ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Συνεντεύξεις του Απόστολου Τζιτζικώστα στον κυριακάτικο Τύπο (Βήμα, Δημοκρατία & Μακεδονία της Κυριακής)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      

«Τα επόμενα πέντε χρόνια δεν πρόκειται να ζητήσω από κανέναν πολίτη κομματικά πιστοποιητικά. Δεν με εκφράζουν και δεν χωρούν τέτοιου είδους διαχωρισμοί στην αυτοδιοίκηση»

«Αν ήμουν παιδί του κομματικού σωλήνα, σήμερα θα ήμουν υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης», απάντησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Άρη Ραβανού για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επανέλαβε στη συνέντευξη γι΄ άλλη μια φορά ρητά πως θα είναι «ένας Περιφερειάρχης που θα λειτουργεί και θα εκπροσωπεί όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τα επόμενα πέντε χρόνια δεν πρόκειται να ζητήσω από κανέναν πολίτη κομματικά πιστοποιητικά. Δεν με εκφράζουν και δεν χωρούν τέτοιου είδους διαχωρισμοί στην αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα από την πολιτική διαδρομή του καθενός μας».
Σε ερώτηση για το ποιος τελικά εκφράζει την κεντροδεξιά στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε: «Υπάρχουν καθημερινά προβλήματα και ζητήματα που έχουν μπλε, πράσινο ή κόκκινο χρώμα; Προσωπικά, πιστεύω ότι το μόνο που έχει σημασία είναι η ικανότητα να φέρνεις αποτελέσματα και ουσιαστικές λύσεις. Στην αυτοδιοίκηση, οι συμπολίτες μας, δεν θα μας κρίνουν με βάση ιδεολογικές αναφορές, αλλά με βάση το έργο και τις προτάσεις που έχουμε για τον τόπο μας»
Ο Περιφερειάρχης κι επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» ερωτώμενος για το εάν οφείλει πολλά στον κ. Σαμαρά και ποια είναι η γνώμη του γι΄ αυτόν δήλωσε τα εξής: «Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός κατάφερε να κυβερνήσει μια ρημαγμένη χώρα, μια χώρα σε συλλογική κατάθλιψη. Είναι εργατικός, έχει καλές προθέσεις και ελπίζω να έρθουν και καλά αποτελέσματα. Έρχομαι τώρα στο πρώτο σκέλος της ερώτησής σας και σας απαντώ αυτό που πιστεύω, ότι την πορεία του, κάθε πολιτικός, την οφείλει μόνο στον κόσμο. Γιατί οι πολίτες είναι αυτοί που μας αναδεικνύουν και μας κρίνουν».
Σε ερώτηση για το ποιοι είναι οι στόχοι της επόμενης πενταετίας επισήμανε τα παρακάτω: «Οι στόχοι μας είναι αφενός η ανάκαμψη της τοπικής μας οικονομίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αφετέρου η ενίσχυση της κοινωνικής μας συνοχής. Οι βασικοί πυλώνες του προγράμματός μας είναι: η αλληλεγγύη στους αδύναμους και η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποιούμε μέσω του ΕΣΠΑ. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πολίτες. Η ενίσχυση της υγιούς και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας που θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας και θα δημιουργήσει νέο εισόδημα και νέες, σταθερές θέσεις εργασίας. Η αποτελεσματική αναδιοργάνωση του παραγωγικού προτύπου και του πρωτογενούς τομέα και η καθιέρωση του μοντέλου «παράγω – εξάγω». Η ανάδειξη του τουρισμού ως βασικού πυλώνα της τοπικής  μας οικονομίας και η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού με στόχο τη δωδεκάμηνη προσέλκυση τουριστών». 
Επίσης ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» σε συνέντευξή του με τίτλο «Απόστολος Τζιτζικώστας: Γιάννη, θα συμμετέχεις στο περιφερειακό συμβούλιο;»  στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε: «Θέλω να το ξεκαθαρίσω οριστικά. Η “Αλληλεγγύη” είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική πρόταση πέρα και πάνω από κόμματα. Δεν μπήκαμε ποτέ και θα μπούμε σε διαπραγματεύσεις με κανέναν. Δεν δεχόμαστε όρους και ούτε από πρόσωπα ούτε από πολιτικούς φορείς. Δεν έχουμε κάνει καμία συμφωνία με κανέναν ούτε για πρόσωπα ούτε για καρέκλες ούτε για πολιτικές θέσεις. Είμαστε ένας ανεξάρτητος καθαρά αυτοδιοικητικός συνδυασμός. Έχουμε ξεκάθαρες προτάσεις πους τις διαμορφώσαμε με βάση την εμπειρία μας, τις προτεραιότητες του τόπου μας και τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου».  Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης σε ερώτημα του κ. Πλάκα αναφορικά με την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα παρακάτω: «πρέπει κάποιοι επιτέλους να αντιληφθούν ότι η διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, για να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικών, προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Η ημιμάθεια, τελικά, είναι χειρότερη της αμάθειας, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα».
Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» σε συνέντευξή του με τίτλο «Απόστολος Τζιτζικώστας: προτεραιότητα η αλληλεγγύη προς τους αδύναμους» στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και το δημοσιογράφο Νίκο Οικονόμου, αναφέρεται στο τετράπτυχο της επόμενης μέρας στην Κεντρική Μακεδονία που είναι η αλληλεγγύη προς τους αδύναμους, η καταπολέμηση της φτώχειας, η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζιτζικώστας για το ποιος είναι ο αντίπαλος των εκλογών ξεκαθαρίζει ότι «τα προβλήματα του τόπου μας είναι ο πραγματικός μοναδικός αντίπαλος, όχι μόνον ο δικός μου, αλλά ελπίζω, κι όλων όσοι θέλουν σοβαρά να προσφέρουν στην Αυτοδιοίκηση. Εμείς, στον προεκλογικό μας αγώνα έχουμε επιλέξει τον πολιτικό πολιτισμό. Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να ανεβάσουν τους τόνους τώρα που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο συνδυασμός μας, η “Αλληλεγγύη”, θα ακολουθήσει έναν τέτοιο δρόμο. Εμείς μένουμε σταθεροί στην ουσία, που δεν είναι άλλη από το να βελτιώσουμε τη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας μέσα από το έργο και τις δράσεις μας». 

       --------------         
Γραφείο Τύπου
Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη

2310267683 

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 12 Μαΐου  2014






              



Στον τελικό του κυπέλλου γυναικών ποδοσφαίρου που διεξήχθη,  την Κυριακή 11 Μαΐου 2014,  στο Ενωσιακό γήπεδο στην περιοχή της Νέας Εφέσου του Δήμου Δίου-Ολύμπου που ανέδειξε νικήτρια με σκορ 4-1 την ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης απέναντι στην αντίστοιχη των Αμαζόνων Δράμας, παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας έτυχε θερμής υποδοχής και έλαβε ευχαριστίες από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου και μέλους της διοίκησης της Ε.Π.Ο. , κ. Νικόλαο Μπρούτζο καθώς και από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Πιερίας , κ. Δημήτριο Ελευθεριάδη, για τη διαρκή  στήριξή  της στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας. Η  κ. Μαυρίδου απένειμε τις αναμνηστικές πλακέτες στις γυναίκες διαιτητές του τελικού και στον 4ο διαιτητή και  αντάλλαξε ευχές τόσο  με την Πρόεδρο, κ.  Μέλα Σιδηροπούλου όσο  και με τα μέλη της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου ΄΄ Νεφέλες ΄΄ Κατερίνης.


Την ουσιαστική και συστηματική στήριξη της  Περιφερειακής  Ενότητας Πιερίας σε θέματα αθλητισμού και ειδικότερα σε εκδηλώσεις και πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Πιερίας εξέφρασε η κ. Σοφία Μαυρίδου, ενημερώνοντας, παράλληλα, για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που διέρχεται από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, που λόγω της φθοράς, αποτελούσε τροχοπέδη στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στο συγχαρητήριο  μήνυμά της για τη νίκη της γυναικείας ποδοσφαιρική ομάδας του ΠΑΟΚ, που  στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας, επισημαίνει « εκφράζω από καρδιάς τα θερμά μου συγχαρητήρια στις σπουδαίες παίκτριες της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ , που αποτελεί ελπιδοφόρα παρουσία στο ΄΄αθλητικό γίγνεσθαι΄΄. Μετά από πολλούς αγώνες, κόπους και θυσίες, έρχεται η επιβράβευση και σας εύχομαι υγεία, δύναμη, να έχετε φιλοδοξίες και πείσμα  για να συνεχίσετε το  δρόμο σας,  προκειμένου να μας δίνετε χαρές με τις επιτυχίες σας. Παράλληλα, συγχαίρω τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Πιερίας , κ. Δημήτριο Ελευθεριάδη και τα μέλη της Διοίκησης,  για την άριστη διοργάνωση,  η οποία εξασφάλισε την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα,  που αποτέλεσε ένα απολαυστικό θέαμα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πιερίας».


Σε ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τη διεξαγωγή των εκλογών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 12 Μαΐου  2014


Δελτίο τύπου




Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  για τη διεξαγωγή τόσο των αυτοδιοικητικών εκλογών όσο και των ευρωεκλογών. Εκλογικά συνεργεία αποτελούμενα από έμπειρους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έχουν συσταθεί και εργάζονται βάση προγράμματος, που έχει καταρτιστεί και προβλέπει κατανομή αρμοδιοτήτων, για τη λήψη μέτρων που θα συμβάλουν στην  άρτια  διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.



 Σε καθημερινή βάση εκτελούνται συγκεκριμένες εργασίες, όπως π.χ. (παραλαβή εκλογικού υλικού, παραλαβή-παράδοση των ειδικών διαχωρισμάτων (παραβάν) και καλπών στους Δήμους του νομού, κατανομή εκλογικών καταλόγων ανα τμήμα, θεώρηση του πίνακα συνδυασμών των υποψηφίων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της Πιερίας, προετοιμασία του εκλογικού σάκου ( εκλογικό υλικό, ψηφοδέλτια, εγκυκλίους, βιβλία,  εκλογικούς καταλόγους, βεβαιώσεις εφορευτικής επιτροπής κ.α. ) ανάρτηση απόφασης καθορισμού εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας εκλογικής περιφέρειας Νομού Πιερίας για τη διενέργεια των Δημοτικών -Περιφερειακών εκλογών και των επαναληπτικών αυτών καθώς και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαϊου 2014 και γενικότερα ενέργειες που αφορούν στην προετοιμασία και στη λειτουργία των εκλογικών τμημάτων , προκειμένου η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας να διασφαλίσει για ακόμη μια φορά  την άριστη διεξαγωγή των εκλογών.


Στη  διαδικασία καθορισμού εκλογικών τμημάτων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έχει ήδη συμμετάσχει το Τμήμα Πληροφορικής της Π.Ε.Πιερίας. Επιπρόσθετα, όπως και στις βουλευτικές εκλογές, έτσι και φέτος η εισαγωγή στοιχείων θα πραγματοποιηθεί με λογισμικό που έχει αναπτυχθεί από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Ήδη, η εφαρμογή έχει παραμετροποιηθεί από το Τμήμα Πληροφορικής,  ώστε να περιέχει τους συνδυασμούς των Δημοτικών, αλλά και τους υποψηφίους των Περιφερειακών εκλογών. Ο ρυθμός των εργασιών θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, με το στήσιμο μηχανογραφικά της αίθουσας συνεδριάσεων της Π.Ε.Πιερίας, με τελικές ρυθμίσεις  και με πιλοτικές δοκιμές της εφαρμογής με πλασματικά δεδομένα, ώστε όλα να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν ομαλά τα βράδια των εκλογών.



Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου από την έως τώρα προετοιμασία,  να δηλώνει ότι η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά, χωρίς να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα και  εγγυήθηκε για μια ομαλή εκλογική διαδικασία, που θα διεξαχθεί και αυτή τη φορά-όπως τόνισε- με υποδειγματικό τρόπο από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.






Αναβάλλεται η ημερίδα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 12  Μαΐου  2014


                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


         

Αναβάλλεται  η προγραμματισμένη για την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 ημερίδα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων από τη  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Πιερίας στο συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ (Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης) με ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. , κ. Νεκτάριο Γιαδίνη.











ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΑΝ Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014, θα διανείμει συνολικά 115.000 Δελτία, προκειμένου οι ασφαλισμένοι του να πραγματοποιήσουν 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν:
• Ξενοδοχεία όλων των μορφών και τάξεων
• Ενοικιαζόμενα Δωμάτια/Διαμερίσματα, εξαιρουμένων των ενοικιαζομένων δωματίων/ διαμερισμάτων ενός κλειδιού
• Επιπλωμένες κατοικίες- επαύλεις
όλα με ιδιαίτερο λουτρό και κλιματισμό/ κεντρική θέρμανση, εντός των δωματίων, καθώς και
• Οργανωμένες κατασκηνώσεις (camping) με θέση σκηνής ή τροχόσπιτου
Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, θα υλοποιηθεί το έτος 2014 και το πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού που απευθύνεται σε 15.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, οι οποίοι επιπλέον της διαμονής, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τέσσερις (4) απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων ιαματικών πηγών ή σε υδροθεραπευτήρια που βρίσκονται εντός των συμβεβλημένων τουριστικών μονάδων.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού έχουν όλες οι προαναφερόμενες κατηγορίες καταλυμάτων, με την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε λουτροπόλεις ή σε περιοχές κοντά σε εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών ή διαθέτουν υδροθεραπευτήριο εντός της μονάδας
τους. Η συμμετοχή δηλώνεται στην ίδια αίτηση με τον Κοινωνικό Τουρισμό.
Όσοι επιχειρηματίες Τουριστικών Καταλυμάτων, πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και ενδιαφέρονται να συνάψουν σύμβαση με τον ΟΓΑ, προκειμένου να δέχονται στα καταλύματά τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού ή και δικαιούχους του Ιαματικού Τουρισμού, μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους των προγραμμάτων (Προϋποθέσεις- Διαδικασίες Ένταξης- Υποχρεώσεις κ.λ.π.) από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr (προγράμματα Αγροτικής Εστίας).
Η Αίτηση Συμμετοχής θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.oga.gr/katalymata-aitiseis , εν συνεχεία θα εκτυπώνεται και θα αποστέλλεται η έντυπη μορφή της με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά, υπογεγραμμένη νομίμως, ταχυδρομικά ή ιδιοχείρως μέχρι 23-5-2014 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου ή αρ. πρωτ. εισερχομένου ΟΓΑ) στην κατωτέρω διεύθυνση:
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (Ο.Γ.Α.), ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, Πατησίων 30, 10170 ΑΘΗΝΑ.


"Ο Τζίτζι της Φιλοθέης" γόνος πρώην φιλοβασιλικού βουλευτή της Θεσσαλονίκης

«Ο Απόστολος Τζιτζικώστας γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1978 και είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας», είναι η πρόταση με την οποία ξεκινά το επίσημο βιογραφικό του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που φιλοξενείται στο site της wikipedia.  

 Ο Απόστολός Τζιτζικώστας, μας ενημερώνει μεν ότι ανήκει στον αστερισμό του παρθένου, καθ' ότι γεννημένος στις 2 Σεπτέμβρη, παραλείποντας δε να αναφέρει ότι έζησε και μεγάλωσε στη Φιλοθέη, πηγαίνοντας από την παιδική του ηλικία σε ιδιωτικό κολέγιο και είναι γιος πρώην φιλοβασιλικού βουλευτή της δεξιάς.
 Ο εκ Φιλοθέης λοιπόν ορμώμενος, αποκαλούμενος κι ως «Τζίτζι της Φιλοθέης» σε πολιτικούς κύκλους χάριν συντομίας, φιλοδοξεί να διεκδικήσει το νευραλγικό πόστο του Περιφερειάρχη παραβλέποντας ότι οι δεσμοί του με τη Μακεδονία εξαντλούνται στο τυπικό κομμάτι της εκλογής του. Πώς λοιπόν ένας άνθρωπος μεγαλωμένος 500 και πλέον χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τούτο δύναται να αφουγκραστεί τις ανάγκες της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, να αναπτύξει αίσθημα βαθέως καθήκοντος και να συγχρονιστεί με τις κοινωνικές επιταγές σφυγμομετρώντας την επιτυχώς?
Ας μη λησμονούμε ότι ο θεσμικός ρόλος του Περιφερειάρχη έχει στο παρελθόν απαξιωθεί από πρόσωπα που ενώ θα έπρεπε να τον υπηρετούν, παρερμήνευσαν και θεώρησαν ότι συμβαίνει το αντίθετο. Η λογική του «Εν τούτω (ΠΑ)Νίκα» πρέπει πάση θυσία να εξοβελιστεί. Η Μακεδονία έχει δυστυχώς χορτάσει πολλές τετραετίες από εθνικό(παρα)φρονες λεβεντοπατριώτες, κι ένα πρόσωπο το οποίο δέχεται να του επιβάλλουν πολιτική ατζέντα οι Ανεξέλεγκτοι Έλληνες και πολιτικοί αναστήματος τύπου Πάνου Καμμένου, νομιμοποιεί - απενοχοποιεί εμμέσως με τα λεγόμενά του πολιτικά τερατουργήματα όπως η Χρυσή Αυγή, και με μία μεταμεσονύχτια τροπολογία με την οποία αίρεται η απαγόρευση να εκλεγεί περιφερειάρχης μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου που δεν έχει εκλεγεί με σταυρό καθίσταται διορισμένος -όχι εκλεγμένος- περιφερειάρχης, είναι το λιγότερο που του πρέπει την κρίσιμη αυτή στιγμή.
Από πασιονάριες του «αντιμνημονιακού» αγώνα και τυχοδιωκτισμό χορτάσαμε.

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=nYnuXrTXRfc&feature=youtu.be


Ο ΑρΜακεδών Ξανά Χτυπά !!

ΘΕΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΔΙΟΥ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ – 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου διοργανώνει 15νθήμερο σεμινάριο ψηφιδωτού από 21 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο αρχαίο Δίον, στα εργαστήρια του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου. Θα διδάξει ο γνωστός  δάσκαλος της τέχνης του ψηφιδωτού, Βαγγέλης Γαληνός.

Το πρόγραμμα θα περιέχει μαθήματα θεωρίας και πρακτικής (υποχρεωτικό 9 π.μ. έως 13 μ.μ.–προαιρετικό 17 μ.μ. έως 20 μ.μ.).          

Κόστος συμμετοχής 150 ευρώ.

Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται, η διδασκαλία, οι σημειώσεις, τα υλικά, ψηφίδες, κονιάματα κ.λ.π, τα εργαλεία, η δωρεά παραχώρηση έργου ψηφιδωτού, η βεβαίωση σπουδών.  

Δηλώσεις συμμετοχής  από 19 Μαΐου έως 30 Ιουνίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dionculture.gr (τμήμα ολιγομελές έως 15 μαθητές)
Πληροφορίες στα τηλέφωνα κιν. 6972469952, σταθερό 2351051200 κ. Μαρία Γκριμούλα (πρόεδρο Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου)



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ

Ο Βαγγέλης Γαληνός σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Κώστα Λούστα, και ψηφιδωτό στη Ραβέννα της Ιταλίας με δάσκαλο τον Cicogniani. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο, το πρώτο το 1977 στα ΙΒ’ Δημήτρια (το έργο βρίσκεται στο Τελόγλειο Ίδρυμα, Θεσσαλονίκη) και το δεύτερο το 2007 για το υπαίθριο μνημείο Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Θεσσαλονίκη. Το 1980 γυρίστηκε ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία Μάκη Πιτσαλίδη, με τίτλο «Το τραγούδι της πέτρας –Βαγγέλης Γαληνός»  η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας και στην ΕΡΤ 2.

Το 1987, έγραψε το πρώτο του βιβλίο με θέμα το ψηφιδωτό και με τίτλο: «Ψηφιδωτό παραδοσιακό και σύγχρονο - Βαγγέλη Γαληνού» και το 2009 το δεύτερο με τίτλο «Η Διαδρομή του Ψηφιδωτού».  Έργα του υπάρχουν στο Μουσείο Βορρέ στην Αθήνα, σε πολλές δημοτικές πινακοθήκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε υπαίθρια μνημεία πολλών Δήμων, σε εκκλησίες και ιδιωτικές συλλογές. Είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. και του Συλλόγου των Φίλων Αστρονομίας, Θεσσαλονίκης. Έκανε 46 ατομικές, οι 4 εξ’ αυτών στο εξωτερικό: Παρίσι, Νυρεμβέργη, Μόναχο, Φιλιππούπολη, και 48 ομαδικές εκθέσεις.

Ζει και εργάζεται στην Αρετσού Καλαμαριάς.





Δήλωση της υπ. Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης της «Αλληλεγγύης»:

Βούλα Πατουλίδου
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης
Τηλ: 6946 747814


Θεσσαλονίκη, 12 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Δυστυχώς η απουσία πολιτικού λόγου και προγράμματος, αναγκάζει κάποιους να ασχολούνται αποκλειστικά με την παραπολιτική και τη δημιουργία εντυπώσεων. Πράγματι δεν μπόρεσα να συμμετέχω στην τηλεοπτική συζήτηση της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης καθώς στο χρόνο που διοργανώθηκε είχα ήδη προγραμματισμένη προεκλογική δραστηριότητα η οποία δεν μπορούσε να ματαιωθεί. Κι όταν δίνω το λόγο μου τον τηρώ. Πίστευα και πιστεύω βαθιά πως ο καλύτερος διάλογος γίνεται με τους πολίτες και αφορά στους πολίτες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό κάναμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
»Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούν αυτοί που εμφανίστηκαν στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο μήνα αποκλειστικά και μόνο για τις εκλογές, να μας κατηγορούν ότι απουσιάζουμε. Εμείς εδώ ήμασταν, εδώ είμαστε κι εδώ θα είμαστε μετά τις εκλογές. Για κάποιους άλλους δεν ξέρω».



ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ, ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ.



Παρά το γεγονός ότι το διάστημα αυτό γίνονται εντατικές και κοπιαστικές αγροτικές εργασίες, εντούτοις πολλοί από τους αγρότες έδωσαν το «παρών» στην ανοιχτή συγκέντρωση που οργάνωσε ο Συνδυασμός Ευθύνης στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Φαρμάκη.
Ο Γιώργος Φαρμάκης ευχαρίστησε από καρδιάς τους αγρότες, τόσο εκείνους που ήταν παρόντες, όσο και αυτούς που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα χωράφια τους ή ήταν στα σπίτια τους μετά τον κάματο της ημέρας, επισημαίνοντας ότι και εκείνος ως μέλος αγροτικής οικογένειας γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματά τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Τους ευχαρίστησε θερμά, τους ευχήθηκε όλα να τους πάνε καλά με τις καλλιέργειές τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να είναι κοντά τους, δίπλα τους, στα μεγάλα και μικρά προβλήματα, όχι μόνο τώρα ως αντιδήμαρχος αλλά και από 1ης Σεπτεμβρίου που θα αναλάβει μαζί με τους συνεργάτες του τις τύχες του τόπου. Στο σημείο αυτό ακούστηκε και το πρώτο δυνατό χειροκρότημα το οποίο επιβεβαίωσε την κοινή πεποίθηση που επικρατεί ότι ο Συνδυασμός του Γιώργου Φαρμάκη είναι Συνδυασμός Ευθύνης και Νίκης.

Η ομιλία
Στη συνέχεια έκανε μια μικρή αναδρομή στα πρώτα βήματα του νέου δήμου και υπενθύμισε στους κατοίκους το τι προβλήματα προκλήθηκαν με τις συνενώσεις των τριών πρώην δήμων Ανατολικού Ολύμπου, Λιτοχώρου και Δίου.
Τους θύμισε τα χρέη που παρέλαβε ο δήμος εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης (το 2011 ο δήμος Δίου-Ολύμπου ήταν ο 9ος πιο υπερχρεωμένος δήμος της χώρας), την πολύ μεγάλη μείωση των κρατικών κονδυλίων, τις κατασχέσεις χρημάτων στις οποίες προέβαιναν εκείνοι στους οποίους χρωστούσε ο δήμος, τη μείωση δημοτικών υπαλλήλων αλλά και την άρνηση του κράτους για προσλήψεις ικανού αριθμού εποχιακού προσωπικού ώστε να ικανοποιηθούν οι πλέον στοιχειώδεις ανάγκες (π.χ. αποκομιδή σκουπιδιών), την άρνηση των προμηθευτών για παροχή υλικών και υπηρεσιών (π.χ. παροχής πετρελαίου) λόγω οφειλών και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα.
Κι όμως, ανέφερε, ούτε ο δήμος κατέρρευσε, ούτε διοίκηση και υπάλληλοι έπαψαν να εξυπηρετούν τους δημότες και τους επισκέπτες (το αντίθετο, είπε, οι υπάλληλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πάλεψαν μαζί με τη διοίκηση για το καλό του δήμου, γι αυτό και τους απηύθυνε ένα μεγάλο «ευχαριστώ»), ούτε όμως τα σχολεία έκλεισαν, όπως έγινε σε άλλους δήμους λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης.
Διαβεβαίωσε ότι σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού έγινε νοικοκύρεμα στα οικονομικά, αφού ο δήμος ξέφυγε από τη στενή οικονομική επιτήρηση που του είχε επιβληθεί και πλέον ο Δ.Δίου-Ολύμπου δεν είναι σε καμιά λίστα υπερχρεωμένων οργανισμών. Όλα αυτά, βέβαια, σημείωσε ότι έγιναν μετά από πολύ σκληρές μάχες που έδωσε ο δήμος σε όλα τα μέτωπα, μάχες που αρκετές τις κέρδισε και σήμερα πλέον υπάρχει προοπτική ανόδου και ανάπτυξης.
Αυτό, υπογράμμισε, δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά μεγάλη εμπειρία και διοικητική ικανότητα και αποδεικνύει ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του μπορούν να τα καταφέρουν και στη συνέχεια, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν είμαστε χθεσινοί»! Γι αυτό και ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν τις συγκρίσεις με άλλα πρόσωπα άλλων συνδυασμών και, την ώρα της κάλπης, να αναδείξουν τους δικούς τους ανθρώπους, τους ανθρώπους που μπορούν να εμπιστεύονται, τους ανθρώπους που τα κατάφεραν στα δύσκολα και που μπορούν να τα καταφέρουν και στη συνέχεια.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο δήμος είναι σήμερα πιο έτοιμος, έχει μελέτες που άλλες έχουν ολοκληρωθεί και άλλες είναι σε εξέλιξη, υπάρχει η γνώση των προβλημάτων, υπάρχει η εμπειρία, υπάρχει και η δυνατότητα για ένταξη των μελετών αυτών στο νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που είναι γνωστό ως «Νέο ΕΣΠΑ». Επομένως, αναρωτήθηκε: «Σε ποιους θα εμπιστευθείτε τις τύχες αυτού του δήμου; Στους δικούς σας ανθρώπους; Στους ανθρώπους που μπορούν; Ή σε ανθρώπους που δεν ζουν κοντά σας, δεν ξέρουν τα προβλήματα και δεν μπορούν να βρουν λύσεις»;
Γι αυτό, ο Γιώργος Φαρμάκης κάλεσε τους κατοίκους να μην πειραματιστούνε αλλά να εμπιστευτούνε εκείνους που γνωρίζουν, αυτούς που τα κατάφεραν, αυτούς που μπορούν και στη συνέχεια να τα καταφέρουν.
Ως προς τις λύσεις βασικών προβλημάτων της περιοχής, όπως είναι η άρδευση, ανέφερε ότι υπάρχουν μελέτες για νέους ταμιευτήρες, για κατασκευή γέφυρας στο Ξηρολάκι, για την κατασκευή συνδετήριας οδού ώστε να υπάρχει άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση στο νοσοκομείο Κατερίνης, έχει ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο η παραχώρηση χώρου για νηπιαγωγείο. Επίσης, ανακοίνωσε ότι μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη γεώτρηση στον «Αετό», εντός των προσεχών ημερών θα έρθει γεωτρύπανο προκειμένου να ξεκινήσει γεώτρηση δίπλα.

Οι υποψήφιοι του Συνδυασμού Ευθύνης στον Άγιο Σπυρίδωνα


Τέλος, παρουσίασε τους υποψηφίους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους που κατάγονται από τον Άγιο Σπυρίδωνα και είναι οι εξής: Ηλίας Αλεξίου (Λούης), Μιχάλης Ζκάγιας, Κώστας Κερμελής και Ολυμπία Τάχου (υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι). Μιχάλης Μιχαλήτσιος, Γιώργος Φαρφούρης και Ολυμπία Φαρφούρη-Τουμαρά (υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι).

Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΡΧΙΠΥΡΑΡΧΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/5/2014



Το νέο Διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, αρχιπύραρχο Χρύσανθο Αθανασόπουλο, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ., στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη το νέο Διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, αρχιπύραρχο Χρύσανθο Αθανασόπουλο, για την ανάληψη της νέας του θέσης και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων.
«Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα σήμερα το νέο Διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, τον αρχιπύραρχο Χρύσανθο Αθανασόπουλο, ένα καταξιωμένο στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έχει αποδείξει έμπρακτα τις επιχειρησιακές του ικανότητες. Αναλαμβάνει ένα δύσκολο πόστο και μια διοικητική Περιφέρεια με μεγάλη έκταση και αυξημένη ευθύνη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συνδράμουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά έκτακτες καταστάσεις στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε τον κ. Τζιτζικώστα για την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εν όψει της θερινής αντιπυρικής περιόδου, όπου απαιτείται εγρήγορση από όλους, και εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη συνέχιση της πολύ καλής συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα κοινής αρμοδιότητας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

Μια ακόμη ποιοτική εκδήλωση στο Διεθνές Ίδρυμα Μ.Αλεξάνδρου σε παγκόσμια προβολή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


* ΣΕΒ. κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.

* ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ


Τη δυνατότητα να αισθανθούμε περήφανοι για την κληρονομιά μας, μας χάρισε η εξαίρετη εκδήλωση του αφιερώματος για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, υπενθυμίζοντάς μας πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με μοναδική ιστορία και οι Έλληνες ένας λαός με αρχές και ιδανικά.
Τόσο η ποιότητα των χορωδιακών και μουσικών ακουσμάτων, όσο και η εκφραστικότητα του αφηγηματικού λόγου δικαίως απέσπασαν όχι μόνο το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση αλλά και τους επαίνους επιφανών Ελλήνων του εξωτερικού, που είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στην εκδήλωση καθώς υπήρχε καθ' όλη την διάρκεια παγκόσμια διαδικτυακή σύνδεση.
Το αφιέρωμα έλαβε χώρα την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πλαίσιο του 39ου συνεδρίου της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ.

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης που επιμελήθηκε η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, περιλάμβανε μουσικό-ιστορικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την ίδρυση και συμβολή της Φιλικής Εταιρείας στην επανάσταση του 1821.
Η συναυλία στην οποία συμμετείχαν 150 άτομα, αποτελούνταν από χορωδούς της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», της «fons musicalis» του Αιγινίου και της Χορωδίας «Ολύμπιες φωνές» Πόρων-Πλαταμώνα, πλαισιώνονταν από 19μελή ορχήστρα καθώς και από 4 αξιόλογους σολίστ, τη Μαρία Δραγασιά, τον Γιώργο Ανδρικόπουλο, τον Ηλία Παπάζογλου και τον Γιώργο Χασαμπένη.
Την παρουσίαση και αφήγηση επιμελήθηκε ο Περικλής Χατζηγιάννης. Στις απαγγελίες ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Οικονομίκος. Η διαμόρφωση και συγγραφή των κειμένων έγινε από τον Ιστορικό και Εθνολόγο Θεόδωρο Ζαπουνίδη ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο μαέστρος Ευθύμης Μαυρίδης.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου Πιερίας Δημήτρη Παπαργυρίου, της Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Χριστίνας Νικολέττου και του Διευθυντή Τεχνικής Περιφέρειας Βόρειας Ελλάδας Φώτη Γκοτζαμπουγιούκη.
Στη συνέχεια, παρέμβαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τη Βοστώνη των ΗΠΑ, πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του Αλεξανδρείου και Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Κύριε Διονύση Πασχάλη, σύσσωμοι οι απανταχού Μακεδόνες θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για το θαυμάσιο έργο που πραγματοποιείτε μέσα από το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα. Όλοι οι Μακεδόνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης είμαστε στο πλευρό σας. Εμείς οι Έλληνες, όπου κι αν βρεθούμε, οποιεσδήποτε δυσκολίες κι αν συναντήσουμε, πάντοτε παίρνουμε δύναμη μέσα από την πολιτιστική μας κληρονομιά και από τις αξίες που αυτή παρέχει».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Μακεδονικών Τμημάτων Αφρικής Αμύντας Παπαθανασίου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Χρέος έχομε ως Έλληνες να κρατήσουμε το άγιο φως του παρελθόντος μας αναμμένο και να είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος πάντοτε θα το χρειάζεται».
Από τη Νέα Υόρκη ο πρώην Πρόεδρος της Ανώτατης Αρχής και πρώην Ύπατος Πρόεδρος της Παμμακεδονικής ένωσης Η.Π.Α. Φώτης Γερασόπουλος, στον δικό του χαιρετισμό τόνισε τη μεγάλη σημασία της ενότητας των Ελλήνων προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ.

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου, Διονύσης Πασχάλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση επισήμανε: «Εκλεκτοί εκπρόσωποι πάσης αρχής και εξουσίας. Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι. Εύχομαι καλή επιτυχία στο συνέδριο και θα ήθελα να τονίσω ότι η ποιότητα αυτού του αφιερώματος δεν τιμά μόνο τα ιστορικά δρώμενα το έθνους μας αλλά και την Πιερία, καθώς αποδεικνύει ότι υπάρχουν άνθρωποι που προάγουν την τέχνη με σεβασμό στον πολιτισμό μας. Επιβάλλεται να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες, γιατί μέσα από τις μνήμες του ένδοξου παρελθόντος θα μπορέσει να υπάρξει κοινωνία με προοπτική και μέλλον. Σας ευχαριστώ».
Τέλος συγχαρητήρια για το αισθητικό και ουσιαστικό περιεχόμενο της εκδήλωσης έδωσε και ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Πέραν των προαναφερθέντων, την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Παπαθανασίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας και Οικονομικός Διευθυντής του Αλεξανδρείου κ. Μαντζούκας, ο Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κ. Κωνσταντινίδης, ο Έφορος χορωδίας κ. Μπίντας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς επίσης και πλήθος κόσμου, οι οποίοι και συνεχάρησαν τον μαέστρο Ευθύμη Μαυρίδη και τα μέλη της χορωδίας και ορχήστρας για την υπέροχη βραδιά που χάρισαν σ' εκείνους αλλά και στους απανταχού Έλληνες.


Τηλ: +302352021000

Επιτυχημένη επιστημονική ημερίδα για τη ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας) από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου



Με επιτυχία διεξήχθη από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου η επιστημονική ημερίδα για τη ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας). Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο κ. Γεράσιμος Κολαΐτης, αναπλ. Καθηγητής Παιδ

Η επιστημονική ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ειδικών σχετικά με θέματα που αφορούν το παιδί και την ομαλή του πορεία στο σχολείο. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας με θέμα τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, στις 31 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρου Ηπείρου δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα, παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής Στήριξης και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.


--

ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ…..ΚΥΡΙΕ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ


Όχι κύριε Τσολακίδη τιμητή των πάντων, φτάνει το παραμύθι. Δεν θα παίξουμε το πολιτικό σας παιχνίδι και αφήστε αυτά περί επικράτησης κραυγών και στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης σε σχέση με τον προεκλογικό αγώνα, επειδή δεν συμμετείχαμε στο δήθεν ντιπέιτ σου που θα οργάνωνες εσύ και η ηγετική παρέα σου( ξεχωρίζω τους ανθρώπους που συμμετέχουν αγνά σε διάφορες δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης)  με τους επικεφαλείς των δημοτικών συνδυασμών.
Αυτά τα πυροτεχνήματα που πετάς δεν αγγίζουν τον συνδυασμό <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>> που στηρίζει το ΚΚΕ και μιλάω μόνο για αυτόν και αναφέρομαι μόνο για τον συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ. Γιατί κύριε ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ όλοι δεν είμαστε το ίδιο, δεν έχουμε όλοι  αφετηρία πολιτικής, κοινωνικής δράσης και πολιτικής παρουσίας την ιδιοτέλεια, τον καριερισμό, την ματαιοδοξία, τον προσωπική φιλοδοξία, το ΕΓΩ. Και αυτό ο λαός το γνωρίζει σε σχέση με τους κομμουνιστές και τους ριζοσπάστες αγωνιστές που συνεργάζονται με τους κομμουνιστές. Που συνεργάζονται  πρώτα πρώτα στο κίνημα, στα συνδικάτα, σωματεία, στις αγωνιστικές συσπειρώσεις, της εκατοντάδες λαϊκές επιτροπές αγώνα στις γειτονιές και στους καθημερινούς μικρούς η μεγάλος αγώνες. Και ας μην εμπιστεύονται ακόμα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
Καμιά προσχηματική απάντηση της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ και του συνδυασμού <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>> για να μην παρουσιαστούν στο υποτιθέμενο ντιπέιτ σου. Απαντήσεις ξεκάθαρες, με πολιτικό σκεπτικό, που ξεσκέπαζαν το φιάσκο που ήθελες να στήσεις  αβαντάροντας τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για το δημόσιο λόγο και της πραγματικές αξίες που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι θα σου πω αυτό. Οι υποψήφιοι της <<ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ>> δεν χρησιμοποιούν επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν κυκλοφορούν με μια καρτούλα στο χέρι κυνηγώντας τον κόσμο σαν ψηφοθήρες, δεν σκορπούν ψεύτικα χαμογέλα, δεν φουσκώνουν προσωπικά βιογραφικά. Αυτό το τσίρκο όπως το χαρακτηρίζεις θα το βρεις σε δικού σου πολιτικούς φίλους όχι στους υποψήφιους της <<ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ>> και ο χαρακτηρισμός είναι δικός σου.
Οι υποψήφιοι με την <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>> δεν είναι περαστικοί, ούτε εμφανίστηκαν σαν αλεξιπτωτιστές στην τοπική κοινωνία, σαν παρά πολλούς αυτόκλητους σωτήρες που αυτοδιαφημίζονται σήμερα σαν υποψήφιοι και ζητούν την ψήφο του λαού.
Οι υποψήφιοι της <<ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ>> έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν εξετάσεις στον στίβο των των εργατικών-λαϊκών αγώνων και δεν θα δώσουν σε εσάς κύριε ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ, που αυτοαναγορεύεστε σε εκπρόσωπος της φωνής των πολιτών από που και ως που.
Οι υποψήφιοι με την <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>> είναι αγωνιστές πρώτα πρώτα στους χώρους δουλειάς τους και οι περισσότεροι είναι εκλεγμένοι στα συνδικαλιστικά τους όργανα συσπειρωμένοι στις γραμμές του ΠΑΜΕ, Της ΠΑΣΕΒΕ, Της ΠΑΣΥ. Ολοι οι επικεφαλείς των δημοτικών συνδυασμών της <<ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ>> και στους 3 δήμους του νομού ΠΙΕΡΙΑΣ και ο υποψήφιος ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΡΟΥΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ με την <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>>   έχουν εκπροσωπήση κατά καιρούς εργαζόμενους από διάφορα συνδικαλιστικά όργανα. Ο υποψήφιος δήμαρχος ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με την <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>> ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είναι τώρα εκλεγμένος στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ και οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι εκλεγμένοι σε εργατικά σωματεία είναι πρόεδροι συνδικάτων, επαγγελματικών σωματείων, αγροκτηνοτροφικών σωματείων. Από αυτή την σκοπιά όχι μόνο δεν είναι άγνωστοι οι υποψήφιοι της <<ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ>> αλλά τιμούνται από τους εργαζόμενους στα συνδικάτα, στους συλλόγους ,στα σωματεία και εκλέγονται για να τους εκπροσωπήσουν.
Με ανοιχτά χαρτιά και καθαρά δίνουν την μάχη όλοι οι συνδυασμοί της <<ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ>>, όλοι οι υποψήφιοι της, χωρίς μασκαρέματα και μακιγιάζ, χωρίς ήξεις αφίξεις. Δυναμώνουμε τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ την <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>> και στους 3 δήμους του νομού Πιερίας και στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Αξίζει στο τιμόνι της τοπικής διοίκησης να βρεθούν κομμουνιστές, ριζοσπάστες άνθρωποι, για ουσιαστικό στήριγμα στο λαό, για εργατικούς-λαϊκούς αγώνες από καλύτερη θέση μέχρι την λαϊκή νίκη.
Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο Πιερίας

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ













Με τα χρώματα του Φεστιβάλ Ολύμπου και της Πιερίας «ντύθηκε» το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)
Φεστιβάλ Ολύμπου                                                               
Γραφείου Τύπου – Σφήκας Δημ.
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



welcome στην Ελλάδα !!! -  welcome στη Μακεδονία !!! -   welcome στην Πιερία !!!

Αυτό είναι το πρώτο καλωσόρισμα που δέχονται οι ταξιδιώτες πατώντας το πόδι τους στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη του Μάη το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ο φιλόξενος οικοδεσπότης στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, των χιλιάδων ξένων και ελλήνων ταξιδιωτών.

 Εκεί  ο λαμπερός ΑΓΓΕΛΟΣ, το σήμα του φετινού 43ου  Φεστιβάλ, με  τα πολύχρωμα φουρφούρια του, υποδέχεται χαμογελαστός με τον ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ τους ταξιδιώτες προτρέποντας τους να επισκεφθούν την Πιερία.

Την Πιερία των Ολύμπιων θεών και των Πιερίδων Μουσών,  των μυθικών βουνών και των καταγάλανων ακτών. Την Πιερία των γραμμάτων και των τεχνών και της διασταύρωσης πολιτισμών, την Πιερία του περίφημου Φεστιβάλ Ολύμπου.   

Μεγάλα πανέμορφα πανό  έχουν ντύσει τις επιβλητικές κολώνες της αίθουσας αφίξεων, καθώς και την αερογέφυρα των αναχωρήσεων.  Μοναδικές εικαστικές συνθέσεις του ταλαντούχου Κατερινιώτη γραφίστα Σπύρου Τσιλιγγιρίδη.

Το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ντύθηκε με τα γοητευτικά χρώματα του Φεστιβάλ Ολύμπου, που αποτελεί πλέον τον πρεσβευτή του πολιτισμού της ΠΙΕΡΙΑΣ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Επίσης, με κομψό και άρτια αισθητικά τρόπο εμφανίζονται οι σημαίες και τα χρώματα της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας που είναι οι τιμώμενες χώρες του φετινού Φεστιβάλ  Ολύμπου.

Η επιτυχία της παρουσίασης του Φεστιβάλ Ολύμπου στην κυριότερη πύλη αφίξεων και αναχωρήσεων της Βόρειας Ελλάδας δεν θα ήταν εφικτή, αν δεν αντιμετώπιζαν  το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»  κ. Αχιλλέας  Τοπούζας  και ο τεχνικός του αεροδρομίου κ. Θανάσης Μηχαντάς, τους οποίους το Δ.Σ του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με ανακοίνωσή του, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες.

  

Τα στενά τζιν βλάπτουν σοβαρά την υγεία



Το «σύνδρομο του στενού παντελονιού» είναι μία σχετικά νέα νευρολογική οντότητα, που παλαιότερα εμφανιζόταν κυρίως στους άνδρες, αλλά πλέον το πρόβλημα αφορά 
και τις γυναίκες λόγω των στενών χαμηλοκάβαλων παντελονιών.

Το βασικό σύμπτωμα του συνδρόμου είναι το μούδιασμα στην περιοχή των μηρών, το οποίο προκαλείται απ το πλευρικό μηριαίο δερματικό νεύρο στην περιοχή της λεκάνης. Μάλιστα, το μούδιασμα αυτό μπορεί να εμφανιστεί το πρωί, μετά τον ύπνο, εξηγεί στο CBSNews ο Δρ Nicholas Morrissey, αγγειοχειρουργός στο Presbyterian Hospital του Πανεπιστημίου της Κολούμπια.

Αν το μούδιασμα αυτό επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση, τότε μπορεί να προκληθεί μόνιμη βλάβη. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν το παντελόνι είναι πολύ σφιχτό στην περιοχή της κοιλιάς. Τα συμπτώματα είναι κοιλιακή δυσφορία, αίσθημα καύσου κ ρέψιμο. Αν παράλληλα συνυπάρχει οισοφαγίτιδα, γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση, τα στενά ρούχα επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Παλαιότερη έρευνα ανάμεσα σε 2.000 άνδρες στη Βρετανία, έδειξε ότι ένας στους 10 άνδρες είχαν προβλήματα στη βουβωνική χώρα, την ουροδόχο κύστη και τους όρχεις, εξαιτίας των στενών παντελονιών.