ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Εύα Χερτζίκοβα: Σε ένα εντυπωσιακό catwalk στην επίδειξη Thierry Mugler Haute Couture -Με δερμάτινη ολόσωμη φόρμα.


Στα 50 της χρόνια η Εύα Χερτζίκοβα εντυπωσιάζει με το ταμπεραμέντο της και το καλλίγραμμο σώμα της.

Η Εύα Χερτζίκοβα είναι ένα από τα χρυσά κορίτσια του μόντελινγκ. Η καριέρα της Τσέχας καλλονής ξεκίνησε το 1989, όταν, σε ηλικία μόλις 16 ετών κέρδισε έναν διαγωνισμό ομορφιάς στην Πράγα και από τότε μόνο επιτυχημένες συνεργασίες έχει.

Αυτή τη φορά, η Εύα Χερτζίκοβα ενθουσίασε τους φανατικούς -και μη- θαυμαστές της σε ένα εντυπωσιακό catwalk, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού στις 26 Ιανουαρίου 2023 στο Παρίσι της Γαλλίας.

Η Εύα Χερτζίκοβα σε ένα εντυπωσιακό catwalk στην επίδειξη Thierry Mugler Haute Couture -Με δερμάτινο εφαρμοστό φόρεμα

Ο οίκος Mugler παρουσίασε τη νέα συλλογή του στο La Villette στο Παρίσι. Ο δημιουργικός διευθυντής Casey Cadwallader επιστράτευσε μερικά σπουδαία ονόματα από τον χώρο της μόδας, μεταξύ αυτών και η Εύα Χερτζίκοβα. 

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 



Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατεί στα 4 σετ του Karen Khachanov και προκρίνεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Αυστραλιανού Open 🙌 Stefanos Tsitsipas

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φάνης Τερζόπουλος

 

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης υπέβαλε ο Φάνης Τερζόπουλος. Την απόφασή του αυτή γνωστοποίησε πριν λίγο, στην έναρξη της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

 Ο κ. Τερζόπουλος πήρε την απόφαση αυτή θέλοντας να προσφέρει τη δυνατότητα σε κάποιον άλλον συνάδελφό του να βρεθεί σε αυτή τη θέση, καθώς ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επόμενες εκλογές.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αρχηγός στο NBA All Star Game 2023

 Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας θα είναι για τρίτη φορά στην καριέρα του ένας εκ των δύο αρχηγών στο NBA All Star Game.


Making his 7th #NBAAllStar appearance... Giannis Antetokounmpo of the

@Bucks

Drafted as the 15th overall pick in 2013 out of Greece,

is averaging 31.0 PPG, 12.0 RPG and 5.3 APG for the Bucks this season.



Πικέ: Νέα "απάντηση" στη Σακίρα και πρώτη ανάρτηση αγκαλιά με την 23χρονη σύντροφό του

 Μετά το τραγούδι-επίθεση της Σακίρα, ο Ζεράρ Πικέ έκανε μία ανάρτηση στο Instagram με την οποία δείχνει ότι έχει προχωρήσει στη ζωή του.

Το "σίριαλ" ανάμεσα σε Σακίρα και Πικέ με εκατέρωθεν "σπόντες", αναρτήσεις, μέχρι και τραγούδια καλά κρατεί.

Το Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53, το κομμάτι με το οποίο η γνωστή τραγουδίστρια επιτέθηκε στον πρώην σύζυγό της έχει δημιουργήσει ένα νέο, ακόμα πιο εντατικό κΚι αυτή τη φορά, ήταν σειρά του Πικέ να δώσει τη δική του, έστω και έμμεση, απάντηση.

Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, ανέβασε την πρώτη του φωτογραφία στο Instagram, στην οποία εμφανίζεται αγκαλιά με την 23χρονη σύντροφό του, Κλάρα Κία.ύκλο εκατέρωθεν αιχμών.


Υποκριτές με τον Ξανθόπουλο ακόμα και μετά τον θάνατό του

Δεν αξίζει κάποιος να αγαπηθεί αν δεν είναι βασανισμένος καλλιτέχνης; Σοβαρός; Βαρύς και ασήκωτος; Αν αγαπήθηκε επειδή άρεσε αυτό το “σκουπίδι” τι να κάνουμε τώρα; Να το αλλάξουμε; 

Πεθαίνει ο Βέγγος και όλοι μιλάνε για τους δυο τρεις "σοβαρούς" ρόλους του. Το ίδιο και με τον Ψάλτη, το ίδιο και με τον Μουστάκα... Πεθαίνει τώρα ο Ξανθόπουλος και όλοι μιλάνε για τα βιβλία που τόσο διάβαζε και αγαπούσε.

Δολοφονήθηκαν έξι αστυνομικοί από μέλη συμμοριών

 Έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν προχθές Τετάρτη στη βόρεια Αϊτή κατά τη διάρκεια επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα μελών συμμοριών, ανακοίνωσαν οι Αρχές, επεισόδιο που πυροδότησε διαδηλώσεις χθες Πέμπτη στο Πορτ-ο-Πρενς.

Πολίτες και αστυνομικοί, αγανακτισμένοι, έκαναν πορεία στους δρόμους της αϊτινής πρωτεύουσας, έστησαν οδοφράγματα, αποπειράθηκαν να καταλάβουν το γραφείο του αμφισβητούμενου πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί και εισέβαλαν στην πίστα του διεθνούς αεροδρομίου Toussaint Louverture, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν μπόρεσαν να φθάσουν στο σαλόνι των διπλωματών, όπου βρισκόταν ο επικεφαλής της κυβέρνησης, μετά την επιστροφή του από σύνοδο στο εξωτερικό. Ωστόσο υπήρξαν προβλήματα στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις αεροσκαφών. Εξάλλου, σχολεία έκλεισαν τις πόρτες τους.

Ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, 1-1 με τον Παναθηναϊκό

 Ο ΠΑΟΚ έγινε η τέταρτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το ισόπαλο 1-1 που απέσπασε από τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο προημιτελικό του «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο δικέφαλος του Βορρά άντεξε στην πίεση και στο γρήγορο γκολ του «τριφυλλιού» (18’ Τσέριν) και βρήκε το δικό του «χρυσό» τέρμα στο 78’ με το εύστοχο πέναλτι του Νέλσον Ολιβέιρα, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «4», όπου τον περιμένει σε διπλά ματς η Λαμία.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με φουλ ένταση, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ και μόλις στο 5’ πάτησε στην περιοχή με τον Βαγιαννίδη, ο οποίος γύρισε την μπάλα σ’ ένα σημείο που έδιωξε η άμυνα του ΠΑΟΚ, προς τον Τσόκαϊ που σούταρε με τη μία, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σταθερά.

Η λήψη της πρωτεΐνης από τα φυτά είναι συνταγή μακροζωίας

 Η λήψη της καθημερινής πρωτεΐνης από φυτά αντί από ζώα φαίνεται να μειώνει τον συνολικό κίνδυνο πρόωρου θανάτου, ανακάλυψαν οι ερευνητές.

Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ισχυρά όταν οι άνθρωποι αντάλλαξαν φυτικές πρωτεΐνες με αυγά (24% χαμηλότερος κίνδυνος στους άνδρες και 21% χαμηλότερος κίνδυνος στις γυναίκες) ή κόκκινο κρέας (13% χαμηλότερος κίνδυνος στους άνδρες, 15% στις γυναίκες).

Η απομάκρυνση του κόκκινου κρέατος από τη διατροφή σας μπορεί να είναι ευεργετική, αλλά μόνο εάν το αντικαταστήσετε με κάτι υποκατάστατο, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Jiaqi Huang, μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.

«Για παράδειγμα, η αντικατάσταση 3% ενέργειας από πρωτεΐνη αυγού ή πρωτεΐνη κόκκινου κρέατος με φυτικές πρωτεΐνες όπως δημητριακά ολικής αλέσεως οδήγησε σε μια προστατευτική συσχέτιση για τη συνολική θνησιμότητα», είπε ο Huang. «Από την άλλη πλευρά, η αντικατάσταση του 3% της ενέργειας από πρωτεΐνη αυγού ή πρωτεΐνη κόκκινου κρέατος με άλλα τρόφιμα όπως τα αναψυκτικά με ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει, αλλά μπορεί και όχι, σε μείωση της θνησιμότητας».

Για αυτήν τη μελέτη, η ομάδα του Huang ανέλυσε διατροφικά δεδομένα από περισσότερους από 237.000 άνδρες και 179.000 γυναίκες που συγκεντρώθηκαν μεταξύ 1995 και 2011 ως μέρος μιας μακροχρόνιας μελέτης σχετικά με τα πρότυπα διατροφής και την υγεία. Οι πρωτεΐνες αποτελούσαν περίπου το 15% της καθημερινής διατροφής των ανθρώπων, με το 40% να προέρχεται από φυτά και το 60% από ζώα, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Κατά τη διάρκεια των 16 ετών παρακολούθησης, εμφανίστηκε ένα μοτίβο όπου η πρόσληψη φυτικών πρωτεϊνών φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Κάθε 10 γραμμάρια εναλλαγής πρωτεΐνης φυτού με ζωική πρωτεΐνη ανά 1.000 θερμίδες είχε ως αποτέλεσμα 12% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου για τους άνδρες και 14% για τις γυναίκες, έδειξαν τα ευρήματα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η επιλογή φυτικής πρωτεΐνης έναντι ζωικής πρωτεΐνης θα μπορούσε να βοηθήσει στην παράταση της ζωής σας, είπαν οι ερευνητές. Η πρωτεΐνη κρέατος τείνει να συνοδεύεται από υψηλότερα επίπεδα κορεσμένων λιπαρών, χοληστερόλης, νατρίου και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο JAMA Internal Medicine.

Ζήσης Ψάλλας

Η κατανάλωση αμυγδάλων ενισχύει την ανάκαμψη μετά από άσκηση

 Για όσους ασκούνται τακτικά, η κατανάλωση αμυγδάλων κάθε μέρα μπορεί να είναι μια ιδανική βοήθεια. Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Nutrition έδειξε ότι γυναίκες και άνδρες συμμετέχοντες που έτρωγαν 57 γραμμάρια αμύγδαλα ημερησίως για ένα μήνα είχαν περισσότερο από ένα ωφέλιμο λιπαρό μόριο στο αίμα τους αμέσως μετά μια συνεδρία έντονης άσκησης από τους συμμετέχοντες ελέγχου. Αυτό το μόριο, που ανήκει στις οξυλιπίνες. συντίθεται από το λινολεϊκό οξύ στον καφέ λιπώδη ιστό και έχει ευεργετική επίδραση στη μεταβολική υγεία και στη ρύθμιση της ενέργειας.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. David C Nieman, καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρώπινης Απόδοσης του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Appalachian, της Βόρειας Καρολίνας, είπε: «Εδώ δείχνουμε ότι τα άτομα που κατανάλωναν 57 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά για ένα μήνα αισθάνονταν λιγότερη κόπωση και ένταση, καλύτερη δύναμη και μειωμένη μυϊκή βλάβη μετά από άσκηση σε σχέση με μια ομάδα ελέγχου».

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και σήμερα Παρασκευή

 Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την χώρα από το πρωί της Πέμπτης (25/1), δημιουργώντας πολλά προβλήματα ανά την επικράτεια.

Στην έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Αρτοποιός, δήλωσε: «Τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως την Παρασκευή. Εστάλησαν πέντε διαφορετικά μηνύματα από το 112 προς την Αττική, την Εύβοια, την Μαγνησία, τις Σποράδες, την Κέρκυρα, τους Παξούς, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τη Θάσο και την Τρίπολη. Αναμένεται να σταλεί αντίστοιχο μήνυμα και στους κατοίκους των Δωδεκανήσων καθώς από αύριο το πρωί αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες».

ύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, μέσα σε μία ώρα στην Αττική σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h.

Η βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες στους δρόμους της πρωτεύουσας, αρκετές διακοπές της κυκλοφορίας, πολλές υλικές ζημιές και επηρέασε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Πιο σοβαρή ήταν η κατάσταση στο Μαρούσι όπου εγκλωβίστηκαν οχήματα στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Τα «γεράκια» του ΝΑΤΟ και ο Ζελένσκι οδηγούν την Ευρώπη σε πολεμική εμπλοκή

Η συζήτηση που έγινε στην Ευρώπη για την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία ήταν έντονη, προκάλεσε πολιτικές συγκρούσεις κυρίως με την Γερμανία και έφερε ξανά στην επιφάνεια το ερώτημα για τον μέγεθος και τον βαθμό της βοήθειας προς το Κίεβο.

Με τα 35 Abrams που στέλνουν οι ΗΠΑ και τα 14 Leopard από την Γερμανία να κατευθύνονται τώρα στην πρώτη γραμμή μετά από μήνες διαμάχης μεταξύ των δυτικών συμμάχων, αρχίζει πλέον παρασκηνιακά η συζήτηση για το επόμενο βήμα, το οποίο, όπως αναφέρει το Politico δεν είναι άλλο από την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών.

Υπό την πίεση των χωρών του πρώην Ανατολικού μπλοκ, και κυρίως αυτών της Βαλτικής, οι οποίες λόγω της ιστορίας τους αντιμετωπίζουν με ανοιχτή εχθρότητα την Ρωσία, η εσωτερική συζήτηση για τα πολεμικά αεροσκάφη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, παρασύροντας την Δύση σε ένα μονοπάτι σύγκρουσης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και υποστήριξης των συναδέλφων/ισσών, που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Το ιδανικότερο “χρονικό πλαίσιο” της συνταξιοδότησής μου», την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στις 18:00΄ για εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

 Εισηγητής της ημερίδας ήταν ο Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος, Διευθυντής του 10ου  Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας & Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης»,  με θέμα εισήγησης «Εξελίξεις στο ασφαλιστικό».

 Μετά την εισήγηση του Δημήτρη Παναγιωτακόπουλου, οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί, που συμμετείχαν  στην διαδικτυακή ενημέρωση, πήραν άμεσες και εγκυρότατες απαντήσεις από τον εισηγητή, ο καθένας/καθεμιά για την δική του/της περίπτωση.

 Ο ΣΕΠΕ Πιερίας ευχαριστεί θερμά το συνάδελφο Δημήτρη Παναγιωτακόπουλο, καθώς μέσα στο πλαίσιο ρευστότητας και αβεβαιότητας που εδώ και χρόνια υπάρχει σε ό,τι αφορά την συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών, στέκεται διαρκώς αλληλέγγυος απέναντι σε όλους/ες και με τις γνώσεις του πάνω σ’ αυτό το θέμα κατατοπίζει για το «τι», το «πώς» και το «πότε» των βέλτιστων συνθηκών συνταξιοδότησης των συναδέλφων/ισσών μας.

  Για το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας

Ο Πρόεδρος                 Η Γεν. Γραμματέας

 

Γιάννης Οργανόπουλος        Γνωσούλα Χαϊλατζίδου

Mπαραλιάκος : Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμμετοχή σας στην εθελοντική αιμοδοσία.

Για ακόμη μία χρονιά η εθελοντική αιμοδοσία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού

Νοσοκομείου Κατερίνης με την στήριξη του Πολιτικού Γραφείου του Βουλευτή Πιερίας

Φώντα Μπαραλιάκου στέφθηκε από επιτυχία!

Η υποστήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας έχει παγιωθεί εδώ και τρία χρόνια ως μία

σταθερή δράση του Βουλευτή Πιερίας. Μάλιστα την συνδυάζει με την ονομαστική του

εορτή, ανήμερα του Αγίου Ξενοφώντος, προσφέροντας ένα επιπλέον κίνητρο στους

φίλους για να δώσουν αίμα. 

Από νωρίς το πρωί, στην αίθουσα του παραρτήματος του  Ερυθρού Σταυρού στην

Κατερίνη, προσήλθαν δεκάδες φίλοι του κ. Μπαραλιάκου με διάθεση να στηρίξουν την

πρωτοβουλία. 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FITUR της Μαδρίτης

 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FITUR της Μαδρίτης

 

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για δεύτερη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FITUR 2023 που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

          Στην έκθεση, η οποία  ήταν επαγγελματική κατά τις πρώτες τρεις ημέρες, συμμετείχαν όλα τα μεγάλα τουριστικά γραφεία της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής, ενώ τις τελευταίες δύο ημέρες η διοργάνωση ήταν ανοικτή και για το κοινό.

          Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι διοργανωτές η FITUR 2023 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσελκύοντας στη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών λειτουργίας της 136.000 επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση κατά 68% έναντι του 2022. Ο αριθμός των εκθετών πλησίασε τις 8.500 εταιρείες από 131 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, η οποία μετείχε με εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ, στο οποίο συνεκθέτης ήταν και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης - Κιλκίς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης- Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και με διάρκεια μίας (1) εβδομάδας.

          Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο 11ο χιλιόμετρο περίπου, στην περιοχή του Παλιού Λατομείου. 

        Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και προγραμματίζεται να διαρκέσουν μία (1) εβδομάδα. Θα πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με το Τμήμα Τροχαίας Χαλ-κηδόνας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη διεξαγωγή της  κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Εργασίες συντήρησης επί της 5ης Επαρχιακής Οδού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 Εργασίες συντήρησης στην 5η Επαρχιακή Οδο (οδό Γοργοποτάμου) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

          Εργασίες συντήρησης στην 5η Επαρχιακή Οδό Λαχανόκηπου-Σίνδου-Χαλάστρας-Κυμίνων-Νέων Μαλγάρων-Όρια νομού (οδό Γοργοποτάμου), θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 29  Ιανουαρίου 2023.

    Πιο αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), καθαρισμός και χωματουργικές εργασίες στην 5η Επαρχιακή Οδό (οδό Γοργοποτάμου), στο οδικό τμήμα μεταξύ του ισόπεδου κόμβου Θεσσαλονίκης-Έδεσσας έως τη Σίνδο, με κατεύθυνση από και προς τη Σίνδο και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας

          Οι εργασίες έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023,  με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες

     Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνος, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

 

Ο Άγγελος Συρίγος και ο Αλκιβιάδης Στεφανής την 30-1-2023 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Ακριβώς εκατό χρόνια μετά την έναρξη των συνομιλίων για την Σύμβαση της Λωζάνης την 31η Ιανουαρίου 1923 η Σχολή Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

έχει την εξαιρετική χαρά και τιμή να φιλοξενεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00 τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο
και τον σύμβουλο της κυβέρνησης επί Ακριτικών Περιοχών πρ. Υφ. Άμυνας και στρατηγό ε.α. κ. Αλκιβιάδη Στεφανή

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «30 Ιανουαρίου 1923… 100 χρόνια από τη Σύμβαση της Λωζάνης η οποία οδήγησε στην συνθήκη την 24-7-1923».

Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Κατερίνης «Ολύμπιος Ζεύς» της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ.

Ζωντανά από την Λωζάνη θα μεταδοθεί μήνυμα του ιατρού Γεωργίου Σγούρδου προέδρου του Πολιτιστικόυ Φορέα Μέλισσα του ΕλληνισμούΠ που εδρεύει στην Λωζάνη και σκοπό έχει την προβολή του Οικουμενικού μηνύματος του Ελληνικού πολιτισμού.

 

Πιερική Αναπτυξιακή: Πρόσκληση για συμμετοχή των τοπικών ΜΜΕ στην τρίτη ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Πυδνας Κολινδρού για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του Προγράμματος Leader 2023-2027

 

Συνένωση δυνάμεων για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

Το μεσημέρι της Τρίτης 24 Ιανουαρίου, στην αίθουσα

συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έλαβε χώρα η

πρώτη συνεδρίαση για το νέο έτος του Διοικητικού Συμβουλίου του 

Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

(Π.Ο.Τ.Α.Π.).