ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά τις διακοπές… τι;

Μπαίνοντας στο φθινόπωρο, ο χρόνος μας είναι περιορισμένος για να τον αφιερώσουμε σε γυμναστήρια και εξαντλητικές δίαιτες, τις οποίες είναι δυστυχώς πολύ δύσκολο να τις τηρήσουμε στην καθημερινότητα. Υπάρχει λύση; Υπάρχει η... Σονόλυση!
Μετά τις διακοπές… τι;
Οι ημέρες ξεγνοιασιάς τελείωσαν και μπήκαμε όλοι στη ροή της καθημερινότητας. Μερικές κακές διατροφικές επιλογές και ίσως λίγα κοκτέιλ παραπάνω, δείχνουν να έχουν εγκατασταθεί στους γλουτούς και την κοιλιά μας. Και πάνω που νομίζαμε ότι η κυτταρίτιδα εξαφανίστηκε το καλοκαίρι, να που κάνει την εμφάνισή της δριμύτερη...
Για αυτό ακριβώς όμως υπάρχει η Σονόλυση!
Για το τοπικό λίπος...
Η Σονόλυση αποτελεί την ιδανική μέθοδο για να αντιμετωπίσουμε το επίμονο σωρευμένο τοπικό λίπος σε ψωμάκια, γλουτούς, κοιλιά και άλλα σημεία, που καμία δίαιτα ή καμία γυμναστική μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να μας απαλλάξει!
Η Σονόλυση χρησιμοποιεί τη δύναμη των υπερήχων, γνωστοί για τη διεισδυτικότητα και αποτελεσματικότητά τους, για να αυξήσει τη διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης. Το μυστικό βρίσκεται στα ισχυρά μηχανικά κύματα που δημιουργούνται, για να προκαλέσουμε τη διάσπαση του λιπώδους ιστού. Με άλλα λόγια, η Σονόλυση δεν συρρικνώνει απλώς τα λιποκύτταρα όπως κάνουν άλλες μέθοδοι, αλλά διαλύει τον λιπώδη ιστό στο σημείο που θα δράσουμε!
Για την κυτταρίτιδα...
Πολλές γυναίκες νομίζουν ότι η θάλασσα και ο ήλιος "κάνουν καλό", με αποτέλεσμα κατά ένα μαγικό τρόπο να εξαφανίζεται η κυτταρίτιδα το καλοκαίρι! Δυστυχώς η αλήθεια βρίσκεται στην άλλη άκρη... Μόλις φύγει το μαύρισμα η κυτταρίτιδα φαίνεται ακόμα πιο έντονα, λόγω της αφυδάτωσης και της ταλαιπωρία που υφίσταται το δέρμα μας το καλοκαίρι. Εδώ φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε και την κακή διατροφή που ακολουθήσαμε στις διακοπές, που επιβαρύνει το πρόβλημα.
Τα "βουναλάκια" λίπους λοιπόν, που συγκεντρώνονται κάτω από την επιδερμίδα και δημιουργούν τη γνωστή όψη "φλοιού πορτοκαλιού", αντιμετωπίζονται με θεαματικά αποτελέσματα με τη Σονόλυση! Είναι τόσο μεγάλη η διεισδυτικότητα της μεθόδου (με υπέρηχους έως 50Khz), που μπορούμε να φθάσουμε έως και 8cm από την επιφάνεια του δέρματος, καταστρέφοντας "από μέσα" τα σωρευμένα λιποκύτταρα!
Για τη σιλουέτα...
Με τη Σονόλυση, δεν πραγματοποιούμε μόνο μία εντελώς αναίμακτη λιποαναρρόφηση, αλλά και μία σμίλευση της σιλουέτας. Μετά τις διακοπές το ζητούμενο πάντα είναι να διορθώσουμε το τραχύ δέρμα, που άφησε στο "πέρασμά" της η θάλασσα και ο ήλιος! Με τη συγκριμένη μέθοδο, πραγματοποιούμε μία διέγερση των ινοβλαστών που παράγουν ελαστίνη και κολλαγόνο, δηλαδή τα συνδετικά συστατικά που κρατούν τα κύτταρα ενωμένα. Έτσι, αποκαθίσταται πλήρως η περιοχή στην οποία εφαρμόζουμε τη μέθοδο, προσδίδοντας ελαστικότητα και λεία όψη.
Ευχαριστούμε τη Μαρία Χατζηαναστασίου, Διευθύνουσα Σύμβουλο των Κέντρων Ιατρικής Κοσμετολογίας Medi Cosmetic.
Σύνταγμα: 210 3232722
Πατησίων: 210 8833800
Κηφισιά: 210 6232400


Πηγή: http://www.queen.gr

ΒΟΗΘΕΙΑ, "ΣΩΖΟΥΝ" ΤΗ ΧΩΡΑ !!!

5 βασικοί τρόποι για να ξεπεράσετε τον πρώην σας!

5 βασικοί τρόποι για να ξεπεράσετε τον πρώην σας! Η λέξη πρώην είναι για όλους και για όλες μαχαιριά στην καρδιά! Ακόμα κι αν είσαι εσύ αυτός που τελείωσε τη σχέση, σχεδόν πάντα θα έρθει η στιγμή που θα σκεφτείς τις ωραίες στιγμές και αυτομάτως το χέρι θα πάει στο κινητό και θα καταλήξει σε μήνυμα και καλά για να δεις τι κάνει! Γενικότερα το για πάντα, όπως ακριβώς δεν ισχύει στα καλά πράγματα, δεν ισχύει και στα κακά! Πάντα οι πρώην επιστρέφουν και πάντα κάνουν άνω κάτω τις ζωές μας, εκτός πια αν έχουμε συναντήσει τον έρωτα της ζωής μας! Το θέμα είναι βέβαια, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν χωρισμό, να μην έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει μετανιωμένος, που θα γίνει αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, αλλά  το πώς θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το χωρισμό αυτό! Γιατί βρε κορίτσια, σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο να σε παρατάνε, και δη για κάποια άλλη, αλλά εκτός του ότι δεν είστε η μοναδική που της έχει συμβεί αυτό, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου γιατί πολύ απλά όλοι είναι αναλώσιμοι! Εδώ λοιπόν σας έχουμε μερικούς πολύ βασικούς τρόπους για να μπορέσετε να ξεπεράσετε τον πρώην σας... Δώστε βάση!
1. Κλάψτε: Όταν το λέμε το εννοούμε με όλη τη σημασία της λέξης! Ακούστε τα γνωστά σε όλους καψουροτράγουδα, πιείτε, βρίστε τον χορέψτε και ένα βαρύ ζειμπέκικο άμα λάχει! Θέλετε μόνες σας; Κάντε το μόνες σας! Να ξέρετε όμως ότι με παρέα, εκτός του ότι έχει περισσότερη πλάκα, έχει και μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς όλο και κάποια από τις φίλες σας θα σας σταματήσει την ώρα που θα πάτε να τον πάρετε τηλέφωνο! Μη διστάσετε λοιπόν να βγάλετε την drama queen από μέσα σας, όλες την έχουμε απλά κάποιες πιο καλά κρυμμένη και απολαύστε την... κατάντια σας, ακόμα και για ένα βράδυ! Πόσο πάτε στοίχημα ότι μετά από αυτό θα νιώσετε πολύ καλύτερα;
2. Αποχή από social media: Ναι αυτό κρίνεται απαραίτητο διότι πολύ απλά, δε βοηθάει πουθενά! Και πείτε ότι έχει καινούρια, εσείς μπορείτε, έχετε το στομάχι και τα κότσια να βλέπετε τις φωτογραφίες τους και τα τσεκ ιν τους στα μέρη που πηγαίνατε μαζί; Ναι είναι σκληρό και ακόμα και η πιο αναίσθητη γυναίκα θα λύγιζε, οπότε δεν υπάρχει λόγος να βάζετε τον εαυτό σας σε τέτοια διαδικασία! Κλείστε για λίγο το facebook ή τουλάχιστον αποκλείστε αυτόν και την ιντερνετική του δραστηριότητα! Ο λαός λέει ότι μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται και εκεί πρέπει να ποντάρετε κι εσείς!
3. Μιλήστε: Λένε ότι ό,τι κρατάμε μέσα μας έχει την τάση να γιγαντώνεται και να παίρνει πολύ πιο δραματικές διαστάσεις σε σχέση με τις πραγματικές του! Οπότε λοιπόν, επειδή δόξα τω θέω 2-3 καλές φίλες έχετε, κλείστε τις ένα απόγευμα και αρχίστε την κλάψα! Πείτε τα παράπονά σας, πείτε πόσο σας λείπει, πείτε ότι τα βράδια στο σπίτι κλαίτε και ότι ακόμα δεν έχετε καταλάβει γιατί χωρίσατε! Εν ολίγοις ζαλίστε τις, χωρίς να σας νοιάζει γιατί πολύ απλά είναι οι φίλες σας και θα κάνατε κι εσείς το ίδιο στη θέση τους! Σύμφωνα με στατιστικές, όταν κάτι το βγάζουμε από μέσα μας, το απομυθοποιούμε κιόλας, οπότε πες πες, στο τέλος μπορεί και να τον... σιχαθείτε!
4. Kάντε κάτι που εκείνος σιχαινόταν : Λατρεύατε το σινεμά αλλά εκείνος και μόνο που άκουγε για ταινία άρχιζε το χασμουρητό; Ε λοιπόν αφιερώστε το χρόνο σας εκεί! Δείτε όλες αυτές τις ταινίες που στερηθήκατε όλον αυτό τον καιρό, φάτε ποπ κορν με την ψυχή σας και γίνετε εξπέρ στο ποιος κινηματογράφος έχει την καλύτερη γρανίτα! Αν έχετε και παρέα ακόμα καλύτερα, αλλά όλο αυτό μπορείτε να το κάνετε και μόνες σας! Aπολαύστε τη  κάθε στιγμή και συνειδητοποιήστε ότι η ζωή είναι ωραία όταν κάνεις ότι εσύ θέλεις!
5. Κάντε αλλλαγές: Όταν μία γυναίκα φτάνει στο τέλος μιας εποχής, τι κάνει συνήθως; Ναι καλά το μαντέψατε: Πηγαίνει κομμωτήριο, κάνει ατελείωτο shopping therapy και γενικά κάνει αλλαγές στη ζωή και την καθημερινότητά της! Αν δεν έχετε φράγκο μη σκάτε! Πάρτε τα έπιπλά σας και αλλάξτε τους θέση! Χαρίστε εκείνο το φωτιστικό στην κολλητή σας που λιγουρευόταν χρόνια, και πάρτε ως αντάλλαγμα τον καθρέφτη της που εκείνη έχει βαρεθεί να βλέπει αλλά εσείς λατρεύετε! Με την αλλαγή του χώρου και της εμφάνισης, έρχεται σιγά σιγά και εκείνη της ψυχολογίας! Εξάλλου όλα είναι μέσα στο μυαλό!


Νιώσε κι εσύ πορνοστάρ – Εκπομπή στην Αγγλία σε βάζει να κάνεις σεξ on camera

sexboxchannel4-570
Το γνωστό βρετανικό κανάλι Channel 4 θα προβάλλει εκπομπή, όπου ζευγάρια θα κάνουν εθελοντικά σεξ και με το τέλος της συνεύρεσης θα συζητούν τα προβλήματα που έχουν στη σεξουαλική τους ζωή. 
Με τίτλο «Sex Box» η εκπομπή που αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται στα τέλη του μήνα θα παρουσιάζει ζωντανά την ερωτική συνεύρεση ζευγαριών με σκοπό να πέσουν τα ταμπού γύρω από το σεξ.
Τα ζευγάρια που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έρθουν σε κάνουν σεξ στο εσωτερικό ηχομονωμένου χώρο και αφού ολοκληρώσουν την πράξη θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τέσσερις ειδικούς.
Το όλο κόνσεπτ θα λειτουργεί εν είδει ντιμπέιτ μεταξύ της σεξουαλικής πράξης ενός ομόφυλου κι ενός ετερόφυλου ζευγαριού.  Σκοπός της εκπομπής είναι να παρουσιαστεί το αληθινό σεξ στο θεατή και να συζητηθεί ο ρόλος που διαδραματίζει στις σχέσεις.

Οι 8 θεμέλιοι λίθοι για την «Αγια-Σοφιά» της ΑΕΚ

maketaaekghpedo-570
Το άρωμα της Πόλης, ο αρχιτέκτονας και το όραμα του Μελισσανίδη. 
Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου
«Θα είναι ένα γήπεδο λαμπρό, όμοιό του δεν θα υπάρχει στον κόσμο ολόκληρο. Οσοι έρχονται στην Αθήνα για τουρισμό θα περνούν μια βόλτα από τη Νέα Φιλαδέλφεια για να το φωτογραφίσουν». Λόγια πολλά υποσχόμενα, ειπωμένα από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, τον άνθρωπο που ηγείται της επιχείρησης για την επιστροφή της τσιγγάνας πλέον ΑΕΚ στην προσφυγική γειτονιά της.
Δέκα χρόνια μετά τη βιαστική και καταδικαστική για την ποδοσφαιρική Ενωση απόφαση κατεδάφισης του ιστορικού «Νίκος Γκούμας», η ΑΕΚ μοιάζει για πρώτη φορά πραγματικά ικανή να αποκτήσει ξανά το δικό της σπίτι. «Το Βήμα της Κυριακής» ανοίγει τον φάκελο (που έχει γίνει διαχρονικό σύνθημα-απαίτηση στα χείλη των οπαδών της) «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» και σας παρουσιάζει τα οκτώ κομβικά σημεία για να γίνει πραγματικότητα η ανέγερσή του.
1. Το σχέδιο χρηματοδότησης
Τα 20 εκατ. ευρώ που θα λάβει η ΑΕΚ από την Πολιτεία μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ αποτελούν τη βάση που αναζητούσε ο κ. Μελισσανίδης για να «χτίσει» επάνω της το σχέδιό του. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το συνολικό κόστος της κατασκευής του γηπέδου αναμένεται να φθάσει (ενδεχομένως και να ξεπεράσει) τα 80 εκατ. ευρώ, αντιλαμβάνεται ότι η Ενωση έχει ήδη εξασφαλίσει το 1/4 της χρηματοδότησης του έργου.
Ακόμη περισσότερα χρήματα προσδοκά να αλιεύσει ο κ. Μελισσανίδης από την εμπορική ονομασία του γηπέδου, το οποίο εκτός από το «Αγια-Σοφιά» θα φέρει και τον τίτλο της εταιρείας που για κάμποσα χρόνια (λέγεται για τουλάχιστον 25) θα είναι συνδεδεμένη με το έργο (όπως για παράδειγμα η Alianz Arena της Μπάγερν Μονάχου).
Από εκεί και πέρα ένα σημαντικό ποσό αναμένεται να προκύψει από τη συμβολή του φίλαθλου κόσμου, καθώς από εφέτος και για τα επόμενα δύο καλοκαίρια το 50% των εσόδων από την αγορά καρτών διαρκείας αποταμιεύεται στον αποκαλούμενο και «κουμπαρά του γηπέδου». Περίπου 10 εκατ. ευρώ (ή και περισσότερα αν απαιτείται) αναμένεται να δώσει για το έργο ο ίδιος ο κ. Μελισσανίδης.
2. Οι σημαντικοί συνοδοιπόροι
Το όραμά του για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια ο κ. Μελισσανίδης ήξερε να το πλασάρει σωστά σε ισχυρούς οικονομικούς άνδρες του τόπου, οι οποίοι μάλιστα είχαν ιδιοκτησιακή σχέση με την ΑΕΚ. Οι κκ. Πέτρος Παππάς και Πόλυς Χατζηιωάννου δραστηριοποιήθηκαν ως βασικοί χρηματοδότες της κιτρινόμαυρης εταιρείας επί προεδρίας Ντέμη Νικολαΐδη, ενώ ο πρώτος συνέχισε να συνεισφέρει οικονομικά ως τον Απρίλιο του 2011.
Αμφότεροι επιθυμούσαν την πλήρη αποστασιοποίησή τους από την Ενωση, ωστόσο ο αποκαλούμενος και «Τίγρης» τούς έπεισε να συνεισφέρουν οικονομικά και να βάλουν το όνομά τους στη μαρκίζα των ευεργετών για την ανέγερση του γηπέδου. Αναμένεται και οι δύο μαζί να προσφέρουν ένα ποσό που θα αγγίζει (ή και θα ξεπερνά) τα 5 εκατ. ευρώ! Υπολογίζεται δε ότι περίπου δέκα ακόμη επιχειρηματίες και εφοπλιστές θα συνδράμουν οικονομικά για την ανέγερση του γηπέδου.
3. Το άρωμα Κωνσταντινούπολης
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η εξωτερική όψη του γηπέδου θα έχει έντονο άρωμα Πόλης... Ο κ. Μελισσανίδης απέρριψε μια ντουζίνα σχέδια ώσπου να δει επί χάρτου αυτό που οραματιζόταν και κατάφερε να απεικονίσει το αρχιτεκτονικό σχέδιο του Ιταλού κ. Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι, ο οποίος φιλοτέχνησε και το καινούργιο γήπεδο της Γιουβέντους.
Εικόνες και κτίσματα που θα παραπέμπουν στον Βόσπορο, στα τείχη της Κωνσταντινούπολης και στην Αγια-Σοφιά θα δίνουν στο γήπεδο μια εξωτερική εμφάνιση που όμοιά της ή παρεμφερής δεν θα υπάρχει σε κανένα άλλο του κόσμου.
4. Τα σχέδια (μακέτες) και τα αποκαλυπτήρια
Η πρώτη παρουσίαση των σχεδίων θα γίνει στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και σε... στενό κύκλο, καθώς το «παρών» στο ραντεβού αυτό θα δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και ενδεχομένως οι εκπρόσωποι των αντίπαλων παρατάξεων, εκείνων που θα θέσουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές.
Η συνάντηση ορίστηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (18/9) για τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση επίσημης παρουσίασης των σχεδίων για την «Αγια-Σοφιά» αναμένεται να οριστεί για τις 15 του ερχόμενου μήνα.
5. Το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής
Σύμφωνα με όσα έχουν μελετήσει και αποφασίσει οι άνθρωποι που ηγούνται της προσπάθειας (μέσω της νεοσυσταθείσης εταιρείας Δικέφαλος ΑΕ και της Dimand η οποία έχει αναλάβει τη γραφειοκρατική κάλυψη και περάτωση του έργου), το γήπεδο θα είναι έτοιμο προς χρήση τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2015 εφόσον η ανέγερσή του ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα η οποία έχει επιλεγεί ως η πιο μακρινή για να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες.
Το γήπεδο θα ανήκει στη Δικέφαλος ΑΕ, το μετοχολόγιο της οποίας θα ανακοινωθεί κατά τα αποκαλυπτήρια των σχεδίων, ημέρα που θα γίνει γνωστό και το ποσοστό της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, η οποία άλλωστε είναι η οικοπεδούχος.
6. Η προσπάθεια να είναι νομικά αδιάβλητο
Επειδή αυτή που «τρέχει» δεν είναι η πρώτη απόπειρα κατασκευής ποδοσφαιρικής έδρας στη συγκεκριμένη περιοχή και εφόσον έχουν προηγηθεί αρκετές προσπάθειες που έπεσαν στο κενό είτε λόγω οργανωμένων αντιδράσεων πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας (π.χ. η προσφυγή των 31 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία έκρινε ως αντισυνταγματικό το σχέδιο Γρανίτσα), είτε λόγω κιτρινόμαυρης εσωστρέφειας (το 2005 η Ορίτζιναλ με παρότρυνση του κ. Νικολαΐδη έβαλε μπλόκο στο τότε σχέδιο του κ. Μελισσανίδη για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς», στερώντας του την ευκαιρία να ηγηθεί της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ μέσω εκλογικής διαδικασίας), οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί για να φέρουν εις πέρας το έργο ξεσκονίζουν κάθε λεπτομέρεια προκειμένου αυτό να είναι σύννομο και αδιάβλητο. Πάντως το κλίμα έχει αλλάξει σε σχέση με παλαιότερες απόπειρες και τούτο σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στη...
7. Δέσμευση για τις θέσεις εργασίας
Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια περιοχή που σφύζει από νεολαία αλλά μαστίζεται από αυξανόμενη ανεργία. Οι καφετέριες της περιοχής αυξάνονται με ρυθμούς απίστευτους και εκεί μπορεί κανείς να δει δεκάδες νεαρούς πολίτες ηλικίας 18-30 χρόνων να σκοτώνουν την ώρα τους παίζοντας τάβλι επειδή δεν έχουν δουλειά.
Οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από το γήπεδο θα καλυφθούν από πολίτες της περιοχής κατά 80% και αυτό είναι μια δέσμευση που θα γίνει γραπτώς και θα επισφραγίζεται από τις απαιτούμενες νομικές ρήτρες.
8. Κομμάτι του γηπέδου
Το Μουσείο Προσφυγιάς
Ο επικεφαλής του εγχειρήματος κ. Μελισσανίδης επιθυμεί να συνδέσει μια για πάντα την ΑΕΚ με τις ιστορικές μνήμες της περιόδου 1922-1925 ώστε το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια να μην είναι απλώς ένας τόπος διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά ένας χώρος όπου θα κυριαρχούν η ιστορική μνήμη και η σύνδεση του συλλόγου με τη γενέτειρά του.
Τις χαμένες πατρίδες της Ανατολής, του Πόντου, της Μικράς Ασίας και βέβαια της Πόλης των Πόλεων, της Κωνσταντινούπολης. Το Παγκόσμιο Μουσείο Προσφυγιάς θα μεταφέρει με τον τρόπο που θα κατασκευαστεί και θα είναι δομημένο εικόνα και γνώσεις από τις αλύτρωτες πατρίδες και τον τρόπο ζωής των προσφύγων και πρώτων οπαδών της Ενωσης.
Το διαβάσαμε στο tovima.gr

«Έσπασε τα κοντέρ» του twitter η Χρυσή Αυγή – Περισσότερα από 35.000 tweets σε μία εβδομάδα

Χαμός στο twitter για τη Χρυσή Αυγή - Περισσότερα από 35.000 tweets σε μία εβδομάδα
Ξεπέρασαν τις  250.000 τα «tweets» που αναφέρονται στη Χρυσή Αυγή και εκφράζουν θέσεις είτε υπέρ είτε  κατά του κόμματος, στη διάρκεια περίπου μισού έτους (173 ημερών).
Ο αριθμός των «tweets» πολλαπλασιάστηκε μετά το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κι έφτασε τα 35.000 μόνο την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που αποτυπώνει και στατιστικά το ενεργό ενδιαφέρον και των Ελλήνων για την άνοδο του νεοναζισμού.
Το θέμα της ανόδου του νεοναζισμού, προφανώς, δεν απασχολεί μόνο τους Έλληνες χρήστες των social media. Ενδεικτικό είναι ότι, εντός μόνο 32 ημερών, ανταλλάχθηκαν - παγκοσμίως - περισσότερα από 1 εκατ. μηνύματα μεταξύ 857.000 χρηστών του Twitter, σχετικά με το γενικότερο φαινόμενο .
Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα, εντοπίστηκαν ανά την υφήλιο περίπου 1000 ομάδες, που διεξάγουν σταθερά συζητήσεις για θέματα του είδους. Στην Ελλάδα, περίπου 4600 ομάδες ασχολήθηκαν με το ζήτημα της ακροδεξιάς έστω μία φορά, αλλά μόνο 59 είχαν συνέχεια στις συζητήσεις τους.
Τα κοινωνικά δίκτυα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και της επιστημονικής κοινότητας καθώς, λόγω του τεράστιου όγκου πληροφοριών που διακινούνται από μέσα όπως το Facebook και το Twitter - μόνο στο δεύτερο 'ανεβαίνουν' καθημερινά πάνω από 400 εκατ. μηνύματα - αποτελούν μια πλούσια και δυναμική πηγή πληροφοριών. Ταυτόχρονα, όμως, λόγω ακριβώς του μεγάλου όγκου της πληροφορίας, είναι πλέον αδύνατο να σχηματίσει κάποιος αντικειμενική και πλήρη εικόνα για τις συζητήσεις που διεξάγονται.
Κι αυτό, σε μια εποχή, που π.χ., όλοι οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί και εφημερίδες διαθέτουν πλέον ανεξάρτητα τμήματα συλλογής ειδήσεων από τα social media, καθώς αυτά συχνά δίνουν το στίγμα της επικαιρότητας πιο άμεσα από ό,τι τα ίδια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καταγράφοντας γεγονότα την ώρα που συμβαίνουν, επειδή έτυχε να πέσουν στην αντίληψη κάποιου χρήστη.
Από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ μέχρι τα γεγονότα σε Αίγυπτο και Τυνησία
Ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με την ανάλυση δεδομένων από κοινωνικά δίκτυα, για πληθώρα εφαρμογών, αλλά και για την ανάλυση κοινωνικο-πολιτικών δεδομένων. Για παράδειγμα, στο Πανεπιστήμιο του Cornell, η ερευνητική ομάδα του Jon Kleinberg πρόσφατα μελέτησε τη διάδοση hashtags που αναφέρονται σε αμφιλεγόμενα πολιτικά θέματα και τη συνέδεσε με σύγχρονες κοινωνιολογικές θεωρίες σχετικά με τη διάδοση των πεποιθήσεων.
Επίσης, η ερευνήτρια Danah Boyd (Microsoft Research) μελέτησε τη ροή των πληροφοριών στο Twitter μεταξύ διαφορετικών ομάδων (ακτιβιστές, bloggers, δημοσιογράφοι), κατά τα πρόσφατα γεγονότα λαϊκής εξέγερσης σε Τυνησία και Αίγυπτο.
Παρόμοια πρωτοποριακή έρευνα διεξάγεται από ερευνητές στη Θεσσαλονίκη, που έχουν ασχοληθεί και με άλλα φαινόμενα - γεγονότα, όπως οι αμερικανικές εθνικές εκλογές του 2012 και οι πρόσφατες διαδηλώσεις στην Τουρκία: "Με σκοπό να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της συλλογής πληροφοριών και της μελέτης δεδομένων, ερευνητές από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) έχουν αναπτύξει μία μέθοδο που ομαδοποιεί τις συζητήσεις που γίνονται σε κοινωνικά μέσα γύρω από επιμέρους θέματα και ειδήσεις, και εντοπίζουν τους λογαριασμούς με τη μεγαλύτερη επιρροή" υπογραμμίζεται στη μελέτη της ομάδας, που παρουσιάστηκε στο 17ο πανελλήνιο συνέδριο πληροφορικής (PCI) στην Θεσσαλονικη και την οποία έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Πώς λειτουργεί
Πώς λειτουργεί η μέθοδος; Συλλέγει τα μηνύματα που δημοσιεύονται γύρω από συγκεκριμένες λέξεις - κλειδιά (που επιλέγει ο χρήστης), χωρίς να παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και δημιουργεί τα δίκτυα συνομιλιών μεταξύ των ηλεκτρονικών λογαριασμών (για παράδειγμα όταν ένας χρήστης του Twitter απαντάει σε έναν άλλο, η μέθοδος εισάγει μία σύνδεση μεταξύ τους στο δίκτυο).
Στη συνέχεια, η μέθοδος αναλύει τη δομή του δικτύου και εξάγει ομάδες λογαριασμών που συζητούν για το ίδιο θέμα. Επιπλέον, αναλύοντας τη δραστηριότητα των ομάδων αυτών, αλλά και τις συσχετίσεις τους με άλλες ομάδες, μπορεί να κατατάξει τους χρήστες και τις ομάδες με βάση την επιρροή που έχουν στο δίκτυο συνομιλιών.
Η ερευνητική ομάδα δοκίμασε πειραματικά τη μέθοδο, η οποία είναι υλοποιημένη σε Matlab και Python, παρακολουθώντας συνομιλίες στο Twitter γύρω από το θέμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και από σχετικά θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος όπως είναι η ακροδεξιά.
Τα πρώτα συμπεράσματα
Ένα πρώτο συμπέρασμα που προέκυψε από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων που προαναφέρθηκαν είναι ότι, σε σχέση με τις συζητήσεις γύρω από θέματα σχετικά με την ακροδεξιά σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των συζητήσεων (ομάδων) γύρω από το θέμα της Χρυσής Αυγής ήταν περιορισμένος.
Ως δεύτερο συμπέρασμα - και αφού η μελέτη επικεντρώθηκε μόνο στις συζητήσεις που αφορούσαν στη Χρυσή Αυγή και η συλλογή και ανάλυση περιεχομένου επεκτάθηκε σε περισσότερες από 32 ημέρες (μέχρι και σήμερα) - είναι αξιοσημείωτη η ποικιλία ειδήσεων και συζητήσεων που διεξάγονται γύρω από ένα τέτοιο θέμα. Βρέθηκαν πολυάριθμες αναφορές σε ειδήσεις σχετικά με τη σύλληψη, κράτηση και μεταχείριση μεταναστών, δηλώσεις μελών του κόμματος, δηλώσεις μελών άλλων κομμάτων για τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο αριθμός συζητήσεων εκτοξεύθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως ήδη αναφέρθηκε.
Σύμφωνα με την ομάδα, η εν λόγω μέθοδος - η οποία ήδη εφαρμόζεται σε πλήθος κοινωνικών, πολιτικών, αλλά και πολιτιστικών γεγονότων- μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο στα χέρια δημοσιογράφων, bloggers, κοινωνιολόγων, πολιτικών αναλυτών και συντακτών, καθώς και απλών χρηστών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ειδησεογραφία.
"Η ερευνητική ομάδα του ΙΠΤΗΛ-ΕΚΕΤΑ προτίθεται να συνεχίσει την ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας και είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με πιθανούς χρήστες με σκοπό την περαιτέρω εξέλιξή της. Η υλοποίηση της προτεινόμενης μεθόδου έχει διατεθεί υπό μορφή Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα" υπογραμμίζεται στη μελέτη της ομάδας, η οποία αποτελείται από τους ερευνητές Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Συμεών Παπαδόπουλο και Γιάννη Κομπατσιάρη.
Το παράδειγμα των ιρανικών εκλογών
Στατιστικά στοιχεία, όπως αυτά που προαναφέρθηκαν, στοιχειοθετούν και στην πράξη το γεγονός ότι τα social media διαδραματίζουν πλέον και ρόλο έκφρασης πολιτικών θέσεων, σχολιασμού και αναλύσεων, όχι μόνο σήμερα, αλλά ήδη από το 2009, όταν το "Twitter" επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των ιρανικών εκλογών: τότε, οι περιορισμοί που η κυβέρνηση επέβαλε στην ελεύθερη έκφραση των δημοσιογράφων έδωσε τον πρώτο λόγο στο "Twitter", ως μέσο διανομής ειδήσεων και αναλύσεων πολιτικού χαρακτήρα από τους λογαριασμούς των χρηστών.
Δυναμική ... σε συνεχή άνοδο
Η δυναμική των social media αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Σύμφωνα με στοιχεία της ανεξάρτητης διαδικτυακής κοινότητας "Social Media Today", μόνο πέρυσι, ο αριθμός των χρηστών των social media αυξήθηκε κατά 51,7% και 19,9% αντίστοιχα στην Ινδία και την Κίνα, τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του κόσμου.
Κατά τα ίδια στοιχεία, η Κίνα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, καθώς έχοντας "μπλοκάρει" τη λειτουργία των Facebook και Twitter, άφησε χώρο για την ανάπτυξη εγχώριων social media, όπως το Sina Weibo, τα οποία έχουν ήδη αποκτήσει φανατικούς χρήστες. Μόνο στην Κίνα, 564 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, περνώντας κατά μέσο όρο τρεις ώρες on-line καθημερινά._

Έλληνας σαρώνει τα βραβεία φωτογραφίας σε όλο τον κόσμο με μοντέλο την 4χρονη κόρη του

8c21564975a6c25a01ea2834e95ab23a_L
Ο ομογενής Βασίλης Γκέκας από τη Μελβούρνη έχει καταφέρει να κερδίσει σημαντικά βραβεία στο χώρο της φωτογραφίας, κάνοντας το γύρο του κόσμου με τις εικόνες του.
Κεντρικό θέμα των φωτογραφιών είναι η 4χρονη κόρη του Αθηνά, την οποία έχει απεικονίσει ο πατέρας της επηρεασμένος από την Ολλανδική σχολή ζωγραφικής.
Μάλιστα οι φωτογραφίες μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής ενώ ο Γκέκας προσθέτει ότι εμπνέεται από αυτή γιατί του αρέσουν τα χρώματα, οι εκφράσεις και το φως που χρησιμοποιούνται.
Μέχρι στιγμής ο Έλληνας φωτογράφος έχει καταφέρει να κερδίσει το πρώτο διεθνές βραβείο φωτογραφίας του διαγωνισμού «The Loupe Awards», ενώ επίσης κατάφερε να διακριθεί στον διεθνή διαγωνισμό «International Photography Awards Lucies 2013», στον οποίο οι συμμετοχές έφτασαν τους 18.000.
 «Είναι η μούσα μου. Η Αθηνά τρελαίνεται να αλλάζει κοστούμια. Το έχει πάρει σαν παιχνίδι», δήλωσε ο Γκέκας σε ερώτηση για την κόρη του.
Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Έχασε 304 κιλά και ερωτεύτηκε!

OPioPaxusarkosAnthrwposTouKosmou1-570
Ο Πόλ Μάνσον ζύγιζε 444 κιλά και έκανε εγχείρηση γαστρικού μπάι πας. Έπειτα απο την απώλεια κιλών γνώρισε τυχαία τον έρωτα στο πρόσωπο της Ρεμπέκα Μάουνταιν και δηλώνει ευτυχισμένος.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω ίντερνετ έπειτα από ένα friend request που έκανε η Ρεμπέκα στον Μάνσον συγκινημένη από ένα ντοκιμαντέρ που είδε στην τηλεόραση, ήθελε να βρει έναν πλαστικό χειρούργο να του αφαιρέσει το περιττό δέρμα έπειτα από την μεγάλη απώλεια κιλών.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 52χρονου η Ρεμπέκα μόλις το είδε είπε:«Θέλω να βοηθήσω αυτόν τον τύπο».
Αρχικά ξεκίνησαν να μιλάνε μέσω facebook σαν δύο φίλοι. Δεν υπήρχε τίποτα το ρομαντικό μεταξύ τους. Συζητούσαν απλά για τη βοήθεια που ήθελε να προσφέρει η Ρεμπέκα «Δεν ήξερα τίποτα γι αυτή αλλά συζητούσαμε γενικά για τη ζωή της και το πόσο θέλει να με βοηθήσει». Έπειτα χτύπησαν τον Μάνσον τα βέλη του έρωτα στη μαγική οθόνη του σκάιπ «Μόλις τη δεύτερη φορά που συζητήσαμε συνειδητοποίησα  ότι ήμασταν κάτι παραπάνω από φίλοι, ένιωθε και αυτή το ίδιο και μου πρότεινε να γίνουμε ζευγάρι».
«Είναι η προσωπικότητα της που με έκανε να την ερωτευτώ, το πάθος της και το γλυκό χαμόγελό της» δήλωσε ο Μάνσον και ανυπομονεί να την δει από κοντά: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Θέλει απεγνωσμένα να συναντηθούμε από κοντά, το ίδιο και εγώ».
Ας ελπίσουμε να πετύχει η σχέση μεταξύ τους για να νιώσει και ο Μάνσον καλύτερα. Είναι άνεργος λόγω του ότι δεν μπορούσε πια να εργαστεί από τα πολλά κιλά, για πολύ καιρό δεν μπορούσε να μετακινηθεί και μετά την εγχείρηση η μεγάλη απώλεια κιλών προκάλεσε προβλήματα στο δέρμα του: «Για πολύ καιρό δεν μπορούσα να δω φως στην άκρη του τούνελ, μετά γνώρισα την Ρεμπέκα και ο κόσμος μου γέμισε με συναισθήματα και ενθουσιασμό».

Ξαναγίνονται 16 οι ομάδες της Superleague – Τι αποφασίστηκε στο συμβούλιο

superleague-570
Την πρόθεσή της να επιστρέψει σε πρωτάθλημα 16 ομάδων επιβεβαίωσε η Superleague, στο συμβούλιο που έγινε την Τρίτη (24/09) στα γραφεία της διοργανώτριας Αρχής, όπου αποφασίστηκε ομόφωνη πρόταση στην ΕΠΟ, ώστε από τη μεθεπόμενη σεζόν, ο αριθμός των ομάδων να επανέλθει στις 16 (σ.σ. από φέτος οι ομάδες έγιναν 18).
Με δεδομένο πως η συγκεκριμένη πρόταση θα γίνει δεκτή από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, το «μεγάλο» πρωτάθλημα της Ελλάδας, θα διεξαχθεί με συνολικά 18 ομάδες μόνο φέτος, και του χρόνου.
Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό για το πόσες ομάδες θα «πέσουν» και πόσες θα «ανέβουν» από τη Football League, κάτι που αναμένεται να αποσαφηνιστεί με νέα πρόταση της Λίγκας.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε ένταση μεταξύ των αντιπροσώπων των ΠΑΕ ΟΦΗ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, μετά την καταγγελία των πρώτων, πως στον αγώνα ανάμεσα στην κρητική ομάδα και τους «πράσινους» υπήρχαν μπράβοι που εκφόβιζαν το κρητικό τιμ.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας
1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως προταθεί στην ΕΠΟ το πρωτάθλημα Super League αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 διεξαχθεί με 16 ομάδες.
2/ Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ριζικής ανακατασκευής του γηπέδου της Βέροιας, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του αποστραγγιστικού συστήματος του αγωνιστικού χώρου, καθώς και του χλοοτάπητα.
Τα έργα (αποστραγγιστικό, χλοοτάπητας κ.α.) στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξέλιξη με τα έργα στη φυσική έδρα της Καλλονής στη Μυτιλήνη, θα αναζητηθεί εναλλακτική έδρα για τους αγώνες της ομάδας με τον Πανιώνιο και τη SKODA Ξάνθη.
3/ Το Δ.Σ. καταδίκασε ομόφωνα την επίθεση προς το ΟΒ VAN της NOVA. Επιπροσθέτως, η Super League θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη λήψη επαρκών μέτρων ασφαλείας των τηλεοπτικών συνεργείων.
4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα επί της αρχής ο καταρτισμός του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνέχεια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της Super League.

Στο 4% η ύφεση το 2013 – Τι δήλωσαν στο Reuters στελέχη του υπ. Οικονομικών

ifesi-ektimisi-570
Στο 4% συμφώνησαν πως θα «κλείσει» η εκτιμώμενη ύφεση φέτος (έναντι 4,2% που ήταν η πρότερη πρόβλεψη) κυβέρνηση και τρόικα.
Σύμφωνα με δηλώσεις δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters: «Πρόκειται για συντηρητική εκτίμηση», δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το τελικό ποσοστό της ύφεσης μπορεί να είναι και χαμηλότερη.
Σημειώθηκε, μάλιστα, πως το οικονομικό επιτελείο είχε προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με πρόβλεψη για μειωμένο ΑΕΠ κατά 3,8% (η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για 4,2%) και οι άνθρωποι του υπουργείο δήλωσαν πως η απόκλιση από το 4% αποτελεί περιθώριο ασφαλείας, ώστε να επιτευχθεί ο νέος στόχος.
Παράλληλα, προσέθεσαν πως η χαμηλότερη ύφεση σημαίνει και ελάφρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Τέλος, σε ό, τι έχει να κάνει με το επόμενο έτος, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν πως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, αλλά και πως η ελληνική πλευρά προσδοκά ανάπτυξη, έστω και οριακή.

Κόρη γνωστού εφοπλιστή η ξανθιά κοπέλα που πέταξε τα ρούχα της στη καφετέρια [βίντεο]

Σοκ προκάλεσε η γυμνή κοπέλα που ανέβηκε στα τραπέζια της γνωστής καφετέριας στη Γλυφάδα.
Σύμφωνα με την Espresso, αποκαλύπτεται πως η ξανθιά κοπέλα είναι κόρη πολύ γνωστού εφοπλιστή. Αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ η εφημερίδα αναφέρει πως παλαιότερα είχε νοσηλευτεί και σε ίδρυμα.
Όταν η αστυνομία έφτασε στην καφετέρια, συνέλαβε την κοπέλα. Όπως δήλωσε αργότερα ο αδερφός της στην αστυνομία , η κοπέλα δεν ακολουθεί την φαρμακευτική της αγωγή με αποτέλεσμα να έχει τα παρακάτω ξεσπάσματα.

Σφύριξαν αδιάφορα στο ΠΑΣΟΚ στη σύσκεψη για τη Χρυσή Αυγή- Φοβούνται τη στοχοποίηση

Σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα για τη Χρυσή Αυγή
Περί… διαγραμμάτου κατέληξε τελικώς η έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, που συγκάλεσε στην Χ. Τρικούπη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με κυβερνητικά αλλά και κομματικά στελέχη.
Είναι ενδεικτικό ότι δεν υποδείχθηκαν καν συγκεκριμένα στελέχη τα οποία να δώσουν το «παρών» στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο οποίο το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα στελέχη και τον κόσμο να μετάσχουν... Οι περισσότεροι σφύριξαν αδιάφορα. «Μπορεί να στοχοποιηθούμε» ήταν ο φόβος που εξέφρασαν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη.
Οι περισσότεροι απ’ όσους μίλησαν εκτίμησαν ότι στην παρούσα φάση, που το θέμα «Χρυσή Αυγή» είναι στην πρώτη «Γραμμή» της επικαιρότητας, το ΠΑΣΟΚ δε πρέπει να εμπλακεί στην κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ την οποία χαρακτήρισαν «άγονη αντιπαράθεση».
“Πρέπει να εκτεθούν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ “που καλλιεργούν τον λαϊκισμό και επιχειρούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την ένταση με την Χρυσή Αυγή” ήταν η άποψη ωστόσο του Χρήστου Πρωτόπαππα, ενώ η Τόνια Αντωνίου άσκησε έντονη κριτική στην “αδράνεια” του κόμματος και ζήτησε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση του μηχανισμού και των στελεχών. “Δεν πρέπει να ζαρίσουμε σε κανένα κόμμα τον αγώνα απέναντι στον φασισμό” είπε με έμφαση.  Επίσης, ο Κώστας Σκανδαλίδης πρότεινε να συγκροτηθεί Επιτροπή της Βουλής η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος με την Χρυσή Αυγή.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Απλά και υγιεινά: Σαλάτα ζυμαρικών με ντοματίνια και χυμό λεμόνι

SONY DSC
Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να τρέφεται σωστά και υγιεινά. Οι σαλάτες ζυμαρικών, είναι μια πολύ καλή επιλογή, καθώς προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια για να τα βγάλετε πέρα μέσα στην ημέρα σας, ενώ δεν «βαραίνουν» τον οργανισμό σας.
Τι θα χρειαστείτε:
• 2 χούφτες κομμένα ντοματίνια
• 2 φλιτζάνια ζυμαρικά μαγειρεμένα
• Χυμό από 1 λεμόνι
• 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
• Αλάτι και πιέρι
• 1 χούφτα καβουρδισμένα κουκουνάρια
Πως θα το ετοιμάσετε:
Χτυπήστε τον χυμό του λεμονιού, με το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, αναμείξτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά μαζί με τις ντομάτες, ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέστε και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και ανακατέψτε τα μείγματα μαζί. Είστε έτοιμοι!

Κοινωφελής: Όλη η προκήρυξη για τις 10.000 θέσεις στους Δήμους για Υ.Ε.


Ξεκινά την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα 10.000 θέσεων πεντάμηνης πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.
Πρόκειται για την πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορούν προσλήψεις προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς.
Οι αιτούντες θα αξιολογηθούν με βάση κοινωνικά κριτήρια, όπως η διάρκεια της ανεργίας και η οικονομική κατάσταση του ανέργου.
Οι συμβάσεις όσων επιλεγούν θα είναι πεντάμηνες, χωρίς τη δυνατότητα να παραταθούν ή να ανανεωθούν, ενώ θα λαμβάνουν μισθό 427 ευρώ το μήνα οι άνεργοι έως 25 ετών και 490 ευρώ το μήνα οι άνεργοι άνω των 25 ετών με καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 ετών και πάνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία λήγει στις 12 το μεσημέρι της 11ης Οκτωβρίου 2013 και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔwww.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1)  εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2) εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3)  εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4) εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5)άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που δεν ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις υπόλοιπες κατηγορίες και γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.
Οι ωφελούμενοι  επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4)  Ηλικία και 5)  Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού,www.oaed.gr, όπου εκδόθηκε η Δημόσια Πρόσκληση.

"Επειδή έχει καταλήψεις θα κάνετε μάθημα το απόγευμα"

Μεγάλη ένταση επικράτησε πριν λίγα λεπτά στο γραφείο του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας κ. Πλατάρου , όταν το επισκέφτηκαν εκπαιδευτικοί από την Α'ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του , να λειτουργήσουν απόγευμα όσα Σχολεία τελούν υπό Κατάληψη. Ο κ. Πλατάρος αντέδρασε ζητώντας από τους καθηγητές να υπακούσουν στις εντολές της Διεύθυνσης της Δ/βαθμιας Εκπαίδευσης  και στο σημείο αυτό υπήρξε ένταση μεταξύ των καθηγητών και του Διευθυντή. 
Δείτε τι συνέβη στα βίντεο που ακολουθεί. 
 
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Α'ΕΛΜΕ είχε καταγγείλει την απόφαση αυτή του κ. Πλατάρου ώς "Επιστράτευση" Καθηγητών & Μαθητών μιλώντας σε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο


Η νέα non touch non pain τεχνική τώρα και στην κοιλιοπλαστική

Non touch non pain τεχνική στην κοιλιοπλαστική
Η non touch non pain τεχνική στο στήθος εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά από τον κύριο Κεραμίδα το 2004. Όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάστηκε σε πολλά διεθνή Παγκόσμια και Ελληνικά Συνέδρια. Το 2012 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μορφή video στο παγκόσμιο συνέδριο Αισθητικής χειρουργικής που έγινε στην Γενεύη υπό την αιγίδα του ISAPS .
Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου αυτή η τεχνική να επεκταθεί και αλλού. Αυτή τη φορά αφορά την κοιλιοπλαστική.
Τι είναι λοιπόν αυτή η τεχνική;
Όπως και στο μαστό έτσι και στην κοιλιά εφαρμόζουμε τις ίδιες αρχές:

Δείτε βίντεο κοιλιοπλαστικής

Πριν από το χειρουργείο και κατά την διάρκεια αυτού εφαρμόζουμε στον κάθε ασθενή:
  • Αντιθρομβωτικές κάλτσες
  • Μηχανισμό μηχανικής πιέσεως στις γάμπες (Flowtron)
  • Ηλεκτρική κουβέρτα για τη σωστή θερμοκρασία κατά την διάρκεια του χειρουργείου
Χειρουργική Τεχνική:
1. Ειδικό εργαλείο για τη χειρουργική παρασκευή
  • Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:
  • Α) Ελάχιστος τραυματισμός των ιστών
  • Β) Μηδενική αιμορραγία
  • Γ) Ποτέ πια μετάγγιση αίματος
  • Δ) Κατάργηση των παροχετεύσεων (σωληνάκια κ.α.)
  • Ε) Άμεση κινητοποίηση του ασθενούς.
2. Διατήρηση των λεμφαγγείων αριστερά και δεξιά του κοιλιακού τοιχώματος για περιορισμό του υγρώματος. 
3. Διατήρηση των νεύρων και των αγγείων στα πλάγια του κοιλιακού τοιχώματος για περιορισμό του πόνου και για πιο καλή αιμάτωση του κρημνού (δέρματος).
4. Εσωτερικά ράμματα που διορθώνουν τη χαλάρωση - διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών.
5. Εσωτερικά ράμματα που καθηλώνουν το δέρμα στο κοιλιακό τοίχωμα ελαχιστοποιώντας έτσι τον κενό χώρο, ελαττώνοντας την εμφάνιση του υγρώματος (συγκέντρωση υγρού στην κοιλιά)
 Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά
Πρώτον: Ο ασθενής μπορεί με ασφάλεια να πάει στο σπίτι του την ίδια κιόλας μέρα!
Δεύτερον: Δεν υπάρχουν παροχετεύσεις. Καταργούνται τα σωληνάκια δηλαδή.
Τρίτον: Ο πόνος είναι ελάχιστος και ο ασθενής μπορεί και θέλουμε να κινητοποιηθεί μέσα σε 6 ώρες μετά το χειρουργείο.
Τέταρτον: Ελαχιστοποιούνται οι επιπλοκές όπως η εν τω βάθει θρόμβωση και πνευμονική εμβολή, ύγρωμα, νέκρωση δέρματος.
Πέμπτον: Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με πολλά χειρουργεία όπως αυξητική στήθους,λιποαναρρόφησηfaceliftανόρθωση στήθους κ.α. με πλήρη ασφάλεια. Ο συνδυασμός αυτών των χειρουργείων στις μητέρες καλείτε mommy makeover.
Τι παραμένει ίδιο
  • Η χρήση κορσέ για 2-4 εβδομάδες
  • Χρειάζεται προσοχή για τις 2 πρώτες εβδομάδες
  • Το γυμναστήριο ξεκινά μετά από 4 εβδομάδες
Δηλαδή μιλάμε για μια εντυπωσιακή, άμεση ανάρρωση;
Ναι. Ο ασθενής λόγω του ότι πονάει ελάχιστα και λόγω του ότι  δεν έχει παροχετεύσεις κινητοποιείται πολύ γρήγορα. Έτσι την ίδια μέρα μπορεί με ασφάλεια να πάει στο σπίτι του. Μπορεί την επόμενη μέρα να κάνει μπάνιο και να βγει για καφέ κοντά στο σπίτι του. Όλα αυτά πριν από χρόνια ήταν αδιανόητα. Και μην ξεχνάμε λόγω της άμεσης κινητοποίησης ελαχιστοποιούνται και προβλήματα όπως η εν τω βάθει θρόμβωση και η πνευμονική εμβολή.
Πότε ο ασθενής μπορεί να γυρίσει στην εργασία του;
Ανάλογα με την εργασία, από 5 μέρες έως και 2 εβδομάδες. Ωστόσο ‘όπως είπαμε μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες σχεδόν άμεσα.
Παραδείγματα ασθενών  
    Ασθενής με 2 παιδιά και μεγάλη χαλάρωση – διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών, με ελάχιστη όμως χαλάρωση δέρματος και καθόλου λίπος.
      Ασθενής με 2 παιδιά, με μεγάλη χαλάρωση του δέρματος και ύπαρξη μεγάλης ποσότητας λίπους σε όλη την κοιλιά
      Υπάρχουν μελέτες που μπορούν να στηρίξουν αυτό που λέτε;
      Πέρα από τη δική μας εμπειρία και έρευνα πάνω στο θέμα, υπάρχουν και αρκετές μελέτες. Ενδεικτικά σας αναφέρω μερικές:
      Abdominoplasty combined with additional surgery: a safety issue.
      Aesthet Surg J. 2006 Jul-Aug; 26(4):413-6
      Simon SThaller SRNathan N.
      Does lipoplasty really add morbidity to abdominoplasty?
      Aesthet Surg J.  2005 Jul-Aug; 25(4):353-8
      Stevens WGCohen RVath SDStoker DAHirsch EM.
      Ten years of outpatient abdominoplasties: safe and effective.
      Aesthet Surg J.   2007 May-Jun; (3):269-75
      Stevens WG, Spring MAStoker DAHirsch EM.
      Venous thromboembolism in abdominoplasty: a comprehensive approach to lower procedural risk.
      Aesthet Surg J.  2012 Mar; 32(3): 322-9
      Somogyi RBAhmad JShih JGLista F.
      Safe and consistent outcomes of successfully combining breast surgery and abdominoplasty: an update.
      Aesthet Surg J. 2009 Mar-Apr; 29(2): 129-34
      Stevens WGRepta RPacella SJTenenbaum MJCohen RVath SDStoker DA.
      American Society of Plastic Surgeons
      444 East Algonquin Road
      Arlington heights, IL 60005-4664
      847-228-9900
      www.plasticsurgery.org
      Evidence-based Practices for Thromboembolism Prevention:
      A Report from the ASPS Venous Thromboembolism Task Force
      Approved by ASPS Executive Committee: July 2011
      Robert X. Murphy Jr., MD, Task Force Chair
      DeLaine Schmitz, Sr. Director of Quality Initiatives
      Karie Rosolowski, Sr. Quality Associate