ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ξεχάστε τα μπάνια στον Μύρτο: Ο Χρυσοχοΐδης κλείνει την παραλία μέχρι τον Ιούλιο

Myrtos Beach 1
Να διακοπεί η πρόσβαση στην παραλία του Μύρτου ζητά με έγγραφο του το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να μπορέσουν να εκτελεστούν τα έργα αποκατάστασης και να εκλείψει ο κίνδυνος κατολίσθησης βράχων.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού πρέπει να κλείσει άμεσα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οπότε και οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, μιλώντας για το θέμα στο inkefalonia.gr είπε:
«Η δική μου θέση είναι ότι θα μπορούσε να γίνει το έργο το Σεπτέμβριο, ωστόσο από τη στιγμή που ήρθε αυτή η εντολή από το Υπουργείο δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Θα έχουμε βέβαια θέματα, γατί από τη μία πλευρά θα έχουμε 25 μέρες τον Μύρτο κλειστό, από την άλλη όμως ποιος ρισκάρει να μείνει ανοικτός και να συμβεί κάτι από τη στιγμή που δεν μπορεί να δώσει κανένας ασφάλεια στην βραχομάζα;».
Παρακάτω το έγγραφο από του Υπουργείο που ζητά να κλείσει άμεσα ο Μύρτος.
eggrafo-myrtos

Αν είναι στη μούγκα υπάρχει πρόβλημα: Όσο περισσότερο φωνάζει στο σεξ τόσο μεγαλύτερη η ευχαρίστηση

orgasmos-570
Ο κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά την σεξουαλική επαφή και κάποιοι επιλέγουν να είναι στη μούγκα ενώ υπάρχουν και οι θορυβώδεις. Για τους τελευταίους υπάρχει επιστημονική εξήγηση που αποδεικνύει ότι ο πολύς θόρυβος είναι θετικό σημάδι για την σχέση.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λιντς στην Αγγλία, διαπίστωσαν ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες προτιμούν το έτερον τους ήμισυ να εκφράζεται ελεύθερα την ώρα της σεξουαλικής επαφής και ειδικά να αφήνεται και να φωνάζει δυνατά την στιγμή της κορύφωσης και του οργασμού.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι φωνές κάνουν το έτερον ήμισυ να νιώθει ικανοποίηση και αυτοεπιβεβαίωση για την προσωπική του επίδοση αλλά αισθάνεται και ευχάριστα επειδή ο σύντροφος έδειξε ότι απόλαυσε την σεξουαλική επαφή.
Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 71 γυναικών, οι οποίες κλήθηκαν να περιγράψουν τον τόπο που εκφράζονται την ώρα του σεξ. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το 92% των γυναικών πιστεύει πως όταν φωνάζει την ώρα του σεξ, πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο ανεβάζει την αυτοπεποίθηση του συντρόφου του.
Το 87% παραδέχτηκε ότι το να φωνάζουν στο σεξ είναι συνειδητή τους επιλογή και το κάνουν ακριβώς επειδή θέλουν να νιώσει καλά ο σύντροφός τους. Τα 2/3 των γυναικών αποκάλυψαν πως ότι όταν φωνάζουν βοηθούν τον σύντροφό τους να φτάσει σε οργασμό και αυτό είναι κάτι που το επιδιώκουν.
Οι ερευνητές επισήμαναν πως οι άνδρες συμφωνούν πως όταν η σύντροφος τους φωνάζει δυνατά κατά την διάρκεια του σεξ, η εμπειρία είναι πιο ευχάριστη γι αυτούς. Επίσης και οι άνδρες και οι γυναίκες συμφωνούν στο ότι οι γυναίκες πρέπει να φωνάζουν περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, αυτό πιστεύει το 94% των γυναικών και περίπου το 70% των αντρών.

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Στις 11 Ιουλίου η δεύτερη δόση


Στις 11 Ιουλίου θα καταβληθεί τελικά η δεύτερη δόση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ, σύμφωνα με τον διοικητή του οργανισμού, Ξ. Βεργίνη.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1, για να πάρουν οι δικαιούχοι τη δεύτερη δόση θα πρέπει έως την Κυριακή 22 Ιουνίου να έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση για το 2013 και να έχουν συμπληρώσει το έντυπο Α21.

Μάθε: Αυτά είναι τα 4 πιο περίεργα πράγματα που κάνει το πέος σου

peos-facts-570
Είναι ο φίλος και συνοδοιπόρος σου. Μαζί γελάτε, μαζί λυπάστε, μαζί έχετε ζήσει τις πιο έντονες αλλά και απογοητευτικές εμπειρίες της ζωής σας. Το πέος σου, είναι κομμάτι όχι του κορμιού σου, αλλά της ψυχής σου. Κι όμως δεν ξέρεις πολλά για αυτό.
Γράφει ο... Παραλίας
Είναι αλήθεια πως δεν μπορείς να το ορίσεις. Τουλάχιστον όχι όσο θα ήθελες, γι' αυτό και σε έχει φέρει αρκετές φορές σε δύσκολη θέση. Είτε γιατί «πετάχτηκε» χωρίς να το θέλεις σε μία... συζήτηση, είτε γιατί ήταν «απών» σε κάποια άλλη που το είχες ανάγκη.
Το πέος είναι περίεργο, όχι για σένα, αλλά για τις γυναίκες. Δεν μπορούν να το κατανοήσουν, γι' αυτό και σε ρωτούν ανά πάσα στιγμή, «γιατί, αυτό, γιατί εκείνο»; Και άντε εσύ να εξηγήσεις γιατί ξυπνάς με στύση και πώς αυτό δεν κρύβει καμμία σεξουαλική διάθεση... Ας δούμε όμως τέσσερις δράσεις και αντιδράσεις του πέους που δεν ήξερες πώς να τις εξηγήσεις.

Τη νέα δραχμή ετοιμάζει η κυβέρνηση!

Στο δεκαχίλιαρο ο Ψωμιάδης, στο πεντοχίλιαρο η Τζούλια, στο χιλιάρικο ο επίτιμος, στο 500αρικο ο Σημίτης και στο κατοστάρικο ο Ανδρέας…

"jodigraphics"

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΗΜΙΤΗ!! ΕΛΕΕΙΝΗ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ,Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΗΘΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ!

Κώλοι υπάρχουν... λεφτά δεν υπάρχουν! Μήπως πρέπει, επιτέλους, τα αντιμνημονιακά κόμματα να θέσουν ζήτημα δικαστικής χούντας στην υπηρεσία του Δ' Ράιχ;

Κύρτσος: "Οι απολύσεις στο Δημόσιο να γίνονται γρήγορα και χωρίς εκπτώσεις"... 6 εκ. ευρώ από το δημόσιο ταμείο στην shitty press και την τσέπη του Κύρτσου! Κι αν η δικαιοσύνη δεν ήταν πουλημένη και ξεφτιλισμένη; (όπως διαβεβαίωσε κι ο ΓΓ της κυβέρνησης και δεν τον "ακουμπάει" κανείς)



Κύρτσος: "Οι απολύσεις στο Δημόσιο να γίνονται γρήγορα και χωρίς εκπτώσεις"
6 εκ. ευρώ από το δημόσιο ταμείο στην shitty press και την τσέπη του Κύρτσου

Ευνοϊκή αξιολόγηση για αποσπασμένους σε πολιτικά γραφεία ( ως πότε μαλάκα Ελληνα ......τα δικά μας παιδιά τα άλλα κωλόπαιδα....)


Αξιολόγηση με ευνοϊκούς όρους θα εφαρμοστεί σε περίπου 2.000 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί και υπηρετούν σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών, στο γραφείο του έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, στα κόμματα, στην ΑΔΕΔΥ ή και σε φορείς της (όπως το Κοινωνικό Πολύκεντρο), σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων. Επιπλέον προβλέπονται διαφορετικές βαθμολογικές κλίμακες για τους «ευνοημένους»...
καθώς και περιορισμένα κριτήρια αξιολόγησης.

Ειδικότερα, απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει ότι κριτές για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους θα είναι οι άμεσοι προϊσταμένοί τους. Ουσιαστικά, προβλέπεται ότι οι ίδιοι βουλευτές, ευρωβουλευτές, γενικοί διευθυντές και γενικοί γραμματείς των κομμάτων και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι ζήτησαν την απόσπασή τους θα είναι και οι αξιολογητές τους.

Διαφορετικές βαθμολογικές κλίμακες

Μάλιστα, στην εν λόγω απόφαση του υπουργείου αναφέρονται πέντε διαφορετικές βαθμολογικές κλίμακες με άριστα το «10» αντί τριών που έχουν οριστεί για την αξιολόγηση των υπολοίπων υπαλλήλων του Δημοσίου και όπου σε καθεμία μπορεί να καταταγεί μόνο συγκεκριμένο ποσοστό υπαλλήλων (το 25% να λάβει από 9 έως 10 βαθμούς, το 60% από 7 έως 8 βαθμούς και το 15% να περιοριστεί σε 1 έως 6 βαθμούς).

Επιπλέον, βάσει της διατύπωσης στην απόφαση παραμένει ανοικτό εάν θα ισχύσει η ίδια ποσόστωση και για τους αποσπασμένους. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο οι άμεσοι προϊστάμενοι και αξιολογητές τους (βουλευτές, ευρωβουλευτές κ.λπ.) να μπορούν να καθορίζουν και μεγαλύτερο ποσοστό για αυτούς που θα κρίνουν ως αποδοτικούς, σημειώνεται στο δημοσείυμα. «Αρμόδιο όργανο για την έκδοση της σχετικής απόφασης επιμερισμού ανώτατων ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης... είναι ο αξιολογητής» αναφέρει η σχετική υπουργική απόφαση.

Περιορισμός και των κριτηρίων αξιολόγησης

Την ώρα, με την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιορίζονται και τα κριτήρια αξιολόγησης σε 8 αντί 16 που ισχύουν για το υπόλοιπο Δημόσιο. «Το γεγονός ότι οι συνθήκες άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας (σ.σ.: της υπουργικής απόφασης για τους αποσπασμένους) είναι διακριτές σε σχέση με εκείνες των υπαλλήλων που υπηρετούν στις υπηρεσιακές μονάδες των φορέων της δημόσιας διοίκησης», σημειώνεται στην απόφαση του υπουργείου.

Aπό tvxs

«Πάμε φουλ» για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις


 «Ο κόσμος το' χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι στις προθέσεις και στις διαθέσεις της τρόικας και τις κυβέρνησης γύρω από τους μισθούς και στις συντάξεις. Άλλωστε η ομολογία του Πολ Τόμσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής ήταν έμμεση αλλά σαφής αν και... πέρασε στα ψιλά των σχολιασμών.

«Υποστηρίζουμε την επιθυμία των Αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις» δήλωσε στην συνέντευξή του ο κ. Τόμσεν, όπερ μεταφραζόμενο σημαίνει ότι το σενάριο συζητείται εντόνως και μάλιστα ο «ευαίσθητος» κ. Τόμσεν δεν θέλει...
«οριζόντιες περικοπές». Πλην όμως, περικοπές θα γίνουν, απλά δεν είναι οριζόντιες...

Πιο σαφής δεν μπορεί να γίνει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πάμε σε νέο κύμα περικοπών και για συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ ενώ στόχος των δανειστών είναι να μειωθούν κι άλλο ο μισθοί και να πέσουν κάτω από τα 500 ευρώ!

Άλλωστε η βασική πεποίθηση του ΔΝΤ είναι ότι επειδή αυξάνει ο αριθμός των συνταξιούχων στην Ελλάδα πρέπει να υπάρξει μείωση των συντάξεων «για να λαμβάνουν όλοι από κάτι». Αυτό το «κάτι» προσδιορίζεται από την ενιαία βασική σύνταξη των 360 ευρώ η οποία θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2015.

Στην συνέντευξή του ο κ. Τόμσεν είπε πολλά και μεταξύ άλλων προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του ταμείου για την αστοχία του προγράμματος. Χρέωσε τις μεγαλύτερες ευθύνες στην πολιτική αστάθεια των προηγούμενων ετών στην Ελλάδα.

«Η πολιτική αναταραχή, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011 και κράτησε έως τις αρχές του επόμενου έτους, είναι η αιτία για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εξήλθε ακόμη του Προγράμματος, που επέβαλαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της».

Αυτή τη θέση υποστηρίζει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

«Το πρόγραμμα, από την αρχή, ήταν "πλούσιο" σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της παραγωγής και την αποκατάσταση της απασχόλησης.

Ωστόσο, η πρόοδος ήταν άνιση σε αυτόν τον τομέα, εν μέρει λόγω της πολιτικής αναταραχής και της έλλειψης ευρείας στήριξης το 2011 και το 2012.

Είχαμε οπισθοδρόμηση της προόδου, μέχρι να σχηματιστεί ο νέος (κυβερνητικός) συνασπισμός και να είναι σε θέση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Πολ Τόμσεν.

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Ο αξιωματούχος του Ταμείου συμφωνεί με την κυβέρνηση που αρνείται να λάβει οριζόντια μέτρα, αλλά συνδέει άμεσα νέα μέτρα με τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, που ακόμα νοσεί.

«Υποστηρίζουμε την επιθυμία των Αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών στην Ελλάδα, όπως είναι η ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης, όπου η πρόοδος εξακολουθεί να υστερεί, έτσι ώστε ο καθένας να πληρώνει το μερίδιο από τους φόρους που του αναλογεί.

Μόνο με την πρόοδο σε αυτούς τους τομείς θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν περαιτέρω οδυνηρές περικοπές δαπανών», αναφέρει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Αναφορικά με το αν είναι πλέον βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ο Πολ Τόμσεν σημειώνει:

«Το συμφωνηθέν πλαίσιο είναι αξιόπιστο, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

Για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι θα εξακολουθήσει να προχωρεί με τις μεταρρυθμίσεις και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ».

Και ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προσθέτει:

«Για τους Ευρωπαίους εταίρους, αυτό σημαίνει παροχή πρόσθετης ελάφρυνσης του χρέους, εάν απαιτείται, για να κρατηθεί το χρέος στην προγραμματισμένη διαδρομή.

Έτσι, αν τηρηθούν τα παραπάνω, το πλαίσιο αυτό θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο».

Από newsbomb

Κλείστε τα φώτα, κόψτε τα τηλέφωνα...


Hεντολή του υπουργείου Υγείας στις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων και των νοσηλευτικών μονάδων της χώρας...

Η εντολή είναι σαφής: «Κλείνετε τα φώτα». Έχει δοθεί στις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων και των νοσηλευτικών μονάδων της χώρας, εν γένει, στο πλαίσιο των οικονομιών που επιχειρούν να κάνουν και στο υπουργείο Υγείας, και υπό τη νέα ηγεσία του. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ...εξειδικευμένες: "Εκτός από τους χώρους, όπου δεν απαιτείται φωτισμός, κλείνετε τα φώτα...
και στις τουαλέτες, όταν δεν είναι κανείς μέσα" και γενικά... κάν'τε ό,τι είναι δυνατόν για να μειωθεί ο λογαριασμός του ηλεκτρικού.

Κι επειδή οι σπατάλες προφανώς δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο του ρεύματος, η εντολή επεκτείνεται και στο κομμάτι των τηλεφωνικών κλήσεων.

«Μόνο όπου υπάρχει η Σύζευξις», δηλαδή το ειδικό σύστημα για τις κλήσεις στο δημόσιο, που επιτρέπει τα τηλέφωνα να γίνονται δωρεάν. Κι όπου δεν υπάρχει η «Σύζευξις» θα πρέπει άμεσα να εγκατασταθεί, συμπληρώνεται η εντολή. Υπολογίζεται ότι μόνο από αυτή την κίνηση θα επιτευχθεί μια εξοικονόμηση της τάξης του 30% με 40% στα πάγια έξοδα, η οποία σε καιρούς κρίσης εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά.

Και για να μην γίνουν κι άλλα ...έξοδα, προτείνεται οι όποιες κινήσεις εξοικονόμησης γίνουν, να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, δηλαδή να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, τουλάχιστον εξ ολοκλήρου.

Από voria μέσω nonews-NEWS

Η άγρια ομορφιά τής Lara Stone

Ποζάρει με καπέλα και καουμπόικες μπότες

Είναι ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα και με τη συγκεκριμένη φωτογράφισή της αποδεικνύει το γιατί.

Ο λόγος για τη Lara Stone, η οποία φωτογραφήθηκε για το περιοδικό «Porter Magazine» του καλοκαιρινού τεύχους. Η 30χρονη καλλονή από την Ολλανδία, είναι παντρεμένη με με τον Βρετανό κωμικό David Walliams και έχει μαζί του ένα γιο ενός έτους. 

Φορώντας καπέλα, καουμπόικες μπότες και έχοντας σε πρώτο πλάνο τα μακριά της πόδια, η Lara Stone, κοιτάει το φακό όλο νόημα και ποζάρει με σέξι διάθεση. 

Δείτε τις φωτογραφίες...










Ελεύθερος ο 15χρονος που εμπλέκεται στην υπόθεση ηρωίνης

Ελεύθερος ο 15χρονος που εμπλέκεται στην υπόθεση  ηρωίνης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, έπειτα από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 15χρονος γιος του 40χρονου εφοπλιστή, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, έπειτα από μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 15χρονος φέρεται να είχε στείλει μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο, σε έναν από τους 11 συλληφθέντες εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Στην Εισαγγελία Πειραιά, οδηγήθηκε σήμερα και ο Αλβανός υπήκοος που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση και παραδόθηκε χθες αυτοβούλως στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Ο συλληφθείς έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι για την ποσότητας ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατομμύρια ευρώ, θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πειραιά πέντε Έλληνες: Πρόκειται για τον 40χρονο εφοπλιστή, την πρώην σύζυγό του και τη μητέρα της, την οικιακή βοηθό και έναν φίλο της πρώην συζύγου του 40χρονου. Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία και πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

Πηγές από την Ασφάλεια του Λιμενικού, ανέφεραν ότι ο εγκέφαλος της σπείρας πιθανόν να είναι Τούρκος υπήκοος ενώ χθες, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίστηκε σε μάντρα φορτηγών στο Κερατσίνι νταλίκα με ειδικές κρύπτες, η οποία θα χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά της ηρωίνης από την Πάτρα στην Ανκόνα και από εκεί στις αγορές της Ευρώπης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ποσότητα ηρωίνης πρέπει να έφθασε στην Ελλάδα από το Ιράν μέσω Τουρκίας με άλλο φορτηγό όχημα.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον δολοφόνο με τον μπαλτά στην Κρήτη


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον δολοφόνο με τον μπαλτά στην Κρήτη


Το χρονικό της αιματοχυσίας στην Ιεράπετρα

Σήμερα  αναμένεται να απολογηθεί ο 26χρονος Πακιστανός που το βράδυ του Σαββάτου αιματοκύλησε την Ιεράπετρα σκορπώντας τρόμο και πανικό. Σε βάρος του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του 49χρονου αλλά και του αστυνομικού, για βιασμό, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για πρόκληση φθορών και παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Ανατριχιαστικές είναι στο μεταξύ οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον «μακελάρη» της Ιεράπετρας. Σοκ προκαλούν οι κινήσεις του από το μεσημέρι έως και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, το χρονικό διάστημα δηλαδή της αιματοχυσίας. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, με έναν μπαλτά στο χέρι, ο 26χρονος Πακιστανός κατακρεούργησε 53χρονο συμπατριώτη του και στην συνέχεια επιτέθηκε με βαναυσότητα σε 49χρονο Κρητικό από την Ιεράπετρα ο οποίος έτρωγε με την οικογένεια του σε ταβέρνα. Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε τρία χτυπήματα στο κεφάλι και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Με τον αιματοβαμμένο μπαλτά στα χέρια, ο 26χρονος κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου έσπασε ένα περιπολικό. Ο αστυνομικός στην σκοπιά μετά από πάλη, κατάφερε να τον αφοπλίσει και να του περάσει χειροπέδες. Της αιματοχυσίας προηγήθηκε η απόπειρα βιασμού μίας 40χρονης από την Ιεράπετρα. Ο 26χρονος εργαζόταν στα θερμοκήπια του συζύγου της. Η γυναίκα αν και γλίτωσε το βιασμό, έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του νεαρού εργάτη.

Το χρονικό αυτής της ασύλληπτης τραγωδίας ξεκίνησε μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου οπότε και ο 26χρονος αποπειράθηκε να βιάσει μέσα σε θερμοκήπιο στην περιοχή της Γρα Λυγιάς, τη γυναίκα του αφεντικού του, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης απουσίαζε εκτός Κρήτης. 

Ο πρώτος «λογαριασμός» που θέλησε να κλείσει ήταν με έναν 53χρονο συμπατριώτη του. Πήγε στο μαγαζί που διατηρούσε ο 53χρονος και ο αδελφός του. Ο τελευταίος απουσίαζε για δουλειά, ο άλλος βρισκόταν στο δωμάτιο που υπάρχει στο εσωτερικό του καταστήματος. Ο 26χρονος φέρεται να έμεινε εκεί για 2,5 με 3 ώρες μέχρι που ο δράστης τον πολτοποίησε με τον μπαλτά.

Επόμενη στάση του νεαρού μετανάστη ήταν ο 49χρονος Κρητικός. Κατευθύνθηκε στην περιοχή της Κάτω Παραλίας Ιεράπετρας όπου η οικογένεια του παθόντα διατηρεί ζαχαροπλαστείο. Ο ίδιος έτρωγε με την οικογένεια του σε παρακείμενη ταβέρνα. Ο 49χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Σχεδόν πισώπλατα ο Πακιστανός τον χτύπησε με τον μπαλτά στο κεφάλι. Στην κίνηση του να καταφέρει και νέο χτύπημα, η κόρη του θύματος ενστικτωδώς απώθησε τον δράστη, ενώ θαμώνας προσπάθησε να τον αποτρέψει, πετώντας μία καρέκλα. 

Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο Πακιστανός φέρεται να πήγε αποφασισμένος να τον σκοτώσει επειδή φέρεται ο άτυχος άνδρας τού χρωστούσε 5 ευρώ. Αυτό έλεγε και ξαναέλεγε: «μου χρωστούσε 5 ευρώ, εγώ γιατί να χάσω αυτά τα λεφτά».

Σατανιστής ετών 21 πολτοποίησε το κεφάλι γυναίκας στη Γλυφάδα

Σατανιστής ετών 21 πολτοποίησε το κεφάλι γυναίκας στη Γλυφάδα

Σοκάρει η ομολογία του

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της άστεγης ανήμερα το Πάσχα. «Προσφορά στο Σατανά» η δολοφονία της σύμφωνα με τον 21χρονο δράστη.

Η γυναίκα είχε βρεθεί με πολτοποιημένο πρόσωπο από χτυπήματα πέτρας. Ύστερα από αναζητήσεις του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προσδιορίσθηκε ο δράστης, και συνελήφθη. Πρόκειται για κάτοικο της Γλυφάδας, που είναι μόλις 21 ετών.

Ο 21χρονος προσδιορίζεται με «μεταφυσικές ανησυχίες». Στην απολογία του στους αστυνομικούς χαρακτήρισε τη δολοφονία της γυναίκας «προσφορά στο Σατανά», ενώ, όπως είπε, πιστεύει με «ανθρωποθυσίες, ερχόταν κοντά στο Σατανά του».

Οι αστυνομικοί είχαν βρει σε παγκάκι, αιματηρά ίχνη, με το σύμβολο του «666» και τον ανάποδο σταυρό τα οποία ο 21χρονος είχε αποτυπώσει με το αίμα του, όταν μετά τη δολοφονία της γυναίκας, έκοψε το χέρι του και χάραξε την «υπογραφή» του.

Επέλεξε, όπως αναφέρει στην απολογία του, την ημέρα του Πάσχα, που σύμφωνα με τη βιβλιογραφία θεωρείται «ημερομηνία αντικατοπτρικής αντίληψης του Χριστιανισμού» σε μια συμβολική «προσφορά-θυσίας» -με τη δολοφονία της γυναίκας, την οποία δε γνώριζε, αλλά βρήκε να κοιμάται στο παγκάκι,-τη «λατρευτική» όπως αναφέρεται, για να γίνει «δεκτός» από το Σατανά.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς, θα επαναλάμβανε ανθρωποθυσία ανήμερα του Θερινού Ηλιοστασίου στις 21 Ιουνίου για να «αποδείξει» την υποταγή του στο Σατανά. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Μπορείς να φανταστείς τα νερά του Ολύμπου σε χέρια ιδιώτη;


Image 
Φίλε/φίλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Πως θα ήταν η ζωή μας, αν όλα τα νερά του νομού Πιερίας, επιφανειακά ή υπόγεια, τα νερά των ποταμών, οι πηγές του Ολύμπου και των Πιερίων, ανήκαν σε ιδιώτες; Σενάρια επιστημονικής φαντασίας, θα πεις! Κι όμως! Αυτά είναι τα σχέδιά τους και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες εφαρμογής τους.
Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, στις 21:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης οργανώνεται από την ΕΟΔνΠ μια πολύ σημαντική εκδήλωση με θέμα την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21:00 με την εισήγηση του Προέδρου του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑ Θεσσαλονίκης κ. Αρχοντόπουλο Γιώργο, μέλος του κινήματος «Σώστε το Νερό» και αμέσως μετά θα προβληθεί το 60λεπτο ντοκιμαντέρ «Πωλείται ζωή» του ΕΞΑΝΤΑ. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τις επόμενες δράσεις της ομάδας «Το νερό σαν τα μάτια σου».
Βοήθησε κι εσύ στη διάδοση της εκδήλωσης!
Κάνε κλικ στην εικόνα για να κατεβάσεις την πρόσκληση
Εκτύπωσε την "Άλλη πρόσκληση", κόψε την στη μέση και μοίρασε την σε φίλους και γνωστούς, στη δουλειά, στη γειτονιά, στην πολυκατοικία. Μην το πάρεις και αυτό αψήφιστα! Πρόκειται για το νερό! Πουλάνε το νερό! Τη ζωή μας…
Η ομάδα διαθέτει μόνο 160 καθίσματα. Επειδή είμαστε σίγουροι πως οι επισκέπτες θα είναι περισσότεροι, καλό είναι να φέρετε μαζί σας ένα πτυσσόμενο κάθισμα.
Η είσοδος, όπως πάντα στον Καπνικό Σταθμό, θα είναι ελεύθερη.

-- 

Το Σάββατο21 Ιουνίου 2014, στις 7.30 το βράδυ στην εκπομπή«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «2η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων στον Καταχά Πιερίας»



Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 21  Ιουνίου   2014, στις 7.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας(diontv.gr),  θέμα της έχει: «2η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων στον Καταχά Πιερίας»
Παρακολουθήστε ένα αναλυτικό αφιέρωμα που αφορά την πολύ όμορφη διοργάνωση αυτής της Έκθεσης καθώς και την ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Έκθεσης αυτής, με ομιλητές τον Δημήτρη Ρουκά Επιστημονικό Σύμβουλο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, δημοσιογράφο σε θέματα αγροτικά.


1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ



Ο απόφοιτος του Τομέα Πληροφορικής μπορεί να εργαστεί τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, εκπαιδευτικές μονάδες κ.α., καθώς επίσης και σε φορείς που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής.

'Έχει τη δυνατότητα επίσης να απασχοληθεί σε επιχειρήσεις που:

• κατασκευάζουν ή υποστηρίζουν προϊόντα πληροφορικής
• σχεδιάζουν, εγκαθιστούν και υποστηρίζουν δίκυα υπολογιστών και δικτυακές υπηρεσίες
• αναπτύσσουν και υποστηρίζουν εφαρμογές λογισμικού
 • προωθούν και πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες πληροφορικής, δικτυακό εξοπλισμό και δικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές λογισμικού
• ως ελεύθερος επαγγελματίας Ο απόφοιτος μπορεί να αναλαμβάνει
• όσα αναφέρονται στην εγκατάσταση, υποστήριξη, διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων
• κάνει χρήση υπηρεσιών και προϊόντων πληροφορικής
• πωλεί, εγκαθιστά και υποστηρίζει υπηρεσίες και προϊόντα πληροφορικής
• αναπτύσσει απλές εφαρμογές πληροφορικής
• αναπτύσει απλές εφαρμογές πολυμέσων και Διαδικτύου
• δημιουργεί ιστοσελίδες και συντηρεί το περιεχόμενό τους

Αποκτώντας γενική παιδεία υψηλού επιπέδου, που  θα συμβάλλει στην ισόρροπη γνωστική, συναισθηματική, πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη αλλά και ολοκληρωμένες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Β΄ Τάξης ΕΠΑ.Λ.  είναι τα εξής:

1. Ελληνική Γλώσσα (Νέα Ελληνική Γλώσσα 2 ώρες και Λογοτεχνία 1 ώρα),
2. Μαθηματικά (Άλγεβρα 2 ώρες και Γεωμετρία 1 ώρα),
3. Θετικές Επιστήμες (Φυσική 1 ώρα και Χημεία 1 ώρα),
4. Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ (1 ώρα),
5. Θρησκευτικά (1 ώρα),
6. Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά) (1 ώρα)
7. Φυσική Αγωγή (1 ώρα).

Ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Αρχές Προγραμματισμού  Υπολογιστών 1Θ+3Ε
2. Υλικό και Δίκτυα Υπολογιστών 2Θ+2Ε
3. Βασικά Θέματα Πληροφορικής 3Θ+2Ε
4. Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων 1Θ+2Ε
5. Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων 1Θ+3Ε
6. Ανάπτυξη Εφαρμογών Πολυμέσων 1Θ+2Ε

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Προγραμματισμός Υπολογιστών 3Θ+1Ε
2. Δίκτυα Υπολογιστών 3Θ+1Ε
3. Ειδικά Θέματα στον Προγραμματισμό Υπολογιστών 1Θ+5Ε
4. Εφαρμογή και Συντήρηση Πληροφοριακών Συστημάτων 2Θ+2Ε
5. Πληροφορική σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς 2Θ+1Ε
6. Αγγλικά Ειδικότητας 2Θ

Ειδικότητα: Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Αρχές Προγραμματισμού  Υπολογιστών 1Θ+3Ε
2. Υλικό και Δίκτυα Υπολογιστών 2Θ+2Ε
3. Βασικά Θέματα Πληροφορικής 2Θ+2Ε
4. Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων 1Θ+2Ε
5. Εγκατάσταση – Συντήρηση  Υπολογιστικών Συστημάτων 2Θ+3Ε
6. Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων 1Θ+2Ε

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Προγραμματισμός Υπολογιστών 3Θ+1Ε
2. Δίκτυα Υπολογιστών 3Θ+1Ε
3. Ειδικά Θέματα στο Υλικό και στα Δίκτυα Υπολογιστών 1Θ+5Ε
4. Τεχνική Υποστήριξη Πληροφοριακών Συστημάτων 2Θ+2Ε
5. Πληροφορική σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς 2Θ+1Ε
6. Αγγλικά Ειδικότητας 2Θ

Ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού


Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Β’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Αρχές Προγραμματισμού Υπολογιστών 1Θ+3Ε
2. Υλικό και Δίκτυα Υπολογιστών 2Θ+2Ε
3. Βασικά Θέματα Πληροφορικής 2Θ+2Ε
4. Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων 1Θ+2Ε
5. Βάσεις Δεδομένων με Εφαρμογές στο Διαδίκτυο 1Θ+2Ε
6. Σχεδίαση και Διαχείριση Ιστότοπων 2Θ+3Ε

Τα Μαθήματα Ειδικότητας στη Γ’ Τάξη είναι τα Παρακάτω :

1. Προγραμματισμός Υπολογιστών 3Θ+1Ε
2. Δίκτυα Υπολογιστών 3Θ+1Ε
3. Ειδικά Θέματα στον Προγραμματισμό Διαδικτύου και Κινητών Συσκευών 1Θ+5Ε
4. Ανάπτυξη και Διαχείριση Διαδικτυακών Εφαρμογών 2Θ+2Ε
5. Πληροφορική σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς 2Θ+1Ε
6. Αγγλικά Ειδικότητας 2Θ

Οι Απόφοιτοι του ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ μπορούν να δώσουν Εξετάσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο με την ομάδα Α του ΕΠΑΛ και να εισαχθούν στα παρακάτω τμήματα των ΤΕΙ :
Τμήματα για Υποψηφίους Τομέα Πληροφορικής
·         Σχολή Πλοιάρχων
·         Σχολή Μηχανικών
·         Αστυφυλάκων

Το 1ο ΕΠΑΛ ήταν το πρώτο σχολείο που λειτούργησε ο Τομέας Πληροφορικής στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα εσωτερικά δίκτυα Η/Υ και ήταν από τα πρώτα σχολεία της Κατερίνης με Ιστοσελίδα (http://1epal-kater.pie.sch.gr/ )από τις αρχές του 2000.
Δικαίωμα εγγραφής στον Τομέα Πληροφορικής έχουν εκτός από τους μαθητές που έχουν τελειώσει την Α’ ΕΠΑΛ  και μαθητές του Γενικού Λυκείου ( να έχουν τελειώσει την Α’ Τάξη ΓΕΛ )  καθώς και απόφοιτοι ΓΕΛ που θέλουν να αποκτήσουν το Πτυχίο του Τομέα.
Καρακούσης Αθανάσιος                                                            Βελώνης Γεώργιος
Υποδιευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης                                     Τομεάρχης Πληροφορικής