυτές τις συσκευές.
Υπάρχουν apps για διαγραφή όλων των δεδομένων αν η συσκευή χαθεί ή κλαπεί (π.χ. Cerberus για Android), αλλά η τεχνολογία είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο και οι εφαρμογές αυτές αφήνουν και πάλι κάποια δεδομένα ανέπαφα.
Τα περισσότερα κινητά έχουν επιλογή για «επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις», κάτι που θα διαγράψει τα δεδομένα, αλλά έχει αποδειχθεί πως δεν λειτουργεί σωστά σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης με αυτό τον τρόπο δεν ξαναγράφονται δεδομένα πάνω στα ήδη διαγραμμένα, με αποτέλεσμα ειδικά μηχανήματα και λογισμικό να είναι σε θέση να τα ανακτήσουν.
Η καλύτερη επιλογή και εδώ, αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το τηλέφωνό σας, είναι να το καταστρέψετε σε φυσικό επίπεδο.
Εμπιστεύεστε το αφεντικό σας;
Εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Παρόλο που οι επιχειρήσεις έχουν αυστηρή πολιτική για τη χρήση των υπολογιστών και των εφαρμογών που μπορούν να τρέξουν σε αυτούς, όταν πρόκειται για την απόρριψή τους τα πράγματα είναι πιο χαλαρά.
Όταν φεύγετε από μια εταιρία που δουλεύετε, σίγουρα θα θέλετε να διαγράψετε τα προσωπικά σας αρχεία καθώς και το ιστορικό του browser. Μπορείτε να ρωτήσετε τον τεχνικό H/Y της εταιρίας για το τι γίνεται με τον παλιό σας υπολογιστή και αν τα δεδομένα σας διαγράφονται με κάποιον ειδικό τρόπο, ή έστω γίνεται μια απλή διαμόρφωση. Αν είναι κάποια σοβαρή εταιρία θα έχει προβλέψει για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Πολλές φορές όμως απλά δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Από την στιγμή που τα δεδομένα σας βρίσκονται στον υπολογιστή της εταιρίας ίσως να μην έχετε πλέον την κυριότητα τους. Θα πρέπει να προσέχετε να μην έχετε εμπιστευτικά αρχεία π.χ. από τράπεζες, προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να μην χρησιμοποιείτε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από τον εργασιακό χώρο.
Πηγή:techit.gr

Ποια εντυπωσιακή τραγουδίστρια έχει αυτά τα... ατελείωτα πόδια; (Φωτό)


Αυτή την περίοδο είναι στην πρώτη γραμμή και εντυπωσιάζει τόσο με την εμφάνιση όσο και με το πρόγραμμά της! Από τη στιγμή δε που άρχισε να βγάζει στη "φόρα" και τα... ατελείωτα πόδια της, η...
επιτυχία είναι παραπάνω από δεδομένη!
Δείτε την εντυπωσιακή τραγουδίστρια... ΕΔΩ!

Αυτοκτόνησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά


images12 Αυτοκτόνησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ΠειραιάΑυτοκτόνησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Ρεσβάνης, έβαλε τέλος στη ζωή του, πέφτοντας από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Παλαιολόγου 5.
O Κώστας Ρεσβάνης είχε υπάρξει και υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Έγκλημα πάθους στην Κηφισιά : Νεκρή γνωστή αστρολόγος


eglima pathous 250x180 Έγκλημα πάθους στην Κηφισιά : Νεκρή γνωστή αστρολόγοςΤο ερωτικό πάθος και η ζήλια, οδήγησαν στο θάνατο λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, γνωστή αστρολόγο στην Κηφισιά.
Η 55χρονη Αναστασία Λιβανίου φαίνεται πως λογομάχησε με τον 43χρονο σύντροφό της ο οποίος στη συνέχεια ,την χτύπησε με το αυτοκίνητό της και την τραυμάτισε θανάσιμα.
Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντόπισε ο γιος της.
Οι αρχές εντόπισαν τον δράστη ο οποίος συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ & ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ



                                              ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
                                         ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

                                ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ

                                           ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Α/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

   ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ



Υπεύθυνoi : Κρίτογλου Αστέριος
                    Αμανατίδου Μαργαρίτα
Τηλέφωνο : 23510 46978, 6946234792
FAX           : 23510 22727
E-mail        : perival@dipe.pie.sch.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης Πιερίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης και του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας   πραγματοποίησε την  Πέμπτη   25 Απριλίου  2013 ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» με ιδιαίτερη επιτυχία και μπροστά σε ένα πολυπληθές και ευαισθητοποιημένο ακροατήριο την Παρουσίαση του   Βιβλίου- Λευκώματος με τίτλο:

       « Διαβαίνοντας τα μονοπάτια της Λευτεριάς και της Παιδείας»
  
Στην εκδήλωση, η Δ/νση Π.Ε. Πιερίας, το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και η ομάδα των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν και επιμελήθηκαν τα κείμενα και το φωτογραφικό υλικό που συλλέχθηκε από όλη τη Εκπαιδευτική Κοινότητα  της Πιερίας, παρουσίασαν το βιβλίο-λεύκωμα που αφορά όλα τα Σχολεία της Π.Ε. Πιερίας.

 Θέματα των εισηγήσεων και εισηγητές εκπ/κοί στην παραπάνω εκδήλωση:                                                                                  

«Πώς κάποτε και Πώς σήμερα»
Μαργαρίτα Αμανατίδου: Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων στην Α/θμια Εκπ/ση Πιερίας Μαριάνα Τσιούτσιου: Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και  Συνεργάτης στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων
«Απελευθέρωση της Κατερίνης και Εκπαιδευτική Ιστορία της Πιερίας»
Νίκος Ναχόπουλος: Δ/ντής 2ου  Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης
Χρήστος Βιδάκης: Υπεύθυνος Τμήματος Μηχανοργάνωσης της Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας

 «Ανάδειξη του Αρχειακού Θησαυρού των σχολείων μας, η Καταγραφή των Δεδομένων και η Παρουσίαση του Λευκώματος»
Δήμητρα Μαυρομάτη: Δ/ντρια Δημοτικού Σχολείου Ανδρομάχης
Αστέριος Κρίτογλου: Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας

Ιδιαίτερη τιμή και στιγμή στην εκδήλωση για την Α/θμια Εκπ/ση Πιερίας ήταν η παρουσία στην εκδήλωση του κου Διονύση Πασχάλη ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με την συνεχή και πολυετή συμπαράστασή του στους εκπ/κούς και στα σχολεία της Πιερίας βοηθώντας την παιδεία, τον πολιτισμό, την παράδοση και την ιστορία του Νομού μας.. Τον    κ. Πασχάλη τίμησε ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κος Αστέριος Κρίτογλου στο τέλος της εκδήλωσης με αγαλματίδιο της προτομής του Μ. Αλεξάνδρου. Ο κος Πασχάλης με τη σειρά του, καταχειροκροτούμενος και αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, επισήμανε ότι «μέλημα όλων πρέπει να είναι η στήριξη της Παιδείας διότι έτσι θα κρατηθεί ζωντανός ο Πολιτισμός μας». Στο τέλος δε της εκδήλωσης πολλοί συνομίλησαν με τον κ. Πασχάλη και του μετέφεραν πολλά προβλήματα για τη λειτουργία των φορέων που εκπροσωπούν.                                                                              

Την εκδήλωση, η οποία έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα, τίμησαν με την παρουσία τους  εκπρόσωποι της Περιφερειακής Δ/νσης Κεντρικής Μακεδονίας, των τριών Δήμων της Περιφέρειάς μας, εκπρόσωποι Βουλευτών ,ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας με τους Υπευθύνους Φυσικής Αγωγής και Καινοτόμων Δράσεων, οι Σύμβουλοι Προσχολικής Αγωγής και  ΠΕ Πιερίας, μέλη του  Συλλόγου Εκπ/κών Πιερίας, πλήθος Δ/ντών και Εκπαιδευτικών Δημοτικών Σχολείων, Προϊσταμένων και Νηπιαγωγών των Νηπιαγωγείων της Πιερίας.

Η Δ/νση Π.Ε Πιερίας

1.    Ευχαριστεί για μια ακόμη φορά τον κ. Πασχάλη για το τεράστιο έργο του στην εκπαίδευση και ότι παρευρέθη στην εκδήλωση παρόλο το βεβαρυμένο του πρόγραμμα στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ .

2.    Ευχαριστεί θερμά όλους όσους αγκάλιασαν με ευαισθησία και αγάπη την προσπάθεια αυτή, που θα προσφέρει συγκίνηση σε όποιον επιλέξει να ταξιδέψει στις σελίδες του , θα ξυπνήσει αλλά και θα διασώσει μνήμες που αφορούν την Εκπαίδευση στην Πιερία πριν ο χρόνος τις σβήσει για πάντα.

3.    Ευχαριστεί το Δήμο και τον ΟΠΠΑΠ για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων “ΕΚΑΒΗ’.

4.    Ευχαριστεί επίσης τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για την προσφορά του πλούσιου μπουφέ της εκδήλωσης και ό,τι χρειάστηκε για την όλη οργάνωση χωρίς κόστος για το Δημόσιο.

5.    Ευχαριστεί τον κ. Κυριάκο Προβατίδη για τη βοήθειά του και τη συνεργασία του στο Λεύκωμα για την τελική του μορφή πριν την εκτύπωση.

6.    Τέλος, ευχαριστεί με τη σειρά ΟΛΑ τα Μ.Μ.Ε. και τους δημοσιογράφους για την κάλυψη της εκδήλωσης.


                                                                               


                                                                                 Ο Δ/ντής Π.Ε. Πιερίας


                                                                                 Αστέριος Κρίτογλου

Διονύσης Πασχάλης: Μόνο με την παιδεία θα κρατήσουμε ζωντανό τον πολιτισμό μας


 Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

* ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΟΝΙΣΕ.
* ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΩΡΙΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΡΙΤΟΓΛΟΥ, ΣΤΟΝ Δ.ΠΑΣΧΑΛΗ.





  Μια ακόμη τιμή γνώρισε ο Διονύσης Πασχάλης για την αμέριστη συμπαράσταση του, εν μέσω βαθιάς κρίσης, σε σχολεία της Πιερίας. 

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας δια του διευθυντή της, Αστέριου Κρίτογλου, τίμησε τον Διονύση Πασχάλη ο οποίος αυτή την πολύ δύσκολη για την παιδεία χρονιά, στάθηκε δίπλα  σε σχολεία της Πιερίας βοηθώντας να καλύψουν τις ανάγκες τους σε πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και άλλα υλικοτεχνικά μέσα προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά η εκπαίδευση. 
Από την πλευρά του ο κ. Πασχάλης ευχαριστώντας για την τιμή που του έγινε, ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μας κάνετε απόψε. Πιστεύω πως μέλημα όλων μας πρέπει να είναι να στηρίξουμε την παιδεία, διότι μόνο μέσα από αυτήν θα κρατήσουμε ζωντανό τον πολιτισμό μας και δεν θα αφανιστούμε ως έθνος. Ευχαριστώ πολύ».
Ήταν μια σεμνή τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από εκπαιδευτικούς αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου Κατερίνης (Εκάβη), με αφορμή την παρουσίαση ενός βιβλίου – λευκώματος με τίτλο: «Διαβαίνοντας τα μονοπάτια της λευτεριάς και της παιδείας».
Επρόκειτο για παρουσίαση της ιστορίας κάποιων δημοτικών σχολείων του νομού, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης Πιερίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον δήμο Κατερίνης και τον οργανισμό παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και πρόνοιας του δήμου.

Προς το τέλος αυτής της εκδήλωσης ο διευθυντής της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αστέριος Κρίτογλου ευχαρίστησε τον Διονύση Πασχάλη για την συνεχή συμπαράστασή του σε σχολεία της Πιερίας και του δώρισε αγαλματίδιο με την κεφαλή του Μακεδόνα στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στην τελετή ήταν παρόντες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης Χρήστος Λεμονόπουλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Μαρία Τσιμήτρη και Σοφία Ζουρζούρα, οι δημοτικοί σύμβουλοιΔημήτρης ΧλεμέςΓιώργος ΊτσιοςΠόπη ΜπατάλαΑυγουστίνος Ανδρικόπουλος κ.ά., ο διευθυντής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννης Καζταρίδης, σχολικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι βουλευτών και φορέων, διευθυντές σχολείων και αρκετοί εκπαιδευτικοί.