ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

The game is over. Προσυπέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο.


Προφητικά ο κ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή προ ημερών, είπε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, να μην κάνει και πολύ παρέα με Σόϊμπλε κ.λ.π. γιατί σε λίγο θα τον βάλουν να υπογράψει και αυτός δήλωση περί εφαρμογής των μνημονίων. Ήταν άραγε προφήτης ή κάτι γνώριζε;

Σήμερα λοιπόν, λίγες ημέρες μετά από εκείνη την αποστροφή του κ. Βενιζέλου, ο κ. Τσίπρας, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, έκανε δήλωση υποταγής στα μνημόνια και στα κελεύσματα των δανειστών και μάλιστα η δήλωση αυτή έγινε δημόσια στο...
παγκόσμιο ακροατήριο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να σχίσει την δανειακή σύμβαση», καθώς και ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ και το ευρώ». Δηλαδή δήλωσε πίστη στους εξοντωτικούς για το λαό όρους εφαρμογής των μνημονίων που περιέχονται στη δανειακή σύμβαση. Στους όρους που παραχωρούν την Εθνική Κυριαρχία και αίρουν την ασυλία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από τις κατασχέσεις των δανειστών.

Από σήμερα λοιπόν έχουμε πλήρη προσχώρηση και του ΣΥΡΙΖΑ στα μνημόνια.
The game is over.

Έχετε δίκαιο μ@λ@κ€ς



Ενάμισυ εκατομμύριο άνεργοι δεν μπορούν μια βδομάδα τώρα να πάνε στις δουλειές τους εξ αιτίας της απεργίας στο Μετρό!


Δύο πρόωρες νεογέννητες διδυμούλες αγκαλιάστηκαν σφιχτά και η μία έσωσε την άλλη! (φωτο)

Τα δύο κοριτσάκια, η Brielle και η Kyrie, ήρθαν στη ζωή πρόωρα, με αρκετά προβλήματα η καθεμία, δίνοντας διαρκώς μάχη για τη ζωή η καθεμία σε χωριστή θερμοκοιτίδα. Η Kyrie φάνηκε πιο δυνατή από την αδελφή της, αφού ανάρρωσε γρηγορότερα, έπαιρνε βάρος και όλα ήταν ευοίωνα για εκείνη. Σε αντίθεση με τη μικρότερη, την Brielle, που είχε λιγότερο βάρος (κάτω από 2 κιλά), πολλά καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα. Οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της και είχαν ενημερώσει τους γονείς για το χειρότερο. perierga.gr - Η ιστορία των δίδυμων κοριτσιών που συγκίνησε τον κόσμο!
Η νοσοκόμα στο Τμήμα Πρόωρων Gayle Kasparian σκέφτηκε να κάνει κάτι πρωτόγνωρο για τα ιατρικά δεδομένα και ειδικά για νεογέννητα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα: Πήρε την απόφαση να βάλει τα δύο μωρά στην ίδια θερμοκοιτίδα. Άφησε τα βρέφη να κοιμηθούν και το πρωί που τα επισκέφθηκε αντίκρισε την εικόνα που βλέπετε. Η Kyrie είχε αγκαλιάσει την Brielle προσπαθώντας με τον τρόπο της να της δείξει ότι έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο για τη ζωή της γιατί όλη η οικογένεια την είχε ανάγκη. Αυτό το μικρό χεράκι έκανε το θαύμα του, καθώς η υγεία της Brielle μέρα με τη μέρα πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Οι γιατροί, βέβαια, δεν τις χώρισαν μέχρι που υγιέστατες και οι δύο αποχώρησαν από το μαιευτήριο με τους πανευτυχείς γονεις τους.
perierga.gr - Η ιστορία των δίδυμων κοριτσιών που συγκίνησε τον κόσμο!
Τα δίδυμα κορίτσια γεννήθηκαν τις 17 Οκτωβρίου του 1995 και φωτογραφία τραβήχτηκε από Chris Christo της εφημερίδας Worcester Telegram & Gazette. Η επαφή του δέρματος είναι παραδεκτή ιατρική τακτική που εφαρμόζεται στα βρέφη, τα οποία φέρνουν σε επαφή με το γυμνό δέρμα της μητέρας. Ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που αυτό εφαρμόστηκε ανάμεσα σε βρέφη, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ (VIDEO)






Φασιστικό κυβερνητικό παραλήρημα


Η χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα, το πολιτικό υπηρετικό ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών δηλαδή εξακολουθεί την γνώριμη του τακτική. Δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, ένταση της αντιλαϊκής επέλασης αλλά και της κρατικής καταστολής του λαϊκού κινήματος βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο της τους εργάτες στα ΜΜΜ. Τα όσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, μόνο ένα φασιστικό κράτος θα μπορούσε να τα κάνει.

Εχει παρατάξει ορδές «ένστολων οργάνων» προστασίας του συστήματος απαγορεύοντας εκατοντάδες αλληλέγγυους στους απεργούς του Μετρό να τους συμπαρασταθούν.

Κάνει, το κράτος, τους δικούς του αστικούς νόμους κουρελόχαρτο, στο σημείο που αστοί επιστήμονες μιλούν για μεθοδεύσεις «πρωτοφανούς αντισυνταγματικότητας» που ακόμα και τα «φύλλα πορείας» με τα οποία επιστρατεύει τους απεργούς μπορεί να αμφισβητηθούν ακόμα και με την δικιά τους νομοθεσία
  


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Izf2r4sC

Επέμβαση της χούντας της Αθήνας μέσα στη νύχτα! ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO


Έσπασαν την πύλη με ..πολιορκητικό κριό αντί για τάνκ.Αντιστέκονται όλοι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες με καθολική απεργία.Λαική συμπαράταξη και στήριξη απο τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και εκατοντάδες φορείς.Όλοι και όλες στα Σεπόλια στο αμαξοστάσιο του Μετρό και μετά στο Σύνταγμα..

Επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Mετρό στα Σεπόλια έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα, μετά την επιστράτευση από την κυβέρνηση. Άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου, στο οποίο μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις. 


Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχαν δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ.
 
Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι απεργοί απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές. Στο μεταξύ ακινητοποιημένα είναι σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.
 


οι τελευταίες εξελίξεις..
Δεν κυκλοφορεί σήμερα κανένα Μέσο Μεταφοράς.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 4.00 μ.μ.

Παρασκευή 25.1.2013 


9:10 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ)
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ- ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 4.00 μ.μ. 
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν υποκύπτουν και αντιστέκονται και καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και πορεία στο Σύνταγμα.
Καλούμε σε πανεργατική - παλλαϊκή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 4.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

8:58 Σε συνεννοήσεις που γίνονται αυτής τη στιγμή το κάλεσμα για σήμερα είναι για συγκέντρωση συμπαράστασης στη 1 μ.μ. στα Σεπόλια (Λένορμαν και Κηφισού) και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου στις 4 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


8:56  Στο αμαξοστάσιο επιτρέπεται η είσοδος μόνο των εργαζομένων που έχουν φύλλο επιστράτευσης.


8:49  Συγκέντρωση συμπαράστασης για τους απεργούς του Μετρό πραγματοποιούν αυτή την ώρα και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ στον Πειραιά.
8:44 Σωματεία εργαζομένων φτάνουν στα Σεπόλια για συμπαράσταση στους εργαζομένους του Μετρό. 
8:43 Σε δηλώσεις του από το σημείο ο Π. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έδρασε νύχτα ως κοινοβουλευτική χούντα με μεθόδους στρατιωτικού νόμου». 
«Τα ΜΑΤ μπήκαν σαν κλέφτες σπάζοντας την πόρτα του αμαξοστασίου του μετρό. Εδώ έχουν επιβάλλει στην ουσία μια δικτατορία. Με δικτατορίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς», τόνισε και πρόσθεσε ότι η απεργία στα ΜΜΜ μπορεί να γίνει η «σπίθα για να ανάψει μια μεγάλη εξεγερτική φωτιά η οποία θα ανατρέψει μια κυβέρνηση που οδηγεί τον τόπο κατευθείαν στην καταστροφή».
8:40 Κλούβα των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το αμαξοστάσιο. 
8:30 Τώρα - Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια. 





8:09 Αναμένεται να συνεδριάσουν τα σωματεία των εργαζομένων, για να αποφασίσουν τη στάση τους, μετά την επιχείρηση των ΜΑΤ, τα ξημερώματα. 
8:00 Πολύς ο κόσμος που φτάνει για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους. Πριν από λίγο έφτασαν και εργαζόμενοι από τη Χαλυβουργία. Η Λένορμαν είναι κομμένη στα δύο.  
7:56 Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες. 
Φωτό απο την έφοδο των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο στα Σεπολια τα ξημερώματα 


 


7:53  Η περιοχή γύρω από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. 7:50  'Εχει ξεκινήσει η διανομή φύλλων πορείας στους εργαζομένους στο Μετρό. 
----------------
21:33 Κάλεσμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό για αύριο στη 1 μ.μ. στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια. (Το αμαξοστάσιο βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στη διασταύρωση με την οδό Λένορμαν.)

20:23 Ο κόσμος παραμένει στο αμαξοστάσιο.

20:22 Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και δεκάδες μέλη του κόμματος επισκέφθηκαν το αμαξοστάσιο και μίλησαν με τους απεργούς.

19:40  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει , ανακοίνωσή του, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιστράτευση των εργαζομένων στο «ΜΕΤΡΟ» και τις απειλές της Κυβέρνησης για σύλληψη της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράςκαι καλεί τους δημοσιοργάφους να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να σταματήσουν την προσπάθεια συκοφάντησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.


18:03  
Με εισαγγελική εντολή, οι απεργοί του Μετρό απειλούνται με σύλληψη και αυτόφωρο, αν παραβιάσουν τη δικαστική απόφαση.

18:00 Επιτέθηκε ο Σαμαράς στους απεργούς.
«Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Ανήκουν στο λαό, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός για τις απεργίες.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ-ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ!

Η πολιτική επιστράτευση κηρύσσεται με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης», το οποίο αναφέρει ότι κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση προκαλούμενη είτε από φυσικά ή από άλλα γεγονότα ή από ανωμαλίες κάθε φύσης και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση και τη διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.


Σε όσους καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διανέμονται «φύλλα πορείας» ή «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» και την ευθύνη για την παρακολούθηση της διαδικασίας έχουν οι κατά τόπους Αρχές.

Η άρνηση αποδοχής του «φύλλου πορείας» επισύρει ποινικές ευθύνες, αλλά και διοικητικές ποινές. Στην περίπτωση αυτή κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και με εισαγγελική παρέμβαση αυτός που αρνείται το φύλλο πορείας συλλαμβάνεται και δικάζεται στο Αυτόφωρο.

Εφόσον απουσιάζει ο παραλήπτης του φύλλου πορείας, αυτό θυροκολλείται και αναλαμβάνει η Αστυνομία τον εντοπισμό του.

24ωρη απεργία αύριο στα ΜΜΜ του Λεκανοπεδίου

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική αύριο Παρασκευή, καθώς και Παναττική-Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά .

Από εκεί και πέρα έχουν ήδη αποφασισθεί 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Τρίτη σε: Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Προαστιακό.

Η ΓΣΕΕ παρέχει πλήρη στήριξη στους εργαζόμενους στο Μετρό. Σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται στην κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, απόφαση που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να ακολουθήσει και η ΑΔΕΔΥ.

Όσον αφορά σήμερα το Λεκανοπέδιο εκτός από το Μετρό δεν κινούνται ακόμη, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ , καθώς μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών στο Μετρό, οι εργαζόμενοι στα προαναφερθέντα ΜΜΕ αποφάσισαν να συνεχίσουν την στάση εργασίας μέχρι το τέλος της βάρδιας, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους τους στο Μετρό.

Το χρονικό των γεγονότων με χρονολογική σειρά:



17:25 
Αναβλήθηκε για αύριο (25/1) από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η εκδίκαση της αγωγής της εταιρείας ΣΤΑΣΥ Α.Ε. εναντίον των επτά σωματείων εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ μετά από αίτημα των απεργών.


17:20
 Η απάντηση των εργαζομένων θα είναι άμεση και οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι τελικής δικαίωσης, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης.
Όπως αναφέρει, «είναι αδιανόητη η στάση της συγκυβέρνησης η οποία αντί να χρησιμοποιήσει τον διάλογο για επίλυση των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε, να προχωρά σε λύσεις αντιδημοκρατικές όπως το μέτρο επίταξης.
Απ’ ότι φαίνεται οι ψύχραιμες φωνές και οι συνετές τοποθετήσεις πολλών κοινοβουλευτικών ανδρών, πνίγηκαν από την αλαζονική και ανάλγητη στάση του αρχιτέκτονα της δημιουργικής λογιστικής και θιασώτη του δόγματος ΣΟΚ, πρώην Προέδρου του ΙΟΒΕ και εκτελεστικού οργάνου του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, του κατ’ επίφαση Υπουργού Οικονομικών των Ελλήνων».
 
17:10  "Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προειδοποιούν την συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά και να έρθει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους στο Μετρό προκειμένου να απεμπλακούν οι συγκοινωνίες"


17:02 Παναττικη σταση εργασίας 12-4 προκύρηξε για αυριο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας 
ως ενδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς των συγκοινωνιών


17:00 
Κάλεσμα για συγκέντρωση στα Γιάννενα, στις 6:30 στη Νομαρχία για αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ


16:50 Σεπόλια τώρα από @dal_ikeris


16:45 
Πολύς ήδη ο κόσμος στο αμαξοστάσιο και συνεχώς αυξάνεται. Δεκάδες αυτοκίνητα παρκαρισμενα επι Κηφισου




16.37: Πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, Λεωνίδας Σκούλος 
στο blog etheldrivers: «Αποφασίσαμε να μην ξαναβγούν τα λεωφορεία έως να λυθεί το πρόβλημα της επίταξης των συναδέλφων στο ΜΕΤΡΟ». Σε ένδειξη συμπαράστασης το ένα μετά το άλλο τα Σωματεία Εργαζομένων προκηρύσσουν απεργίες  μέχρι νεοτέρας.


14:35
 Τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΜ έχουν προγραμματίσει για αύριο κοινή συνέλευση στο χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια. 




14:30 
Στο χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Π. Λαφαζάνης, Μ. Μπόλαρη, Χρ. Καραγιαννίδης, Δ. Στρατούλης, Β. Διαμαντόπουλος, Γ. Σταθάς, Κ. Μπάρκας, Α. Μεϊκόπουλος. Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου του Προαστιακού καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ και ΗΣΑΠ.


14:25 @MakisSinodinos Υψωθηκαν οι μαύρες σημαίες δίπλα στην Ελληνική στο αμαξοστασιο στα Σεπολια:




14:20 Πανό στα Σεπόλια: Απεργία Διαρκείας



14:15 
Σύμφωνα με πληροφορίες, 2.500 φύλλα επιστράτευσης θα επιδοθούν σε όλους τους εργαζόμενους στις Σταθερές Συγκοινωνίες. Σημειώνεται πως η επιστράτευση κηρύσσεται με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης». Η άρνηση αποδοχής του φύλλου πορείας επισύρει ποινικές ευθύνες, αλλά και διοικητικές ποινές. Στην περίπτωση αυτή κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και με εισαγγελική παρέμβαση αυτός που αρνείται το φύλλο πορείας συλλαμβάνεται και δικάζεται στο Αυτόφωρο. Σε περίπτωση που ο παραλήπτης απουσιάζει τότε το φύλλο θυροκολλείται και αναλαμβάνει η Αστυνομία τον εντοπισμό του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Το πιο άγριο και στυγνό πρόσωπό της δείχνει η μαύρη τρικομματική συγκυβέρνηση που πριν από μερικές ώρες τόλμησε να χτυπήσει τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό, καλώντας τους σε επιστράτευση και επιστρατεύοντας μαζί με τους απεργούς και τις αλήστου μνήμης χουντικές μεθόδους ποδηγέτησης του λαϊκού και συνδικαλιστικού κινήματος και της συνεχώς διογκούμενης αντίδρασης του Λαού μας, απέναντι στην «υπεύθυνη, αναπτυξιακή και σωτήρια για τη χώρα» διακυβέρνηση της εσωτερικής τρόικα που συνοδεύεται από στρατιές ανέργων, τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και εργασιακό μεσαίωνα για του εναπομείναντες εργαζόμενους. Καλούμε κάθε Έλληνα να αναλογιστεί τι σημαίνει η κατάλυση του δικαιώματος στην απεργία και οι στρατοκρατικές μέθοδοι κατάπνιξης του λαϊκού αισθήματος.
Η εργατική τάξη οφείλει να σταθεί δυναμικά και με κάθε τρόπο στο πλευρό των διωκόμενων εργαζομένων του Μετρό, αλλά και των εμπνευσμένων ηγετών του συνδικάτου τους. Απεργίες διαρκείας τώρα παντού.


stopcartel Newsdesk
 
  

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2IzeLy4eC

Αποκάλυψη μεγατόνων από Π. Καμμένο. Εάν ισχύει, θα προκαλέσει τριγμούς.


Πριν από λίγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δημοσίευσε μία πληροφορία και μία λίστα που δίνει μεγέθη σε ένα προηγούμενο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας και σχετίζεται με ομολογιακό δάνειο – μαμούθ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην εταιρεία συνεργάτη του “Ανδρίκου” Παπανδρέου
Εάν τα μεγέθη ισχύουν, συμπληρώνεται αυτή η αποκάλυψη της Ελευθεροτυπίας και θα προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σύστημα.
Στην λίστα που επισυνάπτει ο Καμμένος, επισημαίνονται δύο εγγραφές με ποσά που φέρονται να αφορούν την συγκεκριμένη εταιρεία:
κλικ για μεγέθυνση
Αυτή η αποκάλυψη εάν συνδυαστεί με το χθεσινό εξώδικο των μικρομετόχων του ΤΤ που αποκάλυπταν τεράστια ζημιά του ιδρύματος από την εμπλοκή του με την συγκεκριμένη εταιρεία, οπωσδήποτε θα προκαλέσει την εμπλοκή της δικαιοσύνης. Στην ίδια ανακοίνωση όμως υπήρχαν και δύο Ελβετικές εταιρείες που έχουν ως διαχειριστή πρόσωπο “συνώνυμο” με συγγενές πρόσωπο, μέλος του ΔΣ της συγκεκριμένης. Αυτές οι Ελβετικές εταιρείες όμως, φέρονται να στεγάζονται στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με αυτή του “Ανδρίκου” Παπανδρέου! Της οποίας την ιδιοκτησία παραδέχτηκε μόλις σήμερα στο δικαστήριο!
Διαβάστε τώρα με προσοχή τι αποκάλυπτε η Ελευθεροτυπία πολλούς μήνες πριν για την C&C. Αποκαλύπτει όμως και το πλέον σημαντικό, ότι τα συγκεκριμένα δάνεια ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ!
Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που δεν διαψεύσθηκε και το ύψος των δανείων που ισχυρίζεται ο Πάνος Καμμένος καθιστούν κάθε σκέψη για δημιουργία “Bad bank”, όχι απλώς καταχρηστική, αλλά εγκληματική. Πριν διερευνηθεί η υπόθεση και πριν γίνει ενδελεχής έλεγχος εως το τελευταίο Ευρώ. Γι’ αυτό και οι μικρομέτοχοι ζητούν διαχειριστικό έλεγχο. Κάτι ξέρουν… Η δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.
Του ΧΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ ioannou@enet.gr
ΑΔΟΞΑ και με οικονομικές επιπτώσεις έληξε η συνεργασία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την εταιρεία C&C International του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα, η οποία αφορούσε έργα πράσινης ανάπτυξης.

Η συνεργασία, που στηρίχθηκε κυρίως στις πολιτικές γνωριμίες και στην κρατική στήριξη, διεκόπη προ μιας εβδομάδας όταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην
εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών που δεν κατείχε στη θυγατρική του εταιρεία, Post Bank Green Institute, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του να ανέβει στο 100%. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αγόρασε τις υπόλοιπες μετοχές της Post Bank Green Institute από την C&C, κάτι που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ας δούμε όμως πώς ξεκίνησαν οι business στην πράσινη ανάπτυξη και πώς κατέληξαν.Η ιδέα να επεκταθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην πράσινη ανάπτυξη δεν ήταν της σημερινής διοίκησης του Κλέωνα Παπαδόπουλου, αλλά της προηγούμενης, του Αγγελου Φιλιππίδη. Ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος διορίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνεργάστηκε με τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα της εταιρείας C&C International και δημιούργησαν την εταιρεία Post Bank Green Institute με συμμετοχή 50% έκαστος. Εκτός από αυτή τη συνεργασία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε χορηγήσει και ομολογιακά δάνεια στην C&C επί ημερών Φιλιππίδη.
Ο συνέταιρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου δεν ήταν κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Εκτός της γνωριμίας που είχε με τον Φιλιππίδη, είχε τη μεγαλύτερη εταιρεία στις διοργανώσεις συνεδρίων και διατηρούσε φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με τον κ. Αντρίκο Παπανδρέου, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ασχολούνταν με την πράσινη ανάπτυξη.
Ο κ. Γριβέας μέσω της C&C και ο Αντρίκος Παπανδρέου μέσω μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με την επωνυμία i4cesne, συνεργάζονταν και έκαναν διάφορα συνέδρια, στα οποία χορηγός ήταν μεταξύ άλλων το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, άλλες υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες και υπουργεία.
Σημειώνουμε μια λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της: Οταν έγινε η σύσταση της εταιρείας Post Bank Green Institute το Ταχ. Ταμιευτήριο δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, ως όφειλε ως εισηγμένη εταιρεία, προκειμένου να μη λάβει η συνεργασία δημοσιότητα (η ενημέρωση έγινε εκ των υστέρων και έμμεσα στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αλλά και εκεί δεν ήταν πλήρης, αφού δεν αναφερόταν ο συνέταιρος).
Ποιος έκανε κουμάντο;
Ο κ. Γριβέας εκτός από μέτοχος, μέσω της C&C, ήταν και διευθύνων σύμβουλος. Η έδρα της εταιρείας Post Bank Green Institute ήταν στη Μεταμόρφωση, εκεί που βρίσκονταν και άλλες εταιρείες του επιχειρηματία.
Οταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία διορίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κλέων Παπαδόπουλος, «αγκάλιασε» τη δραστηριότητα της Post Bank Green Institute.
Οταν το όλο θέμα απέκτησε δημοσιότητα μετά από έρευνα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» για τα πρόσωπα που συνθέτουν την πράσινη μπίζνα του ΤΤ ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και δεν απαντούσε στις γραπτές ερωτήσεις που του είχαν τεθεί. Στη διάρκεια της έρευνας αντικαταστάθηκε ο κ. Γριβέας από διευθύνων σύμβουλος της Post Bank Green Institute (παρέμεινε όμως στο διοικητικό συμβούλιο) με τον κ. Ζήση. Ολα τα άλλα παρέμειναν τα ίδια.
Το προαναγγελθέν τέλος
Πριν από μερικές εβδομάδες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατήγγειλε τις δανειακές συμβάσεις που είχε με την C&C International, καθώς της είχε χορηγήσει δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.
Την ίδια περίπου περίοδο παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου, Σπύρος Παντελιάς. Δημοσίως οι λόγοι που επικαλέστηκε ήταν προσωπικοί. Ομως αρκετοί γνωρίζουν ότι δεν ήταν λίγες οι διαφωνίες με τον πρόεδρο του ΤΤ σε αρκετά θέματα μεταξύ των οποίων και η παραπάνω υπόθεση.
Τελικώς, η όλη συνεργασία διεκόπη με τον ίδιο τρόπο: με την ελάχιστη δυνατή πληροφόρηση. Να δούμε εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ζητήσει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να αναφέρει, όπως υποχρεούται, τον πωλητή των μετοχών και το τίμημα, καθώς και εάν συντρέχουν άλλοι λόγοι που συνδέονται με τη διακοπή της συνεργασίας.
loutraki1


Σ᾽ ἀποζητοῦμε, Χριστόδουλε!…




Το υπέροχο κείμενο, του γνωστότατου Σαράντου Καργάκου, που ακολουθεί, είναι μία αναδημοσίευση από το αρχείο μας προκειμένου να μπορέσουμε όλοι μας να αναλογισθούμε που είμασταν, που βρισκόμαστε και που μας πηγαίνουν. Προκειμένου να κατανοήσουμε όχι μόνο τα λάθη μας, αλλά το ποιός πρέπει να είναι ο στόχος μας
  • Γράφει ο Σαράντος Καργάκος
Ὅταν ἔφυγε ἔγραψα: «Σέ κλαίει ὁ λαός!». Σήμερα, μετά ἀπό τήν παρέλευση τόσων ἐτῶν ἀπό τή θανή του εἶμαι ὑποχρεωμένος νά γράψω: «Σέ θέλει ὁ λαός!».

Στό διάστημα τῆς ἐπίγειας ἀπουσίας του «ἔφυγαν κι ἄλλοι πολλοί, μεγάλοι καί τρανοί, πού ἦσαν πασίγνωστοι ἐδῶ κι ἐκεῖ. Ὅλους ὅμως τούς πῆρε τό ποτάμι τῆς Λήθης. Μόνον ὁ Χριστόδουλος ζῆ -ἄσβηστο καντήλι στήν ψυχή τοῦ ἁγνοῦ λαοῦ πού πονεῖ γιά τήν ἔρμη πατρίδα.

Ὅσο ζοῦσε ὁ Χριστόδουλος ὁ λαός εἶχε μιάν ἐλπίδα: εἶχε ἕναν ἡγέτη! Ἦταν γιά τό λαό μας ὅ,τι καί ὁ Χρυσόστομος γιά τόν ἐγκαταλελειμμένο λαό τῆς Σμύρνης. Καί οἱ δύο ὁδηγήθηκαν στό μαρτύριο: ὁ Σμύρνης ἀπό τόν τουρκικό ὄχλο, ὁ Ἀθηνῶν καί Ἑλλήνων πάντων ἀπό τόν δημοσιογραφικό καί χαμηλοπολιτικό ὄχλο.

Ὁ ἕνας πέθανε βασανισμένος, ὁ ἄλλος πέθανε φαρμακωμένος.

Κανείς δέν ἤπιε τόσο φαρμάκι ὅσο ὁ Χριστόδουλος. Γιατί εἶχε Παπαφλέσσειο ἀνάστημα καί ὕψωνε φωνή ὑπέρ πίστεως καί πατρίδος. Κουβαλοῦσε μέσα του τήν παράδοση τοῦ 1821. Μέ τόν λόγο του ξαναζωντάνευε τ᾽ ἀρματολίκι, τούς καιρούς τῆς παλληκαριᾶς καί τῆς λεβεντιᾶς..

Τόν ἔφαγε ἡ χαμέρπεια καί ἡ κακομοιριά. Ἡ χυδαία κακολογία καί μικρολογία. Ἔπρεπε νά πέσει γιά νά πεισθοῦν οἱ κακόπιστοι πόσο μεγάλος ἦταν!

Δανείζομαι μιά φράση τοῦ Παν. Κανελλόπουλου γιά νά τόν παραστήσω: «Τόν μικρό τόν γνωρίζει κανείς ἀπό τήν ἄνοδό του• τόν μεγάλο ἀπό τήν πτώση του».

Ναί, ὅταν ἔπεσε ὁ Χριστόδουλος, ἦταν σάν νά ἔπεσε ἡ Βασιλική Δρῦς τῆς πατρίδας. Ὁ λαός ἔχασε τόν ἄνθρωπο πού τοῦ προσέφερε ὅραμα, δύναμη, ἀντιστασιακή διάθεση...

Ὁ Χριστόδουλος χτυποῦσε διαρκῶς τήν καμπάνα τοῦ συναγερμοῦ, διότι «ἄκουε τήν βοήν τῶν πλησιαζόντων γεγονότων». Γι᾽ αὐτό εἶχε ἀπέναντί του ὅλους αὐτούς πού ἀπεργάστηκαν τήν σημερινή μας κατάντια. Δυστυχῶς, στήν Ἑλλάδα, ἀντί νά χτυπᾶμε αὐτούς πού βάζουν τήν φωτιά, χτυπᾶμε ἐκείνους πού βαρᾶνε τήν καμπάνα τοῦ συναγερμοῦ.

Δεκάδες οἱ φαρέτρες μέ τά δηλητηριασμένα βέλη πού στρέφονταν ἐναντίον του. Μέ τήν δῆθεν σάτιρα ἀπό τήν τηλοψία, ἀπό τό ραδιόφωνο, ἀπό τό πάλκο καί τόν τύπο, οἱ νάνοι ἀντίπαλοί του, τοῦ ἔκαναν τή ζωή του φαρμάκι.

Κι αὐτός σάν τόν μάρτυρα Χρυσόστομο συγχωροῦσε...

Εἴχαμε στενή φιλία ἀπό παλιά, ἀλλά ποτέ συνεργασία σέ ἐπαγγελματική βάση. Ἡ γνωριμία μας ξεκίνησε ἀπό μιά ἐπιθετική ἐπιστολή πού τοῦ ἔστειλα ἀπό τό ἐρημητήριό μου στόν Πάρνωνα. Ἔσχισε λαγκάδια καί βουνά νά μέ βρεῖ. Ἔκτοτε δεθήκαμε μέ μιά σχέση ἀδελφική.

Δέν θά πῶ ποτέ ὅσα μοῦ εἶχε ἐμπιστευθεῖ. Σέ πολλά μέ ἔπειθε. Σ᾽ ἕνα μόνον δέν μέ ἔπειθε: νά εἶμαι συγχωρητικός.

«Εἶμαι Μανιάτης, τοῦ ἔλεγα, καί μέσα στό μανιάτικο φυσικό εἶναι ἡ ἀναίδεια». Ἀναίδεια στ᾽ ἀρχαῖα ἑλληνικά σημαίνει ἄρνηση συγγνώμης.

Κι αὐτός γελοῦσε παταγωδῶς. Γιατί ἤξερε πώς δέν σοβαρολογῶ. Ἁπλῶς ἐρέθιζα τήν διάθεσή του γιά εὐτραπελία.

Ναί, ἦταν ἕνας μεγάλος «μαΐστορας» τοῦ χιοῦμορ. Στά χρόνια του ἡ Ἐκκλησία «ἔλαμπε ἀπό χαμόγελο», μπῆκε τό γέλιο στήν Ἐκκλησία.

Κέρδισε τήν παραπαίουσα νεολαία. «Κι ἐγώ μαζί σας ἀλλά κι ἐσεῖς μαζί μου».

Κι οἱ νέοι θά πήγαιναν μαζί του, ἔστω κι ἄν τούς ὁδηγοῦσε στό Ζάλογγο. Θά ἔπεφταν, ἀλλά θά ἔπεφταν σάν τόν Ἴκαρο ἀπό ψηλά...

Εἶχε Ἰκάρειο πνεῦμα μέσα του ὁ Χριστόδουλος. Πετοῦσε πάνω ἀπό τά εὐτελῆ καί τούς εὐτελεῖς σάν τόν βασιλικό ἀητό. Ἐκάλυπτε τούς πάντες μέ τήν καλλιφωνία του, τήν πολυγνωσία του, τήν πολυγλωσσία του, μέ τό ἱλαρό φῶς τοῦ προσώπου του.

Ἄγρυπνος σάν τόν Ἄργο, μελετοῦσε τά πάντα κι ἦταν ἐνήμερος γιά τά πάντα.
Ἔγραφε ἀκατάπαυστα ἀκόμη κι ὅταν συνομιλοῦσε, ἀκόμη κι ὅταν τηλεφωνοῦσε.

Συχνά τόν μάλωνα: «Πότε ξεκουράζεσαι;». Κι αὐτός μέ τό δροσᾶτο γέλιο του: «Ὅταν δουλεύω…!».

Τοῦ ἄρεσε νά μέ νευριάζει καί νά μέ πιάνει τό «μανιάτικο», ὁπότε οἱ τύποι πήγαιναν περίπατο.
Μέ φώναζε -γιά νά μέ ἐρεθίζει-, Σαράντη. Τοῦ ᾽λεγα, τοῦ ξανάλεγα ὅτι Σαράντο -κι ὄχι Σαράντη- λέμε στή Μάνη. Κι αὐτός ἐπέμενε στό Σαράντη, ἔτσι γιά νά μέ «φουρτουνιάζει». Τοῦ ἄρεσε ἡ «φουρτούνα» μου.

Κάποτε μοῦ εἶπε περιπαικτικά: «Νά δοῦμε πῶς θά περνᾶς στόν Παράδεισο…».

Τόν κοίταξα λοξά καί τοῦ εἶπα εἰρωνικά: «Ἔχω κάνει αἴτηση ὡς ἱστορικός νά πάω στήν Κόλαση. Ἐκεῖ θά βρῶ ὅλους τούς μεγάλους τῆς Ἱστορίας. Κι ἀκόμη θά γλυτώσω κι ἀπό σᾶς τούς δεσποτάδες».

Κι ὁ μεγαλόθυμος Χριστόδουλος μέ ἀποστόμωσε -παρότι Θρᾶξ- μέ τό λακωνικό: «Μήν τό πολυελπίζεις αὐτό!..»..

Ἔτσι, μέ τό χιοῦμορ, τήν ἑτοιμολογία, τήν λεκτική εὐθυβολία, τήν εὐθυφροσύνη καί τήν μεγαλοφροσύνη ἤξερε νά κερδίζει καρδιές.

Βέβαια οἱ μικρόψυχοι τόν φθονοῦσαν. Τόν φθονοῦσαν καί ὅσοι εἶχαν βαλθεῖ νά ξεριζώσουν τή γλῶσσα μας, νά ξεπατώσουν τήν παιδεία μας, νά ξεδοντιάσουν τήν Ἐκκλησία μας, νά σπιλώσουν τήν ἱστορία μας, νά ἀκρωτηριάσουν τήν πατρίδα μας. Τόν φθονοῦσαν ὅλοι αὐτοί πού προσπάθησαν καί προσπαθοῦν νά μετατρέψουν ἕναν γίγαντα λαό, σέ λαό νάνων. Σέ λαό θάμνων, κατά τό δικό τους ἀνάστημα..

Τοῦ ὀφείλω ἄπειρη εὐγνωμοσύνη γιά ὅσα ἔκανε γιά τήν ἡμετέρα φουκαροσύνη: προλόγισε τό βιβλίο μου «Ἀπό τό Μακεδονικό Ζήτημα στήν Ἐμπλοκή τῶν Σκοπίων», πού βγῆκε τόν Ἰανουάριο τοῦ 1992, προλόγισε -καί μάλιστα σέ Ἀττική διάλεκτο- τήν τρίτομη «Ἱστορία τῶν Ἀρχαίων Ἀθηνῶν» καί στάθηκε πάντα πατρικά συμβουλευτικός ἀπέναντι στά παιδιά μου..

Ἀφ᾽ ὅτου ἔφυγε, δέν ἔγραψα οὔτε μίλησα ποτέ γι᾽ αὐτόν.
Μόνον μιά φορά, τήν ἡμέρα τῆς κηδείας του εἶπα κάποια λόγια πικρά -ὄχι γι᾽ αὐτόν φυσικά στό Ραδιόφωνο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

Σήμερα μιλοῦν ἄλλοι, πού κάποτε τόν εἴχανε πικράνει.
Τώρα νιώθουν τί «τζοβαϊρικό» ἀξετίμητο χάσαμε.

Κι ἄν σήμερα ἀνταποκρίθηκα στό αἴτημα νά χαράξω τίς γραμμές αὐτές, εἶναι γιατί σέ μιά πρόσφατη ἐπίσκεψή μου στό Α ́ Νεκροταφεῖο τῶν Ἀθηνῶν, εἶδα τάφους γυμνούς ἐπιφανῶν, ἐνῶ ὁ τάφος τοῦ Χριστόδουλου ἦταν πνιγμένος στά λουλούδια.

Πῆγα νά κόψω ἕνα γαρύφαλλο κι ἀπό κάτω σ᾽ ἕνα χαρτάκι εἶδα γραμμένη τή φράση:
«Σ᾽ ἀποζητοῦμε, Χριστόδουλε!…».

Δολοφονική ενέδρα με επτά μαχαιριές σε 18χρονο οπαδό του Παναθηναϊκού.


00000000000000000000ghfjhfd
Τουλάχιστον 7 μαχαιριές δέχτηκε ο 18χρονος στο Μπραχάμι από συνομήλικό του την περασμένη Πέμπτη το βράδυ έξω από το σπίτι του στην οδό Πάρου.
Ο οπαδός του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είχε στήσει ενέδρα στο μέλος συνδέσμου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδού τα αποτελέσματα. Τα πρώτα χτυπήματα ήρθαν πισώπλατα και αν οι γείτονες δεν είχαν δέσει πρόχειρα το τραυματισμένο πόδι, ο 18χρονος θα ξεψυχούσε από ακατάσχετη αιμορραγία
Και όμως ένα τόσο σοβαρό περιστατικό ανατέθηκε στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας Μπραχαμίου. Άραγε τον έχει πιάσει τον δράστη μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε ή ακόμη τον ψάχνουν?
crimesonair

Τι αλλάζει στη φορολογία των αυτοκινήτων


590_32e132304a9e04f6e298afc56d89870e
Τις αλλαγές που επήλθαν μετά τον τελευταίο φορολογικό νόμο και αφορούν την απόσυρση οχημάτων, την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης των πολύτεκνων οικογενειών και αναπήρων καθώς και την επιβολή φόρου πολυτελείας στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καταγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο:
Απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης αναπηρικών αυτοκινήτων
Αίρεται η παραπομπή στον ορισμό της φορολογικής κατοικίας και δικαιούχοι της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων ορίζονται οι ανάπηροι Έλληνες πολίτες και πολίτες των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κατοικία στην Ελλάδα.
Από 1.1.2013 το ποσοστό αναπηρίας για την παραλαβή αυτοκινήτου με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης καθορίζεται με βάση τη γνωμάτευση των οικείων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ότι δεν γίνονται δεκτές από τις τελωνειακές αρχές Γνωματεύσεις άλλων επιτροπών.
Απόσυρση οχημάτων
Παράταση έως το τέλος του 2013. Οι διατάξεις της απόσυρσης παρατείνονται και εφαρμόζονται για αυτοκίνητα που θα τελωνισθούν και θα καταβάλουν τις οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις μέχρι και 31.12.2013.
Οι διατάξεις της απόσυρσης, εφαρμόζονται για τα αυτοκίνητα που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, για τα οποία η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί στη χώρα μας μέχρι 31.12.2000 και έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους διαγραφής, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγούμενων ετών.
Απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης πολύτεκνων γονέων
Οι πολύτεκνοι γονείς οι οποίοι έχουν ήδη υπαχθεί ως γονείς με τρία τέκνα στις ισχύουσες διατάξεις, με τις οποίες χορηγείται απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για μία και μόνο φορά, δύνανται να παραλάβουν εκ νέου αυτοκίνητο με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης, εάν γίνουν πολύτεκνοι.
Φόρος πολυτελείας μεταχειρισμένων επιβατικών αυτοκινήτων
Η κλίμακα τιμών χονδρικής πώλησης για την επιβολή του φόρου πολυτελείας, δεν διαφοροποιείται από αυτή των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων.
Συγκεκριμένα, για μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα, το ποσοστό του φόρου καθορίζεται ως εξής:
α) από 20.000 ευρώ μέχρι και 22.000 ευρώ, ποσοστό 10%,
β) άνω των 22.000 ευρώ και μέχρι 28.000 ευρώ, ποσοστό 30%,
γ) άνω των 28.000 ευρώ, ποσοστό 40%.
Πηγή: real.gr

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του μαιευτήρα που έφερε στον κόσμο το άτυχο βρέφος από τη Λέρο


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες δίνει σε συνέντευξή του ο μαιευτήρας- γυναικολόγος που έφερε στον κόσμο το μωρό από τη Λέρο, ο θάνατος του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς πέθανε από …
υποσιτισμό και συγκεκριμένα από έλλειψη γάλακτος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Ο κ. Νίκος Μονοκάνδηλος, περιγράφει την 24χρονη μητέρα ως ιδιόρρυθμο άνθρωπο και σε πλήρη σύγχυση, ενώ αποκαλύπτει ότι όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά του είπε ότι ήταν πέντε μηνών ενώ στην πραγματικότητα ήταν εννέα.
«Δεν παρακολουθούσα εγώ την εγκυμοσύνη της κοπέλας. Ήρθε ξαφνικά μια μέρα τον περασμένο Δεκέμβριο στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι πονάει. Την ρώτησα πόσο μηνών είναι και ισχυρίστηκε ότι είναι πέντε και ότι της έχουν δώσει ημερομηνία τοκετού τον Απρίλιο» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Της έκανα ένα υπέρηχο και διαπίστωσα ότι ήταν εννέα μηνών! Όχι μόνο δεν ταίριαζαν καθόλου οι ημερομηνίες, αλλά είχαν και μεγάλη απόκλιση. Ήταν αδύνατο να ήταν πέντε μηνών. Στην συνέχεια την εξέτασα και είχε διαστολή. Γεννούσε εκείνη τη ώρα δηλαδή».
Ο μαιευτήρας – γυναικολόγος επέλεξε να της κάνει καισαρική, γιατί το παιδί ερχόταν ανάποδα. Τελικά όλα πήγαν μια χαρά, και μετά από τέσσερις μέρες μητέρα και μωρό πήραν εξιτήριο από το μαιευτήριο. Όμως, για ακόμα μια φορά, αμέσως μετά την γέννα, όπως υποστηρίζει ο γιατρός, η μητέρα τον εξέπληξε καθώς ζήτησε να της κόψουν το γάλα.
«Όταν την ρωτήσαμε γιατί θέλει να το κάνει αυτό, μας απάντησε ότι ούτε εκείνη θηλάστηκε από την μητέρα της και δεν έπαθε τίποτα και γι αυτό το λόγο δεν θέλει να θηλάσει το μωρό. Υποχρεωθήκαμε και της δώσαμε την φαρμακευτική αγωγή», αποκαλύπτει ο κ. Μονοκάνδηλος. Φυσικά, οι ισχυρισμοί του γιατρού αντικρούουν αυτά που υποστήριζε η μητέρα του άτυχου μωρού, πως γέννησε πρόωρα δηλαδή και γι’ αυτό δεν είχε γάλα.
«Και οι δύο, η μητέρα και ο νεαρός, μου φάνηκαν… ιδιόρρυθμοι» σχολίασε ο γιατρός με μια λέξη και περιέγραψε πόσο εγκαταλελειμμένο ήταν το μωρό από την μητέρα του.
«Δεν είμαι ειδικός για να σχολιάσω την ψυχολογική ή νοητική τους κατάσταση. Ξέρω μόνο πως πολλές μητέρες με χαμηλό IQ κάνουν παιδιά και τα φροντίζουν στην εντέλεια, γιατί λειτουργεί το μητρικό ένστικτο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν ξέρω τι συνέβη. Όταν έφερε το μωρό στο νοσοκομείο το είδα μισοπεθαμένο. Η θερμοκρασία του ήταν 32 βαθμοί. Δεν πρέπει να το άλλαζε καθόλου, το δέρμα του ήταν σκισμένο, είχε πληγές με πύον στους μηρούς, στο σημείο που ακουμπάει η πάνα. Είχε μολυνθεί. Ο παιδίατρος που ήταν ο πρώτος που το είδε μου είπε ότι το μωρό βρωμούσε ούρα. Φαινόταν τελείως εγκαταλελειμμένο» ανέφερε. Τραγικό!
ΠΗΓΗ: star.gr

Νίκος Λυγερός: Η γενοκτονία του Πόντου – Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων


Νίκος Λυγερός: Η γενοκτονία του Πόντου - Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων

Ο ραγιαδισμός ακόμα κι όταν είναι θεσμικός παραμένει ραγιαδισμός. Διότι η νοοτροπία είναι μία και δεν αλλάζει με τη θέση. Έτσι είναι η σκλαβοσύνη! Μας το εξηγούσε ήδη ο Επίκτητος: θεώρησε τον εαυτό σου ως ελεύθερο ον ή ως σκλάβο, όλα εξαρτώνται από σένα! Το Ποντιακό δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, αλλά όλους τους Έλληνες και τους ανθρώπους, διότι είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Έτσι οι αντιδράσεις των ραγιάδων ενάντια στην επέτειο της γενοκτονίας είναι πάντα ενδεικτικές όχι μόνο της πίστης τους αλλά και της θεσμικής τους ανεπάρκειας. Και ο λόγος είναι απλός. Από το 1994 και μετά δεν είναι οι Πόντιοι που οργανώνουν την επέτειο, αλλά το ίδιο το κράτος, διότι αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων με νόμο της Βουλής των Ελλήνων. Κατά συνέπεια οποιαδήποτε απαγόρευση σε αυτό το πλαίσιο είναι απλώς παράνομη. Σε κάθε περίπτωση οι Πόντιοι και γενικότερα οι Έλληνες είναι τα παιδιά της Αντιγόνης και όχι τα τσιράκια του Κρέοντα. Κατά συνέπεια, η επέτειος θα μας επιτρέψει να δούμε στο δια ταύτα ποιος πιστεύει στις αξίες και ποιος είναι σκλάβος των αρχών. Διότι σε αυτό το ανθρώπινο πλαίσιο απαγορεύεται η απαγόρευση. Ακόμα και όταν ο ναζισμός απαγόρευε τις συγκεντρώσεις, οι πρόγονοί μας οι Έλληνες δεν το έβαλαν ποτέ κάτω. Το ίδιο έκαναν και επί Χούντας. Σε αυτές τις μάχες βγήκαν πάντα νικητές, διότι προστάτευσαν τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας. Κανένας δεν πρόκειται να μας φοβίσει. Κι αν θέλουν να μας σταματήσουν να μην μας πάνε μόνο στη φυλακή ή στην εξορία, αλλά να μας στείλουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως έκανε και η βαρβαρότητα πριν από αυτούς, διότι δεν πρόκειται να πάψουμε με τίποτα! Με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον θα μας μετατρέψουν όλους σε Δίκαιους αντί να παραμένουμε όλοι αδιάφοροι στον πόνο των Ποντίων. Η επέτειος δεν είναι μια απλή συγκέντρωση. Το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας δεν είναι απλώς ένα έγκλημα. Γι’ αυτό το λόγο δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται ακόμα και να το θέλουν οι δήμιοι και οι ραγιάδες. Τώρα που αναγνώρισε το Ευρωκοινοβούλιο το έγκλημα κατά των Αρμενίων, των Ασσυρο-Χαλδαίων και των Ποντίων θα κάνουμε πίσω; Από το 2006 έχουν αλλάξει τα δεδομένα ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και το 2010 μας αναγνώρισε και η Σουηδία μετατρέποντας επίσημα το Ποντιακό σε ένα διεθνές πρόβλημα. Κανείς πια δεν μπορεί να μας βλέπει ως γραφικούς. Η επιστημονικότητα της απόδειξης της ύπαρξης της Γενοκτονίας δεν είναι πια θέμα διαπραγμάτευσης χάρη στο έργο του Κ. Φωτιάδη. Έχουμε ημέρα μνήμης χάρη στην αποφασιστικότητα του Μ. Χαραλαμπίδη. Έχουμε βιβλία ιστορίας χάρη στον Α. Παυλίδη. Έχουμε συνέδρια αυτογνωσίας χάρη στην οργανωτικότητα της Χ. Σαχινίδου. Έχουμε πια Νεολαία που δεν υπακούει πια στις διαταγές των θεσμικών οργάνων και λειτουργεί πλέον όπως είναι το πρέπον για τους επόμενους ανθρώπους. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν είμαστε μόνο εμείς, είμαστε οι άλλοι ! Αυτοί που δεν κατάφεραν να γενοκτονήσουν ! Είμαστε οι άλλοι που θυμόμαστε τους δικούς μας και σε κάθε επέτειο έχουμε τους νεκρούς μας μαζί. Ας το καταλάβουν, λοιπόν, όλοι όσοι δεν πιστεύουν στις αξίες μας ότι μια απαγόρευση συγκέντρωσης είναι μια απαγόρευση για τους νεκρούς μας. Ας τολμήσουν, λοιπόν, να απαγορεύσουν στους νεκρούς να μην έρθουν στην επέτειο, διότι αυτοί εκεί μας περιμένουν κάθε χρόνο !
Η γενοκτονία των Ποντίων: όταν το λευκό γίνεται μαύρο
Η γενοκτονία των Ποντίων σε σχέση με τη γενοκτονία των Αρμενίων ήταν πιο μελετημένη διότι δεν έπρεπε να αφήσει ίχνη που να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν ως κατηγορίες εναντίον των Τούρκων εθνικιστών. Πιο συγκεκριμένα ο Αυστριακός υπουργός εξωτερικών δίνει αναφορά στο Βερολίνο για την πολιτική των συμμάχων τους.
«Η πολιτική των Τούρκων είναι μέσω μιας γενικευμένης καταδίωξης του ελληνικού στοιχείου, να εξοντώσει τους Έλληνες ως εχθρούς του κράτους, όπως πριν τους Αρμενίους. Οι Τούρκοι εφαρμόζουν τακτική εκτόπισης των πληθυσμών, δίχως διάκριση και δυνατότητα επιβίωσης από τις ακτές στο εσωτερικό της χώρας, ώστε οι εκτοπιζόμενοι να είναι εκτεθειμένοι στην αθλιότητα και τον θάνατο από πείνα. Τα εγκαταλειπόμενα σπίτια των εξοριζομένων λεηλατούνται από τα τουρκικά τάγματα τιμωρίας ή καίονται και καταστρέφονται. Και όλα τα άλλα μέτρα τα οποία εις τους διωγμούς των Αρμενίων ευρίσκοντο εις ημερησίαν διάταξιν, επαναλαμβάνονται τώρα εναντίον των Ελλήνων.»
Αυτή η μαρτυρία δεν είναι μόνο ενδεικτική της μεθόδου, αναδεικνύει επίσης το πρόβλημα των επιπτώσεων όταν δεν υπάρχει καταδίκη και αναγνώριση μιας γενοκτονίας. Διότι μια γενοκτονία μπορεί να κρύβει άλλη μία. Οι αντιδράσεις που υπήρξαν σε σχέση με τη γενοκτονία των Αρμενίων δεν επαρκούσαν για να μην υπάρξει η γενοκτονία των Ποντίων. Στην ουσία οι Τούρκοι άλλαξαν μόνο μεθοδολογία μα το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο. Αυτή η αλλαγή δυσκολεύει το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας διότι πολλοί από τους Πόντιους πέθαναν επειδή δεν άντεξαν τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Και γι’ αυτόν τον λόγο ονομάστηκε στα γαλλικά η γενοκτονία των Ποντίων: Le massacre blanc (Το λευκό μακελλειό). Οι Τούρκοι δεν τους άφησαν να πάρουν μαζί τους ούτε στρώματα, ούτε τρόφιμα. Και τους επέτρεψαν σταθμεύσεις μόνο σε έρημα μέρη. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις γαλλικές μυστικές αναφορές εκείνης της εποχής.
«Εδώ και έξι βδομάδες σφαγές Ελλήνων κατά μάζας έλαβαν χώρα. Ο αριθμός των φονευθέντων φτάνει τις 40.000.»
Και σε άλλη αναφορά βρίσκουμε από την Υπηρεσία Πληροφοριών του γαλλικού Γενικού Επιτελείου Στρατού:
«Από σοβαρές πηγές, 50.000 άτομα εξορίστηκαν στο εσωτερικό με τις γνωστές ήδη συνθήκες. Ο ελληνισμός των ακτών της Μαύρης Θάλασσας υπέστη απόλυτη εξόντωση.»
Συνολικά αυτές οι πληροφορίες δείχνουν την αναγκαιότητα της αναγνώρισης της γενοκτονίας και των Αρμενίων και των Ποντίων για να σταματήσει αυτή η θανάσιμη σειρά με τη Σμύρνη, την Ίμβρο, την Τένεδο, την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο. Ακόμα και τώρα έρχονται οι σκιές του παρελθόντος για να μας θυμίσουν τα εγκλήματα που προσπαθούν να κρύψουν μέσω της αδιαφορίας και της καθημερινότητας. Όμως αυτά τα εγκλήματα δεν παραγράφονται.
Η αξία της γενοκτονίας - Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων - Νίκος Λυγερός

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων

Στην εφήμερη ζωή μας σπάνια ξέρουμε αν ένας αγώνας αξίζει. Παλεύουμε από ανάγκη δίχως να γνωρίζουμε αν υπάρχει ένα αξιολογικό στοιχείο που αποδεικνύει με έναν αντικειμενικό τρόπο την ορθολογία της στάσης μας. Η αναγνώριση της γενοκτονίας ανήκει σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η ανθρωπιά αγγίζει άμεσα την ανθρωπότητα. Ο αγώνας αυτός έχει αξία ανεξάρτητα από τους αγωνιστές του. Όταν ένας ολόκληρος λαός έπεσε θύμα της απανθρωπιάς, είναι η ίδια η ανθρωπότητα που πληγώθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τη γενοκτονία των Ποντίων. Δεν είναι μόνο ένα τοπικό πρόβλημα που αφορά μια μειονότητα. Ο Πόντος ως ελληνικό στοιχείο και ως ακριτική οντότητα του πολιτισμού μας είναι μια από τις ιδιομορφίες που χαρακτηρίζει την πολλαπλότητά μας. Συνεπώς δεν πρέπει να απομονώσουμε το Ποντιακό ούτε ως ιστορικό γεγονός ούτε ως στρατηγικό στόχο. Αντιθέτως πρέπει να ενσωματώσουμε την τεχνογνωσία που έχουμε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το παράδειγμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι και ενδεικτικό και αποτελεσματικό διότι οι ενδιάμεσοι στόχοι που επιτεύχθηκαν δεν οφείλονται σε κρατικούς θεσμούς μα σε lobbies. Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1987, η Αρμενία ως κράτος ανεξάρτητο δεν υπήρχε ακόμα. Άρα το κρατικό πλαίσιο δεν είναι απαραίτητο και κατά συνέπεια δεν αποτελεί μια δικαιολογία της αδράνειας. Το παράδειγμα της ευρωπαϊκής αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρόβλημα της Ίμβρου το 2004 είναι θεαματικό διότι πολλοί Έλληνες θεωρούσαν ότι ήταν μόνο και μόνο μια από τις χαμένες πατρίδες. Όμως το πιο αποτελεσματικό παράδειγμα στο προσωπικό επίπεδο είναι ο πρόσφατος κυπριακός αγώνας στον τομέα των μαζικών προσφυγών εναντίον της Τουρκίας. Διότι σε αυτό το επίπεδο κάθε πρόσφυγας συμβάλλει στην έμμεση απελευθέρωση της πατρίδας του μετατρέποντας ένα ηθικό και ανθρώπινο πρόβλημα σε ένα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως οικονομικό και στρατηγικό. Μέσω της στρατηγικής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι Κύπριοι απέδειξαν ότι η οικονομία μπορεί να ερμηνευτεί ως η δυναμική της ηθικής. Συνολικά όλα αυτά τα ιστορικά παραδείγματα αποτελούν στην ουσία τα βασικά στοιχεία ενός στρατηγικού mix που με συντονισμένες κινήσεις αποδεικνύει ότι είναι ένα ισχυρό όπλο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά στο θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων. Οι Πόντιοι δεν είναι μόνοι σε αυτόν τον αγώνα της αναγνώρισης διότι και άλλοι λαοί υπέφεραν και υποφέρουν ακόμα από το διαχρονικό στρατιωτικό καθεστώς της Τουρκίας. Έχουν όμως και εμπειρίες και επιτυχίες σε δύσκολες υποθέσεις και αυτές πρέπει να τις χρησιμοποιήσουμε δυναμικά μέσα σε ένα στρατηγικό πλαίσιο όπου το συναισθηματικό και παραδοσιακό στοιχείο δεν επαρκούν. Αυτός ο αγώνας πρέπει να οργανωθεί και σε ατομικό επίπεδο με τις προσφυγές αλλά και μέσω εξειδικευμένων lobbies στο ομαδικό επίπεδο.


Αξία γενοκτονίας

Η αξία της γενοκτονίας προέρχεται από τον διαχωρισμό που προκαλεί στους ανθρώπους του μέλλοντος. Η γενοκτονία υπάρχει λόγο των κτήνων που την διέπραξαν εις βάρος της Ανθρωπότητας. Η ύπαρξη της όμως δημιουργεί μια διακλάδωση. Διότι οι επόμενοι άνθρωποι καθορίζονται από αυτούς. Ο αγώνας για την αναγνώριση της από τον θύτη, το σύστημα, μεγαλώνει τους ανθρώπους γιατί αυτό το έργο είναι εκ φύσης υπεράνθρωπο αφού αφορά ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Κάθε άνθρωπος έχει πια ένα χρέος μνήμης. Πρέπει να πάρει την απόφαση να μην ξεχάσει για να απελευθερωθεί από την κοινωνία της λήθης και της αδιαφορίας. Γ’ αυτό υπάρχουν τα ανθρώπινα κάρβουνα. Είναι ένας τρόπος για να δουν οι άνθρωποι ότι πρέπει να γνωρίζεις για να μπορέσεις να αναγνωρίσεις την γενοκτονία. Για να δεις το θάνατο πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει ζωή αλλιώς πεθαίνεις πριν καν να ζήσεις. Πως να βοηθήσεις ένα λαό όταν δεν γνωρίζεις καν την ύπαρξη του; Στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι πιο θεμελιακό. Αυτός ο λαός που δεν γνωρίζεις ανήκει στην Ανθρωπότητα. Έτσι στην ουσία είναι αυτή που δεν συνειδητοποιείς. Όταν είσαι εγκλωβισμένος μέσα στη κοινωνία, τα ανθρώπινα στοιχεία παραμένουν αόρατα για σένα. Και εδώ φαίνεται η αξία της γενοκτονίας για σένα διότι έχει τη δυνατότητα να σε ξυπνήσει για να ξεφύγεις επιτέλους από αυτόν τον ύπουλο εγκλωβισμό. Το βάρος και το μέγεθος του εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορεί να τα αντέξει η κοινωνία. Δεν είναι ανθεκτική για τέτοιο πλήγμα και αναγκάζεται να αποδεχθεί ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να διαχειρισθεί. Με αυτόν τον τρόπο καταρρέει η εικόνα της απόλυτης κυριαρχίας της κοινωνίας. Τότε μερικά άτομα μπορούν να μετατραπούν σε ανθρώπους ικανούς να αναγνωρίσουν τις γενοκτονίες και το έργο των Δίκαιων. Αλλιώς δεν θα είχαν καν τη δυνατότητα της αλλαγής φάσης ή τουλάχιστον όχι σε τέτοιο μέγεθος. Τα ανθρώπινα κάρβουνα δείχνουν πόσο λίγο γνωρίζουμε τα θύματα της γενοκτονίας και πόσο καλά τα ήξεραν το σύστημα, οι θύτες, τα κτήνη. Δίχως αυτή την ουσία δεν είναι δυνατόν ν’ αντισταθείς στην εξουσία που καταπατά όχι μόνο τα δικαιώματα των ανθρώπων αλλά και της Ανθρωπότητας. Αφού υπάρχει η γενοκτονία το πρέπον είναι να την χρησιμοποιήσουμε για να γίνουμε άνθρωποι με τον αγώνα μας.
Σκέφτηκες ποτέ
τους δικούς μας Πόντιους
με τα χιονισμένα οράματά τους
να περπατούν αδιάκοπα
σε αυτή την πορεία
που κατέληγε στο θάνατο
κι εσύ τώρα που θέλεις
να εκφραστείς ελεύθερα
και να έχεις το δικαίωμα
να τους βρίζεις όποτε θες
θες πραγματικά να ξεχάσουμε
ακόμα και την ύπαρξή τους
για να τους μετατρέψεις
σ’ ένα άθλιο ανέκδοτο.
Ενάντια στη Γενοκτονία
μπορούμε ν’ αντέξουμε
διότι είναι το πρέπον
αλλά γιατί να είναι
απαραίτητο να υποφέρουμε
από τους δικούς μας
διότι βρίσκουν πάντα
ότι η δικαιοσύνη
είναι πολύ σκληρή
και θεωρούν τους Δίκαιους
ένοχους για το έργο τους.
Την ώρα που μελετάμε
τα χειρόγραφα του παρελθόντος,
οι φανατικοί του παρόντος
σβήνουν την ιστορία μας.
Δεν χτυπούν πια τους γέρους,
απλώνουν το χέρι του κενού
πάνω στα κεφάλια των παιδιών
για να μην υπάρξουν
οι επόμενοι άνθρωποι.
«Διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού. 6ος Κύκλος Συζητήσεων για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου. Επιτροπή Νεολαίας του Σ.Πο.Σ. Θεσσαλονίκης. Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 13),  Κυριακή 13 Μαΐου 2012.

gerasimos-politis

DION TV: Συνάντηση των τριών δημάρχων Πιερίας για το θέμα των διοδίων Αιγινίου


Dion News: 
Συνάντηση των τριών δημάρχων Πιερίας για το θέμα των διοδίων Αιγινίου
Δείτε το βίντεο...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠΠΥΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ         ΚΑΤΕΡΙΝΗ  22  - 1  -2013
ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΚΕΠΠΥΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ                        ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.  140
Ισαύρων 2  
ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΚ 60100                              Προς
Πληρ. Δ.Μαρκόπουλος                          
'2351037111                                          Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
7 2351037173                                          Π.Ε. Πιερίας
e-mail:keppyelkaterinhs@gmail.com                                                                  Κατερίνη
                                                                   


                                                 
       Θέμα : "Ανακοίνωση".

       Το ΚΕΠΠΥΕΛ Κατερίνης μετά από σχετικές πληροφορίες  από κινήσεις  που γίνονται σε ιδιωτικό επίπεδο αλλά και προβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το δίκοκκο σιτάρι, σας  γνωστοποιεί τα παρακάτω:
1)      Το Δίκοκκο σιτάρι, διαφορετικά «Ζέα» ή «Ζειά», αποτελεί μια ποικιλία σιταριού η οποία καλλιεργείτο στην Ελλάδα σε κάποια κλίμακα αλλά  μετά το 1932 έπαυσε να καλλιεργείται οριστικά.
2)      Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία εγγραφή στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών αλλά ούτε και στον Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Κατάλογο Ποικιλιών και έτσι δεν μπορεί να υπάρχει πιστοποίηση  σπόρου στην συγκεκριμένη ποικιλία.
3)      Σε περίπτωση που έχει γίνει παραγωγή και πιστοποίηση σπόρου σε τρίτες χώρες μπορεί να γίνει εισαγωγή του σπόρου αυτού από επιχείρηση η οποία οφείλει όμως, να κάνει αναγγελία έναρξης δραστηριότητας με όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά στο ΥπΑΑκΤ Διεύθυνση Εισροών Φυτικής Παραγωγής και μετά από τη σχετική έγκριση  και  σχετική άδεια εισαγωγής να προβεί  σε εισαγωγή και διάθεση του σπόρου ο οποίος θα πρέπει να είναι σεσημασμένος με τα κατάλληλα στοιχεία.
4)      Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση έχει στη διάθεσή της σπόρο και θέλει να προχωρήσει στην πιστοποίησή του, η σχετική διαδικασία διαρκεί πάνω από πέντε έτη τουλάχιστον.    
Για κάθε σχετική πληροφορία παρακαλούμε να απευθύνεστε στο ΚΕΠΠΥΕΛ Κατερίνης.

 
                                                                                      Ο Προϊστάμενος




                                                                                      Δ.Μαρκόπουλος