ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΜΠΡΑΒΟ Υπουργέ! Δείτε τη συγκινητική φωτογραφία που ανέβασε!

Δείτε την φωτό που ανέβασε ο Βαρουφάκης στο Twitter και μας συγκίνησε... - 

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέβασε την παρακάτω εικόνα στο Twitter με τα ακόλουθα λόγια και απλώς ελπίζουμε να καταλάβατε το μήνυμα που θέλει να περάσει. Και Πάλι ένα μεγάλο Μπράβο για ότι έχετε κάνει μέχρι στιγμής: One World (mural, Falls Rd Belfast, photo by Danae Stratou) -

Lenovo ThinkPad T60 14,1" 4:3


Laptops » Refurbished Lenovo

Τιμή:141.45EUR
Άμεσα διαθέσιμο SKU:002-0030
  • Καταπληκτικές επιδόσεις από ένα καταπληκτικό μηχάνημα της σειράς Τ60 (Lenovo).
  • Στιβαρή κατασκευή και απαράμιλλη ποιότητα σε όλα τα υποσυστήματα του μηχανήματος, και όλα αυτά σε καταπληκτική τιμή.
  •  Μοντέλο: T60 2008-CTO
  •  Οθόνη: 14" 4:3 (35,5 εκατοστά) Ανάλυση 1024 x 768
  •  Επεξεργαστής: Intel® Core™2 Duo Processor T2400 (2M Cache, 1,83 GHz)
  •  Μνήμη: 2048MB DDR2 SDRAM SODIMM
  •  Σκληρός δίσκος: 80GB SATA
  •  Οπτικός Δίσκος: DVD/CD/RW
  •  Κάρτα γραφικών: ATI X 1300 (Onboard)
  •  Ήχος: High Definition Audio, Μικρόφωνο
  •  LAN: Ethernet 10BaseT/100BaseTX/1000Base Gigabit  LAN
  •  WLAN: Intel Pro Wireless 4965 AGN
  •  Firewire: R5C832 IEEE1394 Controller
  •  Modem: Ναι, 56K V.92 modem
  •  USB: 3 x High-Speed USB 2.0
  •  Bluetooth: Ναι
  •  Συσκευή ανάγνωσης καρτών: Οχι
  •  Διαστάσεις (ΠxΥxΒ): 31 x 2,9 x 25,5 cm
  •  Βάρος: 2,5 kg
  •  Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 Professional
  •  Κατάσταση μπαταρίας: Καλή
  •  Εγγύηση 12 μήνες
 Κατάσταση μεταχειρισμένου: Α

H μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος αυριανισμός


Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει από τη θέση που βρίσκεται τώρα, της βαθιάς πολιτικής κρίσης, να εξοκείλει στην ολοκληρωτική ανυποληψία – όχι μόνο λόγω της ανακολουθίας της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά κυρίως για τον τρόπο υπεράσπισής της. Αν η αποδοχή και η εφαρμογή του μνημονίου είναι καθαυτή μια αξιοκατάκριτη αλλά πάντως πολιτική στρατηγική στροφή, οι μέθοδοι με τις οποίες γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί η στροφή αυτή ως...
υπερασπίσιμη αποκαλύπτουν έναν αναδυόμενο κόσμο απολίτικης χαμέρπειας και κατακίτρινης βαναυσότητας.
Πώς προκύπτει η ολοκληρωτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και πώς δεν στέκει κανένα επιχείρημα που μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο;
Ποιες ήταν οι προειδοποιήσεις, τα στάδια και η κλιμάκωση αυτής της μετάλλαξης;
Ποιες είναι οι αντικειμενικές επιπτώσεις της μετάλλαξης και πώς η ψήφιση των μνημονίων από χέρια «έντιμα» και «άφθαρτα» διεμβολίζουν τη συμβολική σύνδεση μνημονίων και διαπλοκής;
Γιατί οι επιθέσεις εναντίον διαφωνούντων βουλευτών από τα συστημικά ΜΜΕ είναι ρυπαρές, στα όρια του νέου αυριανισμού;
Πώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορείται από κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα και κοινωνικά δίκτυα, ενώ είναι από τους ελάχιστους που υπερασπίζονται την ελεύθερη και δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου;
Πώς ο Τσίπρας «έμπλεξε» ξαφνικά με τον «δραχμολάγνο» και «μπουκαδόρο» Λαφαζάνη, με τον οποίο συμφωνούσε το καλοκαίρι του 2012 ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ»;
Ποια η αποκαρδιωτική απάντηση στην ερώτηση «Γιατί όλη αυτή την εκστρατεία λάσπης, να τη χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ»;
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να εξοκείλει στην ολοκληρωτική ανυποληψία;
Διαβάστε στο UNFOLLOW 44 (τεύχος Αυγούστου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα: «Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος αυριανισμός», ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου.

Όλα τα γερμανοτσογλοάνια μιλούν για χώρα, χωρίς να την προσδιορίζουν... κανένας για πατρίδα!

Δεν θέλαμε πολλά... αξιοπρέπεια, να μην τρώμε σφαλιάρες!


apories

Το νέο πολιτικό αφήγημα...


"PRESS-GR"
Αθανάσιος Κοσμόπουλος
Στο μάρμαρο της Καραγεώργη Σερβίας, στον τοίχο της Εθνικής, γλαφυρό το κυρίαρχο πολιτικό αφήγημα της συγκυρίας...

Η Ερείκουσα κρύβει τον Τσίπρα...

Διεθνής είδηση: Η Ερείκουσα κρύβει τον Τσίπρα, οικογενειακά, από διώκτες.
Τους προστατεύουν, κινδυνεύοντας από την Λαφαζλουφτβάφε! 
Στο απομονωμένο Νησί βορειοδυτικά της Κέρκυρας, βρήκε καταφύγιο ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας.
Όλοι οι Κάτοικοι, με κινδύνους, ανέλαβαν να... προστατέψουν κρύβοντας όλη την οικογένεια.
Δήμαρχος και Περιφερειάρχης στην Κέρκυρα αντιτάχθηκαν να τους συλλάβουν και να τους παραδώσουν, σύμφωνα με Λαφαζδιαταγές...
Αναλυτικά εδώ: http://autenergos.blogspot.gr/2015/08/blog-post.html

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! Με ποιον εχθρό του είχε μυστική συνάντηση ο Καραμανλής και γιατί... O χρήσιμος και πρόθυμος ΣYΡIZA θα περάσει το 3ο Μνημόνιο και μετά το 4ο Ράιχ θα επαναφέρει τον Κωστάκη.

..

"PRESS-GR"
Τελικά, όλα γίνονται!
Σήμερα, η REAL NEWS αναφέρει στις παραπολιτικές της σελίδες τη συνάντηση που είχε ο Κώστας Καραμανλής με τον Γιάννη Στουρνάρα στο γραφείο του στη Μαβίλη!
Οι δυο τους δεν είχαν ποτέ καλές σχέσεις, ωστόσο το ραντεβού… έγινε – το ζήτησε ο...
διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος – και όπως γράφει η εφημερίδα, πήγε πολύ καλά…
Αμφότεροι, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ενώ διαπιστώθηκε ο προβληματισμός του Γιάννη Στουρνάρα για την συμφωνία μέχρις ότου εκείνη πάρει σάρκα και οστά.
Αυτό το ραντεβού, πάντως, έμεινε στο «άγνωστο», ίσως επειδή το ήθελαν και οι δύο πλευρές, την ίδια ημέρα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ…

Η Εθνική Εφήβων είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ!


Μην ανησυχείτε για τους φτωχούς και άπορους συμπολίτες σας, σήμερα έφαγαν εθνική μπάσκετ νέων...

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!! Ο ΠΟΤΑΜΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ «ΣΥΓΝΩΜΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Να ζητήσει συγγνώμη από το Ποτάμι καλεί τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα περί Plan B.
«O ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά όταν το Ποτάμι αποκάλυψε στη Βουλή ότι υπάρχουν άνθρωποι στο υπουργείο Οικονομικών που επεξεργάζονται ένα Plan B», δήλωσε από το Βελβεντό ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Νομίζω ότι απαιτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον πρωθυπουργό να……
…….ζητηθεί μια συγνώμη από το Ποτάμι που υπεύθυνα είχε πει στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει Plan B» πρόσθεσε ο επικεφαλής του κόμματος.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «έχουμε πολλές απορίες για το πώς έδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς έδρασε το λόμπι της δραχμής μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πώς έδρασαν κάποιοι υπουργοί».
Όσον αφορά τις ποινικές ευθύνες του κ. Βαρουφάκη, σημείωσε ότι οι εισαγγελείς μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και εμείς οι πολιτικοί, καλύτερα να μην εμπλεκόμαστε.
«Ο ελληνικός λαός πληρώνει πάρα πολύ ακριβά την προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Η πρώτη συγκέντρωση - προπόνηση του ΠΑΙΔΙΚΟΥ τμήματος για την σεζόν 2015 - 2016 θα γίνει την ΔΕΥΤΕΡΑ 03/08/2015 στις 20:00 στο γήπεδό μας στη Ν.Ζωή.




Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα ρούχα προπόνησης. 
Ώρα συγκέντρωσης 19:30 - 19:45.

Και εσύ κατακαημένε Έλληνα ελπίζεις πάλι σε καλύτερες ημέρες..

Με βούλευμα απαλάχθηκε οριστικά ο Θέμος Αναστασιάδης.
Με αναπηρία βγήκε από τη φυλακή ο Βασίλης Παπαγεωργοπουλος.
Επιστρέφει στην πολιτική ο Βατοπεδινός απατεώνας Γεώργιος Βουλγαράκης.
Και εσύ κατακαημένε Έλληνα ελπίζεις πάλι σε καλύτερες ημέρες.
Τρία Κόκκινα Γράμματα του Aris Stathopoylos via sibilla

Η ελεύθερη πτώση των τραπεζικών καταθέσεων αντανακλά τη χρεοκοπία της χώρας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ
Η παρατεταμενη κρίση που μετά το 2008 πλήττει την εθνική μας οικονομία έχει προκαλέσει, από τη μια μεριά, την τρομακτική συρρίκνωση των τραπεζικών καταθέσεων, και από την άλλη, την επιταχυνόμενη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων ή κόκκινων δανείων.
Η αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων στην οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, εξαρτάται από την άνοδο του διαθεσίμου εισοδήματος των πολιτών, την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και την άνοδο της εισροής ξένων επενδυτικών κεφαλαίων και εισοδημάτων. Η αύξηση κάθε μορφής εισοδήματος, όπως μισθοί,……
…….. κέρδη επιχειρήσεων, συντάξεις, πρόσοδοι ενοικίων, μερίσματα μετοχών, κ.λπ., συντελεί στην άνοδο των αποταμιευτικών- καταθετικών πόρων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Επίσης, όταν οι προσδοκίες για τις βραχυμεσοπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας είναι θετικές, παρατηρούνται μεγαλύτερες εισροές ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Τα ξένα κεφάλαια που εισρέουν στην οικονομία για άμεσες επενδύσεις, τοποθετούνται σε διάφορες τράπεζες συντελώντας έτσι στην αύξηση των εγχώριων καταθέσεων. Αντίθετα, όταν η οικονομία της χώρας διέρχεται φάση παρατεταμένης ύφεσης, τα πραγματικά εισοδήματα των πολιτών μειώνονται, οι ζημιές των επιχειρήσεων διογκώνονται και οι εισροές ξένων κεφαλαίων-εισοδημάτων συρρικνώνονται, επιφέροντας έτσι την πτωτική τάση των εγχώριων τραπεζικών καταθέσεων.

Τα στατιστικά στοιχεία του πίνακα, προέρχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και αποτυπώνουν την ελεύθερη πτώση των εγχώριων τραπεζικών καταθέσεων. Η τρομακτική μείωση των εγχώριων τραπεζικών καταθετικών πόρων, αντανακλά τη χρεοκοπία τόσο του δημόσιου τομέα όσο και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Από τα στοιχεία του πίνακα συνάγεται ότι την περίοδο Δεκέμβριος 2008-Ιούλιος 2015, το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων από 272,1 μειώθηκε σε 131,0 δις ευρώ (€).
Αξιοσημείωτο είναι ότι την περίοδο Δεκέμβριος 2009-Ιούλιος 2015, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από 237,5 έπεσαν σε 120,0 δις €. Το γενικό συμπέρασμα που συνάγεται από τα στοιχεία του πίνακα, είναι ότι η πτωτική τάση των εγχώριων τραπεζικών καταθετικών πόρων, οφείλεται στη μείωση της οριακής ροπής προς αποταμίευση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, λόγω της διαιωνιζόμενης κρίσης που διέρχεται η ελληνική οικονομία μετά το 2008. Η εθνική οικονομία είναι καθηλωμένη στον πάτο του βαρελιού. Μετά τον Δεκέμβριο του 2014, οι τραπεζικές καταθέσεις σημειώνουν καθοδική τάση με ρυθμούς χιονοστιβάδας, με αναπόφευκτη συνέπεια την επιβολή των capital controls στο τέλος Ιουνίου 2015.
Παράλληλα, τα κόκκινα δάνεια αυξάνουν με ταχύτατους ρυθμούς. Την περίοδο Δεκέμβριος 2008-Ιούλιος 2015, τα κόκκινα δάνεια από 22 εκτινάχτηκαν σε 115 δις €. Πώς είναι δυνατόν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να μην χαρακτηρίζεται σήμερα χρεοκοπημένο, όταν το 55% του συνόλου των χορηγηθέντων δανείων είναι στο κόκκινο, δηλαδή μη εξυπηρετούμενα; Τα αποτελεσματικότερα φάρμακα για την είσοδο της χώρας στη λεωφόρο της ανάπτυξης, είναι η διαχρονική αύξηση των εξαγωγών και η μεγαλύτερη εισροή ξένων κεφαλαίων για παραγωγικές επενδύσεις. Η επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας, θα συμβάλλει τόσο στην αύξηση των εγχώριων τραπεζικών καταθετικών-αποταμιευτικών πόρων, όσο και στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (κόκκινα δάνεια). Δυστυχώς, το σημερινό τέλμα των τραπεζικών καταθέσεων και η διόγκωση των κόκκινων δανείων, προκαλούν την διεύρυνση του χρηματοδοτικού κενού στις τράπεζες, με αναπόφευκτη συνέπεια το ελληνικό κράτος να κλείνει τα κενά του εγχώριου τραπεζικοπιστωτικού συστήματος, συνάπτοντας νέα δάνεια με την τρόικα (νυν κουαρτέτο), προκαλώντας όμως την αλματώδη αύξηση του δημοσίου χρέους της χώρας.