ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία!

 Στρατιωτική θητεία: Με σειρά αποφάσεων, που αποτελούν σταθμό, το Συμβούλιο της Επικρατείας διευρύνει τα κριτήρια που επιτρέπουν στους αντιρρησίες συνείδησης να μην πιάσουν όπλο!

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο για πρώτη φορά δέχεται ότι κριτήριο για να μην υπηρετήσει κανονικά τη στρατιωτική του θητεία κάποιος είναι το «ηθικά αφόρητο κάθε βίας» και όχι η «απόδειξη συγκεκριμένης δράσης ή ιδεολογίας ή η προσχώρηση σε συγκεκριμένη θρησκεία», όπως οι μάρτυρες του Ιεχωβά.

Το ΣτΕ με τρεις αποφάσεις του έκρινε ότι «αρκούν ειλικρινείς, ιδεολογικοί λόγοι χωρίς ένταξη σε ορισμένο σχήμα ή διενέργεια πράξεων για να μην υπηρετήσει κάθε Ελληνας πολίτης ένοπλη ή γενικά στρατιωτική υπηρεσία», ενώ θεωρεί ότι δεν είναι αντισυνταγματικό οι αντιρρησίες συνείδησης να υποβάλλονται με νόμο σε αντίστοιχη προς την αντίρρηση «εναλλακτική θητεία».

Τους έχει κοψει τα ποδια η αλήθεια. Τωρα Θ ακούτε μόνο τα βελάσματα τους

 


Μοιραζεις πονο ρεεεεε.......λυπησου τους λιγο

 


Πόση κοροϊδία έχετε φάει ρε τρομάρα σας κ τους βγάλατε με 41%

 


Με τους θεατρινισμούς τους δεν θα μας αφήσουν άντερο

 


Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού (Σ.Φ.Ι.Π.)

 

ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Τον αποψινό αγώνα στην Εύβοια είχαμε χαρακτηρίσει ως τον κρισιμότερο των 15 αγωνιστικών διότι, η μεν Νέα Αρτάκη ήθελε πάση θυσία να νικήσει ώστε να ξαναβρεθεί στο κόλπο της ανόδου μετά την ήττα της στον Σταυρό, ο δε Πιερικός δεν του ταίριαζε να ηττηθεί στον πρώτο γύρο και από τους τρεις διεκδικητές της ανόδου.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αδικεί τον Πιερικό. Το τελικό αποτέλεσμα καταδεικνύει την ανικανότητά του ν' αλλάξει την μοίρα του, όταν τίθεται αντιμέτωπος των ανταγωνιστών του.

Δεδομένου ότι η τρίτη ήττα δεν συμβαδίζει με τον δηλωθέντα στόχο του Συλλόγου, υπάρχουν άραγε κάποιοι εντός των τειχών που θα ήθελαν να μας εξηγήσουν τους λόγους αυτής της ανικανότητας...❓