ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Το …«ελληνικό ατύχημα»

Όσο μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης επικαλούνται τον μπαμπούλα ενός «ελληνικού ατυχήματος» (σ.σ. εννοούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ), προκειμένου να περιορίσουν την εκλογική τους κατρακύλα.

Προφανώς όλοι αυτοί ζώντας στο μικρόκοσμο τους, ξεχνούν ότι το υποτιθέμενο …«ευτύχημα» του ευρώ και της ευρωζώνης, μαζί με τα μνημόνια, πρόσφεραν τόσα δεινά στον τόπο και στους Έλληνες:

♦  6,3 εκατομμύρια Ελλήνων αγγίζουν ή ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

♦  1,5 εκατομμύριο Έλληνες (το ένα τέταρτο και παραπάνω του ενεργού πληθυσμού) είναι άνεργοι.

♦  700.000 παιδιά υποσιτίζονται.

♦  250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.

♦  Χιλιάδες οικογένειες ζουν με συσσίτια, με μαγκάλια, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ίχνος κρατικής πρόνοιας.

Και την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων υποφέρει, λιμοκτονεί και...
χαρατσώνεται αγρίως, 559 άνθρωποι – το 0,006% του πληθυσμού- κατέχουν πλούτο που αντιστοιχεί στο 45% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας και έγιναν ακόμη πιο κροίσοι μέσα στην …κρίση!
Αυτή είναι η περιβόητη «σταθερότητα» και αυτό είναι το πραγματικό ατύχημα – ή μάλλον υπέρτατο δυστύχημα – που ζει ο φτωχοποιημένος λαός μεσ’ την …ευλογία του ευρώ και στη θαλπωρή της λυκοφωλιάς της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Γι’ αυτό δεν τον φοβίζουν πια οι μπαμπούλες. Γι’ αυτό κι όταν ακούει αυτά τα γελοία «επιχειρήματα» και ψευτοδιλήμματα όσων τον κατάντησαν πένητα, άστεγο και άνεργο, είτε αγανακτούν, είτε οργίζονται, είτε, απλά, γελούν με την ψυχή τους…
Από imerodromos

Διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας (2ο σπότ)

Δώσε πίσω την μπάλα μου ρε μαλάκα!


Που είναι η μπάλα οέο;
Wonder Jlaw 3

ΑΠΑΙΧΤΟ !!! ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ !!!

Θυμάσαι το "με Εντολή Σαμαρά";;; Ε, ΤΕΛΟΣ αυτό. Στο εξής θα λέμε "από μαλακία του"...Θυμάσαι το "με Εντολή Σαμαρά";;; Ε, ΤΕΛΟΣ αυτό.
Στο εξής θα λέμε "από μαλακία του"... ΠΧ:
Ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, ελεύθεροι σκοπευτές κατά διαδηλωτών συντάγματος.
Από Μαλακία Σαμαρά.

Δεκαπέντε σκίτσα που ταρακούνησαν τον κόσμο – Όταν η σάτιρα γράφει ιστορία


Δεκαπέντε σκίτσα που ταρακούνησαν τον κόσμοΜια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, λέει μια γνωστή σε όλους μας έκφραση. Όταν μάλιστα συνδυάζει τέχνη, σάτιρα, υπερβολή, αμφισβήτηση της εξουσίας και κριτική στα κακώς κείμενα της πολιτικής και της κοινωνίας, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό.
Οι σκιτσογράφοι διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στη διαμόρφωση της πολιτικής και της ιστορίας παγκοσμίως, διασκεδάζοντας και προκαλώντας με την πένα τους και καταλήγοντας πολλές φορές διάσημοι, φυλακισμένοι ή… 
…………νεκροί, όπως αποδεικνύουν και τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο Παρίσι με την επίθεση κατά της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo επειδή δημοσίευσε τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.
Διαθέτοντας τη δύναμη να ασκούν μια ισχυρή ψυχολογική, συναισθηματική και πολιτική επίδραση, είναι πολλά τα σατιρικά εκείνα σκίτσα που ενόχλησαν αλλά και διαμόρφωσαν συνειδήσεις στη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας.
Το πραγματικό Λονδίνο στη δύση του 18ου αιώνα


Ο Άγγλος Ουίλιαμ Χόγκαρθ έγινε ευρέως γνωστός για την έντονα σατιρική διάθεση και την ηθικολογική τάση του έργου του: εικόνες με ζητιάνους, μέθυσους, διεφθαρμένους πολιτικούς, χοντρούς γαιοκτήμονες, αδίστακτους μικροαστούς. Ο Χόγκαρθ ζωγράφισε το παραπάνω σκίτσο το 1751, με στόχο να αποτυπώσει τη δική το εικόνα του Λονδίνου στη δύση του 18ου αιώνα.

Κατάλαβες τώρα γιατί θέλουν να εξαφανίσουν το κόμμα του Πάνου Καμμένου; Πάνος Καμμένος, προς τον δεξιό Παναγόπουλο της ALCO: "Εχετε εταιρία δημοσκοπήσεων, είστε διορισμένος από την κυβέρνηση στο ΣΕΓΑΣ και παίρνετε και κρατικές χορηγίες"... Ο Καμμένος διαθέτει αδένες, στην καθομιλούμενη αρχίδια!


Ο Παναγόπουλος της ALCO  έκανε παρέμβαση στην εκπομπή του Τάκη Χατζή ("Ακραίως") για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ( σχετικά με τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος) και τα 'κανε χειρότερα. Την πάτησε.
"Σας ξέρω από την εποχή που ήμασταν μαζί στην   ΟΝΝΕΔ", του είπε ο Καμμένος και επανέλαβε τα όσα είχε καταγγείλει λίγο πριν: Εχετε εταιρία δημοσκοπήσεων, είστε διορισμένος από την κυβέρνηση στο ΣΕΓΑΣ και παίρνετε και κρατικές χορηγίες".

Τον ρώτησε μάλιστα, αν παίρνει δουλειές από τη ΝΔ και ο Παναγόπουλος δεν απάντησε.
Στην ερώτηση "ποια κονδύλια διαχειρίζεστε",  ο Παναγόπουλος απάντησε, 3,5 εκατομμύρια από το... κράτος και 3,5 εκατομμύρια από χορηγίες (στην ερώτηση ποιοι είναι οι χορηγοί, επίσης δεν απάντησε).
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και της ALCO τα μάσησε, όταν ο Καμμένος τον ρώτησε, γιατί μας δίνετε ποσοστά που δεν μας βάζουν στην βουλή.
Είπε πως τους τίτλους "οι ΑΝΕΛ δεν μπαίνουν στην βουλή", δεν τους βάζει αυτός, αλλά η εφημερίδα (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) κι ακόμη, πως, είναι υψηλό το ποσοστό του λάθους για την μέτρηση των ΑΝΕΛ.
Οσον αφορά την επεξήγηση, οτι δεν είναι διορισμένος, αλλά εκλεγμένος από αθλητικά σωματεία, αντί απάντησης, εισέπραξε ενα χαμόγελο ειρωνικό από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ...
Από nonews-NEWS , μέσω "Το Γρέκι"

Το σποτ νίκης της Νέας Δημοκρατίας!

Μέρες περίσκεψης και μετάνοιας για όσους πληρώσανε για τις δικές μας αμαρτίες… για να μα σώσουν, αφού μαζί τα φάγαμε!


Με τα παιδιά δεν παίζουμε:! Ελήφθη... πουτανάκι της Ροζαλίας;


Ωδή στο μαλάκα...


Γίνεται λάθος. Η πιο πολυχρησιμοποιημένη λέξη στην Ελλάδα δεν είναι ο μαλάκ@ς, λέξη που κάνει σουξέ σήμερα με το θέμα Αρβανίτη - Σαμαρά, αλλά άλλες όπως ανάπτυξη, δραχμή, αλλαγή, μέλλον και άλλες πολλές.
Εν πάση περιπτώσει δεν θίγεται κανένας στην Ελλάδα αν τον πεις μαλάκ@. Το θέμα είναι αν τον πεις "ρε μαλάκ@" οπότε πρέπει να βάλεις μπιπ στο "ρε".
Άρα ωδή χρειάζεται η λέξη και όχι αναθέματα.

Συνηθίζεται κυρίως στις εξής προτάσεις:
1. Ο κλασικός ο μαλάκ@ς ο Ελληνας ψηφοφόρος.

3. Σε αυτές τις εκλογές δεν... ξέρεις ποιον μαλάκ@ να πρωτοψηφίσεις
3. Μερικοί είναι πολλά κιλά μαλάκ€ς.
4. Δεν ξέρεις ποιος είναι μαλ@κοπίτουρας μερικές φορές. Αυτόν που ψηφίζεις ή αυτός που ψηφίζει ορισμένους.
5. Βγαίνει σίγουρα στον προεκλογικό αγώνα, όποιος ανοίγει στις ομιλίες του το κουτί με τις μαλακί€ς.
6. Εχω διαλέξει τον υποψήφιο που θα ψηφίσω. Λέει μαλακί€ς στον κύβο. Παλιότερα ψήφιζα άλλον που έλεγε μαλακί€ς στο τετράγωνο.
7. Το πολύ το Τράγκα- Τράγκα κάνει το παιδί μαλάκ@.
8. Ο Κικίλιας έδωσε εντολή τα ΜΑΤ να συλλαμβάνουν όχι μόνο όσους πετάνε πέτρες , αλλά και όσους πετάνε μαλακί€ς.
Πάμε Λουκέτο Live

Έχεις αντιμνημονιακές επιλογές...


Έχεις αντιμνημονιακές επιλογές...
...για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας!

Eκλογές του Ιανουαρίου 2015

TSIPRAS-OMILIA01-23DECEMBER2014
Με αλφαβητική σειρά:
1. Γραβάνη Βικτωρία
2. Ζάννας Ζήσης
3. Καστόρης Στέργιος
4. Μπονοβόλιας Νίκος
5. Σκούφα Μπέττυ
6. Τζαμακλής Χαρίλαος
Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων