ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η σοβαρή χρυσή αυγή δηλώνει... παρούσα!

Αντώνη, τον παίρνεις!

Όλα βοούν: ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ!


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 
Hκυρία Μέρκελ απαιτεί τελεσιγραφικά την παραίτηση του ελληνικού λαού ακόμα και από τα ψίχουλα. Η κυρία Μέρκελ αρνείται (!) στους Έλληνες να έχουν τρεις δεκάρες ακόμα και για πετρέλαιο θέρμανσης. Αρνείται  στους Έλληνες γέροντες των 700 ευρώ να προστεθούν στην σφαγιασμένη τους σύνταξη ακόμα κι αυτά τα 2 ευρώ την ημέρα της 13ηςσύνταξης. Η κυρία Μέρκελ – η εκπρόσωπος της ηγεμονεύουσας στην ΕΕ ιμπεριαλιστικής Γερμανίας, της Γερμανίας των μονοπωλίων, της Γερμανίας της «Ζήμενς», της «Χόχτιφ», της «Τίσεν», της «Ντόιτσε Μπανκ» και των υποβρυχίων που γέρνουν – είναι «εταίρος»Είναι «φίλη»Είναι «σύμμαχος»;
         
Ο κ.Ντράγκι – ο πρώην αντιπρόεδρος της «Goldman Sachs» και νυν διοικητής της EKT – αφού μετέτρεψε τις μαύρες τρύπες των τραπεζών σε χρέος που μαζί  με τους εγχώριους «πατριώτες» το φόρτωσε στην...
καμπούρα του ελληνικού λαού, τώρα εκβιάζει τους Έλληνες με οικονομική ασφυξία. Ο κ.Ντράγκι, ο κεντρικός τραπεζίτης της ΕΕ,  είναι«εταίρος»Είναι «φίλος»Είναι «σύμμαχος»;
         
Ο κ.Ολάντ, ο… σοσιαλιστής, χαιρέτησε χτες την απόφαση της ΕΚΤ να ρίξει τροχιοδεικτική βολή υπονόμευσης της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι ήταν μια «νόμιμη και λογική» κίνηση εκ μέρους του Ντράγκι. Ο κ.Ολάντ είναι «εταίρος»Είναι «φίλος»Είναι«σύμμαχος»
         
Ο κ.Γιούνκερ, ο κύριος που επί 18 χρόνια ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έκανε πλάτες στις πολυεθνικές για να φοροαποφεύγουν μέσω της χώρας του, μας δήλωσε ότι το μόνο που αναγνωρίζει η Κομισιόν είναι τα Μνημόνια. Ότι το μόνο που ευαρεστείται να επιτρέψει στον ελληνικό λαό είναι να τον βλέπει να σέρνεται στα γόνατα. Ο κ. Γιούνκερ μας είπε… δημοκρατικότατα εκ μέρους της Κομισιόν του ότι «δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα» στην Ελλάδα. Ο κ.Γιούνκερ (και η Κομισιόν του) είναι «εταίρος»; Είναι «φίλος»; Είναι «σύμμαχος»;
         
Ο κ.Ντομπρόφσκι, ο αντιπρόεδρος του Γιούνκερ, μας είπε χτες να μην διανοηθούμε να ακυρωθεί έστω και μια ιδιωτικοποίηση, να μην διανοηθούμε καν να πάει ο κατώτατος μισθός στο γλίσχρο επίπεδο των 751 ευρώ, να μη διανοηθούμε ότι δεν θα απολυθούν κάτι δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ακόμα. Αυτός, ο Γιούνκερ του, η Κομισιόν τους, ο Ντάισελμπλουμ τους, το Eurogroup τους είναι «εταίροι»; Εασβούργο, απείλησε την Ελλάδα με χρεοκοπία και τον ελληνικό λαό με αφανισμό. Ο κ.Σουλτς και το «δημοκρατικό» του λιβανιστήρι είναι «εταίρος»Είναι «φίλος»Είναι «σύμμαχος»;
***
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών «φωνάζουν» για το αυτονόητο. Επιβεβαιώνουν το προφανές:
         
Το θέμα δεν είναι η διαπραγματευτική δεινότητα ή οι καλές προθέσεις των διαπραγματευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα δεν είναι οι τσαχπινιές ή τα τσαλιμάκια στο πλαίσιο της «θεωρίας των παιγνίων». Το θέμα είναι αυτό καθ’ αυτό το «παίγνιο». Το θέμα είναι αυτό καθ’ αυτό το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Το θέμα είναι αυτή καθ’ αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Το θέμα είναι ότι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κομισιόν της, το Eurogroup της, η Τράπεζά της, ο Σόιμπλε της, δεν είναι το  «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι», όπως δήλωσε ο κ.Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Ολάντ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν, είναι και θα είναι το Διοικητήριο όπου στεγάζεται μια στυγνή «κομαντατούρ» της διεθνούς, της ευρωπαϊκής και της εγχώριας πλουτοκρατίας. Είναι μια ακρίδα που έχει επιπέσει επί της κεφαλής του ελληνικού και όλων των λαών της Ευρώπης.
Το θέμα είναι ότι: Η ΕΕ είναι μια ζούγκλα που με ή χωρίς τρόικες, με ή χωρίς Μνημόνια, προωθεί πολιτικές που  ισοδυναμούν με κοινωνικό ολοκαύτωμα. Που απαρτίζεται από γραβατωμένους κανίβαλους καιχαμογελαστά πολιτικά παχύδερμα. Είναι το επιτελικό όργανο των πολυεθνικών που πυροδοτεί τα κρεματόρια των εργασιακών«Άουσβιτς» και χτίζει τα σκλαβοπάζαρα των κοινωνικών«Νταχάου».
Το θέμα είναι ότιΚαμία διαπραγμάτευση εντός του «Άουσβιτς» δεν πρόκειται να αναιρέσει τους κανόνες λειτουργίας του «Άουσβιτς» – το«σύμφωνο του ευρώ», τους κανόνες «επιτήρησης και εποπτείας», το «σύμφωνο σταθερότητας» και λιτότητας, τα τετελεσμένα του Μάαστριχτ.  
Το θέμα είναι ότι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ένωση των καπιταλιστών, είναι η ένωση των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της Ευρώπης που στο εσωτερικό της δεν βασιλεύει η «ισοτιμία» και η «κοινωνική δικαιοσύνη», αλλά  η ανισομετρία και το «δίκαιο» του ισχυρού.
***
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωζώνη της και όλη η δομή του ευρωενωσιακού κατεστημένου αποτελεί ένα σφαγείο των εργαζομένων, κατάλυσης των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών που στέκονται εμπόδιο στην «ανταγωνιστικότητα» των μονοπωλίων.
         
Πρόκειται για την «ανταγωνιστικότητα» την οποία έκλισε σε όλες τις πτώσεις χτες ο Σόιμπλε στην συνέντευξη με τον Βαρουφάκη και η οποία κινεζοποιεί μισθούς και «αυτοκτονεί» ανθρώπους στην Ελλάδα.
        
Αυτό το θυσιαστήριο δικαιωμάτων, η ΕΕ, είναι καραμπινάτη απάτη να εμφανίζεται σαν «μονόδρομος» και πολύ περισσότερο σαν εν δυνάμει «απάνεμο λιμάνι» των λαών!
         
Αυτό το κολαστήριο είναι ασύγγνωστη αυταπάτη να λογίζεται σαν πεδίο «διαπραγμάτευσης», αρκεί να βρεθεί ένας καλός διαπραγματευτής.
       
Στην περίπτωση που το κολαστήριο αντιμετωπιστεί σαν πεδίο διαπραγμάτευσης, τότε θα πρόκειται για μια διαπραγμάτευση που – μοιραία - θα ξεκινάει με αυτό που είπε χτες ο κ.Βαρουφάκης. Που όταν ρωτήθηκε ποιο μέρος του μνημονιακού προγράμματος απορρίπτει η Ελλάδα, απάντησε ότι «το 60% - 70% του προγράμματος είναι μέτρα που θα παίρναμε κι εμείς»!
       
Αλλά αν - πριν ξεκινήσεις τη διαπραγμάτευση - αποδέχεσαι το «60% με 70%» ενός προγράμματος κατά… 1.000% απάνθρωπου, τότε; Είναι άραγε μεμψιμοιρία να υποθέσει κανείς ότι το ξεκίνημα προϊδεάζει για το που θα μπορούσε να καταλήξει αυτή η διαπραγμάτευση;
         
Δεν είναι μεμψιμοιρία. Είναι ρεαλιστική ανάλυση των δεδομένων. Που δεν έχει καμία σχέση με την «πεμπτοφαλαγγίτικη» χαιρεκακία κάποιων αθλίων της εγχώριας πολιτικής σκηνής, που αντιπολιτεύονται όπως κυβερνούσαν: Με πυξίδα τα μέιλ της τρόικας.
       
Είναι ρεαλισμός στη βάση της ανάλυσης της πραγματικότητας. Που δεν έχει να κάνει με τις ανόητες προφητείες περί «κѠλ⓪τούμπας» του διαπραγματευτή. Έχει να κάνει με το πρόδηλο: Ότι στο Κολοσσαίο τα όρια της διαπραγμάτευσης δεν τα ορίζουν οι καλές προθέσεις του διαπραγματευτή. Τα ορίζουν οι τίγρεις του Κολοσσαίου.
         
Είναι ψευδαίσθηση ότι στο Κολοσσαίο υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση. Στο Κολοσσαίο το ερώτημα ποτέ δεν ήταν τι θα κερδίσεις. Στο Κολοσσαίο το πολύ – πολύ που μπορείς να ελπίζεις είναι να αγωνιστείς για το ποια κομμάτια από τη σάρκα σου θα περισώσεις.
***  
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών βοούν: Άλλη οδός για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ένα λαό με προκοπή και με ολόκληρη αξιοπρέπεια δεν υπάρχει από την οδό της εξόδου από την ΕΕ με όρους ανατροπής όλου του συστήματος της κυριαρχίας των μονοπωλίων.
         
Φυσικά δεν αεροβατούμε. Το γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει αυτή την άποψη. Σεβαστό. Αλλά αυτό δεν αποτελεί τεκμήριο μη ορθότητας της άποψης ότι ο λαός μας μόνο ζημιές θα μετράει όσο βρίσκεται σε «συμμαχία», σε «εταιρική» σχέση εξάρτησης και αλληλεξάρτησης με μια ένωση λύκων που του πίνουν το αίμα. Όπως δεν αποτέλεσε τεκμήριο ορθότητας για την παραμονή στην εξουσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι ο λαός επί 40 χρόνια τους ανεχόταν. 
      
Ο ελληνικός λαός αξίζει να πεισθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι μια «μικρή» χώρα που «δεν μπορεί» να αντιταχθεί – εφ’ όλης της ύλης – στους ισχυρούς. Αξίζει να πεισθεί ότι αυτός ο δύσκολος δρόμος είναι απείρως ευκολότερος από τον αδιάβατο δρόμο της διαρκούς αποδοχής των μικρότερων ή μεγαλύτερων εκβιασμών. Αξίζει να ακολουθήσει τη δική του σημαία. Να μην συμβιβαστεί με το «ολίγον έγκυος» ή με μια «θηλιά» που οι «Σόιμπλε» θα τη σφίγγουν ή θα την χαλαρώνουν κατά το δοκούν.
         
Ο λαός μας αξίζει να βγει πιο θαρρετά στο προσκήνιο, να γίνει αυτοπροσώπως «διαπραγματευτής» πρωτοστατώντας για μια αληθινή Ευρώπη των λαών όπου ο καθένας χωριστά και όλοι οι λαοί μαζί δεν θα περιμένουν σαν «Δευτέρα Παρουσία» την «ανατροπή των συσχετισμών» από τα πάνω αφού θα έχουν ανατρέψει την ίδια την βαρβαρότητα από τα κάτω. Αξίζει να απειθαρχήσει και να ορθώσει το πατριωτικό, το διεθνιστικό και ανυπάκουο ανάστημά του απέναντι στην ένωση των «Σόιμπλε», μιας και δεν οφείλει να διαπραγματευτεί μαζί τους τίποτα απ’ όσα δικαιούται.
      
Και η αξία αυτού του αναγκαίου δρόμου, αν κάτι υποδεικνύει σε συνθήκες που ο λαός δεν έχει πάρει ακόμα μια τέτοια απόφαση, είναι τούτο: Τις ευθύνες εκείνων που έχουν το χρέος, χωρίς να αποσπαστούν από το σημερινό λαϊκό αίσθημα, να επιμείνουν και να ηγηθούν με πειστικό, με αποφασιστικό και ενωτικό για το λαό τρόπο σε αυτή την προσπάθεια.
Από enikos, μέσω "Το Γρέκι"ίναι«φίλοι»; Είναι «σύμμαχοι»;
       
Ο κ.Σουλτς, ο πρόεδρος του «δημοκρατικού» λιβανιστηριού της ΕΕ που εδρεύει στο Στρ

Diapragmatefsien

20.000.000 ευρώ ή σας τον επιστρέφουμε...

ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ… Ο Βενιζέλος καταδίκασε τη χώρα στο αγγλικό Δίκαιο, ενώ είχαν βρει λύση οι Αμερικανοί! Kι όμως, κυκλοφορεί ελεύθερος....

Του Κώστα Βαξεβάνη
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο PSI και να εντάξει τη διαδικασία στο Αγγλικό Δίκαιο, υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας και τα περιουσιακά της στοιχεία (έσοδα από ενέργεια, αποθέματα χρυσού, πλουτοπαραγωγικές πηγές) παρά τις αντίθετες προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας συμβούλου, που προσέλαβε και πλήρωσε για να εξασφαλίσει τα...
ελληνικά συμφέροντα.
Τα έγγραφα που αποκαλύπτει το koutipandoras.gr και τα οποία δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πως ο τότε υπουργός Οικονομικών λειτούργησε με γνώμονα ξένα συμφέροντα, δημοσιεύονται για τραγική ειρωνεία την περίοδο που ένας μικροομολογιούχος αυτοκτόνησε, αφού καταστράφηκε από το κούρεμα που αποφάσισε ο Βενιζέλος.
Η αμερικανική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen and Hamilton, ορίστηκε από τον Βενιζέλο ως η εταιρεία που θα διαμεσολαβούσε νομικά και θα διαχειριζόταν το σενάριο του PSI. Για την υπόθεση αυτή η εταιρεία έλαβε μερικά εκατομμύρια ως αμοιβή.
Στις 4 Αυγούστου 2011, ο Lee Buccheit, μέτοχος της εταιρείας και ειδικός σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης και κρατικού χρέους, με επιστολή του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ Πέτρο Χριστοδούλου, αναφέρει τα αποτελέσματα των επαφών του με τους ομολογιούχους και τις προτάσεις που υπάρχουν. Η ενημέρωση προφανώς και απευθύνεται στον άνθρωπο που πρόκειται να πάρει τις αποφάσεις, δηλαδή τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Buccheit, ενημερώνει λοιπόν πως οι αντιπρόσωποι διαχείρισης επιμένουν τα ομολογιακά δάνεια να διέπονται από το αγγλικό Δίκαιο, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα στο μέλλον, το ελληνικό κράτος να αλλάξει το νομικό καθεστώς.
Γράφει συγκεκριμένα: «Οι αντιπρόσωποι διαχείρισης ισχυρίστηκαν ότι η συνέχιση της πρακτικής που θέλει τα ομόλογα της  Ελλάδας να εκδίδονται υπό ελληνικό δίκαιο θέτει τους ομολογιούχους στο έλεος της Βουλής για τα επόμενα 30 χρόνια. Ισχυρίζονται πως η Βουλή θα μπορεί στο μέλλον να αλλάξει τους σχετικούς νόμους με επιζήμιο, για τα συμφέροντα των ομολογιούχων, τρόπο».
Δηλαδή οι ομολογιούχοι φοβούνται μια μελλοντική αλλαγή του ελληνικού θεσμικού πλαισίου που μπορεί να μην τους συμφέρει. Έτσι ο Buccheit, προτείνει στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τους χειριστές της υπόθεσης: «Υπάρχει μια συμβιβαστική λύση που απευθύνεται και στην ανησυχία των αντιπροσώπων διαχείρισης ενώ παράλληλα διατηρεί και την ελληνική νομοθεσία στα νέα ομόλογα. Τα νέα ομόλογα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και μια πρόβλεψη κατά το εξής πρότυπο: Αυτά τα ομόλογα θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Δίκαιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως αυτό ισχύει έως και την 1η Αυγούστου 2011. Επίσης, τα νέα ομόλογα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη ρητή υποβολή τους στη δικαιοδοσία τόσο των ελληνικών, όσο και των αγγλικών δικαστηρίων.
Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης θα είναι να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος να περάσει η Βουλή κάποιον μελλοντικό νόμο που θα φέρει σε μειονεκτική θέση τους ομολογιούχους του Project Oak.»
Η νομική εταιρεία προτείνει δηλαδή την εναλλακτική λύση, σε όποιο δικαστήριο και αν επιδικάζονται μελλοντικές διαφορές, Ελλάδας ή εξωτερικού, αυτό να γίνεται με βάση το ελληνικό Δίκαιο και τη διαβεβαίωση πως αυτό δεν θα αλλάξει. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία επιλύει την πιθανή νομική ανασφάλεια των ομολογιούχων για το κούρεμα.
Ο Βενιζέλος ωστόσο απορρίπτει τη λύση και προχωρά σε PSI επιλέγοντας το αγγλικό Δίκαιο και την υποθήκευση της Ελλάδας. Το PSI βεβαίως καταστρέφει ταμεία και μικροομολογιούχους, ενώ αφήνει αλώβητους άλλους κατόχους ομολόγων. Οι τράπεζες οι οποίες φαίνονται να χάνουν από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ανακεφαλαιοποιούνται με 50 δισ. ευρώ.
Η απόφαση του Βενιζέλου να εντάξει τη διαδικασία στο αγγλικό Δίκαιο παρά τις αντίθετες συμβουλές της εταιρείας που πληρώθηκε για να βρει λύση, δεν βάζουν μόνο ένα πολιτικό αλλά και ένα νομικό θέμα το οποίο συνοψίζεται στο απλό ερώτημα: «για ποιό λόγο ο υπουργός Οικονομικών λειτούργησε ενάντια στο συμφέρον της χώρας;» Περιμένουμε απάντηση.
Δείτε τα ντοκουμέντα 
1_23.jpg
psi-letter-2.jpg

Θα λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους Σαμαράς - Βενιζέλος; Το απαιτούν οι χιλιάδες νεκροί από αυτοκτονίες, τα ποαιδιά που στο σχολείο λιμοκτονούν, οι γέροντες που πεθαίνουν χωρίς φάρμακα και φαγητό, οι νέοι που σπρώχθηκαν τα σκλαβοπάζαρια της μετανάστευσης, οι μίζες στα κόμματά τους... ΤΩΡΑ!

Οποιος παρακολούθησε την ομιλία του Σαμαρά σήμερα προς τους βουλευτές; Της Ν.Δ εύκολα θα διαπίστωσε την απεγνωσμένη προσπάθεια του να κρατηθεί με κάθε τρόπο στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκανε μόνος του την αγιογραφία του λέγοντας ότι παρέλαβε χάος και παρέδωσε χώρα και απέδωσε σε όσους του κάνουν κριτική χρεώνοντας του μεγάλο μερίδιο  ευθύνης για την εκλογική συντριβή της Ν.Δ ότι εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες του Σύριζα.
Φυσικά δεν έπεισε παρά μόνο τον...
εαυτό που  και η ομιλία του ήταν προαγγελία  της τακτικής άμυνας που θα ακολουθήσει κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της 19 Φλεβάρη κατά την διάρκεια της οποίας είναι σίγουρο ότι θα του ασκηθεί σκληρή κριτική.
 Όπως αναφέρει και σημερινό δημοσίευμα του «Ποντικιού» η εκλογική βάση της Ν.Δ βράζει με κορυφαία στελέχη της Ν.Δ να ζητούν την απομάκρυνση του Α.Σαμαρά απ την ηγεσία της Ν.Δ γιατί «σε λίγο διάστημα η Ν.Δ θα καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις με τα ποσοστά του Μαΐου του 2012, δηλαδή στο 19%».
  
«Ο πρόεδρος είναι γυμνός και σύντομα θα μείνει εντελώς μόνος» αναφέρει το δημοσίευμα  αφού «συνεταίροι" του, εγχώριοι και ξένοι τον έχουν εγκαταλείψει». «Η ηγεμονία των Μουρούτηδων και Χρύσανθων έχει τελειώσει», ενώ σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα νεοδημοκρατικά στελέχη δεν αποκλείουν ούτε το ενδεχόμενο διάσπασης της Ν.Δ αν ο Σαμαράς επιμένει να βρίσκεται γαντζωμένος στην καρέκλα του.

Πιθανόν, επίσης να αναγκαστεί να λογοδοτήσει για τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου υπήγαγαν τη χώρα στο καθεστώς των λεγάμενων «μνημονίων» και για τις μεθοδεύσεις που τα συνόδευσαν σε πάμπολλα μέτωπα – από την παραίτηση της χώρας από κυριαρχικά της δικαιώματα ως τη διαστροφή και την παρεμπόδιση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και ως τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας.

Πολύ χειρότερα είναι τα πράγματα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Δεν φτάνει το εκλογικό στραπάτσο του ΠΑΣΟΚ –στις εκλογές το κόμμα του Β. Λεβέντη έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ το ΠΑΣΟΚ στην ιδιαίτερη πατρίδα του Βενιζέλου- ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τρέμει στο ενδεχόμενο να βρεθεί να κάνει παρέα στον Τσοχατζόπουλο στον Κορυδαλλό.

Αν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ο Σύριζα και προχωρήσει στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για μια σειρά θέματα τότε είναι πιθανόν να δρομολογηθούν  διαδικασίες ανάκρισης και παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο για τον Ε. Βενιζέλο.
Και τότε είναι δύσκολο να την γλυτώσει γιατί έχει πολλούς  σκελετούς στην ντουλάπα του και δεν είναι μόνο η εμπλοκή του στην λίστα Λαγκάρντ.

Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας άλλη μεγάλης σημασίας υπόθεση στην οποία πρέπει να απολογηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι το «σκάνδαλο των υποβρυχίων»: Πρόκειται για τη σκανδαλώδη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των γερμανικών εταιρειών HDW και Thyssen-Krupp για την αγορά των περίφημων «Τ-214», τα οποία έχουν μείνει στην ιστορία ως «υποβρύχια που γέρνουν».

Ο Ε. Βενιζέλος το 2010, από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, προώθησαν το νόμο 3885/2010, με τον οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων αποδέχτηκε: Να παραλάβει τελικά το υποβρύχιο «Παπανικολής», που έγερνε. Να παραγγείλει άλλα δύο υποβρύχια τύπου Τ-214 στην τιμή των 500.000.000 ευρώ. Να χαρίσει ποινικές ρήτρες για τις προηγούμενες καθυστερήσεις, (σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ) στις γερμανικές εταιρείες HDW και Thyssen-Krapp. Επίσης, η υπόθεση είναι συνδεδεμένη με μίζες περίπου 40.000.000 ευρώ, που δόθηκαν από τις γερμανικές εταιρείες σε κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους.

Θα σκεπάσουν μαύρα σύννεφα τον Ε. Βενιζέλο αν αναγκαστεί να λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής του θητείας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, μέσω "Το Γρέκι"

Κανένα έθνος ή λαός δεν εξαφανίστηκε από την ιστορία επειδή έφυγε από μία νομισματική ένωση, εν προκειμένω από το ευρώ, ή χρεοκόπησε...


Κανένα έθνος ή λαός δεν εξαφανίστηκε από την ιστορία επειδή έφυγε από μία νομισματική ένωση, εν προκειμένω από το ευρώ, ή χρεοκόπησε.
Αν αποχωρήσουμε τώρα η θηλιά θα είναι μεγάλη και θα...
πνίξει και τους τοκογλύφους «εταίρους μας», των οποίων οι παπούδες προσπάθησαν πολλές φορές να μας σβήσουν από το χάρτη με πολέμους, κατοχή, ομαδικές εκτελέσεις, πλιάτσικο.
πηγή

Αυτή η εγκληματική οργάνωση πότε θα πάει φυλακή;

«Εξηγήστε στους 11 εκατομμύρια πανικόβλητους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν»

«Εξηγήστε στους 11 εκατομμύρια πανικόβλητους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν»Άγγλος δημοσιογράφος εκθέτει τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ
Γνωστός άγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας στέκεται απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και υπερασπίζεται την Ελλάδα μετά την αιφνίδια απόφαση της Τράπεζας να μην δέχεται ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα.
Ο Paul Mason έγραψε στον λογαριασμό του ……………
………..«H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εφάρμοσε την στρατηγική “σκότωσε την Ελλάδα”» κάλεσε μέσω Twitter σε απολογία τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΚΤ, Michael Steen. Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της ΕΚΤ ο οποίος αναρωτήθηκε «Σοβαρά ε;».
«Παρακαλώ εξηγήστε στους πανικόβλητους Έλληνες που έμαθαν την είδηση στις 11 το βράδυ τι πρέπει να κάνουν», ανταπάντησε ο Mason με τον Steen να εξηγεί: «Θα πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους και δέχομαι τις επικρίσεις».
Ο άγγλος δημοσιογράφος έγραψε επίσης ότι η ΕΚΤ θα κριθεί από το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Κοινής Γνώμης για αυτή την απόφαση και ζήτησε από τον Steen συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι για να εξηγήσει τι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση.
Δείτε εδώ τη στιχομυθία…
newsbeast.gr

Τσίπρας: Είμαστε κυρίαρχη χώρα, θα κάνουμε πράξη αυτό που λέμε – Δεν ζητάμε ελεημοσυνη, η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Η νέα κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην Τρόικα και στις αδιέξοδες πολιτικές της» είπε ο πρωθυπουργός – Περιμένουμε να ακούσουμε και τις προτάσεις της Γερμανίας είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε διχασμό» – Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι ο μίζερος εταίρος που ακούει διδαχές
Με χαιρετισμό προς τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους οποίους απευθύνθηκε λέγοντας:……..
………
«Αποτελείτε κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού λαού και αυτό δεν θα πρέπει στιγμή να το ξεχνάτε» ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Αναφερόμενος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έκανε λόγο για νίκη της ελπίδας καλώντας όλους και όλες να είναι περήφανοι που συμμετέχουν στη διαδικασία χειραφέτησης του ελληνικού λαού.
Ο ελληνικός λαός γράφει ιστορία γιατί είναι αποφασισμένος να στηριξεί αλλαγές για τέλος πελατειακού κράτους, τέλος της διαφθοράς, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, όχι όπως αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων για να βάλουμε τέλος στην ανθρωπιστική κρίση και όχι για να εκποιήσουμε τον δημόσιο πλούτο της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός.
«Δώσαμε ελπίδα και ταυτότητα στην πατρίδα που σήμερα αναγνωρίζεται από όλον τον κόσμο. Η Ελλάδα έγινε θετικό σημείο σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
«Δεν νιώθουμε περήφανοι μόνο για τη δικαίωση των προηγούμενων γενιών που μάτωσαν γι αυτόν τον τόπο αλλά γιατί στις 26 Ιανουαρίου οι πολίτες «ανάσαν»» συνέχισε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι επέστρεψε η δημοκρατία και η αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννήθηκε και τονίζοντας ότι κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί σκληρά για πρώτη φορά μετά από χρονια και θα βάλει τέλος στην Τρόικα και τις πολιτικές της.
Η Ελλάδα έχει πλέον τη δική της φωνή και τη δική της διαπραγμευτική ισχύ. Χρειάστηκε μια εβδομάδα και καταφέραμε να αλλάξει η ατζέντα της συζητήσης στην Ευρώπη και καταφέραμε η Ελλάδα να γίνει πρώτο θέμα σε όλον τον κόσμο όπως μαρτυρούν οι τηλεφωνικές επαφές με διάφορους ηγέτες, υποστήριξε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σταις επισκέψεις και τις διεθνείς επαφές του.
Χρειάστηκε μια εβδομάδα για να αποδομηθεί το ευρωπαϊκό κατεστημένο που θέλει περισσότερη λιτότητα και λιγότερη δημοκρατία, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.
Χαρακτήρισε την Ευρώπη κοινό σπίτι όπου όλοι συγκατοικούμε και όλοι έχουμε λόγο γι” αυτό -δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές είπε χαρακτηριστικά.
Σκεφτόμαστε να πρωτοτυπήσουμε και να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε, επανέλαβε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για καθήκον και χρέος να μην επιτρέψουμε οι πολίτες να εξαπατηθούν ξανά.
Είμαστε κυρίαρχη χώρα, έχουμε δημοκρατία, έχουμε μια συμφωνία με το λαό μας και θα την τιμήσουμε. Η ελληνικη κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη, δεν είναι απειλή αλλά ελπίδα για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει ναγίνουν στην Ευρώπη ώστε ή να αλλάξει δημοκρατικά ή να κινδυνεύσει να μη συνεχίσει να υπάρχει, επισήμανε στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αλλαγή στη δημόσια διοίκηση η οποία θα πρέπει να γίνει πιο συνεργατική και ανταποδοτική σημειώνοντας ότι οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση έχουν το διπλάσιο ποσοστό αποδοχής από αυτό που πήραν τα κόμματα που την αποτελούν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Είχαμε και έχουμε επεξεργασμένο στρατηγικό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση, έχουμε όραμα για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος χαρακτήρισε υποχρέωσή του να βρεθεί αρχικά στην Κύπρο όπου τονίστηκε ότι υπάρχει αρραγές μέτωπο συνεργασίας και αλληλεγγύης.
Μιλώντας για τις επαφές με Γιούνκερ, Τουσκ, Σουλτς, Ολάντ και Ρέντσι ο κ. Τσίπρας είπε οτι στόχος δεν ήταν να δημιουργηθούν νέα ρήγματα ανάμεσα στο βορρά και το νότο αλλά τονίσαμε ότι στόχος όλων πρέπει να είναι το τέλος των αποτυχημένων πολιτικών και η ανάγκη μιας νέας συμφωνίας.
Κερδίσαμε συμμάχους και συμμαχίες που δεν κερδήθηκαν τα πέντε χρόνια της κρίσης, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.
Περιμένουμε τις προτάσεις της Γερμανίας
Η Ελλάδα δεν είναι ο μίζερος εταίρος που ακούει διδαχές να κάνει τα μαθήματά της, η Ελλάδα έχει τη δική της φωνή και τις δικές της προτάσεις που παρουσιάσαμε και περιμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις της Γερμανίας από την οποία δυστυχώς δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Συμπλήρωσε, δε, ότι κανείς πλέον δεν μιλά για τρόικα και email και δεν μας ζητά να εφαρμόσουμε το προηγούμενο πρότγραμμα και να υλοποιήσουμε τις δεμσεύςι
Μας δεσμεύουν οι κανόνες της ΕΕ διαφωνούμε και θα τους αλλάξουμε αλλά θα τους σεβαστούμε για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αλλά η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ. Θα σεβαστούμε τους κανόνες αλλά απαιτούμε από τους εταίρους να σεβαστούν τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα και κυρίως την απόφαση του λαού να μην συνεχιστεί το λάθος στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Ήρθε η ώρα όλοι να βάλουμε πλάτη να αλλάξει σελίδα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη συνέχισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι κανείς λογικός δεν θα πρέπει να θέλει να συνεχιστεί αυτός ο εφιάλτης. «Υπάρχει ακόμα ένας σκληρός θύλακας νεοφιλελευθερισμού που υπηρέτησε το δοκιμαστικό σωλήνα αυτών των καταστροφικών αλλαγών και υπάρχει αυτή η κάστα που παρακαλά να μείνει ο λαός αυτό το πειραματοζώο και μάλιστα δεν το κρύβει στα email και το twitter» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ξεκίνησε μια μακρά και δύσκολη διαπραγμάτευση, παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός. Είναι μια διαπραγμάτευση στην οποία χρόνο δεν χρειάζεται μόνο η Ελλάδα αλλά και η Eυρώπη συνέχισε ο κ.Τσίπρας. Εμείς αυτό που δεσμευόμαστε στον λαό είναι ότι τα κόμματα που την αποτελούν και οι υπουργοί δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες. Εγγυώμαστε ότι θα μπει φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα αλλά ταυτόχρονα εγγυώμαστε και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, εγγυώμαστε τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις αδικίες των προηγούμενων ετών. Θα κινηθούμε άμεσα και αστραπιαία για το καθεστώς της διαφθοράς της φοροδιαφυγής του πελατειακού κράτους προωθώντας σαρωτικές αλλαγές όχι γιατί κάποιοι μας τις ζητάνε – και είναι υποκριτές όταν δεν έκαναν τίποτα τα προηγούμενα χρόνια.
Αναφερόμενος σε δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που λένε ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα, ο κ. Τσίπρας τις χαρακτήρισε επικίνδυνες ιδίως σε μια ευρώπη στην οποία ο κίνδυνος του νεοναζισμού είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος. «Η Ελληνική δημοκρατία δεν έχει στόχο ούτε να εκβιάσει ούτε να απειλήσει κανένα, πολύ περισσότερο όμως δεν απειλείται από κανένα γιατί η δημοκρατία στην Eυρώπη δεν εκβιάζεται» συμπλήρωσε.
Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πίσω της στα πέτρινα χρόνια και αυτή η επιλογή είναι ουσιαστική και σημαντική για όλους τους λαούς της Eυρώπης. Η κυβέρνηση δεν έχει στο νου της μόνο τους Έλληνες αλλά και όσους αγωνίζονται στην Ευρώπη για καλύτερο μέλλον.
Ο φόβος τελείωσε, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί τελείωσαν, έχουμε δύσκολη δουλειά μπροστά μας ανηφορικό δρόμο γιατί έχουμε να φτιάξουμε μια χώρα από την αρχή και σας καλώ να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να χτίσουμε την πατρίδα κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας χειροκροτούμενως από όρθιους τους βουλευτές του κόμματός του.
Ακολουθεί συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου
Η ομιλία ενώπιον των 149 βουλευτών είναι η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού μετά τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα σε Γαλλία, Ιταλία και Βρυξέλλες.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν μόνο οι υπουργοί της κυβέρνησης.


ΠΗΓΗ

Βόμβα από τον Αλέξη Τσίπρα: Ήρθε η ώρα να πληρώσουν Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Σαμαράς, Βενιζέλος και ΕΛΣΤΑΤ!

Βόμβες έκρυβαν οι δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο από όπου και προανήγγειλε εξεταστικές με ονοματεπώνυμο για το έγκλημα του μνημονίου…..
…….Ξεκινώντας την ομιλία του με την παραδοχή οτι «η χωρα λεηλατήθηκε απο την τροικα και τις μνημονιακες κυβερνήσεις», εξήγγειλε οτι «μιας και ο Σαμαράς μιλα για αλήθεια, ήλθε η ώρα να μάθουμε την αλήθεια για τα ακόλουθα»:
– Πως ο Παπανδρεου διαβεβαίωνε οτι δεν θα υπαχθουμε στο ΔΝΤ, την ίδια στιγμή που είχε ήδη συμφωνήσει προεκλογικά την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ.
– Πως ο Παπακωνσταντινου ενώ έβγαινε να δανειστεί απο τις αγορές, μιλούσε για τιτανικούς.
– Πως ο Βενιζελος πήγε στις Κάννες ως αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και γύρισε ως αντιπρόεδρος του Σαμαρά.
– Πως ο Σαμαράς μέσα σε μια νύχτα έκανε στροφή 180 μοιρών και μετατράπηκε σε υπερασπιστή του Παπανδρέου.
– Γιατί διόγκωσης το έλλειμμα της χώρας, με την μεθόδευση της ΕΛΣΤΑΤ.

Αντε γαμήσου Μέρκελ * fuck you Merkel * vaffanculo Merkel * Fick Merkel * joder Merkel * اللعنة ميركل

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ «ΣΤΕΝΗΣ» ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΤΡΥΠΑ»

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις… Την πιο μαύρη περίοδο της αρχομανίας του περνά ο Βαγγέλης Βενιζέλος που μέρα με την ημέρα βιώνει τις συνέπειες της πανωλεθρίας του. Το 4,6% που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές και η κατάταξή του στην 7η και τελευταία θέση των κοινοβουλευτικών κομμάτων του έχει στοιχίσει πολύ…
Ιδιαίτερα όμως έχει στοιχίσει στο αρχικαρεκλάρχη και Ντούτσε του Πασόκ που μετά την επιστροφή της 750.000 ευρώ υπουργικής «μπέμπας» αναγκάστηκε και να αλλάξει γραφείο.
Συγκεκριμένα, …….
……….ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναγκάστηκε να μετακινηθεί σε πολύ μικρότερο γραφείο (στο 051) και δη σε μια τρύπα του πρώτου ορόφου δίπλα στο ασανσέρ. Πρόκειται για ένα στενό δωμάτιο χωρίς παράθυρο που το πολιτικό μέγεθος του Βαγγέλη Βενιζέλου δεν δύναται να χωρέσει…
Το καλύτερο όμως ήταν η αντίδραση του προέδρου του Πασόκ, όταν ξεναγήθηκε σήμερα στην νέα του τρύπα. Ξίνισε την μούρη του και γρύλισε ανάμεσα στα δόντια: «Τι τρύπα είναι τούτη….».
Να μαθαίνεις Βαγγέλη στην… στενή. Ποτέ δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα!
ΠΗΓΗ: arouraios.gr

300 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

44checkpoint-charlie-berlinΚωδικός Checkpoint Charlie
του Markus Johannes Wolf
Ο Σόιμπλε, ο Ολάντ, η Μέρκελ, ο Ρέντσι, ο κλεφτοκοτάς Ραχόι, ακόμη και ο Αναστασιάδης της Κύπρου- που λήστεψε τις καταθέσεις των συμπολιτών του- είναι σαφείς: Oχι κούρεμα του ελληνικού χρέους, όχι λεφτά χωρίς Τρόικα-ακόμη κι αν την ονομάσετε όπως θέλουν οι Ελληνες ακόμη κι αν οι συναντήσεις γίνονται στο Παρίσι κι όχι στην Αθήνα. (Το τελευταίο ήταν μια ιδέα του Σόιμπλε-όπως απεκάλυψε ο ίδιος στο ARD xθες βράδι). Η λογική των Γερμανών που πέρασε και στους υπολοίπους είναι η εξής:………….
………. Σεβόμαστε την επιλογή του ελληνικού λαού στο πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εμείς είμαστε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις που δεν θέλουμε οι λαοί μας να πληρώσουν τα λάθη και την διαφθορά των ελληνικών πολιτικών ηγεσιών που οδήγησαν την Ελλάδα στα βράχια.
Τα πράγματα λοιπόν σήμερα έτσι έχουν και όσο λιώνουν οι μέρες σαν κερί τόσο θα ερχόμαστε πιο κοντά στο πρωινό με τις στεγνές τράπεζες οι οποίες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην τροφοδοσία των ΑΤΜ ή την διευθέτηση των κόκκινων δανείων.
Η παροχή ρευστότητας θα μοιάζει άπιαστο όνειρο.
Αυτό το ζοφερό τοπίο για την χώρα αλλά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόνο με μια επιθετική υπέρβαση μπορεί να ξεπεραστεί.
Aυτό συνιστούν οι Αμερικανοί σύμβουλοι στην κυβέρνηση
Τίποτε λιγότερο.
Είναι ο μόνος τρόπος για να πέσει ηρωικά η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς και μια και ο Τσίπρας και ο Παππάς είναι μόνο 40 χρόνων μπορούν να επιστρέψουν χαλαρά πολύ σύντομα στην εξουσία.
Αρκεί να γίνει η υπέρβαση τα κλειδιά της οποίας κρατάει στο συρτάρι του ο Ελληνας υπουργός με το πιο πλούσιο Αρχείο και το οποίο μάλιστα έχει φροντίσει να το ασφαλίσει σε συμβολαιογράφους και θυρίδες ανά τον κόσμο.
Και φυσικά οι Αμερικανοί που δείχνουν αποφασισμένοι να τελειώνουν με τους Γερμανούς και την κυριαρχία τους στην Ευρώπη δια μέσω της Μίζας.
Σ΄ αυτό το σημείο σάς καλούμε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από το βιογραφικό του πολιτικού θηρίου που ακούει στο όνομα Bόλφαγκ Σόιμπλε και το οποίο παρουσιάσε το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Δείτε>
Ο Σόιμπλε σπούδασε Νομική και Οικονομικά, ενώ η καριέρα του στην πολιτική ξεκίνησε το 1961 με την ένταξή του στην Junge Union, τη νεολαία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Στην πατρίδα του έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής κριτικής απότη γερμανική αριστερά για την υποστήριξή του στον Πόλεμο κατά του Ιράκ το 2003, ενώ είναι υποστηρικτής και του στρατοπέδου Γκουαντάναμο.
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στο Spiegel το 2007, ως Υπουργός Εσωτερικών, πρότεινε την αύξηση της εξουσίας της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με στόχο την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, ζητώντας: προληπτική σύλληψη υπόπτων για θέματα τρομοκρατίας, χρησιμοποίηση του γερμανικού στρατού για επιχειρήσεις τήρησης της τάξης στο εσωτερικό της Γερμανίας, συστηματική παρακολούθηση του internet και υποκλοπές e-mail από κυβερνητικές υπηρεσίες, και δολοφονίες (targeted killings) τρομοκρατών από τις αρχές ασφαλείας!
Το θηρίο Σόιμπλε ζητούσε στοχευμένες εκτελέσεις τρομοκρατών. Ηταν δηλαδή διατεθειμμένος να κάνει τα πάντα για να σώσει τη χώρα του. Και οι Γερμανοί πολίτες τον τίμησαν μια και ο ατσάλινος Βόλφαγκ βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της γερμανικής πολιτικής από το 1961-για πάνω από μισό αιώνα.
Ας επιστρέψουμε λοιπόν τώρα στο υπουργό της κυβέρνησης με το πιο πλούσιο, περιεκτικό, εκρηκτικό Αρχείο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον σημερινό υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο. Η ΕΥΠ του Ρουμπάτη, μπροστά στο Αρχείο και τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του ο Καμμένος μοιάζει με Κοκκινοσκουφίτσα.
Η συγκεκριμένη γνώση είναι απαραίτητη σε μια χώρα- όπως η Ελλάδα- η οποία θα έπρεπε για 6 μήνες να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οτι δηλαδή θα έκανε και ο Σόιμπλε για να σώσει την Γερμανία σε μια αντίστοιχη περίπτωση.
Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει μόνο ένα χαρτί να τραβήξει κι αυτό το γνωρίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό. Γι αυτό και η απόφασή τους να συλλάβουν συγκεκριμένους ολιγάρχες και διεφθαρμένους πολιτικούς-την οποία απεκάλυψε το Κουρδιστό Πορτοκάλι αποτελεί μονόδρομο. Σ΄αυτή την κατεύθυνση κινείται και το σχέδιο με την κωδική ονομασία Checkpoint Charlie το οποίο εισηγούνται οι Αμερικανοί στην νέα ελληνική κυβέρνηση με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να έχει τον όλο συντονισμό του σχεδίου.
Αφού σάς θυμίσουμε ότι οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που ξήλωσαν το παγκόσμιο κύκλωμα λαδώματος της Siemens (γιατί οι Γερμανοί επιχείρησαν να εκτοπίσουν την αμερικανική GE από την Κίνα με τον ίδιο τρόπο), σάς παρουσιάζουμε το προτεινόμενο σχέδιο με την κωδική ονομασία Checkpoint Charlie το οποίο θα βοηθήσει την Lazard (oι σύμβουλοι του Βαρουφάκη) να πετύχει τον στόχο της.
Το σχέδιο δεν είναι άλλο από τις συλλήψεις-ακόμη και με την βοήθεια ειδικών κομμάντος του στρατού ΟΛΩΝ όσων εμπλέκονται με πρωταγωνιστικό ρόλο στο γερμανικό μυστικό δίκτυο διαφθοράς στην Ελλάδα για πάνω από 50 χρόνια. Αυτό εισηγούνται οι Αμερικανοί και ο κατάλογος περιλαμβάνει τουλάχιστο 300 κεφάλια (πολιτικούς-ακόμη και συνταξιούχους-, πρώην στελέχη των 3 Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν εμπλακεί σε μίζες από εξοπλιστικά, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, εκδότες, δημοσιογράφους, καθηγητές πανεπιστημίων, επικεφαλής εταιρειών -κυρίως νομικών- σε ρόλο κατασκόπου υπέρ των γερμανικών συμφερόντων,  αλλά και υπαλλήλων του κρατικού μηχανισμού οι οποίοι υπηρετούν τα συμφέροντα των γερμανικών εταιρειών και φυσικά όλους τους μεγαλοφοροφυγάδες και πάει λέγοντας. Ο κατάλογος είναι πλούσιος και βαρύς.
Με απλά λόγια οι Αμερικανοί εισηγούνται το ξήλωμα του μυστικού γερμανικού δικτύου στην Ελλάδα, κάτι που όπως είναι φυσικό θα προκαλέσει παγκόσμιο σάλο αλλά αποτελεί κατά τους ίδιους μονόδρομο για τον απεγκλωβισμό της Ευρώπης από την γερμανική οικονομική κατοχή.

Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


                                                                              
                                                                                             




                                                                        Κατερίνη,  5 Φεβρουαρίου 2015


    Η Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας συγχαίρει τους υποψήφιους βουλευτές της Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου κ. Κωνσταντόπουλο Γεώργιο,  κ. Μάνη Άννα, κ. Μπέη Δημήτριο, κ. Παπαστεργίου Γεώργιο και κ. Χριστογιάννη Δημήτριο για τον έντιμο αγώνα που έδωσαν και τους εύχεται δύναμη, ώστε να συνεχίσουν να  προσφέρουν το καλύτερο στον τόπο μας.

    Συγχαίρει επίσης θερμά τον επανεκλεγέντα βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμο Κωνσταντίνο με την ευχή και την προσδοκία  να συνεχίσει να πράττει έτσι, ώστε οι ενέργειές του να είναι προς όφελος όλης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας.



Παρέμβαση Μπάϊντεν για την Ελλάδα

Παρέμβαση Μπάϊντεν για την ΕλλάδαΣτο θέμα της Ελλάδας και των συζητήσεων που γίνονται μεταξύ της νέας κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων, αναφέρθηκε από τις Βρυξέλλες ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν.
Στην παρέμβασή του, που έχει τη δική της σημασία και αξία, ο κ. Μπάϊντεν εξέφρασε την ελπίδα οι προσπάθειες που καταβάλλονται να οδηγήσουν στην υιοθέτηση ενός σχεδίου που θα προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και θα σταθεροποιεί την οικονομία.
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΝΕΡΙΤ, ο αμερικανός αντιπρόεδρος …..
……δήλωσε πως «ελπίζω και αγωνιώ να ακούσω για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους της για να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και να δρομολογήσουν ένα σχέδιο για τη σταθεροποίηση της ανάκαμψης».
Η παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων που έκανε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ.
Ο κ. Μπάιντεν βρίσκεται για επαφές στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε ήδη με τον κ. Τούσκ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, αργότερα δε σήμερα θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Aποκαλύψεις για τον Άδωνι Γεωργιάδη που θα φέρουν ΣΕΙΣΜΟ ???

5499
Θα τρέχει και δεν θα φτάνει ο Μπουμπούκος…
Κυβερνητικός βουλευτής διαρρέει προς πάσα κατεύθυνση τις τελευταίες ώρες πως έχει συγκεντρώσει έναν ολόκληρο φάκελο
με ……….
 
……..
πλούσια και  αποκαλυπτικά στοιχεία για  τα “έργα” του Άδωνι επί των ημερών του στο Υπ. Υγείας…
Τώρα τι στοιχεία είναι αυτά;…οψόμεθα!
Περισσότερα θα μάθουμε στις επόμενες ημέρες…